|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Co do sanek to Ola ma poduszkę pod plecami taką dość sztywną ( taka ozdobna a nie taka do spania ) i drugą płaską pod nogami i spokojnie sobie siedzi , zreszta jak wyjdę na sanki to cykne foty z kazdej strony i wam pokaże a ona też jakoś mega super to nie siedzi , potrafi się gibnąć na bok . Tesciowa takie patenty poduszkowe porobiła że jej wygodnie jest bardzo < na samym oparciu to bym jej nie posadziła bo by nie wysiedziała napewno zreszta ja u siebie nie mam szansy wyjechania wózkiem za bardzo , więc albo sanki albo Ola siedzi w domu .
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny Edytowane przez ania p Czas edycji: 2010-12-04 o 09:56 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1802 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
by wystarczyły do wstawania gdyby ich co chwila nie ściągał, a do raczkowania to kolana sie ślizgają.
Ja z mojego wózka jestem naprawdę bardzo zadowolona. Tym bardziej że jestem wysoka a on ma regolowana długość rączki i nie depczę wózka co chwila ![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- w tesco teraz są metalowe z drewnianym siedzeniem za 39, ale drewniane też są tyle że drogie chyba po 129 z takim siedzeniem chyba plecionym
![]() |
#1803 |
Wtajemniczenie
|
Fajne saneczki pokazujecie,ja tez sie zastanwiam czy teraz czy w przyszłym roku,ale w sumie można teraz nawet jak nie pojeździ za wiele to będzie na przyszły rok.Myślę nad tymi ze śpiworkiem.
Ania pokaż fotki koniecznie. Wkleję Wam obiecane zdjęcia,robiłam dzisiaj,juz ma całkiem ładne ale na zdjęciach tak nie widać,z bliska są na nich takie małe kropeczki jak uczulenie,ale najważniejsze,że schodzi. Zastanawiam się bo u nas na rynkach sprzedają taki wiejskidrób można kupić indyka nawet królika,może coś takiego kupić?jak myslicie? na lewym policzku ma taką większa krostkę ale bujam się już chyba miesiąc z nią i jeszcze niezeszła,nie wiem czy go coś tam nie ugryzło,bo byłą bardzo czerwona na początku.Ale widzę,że na zdjęciach to one całkiem gładziutko wyglądają. Zapowiada mi się pracowity weekend,dzisiaj mamy gości,jutro mamy gości... Gmyrelka no i postanowiłaś coś z pracą?myślałam nad tym i w sumie kto nie ryzykuje ten nie ma,sama nie wiem co bym zrobiła ostatnie zdjęcie po spaniu Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-12-04 o 12:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#1804 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1805 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to czekamy ![]() ![]() każdy tylko obiecuje jedynie Dusiaczka dotrzymała słowa i nas odwiedziła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1806 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Po dosc dlugiej nie obecnosci w pisaniu ( jakos sie wdrozyc nie moglam) Weekend w szkole, zamowienia na kolczyki schodza jak buleczki wiec non stop cos robie kiedy mala tylko spi wiec brak czasu robi swoje . Dzis tez juz towar za 100zl poszedl ![]() Otworzyli druga czesc naszej jakze "wielkiej" galerii Sieradzkiej, ale przynajmniej jest cocodrilo z czego juz skorzystalam i kupilam malej butki U nas wszystko ok, mala sonie staje przy czyms, raczkowanie juz be siedzenie tym bardziej 99% dnia to skakanie lub stanie , ewentualnie posiedzi na macie i sie bawi. Dostala dzis od mamy fajna zabawke. w ksztalcie domku i mase przyciskow i melodyjek na tym jest . Nadal nie wiem co jej kupic pod choinke. Ma poki co wszystko. Byla tez mowa o sankach, my sanek nie mamy mamy taki maly skuterek dla niej ![]() Byla tez mowa o kombinezonach, my kupilismy najzwyklejszy chyba lekko ponad 60zl kosztowal i jestem bardzo zadowolona, buciki sa przy nim i z rekawow robia sie rekawiczki, mala nie narzeka.(zreszta kiedys wklejalam chyba zdjecie tego kombinezonu)
![]() |
#1807 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylkooliwka mój Erwi ma za uszkami suchą skorę, ale to bardziej wynik tego że śpi na boku i się spoci . Zmień poduszki, w pralce dodawaj dodatkowe płukanie i zobacz czy będzie lepiej.
![]() ![]() |
![]() |
#1808 |
Zakorzenienie
|
a my dzisiaj zaliczylysmy pierwszy sankowy spacer sanki kupilismy w Auchan za 69,99 sa drewniane byly tez za 49,99 metalowe z drewnianym siedzeniem ale tamte byly takie malutkie ze tylko w ta zime by pojezdzila i spiwor by sie nie zmiescil a do tych i spiwor i koc wchodzi w srodku zapinam ja w krzeselko kiedys kupilam takie materialowe krzeselko co sie na duze krzeslo zaklada i dziecko siedzi i teraz ono idealnie pasuje jako szelki do sanek
![]() Jutro idziemy na mikolaja na nasza wioske dlatego musialysmy z Jula wrocic do domu ![]() ja tez mam dylemat co kupic Julki pod choinke na mikolaja mam dla niej wozek pchacz Fisherprice z ta laleczka a p[od choinke nie mam pojecia chcialabym cos co jej sie pozniej przyda od moich rodzicow dstanie samochod taki mini jepp sterowany na pilota wczoraj wlasnie przyszedl u nas ostatnio najlepsza zabawka jest lusterko zolwi FP Julka patrzy nma dzidziusia i caluje odbicie robi cacy i gada jak najeta
#1809 |
Zakorzenienie
|
Sidorcia dolanczam sie do trzymania kciukow
![]() pisalyscie o kombinezonach my mamy 4 dwa jednoczesciowe jeden z grubego polaru drugi taki bardziej ortalionowy z polarem pod spodem jeden taki cienszy dwu czesciowy i jeden Tchibo dwu czesciowy ale z zamkiem w srodku i mozna z niego zrobic jedno czesciowy jak nanarzie ten z THC najlepiej sie sprawdza chyba ze do auta to ten jedno czesciowy jest lepszy
#1810 |
Wtajemniczenie
|
drcron super wyglądacie
![]() Ja dzisiaj wsadziłam Marciego w chustę bo był upierd nieziemski ale jakoś nie umiem tak dobrze tego dociągnąć i zawiązać ![]() Fasolka masz jakąś fotkę z Hanią w chuście ale jak już taka duża jest?? Wstaw proszę ![]() Oliwka nadal mam mętlik w głowie i nic nie postanowiłam, ale jakoś nie jestem przekonana do zmiany ![]() ![]() ![]() Jadę zaraz po Hankę i w poszukiwaniu sanek. Hania cały dzień u koleżanki, tż się uczy a ja użeram się z Dyziuleckiem ![]()
#1811 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja tez mysle o sankach i nie wiem jakie wybrac wczoraj Wam nie pisalam, ale wieczorem TZ rozwalil nasz kojec ![]() No i kojca nie mamy i nie wiem w sumie czy oplaca sie drugi kupowac...nie wiem czy jak mała zacznie w koncu raczkowac lub od razu chodzic to czy w ogole sie przyda jeszcze? Na dzien dzisiejszy by sie przydal, ale na jak dlugo...? Nawet sie wczoraj nie zapytałam TZ czy sie przy tym sam nie rąbnął o coś, ale szczerze mowiac bardziej mnie interesowało to, czy małej nic się nie stało.
![]() |
#1812 |
Zakorzenienie
|
Hejka
Co do sanek to byłam dziś w realu ale są tylko takie malutkie za 39 zł chyba metalowo - drewniane bez oparcia a drewniane po 99 - pogłupieli chyba . Ludzi pełno i każdy tone zabawek ma w koszykach . BYłam jeszcze w decatlonie kupiłam sobie spodnie narciarskie bo co wracam z sanek to spodnie do kolan mokre , teraz już mi cieplutko będzie i sucho ![]() mrowak - chłopy to są tępe czasem - chyba się nie opłaca kupować a nie da się tego jakoś posklejac ?
#1813 |
Zakorzenienie
|
coś Ty-powyłamywane szczebelki, połamane złaczenia: już wymaszerowały do kosza te części, ale 3 się uchroniły i gdybyśmy kupowali następny to dokręcimy i będzie większy
#1814 |
Zakorzenienie
|
Z okazji Barburki wszystkim Basią składam życzenia imieninowe - samych słonecznych dni
![]() ![]() Ciekawe czy Megi pojechała na imprezę ![]() April - twój TZ dobrze Ci mówi. Jak już się ujawiniłas to pisz tu z nami ![]() Mrowak - ja ma kojec i teraz przy jej chodzeniu i raczkowaniu to jest dla nas wszystkich wybawienie. Ma w tym kojcu dużo miejsca (2 m na 2 m) i może tam swobodnie i bezpiecznie się bawić. My też często wchodzimy do kojca i zawsze górą. Ja teraz z racji gipsu to wchodze przez bramkę. A w kojcu to mamy nową zabawę. Ja jej chowam taki kubeczek a ona go szuka. I łazi z jednego końca na drugi. ![]()
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2010-12-04 o 20:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#1815 |
Zakorzenienie
|
Witam!
Madziwnia ale modelka Ci rośnie ![]() Tylkooliwka Jeszcze nie widziałam żeby Danio się nie uśmiechał , ja tam tragedii nie widzę na tych policzkach mój też nie raz ma czerwone. Drcron Julka zapatulona , siedzi jak lalka ![]() Ferrou ja to raczej nie będę szukac zdjęć , tym bardziej że nie mam ich juz w kompie tylko na płytach trudno , przepadły to przepadły. Właśnie się zastanawiałam dlaczego niektórych avatarów nie widać. Sidorcia trzymam kciuki ,czasami lepiej tak znienacka , nie będziesz za długo się denerwować , wszystko będzie dobrze ![]() Darusia w końcu słychać nutkę optymizmu w Twoim poście , fajnie że wszystko się układa ![]() ________________ Co do prezentów to u nas na Mikołajki nie kupuje się zabawek tylko drobne paczki , więc starszy dostanie jakieś słodycze a mały bobofruty i banany czy coś ![]() Pod choinkę chyba kupię sanki , małemu. Myślę że te do pchania to będą do d... lepiej jest sanki ciągnąć niż pchać. Słuchajcie przecież takie sanki będą na X lat , jeśli w tym roku za dużo nie pojeżdżą to w następnym albo jeszcze w następnym. My co prawda na razie dobrze radzimy sobie wózkiem, Quinny idzie jak burza po śniegu. |
![]() ![]() |
![]() |
#1816 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/at-sanki-z-oparcie...338392437.html mrowak - na allegro można kupić takie kojce panelowe może możesz dokupić i bedzie pasić ? http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=9791154 spytaj moze mają jeden bok sprzedać czy dwa . sporo jest tych panelowych
![]() |
#1817 |
Zakorzenienie
|
Pop pamiętałam cały czas żeby złozyć życzenia Cigowej Basi i w ko ncu zapomniałam, teraz mi przypomniałaś.
Wszystkiego najlepszego z okazji imienin Basi ![]() ![]() ![]() Ja nie kupowałam kojca i dobrze , bo dla mojego Mika to cały dom to mało miejsca. Dzisiaj wlazł sam na schody na samą górę 11 schodków ja szłam za nim i nie pomagałam mu ani nie trzymałam go właził sam. |
![]() ![]() |
![]() |
#1818 | ||||
Rozeznanie
|
helol
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A ja juz zaczynalam sie martwic, ze chyba moja jedyna jeszcze nie siedzi. Wiec teraz juz probuje siadac, podpierajac sie (z brzuszka), pelza, staje na czworakach i kiwa sie, probuje raczkowac; gada tez troche, w tym mama i baba. I bawi tez sie troche sama. KOOOOOCHAM.... ![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1819 | |
Rozeznanie
|
Hej
Wpadam na moment, bo mielismy gosci i padam na tFasz .... Drcron, super wygladacie z Julka Madziwnia Michasia slicznie wyglada na kangurowato Libra, gratulacje dla Mika za samodzielne schodki ![]() Cigi oklaski za siadanie dla Basiulki Tylkooliwka Danielek jest taki pogodny, super chlopak ![]() Sidorcia jestesmy myslami z Wami ![]() ![]() ![]() Bedzie dobrze! Wiem, to stres straszny, ale jeszcze 2 dni i po wszystkim ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja dalej ja nosze i to w elastyku, ale szukam juz cos tkanego ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1820 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1821 |
Rozeznanie
|
A moja jeszcze nie siada (siedzi jak ja posadze, ale leci na boki), nie ma ani pol zeba, dalej preferuje cyca (sloiczki tak sobie sa), budzi sie w nocy 1-2 razy, usypia TYLKO przy cycu, turla sie po calym pokoju, pelza-glownie do tylu, kiwa na czworakach,jak jest na czworakach to staje na koncach palcow u nog, tak smiesznie, jakby pompki robila
![]() Ma jeszcze ktores dziecie tak? Ale rozgadala sie , i jak tylko slyszy jakas muzyke to sobie spiewa, ubaw po pachy! A! I kreci glowa -nie, nie, nie... |
![]() ![]() |
![]() |
#1822 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1823 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ania, super to ujelas! Dokladnie ![]() ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- A mnie dzisiaj wkurzyl jeden dostawca na allegro ![]() Sklep we Wroclawiu (odpada mi koszt przesylki) i cena dobra, ucieszylam sie. Zakupilam 2 komplety puzzli piankowych, literki. Od tygodnia tam dzwonie, nikt nie odbiera, a jesli juz to mowia, ze nie maja na sklepie tego wzoru i nie wiedza kiedy bedzie. W koncu maile do nich pisze, to zaproponowali inny wzor-zwierzatka (a to drobnica i ja nie chce). A co ciekawe, od paru dni wystawili ta aukcje od nowa, pisza, ze puzzle literki itp, ani slowa o innym wzorze ![]() I co z tym zrobic? Ja napisalam, ze rezygnuje z zakupu i wystawie im negatywa (bo dla mnie to celowe wprowadzanie w blad). Narazie cisza... to ta nowa aukcja: http://allegro.pl/puzzle-piankowe-26...347221190.html Edytowane przez fasolka73 Czas edycji: 2010-12-04 o 22:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1824 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Drcron - świetnie wyglądacie na tle zimy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ---------- tylkoOliwka- TZ był w piątek u lekarza z Oliwką w sprawie jej czerwonych suchych policzków i nóżek. Lekarka powiedziała że najprawdopodobniej mała jest na coś uczulona pokarmowo. Powiedziała że najlepiej to smarować jams tłustym kremem i poszukać źródła uczulenia. I że dzieci często tak mają bo jest to czas wprowadzania nowych produktów a tam jeszcze nie wszystko do końca dobrze pracuje. Powiedział też że są oczywiście maści na sterydach które szybko sobie poradzą z problemem ale ona ich nie poleca bo więcej krzywdy mogą zrobić. I jeżeli nie ma stanów zapalnych to wystarczy tylko natłuszczanie. Najgorsze to to poszukiwanie winowajcy. Przecież nie będę ją karmiła tylko mlekiem. Postanowiłam więc że będę eliminowała jeden produkt co parę dni. Najpierw wyeliminuje tylko kaszkę. Resztę zostawię. Potem zostawię kaszkę a wyeliminuję seler itd., itp. PS. Danielek wcale nie ma takich bardzo czerwonych polików. I jest taki uroczy. Jak Ci o Anakazar nie zabierze to ja pojadę i ukradnę.
![]() |
#1825 |
Zakorzenienie
|
mrowak zgadza sie, zajmuje sie robieniem bizuterii sztucznej i srebrnej, ja jestem fanka swiecidelek wiec teraz czekam na przesylke calej paki przecudnych krysztalkow swarovskiego i wielu innych ladnych kamykow.
Jeden komplet bizuterii slubnej tez juz za mna ![]() my z tezetem 5 latek dzis mamy, w symie to juz wczoraj bo 4, wrocil z pracy kapie sie, napijemy sie szampanika, obejrzymy filmik w wyrq i idziemy lulu bo rano jedziemy do tego ostrowa aby ta umowe podpisal, oby wszystko bylo ok i droga nie okazala sie wyjazdem na marne.
![]() |
#1826 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Gratulacje dla Basieńki ![]() Może i Megi pojechała,bo cały dzień jej nie było. Ja siedziałam do 3 w nocy i nadrabiałam pracę,ale o 8 pobudka i jestem nieprzytomna. A od jutra cały tydzień w rozjazdach ![]()
![]() |
#1827 |
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny za komplementy
![]() ja ciagle zapominam napisac moja Julka tez ma takie czerwone poliki zwlaszcza teraz jak sa mrozy jak wstanie to sa takie mega czerwone pozniej dochodza do siebie Darusia trzymam kciuki za podpisanie umowy a ja dostalam e-mail z hipp ze jest promocja w tesco jak sie kupi 4 sloiczki to dostanie sie plyn do kapieli do robienia baniek dzisiaj moje dziecko zmienilo fryzurke ![]() ![]()
I w taką piękną wiosnę przyleciał do nas bociek, i przyniósł maleńką dziecinę, a razem z nią - sto pociech. ![]() nasz mały wielki cud ![]() Edytowane przez drcron Czas edycji: 2010-12-05 o 08:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#1828 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
http://allegro.pl/at-barierka-bramka...334562079.html
![]() |
#1829 |
Zakorzenienie
|
Witam!!!
Oczywiście chyba mam na kompie CAŁE SZCZĘSCIE.. te nasze foteczki jak dzieci sie porodziły to zarzuce na starym forum i na te nowe tez sie postaram a co mi bedzie brakowało to bede wywoływać... TU POST AGIZ czytac... https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=133 Dzis wolne na uczelni bo wybory.. wczoraj do 20tej byłam w szkole. buuuuu Z DOBRYCH WIEŚCI.... michalinka wczoraj do 23 czołgała się i na kolanka stawała i w przód i w tył.. z tego co pisałyście to chyba wstep do raczkowania?? tak?? ![]() ![]() a koleznak dała mi pchacza z chicco i juz wydatek mi odpadł.... ale teraz to ja sie wstrzymam zanim ona nie zacznie raczkowac.. bo chodzi pod pachy jak najeta.. wiec w pchaczu by szlała.. ale raczkowania JEJ nie odpuszczę ![]() Od rana u nas sypie .. jest ok 30-40 cm sniegu.,,.. masakra!!! lednwo do szkoły dojechałam wczoraj bo prze ok 4 km przez las droga była tylko jednopasmowa.. tylko tak płóg zrobił.. jakby jechało auto z naprzeciwka to juz siedzimy w zaspie.. udało sie szybko ten tunel przejechac.. yfffffffffff ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- DZIEWCZYNY prosze zarzuccie nowe AVATARY.. bo te co miały zdjecia niestety nie beda odzyskane trzeba na nowo wgrac..
![]() Edytowane przez madziwnia Czas edycji: 2010-12-05 o 10:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#1830 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dzisiaj rano zjadł chlebek z masłem,i trochę właśnie mleka z kleikiem kukurydzianym a policzki miał posmarowane balneum baby i ma czerwone. Właśnie najgorzej wyeliminować.Jeszcze się zastanawiam czy nie kupić słoiczków,jeden rodzaj obiadu i jeden deseru i żeby tylko to jadł plus mleko,po za tym nic a nic tak przez np 2 tygodnie-może bym się dowiedziała czy to pokarm czy jednak nie Libra ja zawsze podziwiam wyczyny Mikusia ![]() Fasolka ja bym napisała do allegro Anakazar ja tez wczoraj do 3 siedziałam,dzisiaj rano się ledwo zwlekłam z łóżka,właśnie moje kochanie śpi a ja się wzmacniam kawką ![]() Dziękuję za komplementy dla Danielka,rzeczywiście jest śmieszek ale miauczeć też potrafi ![]() Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-12-05 o 11:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:46.