|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
Dzięki dziewczynki
![]() youyou ranyyyy dobrze że nic sięzłego nie stało ...ta przygoda mogla skończyć się tragicznie brrrr.... Co tam naprawa i koszty dobrze że cała jesteś ![]() i za jutrzejsze USG ![]() Agusia....ja nic nie powiem o CC ....bo rodziłam SN ... i przyznam że strasznie się boję CC .... ![]() _________________________ _______________ Idę spać bo padam na ryjek ![]() Buziaki ![]() ps. A gdzie Malinka, Kalka ???
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-01-18 o 19:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#1802 |
Zakorzenienie
|
Youyou całe szczęście, że się nic nie stało
![]() Agusiamatyldka nie miałam cesarki ale też bym się na nią z własnej woli nie pisała... Poród SN mimo, że dłuzszy i bolesny to szybko się o tym zapomina i już niedługo po porodzie da się wszystko robić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1803 |
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam
![]() BubiGirl witamy ponownie ![]() ![]() ![]() Asiuulka89 biedaczko ![]() Olivia - witamy ![]() ![]() ![]() ![]() no i czekamy na fotki małej ![]() malinka jak tam, rozkręciło się coś?? ![]() Ingrid cudna Lenka ![]() Ula bardzo mi się podoba łóżeczko, choć ja bym baldachimu nie założyła bo dla mnie to trochę niepraktyczne ![]() ![]() Ale Twój komplecik wygląda naprawdę cudnie ![]() Jeszcze mam pytanko: bo to jest Drewex Kuba II taki jak ja mam..? tak? ![]() Widzę że u Ciebie jest tak dość wysoko regulacja, a u mnie dało się uregulować tylko do ok połowy wysokości, a u ciebie dało się jeszcze wyżej? Czy to tak ma a my nie potrafiliśmy wyregulować? ![]() kamyil och okropnie zachowała się ta Twoja gin ![]() Ja z moim sobie poplotkowałam troszkę i chyba zmienię decyzję co do szpitala.. Chyba będe rodzić tam gdzie mój gin pracuje czyli na Madalińskiego, a Św. Zofię sobie daruję ![]() pysia no to ![]() ![]()
#1804 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale dobrze,że nic ci nie jest i że wszystko dobrze się skończyło. ************************* ***************** Spadam się kąpać i wygrzać ![]()
![]() |
#1805 |
Zakorzenienie
|
.....No właśnie ta moja dzisiejsza "przygoda" dała mi popalić
![]() ![]() ![]() Teraz muszę tylko dojść dlaczego te przewody były zerwane.. Najprawdopodobniej to przez to że mam takie niskie, sportowe zawieszenie i dojeżdżając do naszego domu jest mocno zaśnieżony odcinek gdzie szorowałam "brzuszkiem" i pewnie gdzieś tu się urwało... nie mam pojęcia ![]()
#1806 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1807 |
Rozeznanie
|
Pysiu jestem tylko Mężuś siedział w necie. A popołudniu byliśmy na zakupach.
Kupiłam składniki na Twojego 3 bita, bo w środę mamy nalot dziadków i babć. U Olafka przedszkolu mają przedstawienie z okazji ich święta, a że tż ma w czwartek imieniny to w środę zjawią się u nas. Mam nadzieję, że dane mi będzie jutro zrobić ciacho, a w środę go zjeść ![]() Youyou dobrze, że nic Wam się nie stało. Na razie nic sie nie rozkręciło. Pewnie znowu przejdzie. Ja też pierwszego porodu nie miałam łatwego jak już pisałam - łyżeczkowanie na żywca, ale cesarki się panicznie boję.
#1808 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ach... co ja bym bez was zrobiła ![]() Cytat:
![]() a kaloryfer non stop jest na 3 poziomie regulacji , więc on raczeł słabo grzeje ![]() Cytat:
ja bym chyba w porty narobiła ze strachu ![]() ![]() ale napewno cisnienia miałabym chyba z 200 Cytat:
![]() ja mam 3 dziury na takie śruby co lecą prostopadle ( chyba wiesz o co mi chodzi ![]() regulacje mam na środkowym , bo najwyższy był jakieś 15cm od góry a sam materać ma chyba z 7cm , więc by było za wysoko
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1809 |
Raczkowanie
|
Ale macie śliczne te dzieciaczki
![]() aldii ale kruszynka z Twojej córeczki ![]() ![]() olivia aż mnie ciarki przeszły jak czytałam opis Twojego porodu ![]() ![]() youyou przygode miałaś niezłą, chyba bym na zawał padła :ekk: Ale najważniejsze, że nie doszło do wypadku ![]() ----------- Ja dzisiaj porobiłam znowu generalne porządki w meblach i mam już sporo półek na rzeczy dla Małej. Do tego zaczęłam prać ciuszki, bo dopiero dzisiaj proszek kupiłam i jak wyschnie wszystko to to poprasuję. Cały dzień jakoś tak mi niewygodnie z brzuchem. Czuję nóżki córeczki pod samymi żebrami jak się schylam :/ A jak mi kopniaka zasadzi to aż syczę z bólu :/ a tu jeszcze miesiąc ![]()
#1810 |
Wtajemniczenie
|
Ja już wykapana.Obcięłam sobie pazurki i teraz nie mam jak mandarynki obrać
![]() ![]() W TV wielkie G.Wczoraj oglądałam na dvd "Oszukać przeznaczenie 4" i taki średni ![]() A teraz nie wiem czy mi się chce jeść czy nie.Zjadłabym grzankę z łososiem,ale nie jestem pewna czy mi się chce jeść ![]()
#1811 |
Zadomowienie
|
Asiuulka ty to się bidulko masz z tą torbielą
![]() ![]() Kacha ![]() ![]() BubiGirl ![]() patinka na naszym wątku masz trochę Wodników ![]() Olivia ![]() Ingrid Lenka śliczna i oby dalej pozostała takim aniołkiem Tż był przy porodzie ale na szczęście nie musiał się dużo napracować, bo na początku miałam mało bolesne skurcze. Dopiero przy jednym z ostatnich mało co nie złamałam mu ręki - tak mocno zacisnęłam. A co do wolnego to wziął 2 dni urlopu okolicznościowego i w środę wraca do pracy (w domu jestem od soboty). Ula śliczne łóżeczko i pościel dla małej księżniczki azzis dobrze, że już masz neta w domu Lila ja powtórzę za dziewczynami - smarować oliwką, odczekać jakieś pół godziny i wyczesywać szczoteczką. To w teorii, bo w praktyce nie miałam okazji sprawdzić. Patka zdrówka dla tż i żeby cię nie zaraził pysia gratulacje, 10 luty to juz wkrótce youyou dobrze, że nic ci się nie stało. No i oszczędzaj sie jeszcze przez te 2 tygodnie ![]() A co do łóżeczka to popieram patinkę - kłaść dzidzię na prześcieradło a pod spód jakiś podkład zabezpieczający przed siuśkami. Sprawdzone w praktyce - co najmniej raz dziennie siuśki uciekają Maćkowi z pampersa, czasami ma mokre tylko ubranie, ale zdarza się też, że prześcieradło jest mokre. I jeszcze a propos gin, to nie zawsze się sprawdza, że prywatny znaczy dobry. Jak byłam na ostatniej wizycie u mojej gin na tydzień przed porodem to jej mówiłam, że mam większą ilość wydzieliny i wydaje mi się, że to jakiś stan zapalny. A ona to zbagatelizowała i stwierdziła, że "skąd stan zapalny na tym etapie ciąży". I jak w dniu porodu badała mnie lekarka po ktg to stwierdziła, że mam grzybicę, ale już raczej nie będę miała szansy jej zaleczyć ![]() ............. A ja się dziś trochę przestraszyłam. Położyłam się po południu, bo po dźwiganiu małego i po tym jak się narobiłam w kuchni, to rozbolały mnie plecy. Jak się obudziłam to miałam gorączkę 38 stopni, na szczęście ok. 19 spadła do 37 stopni. No i zaczęłam szukać info o gorączce w trakcie połogu i wyszło na to, że jak by się utrzymywała powyżej 37,7 stopnia przez 3-4 dni to koniecznie trzeba iść do lekarza. |
![]() ![]() |
![]() |
#1812 | |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj znowu małą męczyła kolka...
Jak wróciliśmy ze spacerku o 14, to zasnęła dopiero o 18.30... Przez to znowu nam przepadła godzina kąpieli... Ale nie miałam jej serca budzić... Była już taka zmęczona ta kolką... Myślę, że to dlatego, że bardzo urosła i już jej pół dawki nie starcza... Zresztą dostaliśmy od znajomych Sam Simplex, oryginalny z Niemiec przywieziony, podobno ma bardzo dobre opinie, więc spróbujemy i może znowu będzie lepiej... Za to w zanim się kuchnia do kąpieli nagrzała i potem mała dała koncert... Była wściekła, bo chciała jeść, a my jej kazaliśmy czekać na kąpiel... A to moje przeziębienie to jakaś lipa, chyba katar alergiczny... Już któryś raz dostaje kataru w domu u rodziców, a na drugi dzień mi przechodzi... Mam tam na coś uczulenie chyba, ale nie mam pojęcia na co, bo nie zawsze mnie łapie... A, miałam zapytać w jakiej pozycji sypiają wasze dzieci? Bo Paulinkę układałam na boczku, podpierając jej placki, ale jest już tak silna, że i tak się obraca... Trochę sie boję jak śpi na pleckach, że jej się uleje i się zadławi... Czy matka, to już tak do końca życia się martwi o swoje dziecko? To chyba pytanie retoryczne jest ![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- agusiamatyldka śliczny chłopczyk, a przeżyć nie zazdroszczę, straszne... Aldii GRATULACJE oliviaoO no, no, niezłą kluskę urodziłaś ![]() Cytat:
Ostatnio się popłakałam ze szczęścia, że mam mojego męża, że dzięki niemu mam córcię...
![]() |
#1813 |
Rozeznanie
|
Ja byłam dziś na wizycie. Bardzo się stresowałam bo tak jak pisałam wcześniej, ostatnio nie miał ginekolog dla mnie dobrych wieści. Ale jestem pełna optymizmu bo szyjka długa i jestem szczelnie zamknięta. Lekarz powiedział, że już nie mam zagrożenia przedwczesnym porodem i że donoszę ciążę. Strasznie się cieszę. Bo tak bardzo pragnę, tak jak każda z Nas by dzieciątko urodziło się minimum w 38tyg. Mam teraz bardzo duże szanse na to i Majeczka ma teraz czas by płucka jej się w pełni rozwinęły
![]() ![]()
Zaręczeni 18.07.2006 Ślub 04.08.2007 Majka 23.02.2010 http://s2.pierwszezabki.pl/036/0364849d2.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-50552.png Edytowane przez kasiorekzeta Czas edycji: 2010-01-18 o 22:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#1814 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
no mam nadzieje ze wszystko ok - bo przy tych ogledzinach to juz sama nie wiem... youyou - przygoda mrożąca krew w żyłach!!uważaj na Was!! a mi się humorek poprawił bo zarezerwowaliśmy z TŻtem bilety lotnicze dla niego ![]() ![]() mam nadzieję że malutka poczeka na tatę - a ja będę dzielnie zaciskać nogi żeby nie urodziła się wcześniej niż 17.02 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1815 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() To teraz tak szybciutko tylko: Aldii - gratulacje kochana, czekamy na fotki i relacje Agusia - sliczne malenstwo, wspolczuje przejsc Asiulka- Ty to masz z tym cholerstwem ![]() Pysiu - ![]() You - najwazniejsze, ze Wam nic sie nie stalo ![]() ---------- Dopisano o 01:34 ---------- Poprzedni post napisano o 01:31 ---------- Kasiorek - super, ze wszystko oki ![]() ******************** A tak wogole to mam prosbe do Was kochane. A mianowicie czy mozecie mi napisac cos na temat termometrow dla dzidzi, jakich uzywacie smoczkow - ja nie jestem sklonna ku nim ale musze sie na wszelki wypadek zaopatrzyc,moze macie jakies sprawdzone ![]() ![]() Z gory dziekuje Wam bardzo ![]() U nas dzisiaj 35 tc sie zaczal ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:36 ---------- Poprzedni post napisano o 01:34 ---------- Kamyil - a ta Twoja gine to ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:49 ---------- Poprzedni post napisano o 01:36 ---------- A teraz mowie Wam dobranoc, bo jutro gdy tylko pozwoli pogoda wybieram sie na male zakupki na miasto ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1816 |
Zakorzenienie
|
A co to? Nie ma nikogo?
---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Witam mamuśki... Obudziłam się, bo mała wojowała, a ona nadal śpi jednak... Właśnie jest w poprzek łóżka... Nogi jej wystają... Ta to ma pozycje do spania... Wyczytałam, żeby zdrowych dzieci nie budzić na karmienie, szczególnie jak są w fazie snu lekkiego z machaniem rączkami, nóżkami itd... No to nie budzę... Ale zasadniczo już by mogła wstawać, bo to 6 godzin już... Ale ostatnio właśnie sypia po 6,5 godziny w nocy, więc chyba w porządku... Za to w dzień po 40 min. do godziny...
#1817 |
Zadomowienie
|
Witajcie z rana
![]() Kamyk mój Bartuś śpi na boczku, podkładam mu pod plecki wałek raz z jednej, raz z drugiej strony, jak zalecił pediatra. Czasem spi też na pleckach, ale generalnie boki (ulewa, więc bezpieczniej). Ale nigdy jeszcze nie spał dłużejk niz 3,5 godziny - 6 godzin to mega długo! Ależ możesz się wyspać! A jak będziesz podawać Sab Simplex? Ja też go mam, na razie podałam raz, bo miał coś w stylu kolki, a tak to spokój. A ja mam pytanko: jak długo można przechowywać ściągnięty pokarm w lodówce? Miłego dnia |
![]() ![]() |
![]() |
#1818 |
Zakorzenienie
|
Hey lachony moj Puchatek jeszcze śpi
![]() A ja wizazuje ![]() Malinko to dobrze że jesteś....ciekawe czy dasz radę zrobić ciasto i zjesć ...czy cos się zacznie ![]() ![]() ![]() Kamyczku tak mama już zawsze się martwi o swoje pisklę ![]() Czas przywyknąć ![]() Lila co do pokarmy to ja wie mze w lodówce max 24 h ....zamrożony nalezy wykorzystać w ciągu 3 miesięcy . Zródło info: "Ciaża Poradnik dla rodziców" dr Anne Deans ![]()
#1819 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1820 |
Zakorzenienie
|
Lila
![]() Coś mi sięzwiesiło chcialam edytować i wyszedl dubelek ![]() To tu dopiszę hihi Addicted tego grzybka to twoja gin troszkę zaniedbala ![]() A co do lekarza to masz raxję na razie i tak na kontrol trzeba się wybrac i wysępic to zaswiadczenie do becikowego ![]() A co do spania maluchów...to racja dziewczyny ....słusznie zalecił Lili pediatra i to nie tylko ze wzglęgu na ulewanie ...ale na to że ksztaltuje się kształt głowki dziecka.... Wprawdzie Kuba całą noc sypiał na plecach ...ale dlatego że nie ulewal, i kołyska nasza jest specjalnie zrobiona w tym celu pod lekkim kątem nachylwnia... Ale w ciągu dnia układalam go na boczkach tak jak Wy .... Jak będziecie u ortopedy na kontroli bioderek ....to on też zazwyczaj sprawdza kształt głowki i o tym nadmienia ![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-01-19 o 07:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#1821 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Ja się dziś kompletnie nie wyspalam przez ten glupi tylek ![]() ![]() ![]() dzisiaj jade na wizyte ![]() ![]() ![]() a dzisiaj zaczynamy wg OM 36 tydzienn ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1822 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i to w dużych ilościach Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja miałam ciężką noc , Mała prawie wogule nie spała ja to chyba nigdy nie urodze bo czyta sie że przed porodem dzieci się uspokajają a moja Mała ma dalej dużo siły i tylko rankiem jest leniwa ( do momentu wypicia kawki i zjedzenia coś słodkiego ![]()
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1823 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Mój mały to zwolnił temp w brzuszku od zeszłej środy.Teraz to jak lutnie to gwiazdy widzę.Ciekawe ile waży ![]() ************************* ******** Ja już po śniadanku.TŻ po nocce w łóżku,a junior w przedszkolu.A mnie się spać coś zachciało ![]() ![]()
![]() |
#1824 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nianię elektryczną mamy zakupioną przypadkowo przez męża jakąś zwykłą niefirmówkę, w Auchanie była przecena bo ostatnia sztuka firmy Carrera - wyszło za nią 60 zł - sprawdziliśmy, jak narazie dobrze działa i jest bardzo czuła. Mój mąż nadal chorujący, ale czuje się ciut lepiej. Za to w nocy tak chrapał, że myślałam, ze go uduszę i co chwilę go budziłam... Zatyczki do uszu niewiele dawały, a moje pobudki w nocy tez mi dały w kość... Chyba wstawałam z 10 razy...
![]() ![]() |
![]() |
#1825 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też podkładam wałek, ale Kropka jest tak silna, że wałek nic nie daje teraz... I tak budzi się na plecach, a dzisiaj to w ogóle spała w poprzek łóżeczka, a nóżki jej wystawały przez szczebelki... ![]() Wprawdzie mało ulewa, ale czasem jej się przytrafi... Co gorsza potrafi się tak objeść, że zwymiotuje... Ale na szczęście nie często... Ostatnio jak od rodziców wychodziliśmy... Już ja miałam pakować w kombinezon i tak zaczęła wymiotować, że musiałam ją całą przebrać... Ale za to później była aniołek nie dziecko... Ale cóż, ważyłam ja wstępnie na mojej niedokładnej wadze i wyszło około 4400... Co by oznaczało 650 gram od wizyty u pediatry 1,5 tygodnia temu... ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1826 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w kazdym razie ja bym raczej na krótsze drzemki kładła na boki a na głębsze spanie na plecy. Podczas dłuzszego snu mięsnie okalające kregosłup dziecka tez pracują i jak sa nienaturalnie podpierane to tracą swoje zdolności. na wizazu jest wątek, który załozyłam apropos rehabilitacji syna, tam jest zdjęcie jak on wygladał przy asymetrii własnie przez spanie na bokach i jeszcze przez kilka innych rzeczy ![]() co do Sab Simplexu to juz tu kiedyś pisałam, ze odpowiednikiem o takim samym stęzeniu simeticonu jest BOBOTIC, dostępny w naszych aptekach, uzywałam obydwu i oba działały. Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2010-01-19 o 08:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1827 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja położna powiedziała, że jak u kogoś po porodzie nie szaleją, to wg niej coś z nim nie tak... Fajnie, bo się w nocy wysypiam, ale w dzień nic nie mogę zrobić... Ja tam sobie mogę pionizować... Prawie nigdy się jej u mnie nie odbija... Za to jak mąż ją ledwo dotknie, to mamy piękny bek... Cytat:
---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
Jak mi mała tak płacze i marudzi przez większość dnia, to ją biorę na ręce... No i mam wątpliwości jak takie noszenie na rękach wpływa na kręgosłup... Cały czas mam obawy, że od tego dostanie krzywicy... Ja akurat Sab Simplex dostałam od znajomych, bo oni w końcu nie używali... A i tak nam się Infacol kończy, to trzeba by coś kupić...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1828 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Także nie martw się.Nie ma co na siłę wtedy małą układać w określonej pozycji,bo skoro jest silna to sobie sama poradzi i przemebluje łóżeczko ![]()
![]() |
#1829 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio ją zaobserwowałam, jak leżąc w kołysce chwyciła łapką za otwór w ściance i się cała przyciągnęła do ścianki...
![]() |
#1830 |
Zakorzenienie
|
kamyk zalezy jak nosisz
![]() ![]() ![]() jakby co to pytajcie troche tego przerobiłam z przymusu niestety ![]() ed. jak mała jest w stanie się przyciagnąc to musi byc silna ![]() ed: pozycje noszenia ![]() ![]() http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...9,1326219.html co prawda Zawitkowski moim zdaniem jest mocno przesadzony ale tutaj akurat się zgadzam ![]() Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2010-01-19 o 08:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.