Ostrowieckie pogaduszki ślubne - cześć VI - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-11, 13:39   #1801
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Dot.: Ostrowieckie pogaduszki ślubne - cześć VI

gusiak23 - mój mąż ostatnio mówił, że sytuacja z Brotherami się zmieniła i któreś się da niedrogo napełnic. Na razie ma urwanie zadka i nie może rzucić okiem, ale jak będzie miał czas to dam Ci informacje z pierwszej ręki.

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 13:46   #1802
Igoolek
Rozeznanie

GG do Igoolek Send a message via Skype™ to Igoolek

Ja teściową mam ok Nie wnika w nic nie marudzi choć ostatnio jest jakaś sztywna ale to może przez przekwitanie... Wyprowadzamy się więc uniknę większych sporów Mam nadzieję że nie będzie się wtrącała w wychowanie dzieci itp bo jej podejście do dzieci mnie trochę przeraża... generalnie pozwala na wszystko i dziecko w domu jest panem... a ja na coś takiego nie pozwolę - małego terrorysty w domu nie chcę mieć

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Co do drukarek to HP uważam za największy badziew :/ miałam 3 różne i działały kiedy chciały :/ polecam Lexmarka - nie mam z nią kłopotu żadnego od 2 lat
Igoolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 13:48   #1803
olajka
Zadomowienie

hej My mamy Brothera urządzenie wielofunkcyjne i na domowy użytek jest muszę przyznać świetny. Tusze są dostępne i niedrogie. Urządzenie samo się czyści i ogolólnie skaner, kopiarka i drukarka wszystko hula elegancko Jak wcześniej mieliśmy zwykłe drukarki hp, i Lexmark to głowice siadły i nie opłacało się naprawiać bo chyba więcej by kosztowała nowa drukarka.
Ale dzisiaj pogoda..myślałam, że słoneczko wyjdzie a tu nic Ostatnio to w okularach przeciwsłonecznych musiałam już chodzić bo tak mi oczki łzawiły. Pogoda ma się pogorszyć jeszcze na weekendzie, co wcale mnie nie dziwi bo jade na zjazd, a zawsze tak jest jak jade. Jak nie deszcz, to śnieg.

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 15:22   #1804
Qdlatek
Wtajemniczenie

GG do Qdlatek

Dziewczyny POMOCY!!!!!

Musze szybko znaleść jakis tani przelot z Warszawy lub innego lotniska w Polsce z ktorego latają linie BritishAir Do Edinburga Lub do Inverness na 20 czerwca do 25 czerwca.
Zna się któraś z was na tym?????

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Jeśli któraś z Was szukała to wielkie dzięki. Ale już nie potrzeba.

razem od 18.03.2009 r.

Z nadzieją za rękę idę przez ten czas....

Qdlatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 15:30   #1805
mehja
Zakorzenienie

Ale szybko piszecie

Ja na teściów nie narzekam, gdyby była taka konieczność i musielibyśmy z nimi zamieszkać to wiem że nie byłoby źle. Ale ja wolę jak mieszkamy sami, uwielbiam być panią domu i nie wyobrażam sobie dzielić się tą rolą
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 15:35   #1806
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Mehja kazda z nas by tak chciała My zamieszkamy u mnie, o tyle dobrze ze moja mama na zmiany pracuje wiec nie bedziemy az tak bardzo w droge sobie wchodzic, ale i tak 100% bardziej wolałabym bysmy sami mieszkali. Wszystko od poczatku po swojemu, szkoda ze tak nie bedzie....

A tak w ogole to w sobote ide kupic 2 szt.zaproszenia, poniewaz za tydzien bede widziała się po raz ostatni z dwiemia kolezankami i korzystajac z tej okazji odrazu je zaprosze na slub Moze tak troche nie bardzo, ale jedna z nich wysłała mi poczta zaproszenie, a ja wole osobiscie mimo ze na uczelni. No i w weekend obowiązkowo musimy zrobic liste gosci ostateczna. Potem wybrac zaproszenia.

Edytowane przez justys1358
Czas edycji: 2010-03-11 o 16:02
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 16:25   #1807
wowczyk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez michel82 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Pierwsza!!!
Właśnie szykuję się do endokrynologa, ciekawe co mi powie. Może zmieni leki po tym co się stało, albo zwiększy dawkę. Sama nie wiem. Znowu będę musiała wracać do tego co się stało i jej wszystko opowiedzieć

Miłego dopołudnia życzę.
Trzymaj się dzielnie! Musisz przez to przejść, po to, żeby następnym razem się udało!
wowczyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 17:04   #1808
olajka
Zadomowienie

michel jakoś to trzeba wytrzymać, lekarz musi wiedzieć żeby mógł pomóc. Choć niełatwo do tego wracać.. Twój Miś Cię wspiera napewno bardzo

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 18:39   #1809
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Cytat:
Napisane przez Ostrowczanka Pokaż wiadomość
gusiak23 - mój mąż ostatnio mówił, że sytuacja z Brotherami się zmieniła i któreś się da niedrogo napełnic. Na razie ma urwanie zadka i nie może rzucić okiem, ale jak będzie miał czas to dam Ci informacje z pierwszej ręki.
o, byłabym Ci bardzo wdzięczna
Dzięki za rady co do drukarki ja właśnie miałam hp i się zepsuła bardzo szybko, więc się trochę zraziłąm do tej firmy. Zobaczymy co mąż Ostrowczanki jeszcze powie
Stary 2010-03-11, 19:21   #1810
veroeve
Rozeznanie

Ostrowczanko, u mnie sytuacja jest zgoła odwrotna. Dom teściów wygląda jak rupieciarnia, ale nie dlatego, że wszystko stare, tylko dlatego, że teściowie codziennie przynoszą do domu coś nowego. Teściowa rozpuszcza całą swoją (niemałą) pensję, a teraz emeryturę na ubrania, buty, książki, bibeloty i wszelki śmieć też, a teść ma kupę złomu (takie hobby). ODm jest zagracony pod sufit i nawet jak się siada do komputera, to nie można fotela odsunąć, bo za nim stoją pudła i walizki. Trzeba sie przeciskać, a teściowa (tęga) siada bokiem. Jak przyjechał jej drugi syn z żoną, to nie mieli gdzie walizki swojej wsadzić i przez 2 tygodnie leżała na podłodze na środku pokoju. Trzeba było nad nią przeskakiwać. Teściowa skutecznie wykurzyła obu synów, bo opisany magazyn to pokój chłopaków.

veroeve jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 19:38   #1811
ninuska
Zadomowienie

No jestem w końcu w domu. Jak wyszłam przed południem tak dopiero dotarłam
Co do teściów to mam nawet spoko. Tesciowa jak najbardziej, pogadać się da i nawet na zakupy razem wyskoczyć, taka życiowa babka. Teść też nawet nawet, ale na dłuzszą metę to typ dominatora. Myślę,że jak by trzeba było iść z nim na jakis kompromis to i tak postawił by na swoim więc mieszkanie nasze było by z czasem ciężkie. Tak myslę. Ale ogólnie jest ok, doradzi, załatwi co trzeba więc nie narzekam
Qdlatek dzieki za odpisanie. Tak się zastanawiam, ze może ktoś go złapał, ale kotów raczej nie łapią do schroniska. Chyba.
No nie, dobre, zobaczcie http://kotburger.pl/page/1

Edytowane przez ninuska
Czas edycji: 2010-03-11 o 19:57
ninuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 19:58   #1812
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez veroeve Pokaż wiadomość
Jak przyjechał jej drugi syn z żoną, to nie mieli gdzie walizki swojej wsadzić i przez 2 tygodnie leżała na podłodze na środku pokoju. Trzeba było nad nią przeskakiwać.
z tą walizką to serio?
Przepraszam ze się smieje ale wyobraziłam to sobie, w dodatku w tak obrazowy sposób to opisałaś że nie mogłam wytrzymać

Mój ojciec też ma instynkt chomikowania wszystkiego. Jego pokój jest zagracony na maxa
Stary 2010-03-11, 20:41   #1813
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Mój ojciec też ma instynkt chomikowania wszystkiego. Jego pokój jest zagracony na maxa
ja tez taki chomik jestem wszystko chowam, bo się może przydać a potem nic nie mogę znaleźć
Stary 2010-03-11, 20:41   #1814
Qdlatek
Wtajemniczenie

GG do Qdlatek

Hej kobietki wy moje, mam już neta na laptopie i niewiem czy nie bedzie problemu, że loguje się z innego kompa...wogóle to zapomniałam hasła i bałam się, że się do was nie dostane i że będe musiała raz jeszcze się logować od początku.

razem od 18.03.2009 r.

Stary 2010-03-11, 20:46   #1815
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

a dla czego miałby być to problem?? Ja na początku tez z innego kompa korzystałam a od wakacji dopiero z lapka.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-11, 21:31   #1816
Qdlatek
Wtajemniczenie

GG do Qdlatek

Niewiem, jakoś tak mi sie wydawało, że któraś z was kiedyś pisała, że właśnie tak bylo, że miała jakieś problemy;/
coś zle skojarzyłam;p

razem od 18.03.2009 r.

Stary 2010-03-11, 21:34   #1817
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

a to może Ci się skojarzyło jak pisałyśmy że problem jest jak np 2 osoby z jednego komputera piszą,
Stary 2010-03-11, 22:00   #1818
veroeve
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
z tą walizką to serio?
Przepraszam ze się smieje ale wyobraziłam to sobie, w dodatku w tak obrazowy sposób to opisałaś że nie mogłam wytrzymać

Serio-serio. Też się śmiałam przez pierwszy miesiąc znajomości z mężem. Potem zobojętniałam, ale załamałam się, gdy teściowa na prośbę mojego męża, by zabrała z jego szafy część swoich ubrań, bo moje się nie mieszczą, odparła, by wyjął swoje. W tej szafie naliczyliśmy około 80 spódnic, kilkanaście płaszczy, palt, kurtek, futer. U nich w domu jest 5 szaf. 4 giganty pod sufit o szerokości 2-3 metry oraz jedna zabytkowa 4-drzwiowa dębowa. Połowę najmniejszej zajmuje teść swoimi rupieciami, mąż zajmował 5 wieszaków w tej w pokoju u siebie i jedną szufladę w regale, a resztę teściowa. Szwagier nie miał w ogóle miejsca. Ale co ciekawe, odkąd się wyprowadziliśmy, przybyła jeszcze jedna szafa - zewnętrzna i zawalona jest piętrowo.

To niestety jest chore.

Edytowane przez veroeve
Czas edycji: 2010-03-11 o 22:03
veroeve jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 22:07   #1819
Qdlatek
Wtajemniczenie

GG do Qdlatek

Ja mam dziś potworny ból głowy....

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Niezle z tymi szafami......

razem od 18.03.2009 r.

Stary 2010-03-11, 22:39   #1820
AGUSIA533
Rozeznanie

Hej laski Ja tylko na chwile wpadłam zajrzec o czym wy tu tak intensywnie piszecie
Była u mnie przyjaciółka wypiłyśmy dobre winko i ustalałyśmy jak się ubierzemy na mój wieczór panieński........co prawda jeszcze do tego daleko ale juz mamy plany

A poza tym ostatnio z wami bardzo mało pisze ale to daltego,że cały czas mam bardzo dużo nauki no i martwie się o mame,bo od 2 dni jest w szpitaluDziś miała robione wszystkie badania i jutro będzą wynikiModle się oby wszystko było dobrze i codzień chodze do kościoła
AGUSIA533 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 22:56   #1821
Qdlatek
Wtajemniczenie

GG do Qdlatek

Agusia wszystko będzie dobrze....zobaczysz.Trzym am kciuki,żeby bylo po waszej myśli.\

AGI cos niema ostatnio....Elsi też....

---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

ide spać, dobranoc....

razem od 18.03.2009 r.

Stary 2010-03-12, 08:22   #1822
mehja
Zakorzenienie

Ooo ja dziś pierwsza
gdzie jesteście śpiochy?

Ja wiosnę czułam a tu sniegu pełno
Stary 2010-03-12, 09:24   #1823
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beatrice1234 Pokaż wiadomość
teraz własnie próbowałam zagłosować i nie przyjęło zadnego. Dziwne
Ja juz nie wiem jak to jest z tym konkursem dokładnie - ale to pewnie dlatego, ze nie wgłębiałam się w wyjaśnienia zasad. Klikajcie ile możecie kilka razy dziennie bo nie wiem kiedy akceptuje kliki a kiedy nie. Na początku było coś takiego, że podobno akceptowało 2 kliki pod rząd ale od poprzednich dwóch miało minąć 24 godziny a teraz to nie wiem.

Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość
jakbym czytałą o sobie, tylko z tą różnicą że nie wstaję 2 godziny wcześniej. Mam na 7 do pracy, o 6.30 wyjeżdżam z domu(najpóźniej) jakbym chciała 2 godziny wcześniej to by było o 4.30 ale właśnie mam też swoje przyzwyczajenia, typu kompanie się w nocy itp a komuś może to przeszkadzać,zwłąszcza że oni chodzą bardzo wcześnie spać
Hehe ja jak mam na 9 do pracy to wstaje o 8 a z domu wychodzę 8.55

Cytat:
a w ogóle dziewczyny to chciałam Was zapytać, wiem że np Aga i Ostrowczanka się znają Którą drukarkę byście wybrały. Chce w końcu kupić, a nie mam pojęcia o tym za bardzo:
http://www.allegro.pl/item936422735_...195c_nowy.html
http://www.allegro.pl/item936430342_...290c_nowy.html
http://www.allegro.pl/item936679836_...385c_nowy.html
http://www.allegro.pl/item937664062_..._w_polsce.html
http://www.allegro.pl/item942602270_...e_gw36_fv.html
Aga jeżeli potrzebna Ci drukarka to sprawdzaj opłacalność druku - jakość zamienników (jeśli są możliwe), cenę tych zamienników. My zanim kupiliśmy swoją drukarkę (nie urządzenie) to prawie tydzień siedzieliśmy na forach i sprawdzaliśmy co ludzie piszą na temat interesujących nas parametrów. Co do brothera to ja nie znam za dobrze tej firmy i nie dużo z nią miaam wspólnego - tylko raz coś szyłam na maszynie brothera chyba
Wiem, że na pewno nie kupie już nigdy HP, mimo, ze kiedyś nie brałam innej opcji pod uwagę

Cytat:
Napisane przez ona1010 Pokaż wiadomość
tez z checia zciela bym wlosy, na jakos polkrotka fajna i wygodna fryzurke, przy ktorej nie trzeba za dlugo stac w lusterku niestety jeszcze 3 miesiace musze czekac.
a wogole to bym je zciela i pomalowala, ale teraz w moim stanie sama nie wiem czy mozna ??? pisalyscie kiedys, ze w ciazy nie wolno wlosow zcinac, bo dzidzius bedzie mial krotki rozumek, a jak je pomaluje to sie rudy urodzi.... WIERZYC W TO ???

ide na obiadek, milego popoludnia wszystkim
Absolutnie nie wierzyć

Cytat:
a dla czego miałby być to problem?? Ja na początku tez z innego kompa korzystałam a od wakacji dopiero z lapka.
Ja przesiaduje na wizażu na 3komputerach - w pracy jeden i w domu na dwóch.

Cytat:
Napisane przez AGUSIA533 Pokaż wiadomość
Hej laski Ja tylko na chwile wpadłam zajrzec o czym wy tu tak intensywnie piszecie
Była u mnie przyjaciółka wypiłyśmy dobre winko i ustalałyśmy jak się ubierzemy na mój wieczór panieński........co prawda jeszcze do tego daleko ale juz mamy plany

A poza tym ostatnio z wami bardzo mało pisze ale to daltego,że cały czas mam bardzo dużo nauki no i martwie się o mame,bo od 2 dni jest w szpitaluDziś miała robione wszystkie badania i jutro będzą wynikiModle się oby wszystko było dobrze i codzień chodze do kościoła
Agusia będzie dobrze - musi być.

Cytat:
Napisane przez Qdlatek Pokaż wiadomość
Agusia wszystko będzie dobrze....zobaczysz.Trzym am kciuki,żeby bylo po waszej myśli.\

AGI cos niema ostatnio....Elsi też....

---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

ide spać, dobranoc....
Agi nie było bo cały dzień spędziła w Krakowie
Najpierw pozałatwialiśmy to co mieliśmy ważnego do załatwienia a potem skoczyliśmy na zakupy i do kina. Wstąpiłam do C&A i kupiłam sobie świetną tunikę. Z reguły nie lubię tego sklepu bo ma drogie ciuchy ale ta tunika mi się spodobała bardzo i stwierdziliśmy, że skoro mam tak mało ciuchów to sobie mogę fundnąć raz coś droższego.
A potem lody i Avatar. Pierwszy raz byłam na filmie 3D i byłam naprawdę zachwycona. Przed filmem puścili reklamy bajek 3D - toy story i shreka - o wiele lepszy efekt niż filmu kręconego kamerą. No ale to zrozumiałe. W końcu bajki są robione całkowicie komputerowo i można sobie wszystko wyrenderować w taki sposób, że efekt przestrzeni będzie powalający
Wróciliśmy do domu na 23, padnięci - ja po dwóch motomarinach więc jak pijana - od razu poszliśmy spać. A dzisiaj się tak nie chciało wstać do pracy
Gorlice zasypane totalnie przez śnieg.
Stary 2010-03-12, 09:35   #1824
Qdlatek
Wtajemniczenie

GG do Qdlatek

U nas również pełno śniegu za oknem,
czekam bo dzis maja przyjść nam podziękowania dla rodzicow z allegro.

No i musze wziąść się za prezentacje z angielskiego.....

ps. która z Was jest dobra z angielskiego?? Może pomogła by mi, bo coś kiepsko mi to idzie, chodzi o przetłumaczenie kilku rzeczy na ang....

razem od 18.03.2009 r.

Stary 2010-03-12, 09:37   #1825
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Hey
Pogoda rewelacyjna jest nie ma co.

Edytowane przez justys1358
Czas edycji: 2010-03-12 o 09:39
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 10:09   #1826
Qdlatek
Wtajemniczenie

GG do Qdlatek

a ja już buty zimowe wyniosłam......;(

razem od 18.03.2009 r.

Stary 2010-03-12, 10:17   #1827
beatrice1234
Rozeznanie

Agusia zdrówka życzę dla Twojej mamy

Co do tesciowej ja wole pominąć ten temat

Jeju zbrzydła mi już ta zima Miłego dnia życze mimo pogody

ale mi net chodzi, masakra

beatrice1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 10:17   #1828
Ostrowczanka
Zakorzenienie

A propos drukarek mój małżonek poleca tą: http://www.allegro.pl/item936430342_...290c_nowy.html. Mówi, że ma najwięcej ciekawych funkcji a tusze do niej będą kosztować ok. 35 zł - czarny (250 str.) i 65 zł czarny (300 stron) oryginał a ok. 15 zł zamiennik. Poza tym drukarka ma opcję 3-letniej gwarancji - po zarejestrowaniu na stronie www.

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 11:20   #1829
Qdlatek
Wtajemniczenie

GG do Qdlatek

co tu dzis takie pustki kobietki??com??

razem od 18.03.2009 r.

Stary 2010-03-12, 11:30   #1830
AGUSIA533
Rozeznanie

Hej kobietki
Ale brzydka pogoda....masakra oby na święta było już ładnie i cieplutko.
Dzwoniłam dziś z rana do mamy no i jeszcze robią jakieś dodatkowe badania,bo ma sporo podwyższone ob w krwi i muszą wiedzieć od czegoMartwie się Ale cały czas jestem dobrej myśli i wierze w to,że wszystko będzie dobrze

Dziękuje wam dziewczynki za miłe słowa
AGUSIA533 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości