|
|
#1801 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek część XIX:)
Cześć dziewczyny
![]() Woow jak tu dziś gorąco się zrobiło, za oknem ciężka atmosfera ale tutaj to już można nożem ciąć ![]() Ja już wypowiadałam swoje zdanie na temat kupowania mieszkania itd. Dodam tylko tyle od siebie, że my mieszkamy na swoim, mieszkanie mamy praktycznie urządzone, teraz dochodzi kwestia dziecka ale odkładaliśmy na to kasę, oboje pracujemy i nasze dochody wspólne to coś koło 4000zł i powiem Ci Magda że to wcale nie jest dużo. Może nie należę do bardzo oszczędnych osób, może sporo zżera nam kasę to że mąż w delegacji więc dwa domy, ale Twój optymizm mnie poraża. Oczywiście nikt Ci nie broni mieć swoich planów i marzeń my tylko próbujemy pokazać Ci, że to że nie zawsze musi być jak chcesz bo życie zweryfikuje Twoje plany. A pomoc rodziców to nic złego, tyle że albo chcecie sie usamodzielnić albo korzystacie z ich pomocy. A co do mieszkania z rodzicami to pomijając aspekt braku prywatności to nigdy nie odłoży się tyle kasy co właśnie wtedy, i zamiast pchać się w kredyt na mieszkanie (nie wiem po co) moglibyście poodkładać i sie pobudować szybciej. A kupno i sprzedaż mieszkania to nie jest hop siup, że sobie zaplanujesz i już jest. Cytat:
![]() L_V to faktycznie nieciekawie z tym samochodem. A odnosząc się do realizacji Waszych planów mieszkaniowych to chylę czoła i podziwiam. Indios Bravos witaj Trafiłaś w sam środek cyklonu ![]() Kotku mam nadzieję, że już lepiej. A na pobranie krwi teraz to już dobrze ze sobą kogoś zabierać Mnie ta średnia przyjemność czeka jutro :/
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
|
#1802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem jeśli się coś zaczyna to wypadałoby dokończyć. A jeśli jeszcze piszecie o dorosłości i dojrzałości to już w ogóle
|
|
|
|
|
#1803 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu po tym wszystkim co piszesz jedynym wyjściem z klasą z tej całej sytuacji jest milczenie.
a wiesz skąd wiesz że nie pomagasz - odpowiedź jest banalnie prosta - gdybyś pomagała cały wizaż już by wiedział jaka Ty jesteć wspaniałomyślna że pomagasz rodzicom
|
|
#1804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czemu pytasz? |
|
|
|
|
#1805 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze sie wtrace
Madzia my tez nie mamy osobnych licznikow i wszystkie rachunki dzielimy na liczbe osob mieszkajacych i niewazne ze ja biore prysznic raz dziennie a np moj brat cztery razy dziennie ![]() Niuniu no wlasnie wiem ze to niezbyt bezpieczne isc samej na badanie ale coz zrobic kiedy wszyscy w pracy...na szczescie fiknelo mi sie jeszcze w przychodni
Edytowane przez kotekk81 Czas edycji: 2010-08-03 o 12:04 |
|
|
|
#1806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o wielu rzeczach nie piszę, szczególnie tu na wątku
|
|
|
|
|
#1807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Madziu, coś się tak uczepiła tego wesela?? Przecież to nie jest ważne co my myślimy...Ty i tak wiesz swoje... I bierz mnie tu pod siusiu jak to się mówi, że jak jestem dorosła, to mam kończyć...Nie ze mną takie dziecinne numery
|
|
|
|
|
#1808 |
|
Zakorzenienie
|
Kotek- no obyś nie padła...
Uważaj tam na siebie ![]() Szkoła rodzenia...hmm...też keidyś będę do takiej uczęszczać
|
#1809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1810 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i brawo za podejście![]() 1,5 roki to króciutko..a z drugiej strony ..ja po 1,5 roku znajomości ślub wzięłam ![]() Jak będziesz miała ochotę to kiedyś poopowiadaj Cytat:
![]() Ja od 16 roku życia do jakiś 23 lat, co lato kible u Niemców czyściłam i dziękuję, więcej nie chcę ![]() Niby żadna praca nie hańbi, ale jednak niesmak po tym pozostaje Cytat:
A teraz już pamiętam, że faktycznie w Wawie studiowałaś.dziennie ? bo nie pamiętam. Życie pokaże...a znając jego przewrotność, może być tak, że spełną się Twoje plany i będzie cudnie Im ktoś bardziej beztroski i infantylny tym łatwiej mu wszystko w życiu przychodzi.
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2010-08-03 o 12:11 |
|||
|
|
|
#1811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w wolnej chwili poczytam więcej bo może być ciekawie. Madziu pomagasz bravo, korona z głowy nie spadła, coś się należy za życie na ich koszt i nie pisz że jest inaczej bo mnie nie przekonasz więc poprostu sobie daruj.
|
|
|
#1812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to chyba nawet ja zaczęłam....bo dla mnie to nie do pomyślenia żeby rodzice za WSZYSTKO płacili-nawet za podróż poślubną. A dziewczyny nie chcą o tym pisać bo po co wracać do tematu.....już był i wszyscy wtedy swój pogląd wyrazili.
|
|
#1813 |
|
Zakorzenienie
|
Butter- uwielbiam Sex w wielkim mieście
![]() Mój TŻ nie moze tego przyjąć :P Hania- poopowiadam jak przejdzie burza i wpadniemy w romantyczny nastrój Wtedy opowiem Wam moją własną komedię romantyczną ![]() Ale nie zgadzam się z Tobą całkowicie z tą infantylnością, która jest jednym z powodów, ze komuś łatwiej w życiu ja byłam przykładem takiego dzieciuszka w pampersie Wtedy dostałam porządnego strzała po którym nie mogłam się podnieść- okazało się, że nie ejstem w czepku urodzona i musze nauczyć się odpowiedzialności aby nauczyć sie żyć na własny rachunek...Teraz coraz wiecej rzeczy przychodzi mi łatwiej...wprost proporcjonalnie ro racjonalnego i przysżłościowego myślenia
|
#1814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziennie - 5 lat. Dlatego napisałam. Mam swoje marzenia i plany a życie pokaże czy się spełnią czy nie. |
|
|
|
|
#1815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- niuniuniau dzięki
|
|
|
#1816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oglądamy razem
|
|
|
|
|
#1817 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra, koniec kłótni.
ja mając dobrze sytuowanych rodziców też bym się o nic nie martwiła. w sumie dziewczyna ma szczęście, nawet jak zacznie żyć na swoim i coś się nie powiedzie to może do tych rodziców wrócić, więc nie nakreślałabym czasrnej wizji rzeczywistości, jak zamieszka sama, to zobaczy. ps. też mi się wydawało, że Madzia kiedyś pisała że studiuje zaocznie i ma trudne studia i nie pracuje, a codziennie się uczy. |
|
|
|
#1818 | |
|
Zakorzenienie
|
Haniu znowu się mylisz
nie płacili nam za całe wesele. Za wiele rzeczy płaciliśmy sobie sami. A podróż poślubna była prezentem ślubnym w czym nie widzę niczego złego. Jodie tak pomagam, korona nie spadła (bo nie wiem dlaczego miała spaść) i jest to dla mnie czymś tak normalnym, ze nie muszę o tym tu codziennie pisać. Wiesz, mam wrażenie , ze to tobie w życiu nie wyszło i teraz nie potrafisz uszanować tego, że ktoś ma jakieś plany (czy się spełnią, czy nie, nie istotne w tej chwili) . Mam wspaniałego męża, plany na przyszłość, ambicje. Codziennie rano mogę powiedzieć, że jestem szczęśliwa (nie dlatego, że mnie mąż utrzymuje bo bardzo bym chciała pracować), ale dlatego, że codziennie rano budzę się obok osoby, którą kocham, wiem, że wieczorem wtulę się w niego i razem zaśniemy. jeśli teraz nie znajdę pracy, będę szukała dalej, nie poddam się. Bo wiem, że poza zawodem coś się znajdzie. Szukamy mieszkania, czy znajdziemy je za miesiąc czy z a pół roku, nie istotne - ale razem coś planujemy i zgadzamy się w tym w 100%. Nie piszę wam tu o wielu rzeczach, bo nie uważam abym wszystkim musiała się dzielić. (np. tym, że mąż poza własną pracę, myśli nad otwarciem własnego biznesu i mam nadzieję, ze w ciągu roku mu się to uda, bo już poczynione zostały pewne kroki). Ważne to cieszyć sie z tego co się ma, a nie narzekać , ze nie mogę o tym marzyć bo będę infantylna. ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
![]() Dokładnie, za marzenia się nie płaci
|
|
|
|
|
#1819 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówisz...czyli jest jakaś sprawiedliwość na tym świecie ![]() I co? lepiej Ci po tym strzale no nie? Cytat:
![]() ........................ A w sumie napisze sobie, a co! Dla mnie jesteś typową słodką córeczką tatusia i mamusi...z dobrego domu , małego miasta, w szkole same 5 i 6, nic poza nauką, jakieś zajęcia pozalekcyjne, czasem spotkania z koleżankami, od małego wizja domku , męża dzieci...pierwszy facet, pierwszy seks i już na zawsze razem- bez dwóch zdań. Studia dzienne, kasa na utrzymanie o rodziców -bez pracy- bo po co, przecież jest stypendium (a rodzice tylko klepią po pleckach i mówią dziecko nauka najwazniejsza) , czasem imprezka .W tym czasie jest już ON....jedyny i na zawsze. Później po studiach TEN wymarzony ślub, z piękną suknią i wielką imprezą, działka, dom i dziecko. Ot życie dziewczynki z przedmieścia...chowanej pod kloszem, z rodzicami zawsze służącymi portfelem i dobrym słowem. W sumie to taki standardzik - ale dla mnie zawsze zagadkowy ![]() Ja dziękuję , ja wysiadam, ja bym sie pożygała z nudów
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2010-08-03 o 12:29 |
||
|
|
|
#1820 |
|
Zakorzenienie
|
Haniu może nie do końca tak
Nie wyjeżdżałabym za granicę, gdybym ciągnęła od rodziców kasę na lewo i prawo A reszta hm... zawsze marzyłam aby się zakochać od pierwszego wejrzenia, mieć jednego faceta ( nie kręci mnie przygodny seks, z facetem który traktuje dziewczyny jak szmaty, które nadają się tylko do jednego a po wszystkim ma je gdzieś ) Poza tym skoro seks z mężem od zawsze był Boski, do tego bardzo mi z nim dobrze, to po co szukać dalej. Zresztą... jesteśmy razem już 9 lat (znamy się na wylot i dalej nie mamy się dość).
|
|
|
|
#1821 |
|
Zakorzenienie
|
Hania- opowiem, opowiem
Uwielbiam o tym opowiadać ![]() Co do strzała...najpierw wpadłam w doła. Wiesz- jedynaczka, oczko w głowie mamusi a tu nagle wszyscy sie odwracają od niej, zostaje tylko ON... Gdyby nie mój J. nie podniosłabym się. Jestem tego pewna w 100%. I będę mu za to dziękować do końca moich dni... Dzięki jego zaangażowaniu, miłości i trosce znalazłam pracę, w której mam możliwość rozwoju, także tego finansowego. Pracę z najlepszym szefem pod słońcem, który gdyby mógł to by mnie tulił jak córeczkę, kiedy coś mi nei wychodzi... Czy jestem szcześliwa? TAK! Ale nie byłoby tego gdyby nie J. Nie dałabym rady wysłuchiwać od rodzców jakim to jestem nieudacznikiem i jak mi się w życiu nie ułoży... Był ON i to on mnie przekoanł, że jestem cudownym człowiekiem i wiele osiągnę w życiu...teraz jest nas troje...ON, ja i...Szef ![]() Butter- to ja muszę mojego przekonać...tzn. wiesz- poczyniłam pierwsze kroki :d Komedie romantyczna z Sarą ogląda już bez zająknięcia ![]() Madzia- ocenianie życia Jodie to nie Twoje sprawa...a jeszcze twierdzenie, ze jej w nim nie wyszło... Chyba jednak wyszło, bo dziewczyna ma o nim jakies pojęcie, konkretne plany i spostrzeżenia. W przeciwieństwie do Ciebie...
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() Edytowane przez Indios Bravos Czas edycji: 2010-08-03 o 12:40 |
|
|
|
#1822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz dla mnie mama to może co najwyżej kieckę kupić w prezencie i biżuterię...tudzież za swoich gości zapłacić (moja zresztą tak zrobiła bo sie uparła - z tym ze ja miałam 10 gości )Ale zawsze ,ale to zawsze bedzie dla mnie paranoją to że pary wyparwiają wesele na 100 osób z wszystkimi bajerami i rodzice za to płacą w większej częsci. Do tego zauważyłam że te osoby którym mamusie wesela wyprawiają rzadko kiedy w dalszym życiu sa samodzielne.
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2010-08-03 o 12:54 |
|
|
|
|
#1823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? jestem mega szczęśliwa tylko nie trąbie o tym na forum bo po co , dla mnie forum to miejsce gdzie się wypowiadam na dany temat a nie kółko wzajemnej adoracji. ja nie oczekuję że będziesz nade mną się litować że mi wyszło lub nie. kobieto gdybym nie napisała że staram się o unieważnienie nawet byś nie wiedziała zbastuj. zeszłaś poniżej minimalnego poziomu.nie chciałabym aby moje dzieci uczyła kiedykolwiek taka osoba jak Ty. która sama nie wie co mówi i jest zmienna jak chorągiewka. to źle wróży przyszłości takich dzieci. nie mam zamiaru Cię wielbić i wychwalać bo Ci się udało ani ganić nikogo komu się nie udało. wiesz co jestem też z dobrze ustawionej rodziny a sprawdź moje posty czy gdziej jest to napisane? TY powtarzasz to ciągle. ja nie mam zamiaru. tym się różnimy. Madziu piszesz że się nie dzielisz wszystki z wizażem a jednak tak, o firmie, o mieszkaniu ,o budowie, o teściowej, o tabletkach antykoncepcyjnych nawet ale nie doczytałam wątku . no sorki ale wiem o Tobie prawie wszystko chociaż nigdy na oczy Cię nie widziałam. Ty o mnie tyle że się rozwiodłam. taka jest róznica między nami.Czemu nie zastanowisz się na chwilę dlaczego każda tak pisze , ze głupio robisz itd. mam przytoczyć niki z wizażu? doszukałam się już ![]() masz miliony durnych pomysłów - zanim sie jakimś podzielisz przemyśl go tysiąc razy , to już dla Twojego dobra radzę. wg mnie i nie tylko się ośmieszasz. i myślę że gdyby tylko mnie tak uraziło czy irytowało nie byłoby tematu wcale.
|
|
|
#1824 |
|
Zakorzenienie
|
Indios Bravos; oceniam tak samo jak inni oceniają mnie.
Haniu pamiętam, była kiedyś taka rozmowa na temat wyprawianie wesele i z tego co wiem, to większość dziewczyn była zdania, że skoro rodziców stać i chcą pomóc w płaceniu za wesele to nie ma w tym nic złego. Co innego branie na to kredytów, pożyczek itp. - bez sens. A co innego jeśli się ma i chce się pomóc. Ja swoim dzieciom tez pomogę na tyle, na ile będzie mnie stać. Ale rozumiem, że ty do swoich się wypniesz i powiesz: "chcesz wesele to se je zrób na mnie nie licz"
|
|
|
|
#1825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Madziu, niby jesteśmy ten sam rocznik..ale czasem patrząc na Ciebie to ja się czuję z 10 lat starsza. serio no ale żeby zejść trochę z tego wszystkiego..to jak przed jutrzejszą rozmową? stresujesz się?
|
|
#1826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc teraz chwila samouwielbienia - tak jestem silna, nawet nie sądziłam że tak bardzo! radzę sobie, mam wzloty i upadki ale po każdym się podnoszę Madziu wg. mnie zbłaźniłaś sie już na drugim wątku. dobrze że ich są tysiące na tym forum. dziewczyny na wątku obok co zaskakujące pisały dokładnie to samo co my jak to dobrze pracować w IT jak dla mnie koniec tematu.
|
|
|
#1827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale sama w pól roku nadrobiłam chemię- a moja wiedza nie była nawet na poziomie podstawówki- nie odróżniałam kwasów od zasad i umiałam rozszyfrować co najwyżej skrót H2O
|
|
#1828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie przeczytałam tego co to Madzia utworzyła w odpowiedzi do Jodie. No to już poniżej pasa zagrywka!!. Ciekawe co Madziu byś zrobiła jakby sie nagle okazało że Twoj mąż nie jest taki świetny i nagle zostałabyś sama. Chyba poszłabyś sobie żyły podciąć, bo tylko na tyle byłoby Cię stać, skoro uważasz, że jak życ to tylko z ukochanym przy boku Twoja wypowiedz jest żenująca!
|
|
#1829 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1830 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
Co do naszego wyjazdu wczoraj popołudniu Tż zaprosił mnie na kawę i sobie poważnie porozmawialiśmy (siedzieliśmy od 19 do 23.30).Oczywiście on nie brał pod uwagę, ze mogę nie jechać ,bo on beze mnie nie chce jechać.No i jedziemy dzisiaj wieczorem ![]() Bierzemy laptopa, ale nie wiem czy będzie net ![]() Cytat:
bardzo dobre podejście ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
Ja się nie włączę do dyskusji.Chyba już wszystko zostało powiedziane (a nawet za dużo, bo parę niepotrzebnych raniących słów poleciało.Słów, które przekroczyły granicę dobrego smaku )A poza tym nie chcę sobie psuć humoru, bo jadę dzisiaj na urlop
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:58.

Uważaj tam na siebie 

i brawo za podejście
trzymajcie kciuku cobym znowu gdzies na ulicy nie padla 

Im ktoś bardziej beztroski i infantylny tym łatwiej mu wszystko w życiu przychodzi.

. no sorki ale wiem o Tobie prawie wszystko chociaż nigdy na oczy Cię nie widziałam. Ty o mnie tyle że się rozwiodłam. taka jest róznica między nami.
klask i: