|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.
Cytat:
Wykąpałam się i mi chłodniej. Ssanie mi się jakieś włączyło i czyszczeni lodówy robie. hihihi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1802 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.
Cytat:
![]() kochana, wiem ze Ci przykro... ale napewno jak zadzwonisz do mamy, to natychmiast przyjedzie!!! [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20679452]W dzień dostałam info od Siali, że dzisiaj po 18 idą do domu ![]() ![]() ![]() napewno sie nie obrazi!bedzie wdzieczna ja martwie sie o mojego kota...strasznie slabo znosi upaly, lezy calymi dniami i sie nie rusza...teraz przyszedl do mnie na kolana, co mu sie nie zdarza... ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- a od misiulki byly wiesci? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1803 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20679452]W dzień dostałam info od Siali, że dzisiaj po 18 idą do domu
![]() ![]() ![]() fajnie ze juz sa w domku ![]() fotki z dzisiaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1804 |
Wtajemniczenie
|
Aniu!!! cudowne te zdjecia!!!! masz ślicznego syna!!!przepiękny !!!! a Ty wygladasz jakbys byla opiekunka, a nie matka- tak Ci brzuszek spadl. Zostaly Ci wogle jakies kg jeszcze?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1805 | ||||||
Zadomowienie
|
hej dziewczyny. Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych... dawno mnie nie było i ciężko mi się wkręcić... U mnie wszystko w porządku.. z Marcinkiem wszystko oki... brzuszek juz bardzo nisko i od kilku dni bardzo mnie ciągnie ku dołowi... czyżby synuś się szykował? w poniedzialek chwila prawdy- ostatnie usg 2 tyg przed terminem aby oszacować wagę maluszka... jeżeli prognozy się potwierdzą i będzie miał ponad 4 kg to dostanę skierowanie na cc... szczerze mówiąc jezeli mają się utrzymywać takie upały to chyba wolalabym ta cesarkę bo rodzić sn przy takiej temperaturze to musi być straszna męczarnia...
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziewczęta pomocy!!! czy Wam też tak puchną nogi? mi do tej pory puchły troszkę ale nie było to strasznie uciążliwe... ale dziś spuchły całe począwszy od stóp i skończywszy na udach... ciężko jest mi się poruszać z takimi parówami- jest poprostu okropnie! czy Wy używacie jakichś żeli chłodzących albo maści na puchnące nogi? Bo chcę wysłać męża do apteki ale nie wiem zabardzo co jest dobre i co działa....
![]() |
#1806 |
Zakorzenienie
|
Gdzie masz brzuch?Fajny ten wozek, podoba mi sie a Michas przeeslodki
![]() My dzis w sklepie patrzylismy na baseny na dzialke aby kupic malej i nam ![]() Mam nadzieje, ze Siala sie odezwie niebawem |
![]() ![]() |
![]() |
#1807 |
Zakorzenienie
|
zostaly mi 3 kg do wagi sprzed ciazy. ale mieszcze sie we wszystko co mierzylam jak narazie
|
![]() ![]() |
![]() |
#1808 |
Wtajemniczenie
|
witaj pszczolko
![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- a ile przytylas w ciazy jesli moge zapytac? ja przytylam juz 13 kg i juz sie martwie ile mi zostanie... |
![]() ![]() |
![]() |
#1809 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- przytylam 12 kg. zaraz po porodzie spadlo mi 6 no i tak sobie leci w dol dalej z dnia na dzien
AR (D) ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-07-14 o 20:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1810 |
Wtajemniczenie
|
a uzywasz jakichs pasow poporodowych czy gorsetow? albo cwiczysz?choc wiem ze nie mozna w pologu
|
![]() ![]() |
![]() |
#1811 |
Zadomowienie
|
Anoxa, Marta gratulacje!!!
![]() ![]() ![]() Pszczółka, mi też zaczęły puchnąć nogi. Wokół kostek mam oponki i powiem Ci, że mi niestety nic na to nie pomaga. Próbowałam Lioton 1000, Eisgel z Rossmanna, żelowe kompresy chłodząca, a rezultat znikomy. Jedynie jak dłuższy czas poleżę z nogami opartymi o ścianę pod kątem prostym, to troszkę schodzi opuchlizna. Chciałam zapytać, u Ciebie już powyżej 4 kg CC robią? Moja Malutka w 33 tc ważyła 2600 i jestem trochę zestresowana, bo jak dalej w takim tempie będzie rosła, to będzie baaardzo ciężko. Edytowane przez martysek Czas edycji: 2010-07-14 o 20:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#1812 |
Raczkowanie
|
ale super! Maly plazowicz! A Ty Aniu wygladasz pieknie, brzuszka to juz chyba w ogole nie masz co?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1813 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() agravka- kurcze rossman juz zamknięty... wyslę męża do apteki po cokolwiek a najwyżej jak nie pomoze to jutro bedzie biegł do rossmana ![]() Cytat:
![]() a z tym cc to jest tak... w 31 tc mój synek wazył 2 kg i lekarz powiedział że szykuje się na ponad 4 kg i żebym przyszła do niego na jeszcze jedno usg 2 tyg przed terminem i jeżeli prognozy się sprawdzą to będzie cc bo ciężko jest takie duże dziecko sn urodzić zwłaszcza u pierworódek... potem byłam jeszcze u swojej gin na wizycie i zapytałam się jej co ona o tym myśli (wolałam się upewnić) no i ona tez pwoiedziała że raczej by się skłaniała ku cesarce w takim przypadku... powiedziała że owszem można próbować urodzić naturalnie ale zazwyczaj i tak kończy się to cesarką bo kobieta nie daje rady i jest potem tylko podwójnie wymęczona.. ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- a tak w ogóle to podajcie mi linka do naszej odchowalni ![]() ![]()
![]() |
#1814 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do taty, to się nie wypowiem, bo bym tylko ![]() Cytat:
No no, plażowicze ![]() Kupiłam perfecta mama- chłodzi, ale opuchlizna nie schodzi. Dziś dokupiłam eisgel z rosmana, zobaczymy czy coś zmieni.
![]() |
#1815 |
Zadomowienie
|
a tak w ogóle to podajcie mi linka do naszej odchowalni
![]() ![]()
#1816 |
Zakorzenienie
|
Marta - gratullacje
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1817 |
Zadomowienie
|
dzidzia mi właśnie chodzi o to głównie żeby dawal ulge i chłodził i żeby nogi nie byly takie ciężkie... bo moje nogi tak czy inaczej wyglądaja koszmarnie czy sa opuchniete czy nie
#1818 | ||
Rozeznanie
|
Hej,
Byłamw BYdgoszczy odebrać wypis i pojechalismy do Centrum Handlowego. Nie wiem co mnie podkusiło, że postanowiłam kupić sobie buty. Naschylałam się, namierzyłam z 5 par i lało się ze mnie, brzuch zacząć boleć i zrezygnowałam z zakupów i z Tescom na które się najbardzoej cieszyłam ![]() Całe szczęście, że weszłam wcześniej do Mothercare i tam kupiłam kilka fajnych ciuszków dla dzidzi ![]() ![]() Cytat:
Lazurowa, najważniejsze, że na wizycie wszystko ok ![]() Cytat:
![]() Słodziutki. I jakie fajne zdjęcia. Zazdroszcze sztbkiego powrotu do formy. ANOXA, jeszcze raz gratulacje, Hubcio śliczny ![]() Edytowane przez justynacz80 Czas edycji: 2010-07-14 o 20:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1819 | ||
Zadomowienie
|
Linka24 maleńki jest słodziutki
![]() anoxa super, że masz już Hubcia przy sobie widać z minki że też zadowolony z tego ![]() Jaszczka śliczny i faktycznie jak tatuś ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() lazurka tatą się nie przejmuj, jak któraś pisała nawet jakby był w domu to mógłby być juz po piwku, wiem że ci przykro ale niestety nie masz na to wpływu i go nie zmienisz. i super, że na wizycie ok ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20679452]W dzień dostałam info od Siali, że dzisiaj po 18 idą do domu ![]() ![]() ![]() no to czekamy na opowieści siali ![]() aniaa22 nono jaka mamuśka ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1820 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaaaaa i zawsze zapominam. cudownie jest znow spac na brzuchu ![]() tak mialam 2,5 palca ![]() pszczolko https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post20679794 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1821 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nocami miewałam właśnie ciężkie nogi, jakbym miała zapalenie stawów i też pomagał ![]()
![]() |
#1822 |
Zadomowienie
|
Wrzucam Wam fotki na prośbę Basi, pewnie głowę mi ukręci bo prosiła mnie o to w południe a ja dopiero teraz na forum weszłam, jeszcze nawet nie nadrobiłam Was, dopiero za chwilkę sie zabieram za zaległości.
Tak nasza Bassienkaw szaleje na swoim ośrodku żeglarskim ![]() Ona to opalona pojedzie na porodówkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1823 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1824 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1825 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() PS. dziękuję za linka ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1826 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1827 |
Zakorzenienie
|
Ja juz ostatecznie spakowana .Moje stopy osiągnęły dziś szczyt spuchnięcia ledwo chodzę.Mieszkanko wysprzątałm , podłogi wymyłam a teraz padam.Oczywiscie poza zmeczeniem nie mam zadnych innych boli
![]() ![]() w domu po 19:00 złapałam taką głupawę.. TZ powiedział cos mega smiesznego i ogarnał mnie histeryczny śmiech a za chwile w bek ...normalnie huśtawka ![]() Obiecałam sobie że dziś się najem ,ale prawda jest taka ze za cały dzien zjadłam mniej niż zwykle ![]() Na imprezce zjadłam roladke ze szpinakiem (pycha) i kawałek sernika a teraz na zimno dwa gołąbki od mamy bo taki upał ze nie idzie a gołabki sobie dziś obiecałam ![]() Tak a jednak zaczelam sie stresowac lekko .... nie samym porodem ale cala sytuacją...musi być dobrze. Pytałam Tz i w moim lapku jest wi fi wiec moze dam rade miec neta...ale raczej nie nastawiam się ..napewno bede z wami w kontakcie smsowym. dobra a teraz czas was nadrobić. |
![]() ![]() |
![]() |
#1828 |
Wtajemniczenie
|
papi to jutro idziesz do szpitala? dobrze pamietam?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1829 |
Zakorzenienie
|
Papi bedzie dobrze, przynajmniej wiesz, ze Cie przyjma na 100% a tam bedziesz juz pod stala opieka i kontrola, szpital to nic przyjemnego, ale pomysl o maluszku, ktorego niebawem zobaczysz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1830 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() papeteria co do huśtawek nastrojów to ja zachowuje się jak furiatka czasami... a im bliżej terminu tym coraz bardziej... raz płaczę i wmawiam mojemu kochanemu mężowi zupelnie bez powodu że mnie nie kocha że mnie napewno niedługo zostawi, że jestem taka beznadziejna itd... a za chwilę już sama nie wiem o co mi chodziło i mam świetny humor... dziś mialam taki atak płaczu rano, a potem przeszlo mi i juz mialam świetny humor... wspołczuje ostatnio mojemu ukochanemu i dziwię się że ze mną wytrzymuje.. jest naprawdę bardzo wyrozumialy i zawsze mnie przytula i pociesza ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:28.