"Bo to TYLKO ślub cywilny".Cywilny=gorszy?: ( - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-06-24, 19:13   #1801
frezja123
Rozeznanie

Dot.: "Bo to TYLKO ślub cywilny".Cywilny=gorszy?: (

Cytat:
Napisane przez marmoladowa Pokaż wiadomość
Pojeździliśmy po restauracjach, które by nas interesowały - ceny bardzo wysokie (za takie przyjęcie liczą, jak za wesele całonocne z poprawinami ), a do tego jeszcze musimy wynająć pokoje, bo wszyscy goście są dojezdni i to z różnych stron Polski

Weselna01 jestem pewna, że gdybyśmy my zdecydowali się zrobić wesele dla tak zwanej 'rodziny' to też połowa by odmówiła. Dlatego nie mieliśmy wątpliwości, co do tego, że chcemy zaprosić jedynie najbliższych, którym sprawi radość, że będą z nami w tym dniu
Co do pierwszej części - zgadzam się. Jak rok temu chodziliśmy w różne miejsca - wielkie restauracje z salami balowymi i małe knajpki - to praktycznie wszędzie chcieli od nas dużo drożej, niż za wesele. To były koszta w granicach - zamiast 180zł to 250zł za osobę. Ja to po części rozumiem, ponieważ wynajmując lokal na 45 osób jak w naszym przypadku i to na nie całą noc oni chcą sobie zarobić i "wynagrodzić" to, że wynajmują nam - bo bez problemu na nasze miejsce znaleźliby parę organizującą pełnowymiarowe wesele na 150 osób. Także przez nas straciliby dużo pieniędzy, dlatego chcą brać tyle, żeby im się wyrównało.

Co do drugiej części - w mojej rodzinie jest niestety inaczej. Jakbym zaprosiła 200 osób to przyszłoby 200, jakbym zaprosiła 300 to przyszłoby 300... nikt nie odmawia! Nawet siódma woda po kisielu przyjdzie z wielką ochotą. Ze strony taty (ma dużą rodzinę - ale nie jakąś bliską, tylko braci i siostry cioteczne, bo babcia miała sporo rodzeństwa) robią wesela na 180 - 220 osób. Zawsze byliśmy zapraszani, zawsze szliśmy i nigdy mi to nie odpowiadało, ale nie miałam nic do powiedzenia jako mała dziewczynka albo młodziutka nastolatka.
Cytat:
Napisane przez valaquenta Pokaż wiadomość
My w restauracji za osobę będziemy płacić według tego, co w karcie dań. Za niewiele wyższą kwotę zazwyczaj jest całonocne wesele...
My również i niestety wyjdzie drożej niż za wesele. Chyba już opowiadałam, jak chcemy zrobić z jedzeniem? Żeby była różnorodność.
Mamy restaurację wynajętą na całą noc - tzn to jest lokal piętrowy, gdzie na dole jest "normalna" restauracja czynna codziennie, a na górze z osobnym wejściem i hotelem jest część bankietowa. Mamy właśnie tą drugą część i Pani w umowie wpisała nam całą noc, natomiast na pewno tak długo nie będzie to trwało. Mam nadzieję, że ok 21 się zakończy, ale wolelibyśmy wcześniej.

Cytat:
Napisane przez sekretnik Pokaż wiadomość
No właśnie dziewczyny, jaką muzykę w tle wybieracie na obiad?? A może macie DJ'a?? Jakie utwory polecą na sali?
Ja mam teraz problem, ponieważ dziś teściowa stwierdziła, że chyba lepiej by było z muzyką. W rodzinie było ostatnio podobne przyjęcie - ślub cywilny i mała "impreza" w pięknej knajpce. Tam była muzyka z płyt i kto chciał to tańczył. U nas miało z założenia nie być tańców, ale teraz zastanawiam się już nad tym... Dla gości oczywiście, ponieważ my nie lubimy tańczyć. Problem jest ogromny dla nas, ponieważ nasz brak umiejętności i chęci tańczenia jest tak ogromny, że absolutnie nie zmusilibyśmy się, żeby tańczyć na własnym ślubie. Jeśli puścimy muzyczkę, to owszem, będzie luźniej jak inni troszkę potańczą - ale nie wierzę, że żaden wujek czy dziadek, babcia, ciocia nie zaprosi mnie lub narzeczonego do tańca. Wtedy nie wiadomo jak się zachować, bo nie jesteśmy z tych osób, które tylko mówią "eee nie mam ochoty i nie lubię tańczyć", a później dadzą się przekonać. My nie cierpimy tańców i nie bawilibyśmy się dobrze, jeśli ktoś by chciał nas wyciągnąć na parkiet.
Przecież nie będę robić awantury na własnym ślubie, jeśli ktoś mnie poprosi... a boje się sytuacji, że goście nie zrozumieją, że para młoda nie chce tańczyć.

Cytat:
Zastanawiamy się nad tańcami... ale jak pomyślę, że musielibyśmy je rozpoczać 'pierwszym tańcem' to jakoś mi się odechciewa
Muzyka w tle będzie, miejsce do tańca też - restauracja jest na ok 40 osób, u nas będzie 20 - stąd połowa sali jest do naszej tanecznej dyspozycji, ale nie wiem, czy z tego skorzystamy

Sekretnik my sami będziemy puszczać muzykę, ale swojej playlisty jeszcze nie mamy
My na pewno nie będziemy rozpoczynać "pierwszym tańcem". Nie lubię żadnych zabaw, nie lubię być aż tak w centrum uwagi i jeszcze z naszym brakiem umiejętności wyszłaby katastrofa.
Czy Wy będziecie tańczyć? Czy tylko goście?

Cytat:
Napisane przez weselna01 Pokaż wiadomość
Ja odchoruję te zaproszenia dla gości - aktualnie pożarła się część rodziny obrażona na nasze wesele za to, że inna część nie została zaproszona Oczywiście nikt nie pofatygował się z zapytaniem, dlaczego nie została zaproszona,bo to oczywiste - bo my mamy focha, fumy i co tam sobie jeszcze ci durni młodzi wymyślą. Jestem ciekawa jakby zareagowała rodzinka na argumentację, że oboje synów tej rodziny podjęli próby molestowania (mnie) a ich rodzice mieli to w d..., jak również utrzymywanie jakiegokolwiek z nami kontaktu.

Chore.
A to tylko część historii.

Ciężko się też zaprasza samych najbliższych, jeżeli najbliżsi stawiają warunki, że przyjadą, ale nie będą się dobrze bawić czy wręcz odmówią, jeżeli inni bliscy pokrewieństwem nie przyjdą także. Nawet jeżeli to patologia. U nas się niesamowicie utrzymuje pozory. I teraz nie wiem kto się poobraża i o co.

Nawet jak przyjedzie mało osób to jestem przekonana, że będzie to doborowa ekipa ludzi wyzbytych uprzedzeń, wesołych, otwartych i takich, którym na nas naprawdę zależy.
Straszne to co opowiadasz. Ja też czasem zastanawiam się jak zareaguje rodzina taty na wieść o moim ślubie, ponieważ jak już wyżej pisałam u nas w rodzinie normą były wesela na 200 osób i ja będąc małą dziewczynką tam chodziłam. Teraz na swoje przyjęcie nie zapraszam tamtych osób, z resztą nie widuję się z nimi wcale! Ciekawe co powiedzą po fakcie. Ale w sumie nie interesuje mnie to tak bardzo, bo i tak się z nimi nie widzę...
frezja123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-24, 19:51   #1802
valaquenta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez frezja123 Pokaż wiadomość
My również i niestety wyjdzie drożej niż za wesele.
Od osoby wyjdzie może drożej, ale w całości przecież nie
Poza tym do tych 150 zł za wesele zazwyczaj dziewczyny doliczają jeszcze wódkę, napoje, owoce i ciasta I wychodzi więcej

No i powtórzę - nie robimy tych imprez po to, żeby się opłacało, bo inaczej byśmy wszystkich do McDrive zaprosiły

Relacja z mojego ślubu - przeczytaj!
valaquenta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-24, 19:51   #1803
sarabobko
Raczkowanie

valaguenta ok źle cię zrozumiałam
sarabobko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-24, 20:06   #1804
frezja123
Rozeznanie

Cytat:
Poza tym do tych 150 zł za wesele zazwyczaj dziewczyny doliczają jeszcze wódkę, napoje, owoce i ciasta I wychodzi więcej

No i powtórzę - nie robimy tych imprez po to, żeby się opłacało, bo inaczej byśmy wszystkich do McDrive zaprosiły
My to w ogóle nie myślimy o opłacalności, bo wszystko (łącznie nawet z obrączkami i ubiorem) fundują rodzice

Dziś w ogóle mam cudowny dzień, bo dowiedziałam się, co dostaniemy w prezencie od teściów i jestem strasznie zaskoczona, bo w życiu bym się nie spodziewała
Stary 2014-06-24, 20:09   #1805
sekretnik
Raczkowanie

Cytat:
Co do pierwszej części - zgadzam się. Jak rok temu chodziliśmy w różne miejsca - wielkie restauracje z salami balowymi i małe knajpki - to praktycznie wszędzie chcieli od nas dużo drożej, niż za wesele. To były koszta w granicach - zamiast 180zł to 250zł za osobę. Ja to po części rozumiem, ponieważ wynajmując lokal na 45 osób jak w naszym przypadku i to na nie całą noc oni chcą sobie zarobić i "wynagrodzić" to, że wynajmują nam - bo bez problemu na nasze miejsce znaleźliby parę organizującą pełnowymiarowe wesele na 150 osób. Także przez nas straciliby dużo pieniędzy, dlatego chcą brać tyle, żeby im się wyrównało.

Co do drugiej części - w mojej rodzinie jest niestety inaczej. Jakbym zaprosiła 200 osób to przyszłoby 200, jakbym zaprosiła 300 to przyszłoby 300... nikt nie odmawia! Nawet siódma woda po kisielu przyjdzie z wielką ochotą. Ze strony taty (ma dużą rodzinę - ale nie jakąś bliską, tylko braci i siostry cioteczne, bo babcia miała sporo rodzeństwa) robią wesela na 180 - 220 osób. Zawsze byliśmy zapraszani, zawsze szliśmy i nigdy mi to nie odpowiadało, ale nie miałam nic do powiedzenia jako mała dziewczynka albo młodziutka nastolatka.

My również i niestety wyjdzie drożej niż za wesele. Chyba już opowiadałam, jak chcemy zrobić z jedzeniem? Żeby była różnorodność.
Mamy restaurację wynajętą na całą noc - tzn to jest lokal piętrowy, gdzie na dole jest "normalna" restauracja czynna codziennie, a na górze z osobnym wejściem i hotelem jest część bankietowa. Mamy właśnie tą drugą część i Pani w umowie wpisała nam całą noc, natomiast na pewno tak długo nie będzie to trwało. Mam nadzieję, że ok 21 się zakończy, ale wolelibyśmy wcześniej.

Ja mam teraz problem, ponieważ dziś teściowa stwierdziła, że chyba lepiej by było z muzyką. W rodzinie było ostatnio podobne przyjęcie - ślub cywilny i mała "impreza" w pięknej knajpce. Tam była muzyka z płyt i kto chciał to tańczył. U nas miało z założenia nie być tańców, ale teraz zastanawiam się już nad tym... Dla gości oczywiście, ponieważ my nie lubimy tańczyć. Problem jest ogromny dla nas, ponieważ nasz brak umiejętności i chęci tańczenia jest tak ogromny, że absolutnie nie zmusilibyśmy się, żeby tańczyć na własnym ślubie. Jeśli puścimy muzyczkę, to owszem, będzie luźniej jak inni troszkę potańczą - ale nie wierzę, że żaden wujek czy dziadek, babcia, ciocia nie zaprosi mnie lub narzeczonego do tańca. Wtedy nie wiadomo jak się zachować, bo nie jesteśmy z tych osób, które tylko mówią "eee nie mam ochoty i nie lubię tańczyć", a później dadzą się przekonać. My nie cierpimy tańców i nie bawilibyśmy się dobrze, jeśli ktoś by chciał nas wyciągnąć na parkiet.
Przecież nie będę robić awantury na własnym ślubie, jeśli ktoś mnie poprosi... a boje się sytuacji, że goście nie zrozumieją, że para młoda nie chce tańczyć.

My na pewno nie będziemy rozpoczynać "pierwszym tańcem". Nie lubię żadnych zabaw, nie lubię być aż tak w centrum uwagi i jeszcze z naszym brakiem umiejętności wyszłaby katastrofa.

Straszne to co opowiadasz. Ja też czasem zastanawiam się jak zareaguje rodzina taty na wieść o moim ślubie, ponieważ jak już wyżej pisałam u nas w rodzinie normą były wesela na 200 osób i ja będąc małą dziewczynką tam chodziłam. Teraz na swoje przyjęcie nie zapraszam tamtych osób, z resztą nie widuję się z nimi wcale! Ciekawe co powiedzą po fakcie. Ale w sumie nie interesuje mnie to tak bardzo, bo i tak się z nimi nie widzę...

To prawda, przy salach bankietowych trzeba doliczyć wynajem + koszt na osobę.

A my uwielbiamy pewną balladę z lat 60 tych Paula Anki i właśnie do tego utworu będziemy tańczyć. Trenujemy od 2 miesięcy i w końcu jest efekt choć łatwo nie było, ale wspólny taniec musi być zaliczony

Edytowane przez sekretnik
Czas edycji: 2014-06-24 o 20:11
sekretnik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-25, 11:11   #1806
marmoladowa
Raczkowanie

Cytat:

To ja na Waszym miejscu, żeby uniknąć niekomfortowych sytuacji całkowicie zrezygnowałabym z tańców. Muzyka owszem może być, ale jedynie taka w tle, do obiadu - nie do tańca.

Ze mnie też żadna tancerka, tzn. pogibać się mogę, ale jakiś ekstra taniec, gdzie wszyscy się na nas patrzą przeraża mnie. Ale z drugiej strony nie widze innej opcji, żeby zachęcić gości do tańca ... myślimy nad tym

U nas na szczęście nie ma wesel od wielu lat. Rodzinę mam bardzo dużą, ale kontaktów nie utrzymujemy. Chcemy mieć małe przyjęcie i nie czujemy się w powinności ich zapraszać, a kto będzie 'gadał' to ja już dziś wiem ale to nie zmienia faktu, że nie będziemy zapraszać ludzi, z którymi więź emocjonalna nas nie łączy
marmoladowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-25, 12:53   #1807
weselna01
Zadomowienie

U nas póki co potwierdzonych 41 osób wliczając w to dwójkę dzieci i nas, czyli państwa młodych. Trzymajcie kciuki, żebyśmy dobili do 50, bo czy tylu gości będzie czy nie, to i tak musimy tyle zapłacić.
Potem będziemy trzymać, żeby nikt nie odpadł z tych, co się zadeklarowali przyjechać.

Póki co jest mi smutno i mam dość. Najbardziej mnie wkurza, jak dzwonię do ciotki która pokłóciła sie z moją mamą o to że ja nie chcę kogoś zaprosić, a ciotka odrzuca mi połączenia.
Do jutra mamy potwierdzać ilość gości.
Jak nie będzie odbierać, to po prostu jej napiszę, że traktuję to jako odmowę.
Co lepsze - jej córka robi dokładnie to samo, czyli ignoruje wszystkie nasze wiadomości.
Nie to, że to bardzo bliska rodzina i na co dzień normalnie utrzymywali z nami kontakt.

Przykro mi.
weselna01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-25, 14:43   #1808
valaquenta
Zadomowienie

Cytat:
To ja na Waszym miejscu, żeby uniknąć niekomfortowych sytuacji całkowicie zrezygnowałabym z tańców. Muzyka owszem może być, ale jedynie taka w tle, do obiadu - nie do tańca.
Zgadzam się Ton przyjęciu nadaje gospodarz i jeśli jest niepijący, to wszyscy się liczą z bezalkoholową zabawą, a jeśli nietańczący, to każdy wie, że będzie posiadówka

Cytat:
Ze mnie też żadna tancerka, tzn. pogibać się mogę, ale jakiś ekstra taniec, gdzie wszyscy się na nas patrzą przeraża mnie. Ale z drugiej strony nie widze innej opcji, żeby zachęcić gości do tańca ... myślimy nad tym
Ja mam podobnie z tym przerażeniem... mimo że tańczę od 8 lat Ale nie w parze, tylko solo - i dla przyjemności, nie dla publiczności No i nie przepadam za tańcem w parze - muszę mieć naprawdę dobrego partnera, który mnie poprowadzi, bo inaczej ja przejmuję pałeczkę i wychodzi katastrofa A mój narzeczony nie tańczy w ogóle, choć umie (w dzieciństwie taniec towarzyski). Przecież go nie zmuszę

Nasi rodzice są zupełnie nietańczący, więc w ogóle się nie bawimy w organizowanie parkietu.

Cytat:
U nas póki co potwierdzonych 41 osób wliczając w to dwójkę dzieci i nas, czyli państwa młodych. Trzymajcie kciuki, żebyśmy dobili do 50, bo czy tylu gości będzie czy nie, to i tak musimy tyle zapłacić.
Potem będziemy trzymać, żeby nikt nie odpadł z tych, co się zadeklarowali przyjechać.
Trzymam kciuki! Jeszcze tylko 9 osób
Żałuję, że nie mogę Ci pomóc poczuć się lepiej - Twoja rodzina zachowuje się naprawdę karygodnie i bardzo niegrzecznie i rozumiem, że trudno Ci przejść nad tym do porządku dziennego. Trzymaj się

Stary 2014-06-25, 18:45   #1809
frezja123
Rozeznanie

Cytat:

Wczoraj pomyśleliśmy nad tym, założyłam buty i spróbowaliśmy zatańczyć. Stwierdziliśmy, że nawet moglibyśmy to zrobić, ale ekhm... wyłącznie razem (nie z ciotkami / wujkami). Niestety nasz taniec to śmieszne gibanie się na różne strony. Ja niby próbuję podchwycić rękę narzeczonego tak jak do walca, ale nasze nogi tylko w jednej konfiguracji się nie plączą - wtedy taniec jest bardzo spokojny, generalnie jak para staruszków, którzy mają problemy z biodrami no ale jakoś tam tańczymy. Dlatego stwierdziliśmy, że w taki właśnie sposób moglibyśmy troszkę potańczyć, ale wyłącznie razem, bo tak czujemy się pewnie - że nie nadepnę na buta, nie upadnę i nie rozerwę sukienki.
A jak to rozwiązać, jeśli ktoś mnie lub narzeczonego poprosi do tańca? To jest problem
Myślicie, że bez pierwszego tańca nie będzie to strasznie wyglądało?

Cytat:
Póki co jest mi smutno i mam dość. Najbardziej mnie wkurza, jak dzwonię do ciotki która pokłóciła sie z moją mamą o to że ja nie chcę kogoś zaprosić, a ciotka odrzuca mi połączenia.
Do jutra mamy potwierdzać ilość gości.
Jak nie będzie odbierać, to po prostu jej napiszę, że traktuję to jako odmowę.
Co lepsze - jej córka robi dokładnie to samo, czyli ignoruje wszystkie nasze wiadomości.
Nie to, że to bardzo bliska rodzina i na co dzień normalnie utrzymywali z nami kontakt.

Przykro mi.
Moim zdaniem nie powinnaś się tym przejmować. Wiem, że łatwo tak powiedzieć, ale trzeba też to racjonalnie wytłumaczyć. Kurcze, takie zachowania są okropnie dziecinne! nie wiem co te osoby sobie myślą. Ja bym nie nadskakiwała tylko napisała tak jak mówisz, że uważasz to za odmowę.

Cytat:
Zgadzam się Ton przyjęciu nadaje gospodarz i jeśli jest niepijący, to wszyscy się liczą z bezalkoholową zabawą, a jeśli nietańczący, to każdy wie, że będzie posiadówka

Nasi rodzice są zupełnie nietańczący, więc w ogóle się nie bawimy w organizowanie parkietu.
Tu jestem zdziwiona! Nie spotkałam się z tym, że ton przyjęciu nadają gospodarze w aż tak "ostry" sposób. Ja z narzeczonym nie pijemy alkoholu, a jeśli już to bardzo rzadko, nawet do 4 razy na rok! Ale nie wyobrażam sobie zostawić gości, którzy lubią wino bez wina... To, że ja czegoś nie lubię nie znaczy, że będzie mi przeszkadzać, że oni to robią.
Jeśli chodzi o tańce to mieliśmy ich nie mieć - aż do wczoraj (przez rok tak myśleliśmy). Natomiast przemyśleliśmy to trochę i doszliśmy do wniosku, że rzeczywiście będzie luźniejsza atmosfera. Tylko tak jak napisałam - bez pierwszego tańca i tańce wyłącznie z mężem. Z nikim innym nie dam rady, bo zaraz poplączę nogi i upadnę (serio!) Jak na to goście popatrzą to nie wiem
Stary 2014-06-25, 19:04   #1810
valaquenta
Zadomowienie

Cytat:
Tu jestem zdziwiona! Nie spotkałam się z tym, że ton przyjęciu nadają gospodarze w aż tak "ostry" sposób. Ja z narzeczonym nie pijemy alkoholu, a jeśli już to bardzo rzadko, nawet do 4 razy na rok! Ale nie wyobrażam sobie zostawić gości, którzy lubią wino bez wina... To, że ja czegoś nie lubię nie znaczy, że będzie mi przeszkadzać, że oni to robią.
Może to tak ostro zabrzmiało, ale nie miałam niczego złego na myśli
Po prostu to Wy jesteście gospodarzami - Wy decydujecie, jak ma wyglądać impreza. Wesela są obudowane mnóstwem "taksięrobi", ale z doświadczenia wiem, że te rzeczy idą niejako w pakiecie. Jeśli rezygnujesz z jednej, to goście łatwiej akceptują brak innych I tym milszym zdziwieniem odnotowują ewentualną obecność elementów znanych i lubianych

W kwestii Twoich tańców, proponuję Ci nie robić parkietu i ogólnie nie stwarzać atmosfery, która mogłaby wzbudzić oczekiwania: o, będzie pierwszy taniec, o, będzie imprezka. Niech to tak naturalnie wyjdzie - posiedzicie, rozluźnicie się, muzyka będzie lecieć i jeśli będziecie mieli (Wy i goście) nastrój na tańcowanie, to to zróbcie. Wtedy goście powinni to przyjąć na klatę

Stary 2014-06-25, 19:07   #1811
sekretnik
Raczkowanie

[QUOTE=frezja123;47039230]Wczoraj pomyśleliśmy nad tym, założyłam buty i spróbowaliśmy zatańczyć. Stwierdziliśmy, że nawet moglibyśmy to zrobić, ale ekhm... wyłącznie razem (nie z ciotkami / wujkami). Niestety nasz taniec to śmieszne gibanie się na różne strony. Ja niby próbuję podchwycić rękę narzeczonego tak jak do walca, ale nasze nogi tylko w jednej konfiguracji się nie plączą - wtedy taniec jest bardzo spokojny, generalnie jak para staruszków, którzy mają problemy z biodrami no ale jakoś tam tańczymy. Dlatego stwierdziliśmy, że w taki właśnie sposób moglibyśmy troszkę potańczyć, ale wyłącznie razem, bo tak czujemy się pewnie - że nie nadepnę na buta, nie upadnę i nie rozerwę sukienki.
A jak to rozwiązać, jeśli ktoś mnie lub narzeczonego poprosi do tańca? To jest problem
Myślicie, że bez pierwszego tańca nie będzie to strasznie wyglądało?
/QUOTE]

A ile pozostało czasu do ślubu? Jeszcze 3 miesiące temu nie zgodziłabym się na wspólny taniec, ale mój TŻ mnie namówił! To wyjątkowa chwila, nie ma się czego bać. Na początku wychodziło nam topornie ale zawzieliśmy się... 3 treningi w tygodniu po 8 razy... najpierw miała być dłuższa piosenka Jenis Joplin Maybe, ostatecznie wybraliśmy krótką ballade 2:33 Paula Anki. Niczym się nie kierowaliśmy, sami stworzyliśmy pomysł na kroki. Gdyby nie upierdliwość mojego TŻ, nie chciałbym tańczyć teraz jednak jestem zadowolona z efektów i mam w nosie czy pójdzie źle czy dobrze, grunt to sama przyjemność tych terningów i to będę zawsze pamiętać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-26, 08:59   #1812
_borboleta
Raczkowanie

Cytat:
Jeśli chodzi o tańce to mieliśmy ich nie mieć - aż do wczoraj (przez rok tak myśleliśmy). Natomiast przemyśleliśmy to trochę i doszliśmy do wniosku, że rzeczywiście będzie luźniejsza atmosfera. Tylko tak jak napisałam - bez pierwszego tańca i tańce wyłącznie z mężem. Z nikim innym nie dam rady, bo zaraz poplączę nogi i upadnę (serio!) Jak na to goście popatrzą to nie wiem
Wydaje mi się, że w takiej sytuacji nie ma co robić 'pierwszego tańca'. Po prostu jak Was najdzie, to wyjdziecie na parkiet i sobie na luzie potańczycie . A tańcem z innymi gośćmi się nie stresuj! Takie rzeczy zawsze wyglądają gorzej w naszej głowie niż w rzeczywistości .

Sekretnik chodziliście na jakieś zajęcia czy sami sobie narzuciliście takie tempo 3 razy w tygodniu?

Dziewczyny, chyba mam suknię jeszcze kilka dni na namysł i z chęcią się Wam pochwalę .
_borboleta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-26, 09:12   #1813
valaquenta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _borboleta Pokaż wiadomość
Dziewczyny, chyba mam suknię jeszcze kilka dni na namysł i z chęcią się Wam pochwalę .
Super, czekamy!

Stary 2014-06-26, 11:05   #1814
frezja123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sekretnik Pokaż wiadomość
A ile pozostało czasu do ślubu? Jeszcze 3 miesiące temu nie zgodziłabym się na wspólny taniec, ale mój TŻ mnie namówił! To wyjątkowa chwila, nie ma się czego bać. Na początku wychodziło nam topornie ale zawzieliśmy się... 3 treningi w tygodniu po 8 razy... najpierw miała być dłuższa piosenka Jenis Joplin Maybe, ostatecznie wybraliśmy krótką ballade 2:33 Paula Anki. Niczym się nie kierowaliśmy, sami stworzyliśmy pomysł na kroki. Gdyby nie upierdliwość mojego TŻ, nie chciałbym tańczyć teraz jednak jestem zadowolona z efektów i mam w nosie czy pójdzie źle czy dobrze, grunt to sama przyjemność tych terningów i to będę zawsze pamiętać
Niecałe 3 miesiące. Niestety u nas pierwszy taniec zupełnie odpada, nie jesteśmy ludźmi , którzy tylko tak mówią, że nam nie wychodzi, a później dają się przekonać. Po prostu nie umiemy i nie lubimy tańczyć.
U nas nie chodzi nawet o to, że pójdzie źle czy sztywno. Bardziej o to, że ja na prawdę mam takie cudowne zdolności, że bardzo prawdopodobne, że po prostu bym się wywróciła w którymś momencie, a mam obcisłą sukienkę, nie chciałabym zrobić szopki
Także pierwszy taniec odpada na 100%.

Rozmawialiśmy też z teściową wczoraj, powiedzieliśmy o tym, że tylko w swojej obecności czujemy się w tańcu dobrze i na prawdę nie chcielibyśmy tańczyć z innymi - pamiętam jak na różnych imprezach jak byłam młodsza wujek / dziadek poprosił mnie do tańca - oni przejmują kontrolę i prowadzą, ja nie nadążam i depcze po stopach. Wtedy miałam zwiewne sukienki, teraz obcisłą, więc różnie mogłoby się skończyć.
Poza tym na własnym ślubie się męczyć - bez sensu. No i teściowa powiedziała, że rzeczywiście źle by to wyglądało jeśli byśmy odmawiali tańców gdyby ktoś nas poprosił.
Cytat:
Napisane przez _borboleta Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że w takiej sytuacji nie ma co robić 'pierwszego tańca'. Po prostu jak Was najdzie, to wyjdziecie na parkiet i sobie na luzie potańczycie . A tańcem z innymi gośćmi się nie stresuj! Takie rzeczy zawsze wyglądają gorzej w naszej głowie niż w rzeczywistości .

U nas na prawdę nie wyglądają gorzej w myślach niż w rzeczywistości Chciałam Wam pokazać jak tańczymy, ale nie mogę znaleźć nigdzie podobnych par (widocznie nie ma aż takich osób )

Co do sukienki - jestem bardzo ciekawa ! Pokaż
Ja w poniedziałek mam przedostatnią przymiarkę, już z koronką. Pod koniec lipca, za miesiąc odbieram i wrzucę Wam zdjęcia
Stary 2014-06-26, 11:25   #1815
Aleaa_
Wtajemniczenie

Witam sie tutaj. My juz za tydzien mamy slub cywilny, po slubie obiad dla najblizszych w sumie prawie 30 osob. Sukienka, buty sa, jedynie co mi zostalo to bukiet i fryzura
Jakos do mnie nie dociera, ze to "juz"

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aleaa_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-26, 11:50   #1816
frezja123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aleaa_ Pokaż wiadomość
Witam sie tutaj. My juz za tydzien mamy slub cywilny, po slubie obiad dla najblizszych w sumie prawie 30 osob. Sukienka, buty sa, jedynie co mi zostalo to bukiet i fryzura
Jakos do mnie nie dociera, ze to "juz"

hej
Pokaż nam sukienkę
Zazdroszczę, że to już. My jeszcze prawie 3 miesiące.
Stary 2014-06-26, 12:09   #1817
malamyszka20
Zadomowienie

Cytat:
Układamy playlistę, która poleci z głośników. To będą klasyczne utwory rockowe i bluesowe z lat 60 i 70, bo to nasze ulubione lata w muzyce (tzn. lubimy też inne dekady, ale te akurat nam się pokrywają). Ray Charles, Beatlesi, te klimaty.
Nie planujemy DJ-a Nie wyobrażam sobie zatrudniać profesjonalisty, żeby nam grał do kotleta Trochę brak szacunku

marmoladowa, pytałam dlatego, że my się zdecydowaliśmy na niezbyt duże menu i krótką imprezę ze względu na brak tańców właśnie Bo ileż można siedzieć przy stole Te nasze 4 godziny to i tak jest dość dużo Gdyby były tańce, to i więcej jedzenia (i picia) trzeba przewidzieć, i dłuższą imprezę
U nas bedzie obiad slubny tak do 2h to mysle ze max,a wieczorem zaplanowalismy grilla,dlatego ze bez tancow bedzie to cos na to konto wszystko bedzie and jeziorem,obiad oraz grill a pozniej do domkow letniskowych,rano fundujemy gosciom sniadanie . Miedzy obiadem a grillem będzie czas na zakwaterowanie się,przebranie oraz robienie zdjeć ,a zdjęcia wychodzą tam cudne,zwłaszcza przy zachodzie słońca sesje z fotografem mamy na poniedziałek po ślubie na spokojnie zeby gości samych nie zostawiać

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Właśnie jestem w trakcie poszukiwań muzyki do obiadu, myślałam coś o chill out ale w sumie to ślub wiec moze coś bardziej zwanego nie wiecie gdzie można ściągnąć jakias muzykę zeby nagrać na cd?
malamyszka20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-26, 12:14   #1818
marmoladowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malamyszka20 Pokaż wiadomość
U nas bedzie obiad slubny tak do 2h to mysle ze max,a wieczorem zaplanowalismy grilla,dlatego ze bez tancow bedzie to cos na to konto wszystko bedzie and jeziorem,obiad oraz grill a pozniej do domkow letniskowych,rano fundujemy gosciom sniadanie . Miedzy obiadem a grillem będzie czas na zakwaterowanie się,przebranie oraz robienie zdjeć ,a zdjęcia wychodzą tam cudne,zwłaszcza przy zachodzie słońca sesje z fotografem mamy na poniedziałek po ślubie na spokojnie zeby gości samych nie zostawiać
Dużo macie gości? Świetny pomysł z grillem oby Wam pogoda dopisała

Też jestem ciekawa, jakie macie sukienki ja mam swojej pół, tj. spódnicę tiulową i szukam pomysłu na górę
marmoladowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-26, 14:28   #1819
valaquenta
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie jestem w trakcie poszukiwań muzyki do obiadu, myślałam coś o chill out ale w sumie to ślub wiec moze coś bardziej zwanego nie wiecie gdzie można ściągnąć jakias muzykę zeby nagrać na cd?
Ściągnąć - tzn. za darmo?
Jest muzyka typu Creative Commons - na licencji umożliwiającej legalne ściąganie. Ale to nie są znane utwory. Jak chcesz coś znanego, to pozostaje albo kupno piosenek na iTunes, albo playlista na YouTube czy na Spotify (na tym ostatnim warto zapłacić dyszkę za abonament, bo inaczej są reklamy).

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-26, 15:22   #1820
malamyszka20
Zadomowienie

Cytat:
Dużo macie gości? Świetny pomysł z grillem oby Wam pogoda dopisała

Też jestem ciekawa, jakie macie sukienki ja mam swojej pół, tj. spódnicę tiulową i szukam pomysłu na górę
Będzie ok 30 osób. Na szczęście będziemy pod zadaszeniem ale ładna pogoda miłe widziana, zawsze to lepsza atmosfera

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Cytat:
Ściągnąć - tzn. za darmo?
Jest muzyka typu Creative Commons - na licencji umożliwiającej legalne ściąganie. Ale to nie są znane utwory. Jak chcesz coś znanego, to pozostaje albo kupno piosenek na iTunes, albo playlista na YouTube czy na Spotify (na tym ostatnim warto zapłacić dyszkę za abonament, bo inaczej są reklamy).
Najlepszy byłby YouTube ale nie jestem pewna czy będzie internet:/ w restauracji raczej tak,ale już na grillu nad jeziorem pewnie nie:/ wiec muszę mieć coś na przenośnym dysku lub cd
Stary 2014-06-26, 16:10   #1821
valaquenta
Zadomowienie

Cytat:
Najlepszy byłby YouTube ale nie jestem pewna czy będzie internet:/ w restauracji raczej tak,ale już na grillu nad jeziorem pewnie nie:/ wiec muszę mieć coś na przenośnym dysku lub cd
Spotify też jest online.
Pozostaje Ci kupić wybrane piosenki w iTunes albo innym tego typu sklepie. Chyba że chcesz być piratem Ale w tym już nie pomogę, Google Twoim przyjacielem

Stary 2014-06-28, 21:01   #1822
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:

Tak mi się przypomniało.
Do kumpla restauracji zadzwoniła babka i uprosiła rezerwację (bo mieli mieć na wieczór jakąś imprezę większą, no ale się zgodził na te kilkanaście osób na obiad). Wybija godzina rezzerwacji, wpadają jacyś ludzie z kwiatami, w knajpie konsternacja o co chodzi, nagle wpada na końcu Młoda Para, że to oni rezerwowali. Kumpel zdziwiony (żeby powiedzieli, że to poślubny obiad to by chociż jakieś inne dekoracje dostawił), no ale nic, ich wybór. Siadają wszyscy do stołu, pytają co podać, a na to Młoda: "A co macie na danie dnia? No, to weźmiemy 20 zestawów, żeby szybko było".
Przy gościach, bez krempacji... Kumpel mówi-żeby mi powiedziała chociaż wcześniej, to przecież ja bym jej zrobił na tym daniu dnia, ale chociaż by to jakoś wyglądało przy gościach...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-29, 10:31   #1823
valaquenta
Zadomowienie

Linaewen, opadła mi szczęka...
Rozumiem, że są ludzie, którzy nie chcą robić wielkich imprez - sama do takich należę - ale takie traktowanie gości nie mieści mi się w głowie. Mogli iść do tego McDonalda Byłoby szybciej

Stary 2014-06-29, 14:24   #1824
weselna01
Zadomowienie

Może to był ślub na spontanie?
Stary 2014-06-29, 16:54   #1825
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Może to był ślub na spontanie?
Spontan, nie-spontan, można było to inaczej załatwić (albo faktycznie zabrać gości do McDonalds, nie jest znowu tak daleko...).
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-29, 18:53   #1826
malamyszka20
Zadomowienie

Hej wiecie moze co zrobić z tatuażem na slub? Chodzi mi o jakieś naklejki lub brylanciki lub brokat jakiś specjalny?
Stary 2014-06-29, 20:59   #1827
PannaAgnieszka
Rozeznanie

Dziewczyny;-) pedziecie z tematami i z zalatwionymi rzeczami- ja wpadlam w wir nowej pracy i na ten moment slub troche zszedl na dalszy plan-
;-)

z wazniejszych rzeczy to po namysle zmienilismy piosenke na pierwszy taniec;-)

a z sukienka nadal mam blokade ale to pewnie dlatego,ze praca wysysa ze mnie wszystkie sily i emocje;-)
PannaAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-29, 21:50   #1828
valaquenta
Zadomowienie

Cytat:
Hej wiecie moze co zrobić z tatuażem na slub? Chodzi mi o jakieś naklejki lub brylanciki lub brokat jakiś specjalny?
Profesjonalny, mocno kryjący podkład Zapytaj wizażystkę.
A najlepiej to mieć taką sukienkę, która nie odkrywa miejsca z tatuażem...

Cytat:
Napisane przez PannaAgnieszka Pokaż wiadomość
Dziewczyny;-) pedziecie z tematami i z zalatwionymi rzeczami- ja wpadlam w wir nowej pracy i na ten moment slub troche zszedl na dalszy plan-
;-)

z wazniejszych rzeczy to po namysle zmienilismy piosenke na pierwszy taniec;-)

a z sukienka nadal mam blokade ale to pewnie dlatego,ze praca wysysa ze mnie wszystkie sily i emocje;-)
Masz jeszcze dużo czasu Na jaką piosenkę zmieniliście?

Stary 2014-06-29, 22:28   #1829
weselna01
Zadomowienie

Cytat:
Podkład Dermablend

Stary 2014-06-29, 22:31   #1830
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Ja się zastanawiam - po co ukrywać tatuaż? Przecież to część Twojej osobowości...

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości