Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV 2010r. - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-04, 09:55   #1801
ania p
Zakorzenienie

Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Jejku, Michasia wygląda na pierwszym zdjęciu bosko, jak dwu letnia modelka
Ola dziś już śmiga na czterech po całym mieszkaniu. Trzeba pilnować psich misek bo psie chrupki w rączki bierze, szuflady otwiera. Ale to zlecialo, ech...Dopiero było takie małe, a już łazi gdzie chce.

Też jestem za gąsienicą, też planujemy ją kupić pod choinkę.

Trzymamy kciuki

AniuP - a ja mam XT model 2010 i ma regulację oparcia jedną ręką z tyłu, za oparciem. Nie wiem o jakie bajerki z boku chodzi
U mnie do góry jedną ale żeby połozyć to się z boków to robi,.

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja tylko na chwilkę bo padam na pyszczek
Nadrobię was jutro, coś mało piszecie więc chyba dam radę

Bo ja ze sprawą Po tej ostatniej awarii na wizażu nie udało się odzyskać zdjęć sprzed prawie roku :O To co im się udało odzyskać to się dało, reszta przepadła, więcej można przeczytać na tym wątku: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=486419&page=1

Czyli nasze wszystkie cudowne wątki są bez zdjęć naszych ślicznych i mądrych dzieciaczków
AgaZ prosiła, że jeżeli ktoś ma taką możliwość oraz chęci to żeby przejrzał swoje załączniki i uzupełnił zdjęcia. Jasne jest, że myśmy tyle zdjęć dawały że trudno będzie je wszystkie tutaj wrzucić, no i też ja osobiście nie pamiętam gdzie jakie zdjęcia dawałam Ale może chociaż uda nam się powklejać zdjęcia naszych maluchów w tych zbiorczych postach na początku każdego wątku, aby nie było tak pusto? Madziwnia, może masz jeszcze u siebie na kompie gdzies pozapisywane te zdjęcia? A jak nie, to może odnajdziemy gdzieś u nas na kompach? Co Wy na to?
I tym, które nie mają avatarków, to niech jeszcze raz wgrają zdjęcia, bo niestety są nie do odzyskania

Ok, to ja uciekam spać
Ja nie mam czasu za bardzo szukać zdjęć

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
ja mam 3 kołowy

A trójkę dzieci to też planowaliśmy przed ślubem, miało być dwóch chłopców i najmłodsza dziewczynka, że jak narazie by pasowało, tylko chęci na trzecie nie ma raz są raz jak rozsądek się włączy to się chęci kończą

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

tylkooliwka, april28 Dziekuję w imieniu Erwinka

Ku wyjaśnieniu ja te filmiki wkleilam ze względu na ten chodniczek żeby pokazać, chodzi o to że wiele miejsca nie zajmuje, szybko zwinąć można, a jak dziecku życie ulatwia, nogi się nie ślizgają i się nie przewraca. Więc to taka podpowiedz dla mam których pociechy mają problem z przemieszczaniem na panelach.Tylko ważne żyby był podgumowany, bo inaczej cały z dzieckiem jeździ

Sanki ja mam te metalowe, niestety Erykowi w zeszłym roku oparcie ukradli na górkach jak zostawili z tatulkiem na górce zjechali, wrócili, to już nie było. Ale Emil waży 90 kg Eryk 30 kg, i dawały radę, tylko raz nie dały jak był taki niewielki skok i 120 kg ze skoku je troche naruszyło, ale wystarczyło dogiąć i jeżdzą dalej. W tesco teraz są w promocji za 39 zł. Ja chcę Erwiemu kupić drewniane, w biedronce były za 59 zł, ale już niema

A z prezentami świątecznymi to już kilka lat to przerabiam, jak dziecko dostanie za dużo zabawek to się niczym nie bawi, chwilę potrzyma i następna, więc ja wolę zrobić z babciami zrzute na coś konkretnego i pod choinkę Erwi dostanie jeździk Chicco, a Eryk chyba taka lepszą hulajnogę na dużych kolach. A na Mikolajki u nas daje się drobnostki w stylu czekoladek, i np małego autka. Więc chłopakom kupię po takim średnim metalowym aucie, bo i jeden i drugi uwielbia.
U mnie też babcie daja kase , zabawka jedna a reszta kasy na konto

Co do sanek to Ola ma poduszkę pod plecami taką dość sztywną ( taka ozdobna a nie taka do spania ) i drugą płaską pod nogami i spokojnie sobie siedzi , zreszta jak wyjdę na sanki to cykne foty z kazdej strony i wam pokaże a ona też jakoś mega super to nie siedzi , potrafi się gibnąć na bok .
Tesciowa takie patenty poduszkowe porobiła że jej wygodnie jest bardzo < na samym oparciu to bym jej nie posadziła bo by nie wysiedziała napewno
zreszta ja u siebie nie mam szansy wyjechania wózkiem za bardzo , więc albo sanki albo Ola siedzi w domu .

Edytowane przez ania p
Czas edycji: 2010-12-04 o 09:56
ania p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 11:14   #1802
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Madzia a nie wystarczą wtedy skarbetki te z abs?
by wystarczyły do wstawania gdyby ich co chwila nie ściągał, a do raczkowania to kolana sie ślizgają.
Ja z mojego wózka jestem naprawdę bardzo zadowolona. Tym bardziej że jestem wysoka a on ma regolowana długość rączki i nie depczę wózka co chwila No i tej budy bie zmieniam bo jak widzialam tą rozkladaną, to ta moja mi się bardziej podoba. A nie jest wielkim problemem folie zabierać ze sobą.No i ważne ma wysokie oparcie, bo jak jeżdzilam espiro pożyczonym na 3 dni od koleżanki, to małemu główka jak siedział prosto 1 cm wystawala ponad oparcie, to co to będzie za rok.Ze jakby co to ja polecam, tym bardziej ze jak masz x-landera to mozesz sobie kółka podmieniać, budę.

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
madzia a w tesco są drewniane czy metalowe w promocji??
w tesco teraz są metalowe z drewnianym siedzeniem za 39, ale drewniane też są tyle że drogie chyba po 129 z takim siedzeniem chyba plecionym

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 11:19   #1803
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Fajne saneczki pokazujecie,ja tez sie zastanwiam czy teraz czy w przyszłym roku,ale w sumie można teraz nawet jak nie pojeździ za wiele to będzie na przyszły rok.Myślę nad tymi ze śpiworkiem.
Ania pokaż fotki koniecznie.

Wkleję Wam obiecane zdjęcia,robiłam dzisiaj,juz ma całkiem ładne ale na zdjęciach tak nie widać,z bliska są na nich takie małe kropeczki jak uczulenie,ale najważniejsze,że schodzi.
Zastanawiam się bo u nas na rynkach sprzedają taki wiejskidrób można kupić indyka nawet królika,może coś takiego kupić?jak myslicie?

na lewym policzku ma taką większa krostkę ale bujam się już chyba miesiąc z nią i jeszcze niezeszła,nie wiem czy go coś tam nie ugryzło,bo byłą bardzo czerwona na początku.Ale widzę,że na zdjęciach to one całkiem gładziutko wyglądają.

Zapowiada mi się pracowity weekend,dzisiaj mamy gości,jutro mamy gości...

Gmyrelka no i postanowiłaś coś z pracą?myślałam nad tym i w sumie kto nie ryzykuje ten nie ma,sama nie wiem co bym zrobiła

ostatnie zdjęcie po spaniu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (46,9 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (28,1 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (37,1 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (39,5 KB, 25 załadowań)

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2010-12-04 o 12:35
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 12:40   #1804
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
by wystarczyły do wstawania gdyby ich co chwila nie ściągał, a do raczkowania to kolana sie ślizgają.
Ja z mojego wózka jestem naprawdę bardzo zadowolona. Tym bardziej że jestem wysoka a on ma regolowana długość rączki i nie depczę wózka co chwila No i tej budy bie zmieniam bo jak widzialam tą rozkladaną, to ta moja mi się bardziej podoba. A nie jest wielkim problemem folie zabierać ze sobą.No i ważne ma wysokie oparcie, bo jak jeżdzilam espiro pożyczonym na 3 dni od koleżanki, to małemu główka jak siedział prosto 1 cm wystawala ponad oparcie, to co to będzie za rok.Ze jakby co to ja polecam, tym bardziej ze jak masz x-landera to mozesz sobie kółka podmieniać, budę.

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------
Mi ten model 2010 nic,a nic się nie podoba-niby podobny,a jednak jak dla mnie całkiem inny.Kupię ten co masz Ty,bardzo mi się podoba,tylko kurczę kolory mi nie odpowiadają-jedynie ten szary i zieleń biorę pod uwagę.A tak marzył mi się jakś fiolecik
Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Wkleję Wam obiecane zdjęcia,robiłam dzisiaj,juz ma całkiem ładne ale na zdjęciach tak nie widać,z bliska są na nich takie małe kropeczki jak uczulenie,ale najważniejsze,że schodzi.
Zastanawiam się bo u nas na rynkach sprzedają taki wiejskidrób można kupić indyka nawet królika,może coś takiego kupić?jak myslicie?
Oliwka po samych fotkach to ja bym w życiu nie powiedziała,że Danio ma coś nie tak z policzkami.Jedynie ta krostka.Dla mnie ten chłopiec to same ochy i achy:lo ve:ja poczekaj zrobię prawo jazdy i pojadę do Ciebie i Ci porwę synka

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 13:46   #1805
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Mi ten model 2010 nic,a nic się nie podoba-niby podobny,a jednak jak dla mnie całkiem inny.Kupię ten co masz Ty,bardzo mi się podoba,tylko kurczę kolory mi nie odpowiadają-jedynie ten szary i zieleń biorę pod uwagę.A tak marzył mi się jakś fiolecik

Oliwka po samych fotkach to ja bym w życiu nie powiedziała,że Danio ma coś nie tak z policzkami.Jedynie ta krostka.Dla mnie ten chłopiec to same ochy i achy:lo ve:ja poczekaj zrobię prawo jazdy i pojadę do Ciebie i Ci porwę synka
no własnie na zdjęciach tak nie widać na żywo jest więcej takich małych czerwonych plamek ale moim zdaniem na pewno to nie jest AZS,jeszcze powiedziała,że ma za uszkami przesuszone ja tam juz zupełnie nic nie widzę.

No to czekamy a kiedy zaczynasz?
każdy tylko obiecuje jedynie Dusiaczka dotrzymała słowa i nas odwiedziła
Stary 2010-12-04, 13:51   #1806
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Dzien dobry
Po dosc dlugiej nie obecnosci w pisaniu ( jakos sie wdrozyc nie moglam)
Weekend w szkole, zamowienia na kolczyki schodza jak buleczki wiec non stop cos robie kiedy mala tylko spi wiec brak czasu robi swoje .
Dzis tez juz towar za 100zl poszedl nie narzekam.
Otworzyli druga czesc naszej jakze "wielkiej" galerii Sieradzkiej, ale przynajmniej jest cocodrilo z czego juz skorzystalam i kupilam malej butki
U nas wszystko ok, mala sonie staje przy czyms, raczkowanie juz be siedzenie tym bardziej 99% dnia to skakanie lub stanie , ewentualnie posiedzi na macie i sie bawi.
Dostala dzis od mamy fajna zabawke. w ksztalcie domku i mase przyciskow i melodyjek na tym jest .
Nadal nie wiem co jej kupic pod choinke.
Ma poki co wszystko.
Byla tez mowa o sankach, my sanek nie mamy mamy taki maly skuterek dla niej jeszcze po tezecie dostal kiedys z Niemiec czy Szwecji nawet nie pamietam, mala jeszcze nie jechala na nim ani razu , jutro jedziemy do Ostrowa bo tz jedzie podpisac umowe o te 2 prace wiec tez jutro nie pojedzi;/ale na ta zime akurat wiec nie mamy zamiaru nic wiecej kupowac.
Byla tez mowa o kombinezonach, my kupilismy najzwyklejszy chyba lekko ponad 60zl kosztowal i jestem bardzo zadowolona, buciki sa przy nim i z rekawow robia sie rekawiczki, mala nie narzeka.(zreszta kiedys wklejalam chyba zdjecie tego kombinezonu)
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 14:06   #1807
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Ja mam szary, choć bardziej zielony chcialam, ale z tz decydowaliśmy. Ten zielony jest bardzo ladny.Ten z 2010, to jakby dół tylko został a góra z x-lander xa, ale w tych z 2010 pisze że można tylem lub przodem do kierunku jazdy, a w tym co ja mam tylko przodem, ale mały i tak już nie chce na mnie patrzeć tylko tam gdzie jedzie.

Tylkooliwka mój Erwi ma za uszkami suchą skorę, ale to bardziej wynik tego że śpi na boku i się spoci . Zmień poduszki, w pralce dodawaj dodatkowe płukanie i zobacz czy będzie lepiej.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-04, 16:20   #1808
drcron
Zakorzenienie

a my dzisiaj zaliczylysmy pierwszy sankowy spacer sanki kupilismy w Auchan za 69,99 sa drewniane byly tez za 49,99 metalowe z drewnianym siedzeniem ale tamte byly takie malutkie ze tylko w ta zime by pojezdzila i spiwor by sie nie zmiescil a do tych i spiwor i koc wchodzi w srodku zapinam ja w krzeselko kiedys kupilam takie materialowe krzeselko co sie na duze krzeslo zaklada i dziecko siedzi i teraz ono idealnie pasuje jako szelki do sanek

Jutro idziemy na mikolaja na nasza wioske dlatego musialysmy z Jula wrocic do domu i juz starcie z tesciem zaliczylam

ja tez mam dylemat co kupic Julki pod choinke na mikolaja mam dla niej wozek pchacz Fisherprice z ta laleczka a p[od choinke nie mam pojecia chcialabym cos co jej sie pozniej przyda od moich rodzicow dstanie samochod taki mini jepp sterowany na pilota wczoraj wlasnie przyszedl

u nas ostatnio najlepsza zabawka jest lusterko zolwi FP Julka patrzy nma dzidziusia i caluje odbicie robi cacy i gada jak najeta
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0239.jpg (127,6 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0236.jpg (97,0 KB, 58 załadowań)

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 16:26   #1809
drcron
Zakorzenienie

Sidorcia dolanczam sie do trzymania kciukow

pisalyscie o kombinezonach my mamy 4 dwa jednoczesciowe jeden z grubego polaru drugi taki bardziej ortalionowy z polarem pod spodem jeden taki cienszy dwu czesciowy i jeden Tchibo dwu czesciowy ale z zamkiem w srodku i mozna z niego zrobic jedno czesciowy jak nanarzie ten z THC najlepiej sie sprawdza chyba ze do auta to ten jedno czesciowy jest lepszy

Stary 2010-12-04, 17:32   #1810
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

drcron super wyglądacie Ale z Ciebie laska!

Ja dzisiaj wsadziłam Marciego w chustę bo był upierd nieziemski ale jakoś nie umiem tak dobrze tego dociągnąć i zawiązać

Fasolka masz jakąś fotkę z Hanią w chuście ale jak już taka duża jest?? Wstaw proszę

Oliwka nadal mam mętlik w głowie i nic nie postanowiłam, ale jakoś nie jestem przekonana do zmiany No, zobaczymy Dzisiaj Marcusiowi zrobiłam fotki pucorków więc wieczorem wstawię. Mój ma znacznie bardziej czerwone niż Dani 14 grudnia idziemy na szczepienie (pneumo) więc podpytam pediatrę o nie ...

Jadę zaraz po Hankę i w poszukiwaniu sanek. Hania cały dzień u koleżanki, tż się uczy a ja użeram się z Dyziuleckiem

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 17:33   #1811
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość

na lewym policzku ma taką większa krostkę ale bujam się już chyba miesiąc z nią i jeszcze niezeszła,nie wiem czy go coś tam nie ugryzło,bo byłą bardzo czerwona na początku.Ale widzę,że na zdjęciach to one całkiem gładziutko wyglądają.
u nas dosc podobnie to wyglada, aletrudno mi stwierdzic kiedy to sie pojawia-dzis po spacerze miala czerwone, ale to od zimnego powietrza, potem wszystko ladnie zeszlo, w trakcie zabawy wyszlo znowu-moze to od suchego powietrza, kaloryferow???

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Weekend w szkole, zamowienia na kolczyki schodza jak buleczki wiec non stop cos robie kiedy mala tylko spi wiec brak czasu robi swoje .
Dzis tez juz towar za 100zl poszedl nie narzekam.
chyba cos p rzeoczylam-otworzylas dzialalnosckolczykowo-artystyczna czy jak?

ja tez mysle o sankach i nie wiem jakie wybrac

wczoraj Wam nie pisalam, ale wieczorem TZ rozwalil nasz kojec zła byłam jak osa, a jeszcze bardziej dlatego, ze w srodku siedziala Gabryska, a on zamiast wejsc bramką jak czlowiek to chcial górą no i zawadzil, wywalił się, połamał fragmenty kojca, a małą uderzyła jedna część!!! Rozpłakała się jak jeszcze nigdy, na szczescie szybko zajęłam ją książeczką i jakoś zapomniała, sinca ani guza nie ma, ale wsciekla bylam!! A jeszcze jak mi powiedział, że właził tamtędy bo "chciał szybciej:" to myslalam ze rozszarpie-faktycznie te dwa kroki w bok do bramki to wielki wysilek byl!

No i kojca nie mamy i nie wiem w sumie czy oplaca sie drugi kupowac...nie wiem czy jak mała zacznie w koncu raczkowac lub od razu chodzic to czy w ogole sie przyda jeszcze? Na dzien dzisiejszy by sie przydal, ale na jak dlugo...? Nawet sie wczoraj nie zapytałam TZ czy sie przy tym sam nie rąbnął o coś, ale szczerze mowiac bardziej mnie interesowało to, czy małej nic się nie stało.
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-04, 19:37   #1812
ania p
Zakorzenienie

Hejka
Co do sanek to byłam dziś w realu ale są tylko takie malutkie za 39 zł chyba metalowo - drewniane bez oparcia a drewniane po 99 - pogłupieli chyba .
Ludzi pełno i każdy tone zabawek ma w koszykach .
BYłam jeszcze w decatlonie kupiłam sobie spodnie narciarskie bo co wracam z sanek to spodnie do kolan mokre , teraz już mi cieplutko będzie i sucho

mrowak - chłopy to są tępe czasem - chyba się nie opłaca kupować a nie da się tego jakoś posklejac ?
Stary 2010-12-04, 20:22   #1813
mrowak
Zakorzenienie

coś Ty-powyłamywane szczebelki, połamane złaczenia: już wymaszerowały do kosza te części, ale 3 się uchroniły i gdybyśmy kupowali następny to dokręcimy i będzie większy
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 20:54   #1814
P0P70
Zakorzenienie

Z okazji Barburki wszystkim Basią składam życzenia imieninowe - samych słonecznych dni

Ciekawe czy Megi pojechała na imprezę

April - twój TZ dobrze Ci mówi. Jak już się ujawiniłas to pisz tu z nami

Mrowak - ja ma kojec i teraz przy jej chodzeniu i raczkowaniu to jest dla nas wszystkich wybawienie. Ma w tym kojcu dużo miejsca
(2 m na 2 m) i może tam swobodnie i bezpiecznie się bawić. My też często wchodzimy do kojca i zawsze górą. Ja teraz z racji gipsu to wchodze przez bramkę. A w kojcu to mamy nową zabawę. Ja jej chowam taki kubeczek a ona go szuka. I łazi z jednego końca na drugi.

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2010-12-04 o 20:56
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 21:09   #1815
libra777
Zakorzenienie

Witam!
Madziwnia ale modelka Ci rośnie
Tylkooliwka Jeszcze nie widziałam żeby Danio się nie uśmiechał , ja tam tragedii nie widzę na tych policzkach mój też nie raz ma czerwone.
Drcron Julka zapatulona , siedzi jak lalka
Ferrou ja to raczej nie będę szukac zdjęć , tym bardziej że nie mam ich juz w kompie tylko na płytach trudno , przepadły to przepadły.
Właśnie się zastanawiałam dlaczego niektórych avatarów nie widać.
Sidorcia trzymam kciuki ,czasami lepiej tak znienacka , nie będziesz za długo się denerwować , wszystko będzie dobrze
Darusia w końcu słychać nutkę optymizmu w Twoim poście , fajnie że wszystko się układa
My co prawda na razie dobrze radzimy sobie wózkiem, Quinny idzie jak burza po śniegu.
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 21:13   #1816
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
coś Ty-powyłamywane szczebelki, połamane złaczenia: już wymaszerowały do kosza te części, ale 3 się uchroniły i gdybyśmy kupowali następny to dokręcimy i będzie większy
fajne sanki znalazłam
http://allegro.pl/at-sanki-z-oparcie...338392437.html

mrowak - na allegro można kupić takie kojce panelowe może możesz dokupić i bedzie pasić ?
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=9791154
spytaj moze mają jeden bok sprzedać czy dwa .
sporo jest tych panelowych
Stary 2010-12-04, 21:13   #1817
libra777
Zakorzenienie

Pop pamiętałam cały czas żeby złozyć życzenia Cigowej Basi i w ko ncu zapomniałam, teraz mi przypomniałaś.

Wszystkiego najlepszego z okazji imienin Basi

Ja nie kupowałam kojca i dobrze , bo dla mojego Mika to cały dom to mało miejsca.
Dzisiaj wlazł sam na schody na samą górę 11 schodków ja szłam za nim i nie pomagałam mu ani nie trzymałam go właził sam.
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 22:05   #1818
cigi
Rozeznanie

helol

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość

Ja bym poszła do dobrego alergologa i dermatologa dziecięcego.
Moja mama ma AZS spowodowane alergią pokarmową i kontaktową. To się okazało po wielu mieisacach badań, testów i leczenia.Uwierz mi, że jak ma atak to ciało ją swędzi jak cholera a o włożeniu ubrania nie ma mowy. Oprócz silnych leków bierze też środki uspokajające przez to swędzenie, które badzo komplikuje życie. Jakbys ją zobczyła to strach. Ciało wygląda jak świeżo poparzone.
Twoja pani dr poszła po najmniejszej linii oporu czyli zrzuciła wszystko na AZS. Powolne wprowadzanie pokarmów jest ok.
Wiesz co, mojej mamie z kolei przytrafilo sie cos takiego dziwnego; Straszna pokrzywka na calym ciele, dokladnie wszedzie; Byla jak oparzona. Nie bylo to jednak alergiczne. Doszlysmy do wniosku, ze dostawala tego od wysilku, kiedy sie spocila. A wzmagalo sie na noc, kiedy mama umyla sie w cieplej wodzie i wytarla recznikiem. Mama jest dosc nerwowa tez, wiec moze to tez mialo swoj udzial. W koncu znalazlam gdzies w necie (niestety chyba tej strony nie zachowalam, a przynajmniej nie moge znalezc), ze mozna sprobowac zrobic oczyszczanie organizmu i byl tam sposob, zeby pic codziennie chyba jakis olej z sokiem z aloesu. Mama kupila sobie wyciag z aloesu i tylko to pila. Pokrzywka jej minela i jak na razie (juz baardzo dlugo) nie wrocila.

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Z okazji Barburki wszystkim Basią składam życzenia imieninowe - samych słonecznych dni

C
Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Pop pamiętałam cały czas żeby złozyć życzenia Cigowej Basi i w ko ncu zapomniałam, teraz mi przypomniałaś.

Wszystkiego najlepszego z okazji imienin Basi
Dziekuje pieknie w imieniu corenki. A ja przyznaje, ze nawet nie wiedzialam, ze to dzis. Zyje bezkalendarzowo, tu sie imienin nie obchodzi, nawet nie bardzo wiedzialam ktory dzis. Moja mama pierwsza basi zyczenia zlozyla. Dostala Basia buziaczki i jako ze jest najukochansza corenka, to ona postanowila zaprezentowac mamusi jaka niespodzianke dla niej przygotowala na te okazje i....... USIADLA!!!!
A ja juz zaczynalam sie martwic, ze chyba moja jedyna jeszcze nie siedzi.
Wiec teraz juz probuje siadac, podpierajac sie (z brzuszka), pelza, staje na czworakach i kiwa sie, probuje raczkowac; gada tez troche, w tym mama i baba. I bawi tez sie troche sama.
KOOOOOCHAM....

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Cytat:

Ja nie kupowałam kojca i dobrze , bo dla mojego Mika to cały dom to mało miejsca.
Dzisiaj wlazł sam na schody na samą górę 11 schodków ja szłam za nim i nie pomagałam mu ani nie trzymałam go właził sam.
Zuch chlopak. Mojej tez wszedzie pelno; nie dotarla jeszcze do lazienki, bo nie musi mnie tam gonic, bo zawsze niemal idzie ze mna, na raczkach, albo w wozku, a tak to nawet nie zauwaza, ze jestem w lazience, bo spedzam tam ulamki sekund, kiedy jest zajeta czyms. A tak, pelzajac wszedzie za mna podaza (tylko my domu nie mamy), albo mi ucieka. A najbardziej lubi ogladac kable i wszystkie syfiaste rzeczy, czyli np scierke to podlogi, ciapy, kosz na smieci, zaglada w szpare miedzy lodowka a sciana i takie tam...
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 22:15   #1819
fasolka73
Rozeznanie

Hej
Wpadam na moment, bo mielismy gosci i padam na tFasz ....

Drcron, super wygladacie z Julka

Madziwnia Michasia slicznie wyglada na kangurowato

Libra, gratulacje dla Mika za samodzielne schodki

Cigi oklaski za siadanie dla Basiulki

Tylkooliwka Danielek jest taki pogodny, super chlopak

Sidorcia jestesmy myslami z Wami

Bedzie dobrze! Wiem, to stres straszny, ale jeszcze 2 dni i po wszystkim Trzymajcie sie kochane!

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
d

Fasolka masz jakąś fotkę z Hanią w chuście ale jak już taka duża jest?? Wstaw proszę
Nie mam fotek, ale szkoda, ze wczesniej nie wiedzialam, bo byli u nas nasi znajomi i Hanie zachustowalam "na znajomej" (chce zarazic ja dzieckiem , moze jak ponosi w chuscie, to zachce? ) i moglam jej zdjecia strzelic. Jutro sie postaram.

Ja dalej ja nosze i to w elastyku, ale szukam juz cos tkanego
fasolka73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 22:22   #1820
cigi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fasolka73 Pokaż wiadomość
Cigi oklaski za siadanie dla Basiulki
Dumna mamusia dziekuje
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 22:30   #1821
fasolka73
Rozeznanie

A moja jeszcze nie siada (siedzi jak ja posadze, ale leci na boki), nie ma ani pol zeba, dalej preferuje cyca (sloiczki tak sobie sa), budzi sie w nocy 1-2 razy, usypia TYLKO przy cycu, turla sie po calym pokoju, pelza-glownie do tylu, kiwa na czworakach,jak jest na czworakach to staje na koncach palcow u nog, tak smiesznie, jakby pompki robila
Ma jeszcze ktores dziecie tak?

Ale rozgadala sie , i jak tylko slyszy jakas muzyke to sobie spiewa, ubaw po pachy! A! I kreci glowa -nie, nie, nie...
Stary 2010-12-04, 22:36   #1822
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
A moja jeszcze nie siada (siedzi jak ja posadze, ale leci na boki), nie ma ani pol zeba, dalej preferuje cyca (sloiczki tak sobie sa), budzi sie w nocy 1-2 razy, usypia TYLKO przy cycu, turla sie po calym pokoju, pelza-glownie do tylu, kiwa na czworakach,jak jest na czworakach to staje na koncach palcow u nog, tak smiesznie, jakby pompki robila
Ma jeszcze ktores dziecie tak?

Ale rozgadala sie , i jak tylko slyszy jakas muzyke to sobie spiewa, ubaw po pachy! A! I kreci glowa -nie, nie, nie...
Moja czasem sama usiadzie , nie ma zębów , słoiki lubi , kiwa się na kolankach , pełza jak ma dobry motywator czyli pilot czy kabel i tak smao jak twoje staje na wyprostowanych nogach i raczkach i się buja . ale ogólnie leń z niej , lepiej wyć że po nią przyjdą niż dupe ruszyć
Stary 2010-12-04, 22:56   #1823
fasolka73
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Moja czasem sama usiadzie , nie ma zębów , słoiki lubi , kiwa się na kolankach , pełza jak ma dobry motywator czyli pilot czy kabel i tak smao jak twoje staje na wyprostowanych nogach i raczkach i się buja . ale ogólnie leń z niej , lepiej wyć że po nią przyjdą niż dupe ruszyć

Ania, super to ujelas! Dokladnie Cwaniary!

---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ----------

A mnie dzisiaj wkurzyl jeden dostawca na allegro

Sklep we Wroclawiu (odpada mi koszt przesylki) i cena dobra, ucieszylam sie. Zakupilam 2 komplety puzzli piankowych, literki. Od tygodnia tam dzwonie, nikt nie odbiera, a jesli juz to mowia, ze nie maja na sklepie tego wzoru i nie wiedza kiedy bedzie. W koncu maile do nich pisze, to zaproponowali inny wzor-zwierzatka (a to drobnica i ja nie chce).
A co ciekawe, od paru dni wystawili ta aukcje od nowa, pisza, ze puzzle literki itp, ani slowa o innym wzorze . Ja im maila, ze jak to?! Wystawiaja towar, ktorego nie maja?! A juz ludzie kupuja...Schodza im jak swieze buleczki...
I co z tym zrobic?
Ja napisalam, ze rezygnuje z zakupu i wystawie im negatywa (bo dla mnie to celowe wprowadzanie w blad).
Narazie cisza...
to ta nowa aukcja:
http://allegro.pl/puzzle-piankowe-26...347221190.html

Edytowane przez fasolka73
Czas edycji: 2010-12-04 o 22:57
Stary 2010-12-04, 23:32   #1824
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Brawa. Moja też wszędzie wlezie i na schody też by poszła ale my mamy takie prześwitujące i bałabym się że pomiędy te stopnie wpadnie. Ona się niczego nie boi a jak upadnie i uderzy to nawet nie zapłacze. Dlatego kojec to azyl dla nas.

Drcron - świetnie wyglądacie na tle zimy. Pomysłowe rozwiązenie z tym siedziskiem na sankach

---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ----------

tylkoOliwka- TZ był w piątek u lekarza z Oliwką w sprawie jej czerwonych suchych policzków i nóżek. Lekarka powiedziała że najprawdopodobniej mała jest na coś uczulona pokarmowo. Powiedziała że najlepiej to smarować jams tłustym kremem i poszukać źródła uczulenia. I że dzieci często tak mają bo jest to czas wprowadzania nowych produktów a tam jeszcze nie wszystko do końca dobrze pracuje. Powiedział też że są oczywiście maści na sterydach które szybko sobie poradzą z problemem ale ona ich nie poleca bo więcej krzywdy mogą zrobić. I jeżeli nie ma stanów zapalnych to wystarczy tylko natłuszczanie.
Najgorsze to to poszukiwanie winowajcy. Przecież nie będę ją karmiła tylko mlekiem. Postanowiłam więc że będę eliminowała jeden produkt co parę dni. Najpierw wyeliminuje tylko kaszkę. Resztę zostawię. Potem zostawię kaszkę a wyeliminuję seler itd., itp.
PS. Danielek wcale nie ma takich bardzo czerwonych polików. I jest taki uroczy. Jak Ci o Anakazar nie zabierze to ja pojadę i ukradnę.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 23:49   #1825
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

mrowak zgadza sie, zajmuje sie robieniem bizuterii sztucznej i srebrnej, ja jestem fanka swiecidelek wiec teraz czekam na przesylke calej paki przecudnych krysztalkow swarovskiego i wielu innych ladnych kamykow.
Jeden komplet bizuterii slubnej tez juz za mna
my z tezetem 5 latek dzis mamy, w symie to juz wczoraj bo 4, wrocil z pracy kapie sie, napijemy sie szampanika, obejrzymy filmik w wyrq i idziemy lulu bo rano jedziemy do tego ostrowa aby ta umowe podpisal, oby wszystko bylo ok i droga nie okazala sie wyjazdem na marne.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 07:16   #1826
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Ale zdolniacha mały
Cytat:
Brawa. Moja też wszędzie wlezie i na schody też by poszła ale my mamy takie prześwitujące i bałabym się że pomiędy te stopnie wpadnie. Ona się niczego nie boi a jak upadnie i uderzy to nawet nie zapłacze. Dlatego kojec to azyl dla nas.
A tu drugamy też mamy te prześwity na schodach i też się bojękilka razy kotka leciała biegiem jak głupia i przeleciała z góry na dółteraz musimy zamówić albo kupić bramki,ale tam gdzie robili nam schody to odmówili zrobienia bramek i musimy jakiegoś fajnego stolarza poszukać albo jakieś kupić-tylko gdzie?
Gratulacje dla Basieńki

Może i Megi pojechała,bo cały dzień jej nie było.

Ja siedziałam do 3 w nocy i nadrabiałam pracę,ale o 8 pobudka i jestem nieprzytomna.
A od jutra cały tydzień w rozjazdachnawet wózka zamówić nie mogę,bo kurier klamke by pocałował.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 08:20   #1827
drcron
Zakorzenienie

dzieki dziewczyny za komplementy

ja ciagle zapominam napisac moja Julka tez ma takie czerwone poliki zwlaszcza teraz jak sa mrozy jak wstanie to sa takie mega czerwone pozniej dochodza do siebie

Darusia trzymam kciuki za podpisanie umowy
a ja dostalam e-mail z hipp ze jest promocja w tesco jak sie kupi 4 sloiczki to dostanie sie plyn do kapieli do robienia baniek

dzisiaj moje dziecko zmienilo fryzurke rano wstala z irokezem na glowie wklejam zdjecie tylko niezbyt dobrej jakosci bedzie bo to tylko telefon i robione z samego rana przy opuszczonej rolecie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdj%C4%99cie0244[1].jpg (91,9 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdj%C4%99cie0247[1].jpg (111,2 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdj%C4%99cie0253[1].jpg (126,0 KB, 35 załadowań)

Edytowane przez drcron
Czas edycji: 2010-12-05 o 08:39
Stary 2010-12-05, 09:09   #1828
ania p
Zakorzenienie

Cytat:

Ania, super to ujelas! Dokladnie Cwaniary!

---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ----------

A mnie dzisiaj wkurzyl jeden dostawca na allegro

Sklep we Wroclawiu (odpada mi koszt przesylki) i cena dobra, ucieszylam sie. Zakupilam 2 komplety puzzli piankowych, literki. Od tygodnia tam dzwonie, nikt nie odbiera, a jesli juz to mowia, ze nie maja na sklepie tego wzoru i nie wiedza kiedy bedzie. W koncu maile do nich pisze, to zaproponowali inny wzor-zwierzatka (a to drobnica i ja nie chce).
A co ciekawe, od paru dni wystawili ta aukcje od nowa, pisza, ze puzzle literki itp, ani slowa o innym wzorze . Ja im maila, ze jak to?! Wystawiaja towar, ktorego nie maja?! A juz ludzie kupuja...Schodza im jak swieze buleczki...
I co z tym zrobic?
Ja napisalam, ze rezygnuje z zakupu i wystawie im negatywa (bo dla mnie to celowe wprowadzanie w blad).
Narazie cisza...
to ta nowa aukcja:
http://allegro.pl/puzzle-piankowe-26...347221190.html
Ja bym ich zgłosiła do allegro , a daleko tam masz ? Albo się przejechała zrobić afere a najlepiej jedno i drugie

Cytat:
Ale zdolniacha mały

A tu drugamy też mamy te prześwity na schodach i też się bojękilka razy kotka leciała biegiem jak głupia i przeleciała z góry na dółteraz musimy zamówić albo kupić bramki,ale tam gdzie robili nam schody to odmówili zrobienia bramek i musimy jakiegoś fajnego stolarza poszukać albo jakieś kupić-tylko gdzie?
Gratulacje dla Basieńki

Może i Megi pojechała,bo cały dzień jej nie było.

Ja siedziałam do 3 w nocy i nadrabiałam pracę,ale o 8 pobudka i jestem nieprzytomna.
A od jutra cały tydzień w rozjazdachnawet wózka zamówić nie mogę,bo kurier klamke by pocałował.
Bramki sa w ikea i na allegro można kupić . wiele sklepów dzieciwych ma bramki . ja mam firmy lindam
http://allegro.pl/at-barierka-bramka...334562079.html
Stary 2010-12-05, 10:35   #1829
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Witam!!!

Oczywiście chyba mam na kompie CAŁE SZCZĘSCIE.. te nasze foteczki jak dzieci sie porodziły to zarzuce na starym forum i na te nowe tez sie postaram a co mi bedzie brakowało to bede wywoływać...

TU POST AGIZ czytac...
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=133

Dzis wolne na uczelni bo wybory.. wczoraj do 20tej byłam w szkole. buuuuu

Z DOBRYCH WIEŚCI....

michalinka wczoraj do 23 czołgała się i na kolanka stawała i w przód i w tył.. z tego co pisałyście to chyba wstep do raczkowania?? tak??

a koleznak dała mi pchacza z chicco i juz wydatek mi odpadł....
ale teraz to ja sie wstrzymam zanim ona nie zacznie raczkowac.. bo chodzi pod pachy jak najeta.. wiec w pchaczu by szlała..
ale raczkowania JEJ nie odpuszczę

Od rana u nas sypie .. jest ok 30-40 cm sniegu.,,.. masakra!!!
lednwo do szkoły dojechałam wczoraj bo prze ok 4 km przez las droga była tylko jednopasmowa.. tylko tak płóg zrobił.. jakby jechało auto z naprzeciwka to juz siedzimy w zaspie.. udało sie szybko ten tunel przejechac.. yfffffffffff

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

DZIEWCZYNY prosze zarzuccie nowe AVATARY.. bo te co miały zdjecia niestety nie beda odzyskane trzeba na nowo wgrac..

Pola ur. 3 czerwca 2014!

Edytowane przez madziwnia
Czas edycji: 2010-12-05 o 10:53
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-05, 11:37   #1830
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:

Drcron - świetnie wyglądacie na tle zimy. Pomysłowe rozwiązenie z tym siedziskiem na sankach

---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ----------

tylkoOliwka- TZ był w piątek u lekarza z Oliwką w sprawie jej czerwonych suchych policzków i nóżek. Lekarka powiedziała że najprawdopodobniej mała jest na coś uczulona pokarmowo. Powiedziała że najlepiej to smarować jams tłustym kremem i poszukać źródła uczulenia. I że dzieci często tak mają bo jest to czas wprowadzania nowych produktów a tam jeszcze nie wszystko do końca dobrze pracuje. Powiedział też że są oczywiście maści na sterydach które szybko sobie poradzą z problemem ale ona ich nie poleca bo więcej krzywdy mogą zrobić. I jeżeli nie ma stanów zapalnych to wystarczy tylko natłuszczanie.
Najgorsze to to poszukiwanie winowajcy. Przecież nie będę ją karmiła tylko mlekiem. Postanowiłam więc że będę eliminowała jeden produkt co parę dni. Najpierw wyeliminuje tylko kaszkę. Resztę zostawię. Potem zostawię kaszkę a wyeliminuję seler itd., itp.
PS. Danielek wcale nie ma takich bardzo czerwonych polików. I jest taki uroczy. Jak Ci o Anakazar nie zabierze to ja pojadę i ukradnę.
PoP dziękuję za informacje,powiem Ci,że własnie kaszek jeszcze nie wykluczałam,on je na swoim mleku albo nestle ryżową albi kleik ryżowy,albo kleik kukurydzinay,może tego się pozbyć
dzisiaj rano zjadł chlebek z masłem,i trochę właśnie mleka z kleikiem kukurydzianym a policzki miał posmarowane balneum baby i ma czerwone.
Właśnie najgorzej wyeliminować.Jeszcze się zastanawiam czy nie kupić słoiczków,jeden rodzaj obiadu i jeden deseru i żeby tylko to jadł plus mleko,po za tym nic a nic tak przez np 2 tygodnie-może bym się dowiedziała czy to pokarm czy jednak nie

Libra ja zawsze podziwiam wyczyny Mikusia

Fasolka ja bym napisała do allegro

Anakazar ja tez wczoraj do 3 siedziałam,dzisiaj rano się ledwo zwlekłam z łóżka,właśnie moje kochanie śpi a ja się wzmacniam kawką

Dziękuję za komplementy dla Danielka,rzeczywiście jest śmieszek ale miauczeć też potrafi

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2010-12-05 o 11:45
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości