Trwała - zbiorczy - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Pokaż wyniki sondy: Jakie kosmetyki do wykonania trwałej podnoszącej uzywacie??
Wella 0 0%
Goldwell 0 0%
Joanna 0 0%
inne 0 0%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 0. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-02-04, 13:56   #1801
Aaś
Zakorzenienie

Dot.: Trwała - wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez keeks Pokaż wiadomość
Witajcie, mam pytanie dotyczące trwałej. Od zawsze marzyłam o pięknych lokach, teraz jestem już zoraz bliżej spełnienia tego marzenia, natomiast nadal mam pewne wątpliwości. Mianowicie: jestem blondynką, moje włosy są średniej grubości, bardzo sztywne i zupełnie proste, więc lokówka raczej nie wchodzi w grę, bo po 20 minutach nic z tych loków nie zostaje. Mam zdrowe włosy, nie farbuję, podcinam raz na pół roku, w troske o koncówki. Chciałabym zrobic trwałą, ale boję się, że efekt nie będzie zadowalający. Jaki rodzaj trwałej powinnam wybrac, zeby uzyskac mniej więcaj taki efekt jak na załączonych zdjęciach? Czy to w ogóle możliwe?
Dla mnie te fryzury na zdjęciach wygladają jak "schodząca" trwała Czyli po paru tygodniach po zrobieniu Moim zdaniem jak poprosisz o trwałą na grubych wałkach to powinnaś uzyskać taki efekt. Ale i tak zalezy to od miliona innych czynników np. od kondycji włosów i kondycji fryzjerki

Cytat:
Napisane przez gosia86 Pokaż wiadomość
Hej . Mam pytanie .Kiedy po raz drugi można zrobic trwałą skoro ta robiona kilka dni temu nie wyszła poprostu włosy pozostały proste. Proszę o odpowiedź
Ja miałam taką sytuację. Rozprostowały mi sie po tygodniu od zrobienia. Odczekałam tydzień (fryzjerka nie miała terminu...) i zrobiła mi ponownie za darmo. Czyli 2 trwałe w ciągu 2 tyg. Nie zauważyłam żeby specjalnie mi to zniszczyło włosy
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-04, 18:21   #1802
gosia86
Przyczajenie

i ta druga wyszła ci tak jak chciałaś? czy włośy mocno suche są?
gosia86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-06, 22:01   #1803
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia86 Pokaż wiadomość
i ta druga wyszła ci tak jak chciałaś? czy włośy mocno suche są?
Wyszlo bardzo fajnie. Tak jak przy pierwszej trwałej którą robiłam jakieś 2 lata temu Mam bardzo grube i przetłuszczające włosy i niestety nie wysuszyło mi ich wogóle A uwierz że baaaaaardzo bym chciała
Stary 2009-02-09, 13:52   #1804
amdzia8
Rozeznanie

GG do amdzia8

Kurcze kusi mnie styling... Chce uzyskać fale i dodać włosom objętości. mam pytanie, czy któraś z was robiła sobie styling na dużych wałkach i może podzielić sie opinią
Czy styling odrasta tak jak trwała, czy "rozprostowuje sie" ?

07.09.2013

http://s6.suwaczek.com/200606082341.png
amdzia8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-12, 09:08   #1805
CamilaD
Raczkowanie

Cześć dziewczyny. Nie wiem czy może przeoczyłam (bo jest tu troszkę wypowiedzi) a chciałabym zapytać jakie mniej więcej są koszty zrobienia trwały?
Pozdrawiam!
CamilaD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-12, 09:50   #1806
Aaś
Zakorzenienie

Ja płacę 80zł.
Stary 2009-02-27, 18:10   #1807
Monic17
Raczkowanie

Cool Dot.: Trwała - wątek zbiorczy

Ja robiłam w ciągu ostatniego roku trwałą 2 razy. Włosy mam zniszczone i trochę jaśniejsze ale na prawdę nie żałuję. Mam odrosty kilka cm ale tego nie widać, jest dużo mniej roboty z fryzurką, po myciu biorę na piankę i szuszę a rano trochę wody, dorobina żelu, opaska we włosy i efekt na prawdę super teraz mam zamiar zapuścić włosy i oczywiście zrobić trwałą za jakiś rok nie radzę robić trwałej podczas okresu, wiem po sobie że wtedy trwałą się krócej trzyma. Pozdrawiam
Monic17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-07, 20:20   #1808
manusiakubusia
Rozeznanie

Witam Dziewczyny!
Chciałam się Was poradzic odnośnie trwałej.Chodzi o to ze mam rozjasniane włosy,tzn teraz mam brąz ale przed ostatnim farbowaniem miałam jasne pasemka.
Teraz chciałabym zrobic sobie trwałą lub styling o którym czytałam wyżej,ale boję się czy na rozjasnianych włosach nie zrobi się siano?Co o tym myslicie?
manusiakubusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-07, 21:08   #1809
gerdzia
Przyczajenie

ja miałam rozjaśniane włosy (pasemka) i zrobioną trwałą i szczerze mówiąc to te rozjaśniane pasma był najbardziej zniszczone i wyszuszone... tzn sianowate :P ;/
gerdzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-07, 21:13   #1810
manusiakubusia
Rozeznanie

Dzięku za odpowiedz.Sama juz nie wiem co robic.
Z jednej strony strasznie mnie korci zeby cos zmienic,a z drugiej mam cykora
Stary 2009-03-08, 17:03   #1811
gerdzia
Przyczajenie

też miałam ten sam dylemat zanim zrobiłam trwałą...
ale zrobiłam i było fajnie i mega wygodnie
tylko włoski zniszczone i musiałam je z dłuuuuuugich ściąć...
ja bym robiła skoro Cie to męczy najważniejsze dobrze odżywiać włosy i oczywiście wybrać się do dobrego fryzjera...
gerdzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-11, 18:26   #1812
Enji
Wtajemniczenie

Dot.: lekka trwała

ale w ogóle możliwa jest taka lekka trwała? czy tylko "baran" ?
Enji jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-12, 08:40   #1813
effcia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Enji Pokaż wiadomość
ale w ogóle możliwa jest taka lekka trwała? czy tylko "baran" ?
w moim przypadku zawsze wychodził baran
effcia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-12, 17:23   #1814
ejoo
Przyczajenie

hej robiłam trwałą ondulację pierwszy raz w połowie stycznia i jestem zadowolona z efektu, mimo że przesuszyła mi troche włosy ale nie mam porozdwajanych końcówek itd.

włosy mam dość ładne, są kręcone ale nie takie sprężynki, że można fajnie palec w nie włożyć. dlaczego tak jest? trwałą miałam robioną u fryzjera na malutkich wałkach, więc powinnam mieć dużo małych sprężynek

i jeszcze jedno. moja mama miała robioną trwałą, ale jej nie wyszła (włosy ma po trwałej falowane, troche jak mop wyglądają xD) i mimo, że prostuje włosy to dalej się jej falują. gdybym ja wyprostowała, to po umyciu dalej mi by się kręciły?

DZIĘKUJĘ ZA ODP :
ejoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-12, 18:14   #1815
lele
Zakorzenienie

Ejoo u mnie proby rozprostowania obojetnie w jaki sposob zawsze konczyly sie fryzura, ktorej by sie krol lew nie wstydzil :P
a co do lokow, zalezy od ich ciezkosci..
lele jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-12, 18:51   #1816
Enji
Wtajemniczenie

a no właśnie:< bardzo mnie męczy takie kręcenie włosów codziennie, chciałabym taką leciutką trwała a nie barana:p
Stary 2009-03-12, 19:26   #1817
owieczkashaun88
Raczkowanie

Ja miałam dwa razy trwałą, na niefarbowanych włosach do ramion. Efekt był rewelacyjny, nie miałam "baranka", ale takie ładnie skręcone loki, całkiem duże, jakby po termolokach. Parę miesięcy temu znowu mi sie zamarzyły proste włosy, więc juz nie robiłam kolejnej, ale na pewno kiedys jeszcze sie skuszę musisz tylko znaleźć dobrego fryzjera (niekoniecznie w bardzo drogim salonie) i mieć w miare zdrowe, mocne włosy Ja miałam robiona na całkiem grubych wałkach, więc da się
owieczkashaun88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-12, 19:32   #1818
Enji
Wtajemniczenie

łaaa to cudowie mam długie włosy, niefarbowałam ani nic Muszę popytać jutro w salonach ^^
Stary 2009-03-13, 10:24   #1819
manusiakubusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gerdzia Pokaż wiadomość
też miałam ten sam dylemat zanim zrobiłam trwałą...
ale zrobiłam i było fajnie i mega wygodnie
tylko włoski zniszczone i musiałam je z dłuuuuuugich ściąć...
ja bym robiła skoro Cie to męczy najważniejsze dobrze odżywiać włosy i oczywiście wybrać się do dobrego fryzjera...
Dzięki za odpowiedz,a mozesz mi jeszcze napisac na jakie wałki kręciłas(chodzi mi o grubość)i jakie loczki Ci wyszły?
Stary 2009-03-13, 15:40   #1820
manusiakubusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez owieczkashaun88 Pokaż wiadomość
Ja miałam dwa razy trwałą, na niefarbowanych włosach do ramion. Efekt był rewelacyjny, nie miałam "baranka", ale takie ładnie skręcone loki, całkiem duże, jakby po termolokach. Parę miesięcy temu znowu mi sie zamarzyły proste włosy, więc juz nie robiłam kolejnej, ale na pewno kiedys jeszcze sie skuszę musisz tylko znaleźć dobrego fryzjera (niekoniecznie w bardzo drogim salonie) i mieć w miare zdrowe, mocne włosy Ja miałam robiona na całkiem grubych wałkach, więc da się
Owieczko ja też przymierzam się do trwałej,i własnie marzę o takich włoskach jakie masz Ty,długość podobna-ja też mam do ramion.Jak byłam u fryzjerki to pokazała mi najgrubsze wałki na jakich robi się trwałą i one wcale nie są takie grube ok 15mm,czy Ty tez miałas na takich wałkach robioną trwałą?
Stary 2009-03-14, 23:31   #1821
Enji
Wtajemniczenie

hm... byłam w salonie zapytać się o tą "lekką" trwałą. Pani odpowiedziała mi, że jest to możliwe i że wyjdą wtedy fale. Pokazała mi też te grube wałki xD są grubości palca.. ale postara się jeśli chcę załatwić grubsze. Powiedziała mi, że też skręt zależy od ilości włosów jakie nawinie na ten wałek.
Stary 2009-03-15, 12:41   #1822
madziaao
Raczkowanie

Hej ja mam podobnny problem tez chcialabym wrocic do trwalej ale do konca nie jestem rzekonana wczeniej przez 4 lata nosilam trwala od roku nosze proste wlosy z grzywka i prawde mowiac marzy mi sie nowu trwala loczki bo sa boskie i malo roboty przy nich ale kogo sie nie spytam to wiekszoc odradza i sama nie wiem co mam juz zorbic
madziaao jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-15, 13:13   #1823
andziasul
Raczkowanie

ja tez planuje taka lekka trwala ale pod koniec maja jak mi jeszcze troche podrosna wlosy
mialam juz taka lekka trwala 2 lata temu i bylam zadowolona
ruszam sie...
andziasul jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-15, 13:55   #1824
Enji
Wtajemniczenie

Ale było fale czy takie leciutke loczki?;D
Stary 2009-03-16, 08:31   #1825
manusiakubusia
Rozeznanie

Ja dzisiaj idę do inneg fryzjera,jeszcze raz sie o wszystko dokładnie wypytam,jak wróce to zdam relację
Stary 2009-03-16, 14:13   #1826
Enji
Wtajemniczenie

ok. Czekam z niecierpliwością
Stary 2009-03-16, 17:20   #1827
owieczkashaun88
Raczkowanie

Cytat:
Jak byłam u fryzjerki to pokazała mi najgrubsze wałki na jakich robi się trwałą i one wcale nie są takie grube ok 15mm,czy Ty tez miałas na takich wałkach robioną trwałą?
Przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam, ale nie miałam jak zajrzeć tutaj wałki, na których miałam robiona, wcale nie były bardzo grube, całkiem możliwe, że miały 1,5 cm średnicy. Po umyciu loczki były drobne, ale nie takie barankowate bynajmniej. Dopiero jak wgniatałam w nie piankę (na mokre włosy) to nabierały odpowiednich kształtów
owieczkashaun88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-16, 17:23   #1828
manusiakubusia
Rozeznanie

No więc byłam,była to trzecia fryzjerka u której byłam pytać o trwałą i na nią się zdecydowałam.Pani ma chyba dość fachowe podejscie(przynajmniej mam nadzieję ze nie było to tylko fachowe gadanie).Po dokładnym sprawdzeniu stanu moich włosów powiedziała ze nadają sie do tzw lekkiej trwałej,zrobionej łagodnym płynem.Co do wałków powiedziała ze tych najgrubszych nie poleca go moze po nich nie byc efektu,poniewaz mam dosc sztywne włosy,a płyn ma byc delikatny.Poleciła mi jeszcze zebym przed ondulacją zafarbowała sobie włosy poniewaz mam odrosty i na naturalnych włosach trwała moze nie złapac.Powiedziała ze przy trwałej ten kolor prawdopodobnie wyblaknie i zaproponowała mi jeszcze nałożenie farby(jakiejs delikatnej bez amoniaku,nie pamiętam nazwy)zaraz po zabiegu.Koszt trwałej i farbowania na moje włosy do ramion to ok 150 zł.

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Cytat:
Napisane przez owieczkashaun88 Pokaż wiadomość
Przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam, ale nie miałam jak zajrzeć tutaj wałki, na których miałam robiona, wcale nie były bardzo grube, całkiem możliwe, że miały 1,5 cm średnicy. Po umyciu loczki były drobne, ale nie takie barankowate bynajmniej. Dopiero jak wgniatałam w nie piankę (na mokre włosy) to nabierały odpowiednich kształtów
Dziękuję
Stary 2009-03-16, 17:32   #1829
Enji
Wtajemniczenie

no to fajnie ^^ chyba się zdecyduję
Stary 2009-03-21, 22:17   #1830
Bambi2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ejoo Pokaż wiadomość
hej robiłam trwałą ondulację pierwszy raz w połowie stycznia i jestem zadowolona z efektu, mimo że przesuszyła mi troche włosy ale nie mam porozdwajanych końcówek itd.

włosy mam dość ładne, są kręcone ale nie takie sprężynki, że można fajnie palec w nie włożyć. dlaczego tak jest? trwałą miałam robioną u fryzjera na malutkich wałkach, więc powinnam mieć dużo małych sprężynek

i jeszcze jedno. moja mama miała robioną trwałą, ale jej nie wyszła (włosy ma po trwałej falowane, troche jak mop wyglądają xD) i mimo, że prostuje włosy to dalej się jej falują. gdybym ja wyprostowała, to po umyciu dalej mi by się kręciły?

DZIĘKUJĘ ZA ODP :
Cytat:
Napisane przez Monic17 Pokaż wiadomość
Ja robiłam w ciągu ostatniego roku trwałą 2 razy. Włosy mam zniszczone i trochę jaśniejsze ale na prawdę nie żałuję. Mam odrosty kilka cm ale tego nie widać, jest dużo mniej roboty z fryzurką, po myciu biorę na piankę i szuszę a rano trochę wody, dorobina żelu, opaska we włosy i efekt na prawdę super teraz mam zamiar zapuścić włosy i oczywiście zrobić trwałą za jakiś rok nie radzę robić trwałej podczas okresu, wiem po sobie że wtedy trwałą się krócej trzyma. Pozdrawiam
Dziewczyny, a możemy prosić jakieś photo tych loczków...?
...Ukrzyżowane wspomnienia nie pozwolą zapomnieć,
nawet wówczas, gdy odkryję wszystkie ścieżki Twojej filozofii
i przesłucham całego Bacha...

W najgłębszą ciemność strącił mnie największy blask (...)

Bambi2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości