|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 | |
Raczkowanie
|
Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011
Cytat:
![]() Witam czwartkowo, TŻ-ta zabije w najbliższym czasie, zdenerwował mnie wczoraj strasznie ![]() Layla podziel się zdjęciami z tymi, które jeszcze nie mają możliwości popatrzeć na stópki (czyli ze mną ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1802 |
Zadomowienie
|
cześć
![]() ale dużo piszecie, czytam codziennie, ale jakoś brakło siły na odp... dziś mam wolne to sobie nadrobię ![]() brzuszka jeszcze nie widać u mnie, chyba, że jak mam wzdęcia ![]() a te wasze cudne ![]() co do ubranek, to ja jeszcze nic nie mam- korci mnie i chyba niedługo się wybiorę na małe zakupy ![]() wizytę mam za tydzień, odbiorę wyniki, trochę się boje, bo z krwi to zawsze miałam słabe, ale mam nadzieję, że na USG zobaczę dzidziusia, bo na tym ostatnim mało widziałam izus123, trzymam kciuki, na pewno wszystko będzie ok. ![]() też mam tyłozgięcie, gin powiedział, że będzie się prostowało, czy jakoś tak i że może wtedy boleć- i boli tak trochę... miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1803 |
Zakorzenienie
|
Supernovaja, pewnie że się podzielę, jak znajdę chwilę, to wrzucę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1804 |
Zakorzenienie
|
layla chcialabym sie odniesc do tego co napisalas o rozwydrzonych dzieciach rzucajacych sie w marketach na podloge. jako matka ponad 2 letniej corki, musze powiedziec ze to niestety niezalezne od rodzicow. wiem, jak inni patrza na amtke- ze rozpuscila dzieciaka i nie radzi sobie z nnim. Tez tak myslalam, opoki nie mialam dziecka i poki hania byla mala. jak podrosla, to zaczela tak robic, moze nie ze cios chciala dostac, ale np wyjsc z wozka, uciekac po sklepie i nie da rady nad tym zapanowac inaczej niz po prostu nie brac dziecka do sklepu. nawet grzeczne dzieci na codzien potrafia zrobic borute o byle co, jesli są zmeczone. Ja juz corki nie biore do marketow z racji robienia przez nia wrzasku na caly sklep za kazdym razem. i to nie jest kwestia "rozpuszczenia dziecka".
Najlepiej nie brac dzieci wogole w takie miejsca, to dla nich za duzo na raz, kolroow, kludzi, wrazen... a juz kompletnie nie kumam rodzicow zabierajacych noworodki do sklepow. (pary, jakby jedno nie moglo np spacerowac przed sklepem...!!??) duzo z was ma to tylozgiecie,dlatego mi sie snilo. ja z zakupami czekam do poznania płci, ale tylko dlatego ze mam duzo po corce. tak bym pewnie kupowala ![]() izus trzymam kciuki za wyniki maluszka. |
![]() ![]() |
![]() |
#1805 |
Raczkowanie
|
zrób babie tą przyjemność
![]() ![]() ![]() ![]() swoją drogą, kupiłam dzisiaj prenatal classic, bo pregna plus i previtalu nie było ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1806 |
Zakorzenienie
|
Gosiaczek, ja nawet nie wiem,co Ci napisać, bo ja się nie znam na dzieciach.
przeczytałam jedną książkę,w której właśnie opisali taki przypadek rozwydrzenia dzieci i to się zdarza w supermarketach i te dzieci naprawdę chcą, żeby im coś kupić. Edytowane przez Layla79 Czas edycji: 2010-07-01 o 09:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#1807 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry dziewczynki...jejku ale mi się dzisiaj znowu chciało kawy
![]() Wczoraj pisałam o alergii, że miałam bardzo mocną przed ciążą a teraz jest super i niestety wykrakałam! wczoraj wieczorem myślałam, że umrę...spałam z mokrym ręcznikiem na głowie - oczy mi spuchły a w nosie cały czas kręciło, no i te kichanie i kaszel...musiałam użyc Rhinocortu ![]() Śniło mi się dzisiaj, że byłam w ciąży z bliźniakami ![]() ![]() izus123 będzie dobrze, nie martw się na zapas...trzymam kciuki
![]() |
#1808 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Chciałabym Wam zwrócić uwagę na bajki jakie oglądają lub będą oglądać Wasze dzieci, reklamy które są przed nimi ( wiem, że TVP to stosuje przed Dobranocką) skonstruowane są właśnie w ten sposób, żeby dziecko zapragnęło posiadania, co ważniejsze, zauważcie, że dziecko ma doskonałą pamięć! Amelka o wspomnianym kucyku przypomniała sobie po trzech dniach na zakupach. Nie jestem zwolenniczką zabierania dzieci do marketów, zwłaszcza w niedzielne słoneczne popołudnia, ale czasami nie ma się możliwości z kim zostawić dziecka tylko po to, żeby zrobić większe zakupy. Ja staram się ograniczać takie wypady, nie ze względu na tłumaczenie małej że nie kupimy, itd. tylko dlatego, że światło, dźwięki, zapachy...to jednak męczy. No to chyba tyle, przepraszam za mój wywód ![]()
Mela ![]() Maksiu ![]() Edytowane przez Supernovaja Czas edycji: 2010-07-01 o 09:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1809 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1810 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mój mąż ma 5-cio letnią córkę z poprzedniego związku i ona często jest u nas, nie pozwalamy jej oglądac Cartoon Network - te bajki, które tam puszczają są wdłg. mnie okropne - dużo przemocy i nieodpowiednich słów, jeśli już Nadia musi pooglądac Tv, to jest to MiniMini, ale tam również jest mnóstwo reklam zabawek czy słodyczy i ona musi miec wszystko. Na zakupy z nami chodzi, ale my oglądając super nianię ![]() ![]()
![]() |
#1811 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- ja w sklepie nigdy nie powiedziałam mama/babcia kup mi. Najwyzej mówiłam: ooo jakie fajne... Poza tym mama uczyła mnie, ze oprócz potrzeb dziecka są potrzeby rodziców: ty masz zabawkę, ja dziś sobie cos kupię. Rozumiałam też, ze np nie zawsze było "bogato". Wczesne lata -babcia, a potem socjalizacja w grupie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1812 | |||
Raczkowanie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Slicznie ciuszki dziewczyny!!! Jejku te ubranka dla mluchów mają w sobie jakąś magię ![]() Layla - ja plytkę obejrzałam już chyba z 10 razy ![]()
![]() |
#1813 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() laski będziecie miały wreszcie spokój na wątku ![]() nikt do Was nie będzie się w chamski sposób odzywał.Wreszcie będzie fajna atmosfera pogratulować tej co zgłosiła ![]() niektóre osoby będą miały więcej czasu na zajmowanie się dzieckiem ![]() ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1814 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny robię listę co zabrać na urlop dla dziecka, dla tŻ-ta i dla siebie...jakaś masakra
![]() ![]() ![]() Pierwszy raz pakuje nas na taki wyjazd, boje się czegoś zapomnieć, macie jakieś pomysły? Robię listę, samych rzeczy dla Amelki będzie z pół bagażnika ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1815 |
Zadomowienie
|
ja juz nie wytrzymałąm tego ciaglego ogladania tych wspaniałych waszych ciuszków i poszłam na zakupy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1816 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Wracając do tematu tylko jeden raz zrobił cyrk o niekupioną gazetę... tłumaczyłam chyba z pół godz dlaczego nie możemy mieć wszystkiego. Dodam że wcale nie jest idealnym grzecznym dzieckiem... jest kochanym chłopaczyskiem który nieraz da popalić... ale w sklepach nigdy nie bylo wiekszego problemu... Ostatnia sytuacja była taka ze bardzo chciał soczek pozwoliłam mu wybrać jaki chce.... oczywiście z moimi sugestiami i bez konserwantów... potem przy kasie zażyczył sobie jajko niespodziankę... swoją drogą leżą one tak nisko że każde dziecko stojące w kolejce je zauważy... ![]() Edytowane przez dewi Czas edycji: 2010-07-01 o 10:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1817 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja wiem jaka moja mama jest, obserwowałam jak się zajmowała czasami dziećmi sąsiadki - jakby mogła to by rozpieściła maksymalnie jak tylko się da, zamiast uczyć samodzielności to sama chętnie za malucha wszystko robiła i w ogóle. Dlatego też trochę mnie to przeraża że jak moje dziecko w weekendy będzie z babcią to ja potem go nie poznam ![]() ![]() Ja myślę że dziecko w markecie...rzucające się i płaczące za czymś to ...hmm nie chodzi zawsze o to że jest rozwydrzone - tylko właśnie tyle ludzi, hałas, gorąco/zimno, długi czas w markecie męczy dziecko i ono wtedy marudzi strasznie. Chociaż są też dzieci które właśnie są rozpieszczone i chcą coś bo...chcą - tym typem jest moja ciotka i jej córeczka która zawsze robiła halo bo ciotka po porstu małą zagłaskała...i wszystkie zachcianki spełnia małej. Ja wiem że niestety nie będę miała tyle radości -( chyba że kolezanki mi pomogą i poświęcą 2h), więc będę musiała albo z maluchem albo z wielką prośbą zostawić u kogoś malca na czas zakupów, bo w ciągu dnia jestem sama samiutka a rodziny w pobliżu nie ma nigdzie ![]() ![]() Kma to świetnie wychowana i grzeczna niunia ![]() Co do zwierząt - mam u rodziców psinkę, kocham ją straszliwie, jest rozpieszczona przeze mnie, uwielbiona i w ogóle, jest w sumie dość stara więc - wiadomo, każdy z rodziny przykłada uwagę by miała to tamto...dostała to tamto. Co za tym idzie - chce być w centrum uwagi. Nie powiem - dzieciom nic nigdy nie zrobiła, wiele razy sąsiadka zostawiała czy noworodka, czy dziecko roczne ... albo 6 latka. Dzieci ją zaczepiały ale ona nigdy nie warknęła ale też jakoś nie podchodziła by skakać po dzieciakach czy leżeć obok nich. Jedyne co to...ona sama domaga się zabaw, głaskań jeśli widzi że nikt nie zwraca uwagi na nią przez 5minut tylko na malce ![]() Dzisiaj oznajmiam rodzicom wieść, boję się ich reakcji ![]()
![]() |
#1818 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nie wiem, jak Wam wkleić to zdjęcie, bo mam film, a do zdjęcia potrzebuję podłączyć skaner. no nic, jak mąż wróci, to moż coś podłączy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1819 |
Wtajemniczenie
|
trzymam kciuki-musi byc dobrze...
#1820 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1821 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chustke na glowe juz mam, olejek do opalania tez- musze sprawdzic jaki mocny tylko. Nie wiem, czy brac jakies leki - bo podobno nic nie wolno w ciazy brac. A i mam specjalne ubezpieczenie wykupione na wszelki wypadek. Moj lot do USA ma trwac jakies 7h +1h do Frankfurtu, i mam przykaz szwendac sie po samolocie. A twoj watek o podorozach czytalam - troche sie wystraszylam opisu podrozy - ale ludze sie, ze w moim przypadku bedzie troche lepiej...
![]() |
#1822 |
Zadomowienie
|
Layla tak...super, ale moi rodzice uważają że dziecko to powinno się pojawić dopiero po 30tce i nie wcześniej...a ja jestem na studiach jeszcze więc ciężko trochę będzie im to przyjąć.
#1823 |
Zadomowienie
|
JeSuisUnPapillon ja jestem na 3 roku studiów. Nie utrzymuje jakoś bliskiego kontaktu z moją mamą, ale bardziej z jej siostrą. Ona zawsze mi robiła kazania, że mam poczekać.. że mam najpierw skończyć studia, przeprowadzić się itp.. i tak co najmniej raz w miesiącu. a co zrobiła jak się dowiedziała, że jestem w ciąży? cieszyła się niemiłosiernie!!!!! wiec uwierz mi.. oni tylko gadają, a jak zobaczą maluszka to będą najszczęsliwsi!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1824 |
Zadomowienie
|
wiem że będzie na początku zła a potem będzie się cieszyć, bo kocha małe dzieci. Jakoś to będzie
![]()
#1825 |
Zadomowienie
|
napewno. Moja koleżanka ze studiów, która urodziła w czerwcu dziecko.. jak powiedziała, że jest w ciazy.. to matka ją prawie z domu wyrzuciła. Robiła jej ciągle karczemne awantury.. dziewczyna nie miała życia w dommu. Cały czas mieszkała w akademiku bo nie miała po co do domu jeżdzić. Pod koniec ciąży było już lepiej. Babcie kłóciły się o to, która z nch wózek kupi.. a poporodzie? Jej matka nie wychodzi od niej z domu tak się zakochała we wnuczusiu.. Na dodatek to pierwszy wnuk..
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1826 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() będzie dobrze, na pewno się ucieszą
![]() |
#1827 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kurde...cieszę się że nie piję lakoholu, widzę TŻ na kacu i mam małą satysfakcję ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1828 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1829 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
E tam... teraz coraz pózniej stajemy się starymi prykami więc myślę że jeszcze na dyskoteki z dziećmi chodzić będziemy ![]()
![]() |
#1830 |
Wtajemniczenie
|
A ja tak wogole chcialam zapytac- czy ktoras z was ma wade wzroku? i co na to gin powiedzial? czy zalecil cc?
Ja mam wade-krotkowzrocznosc: lewe oko:-2,prawe:-2,5 i mi na razie jeszcze nic nie mowil o porodzie.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:18.