|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Joga
Cytat:
Moim zdaniem powinny być osobne zajęcia oznaczone jako joga w parach, bo nie każdy lubi taki kontakt i nie jest to do końca w porządku zaskakiwać kogoś w ten sposób lub co gorsza zmuszać lub ośmieszać |
|
|
|
|
|
#1802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Katusze przeżywałam tangu gdzie musieliśmy się zamieniać partnerami, bylo to dla mnie mega nieprzyjemne, między innymi dlatego przestaliśmy chodzić.
|
|
|
#1803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I z tangiem też miałam podobne uczucia, jednak jest to dość bliski i chwilami erotyczny taniec
|
|
|
|
|
|
#1804 |
|
Konto usunięte
|
ja też nie lubię ćwiczyć w parach, nie lubię tak bliskiego kontaktu z jakby nie patrzeć obcymi mi osobami. na szczęście w mojej szkole bardzo rzadko robimy coś w parach i nie ma przymusu, jeżeli ktoś nie chce czegoś robić to po prostu tego nie robi.
|
|
|
|
|
#1805 |
|
Zakorzenienie
|
A ja znowu chciałabym więcej asan w parach.
U mnie to odwrotnie. Tak na co dzień to nieśmiała raczej jestem i jak mogę to ludzi unikam, ale w sporcie strasznie się otwieram.
|
|
|
#1806 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
[1=8fc2159fdb2bd9c27a8dfb9 49d06bd6ad91c9c61_60de490 5781b1;50363600]Jedna osoba za głową, druga po przeciwnej stronie. Jeden pasek pod łopatkami, drugi na wysokości bioder. No i rozciągamy. Wiadomo, wszystko dostosowane do możliwości ćwiczącej - albo w przeciwnych kierunkach jak sama stoi w mostku, żeby rozciągać kręgosłup, albo do góry, żeby ten mostek był. Bardzo lubię asany z pomocą koleżanek [/QUOTE]Ach, myślałam, że to mostek w pojedynkę
|
|
|
|
#1807 | ||
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
Yin, to ta relaksacyjna? Kundalini słyszałam, ale nie wiem czym się charakteryzuje. Ja najbardziej Iyengara lubię Cytat:
|
||
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym oboje raczej nieźle tańczymy i na jakiś zajęciach tanecznych często było to wykorzystywane, że dostawaliśmy słabszych partnerów - dla mnie to bez sensu, nie po to tam idę, żeby kogoś poduczać a wręcz przeciwnie na jodze natomiast rozumiem, że chodzi raczej o asekurację, czy pomoc przy wykonaniu ruchu, który samemu trudno wykonać - i to jest dla mnie bardziej uzasadnione, także jak jest taka sytuacja to się przełamuję i ćwiczę
|
|
|
#1809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1811 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
Jestem niziutka i nie przeszkadza mi wzrost partnera, wręcz przeciwnie - często mnie wybierają, bo mogą mną wywijać do woli
|
|
|
|
#1812 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) . Częstko przychodzi para ( zwykle chodzi tu o ludzi dorosłych którzy niejednego walca przetańczyli) i mają okropne nawyki nie przetłumaczysz facetowi że ma nie nacierać na swoją Krysie i nie trzymać jej za nadgarstek. Jak się taką parę podzieli to jest szansa że Inna Pani go trochę sprowadzi do pionu. Poza tym o ile nie są to np ślubne kursy to ja jako nauczyciel mam nauczyć tańczyć... Z każdym materiałem, żeby nie było tak że ktoś potrafi tańczyć ze swoim partnerem a potem z innym się gubi, bo za wysoki albo grubawy. Traktuje się to kompleksowo.To dlatego rozdzielają/rozdzielamy. Co do poziomow to ja mam grupy bardzo równe pod względem umiejętności , ale to zalezy od szkoły. Wato szukać takiej gdzie jest duzo grup bo A) zwykle za popularnościa szkoły coś idzie( dobry instruktor i fajne sale np) B) masz szansę się czegoś nauczyć, bo jak wrzucą Cię z depczącym Ci stopy Krzysiem czy innym Jankiem to się zniechęcisz i będziesz walczyć o życie( czy stopy) a nie pamiętać o postawie ![]() Się rozpisałam ( prywatnie dodam że mój chłop ma 204 cm to jest wyzwanie !!!)( ja mam 164 )---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
często są to grupy zadaniowe- nauczyć się podstaw salsy do wesela , na bal maturalny albo na jakąś inna okazję. W grupach zaawansowanycm miewam problem bo bywa że jest więcej ....Panów i oni we dwoje tańczyc już na 100% nie będą )))
|
|
|
#1813 |
|
Przyczajenie
|
To prawda, tango ma to do siebie, że w tańcu wychodzi nasza prawdziwa osobowość. I tylko z dobrym partnerem możemy stworzyć zgrany duet. Czasem mam wrażenie że tylko na filmach wychodzi ten idealny taniec z osobą z "znikąd".
|
|
|
|
|
#1814 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Czyli muszę się zapisać do Twojej szkoły
![]() Mnie to wszystko jedno, z kim tańczę. I tak jestem w tym beznadziejna ![]() Cytat:
Chodzę na tango i przy dobrym prowadzeniu nie widzę problemu, ale wiadomo, że nie znając poziomu partnerów lepiej się nie porywać na niektóre ruchy
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2015-02-23 o 10:08 |
|
|
|
|
|
#1815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ma szansę się sprawdzić, bo wiem, jak to wyglądało kiedy akurat miałam okazję tańczyć z bardziej doświadczonymi partnerami (a byłam jeszcze całkiem zielona, znałam ledwo kilka kroków), miało to sens i jakiś tam już charakter tanga ależ się ciekawy off top rozkręcił
|
|
|
#1816 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
). Super jest to, że babeczki nie siedzą w domu i szukają jakiejś formy aktywności. Ale czasami mi to przeszkadza, bo odnoszę wrażenie, że nasza joga to niekiedy gimnastyka dla seniorów A w ćwiczeniach parami bardziej chodzi właśnie o asekurację. Poziom ćwiczących jest bardzo zróżnicowany i niektóre panie bez pomocy nie dadzą rady. A te które dają, wynosi się na wyższy poziom My się już znamy, więc nie ma oporów przed taką formą ćwiczeń. Ale całkowicie rozumiem obiekcje. |
|
|
|
|
|
#1817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tj zalezy co mamy na myśli mówiąc tango ... Jest tak że doświadczony partner ( zawodowiec) poprowadzi każdego i nie jest istotne czy to kobieta czy mężczyzna ... ALE to jeśli ktoś wie co ze sobą w tym tańcu zrobić tj mam słabiutkiego partnera , ja tańcze świetnie i ogarnę tą sytuacje ale takiego z ulicy... Może w Buenos... nasze tanko to figurzasta hybryda, natomiast "łamerykańskie" jest 5 -6 figurami które nie wymagają od prowadzonego zbyt wiele na poziomie podstawowym ALE dzięki tej skromności tańca natychmiast widać z kim ma się styczność i okoliczność.W tańcu wszystko wyłazi..
!!!!!!!!!!!!! Hej!!! Chętnie wymienie podkład la mer soft longwear w odcieniu cream ( nadal mam paragon) na shiseido synchro lub synchro glow. Edytowane przez Loyd Czas edycji: 2015-02-23 o 10:30 |
|
|
|
|
|
#1818 |
|
Nie depcze krokusów
|
[1=8fc2159fdb2bd9c27a8dfb9 49d06bd6ad91c9c61_60de490 5781b1;50375802]Nasza grupa jest tak zróżnicowana, że większość solo mostka nie zrobi (od nastolatek wieku licealnego po panie, które mogłyby być ich babciami
). Super jest to, że babeczki nie siedzą w domu i szukają jakiejś formy aktywności. Ale czasami mi to przeszkadza, bo odnoszę wrażenie, że nasza joga to niekiedy gimnastyka dla seniorów Moja grupa jest zaledwie kilkuosobowa, dobrze się zna i jest na podobnym, średnio-zaawansowanym poziomie, ale jak zjawia się nowa osoba, to mimo prowadzenia przez instruktorkę za rączkę (instruktorka ma możliwość rzucenia nam komendy i zajmowania się tylko świeżynką) często narzeka, że nie wyrabia, nie rozumie i nie może się wczuć. To chyba siedzi tylko i wyłącznie w głowie tej osoby... Nie wiem, czego się nowi spodziewają po zajęciach, braku jakiegokolwiek wysiłku czy co... Prawie przy każdej asanie mamy modyfikacje "dla chętnych", nikt nic nie robi na siłę, jest możliwość rozwijania się z tygodnia na tydzień. Przychodzi do nas starsza pani i otyła dziewczyna i nie narzekają. [1=8fc2159fdb2bd9c27a8dfb9 49d06bd6ad91c9c61_60de490 5781b1;50375802]A w ćwiczeniach parami bardziej chodzi właśnie o asekurację. Poziom ćwiczących jest bardzo zróżnicowany i niektóre panie bez pomocy nie dadzą rady. A te które dają, wynosi się na wyższy poziom My się już znamy, więc nie ma oporów przed taką formą ćwiczeń. Ale całkowicie rozumiem obiekcje.[/QUOTE] Zgadzam się. Instruktor powinien być w stanie wyczuć niechęć i zaproponować np. paski.
|
|
|
#1819 |
|
Zakorzenienie
|
Tych pasków nie doceniałam aż do rekonwalestencji po zabiegu kolana. Super sprawa.
---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- [1=8fc2159fdb2bd9c27a8dfb9 49d06bd6ad91c9c61_60de490 5781b1;50375802]Nasza grupa jest tak zróżnicowana, że większość solo mostka nie zrobi (od nastolatek wieku licealnego po panie, które mogłyby być ich babciami ). Super jest to, że babeczki nie siedzą w domu i szukają jakiejś formy aktywności. Ale czasami mi to przeszkadza, bo odnoszę wrażenie, że nasza joga to niekiedy gimnastyka dla seniorów A w ćwiczeniach parami bardziej chodzi właśnie o asekurację. Poziom ćwiczących jest bardzo zróżnicowany i niektóre panie bez pomocy nie dadzą rady. A te które dają, wynosi się na wyższy poziom My się już znamy, więc nie ma oporów przed taką formą ćwiczeń. Ale całkowicie rozumiem obiekcje.[/QUOTE] Nie byłam chyba ( tj z pewnością nie byłam) na takich ćwiczeniach w parach. Byłam raz na zajęciach dla kobiet w ciąży i połogu, te w zaawansowanej( na oko 7 mieś ) ćwiczyły z z koleżankami niektore asany ,reszta normalnie. Myślę że z taką asekuracją lepiej się czuły , ostatecznie to wyjątkowy stan. Chętnie bym poszła na zajęcia w parach, choćby z ciekawości
|
|
#1820 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Więc owszem, niektórzy pewnie uważają, że na jodze wprowadzamy się w trans i stan nirwany Cytat:
Zarzuciłabym suchym żartem w tym miejscu, ale mogłabym zostać źle odebrana, a nie wszyscy dobrze odbierają czarny humor |
||
|
|
|
|
#1821 |
|
Oby do wiosny
|
[1=8fc2159fdb2bd9c27a8dfb9 49d06bd6ad91c9c61_60de490 5781b1;50376300]
My doceniamy wszystko - paski, kostki, pianki. W końcu to joga dla białych ludzi Zarzuciłabym suchym żartem w tym miejscu, ale mogłabym zostać źle odebrana, a nie wszyscy dobrze odbierają czarny humor Dawaj
|
|
|
|
|
#1822 |
|
Nie depcze krokusów
|
Jogini nie są obrażalscy
![]() Nawet biali
|
|
|
#1823 |
|
Zakorzenienie
|
[1=8fc2159fdb2bd9c27a8dfb9 49d06bd6ad91c9c61_60de490 5781b1;50376300]Na przykładzie mojej koleżanki, którą namówiłam na jogę - po pierwszych zajęciach powiedziała, że nie spodziewała się takiego wysiłku. A po 2 dniach, że tu ją ciągnie, tu ją boli i jest w jeszcze większym szoku, że w tak dziwnych miejscach.
Więc owszem, niektórzy pewnie uważają, że na jodze wprowadzamy się w trans i stan nirwany My doceniamy wszystko - paski, kostki, pianki. W końcu to joga dla białych ludzi Zarzuciłabym suchym żartem w tym miejscu, ale mogłabym zostać źle odebrana, a nie wszyscy dobrze odbierają czarny humor Dajesz ![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Poza tym jesteśmy wybitnie opanowane
!!!!!!!!!!!!! Hej!!! Chętnie wymienie podkład la mer soft longwear w odcieniu cream ( nadal mam paragon) na shiseido synchro lub synchro glow. Edytowane przez Loyd Czas edycji: 2015-02-23 o 11:01 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1824 |
|
Konto usunięte
|
Miało być, że to joga dla białych ludzi. Biali ludzie przyzwyczajeni są do chodzenia po ziemi, nie po drzewach
Mantra omm...
Edytowane przez 8fc2159fdb2bd9c27a8dfb949d06bd6ad91c9c61_60de4905781b1 Czas edycji: 2015-02-23 o 11:11 |
|
|
|
|
#1825 |
|
Oby do wiosny
|
[1=8fc2159fdb2bd9c27a8dfb9 49d06bd6ad91c9c61_60de490 5781b1;50376755]Miało być, że to joga dla białych ludzi. Biali ludzie przyzwyczajeni są do chodzenia po ziemi, nie po drzewach
Dobre. |
|
|
|
|
#1826 |
|
Zakorzenienie
|
[1=8fc2159fdb2bd9c27a8dfb9 49d06bd6ad91c9c61_60de490 5781b1;50376755]Miało być, że to joga dla białych ludzi. Biali ludzie przyzwyczajeni są do chodzenia po ziemi, nie po drzewach
Mantra omm... [/QUOTE]co prawda to prawda, ale ja bym tak chciala smigac jak ten pan ![]() KLIK |
|
|
|
|
#1827 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1828 |
|
Zakorzenienie
|
w temacie cwiczenia w parach to ja tez nie lubie
![]() za to jak uczylam sie tanga to mi nie przeszkadzalo ale mialam dobrze, bo prowadzacym byl mezczyzna, wiekszosc osob miala pary i ladowalam zazwyczaj z nim w parze... mmm, nie ma to jak ktos kto dobrze prowadzi ;Pon pewnie sie meczyl ![]() probowalam tez kiedys flamenco... to jest kompletna masakra. Wymaga stalowych nog i genialnej koordynacji (gora sobie, dol sobie) no i wyczucia rytmu. W polsce muzycy flamenco zawsze narzekaja na tancerki, ze te nie maja poczucia rytmu
Edytowane przez favianna Czas edycji: 2015-02-23 o 12:16 |
|
|
|
|
#1829 |
|
Zakorzenienie
|
Ja najlepiej czuje się w salsie, chociaż technicznie rumba jest "moim" tańcem
|
|
#1830 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę znajomości rumby
ja liznelam tylko tango i flamenco właśnie. Tylko to było tak dawno temu, że wątpię czy byłabym teraz w stanie przypomnieć coś sobie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.

U mnie to odwrotnie. Tak na co dzień to nieśmiała raczej jestem i jak mogę to ludzi unikam, ale w sporcie strasznie się otwieram.
[/QUOTE]
)