Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecień 2011 - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-04, 17:30   #1801
aguchaw1
Raczkowanie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

Brzuszek też fajny - bardzo zgrabny, mój też powoli zaczyna być widać ( nareszczie)

Montii no zrob fotki i wklej bo ciekawa jestem co tam w tych Twoich pudłach siedzi
aguchaw1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 17:31   #1802
Montii
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

zrobię zrobię tylko jak wezmę się za uporządkowywanie tego
bo już sweterków mam dużo to muszę odpuścić sobie, a brakuje mi pajacyków i bodziaków. eh szkoda,że te dzieci tak szybko rosną

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 17:32   #1803
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
może i tak... ale to chyba miejsce pracy powinni kontrolować, a nie zamieszkania....
Zastanawia mnie tylko na czym ta kontrola polega? Będą sprawdzać czy jestem w ciąży?
hehe własnie w przypadku ciązy sama nie wiem co może wzbudzac ich zainteresowanie, a kontrolują w domu, bo muszą płacić nam zasiłek chorobowy za zwolnienie lekarskie, wiec idzie to z ich kasy....wiec pewnie chodzi o to czy nie plazujemy w tym czasie....maM nadzieje, że do mnie sie nie wybiorą, bo nie przepadam za nimi....(mam nadzieje, że nikogo nie uraziłam, ale jak dotąd tylko kilka razy udało mi sie natfrafic na kompetentną osobę w tej instytucji..... )

Edytowane przez iweczka
Czas edycji: 2010-11-04 o 17:50
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 17:36   #1804
aguchaw1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
bo już sweterków mam dużo to muszę odpuścić sobie, a brakuje mi pajacyków i bodziaków. eh szkoda,że te dzieci tak szybko rosną
Montii a czy trzymałaś się jakiejś swojej listy - ile czego masz kupić???Czy wybierałas tak "na oko" Bo ja poznajdywałam różne takie listy w internecie ale w sumie sama nie wiem ile czego tak naprawde jest potrzebne.. Może macie taką listę "złotą" w której są podane takie ilości ubranek które będą wystarczające, ani za mało ani za dużo)?
Stary 2010-11-04, 17:44   #1805
Montii
Zakorzenienie

No ja właśnie na oko :/
sweterki to te które ładne brałam w lumpku.
bodziaki i inne to to co ładne też, niektóre mam 62 inne 74. także porozrzucane to wszystko teraz muszę się skupić na konkretach

[LEFT]
Stary 2010-11-04, 17:46   #1806
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Oto moje zdobycze
śliczności

Cytat:
No dobra, to pokaże wam też mój brzuszek w 23 tc i 4 dni. A w środku siedzi Oliwia
śliczny brzuszek zgrabny

Cytat:
śliczne ciuszki dziewczyny ja może się zmobilizuje i w koncu porobie zdjecia bo to lezy i lezy a mnie sie nie chce nawet zaglądnąć żeby zobaczyć co mam a co nie..
no czekamy właśnie kiedy się zmobilizujesz tylko to kilkanaście zdjęć będzie jak ty już 3 pudła masz

Cytat:
Napisane przez aguchaw1 Pokaż wiadomość
Montii a czy trzymałaś się jakiejś swojej listy - ile czego masz kupić???Czy wybierałas tak "na oko" Bo ja poznajdywałam różne takie listy w internecie ale w sumie sama nie wiem ile czego tak naprawde jest potrzebne.. Może macie taką listę "złotą" w której są podane takie ilości ubranek które będą wystarczające, ani za mało ani za dużo)?
ja tu wklejałam swoją i dziewczyny poprawiały co uważają za słuszne

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 17:46   #1807
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, czy to prawda że na L4 można być przez całą ciążę?
czy tylko przez jakiś czas?
Ja jestem na zwolnieniu już 3miesiąc(stres i praca stojąca), mogę chodzić, ale też się tych wizyt ZUS boję.
bodajże od zeszłego roku został wydłuzony okres zasiłkowy dla kobiet w ciąży i wynosi on obecnie 270 dni, więc starczy na całą ciąże ja też jestem na zwolnieniu od połowy sierpnia, w związku z tym, że na początku na potege puchły mi nogi i pękały naczynka, niestety ale na udach mam ich teraz zaj...... duzo teraz doszła rwa kulszowa i problem z kręgosłupem - nie wysiedziałabym przy biurku 8 h ....no way....
a dziś dodatkowo boli mnie żebro....no kurde ja sie juz chyba do niczego nie nadaje...... :-(

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-04, 17:50   #1808
Montii
Zakorzenienie

eirenne tylko wkurza mnie,że te ciuchy takie pogniecone są, feee...wolałabym je już wyprać i wyprasować no ale po co mają się kurzyć, poczekam do lutego

[LEFT]
Stary 2010-11-04, 18:03   #1809
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mora103 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Ja jestem na zwolnieniu od 1,5 miesiaca mam własna działalność gospodarczą i dostałam juz zasiłek chorobowypo pierwszym miesiacu,na razie zadnej kontroli W zwolnieniu miałam 2 czyli moge chodzić.Znalazłam super huśtawke dla maluszka tylko cenowo mnie przeraza 630zł
http://www.youtube.com/watch?v=QqLT3...eature=related
ciekawa.....ale ja osttanio widzialam w sklepie hustaweczke za uwaga "1100 zł":brz ydal:

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Cytat:
mordka_1985 - z tego co ja się dowiadywałam to można być od początku do samego końca na zwolnieniu, i nie powinni robić żadnych problemów. Co do kontroli to zawsze może się zdarzyć,ale przecież nie zawsze dostaje się zwolnienie tylko dlatego ze ciąża jest zagrożona i trzeba leżeć.. dlatego wydaje mi się że nawet w przypadku nie zastania w domu podczas kontroli, nie jest to jakiś duży problem..

subtelle
- na pewno wszystko będzie dobrze, zobaczysz ze dzidzia sobie rośnie i ma się dobrze myślę, że na pewno te nasze "obawy" dzidziusie nie lubią, no ale przynajmniej w moim przypadku to jest silniejsze tym bardziej że za 2 dni zaczynam 16 tydzień i ruchów jeszcze nie czuje, a to by mnie na pewno uspokoiło baaardzo

Dziewczyny wklejajcie zdjęcia ciuszków jakie upolowałyście dla swoich niunioli małych
Ja kupiłam piękne ogrodniczki na allegro za 19 zł i drugie za 20 zł w sumie jeszcze nie wiem czy chłopczyk czy dziewczynka, ale w razie czego jedne komuś dam w prezencie )

poniżej fotki
no fantastyczne te spodenki wylukałas.....:l ove:

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Cytat:
śliczne ciuszki dziewczyny ja może się zmobilizuje i w koncu porobie zdjecia bo to lezy i lezy a mnie sie nie chce nawet zaglądnąć żeby zobaczyć co mam a co nie..
no Montii rób fotki i to migusiem...co to wogóle ma byc wyciagaj te swoje pudla z ciuszkami z pod łózka i dawaj tu do nas....
Stary 2010-11-04, 18:03   #1810
n.ik.a
Zadomowienie

Cytat:
mordka_1985 - z tego co ja się dowiadywałam to można być od początku do samego końca na zwolnieniu, i nie powinni robić żadnych problemów. Co do kontroli to zawsze może się zdarzyć,ale przecież nie zawsze dostaje się zwolnienie tylko dlatego ze ciąża jest zagrożona i trzeba leżeć.. dlatego wydaje mi się że nawet w przypadku nie zastania w domu podczas kontroli, nie jest to jakiś duży problem..

subtelle
- na pewno wszystko będzie dobrze, zobaczysz ze dzidzia sobie rośnie i ma się dobrze myślę, że na pewno te nasze "obawy" dzidziusie nie lubią, no ale przynajmniej w moim przypadku to jest silniejsze tym bardziej że za 2 dni zaczynam 16 tydzień i ruchów jeszcze nie czuje, a to by mnie na pewno uspokoiło baaardzo

Dziewczyny wklejajcie zdjęcia ciuszków jakie upolowałyście dla swoich niunioli małych
Ja kupiłam piękne ogrodniczki na allegro za 19 zł i drugie za 20 zł w sumie jeszcze nie wiem czy chłopczyk czy dziewczynka, ale w razie czego jedne komuś dam w prezencie )

poniżej fotki
ja też bym już chciała poczuć ruchy mojej fasolki, bo czasem się martwię czy wszystko ok. na szczęście w poniedziałek lekarz mnie uspokoił i powiedział, że fasolka rozwija się prawidłowo jednak na pierwsze ruchy dziecka będe musiała jeszcze trochę poczekać

Cytat:
ja na razie nic nie kupuję dla fasolki, bo nie wiem co będzie - chłopak czy dziewczynka - ostatnio jednak moja mama w ciuchlandzie znalazła niebieski śliczny śpiworek do łóżeczka czy wózka oraz nowe body - jedno w kolorowe serduszka a drugie w niebieskie wzorki

P.S z waszych postów wynioskowalam, że mieszkam pośrodku was - czyli Montii i Aguchaw

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 18:12   #1811
Montii
Zakorzenienie

ja póki nie znałam płci to kupowałam zielone, brązowe, białe teraz niebieskie bo uwielbiam ten kolor

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

http://allegro.pl/mco-pajacyk-kombin...286650058.html

ale podobają mi się pajacyki z dzianiny

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

http://allegro.pl/mco-pajacyk-kombin...286650043.html
tu wersja dla dziewczynek

[LEFT]

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-04, 18:13   #1812
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, czy to prawda że na L4 można być przez całą ciążę?
czy tylko przez jakiś czas?
Ja jestem na zwolnieniu już 3miesiąc(stres i praca stojąca), mogę chodzić, ale też się tych wizyt ZUS boję.
ja jestem na zwolnieniu od 12 tygodnia ciąży i będę aż do samiuśkiego końca

Cytat:
Oto moje zdobycze
łał, aż mnie kusi iść poszukać czegoś fajnego

Cytat:
No dobra, to pokaże wam też mój brzuszek w 23 tc i 4 dni. A w środku siedzi Oliwia
zgrabny

aaaa mordka - to za polecenie sklepu z dzinsami ciazowymi - bylam, kupilam, zachwycona jestem bo sa idealne, bez tego paska ktory moze uciskac, kolor swietny no i cena 65zł to tanioszka

Cytat:
ja póki nie znałam płci to kupowałam zielone, brązowe, białe teraz niebieskie bo uwielbiam ten kolor
ja kupuję wszystkie wymienione
w zasadzie jeszcze beżowych mi brakuje
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 18:15   #1813
_Ciastko_
Rozeznanie

Ja jutro też bede w zusie bo muszę zanieść kolejne zwolnienie. Zapytam się od razu jak to jest z tym zwolnieniem chodzącym i kontrolą bo za 2 tygodnie czeka mnie wyjazd za granicę na 2 tygodnie (niestety nie wczasy, jadę do mojej siostry, która ma termin porodu na połowę listopada). Kurcze jakby przyszli sprawdzić a potem bym miała się zgłosić to przecież będzie to nie możliwe...
Ciuszki będę kupować jak poznam płeć, idę na usg akurat przed wyjazdem jeśli maluch się schowa to pokupuje w kolorkach uniwersalnych (w Wlk. Brytanii jest o wiele większy wybór za mniejszą kaskę).

Szczęśliwa mężatka 29.09.2007r

Wizażystka, kosmetyczka i stylistka rzęs Xtreme Lashes -
_Ciastko_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 18:17   #1814
aguchaw1
Raczkowanie

n.ik.a - no my jesteśmy w podobnym tygodniu ciąży więc z tego co dziewczyny mowią jeszcze troszke trzeba poczekać, ale mam nadzieję, że tak jak Montii poczuje pierwsze ruchy już po 16 tygodniu.. , a pośrodku tzn gdzie?

iweczka - fajnie, że się podobają.. gdybym miała fure pieniędzy to bym chyba siedziała na allegro 24h hiihhi teraz już zakupy dla mnie nie są ważne, najważniejsza jest dzidzia chyba każda z Nas tak ma w tym momencie..
Stary 2010-11-04, 18:19   #1815
Montii
Zakorzenienie

agucha- ja poczułam w 16, póżniej lekkie puknięcia ale żeby była mowa o regularnych i bardziej odczuwalnych to od 20

[LEFT]

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-04, 18:19   #1816
SammaMia
Raczkowanie

Cytat:

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Mi tez podobaja sie takie rzeczy i po nowym roku mam zamiar kilka ciuszkow dla Malenstwa wydziergac Najchetniej to juz bym porobila kilka takich mini sweterkow czy jakis kocyk, ale poki co mam na drutach prezenty swiateczne typu szale, chusty i takie tam, wiec niestety musi poczekac

Oluś
SammaMia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 18:21   #1817
Montii
Zakorzenienie

ja bym chciała taki kocyk wydziergany a no nie umiem;D

[LEFT]
Stary 2010-11-04, 18:23   #1818
_Ciastko_
Rozeznanie

Mam nadzieję że załadowało się zdjęcie
To mój brzuszek w 14 tygodniu (teraz jestem w 17 więc już troszkę większy).

Stary 2010-11-04, 18:25   #1819
Montii
Zakorzenienie

ale okrąglinek ;D
jak piłeczna śliczny

[LEFT]

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-04, 18:33   #1820
SammaMia
Raczkowanie

Cytat:
ja bym chciała taki kocyk wydziergany a no nie umiem;D
A w sieci nic ciekawego nie znalazlas?

Cytat:
Napisane przez _Ciastko_ Pokaż wiadomość
Cudny brzuszek i spory jak na 14ty tydzien, ale nic dziwnego jak Ty taka szczuplutka W ogole, to pieknie w ciazy wygladasz, zazdroszcze

Oluś
Stary 2010-11-04, 18:35   #1821
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SammaMia Pokaż wiadomość
Mi tez podobaja sie takie rzeczy i po nowym roku mam zamiar kilka ciuszkow dla Malenstwa wydziergac Najchetniej to juz bym porobila kilka takich mini sweterkow czy jakis kocyk, ale poki co mam na drutach prezenty swiateczne typu szale, chusty i takie tam, wiec niestety musi poczekac
a masz może wzory na takie malusie sweterki?
poszukuję
Stary 2010-11-04, 18:40   #1822
iizabelaa
Zakorzenienie

Ja dostałam kilka super ciuszków od siostry dla małej,
kupiła je zanim jej powiedziałam o płci, wariatka
taka jak ja
wkleję jutro zdjęcie,
bo zdjęcia z telefonu wychodzą mi sensowne tylko przy dziennym świetle

Cytat:

boski
chyba się skuszę na niego ja bardzo lubię nosic dzianinowy rzeczy, więc z córką byśmy podobnie wyglądały

ale w mały rozmiarze bo potem może być za ciepło na dzianinę

Ogólnie fajny jest ten sprzedawca,
bo ma pajace i body z Mothercare,
może się zdecyduje na większe zakupy

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2010-11-04 o 18:54
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 19:00   #1823
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:

poniżej fotki
śliczne ciuszki - oglądałam na allegro takie też mi się podobają

Cytat:
Oto moje zdobycze
świetne udało Ci się zdobyć bardzo ładne ciuszki.
eh ja jutro wybieram się do lumpka ciekawe co tym razem będzie .

Cytat:
i to koniecznie. czekamy na foty

Cytat:
ja listy nie mam tylko tak na oko kupuje jak naprawdę widzę coś fajnego to mimo tego ze mam już kilka takich rzeczy i nie jest potrzebna to kupuje

Cytat:
ładny taki okrągły .
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 19:04   #1824
SammaMia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
a masz może wzory na takie malusie sweterki?
poszukuję
Wzorki mam, ale sa to glownie niemieckie gazetki Ogolnie bardzo fajne wzorki znajdziesz na stronie garnstudio.com - tutaj wersja niemiecka, a tutaj angielska. W wielu z nich sa schematy, ale niestety w niektorych tylko opisy . Co do wzorkow polskich, to trzeba by poszperac na forum u Maranty (maranciaki.pl), bo tam kobietki szaleja z drutami i szydelkiem . Ja sie jeszcze nie zaglebialam, bo jak wczesniej pisalam dopiero po nowym roku biore sie do roboty

Oluś
Stary 2010-11-04, 19:08   #1825
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SammaMia Pokaż wiadomość
Wzorki mam, ale sa to glownie niemieckie gazetki Ogolnie bardzo fajne wzorki znajdziesz na stronie garnstudio.com - tutaj wersja niemiecka, a tutaj angielska. W wielu z nich sa schematy, ale niestety w niektorych tylko opisy . Co do wzorkow polskich, to trzeba by poszperac na forum u Maranty (maranciaki.pl), bo tam kobietki szaleja z drutami i szydelkiem . Ja sie jeszcze nie zaglebialam, bo jak wczesniej pisalam dopiero po nowym roku biore sie do roboty

idę poszperać takie tycie sweterki to sie szybko robi więc chętnie bym coś podrutowała
Stary 2010-11-04, 19:13   #1826
SammaMia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość

idę poszperać takie tycie sweterki to sie szybko robi więc chętnie bym coś podrutowała
Powodzenia Pochwal sie oczywiscie jak Ci cos w oko wpadnie

Jeszcze mi sie przypomnialo, ze na maranciakach trzeba byc zalogowanym, zeby miec dostep do wzorkow

Oluś

Edytowane przez SammaMia
Czas edycji: 2010-11-04 o 19:20
Stary 2010-11-04, 19:25   #1827
Szara Myszka
Raczkowanie

Cytat:
ja też na niczym nie mogę się skoncentrować i chyba mam postępującą sklerozę.
Hej, a nie wiecie może czy ciąża może mieć jakiś wpływ na wzrok?
bo od jakiegoś czasu gorzej widzę (chyba,że to do przesiadywania na forum)
ja większość owoców i warzyw kupuje na targowisku, które znajduje się 3 minuty drogi od mojego bloku. W sumie dwa bloki dalej, ale i tak podjeżdżam samochodem
Przed chwilą dostałam trzy pączki, trzy gniazdka i trzy kawałki jakichś tortów....
Zemdliło mnie....
Co do pogorszenia wzroku w ciąży, to niestety podobno się zdarza.
Okulistka tłumaczyła mi, że w stanie błogosławionym w naszych oczach znajduje się więcej wody czy jakoś tak i może się zmienić ostrość widzenia. Ja narazie nic takiego nie odczułam, ale obawiam się tego, bo jak mi się pogorszy to będę ślepa jak kret.

Słyszałyście o tej akcji z plastikowymi nakrętkami? Oglądałam przed chwilą wiadomości i mówili o akcji zbierania nakrętek na wózki, wyjazdy, rehabilitację dzieci niepełnosprawnych. Wcześniej nie wiedziałam, że ta pomoc rzeczywiście trafia do dzieciaków. Idę wystawić pudełko na te nakrętki u mnie w bloku, może troszkę się uzbiera. Przynajmniej zrobię coś dla innych, bo ostatnio nic nie robię i już mi trochę doskwiera ta bezczynność. Wszyscy się o mnie troszczą, dbają i obchodzą się ze mną jak z jajkiem. A ja bym chciała być tak potrzebna jak przed ciążą z moją strażą, dogoterapią,itp.

Castia zdrówka dla Ciebie i Maleństwa!
Szara Myszka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-04, 19:27   #1828
aguchaw1
Raczkowanie

Dziewczynki mam pytanie - może głupie - zdaje sobie z tego sprawę
ale powiedzcie mi czym się różnią pajacyki od spioszków ? bo tak przeglądam te aukcje i w spioszkach są pajacyki a w pajacykach spioszki i już sama nie wiem
Stary 2010-11-04, 19:33   #1829
_Ciastko_
Rozeznanie

Pajacyk to całe ubranko z rękawkami długimi i z długimi nogawkami z napkami np. między nózkami i na pleckach. A śpioszki to ubranko z długimi nogawkami ale nie ma rękawków tylko ramiączka zapinane na napy

Stary 2010-11-04, 19:34   #1830
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
oto ja w moich nowych dżinsach
i mój brzuchol, pojutrze będzie równo 20tc

Super spodnie ile za nie dalas? Brzuch ofc tez juz elegancki

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny, czy ktoś zauważył że mnie nie ma?

otóż tydz temu a dokładnie w środę w nocy przyjechałam do szpitala z okropnymi bólami brzucha, juz mnie tak w domu bolał i pisałam tutaj że mnie pobolewa. no i się okazało,że mam skróconą szyjkę macicy
do tego silne skurcze jak na ten tydz za silne! no i od nich mi się ta szyjka skraca, ciąża zagrożona no a do tego nabawiłam się anemii
jeszcze czekam na wynik posiewu bo miał być dzisiaj, jeszcze jak wyjdzie jakaś bakteria to posiedzę tu nie wiem ile
dziś jest o niebo lepiej, moja szyjka ma 35mm więc elegancka, no ale teraz mam leżec i odpoczywać duzo.
mają mnie jutro wypisać.
straszny ten tydz był, już tyle mysli miałam w głowie że szok. fajne dziewczyny mam w pokoju więc jakos zleciało

nie nadrobiłam was bo dużo tego! dbajcie o siebie
Ofc, ze zauwazylysmy, ale wesele te sparwy, poza tym troche sie u nas dzialo, wiec czekalysmy na relacje, a tu sa, ale nie takie jakich sie spodziewalysmy W kazdym razie dobrze, ze sytuacja juz opanowana i wychodzisz do domciu, bo jaki by szpital nie byl zajefajny to i tak najlepiej we wlasnych 4 katach

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
Eirene1987
ja nie mam żadnego zaświadczenia, ale dzwoniłam do mojego gin i powiedział, że nie ma żadnych przeciwwskazań, a nawet trzeba leczyc zęby w ciąży. Byłam tez u dentysty i panie powiedziały, że nie ma problemu, bo raczej będzie to leczenie. Pytały tylko który miesiąc, bo podobno zęby powinno sie leczyć dopiero w II trymestrze -może byc jednak problem ze znieczuleniem ale liczę, że dam radę bez jak będzie taka konieczność

coralady
bardzo dziękuję i cieszę się, że podobają ci się nasze zdjęcia ślubne. Mówiąc o fotografach, czyżbyś była z okolic?

Fajnie jest z kimś pogadać, gdy siedzi się samemu w domu...Mam wrażenie, że część moich znajomych odkąd zaszłam w ciąże traktuje mnie jak trędowatą. Nie dzwonią, nie odwiedzają i wygadują się, że nie maja czasu...bzdura

a siedzę w domu bo od początku ciąży zmagałam się z dużą ilością leukocytów i brałam antybiotyk. Później okazało się, że mam krwawiącego polipa i biorę duphaston ...lekarz kazał mi jednak się nie martwić i na ostatnim USG pokazał mi pracujący żołądek mojej fasoli, słyszałam bijące serduszko i ogólnie powiedział, że rozwija się prawidłowo...szkoda, że nie dostałam zdjęcia bo fasolka podczas badania przybrała pozycje myśliciela i podparła rączką główkę
Zdjecia super, witamy w naszym gronie, znajomymi sie nie przejmowac, bo to jakies chamy i prostaki skoro sie tak zachowuja . Teraz masz nowe kolezanki, wiec mozesz sie na tamtych wypiac, a jak sobie o Tobie przypomna to tez wymyslaj, ze nie masz czasu.

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
no czasem są ważniejsze sprawy teraz musisz uważać a będzie ok. fajnie że masz neta w szpitalu ja nawet ładowarki nie mogłam podłączyć musiałyśmy się chować hehe bo oszczędności robią

wiesz co do leczenia zębów nie trzeba zaświadczenia ale do wyrwania tam gdzie ja chcę wyrwać to wymagają. po prostu że nie ma przeciwskazań a lekarz mi powiedział że faktycznie ząb zepsuty stanowi zagrożenie dla ciąży tym bardziej że mojego się już borować nie da tylko trucizna a tego nie wolno więc lepiej wyrwać boję się ale skoro gin i dentystka którym ufam twierdzą że trzeba to trzeba tym bardziej że boli mnie a lepiej teraz wyrwać niż potem ma mnie dzien przed porodem zacząć jeszcze bardziej naparzać.

no ja byłam 5 dni i miałam dosyć nawet mi się spać nie chciało w nocy tak samo masakra, dziewczyny były fajne ale i tak strasznie w tym szpitalu jeszcze byłam świadkiem nieprzyjemnych zdarzeń to w ogóle wiadomo jak to na patologii ciąży - można się tylko wystraszyć jeszcze bardziej
Ja generalanie mimo panikowania na poczatku tez szybko sie ze szpitalem obeznalam i laseczki w lozkach obok spoko byly tak wiec szybko zlecialo, ale co sie napatrzylam na stare baby co przy otwartych drzwiach wymienialy sobie podpaski to moje

Cytat:
Napisane przez wikakika Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny...ale sie ciesze ze dzisiaj jest czwartek a jutro juz piatek i dwa dni wolnego. dzisiaj sie obudzilam z okropnym bolem gardla, normlanie nawet sliny nie moge przelykac. Dziewczyny co moge brac na gardlo?Goraczki nie mam, nic mnie nie boli tylko to gardlo!!
Ja od lekarza dostalam tabl pod jezyk Angin Heal bardzo skuteczne, ale drogie, bo ponad 20zl

Cytat:
Nie wiem czy wpisujecie wszystkie dziewczyny w "spis przyszłych mam" czy tylko stałe użytkowniczki ale na wszelki wypadek podaję swoje dane:
Ania,l26 termin porodu 17 kwiecień
Priv do Montii i witaj

Teraz raport z dnia Jelitowka ustepuje, bylam nawet na szybkich zakupach, ale jeszcze musze uwazac co jem, bo po tych paru frytkach reakcja byla natychmiastowa, wiec przeboleje rarytasy i skupie sie na lagodnej zywnosci

Dostalam odp z TAKO. Kurde caly dzien z kobita mailowalam probujac jej wytlumaczyc o co mi chodzi i na koniec dowiedzialam sie, ze nie moglysmy sie dogadac dlatego, ze ja dostalam od nich katalog w, ktorym czesc wozkow byla prototypami stworzonymi na potzreby targow i rodz szycia takiego jak ma Butterfly nie ma, bo bylo zbyt skomplikowane i drogie. No i zanim w koncu doszlysmy do porozumienia to Pani skonczyla prace i musze czekac na odp do jutra , ale wozeczek bedzie wygladal tak tyle, ze w innym odcieniu blekitu
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości