przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-08, 17:46   #1801
Magdzia94
Zakorzenienie

Dot.: przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY

To ja zaś mam tyle rzezcy do wypróbowania, łoo boże jak ja to kupie ; D?

Magdzia94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-08, 21:25   #1802
aanika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdzia94 Pokaż wiadomość
To ja zaś mam tyle rzezcy do wypróbowania, łoo boże jak ja to kupie ; D?
Widzisz, tak to już jest
Ja codziennie znajduję coś ciekawego i wartego wypróbowania na Wizażu, potem zapisuję i dokonuję selekcji, co jest mi naprawdę potrzebne, a co nie. Do tego jeszcze co chwilę zmieniam decyzje - raz jestem zdecydowana, że kupię szampon dla dzieci, później szukam ziołowych i tak w kółko
aanika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 11:34   #1803
Julkakulkaa
Rozeznanie

Nie no to ja aż takiej włosomanii nie mam

Moje przetrzymywanie włosów dało efekty - tzn. przedwczoraj rano umyłam, były cały dzień ładne jak zawsze, wczoraj były jeszcze tak ładne że mogłam nosić je rozpuszczone, nie było takiego oklapusa jak zawsze. Dzisiaj to już męczę się w kitce , ale zazwyczaj tego dnia je myłam Czyli jest trochę lepiej - zawsze byłam skazana na kitkę już dzień po myciu Tylko boję się że to jest efekt krótkotrwały, że włoski niedługo wrócą do swojego starego tempa przetłuszczania...
No i nie mam łupieżu, ha!
Szamponik dziecięcy sprawdza się
Julkakulkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 20:22   #1804
aanika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Regularnie stosowany lotion Seboradin faktycznie pomaga
Mam nadzieję, bo pokładam w nim duże nadzieje - od przyspieszenia porostu, nowych króciutkich antenek do zmniejszenia przetłuszczania.
aanika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 21:34   #1805
MalaArielka
Wtajemniczenie

Cytat:
No o ten mi chodzi Ja znam ten szampon, już mialam. Ale nigdzie nie mogę dostać tej wersji z zieloną zakrętką. I ciekawała byłam czy w Społem jest tylko ta z pantenolem czy może chociaż tam zdobędę moją wersję rumiankową
Ja wolę tę wersję z zieloną nakrętką, chociaż obydwie są dobre.
Może poszukaj w kioskach "Ruchu", ja tam zdobyłam ten pierwszy.
MalaArielka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 22:11   #1806
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez MalaArielka Pokaż wiadomość
Do tej pory widziałam tylko w jednym kiosku. I już tam nie ma. Ale to nic, poszukam, jeszcze do tego Społem zajrzę. A tymczasem i tak mam jeszcze 3 szampony do zużycia.

Wiecie, też zastanawiałam się nad przetrzymywaniem włosów. Z wyglądam bym sobie poradziła, gruba opaska z chustki powinna dać radę. Ale boję się różnych skutków nie zmywania sebum ;/ Chyba lepiej będzie aż dojdę do etapu, w którym będę miała w miarę świeże włosy 2 dnia i potem dopiero zacznę starać się o 3 dzień. Chyba, że ktoś ma jakieś pomysły?
Stary 2009-02-10, 11:29   #1807
Julkakulkaa
Rozeznanie

Chatul, spróbuj myć co trzeci dzień, jeśli tego dnia Twoje włosy nie wyglądają jak potraktowane olejem Co do sebum - nie mam łupieżu po przetrzymywaniu. Jednak rezygnuję z przetrzymywania bo... mam już dość takich nieświeżych włosów i w ciągu kolejnego tygodnia zawsze będę musiała mieć w miarę świeże.
Stary 2009-02-10, 19:24   #1808
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Julkakulkaa Pokaż wiadomość
Chatul, spróbuj myć co trzeci dzień, jeśli tego dnia Twoje włosy nie wyglądają jak potraktowane olejem Co do sebum - nie mam łupieżu po przetrzymywaniu. Jednak rezygnuję z przetrzymywania bo... mam już dość takich nieświeżych włosów i w ciągu kolejnego tygodnia zawsze będę musiała mieć w miarę świeże.
No nieciekawie wyglądają trzeciego dnia. Chociaż to zależy kiedy. No i przy jakiej fryzurze. Bo wiadomo, że o rozpuszczonej grzywce mogę 3 dnia zapomnieć. Ale zobaczę jak to będzie tym razem
Stary 2009-02-11, 08:57   #1809
agusiajnw
Zakorzenienie

Dot.: Re: Włosy przetłuszczające się - coś jest w tych szamponach

Cytat:
Napisane przez guest Pokaż wiadomość
Zdecydowanie zabobon! Sama osobiście sprawdziłam! Nie jest to trudne w moim wypadku gdyż muszę myć włosy codziennie. Wieczorem są już mało estetyczne, a nastepny dzień byłby koszmarem. Pozwoliłam im się przetłuścić gdy nie musiałam nigdzie wychodzić przez jakieś 3 lub 4 dni (zaznaczam że po takim okresie ja mogę ugotować na swoich włosach rosołek z makaronem) i nic to nie pomogło absolutnie nic. No może poza tym, że myłam je wtedy trzykrotnie bo nie mogłam usunąć tego tłuszczyku!!! Nie polecam metody! Między bajki włożyć! Do Monisi: całkiem fajna jest odżywka Yves Rocher nawilżająca. Powoduje, że włosy są miękkie i takie jakby śliskie. Polecam. A nazywa się ... No cóż nie pamietam! Mogę sprawdzić w domu i ewentualnie jutro dam znać!
Pozdrawiam.
przetrzymywanie nie na tym polega że myjesz sobie codziennie i nagle przez tydzień nie umyjesz i włosy nagle się odzwyczają chodzi o to żeby regularnie myć np. co drugi dzień jeśli do tej pory robiłaś to codziennie, później ewentualnie po dłuższym czasie znów o 1 dzień przedłużyć...
agusiajnw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 09:33   #1810
ktsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalaArielka Pokaż wiadomość
a czym sie róznia obie wersje? ktora lepsza? Widzialam u siebie w spolemie ostatnio obie i nie wiedzialam na która sie zdecydowac (chodzi mi o Bebi Barwy)

u mnie tez ostatnio przybywa szamponów,hehe, wizaz dziala
a co sadzicie o szamponie Bambino?
ktsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 10:48   #1811
zapaałka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktsw Pokaż wiadomość
a czym sie róznia obie wersje? ktora lepsza? Widzialam u siebie w spolemie ostatnio obie i nie wiedzialam na która sie zdecydowac (chodzi mi o Bebi Barwy)
Bebi barwy jest tylko jedna wersja - z tym, ze pewnie mozna ja jeszcze spotkac w 2 roznych opakowaniach Stara wersja jest w butelce niebieskiej, nowa - w bialej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif 507c1d0807bc491b380f1da1d4cae236.gif (19,3 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: gif bebi-szampon-mini.gif (17,8 KB, 13 załadowań)

Edytowane przez zapaałka
Czas edycji: 2009-02-11 o 10:49
zapaałka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-11, 16:27   #1812
Chatul
ma zielone pojęcie

Kobietki, a jak to jest z posypywaniem włosów pudrem? U mnie wizualnie się to sprawdza. Włosy są świeże baaardzo długo. Ale czy to daje coś poza chwilową poprawą? Gdybym tak przez kilka miesięcy pudrowała włosy i myła je dzięki temu co 3 dni to przestałyby się tak przetłuszczać? Czy nadal nic by się nie zmieniło?
Stary 2009-02-11, 20:13   #1813
MalaArielka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ktsw Pokaż wiadomość

u mnie tez ostatnio przybywa szamponów,hehe, wizaz dziala
a co sadzicie o szamponie Bambino?
Ja pisałam o szamponach Polleny-Savony. W pojemności 150ml. występują w wersji z białą nakrętką- rumiankowa z d-panthenolem, z zieloną nakrętką- rumiankowa z alantioną oraz brzoskwiniowy z witaminami( teraz o tym ostatnim doczytałam i przypomniałam sobie, że rzeczywiście kiedyś go widziałam).
Te szampony są godne polecenia.
MalaArielka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 21:00   #1814
Julkakulkaa
Rozeznanie

Cytat:
Kobietki, a jak to jest z posypywaniem włosów pudrem? U mnie wizualnie się to sprawdza. Włosy są świeże baaardzo długo. Ale czy to daje coś poza chwilową poprawą? Gdybym tak przez kilka miesięcy pudrowała włosy i myła je dzięki temu co 3 dni to przestałyby się tak przetłuszczać? Czy nadal nic by się nie zmieniło?

Kombinujesz Jeśli ten puder nie ma żadnych ''skutków ubocznych" typu przesuszenie (wątpię) to jest to całkiem niezły pomysł Włosy może przyzwyczaiłyby się do rzadszego mycia, a wizualnie byłyby w miarę świeże. Tylko czy jeśli masz bardzo przetłuszczające włosy to czy tędy droga? Kosztem wyhodowania np. łupieżu? Prosimy o poradę specjalistki A gdzie można kupić ten puder?
Stary 2009-02-11, 21:05   #1815
ally5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiajnw Pokaż wiadomość
chodzi o to żeby regularnie myć np. co drugi dzień jeśli do tej pory robiłaś to codziennie, później ewentualnie po dłuższym czasie znów o 1 dzień przedłużyć...
ja dokładnie tak robiłam i u mnie się sprawdziło, oczywiście na efekt trzeba troszkę poczekać [farbowanie swoją drogą też mi troszkę w tym pomogło, troszkę wysuszyło włosy i się odbiły od głowy]
ally5 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-12, 18:30   #1816
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Julkakulkaa Pokaż wiadomość
Kombinujesz Jeśli ten puder nie ma żadnych ''skutków ubocznych" typu przesuszenie (wątpię) to jest to całkiem niezły pomysł Włosy może przyzwyczaiłyby się do rzadszego mycia, a wizualnie byłyby w miarę świeże. Tylko czy jeśli masz bardzo przetłuszczające włosy to czy tędy droga? Kosztem wyhodowania np. łupieżu? Prosimy o poradę specjalistki A gdzie można kupić ten puder?
Puder nie ma żadnych skutków ubocznych. Jest delikatny, to w końcu puder dla dzieci i ludzi ze skórą wrażliwą (;
I owszem, włosy mam przetłuszczające się dość znacznie. I to nie jest wina pielęgnacji niewłaściwej tylko hormonów ;/ Aczkolwiek mam przeczucie, że trochę je też przyzwyczaiłam do tego częstego mycia, bardzo lubię mieć świeże włosy. Ale z drugiej strony męczące jest takie mycie dzień w dzień. Chciałabym myć je co dwa dni, ale żeby 3 dnia jeszcze wyglądały dobrze ;] Zwłaszcza na wyjazdach byłoby to bardzo pomocne
Stary 2009-02-13, 14:12   #1817
Almandyn
Raczkowanie

Jakich pudrów używacie? Nakłada się go na włosy jak już są tłuste? Nie wygląda on jak łupież?
Almandyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 15:48   #1818
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Almandyn Pokaż wiadomość
Jakich pudrów używacie? Nakłada się go na włosy jak już są tłuste? Nie wygląda on jak łupież?
Takiego zwykłego pudru dla dzieci używam.
Nakładam go na włosy jak są tłuste. I nie wygląda jak łupież. Za to trochę włosy matowi. No i jednak jest biały czyli średnio nadaje się do włosów bardzo ciemnych. Chyba, że dobrze się wyczesze go.
Stary 2009-02-13, 17:34   #1819
*piękna
Zakorzenienie

Być może powielam czyjś problem ale jakos nie moge nic na ten temat znmależć, otóż, kupiłam sobie odżywkę seboravit hamującą przetłuszczanie i szczerze powiem nie bardzo wiem jak w praktyce wyglądac powinna aplikacja? Jak dużo tego użyć i jak rozprowadzic na głowie? Może ktoś ma doświadczenie?

*piękna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 19:22   #1820
Almandyn
Raczkowanie

Chatul - wiem, że dla dzieci, ale bardziej chodziło mi o markę. Ale dzięki
Almandyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 19:31   #1821
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Napisane przez *piękna Pokaż wiadomość
Być może powielam czyjś problem ale jakos nie moge nic na ten temat znmależć, otóż, kupiłam sobie odżywkę seboravit hamującą przetłuszczanie i szczerze powiem nie bardzo wiem jak w praktyce wyglądac powinna aplikacja? Jak dużo tego użyć i jak rozprowadzic na głowie? Może ktoś ma doświadczenie?
Tak samo, jak Seboradin.

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 19:48   #1822
*piękna
Zakorzenienie

niewiele mi to mówi

Stary 2009-02-13, 19:56   #1823
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Almandyn Pokaż wiadomość
Chatul - wiem, że dla dzieci, ale bardziej chodziło mi o markę. Ale dzięki
To naprawdę nie ma znaczenia jakiej firmy. W aptece powinni mieć puder dla dzieci. Jak taki będziesz miała to na pewno będzie dobry Możliwe nawet, że masz puder w domu. Podpytaj mamę (;

REKLAMA
Stary 2009-02-13, 20:16   #1824
aeronauta
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem, że jest to odżywka do skóry głowy? Jak tak to aplikować można na wiele sposobów, które faktycznie były tu omawiane pod kątem seboradinu lotionu. Z tych co znam to:
- przelanie to butelki z psikaczem i spryskiwanie skóry głowy (robisz przedziałek, spryskujesz go i masujesz skórę, robisz następny przedziałek spryskujesz, masujesz i tak całą głowę, plus na końcu jeszcze masaż całej głowy głową w dół)
- strzykawką (nabierasz do strzykawki, też robisz przedziałki i aplikujesz, postępowanie podobne jak w punkcie wyżej)
- palcami (ale metoda bardzo marnotrawiąca kosmetyk)
- metoda z użyciem buteleczki z długą szyjką truskawkowawiosny (w skrócie polega na tym, że przelewasz preparat do buteleczki z długą szyjką i potem aplikujesz krople preparatu na palce i wmasowujesz w skalp - na pewno najbardziej oszczędna, ale nadal jej jeszcze nie wypróbowałam. Więcej o niej na wątku o seboradinie.
aeronauta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-14, 09:07   #1825
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aeronauta Pokaż wiadomość
Rozumiem, że jest to odżywka do skóry głowy? Jak tak to aplikować można na wiele sposobów, które faktycznie były tu omawiane pod kątem seboradinu lotionu. Z tych co znam to:
- przelanie to butelki z psikaczem i spryskiwanie skóry głowy (robisz przedziałek, spryskujesz go i masujesz skórę, robisz następny przedziałek spryskujesz, masujesz i tak całą głowę, plus na końcu jeszcze masaż całej głowy głową w dół)
- strzykawką (nabierasz do strzykawki, też robisz przedziałki i aplikujesz, postępowanie podobne jak w punkcie wyżej)
- palcami (ale metoda bardzo marnotrawiąca kosmetyk)
- metoda z użyciem buteleczki z długą szyjką truskawkowawiosny (w skrócie polega na tym, że przelewasz preparat do buteleczki z długą szyjką i potem aplikujesz krople preparatu na palce i wmasowujesz w skalp - na pewno najbardziej oszczędna, ale nadal jej jeszcze nie wypróbowałam. Więcej o niej na wątku o seboradinie.
Dziękują pięknie Ale jeszcze zauważyłam ze na opakowaniu jest napisane "wmasować w skórę głowy i włosy" Dlatego chciałam spytac kogos kto ma doswiadczenie w używaniu akurat tego kosmetyku. Bo ja nie wiem jak dużo teko nakładac? Ja bym wmasowała w skórę głowy a włosy u nasady same się upaćkają nie? Tylko jak dużo? żeby włosy az mokrawe były?

Stary 2009-02-14, 09:20   #1826
aeronauta
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękują pięknie Ale jeszcze zauważyłam ze na opakowaniu jest napisane "wmasować w skórę głowy i włosy" Dlatego chciałam spytac kogos kto ma doswiadczenie w używaniu akurat tego kosmetyku. Bo ja nie wiem jak dużo teko nakładac? Ja bym wmasowała w skórę głowy a włosy u nasady same się upaćkają nie? Tylko jak dużo? żeby włosy az mokrawe były?
Ja nie miałam tej odżywki, tylko czytałam o niej na KWC. Ja osobiście używałabym ją tylko na skórę głowy, włosy bym sobie odpuściła. Tzn. wiadomo, że te u nasady będą miały z nią kontakt, ale na długość bym nie dawała. Seboradin lotion też teoretycznie jest do skóry głowy i włosów, ale de facto do włosów się nie nadaje, bo bardzo wysusza. Czy twoja odżywka też by wysuszała to nie wiem, ale wg mnie raczej nie będzie nawilżać, a jej działanie ogranicza się właściwie tylko do skalpu, więc po co dawać ją na długość włosów?
Stary 2009-02-14, 09:24   #1827
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aeronauta Pokaż wiadomość
Ja nie miałam tej odżywki, tylko czytałam o niej na KWC. Ja osobiście używałabym ją tylko na skórę głowy, włosy bym sobie odpuściła. Tzn. wiadomo, że te u nasady będą miały z nią kontakt, ale na długość bym nie dawała. Seboradin lotion też teoretycznie jest do skóry głowy i włosów, ale de facto do włosów się nie nadaje, bo bardzo wysusza. Czy twoja odżywka też by wysuszała to nie wiem, ale wg mnie raczej nie będzie nawilżać, a jej działanie ogranicza się właściwie tylko do skalpu, więc po co dawać ją na długość włosów?
Tak też pomyślałam. Ale na KWC nie ma tej odżywki.. przynajmniej ja nie widziałam. W kazdym razie jestem juz po pierwszym użyciu. Wczoraj wieczorem wlałam troche do płaskiego słoicha i nabierając na palce masowałam skórę głowy. Włosy u nasady trochę same się uciapały ale na długość nie lałam bo musiałabym chyba całą butelke uzyc

REKLAMA
Stary 2009-02-14, 09:27   #1828
aeronauta
Zakorzenienie

a to nie ta? http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=9159
Stary 2009-02-14, 09:51   #1829
*piękna
Zakorzenienie

właśnie nie ta jest jakas przeciwgrzybiczna, moja natomiast jest hamująca przetłuszczanie. Z reszta skład jest inny.

Stary 2009-02-14, 09:54   #1830
Dziamma
Raczkowanie

A próbowałas może stosowac wodę brzozową?.. Czasem warto powrócic do natury i starych, sprawdzonych sposobów
Dziamma jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości