|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III
Cytat:
![]() belunia gratuluję chłopaka jusdan a Tobie dziewuszki!! babeczki górą! ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ostatnio robilam naleśniki ze szpinakiem zapiekane pod beszamelem a na weekend mam w planie lasagne ze szpinakiem i mięskiem mielonym szpinak dobrze zrobiony naprawdę jest smaczny ![]() a co do buraków to robię na gęsto jako dodatek do drugiego dania, ostatnio byl tez barszcz ukraiński z buraków - kombinuje zeby bylo różnorodnie a w ciągu miesiąca hemoglobina wzrosła mi o 0,5 wiec są efekty ![]() Cytat:
noo super! ciesze się, że wyszły ![]() kobieto nie masz litości!! chyba w weekend zrobie ale wiem, ze to bomba kaloryczna ta śmietana w nim echh ![]() Cytat:
![]() mi tez twardnieje juz od miesiaca - ponoc to normalne
|
||||||
|
|
|
#1802 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III
witam
dziewczynki kochane jestescie nieocenione ale wyczytalam na jakims portalu ze moga byc od 23tc a u mnie 22 wiec spoko. no i zaczne jesc magnez bo do tej pory nie mialam takiej potrzeby. jusdan gratuluje coreczki pilotka ja tez kilka razy w tygodniu jem buraczki, za tydzien w czwartek powtorze badania i zobaczymy jaki efekt, a ty jaka mialas hemoglobine?
|
#1803 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
gin powiedziala w prawdzie, że w ciązy normy się zmieniają i nie są tak restrykcyjne - ale ponoc w III trymestrze kazdemu bardzo hemoglobina leci, więc lepiej zapobiegać.. |
||
|
|
|
#1804 |
|
Zakorzenienie
|
pilotka
ja mialam 10.6 i mam nadzieje ze nie spadnie dalej . tak czy inaczej buraczki bede jesc do konca ciazy ze hgb byla ok bo wiadomo przy porodzie tez spada i nie chce zeby mnie trzymali pozniej ze wzgledu na niski jej poziom
|
#1805 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czytam sobie co jeszcze na tą naszą hemoglobinkę i wyczytałam: "dobrym źródłem zelaza jest chude czerwone mięso (najwięcej wołowina), żółtka jajek, orzechy, płatki owsiane, suszone morele, fasola, zielone warzywa (brokuły, szpinak, szczaw), wątróbka (z umiarem ze względu na witaminę A, której nadmiar jest szkodliwy), sok z buraków" i jeszcze: "Szpinak ma dużo żelaza, ale zupełnie nieprzyswajalnego przez człowieka. Najbogatsze w przyswajalne żelazo jest czerwone mięso, czyli wołowina. Poza tym szczypiorek (kilka razy więcej żelaza niż szpinak i pietruszka), z wędlin najwięcej go ma polędwica sopocka." "Warto wiedzieć, że żelazo z produktów pochodzenia roślinnego wchłania się dużo gorzej niż z produktów pochodzenia zwierzęcego. Z badań wynika, że wchłanianie żelaza z ryżu i szpinaku wynosi 1%, z kukurydzy 3%, z sałaty 4%, a z pszenicy 5%. Natomiast wchłanianie żelaza z ryb wynosi 11%, z wątroby 12%, a z mięsa cielęcego 22%. Taka różnica jest spowodowana odmienną formą chemiczną: w produktach pochodzenia zwierzęcego mamy żelazo hemowe - dwuwartościowe, a w produktach roślinnych żelazo niehemowe - trójwartościowe." Cholerka a ja szpinak i buraki tylko - ide po wołowinkę dziś
Edytowane przez pilotka f16 Czas edycji: 2010-03-16 o 09:19 |
|
|
|
|
#1806 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczynki!! Mąż mi chrapie za uchem a ja wcinam kanapki z powidłami i nutellą
Coś mnie na słodkie śniadanka ostatnio bierze. Do pracy mam dopiero na 14. Więc pewnie z Wami jeszcze pogadam.pilotka ja też gdzieś czytałam, że te zdrowotne właściwości szpinaku to mit. Wciskali nam to w przedszkolu. Mój mąż ma takie obrzydzenie, że ja unikam gotowania potraw ze szpinakiem. Chociaż zupę uwielbiam. Edytowane przez marta_d1 Czas edycji: 2010-03-16 o 09:25 |
|
|
|
#1807 |
|
Zakorzenienie
|
mi wczoraj dzidzia przed snem zasadzila takiego kopniaka ze az podskoczylam bo sie zupelnie tego nie spodziewalam hehe
![]() dzien dobry i milego dzionka kobietki |
|
|
|
#1808 |
|
Zakorzenienie
|
ja ide do sklepu, wroce za 2h na kawke z wami
|
#1809 |
|
Zadomowienie
|
a ja chyba idę się zdrzemnąć jeszcze- jednak za wcześnie wstałam
będę za jakieś 2 h
|
#1810 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę sobie zrobić plan sprzątania na święta. Ale nie będę przesadzać, bo mamy zamiar malować to znowu sie nabałagani.
|
|
|
|
#1811 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczynki a ja weekend w szkole i co was wczoraj nadrobiłam to musiałam coś robić i odejść od kompa a wieczorem to już nie miałam sił odpisywac nic ;/ a dzisiaj meble nowe przychodza więc będziemy skręcać więc też mało czasu
miałam wczoraj wizyte u gina bo zmieniam na innego ale nie miałam usg tylko gdzieś za 2-3 tygodnie mam się z nim umówić na połówkowe. a 1 kwietnia mam połówkowe 4 d więc już nie wiem czy może odpuścić sobie to 4 d bo ten gin sprawdzi wszystko ładnie i zrobić po 30 tygodniu czy jechac już na nie ? bo już raz przekładałam ;/ i już mam mętlik w głowie ;/a i chciałam napisac że w piątek byliśmy na szkole rodzenia i tematem było karmienie piersią. położna miała koło 40 lat i nie jestem wogóle zadowolona z tej szkoły. mówiła o hartowaniu sutkow zeby sobie po kapieli ręcznikiem trzec. a już to na forum przerabiałyśmy że kiedyś to praktykowano a teraz się uważa ze to szkodzi zamiast pomagac. więc kurde jak się dalej będe dowiadywac jakiś sprzecznych rzeczy to mnie szlak trafi ;/ tak samo jak z karmieniem. w ksiąze tracy hogg czy jakoś tak JĘZYK NIEMOWLĄT (która zresztą bardzo mi się podoba i ma bardzo pozytywne opinie) jest pisane o tym ze cyc nie ma być na żądanie. a ta położna mówi ze ma być i jak dziecko chce co pół godziny to sie daje i że dziewcko sobie je , zasypia przy tym cycku za chwile się budzi znowu pociągnie i znowu zasypia i tak ma być. to jak to usłyszałam to miałam ochote zabrac głos ale stwierdziłam że sie nie będe mądrzyć bo najmłodsza tam byłam ale w tej ksiązce piszą ze absolutnie nie mozna na to pozwalac bo pierś nie ma być usypiaczem ani uspokajaczem tylko jest do karmienia więc skoro dziecko zasypia przy niej to nie jest głodne i wogóle to jest tam szeroko opisane w kazdym razie to co mówiła ta położna to ZŁE. i na czym ja mam opierać swoją wiedze skoro kazdy co innego ? ehhh nie bardzo jestem zadowolona ale i tak bedziemy chodzic bo tam jest zapisany jakby mój tz ona jego zapisywała nie mnie chyba po to zeby potem mu zaswiadczenie dac bo do porodu rodzinnego jest potrzebne więc musimy chodzic. tylko boje się że potem będe mieć jeszcze wiekszy mętlik ;/ ale sie opisałam hehe ciekawe czy ktoś przeczyta ![]() miłego dnia ![]()
|
|
|
|
#1812 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() ja nie spie juz od 6.30 bo przyjechal tesc zeby pilnowac psiaka jak polecimy do londynu
|
|
|
|
#1813 |
|
Zakorzenienie
|
no i nie poszlam na wyklad
ah to lenistwo.... |
|
|
|
#1814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja JUŻ wczoraj dostałam pieniązki
|
|
|
|
|
#1815 |
|
Konto usunięte
|
Cześć Mamusie i Dzidziusie
.Ja mam dopiero na 13 dzis to posiedzę z Wami trochę .
|
|
|
|
#1816 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() A ja siedze w kuchni i robie kotlety mielone (pierwszy raz )
|
|
|
|
#1817 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() klask i:---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
A co do Doroty terakowskiej to ja mogę polecić "Poczwarkę"- smutna, ale świetna wg mnie.
|
|||
|
|
|
#1818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie bylam w stanie gotowac przez pierwsze miesiace wiec maz byl zmuszony. ale sie cieszyl jak mu wyszly
|
|
|
|
|
#1819 |
|
Zakorzenienie
|
anuszka ania wiem wiem po to wzielam kompa do kuchni
i mam nadzieje, ze cos z tego wyjdzie.Nie wiedzialam ze tak szybko sie je robi.aTż spi jeszcze ,do pracy na poludnie idzie,ale liste zakupów mu juz zrobilam i zaraz go wysle do sklepu. Ja dziś popoludniu do kolezanki ide , wczoraj bylam tez u jednej.Stęskniły sie za mna czy co? w tym tygodniu oblężenie normalnie.Jutro zaś kuzynka na malowanie próbne przychodzi. |
|
|
|
#1820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lekarz zlecil![]() Ja dzis w pracy robie lekkie zaleglosci, troche popracuje i mykam do domku ![]() A wy od rana piszecie, dzis na obiad do mamy mykam ![]() A Anastazja od rana buszuje
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#1821 |
|
Zadomowienie
|
Ja usg mam dopiero 26.03 już liczę dni...
A za chwilę muszę zbierać się do pracy a tak mi się nie chce że szok!! buuuu
|
|
#1822 |
|
Zakorzenienie
|
ja na polowkowe ide 22.03... a teraz to juz sobie nie radze z katarem, mam tak zawalony nos ze ledwo oddycham
do tego moj obrazalski mąż dalej sie do mnie nie odzywa hehe, na szczescie poszedl do pracy, moze do 16 mu przejdzie bo buziaka dostalam jak wychodzil wiec jest nadzieja |
|
|
|
#1823 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() slyszalam o tym od znajomych mam, że u nas w PL jest tendencja do karmienia na życzenie - na zachodzie i w Anglii od lat juz tak sie nie karmi ja tez tak nie zamierzam - zamierzam robić tak jak jest opisane w Twojej ksiażce ja mam znowu świetną książke Giny Ford "Wademekum szczęśliwego dziecka" w ktorej jest napisane, żeby od początku ustalać dziecku godziny spania i jedzenia - wtedy i dzieciątku jest łatwiej i mamie oczywiście nie zawsze na początku tak się da, ale taki mam plan ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1824 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1825 |
|
BAN stały
|
Ale się wystrachałam, bo całą niedzielę dzidzia kopała, wczoraj nic...no ale zasadziła mi kilka kopniaczków rano....
ania mój TŻ gotuje lepiej ode mnie lubi gotować i zna się na tym.. nawet jego kanapki są jakieś lepsze niż moje.---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- ja mam połowkowe 26 a 23 normalną wizytę z usg |
|
|
|
#1826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z gotowaniem to roznie. zazwyczaj to ja goruje ale zdazy sie czasem ze maz cos ugotuje.ide dzisiaj do dentysty na 19 na wyrwanie 8. troche sie boje bo nigdy nie mialam wyrywanego ani leczonego zeba moze przezyje
|
|
|
|
|
#1827 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a ogórkową to robi taaaka pyszną, że nawet przebija ogórkową mojej mamy ![]() i kanapeczki - ja to zawsze szybko raz dwa.. a on kolorowe takie, staranne i wogole... ale go pochwaliłam hehe ![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
a ktora to 8? na gorze czy na dole?? jak na gorze to nic sie nie boj - ja mialam dwie gorne rwane i nic mnie nie bolalo ani w trakcie ani po ani nastepnego dnia ponoc te dolne są ciut gorsze - ale wszystko zalezy od lekarza! wiec nic sie nie martw |
||
|
|
|
#1828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki za pocieszenie i kciuki. chce wyrwac bo boli mnie a wole nie ryzykowac i leciec z tym zebem do londynuu nas to ja wlasnie robie takie kolorowe itd. czasem to mi 40 minut z kanapkami schodzi
|
|
|
|
|
#1829 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1830 |
|
Konto usunięte
|
bajka1807 mamy tego samego dnia Połówkowe
.Już by mogł być poniedziałek...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:30.

także u mnie to imię też by odpadło.... no i co do imion też się nie dogadujemy.. niby wybraliśmy że będzie Przemek lub Alicja, ale co do tego Przemka nie jestem do końca przekonana...

ale wyczytalam na jakims portalu ze moga byc od 23tc a u mnie 22 wiec spoko. no i zaczne jesc magnez bo do tej pory nie mialam takiej potrzeby. 

)

klask i:
.

ja byłam pewna, że można i od paru dni zażywam.. niby to same zioła... boshe jeszcze muszę po necie pobuszować i sprawdzić na pewno... kurde nawet nie mam się jakiego lekarza poradzić...
do tego moj obrazalski mąż dalej sie do mnie nie odzywa hehe, na szczescie poszedl do pracy, moze do 16 mu przejdzie bo buziaka dostalam jak wychodzil wiec jest nadzieja