|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
| Pokaż wyniki sondy: Jakie kosmetyki do wykonania trwałej podnoszącej uzywacie?? | |||
| Wella |
|
0 | 0% |
| Goldwell |
|
0 | 0% |
| Joanna |
|
0 | 0% |
| inne |
|
0 | 0% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 0. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Trwała - wątek zbiorczy
Cytat:
Czyli po paru tygodniach po zrobieniu Moim zdaniem jak poprosisz o trwałą na grubych wałkach to powinnaś uzyskać taki efekt. Ale i tak zalezy to od miliona innych czynników np. od kondycji włosów i kondycji fryzjerki![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1802 |
|
Przyczajenie
|
i ta druga wyszła ci tak jak chciałaś? czy włośy mocno suche są?
|
|
|
|
|
#1803 |
|
Zakorzenienie
|
Wyszlo bardzo fajnie. Tak jak przy pierwszej trwałej którą robiłam jakieś 2 lata temu
Mam bardzo grube i przetłuszczające włosy i niestety nie wysuszyło mi ich wogóle A uwierz że baaaaaardzo bym chciała
|
|
|
|
|
#1804 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze kusi mnie styling
... Chce uzyskać fale i dodać włosom objętości. mam pytanie, czy któraś z was robiła sobie styling na dużych wałkach i może podzielić sie opinią Czy styling odrasta tak jak trwała, czy "rozprostowuje sie" ?
|
|
#1805 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny. Nie wiem czy może przeoczyłam (bo jest tu troszkę wypowiedzi) a chciałabym zapytać jakie mniej więcej są koszty zrobienia trwały?
Pozdrawiam! |
|
|
|
|
#1806 |
|
Zakorzenienie
|
Ja płacę 80zł.
|
|
|
|
|
#1807 |
|
Raczkowanie
|
Ja robiłam w ciągu ostatniego roku trwałą 2 razy. Włosy mam zniszczone i trochę jaśniejsze ale na prawdę nie żałuję. Mam odrosty kilka cm ale tego nie widać, jest dużo mniej roboty z fryzurką, po myciu biorę na piankę i szuszę a rano trochę wody, dorobina żelu, opaska we włosy i efekt na prawdę super
teraz mam zamiar zapuścić włosy i oczywiście zrobić trwałą za jakiś rok nie radzę robić trwałej podczas okresu, wiem po sobie że wtedy trwałą się krócej trzyma. Pozdrawiam
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1808 |
|
Rozeznanie
|
Witam Dziewczyny!
Chciałam się Was poradzic odnośnie trwałej.Chodzi o to ze mam rozjasniane włosy,tzn teraz mam brąz ale przed ostatnim farbowaniem miałam jasne pasemka. Teraz chciałabym zrobic sobie trwałą lub styling o którym czytałam wyżej,ale boję się czy na rozjasnianych włosach nie zrobi się siano?Co o tym myslicie? |
|
|
|
|
#1809 |
|
Przyczajenie
|
ja miałam rozjaśniane włosy (pasemka) i zrobioną trwałą i szczerze mówiąc to te rozjaśniane pasma był najbardziej zniszczone i wyszuszone... tzn sianowate :P ;/
|
|
|
|
|
#1810 |
|
Rozeznanie
|
Dzięku za odpowiedz
.Z jednej strony strasznie mnie korci zeby cos zmienic,a z drugiej mam cykora
|
|
|
|
|
#1811 |
|
Przyczajenie
|
też miałam ten sam dylemat zanim zrobiłam trwałą...
ale zrobiłam i było fajnie i mega wygodnie tylko włoski zniszczone i musiałam je z dłuuuuuugich ściąć... ja bym robiła skoro Cie to męczy najważniejsze dobrze odżywiać włosy i oczywiście wybrać się do dobrego fryzjera...
|
|
|
|
|
#1812 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: lekka trwała
ale w ogóle możliwa jest taka lekka trwała? czy tylko "baran" ?
|
|
|
|
|
#1813 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1814 |
|
Przyczajenie
|
hej
![]() włosy mam dość ładne, są kręcone ale nie takie sprężynki, że można fajnie palec w nie włożyć. dlaczego tak jest? trwałą miałam robioną u fryzjera na malutkich wałkach, więc powinnam mieć dużo małych sprężynek i jeszcze jedno. moja mama miała robioną trwałą, ale jej nie wyszła (włosy ma po trwałej falowane, troche jak mop wyglądają xD) i mimo, że prostuje włosy to dalej się jej falują. gdybym ja wyprostowała, to po umyciu dalej mi by się kręciły? DZIĘKUJĘ ZA ODP : |
|
|
|
|
#1815 |
|
Zakorzenienie
|
Ejoo u mnie proby rozprostowania obojetnie w jaki sposob zawsze konczyly sie fryzura, ktorej by sie krol lew nie wstydzil :P
a co do lokow, zalezy od ich ciezkosci.. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1816 |
|
Wtajemniczenie
|
a no właśnie:< bardzo mnie męczy takie kręcenie włosów codziennie, chciałabym taką leciutką trwała a nie barana:p
|
|
|
|
|
#1817 |
|
Raczkowanie
|
Ja miałam dwa razy trwałą, na niefarbowanych włosach do ramion. Efekt był rewelacyjny, nie miałam "baranka", ale takie ładnie skręcone loki, całkiem duże, jakby po termolokach. Parę miesięcy temu znowu mi sie zamarzyły proste włosy, więc juz nie robiłam kolejnej, ale na pewno kiedys jeszcze sie skuszę
musisz tylko znaleźć dobrego fryzjera (niekoniecznie w bardzo drogim salonie) i mieć w miare zdrowe, mocne włosy Ja miałam robiona na całkiem grubych wałkach, więc da się
|
|
|
|
|
#1818 |
|
Wtajemniczenie
|
łaaa to cudowie
mam długie włosy, niefarbowałam ani nic Muszę popytać jutro w salonach ^^
|
|
|
|
|
#1819 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1820 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
,długość podobna-ja też mam do ramion.Jak byłam u fryzjerki to pokazała mi najgrubsze wałki na jakich robi się trwałą i one wcale nie są takie grube ok 15mm,czy Ty tez miałas na takich wałkach robioną trwałą?
|
|
|
|
|
|
#1821 |
|
Wtajemniczenie
|
hm... byłam w salonie zapytać się o tą "lekką" trwałą. Pani odpowiedziała mi, że jest to możliwe i że wyjdą wtedy fale. Pokazała mi też te grube wałki xD są grubości palca.. ale postara się jeśli chcę załatwić grubsze. Powiedziała mi, że też skręt zależy od ilości włosów jakie nawinie na ten wałek.
|
|
|
|
|
#1822 |
|
Raczkowanie
|
Hej ja mam podobnny problem tez chcialabym wrocic do trwalej ale do konca nie jestem rzekonana wczeniej przez 4 lata nosilam trwala od roku nosze proste wlosy z grzywka i prawde mowiac marzy mi sie nowu trwala loczki bo sa boskie i malo roboty przy nich ale kogo sie nie spytam to wiekszoc odradza i sama nie wiem co mam juz zorbic
|
|
|
|
|
#1823 |
|
Raczkowanie
|
ja tez planuje taka lekka trwala ale pod koniec maja jak mi jeszcze troche podrosna wlosy
mialam juz taka lekka trwala 2 lata temu i bylam zadowolona
|
|
#1824 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale było fale czy takie leciutke loczki?;D
|
|
|
|
|
#1825 |
|
Rozeznanie
|
Ja dzisiaj idę do inneg fryzjera,jeszcze raz sie o wszystko dokładnie wypytam,jak wróce to zdam relację
|
|
|
|
|
#1826 |
|
Wtajemniczenie
|
ok. Czekam z niecierpliwością
|
|
|
|
|
#1827 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wałki, na których miałam robiona, wcale nie były bardzo grube, całkiem możliwe, że miały 1,5 cm średnicy. Po umyciu loczki były drobne, ale nie takie barankowate bynajmniej. Dopiero jak wgniatałam w nie piankę (na mokre włosy) to nabierały odpowiednich kształtów
|
|
|
|
|
|
#1828 | |
|
Rozeznanie
|
No więc byłam
,była to trzecia fryzjerka u której byłam pytać o trwałą i na nią się zdecydowałam.Pani ma chyba dość fachowe podejscie(przynajmniej mam nadzieję ze nie było to tylko fachowe gadanie ).Po dokładnym sprawdzeniu stanu moich włosów powiedziała ze nadają sie do tzw lekkiej trwałej,zrobionej łagodnym płynem.Co do wałków powiedziała ze tych najgrubszych nie poleca go moze po nich nie byc efektu,poniewaz mam dosc sztywne włosy,a płyn ma byc delikatny.Poleciła mi jeszcze zebym przed ondulacją zafarbowała sobie włosy poniewaz mam odrosty i na naturalnych włosach trwała moze nie złapac.Powiedziała ze przy trwałej ten kolor prawdopodobnie wyblaknie i zaproponowała mi jeszcze nałożenie farby(jakiejs delikatnej bez amoniaku,nie pamiętam nazwy)zaraz po zabiegu .Koszt trwałej i farbowania na moje włosy do ramion to ok 150 zł.---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1829 |
|
Wtajemniczenie
|
no to fajnie ^^ chyba się zdecyduję
|
|
|
|
|
#1830 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
...Ukrzyżowane wspomnienia nie pozwolą zapomnieć, nawet wówczas, gdy odkryję wszystkie ścieżki Twojej filozofii i przesłucham całego Bacha... W najgłębszą ciemność strącił mnie największy blask (...) |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:20.

Czyli po paru tygodniach po zrobieniu

A uwierz że baaaaaardzo bym chciała
... Chce uzyskać fale i dodać włosom objętości. mam pytanie, czy któraś z was robiła sobie styling na dużych wałkach i może podzielić sie opinią