|
|
#1801 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Udało się po poronieniu :D cz.II
o rany...jak mnie dziś brzuch ćmi... aż snuję się niespokojna i nie mogę sobie znaleźć miejsca... czuje jakbym miała zaraz dostać @
![]() Mały się wierci, wsadza mi stopy pod żebra że aż podskakuję, nie mogę znaleźć wygodnej pozycji i taka jestem dziwnie niespokojna... chciałabym wytrzymać do stycznia ![]() na plusie mam 8 kg, położna dziś obejrzała mój brzuch, zbadała tętno małego i odpowiedziała na kilka pytań... powiedziała mi że niekoniecznie będę miała cięcie krocza, bo raz że dzidzia będzie miała 2,5-3 kg i nie więcej, a dwa - dla mnie news - że mam ciemną karnację, a podobno kobiety o ciemnej karnacji, czyli te które mają duzo pigmentu mają też bardziej rozciągliwe tkanki, a bieluszki - bardziej kruche. nie miałam o tym pojęcia... I spytałam o ta lewatywę, w sumie jak się zdecyduję to mam zrobić jak będą skurcze gdzieś tak co 5 min (mam nadzieje że dobrze zapamietalam) i że lewatywa przyspiesza akcję, a najlepiej zeby jednak zostawić to położnej. spadam, bo normalnie wysiedzieć mi ciezko.
|
#1802 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1803 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nasze Małe Szczęście ] Kubuś jest już z Nami od 09.04.2011, godz. 9:10 |
|
|
|
|
#1804 |
|
Zakorzenienie
|
mokra karla super na wizytach wszystko dobrze
fridka nie wpychaj sie w kolejke prosze czekać na swoja kolej ja jestem przed tobą swoja droga u mnie cisza nic nie zapowiada sie na poród... a szkoda![]() wlasnie zjadlam sniadanko i lece zaraz do sklepu a ak mi sie nie chce bo tam ziąb okropny ![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- a co do rodzenia sie dziewczynek to nie wiem jak to jest ale u nas ich jest wiecej niz chlopcow... u mnie w bloku juz czwarta dziewczynka w tym roku sie rodzi
|
#1805 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewuszki
![]() No my już wstaliśmy, zjedliśmy śniadanko i idziemy jeszcze troszkę poleniuchować Śnieg u nas znów pada i jest zimno brrr... zima na całego Lulka kupiłaś jeszcze coś z tego matherhooda oprócz pieluszek???
|
|
|
#1806 |
|
Zadomowienie
|
Hej! Ja już nie śpię chyba od 5. Za to obiad już zrobiony: dziś kopytka z sosikiem
Oczywiście już zjadłam wielką porcję i zbieram siły na zmywanie.Nie wiem jak to jest z tym nacinaniem krocza, ale moja siostra urodziła w 7 m-cu, mały ważył 1950, a jej i tak nacinali!
|
#1807 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Mokra Twojej siostrze prawdopodnie nacieli kroczę dlatego,że to był poród przedwczesny i kości czaszki dziecka są wtedy bardzo delikatne.Po prostu zrobili to dla bezpieczeństwa maluszka.
|
#1808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kopytka mniam mniam
|
|
#1809 |
|
Zadomowienie
|
Może i tak, nie mam orientacji...narazie
|
#1810 |
|
Zadomowienie
|
....no, narazie bóle ustały, przespałam nawet całą noc nie pamietam kiedy mi się to zdarzyło ostatnio...
Ale niespokojna jestem jakas... Dobrze że pogoda się poprawiła, bo się nie będę tak snuc po tym mieszkaniu... Pamelka jak Ty masz cc to ustaliliscie juz termin? u mnie raczej na pewno sr... Mały od dawna robi nietoperka i wpycha mi stopy pod żebra. A ja zredagowałam wreszcie pracę dla braciszka z politologii, z nadzieją że trafiłam w moralne gusta pani profesor, i biore się za swoje papiery... poszłabym na spacer, ale samej ... coś mi podpowiada żeby się samej nie ruszać...ale ja jestem przewrażliwiona ...Rodzić NIE ZACZNĘ dopóki nie przyjdzie mi paczka. tam są moje majty jednorazowe i podkłady, i fotelik
|
#1811 |
|
Zakorzenienie
|
Tak pisze przynajmniej w książce która mam. Jak chcesz to Ci zeskanuje ten tekst
|
|
#1812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja ani razu nie mialam przyjemnosci poczuć kopsańców po żebrach za to tam na dole jak najbardziej tak a główeczke wypycha mi nad żołądkiem widocznie mam leniwe dziecko, wybrala zeby ja lekarze wyjeli co sie bedzie laska meczyc i wychodzic przez kanał rodny, leńJej jeszcze ci taka paka nie przyszła ?
|
|
#1813 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chce Cię dobijać ale teraz poczta ma nawal no chyba że kurier.
|
#1814 |
|
Zakorzenienie
|
Fridka dobrze ze chociaz pospalas a ze nie spokojna jeste to wydaje sie byc naturalne-w koncu zbliza sie twoj termin i glowa masz zabita myslami.Nie martw sie kochana bedzie dobrze
Mokra - za to ze narobilas smaka na takie pysznosci i to z samego ranca Karla dawaj fotki ciuszkow hej kobitki ![]() ja nie wyspana jestem jak nie wiem co.i dotego szaro za oknem i pada deszcz co do nacinania krocza to czytalam gdzies artykul ze w pl prawie kazdej kobiecie nacinaja i nie dlatego ze dzidzius nie moze sie przecisnac tylko zeby lekarzom bylo latwiej.szczerze mowiac z jednej strony dobrze bo gdyby miala peknac to lepiej nie chce myslec jak to boli, z drugiej znowu skoro to nie jest konieczne to po co robic zabieg ktory ulatwia zycie poloznym i lekarzom a mamie i dzidziusiowi nie
|
|
|
|
#1815 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
próbuję się zalogować na siudemkach zeby sprawdzic gdzie już jest i jak nie będzie do jutra, to ktoś poczuje jak to jest mieć do czynienia z niecierpliwą...fridką:ehe m:Wiesz co...ja to momentami wolałabym cc. przeraża mnie to co raz bardziej. zwłaszcza że bóli małpowych nie miałam od miesięcy i jak się wczoraj tak mocniej przypomniały, to ... ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- pocztą dostałam na drugi dzień... a to kurier...
|
|
#1816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy ja wiem każdy ma poród ma swoje plusy czy minusy... w cc najgorsze jest to wszystko po, ten ból rany po zejsciu znieczulenia itp... ja sie boje cewnikowania znieczulenia i wlasnie tego po ale przezyje chyba... nie ja pierwsza i ostatnia, a jak zobacze kruszynke to pewnie o wszytkim zapomne nie ukrywam ze zawsze marzył mi sie poród SN ale widać nie mnie o tym decydować
|
|
#1817 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
masz rację, kazdy poród ma plusy i minusy, niestety innej drogi przyjscia człowieka na swiat nie wymyślono...ale może to i lepiej... wtedy nie można by było powiedzieć ze prawdziwa miłość rodzi się w cierpieniu, bez czego nie byłaby tak wyjątkowa... ech...znowu mnie wzięło na filozoficzne myśli, wszystko przez te artykuły nad którymi ślęczałam ostatnio ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- kurcze, znowu mnie boli, ide to rozejść trochę, może jak się czymś zajmę poza siedzeniem przed kompem to minie.
|
|
#1818 |
|
Zadomowienie
|
No dobra za namową dziewczyn jestem.
Witam was wszystkie serdecznie i gratuluję dużych brzuszków (ja też chcę już taki )Nazywam się Kaśka 27l. Jutro rozpoczynamy dopiero 8 tydz W zasadzie nic więcej nie wiem, bo mój gin ma jakieś dziwne, nie polskie podejście więc na usg zgodził się najszybciej 21 grudnia. Więc sobie czekam jeszcze do wtorku, żeby zobaczyć co tam u mnie siedzi. Na razie gdyby nie beta, która w ostatni pon wynosiła ponad 22tys to pewnie nie bardzo uwieżyłabym w to, że udalo nam się w pierwszym staraczkowym cyklu po #. Tyle o mnie
|
#1819 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1820 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zobaczysz nie obejrzysz się i też będziesz miała taki brzuszek
|
|
|
|
#1821 |
|
Zadomowienie
|
A oto moje wczorajsze zdobycze
|
|
|
#1822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witam u nas super a jaki to rozmiar bo wydaje sie byc sporawe ja juz mam tyle niebieskich rzeczy ze oszalalam chyba zaczynam teraz kupowac rozniste zeby moj synek nie byl caly niebieskawy
|
|
|
|
|
#1823 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. A to dlatego, że ja mam jakąś dziwną miarkę w oczach dla mnie te wcześniejsze body były jakieś małe i myślałam, że może oni coś mają z numeracją Kurczę nawet nie zdaję sobie sprawy z tego, że mój synek po urodzeniu będzie taki mały
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1824 |
|
Zakorzenienie
|
Fajne te body. Ale będziesz miałaś na zaś jak będą za duże
mówiłam,Wam że moja babcia złapała się za głowę gdy dowiedziała o bliźniakach?
|
#1825 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj tata tez ostatanio widzial ciuszki jakie zamowilam na all bo adres podalam do nich i mowi ze co ja kupuje takie rzeczy male jak to tydzien i po ciuszkach bedzie ( a kupuje na 0-3m-ce) i mu tlumacze ale on i tak wie swoje.Faceci poza tym przeciez jak sie dziecko urodzi to musi w czyms byc ubrane,przeciez nago nie bedzie.![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
super taki prezencior |
||
|
|
|
#1826 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
akurat lato będzie więc na pewno się przydadzą ![]() Hehe duża niespodzianka dla babci Podwójna
|
|
|
|
#1827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- ślicznie bodziaki
|
|
#1828 |
|
Zakorzenienie
|
Mój dziadek zapowiadał się od jakiś 2lat że: pierwszemu prawnukowi kupi wózek a drugiemu kołyske-i ciotka co z nimi mieszka zaczęla się śmiać że emerytury mu braknie
jeszcze dostałam 50zł bo zajechalismy po imieninach z kwiatkiem. Będzie na nowa torebkę. Mam nadzieję,że trafie jakąś fajna dobra jakościowo.
|
#1829 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc Dziewuszki
ja dziś byłam u fryzjera i jeszce ostatnie zakupy robiłam i dlatego sie nie odzywałam ![]() Karla ciuszki super ja mam bardzo duzo w tym rozmiarze,przydadza sieco do motherhood to wzięłam wszystkie pieluszki * 2 podkładki pod materac dużą i małą,otulaczek, śpiworek ![]() Bella babcia oszaleje ze szczęsica
Witaj Zuzieńko 19.04.2011 godz 14:20 Aniołek 26.05.2010r
![]() |
|
|
|
#1830 | |
|
Zadomowienie
|
wiecie co...własnie się trochę wkurzyłam na wątku staraczkowym, zaczęło tam być jakoś drętwo ostatnio... nie rozumiem z czego to wynika? tutaj jest jakaś swoboda, ciepły klimat... tak jak jeszcze niedawno tam... ech... dobrze że jesteście. Wszystkie.
---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Cytat:
wiecie co, mam ochotę zrobić sobie loki, albo coś co mi te kudły podniesie... zastanawiam się nad trwałą, musze tylko znaleźć jakić mega dobry salon, gdzie robią to na delikatnych kosmetykach... miałam już loczki i super się w tym wydaniu czułam, problem był potem tylko z odrastaniem...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:35.

05.06.2010

Oczywiście już zjadłam wielką porcję
i zbieram siły na zmywanie.

?
- za to ze narobilas smaka na takie pysznosci i to z samego ranca 

a jaki to rozmiar bo wydaje sie byc sporawe