![]() |
#1801 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 3
no mam nadzjeje ze to fasolek bardzo bym sie cieszyła
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1802 |
Zakorzenienie
|
Katizie ja napisze tak, wyluzuj.Ja w poprzednim cyklu mialam mdlosci, wymioty, bole piersi, brzucha tysiace objawow i jak widac w podpisie w ciazy nie jestem. Organizm kobiety pragnacej miec dziecko plata figle i to czesto wiec na spokojnie.Zycze oczywiscie II kresek ale trzeba troszke ochlonac nbo niestety jak @ jednak przyjdzie bedzie placz i to wielki.
![]() |
#1803 |
Przyczajenie
|
Jutro zrobie jeszcze jeden test i dam wam znac co wyszlo... oczywiscie jak nie przyjdzie @... mam nadzieje ze nie!
Pozdrawiam was wszystkie i trzymam kciuki zeby u was w brzuszku pojawiły sie fasolki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1804 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ps. To mój 2 cykl starań a pierwszy z wiesiołkiem i castagnusem ![]()
1cs-II kreski 27 maj 2014 ![]() 39/40 11.12.2013 ![]() 16.08.2013 ![]() Synuś- 2011 ![]() Córeczka- 2015 ![]() Killer 1x Edytowane przez Kamel Czas edycji: 2013-08-06 o 16:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1805 |
Przyczajenie
|
a ja dostałam @ tydzien po terminie...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1806 |
Wtajemniczenie
|
Powodzenia życzę w nowym cyklu
![]()
![]() |
#1807 |
Zakorzenienie
|
Katizie na spokojnie teraz, nowy cykl, nowe szanse ale bez spinki bo sama widzisz że organizma płata Ci figle :
![]() |
#1808 |
Raczkowanie
|
Witam Was dziewczyn
![]() -od owulki bóle jajników,piersi,tempka 37 i wyżej -Grypa żołądkowa(a przynajmiej tak myślałam że to ona ) -brak apetytu na tydz przed @,a zawsze był mega,oczywiście też objawy jak na @ i co chwila latałam sprawdzic czy przyszła -przestało ciągnąc mnie do palenia i picia alko,kawa z mlekiem -mega kac i dziwny posmak w ustach Obecnie jestem w 7tyg ciąży licząc od pierwszego dnia @ i moje objawy sa nadal takie same,choć już nie boli jak na @,dość mocno bolą piersi,pojawiaja sie żyłki,apetyt jak by wraca ale i tak jedyne co mi podchodzi to kanapki z pasztetem podlaskim i pomidorem,woda smakowa i sok pomidorowy i w zasadzie wszystko co pomidorowe,no i niestety dzieki tej super pogodzie już puchną mi nogi ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1809 |
Zakorzenienie
|
malenstwo0908 gratulacje
![]() |
#1810 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
łahahahaahhhaahh ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A ze mną tak jak wspomniałam, 3 dni mierzyłam temperaturę a potem przestałam... :/ czekam na wpadkę!!! ![]() malenstwoo908 również Tobie gratuluję fasolki ![]() pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1811 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kamel ![]() ![]() ![]() Osobiście uważam że zaszlam w ciążę dzięki mace, wiesiołkowi i castagnusowi właśnie ![]() U mnie 25 tydzień i objawów "typowych" raczej już nie mam. Rozrastam się baaardzo szybko i strasznie szybko sie męczę. No i apetyty mi dopisuje :p Ruchy czuje bardzo często (nawet teraz jaki pisze)
![]() |
![]() |
#1812 |
Raczkowanie
|
No to powiem i Ja
![]() Zacznę może od tego, że zaszłam na tabletkach, co było dla mnie dużym zaskoczeniem, ale się nie zmartwiłam a nawet ucieszyłam. ![]() Moim pierwszym objawem była spóźniona jednodniowa i mało obfita miesiączka i tutaj był dla mnie znak żeby zrobić test ciążowy. ![]() Jeżeli chodzi o samopoczucie, to na samym początku czułam się jakbym była przeziębiona, podwyższona temperatura, bolało mnie całe ciało, tak jak przy przeziębieniu, później doszły poranne nudności i duża tkliwość piersi i bóle podbrzusza jak przed okresem. A mój apetyt? Na samym początku w ogóle go nie miałam, nie chciało mi się jeść, a jak już zjadłam to było mi strasznie niedobrze... Jednak później się to bardzo zmieniło i jak nigdy nie przepadałam za mięsem, tak teraz uwielbiam ![]()
![]() |
![]() |
#1813 | |||
Wtajemniczenie
|
Przykro mi
![]() ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Cytat:
![]() Dozo zdrówka życzę, a jeśli chodzi o puchnięcie nóg to ja mam z tym problem w upały i cieplejsze dni, a w ciąży było tragicznie, puchły mi po kolana aż ![]() ![]() Ja z objawów miałam już od 3DPO odczucia w piersiach, nie bóle i po owulacji kilka razy bóle jak na @. Nigdy piersi mnie nie bolały nawet przed @ i nigdy nie miałam bóli miesiączkowych po owu ![]() ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1814 |
Wtajemniczenie
|
Wczoraj beta tylko 26,40, trzeci test bledszy od tych z 6sierp i 8 sierp
![]() Byłam w szpitalu prywatnym (dzwoniłam wcześniej na rejestrację i przyjmowało 3 ginekologów-podobno nie było już terminu na dziś i miałam pytać lekarza czy mnie przyjmie). Tata mnie zawiózł (M w pracy, pewnie jak bym mu wszystko dokładnie wytłumaczyła to by on mnie zawiózł ale nie maiłam siły). Szczęście w nieszczęściu, że na rejestracji zastałam moją koleżankę z liceum (była tam też jak przyszłam na poród synka 2 lata temu) i bez problemu dopisała mnie do listy, a że nie było nikogo akurat w kolejce to kazała mi od razu wejść jak pacjentka wyjdzie. Chciałam iść do kobiety, ale trochę młoda była pewnie w moim wieku, może trzeba było pójść do mężczyzny może byłby bardziej kompetentny? teraz za późno. Zrobiła zwykłe badanie i usg dopochwowe powiedziała, że w macicy nic nie widać, że jest pęcherzyk dalej widoczny w jajniku? nie wiem czy dobrze powtarzam. I, że coś tam na około niego nie jest tak, że endometrium jest połowę mniejsze jak na ten tydzień, że to może być jeszcze ciąża, ale też pozamaciczna(((, lub niewielka i jej jeszcze nie widać, ale na to bym nie liczyła(((. Pytałam, czy może mi dać coś w razie czego na podtrzymanie, powiedziała, że ok dała duphaston 3x1 tabl. Jak jest ciąża to pomoże jak nie ma, to wywoła okres, więc pozostaje mi czekać(( W pon mam zrobić bete, ale ja już wiem co będzie, nic Czułam to, dlatego nie chciałam, żebyście mi gratulowały dopóki się nie potwierdzi. To byłoby zbyt piękne żeby było prawdziwe. Teraz oczywiście będę się zadręczać czy to nie z powodu tego castagnusa głupiego który sama wzięłam((( może mi obniżył za bardzo prolaktynę? z 7,65 nie było wiele do obniżania? Odstawiłam go wczoraj, 1/2 tabl, potem 1/4. Kazała się umówić na czwartek/sobotę z wynikiem bety. We wtorek pewnie pójdę też do mojej gin. Dziś się zdziwiłam bo przyjęła mnie na nfz, także nie płaciłam i za betę też nie zapłacę. Nie wiem co jeszcze mogę napisać, to koniec Ps. Teraz mam wątpliwości co do brania castagnusa ![]()
1cs-II kreski 27 maj 2014 ![]() 39/40 11.12.2013 ![]() 16.08.2013 ![]() Synuś- 2011 ![]() Córeczka- 2015 ![]() Killer 1x Edytowane przez Kamel Czas edycji: 2013-08-10 o 14:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1815 |
Przyczajenie
|
Kameluś Kochana, tulam Cię strasznie mocno, mocno, mocno!!! Spokojnie, nie zadręczaj się. Jeśli się nie udało, to widać tak miało być. Pomyśl, że przecież jeszcze macie szansę w sierpniu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1816 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No ja już szczerze mówiąc mam dość tych pomidorów ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Dzięki Wam dziewczynki za gratulacje i trzymam mocno kciuki za staraczki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja przez ponad roku przed zajściem w ciążę byłam wegetarianką. Nie jadłam też ryb a nawet krewetek. Teraz nie umiem powstrzymać od jedzenia mięska. Wczoraj np. na obiad zjadlam 4 kawałki pieczonego schabu (gdzie mój TŻ ledwie wcisnął trzeci ![]() ![]() ![]() ![]() No i mleko. Pije je z takim smakiem jak ciele ![]() ![]() ------------------- Kamel nie wiem co napisać ![]()
![]() |
![]() |
#1818 |
Przyczajenie
|
A ja się zastanawiam czy w ciąży nie jestem.. Tzn. myślę, że to mało prawdopodobne, ale jakieś dziwne myśli mam, pierwszy raz, że a może? Oby to nie była intuicja. Cykle mam dość nieregularne choć zazwyczaj wiem kiedy mogę się spodziewać okresu tak w kilkudniowym przybliżeniu. Niby nic nie jest, trochę więcej mdłości, brak wymiotów, czasem zawroty głowy, wczoraj silny ból typowo okresowy, po którym najczęściej już w ten sam dzień dostałabym okres, a tu nic. Na razie się nie martwię, bo nie minął "termin na okres", jeszcze mam czas na niego, ale dziwią mnie te bóle a tu teraz na razie nic. temp. 37,3 (ale to pewnie dlatego bo nie jest za ciepło, pewnie mnie coś złapało..). Zamiast okresu biała wydzielina. Nie dużo. Ostatni okres miałam 4.08, teraz spodziewam się pod koniec miesiąca, choć różnie z tym bywa, równie dobrze mógłby już być, albo być na początku następnego. Nie wiem co mnie tak wzięło. Przecież wiem, że istnieje 1% szans na ciążę, a ja mam jakieś dziwne myśli. Ech. Nie wiem czemu to piszę ale mnie tak naszło..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1820 |
Przyczajenie
|
Aż wstyd to pisać na tym wątku, gdzie tyle wspaniałych kobitek z utęsknieniem czeka na dziecko, ale mnie 2 kreski by chyba nie cieszyły.. Poza tym jakim cudem.. Mam wysoką prolaktynę, celiakię (raczej utrudnia zajście w ciążę..), a i do tego mojego niepocieszenia nakłada się to, że jestem stale na lekach. Ciężko by mi było je odstawić.. A dziecku za nic nie chciałabym zaszkodzić. A i przecież zabezpieczamy się.. (tak, wiem, że zabezpieczenie nie zawsze działa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1821 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1822 |
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() To nasz pierwszy cykl starań o dziecko, w dzień owulacji (14 dzień cyklu) współżyliśmy a 2-3 dni później zauważyłam plamienie, najpierw bladoróżowe, później czerwone. Utrzymuje się z przerwami od kilku dni. Nie jest jakieś bardzo mocne. Zdecydowanie nie wygląda na miesiączkę, zresztą jest za wcześnie - ma być dopiero 31 sierpnia. Mam krótkie cykle - 25 dniowe, regularne, owulacja zwykle wypada mi 13-14 dnia cyklu. Skąd te plamienia? Od 2-3 dni pobolewają mnie piersi i czuję napięcie w podbrzuszu. Będę wdzięczna za pomoc.
![]() |
#1823 |
Przyczajenie
|
Hm..Zgodnie z okresem, dni płodne od ok. 14. 08, czyli owulacja ok. 17.08. Uff, dobrze, że to pytanie zadałaś. Wcześniej jakoś się tym nie zajmowałam. Zgodnie z obliczeniem myślę, że niemożliwością jest bym już odczuwała jakiekolwiek objawy. Chyba, że cykl mi się zmienił, bo różnie w sumie bywa. Nawet czasem trwa 22 dni, ale ostatnio coś około 27 dni. Nie wiem skąd ta myśl o ciąży, no jakoś tak mnie wzięło. Jeszcze mam czas, tylko też zdziwiło mnie, że tak bolało jak na okres jakieś dwa dni temu, i to w ten sposób, że już bym dostała, ale pewnie coś mi się rozregulowało. Dzięki..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1824 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 3
Cytat:
![]() ![]() Dlatego, aby mieć pewność że była trzeba mierzyć temperaturę przez cały cykl. No i tylko test wyjaśni czy jesteś w ciąży ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#1825 |
Przyczajenie
|
Vioris, tak, rozumiem to wszystko. Tak tylko wyciągnęłam wnioski, że dalej mi do ciąży, niż do nie-ciąży
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1826 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 3
Cytat:
![]() Ja sama miałam nie raz coś takiego i to ciąża nie była ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#1827 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 3
Witam sie i ja
![]() Razem z TZem postanowilismy postarac sie o rodzenstwo dla naszego 2latka, wiec sie dzialo ostatnio, sie dzialo ![]() Owulacje - wedlug testow ow. - mialam w ostatnia niedziele, czyli 1 wrzesnia, prtzytulansko bylo dzien wczesniej i 4 dni wczesniej. Od wczoraj bardzo delikatnie zaczelam odczuwac jajaniki, jakby cmily i czuje sie taka ciepla w srodku, jakby @ sie zblizala choc przeciez to zupelnie nie ten moment. W poprzedniej ciazy nie mialam prawie zadnych objawow - czesto siusialam i to chyba by bylo na tyle ![]() W grudniu zeszlego roku stracilam w 7 tyg. ciaze i od tamtej pory moje @ sa bardzo haotyczne - od 24 do 30 dni. Tak wiec nawet nie bardzo wiem kiedy powinnam testowac tym razem? ![]() Pozwolicie, ze co pare dni wpadne tu i poopowiadam o moich nowych spstrzezeniach? ![]() Pozdrawiam wszystkie testujace, czekajace i zaciazone ![]()
![]() |
#1828 |
Raczkowanie
|
Ja nie miałam żadnych objawów, oprócz braku okresu i ogromnego bólu piersi. Niestety, poroniłam.
![]() |
#1829 |
MiaSmith
|
hej kobietki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1830 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie lepiej zrobić test? Jak do zapłodnienia miałoby dojść w lipcu, to zrób test, będzie wiarygodny i będziesz wiedziała co i jak. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:07.