dretwienie rak - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-02-24, 16:06   #1801
Puntodivista
☕ sprawia, że jestem☺

Dot.: dretwienie rak

olimpia18, nie nakręcaj się Idź do lekarza, opowiedz o wszystkich objawach, nawet tych najbardziej krępujących. Na pewno zleci badania a nie skasuje za wizytę i nara
Ja chodzę do specjalistów tylko prywatnie i na prawdę warto.

A diagnozy na forum nikt Ci nie wystawi

Z m i e n i ł a m swoje życie!
Puntodivista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-25, 09:26   #1802
Lejdi Bond
Raczkowanie

.

Edytowane przez Lejdi Bond
Czas edycji: 2012-01-26 o 12:29
Lejdi Bond jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-25, 10:49   #1803
olimpia18
Przyczajenie

ja wiem ze nikt na forum mi diagnozy nie postawi...poprostu myślałam że ktoś ma cos podobnego do mnie...i jakoś mi ulży ale czekanie na wizytae nie jest łatwe...znam neurologa w moim mieście dziadek mój chodzi i od xczasu ma te same leki żadnej poprawy wrecz jest gorzej a kasa za wizyty leci...ja u niej też byłam kiedyś...po kontuzji no i zbytnią yhy inteligencja sie nie popisała...
dlatego pytam o jakiegoś neurologa w opolu ktoś wie może polecić??
olimpia18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-26, 08:37   #1804
Puntodivista
☕ sprawia, że jestem☺

To znajdź koniecznie innego neurologa jak tamta Ci nie podpasowała

Lejdi, ja w ogóle skurczy nie mam. Robiłaś próbę ischemiczną?

Stary 2011-02-26, 10:20   #1805
Lejdi Bond
Raczkowanie

.

Stary 2011-02-28, 09:32   #1806
Puntodivista
☕ sprawia, że jestem☺

Przy tężyczce nie musisz mieć skurczów.
Jest też tężyczka utajona, która nie objawia się tak drastycznie.

Stary 2011-02-28, 10:17   #1807
Lejdi Bond
Raczkowanie

.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-28, 12:47   #1808
Michu_Michal
Raczkowanie

Mrowienie w nocy może też być spowodowane kładzeniem dłoni pod twarz, albo pod ciało. Ja często budzę się w nocy w ogromnym mrowieniem, czasami nie czuję dłoni w ogóle kilka minut, ale od tego, że leżałem na niej. W ciągu dnia też zdarzało mi się, poszedłem do lekarza i okazało się, że mam niskie ciśnienie, ale wysoki puls.
Michu_Michal jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-01, 11:48   #1809
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olimpia18 Pokaż wiadomość
ja wiem ze nikt na forum mi diagnozy nie postawi...poprostu myślałam że ktoś ma cos podobnego do mnie...i jakoś mi ulży ale czekanie na wizytae nie jest łatwe...znam neurologa w moim mieście dziadek mój chodzi i od xczasu ma te same leki żadnej poprawy wrecz jest gorzej a kasa za wizyty leci...ja u niej też byłam kiedyś...po kontuzji no i zbytnią yhy inteligencja sie nie popisała...
dlatego pytam o jakiegoś neurologa w opolu ktoś wie może polecić??
Niestety z lekarzami tak już jest
Może spróbuj pobrać wapno i magnez, chociaż nie wiem czy to dobry pomysł przed badaniami

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Lejdi Bond Pokaż wiadomość
A ja już jestem na górnej granicy normy wapnia a tężyczka wcale mi nie przechodzi. Cały czas się zastanawiam czy to na pewno to, bo nawet skurczy nie mam. Od grudnia miałam może ze 2 razy przez ułamek sekundy :/. Lekarze ostatnio bawią się mną jak piłeczką ping-pongową.
Nie denerwuj się, jeśli masz w górnej granicy to trzeba zastanowić się nad zmodyfikowaniem dawki, a jak wygląda magnez?
Bo ja mam bardziej odczuwam braki magnezu niż wapnia, co prawda podobno testy poziomu magnezu we krwi nie są miarodajne bo magnez "działa" w mięśniach .
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-01, 20:24   #1810
Lejdi Bond
Raczkowanie

.

Czas edycji: 2012-01-26 o 12:28
Stary 2011-03-01, 20:33   #1811
Puntodivista
☕ sprawia, że jestem☺

Tężyczka z definicji? Oj, jak p. neurolog tylko z definicji leczy to współczuję

A tak z ciekawostek to ja mam próbę ujemną

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-01, 20:45   #1812
Lejdi Bond
Raczkowanie

.

Czas edycji: 2012-01-26 o 12:28
Stary 2011-03-02, 12:20   #1813
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Magnez zawsze miałam dobry.
Dzisiaj byłam u endokrynologa, ostatnia wizyta z serii "konsultacje dla neurologa". Powiedziała mi, że nie mam tężyczki ;(. Bo tężyczka z definicji to bolesne skurcze a 1/3 Polaków z racji naszego klimatu ma pozytywną próbę ischemiczną. Bóle głowy takie jakie ja mam podobno nie są dowodem na tężyczkę. Ja już nic nie wiem i nie wyrabiam nerwowo. Dzisiaj miał być koniec a wróciłam do punktu wyjścia- sierpień 2009. Nie wiem czy w tej sytuacji rzeczywiście zmienić neurologa czy temu którego mam przekazać nowinę pani endokrynolog.
Spokojnie jesteś dopiero na początku drogi, pamiętaj nerwy szkodzą
Stary 2011-03-08, 19:28   #1814
ElkaP
Przyczajenie

Witam, w 2008 roku myślałam że dla mnie kończy się świat, ciągłe ataki tężyczki, odwiedziłam mnóstwo różnych specjalistów, stawiali różne diagnozy łącznie z guzem mózgu. Badania wychodziły nie ciekawie. Aż wreszcie trafiłam do lekarza prywatnie który mnie skierował na oddział nerwic w Warszawie, tam przeszłam 3 miesięczną terapie. No i proszę tężyczkę mam i umiem z nią żyć, i z resztą tego co się nabawiłam w czasie do momentu terapii. Obecnie ZUS nie przedłużył mi rentę, mogę iść do pracy. czuję się dobrze, zwracam szczególną uwagę na odżywianie, odpoczynek, i wysiłek fizyczny - musiałam zrezygnować z jazdy na rowerze choć bardzo lubiłam. W szpitalu lekarz mi powiedział że choruję bo chcę, byłam wściekła na niego za te słowa. Dziś ośmielam się twierdzić że po części miał rację, dużo zależy od nas jak żyjemy, musimy sobie zdać sprawę i posłuchać swojego organizmu . Ganianie po kolejnych lekarzach nic nie da wprowadza w jeszcze większą panikę i niepotrzebny stres. Życzę powodzenia i szybkiego powrotu do spokojnego codziennego życia.
ElkaP jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-09, 18:28   #1815
Lejdi Bond
Raczkowanie

.

Czas edycji: 2012-01-26 o 12:27
Stary 2011-03-10, 10:49   #1816
Puntodivista
☕ sprawia, że jestem☺

Cytat:
Dlaczego nie możesz jeździć na rowerze?

Ja wczoraj poszłam do alternatywnego neurologa. Powiedział, że położy mnie na oddziale ale tężyczki to on jednak we mnie nie widzi. Albo, jak dodał, na razie nie widzi.
Ja też leżałam na neurologii. Wykluczyli w ten sposób wszelkie badziewia w stylu SM i takich tam

Stary 2011-03-12, 12:50   #1817
kas1815
Raczkowanie

Dziewczyny ja mam trochę inny problem ale może poratujecie.

miesiąc temu dostałam porządnego ataku nerwicy, taki który spowodował mrowienie rąk, stóp itp itd. teraz już jestem pod opieką psychologa, jestem spokojna, a zaczęłam sobie dzięki doktorowi Google wmawiać sobie stwardnienie rozsiane.
Obecnie moje objawy to właściwie tylko i aż prądy w stopach, czasami w dłoniach, bardzo rzadko jest to typowe mrowienie.
zaczęłam brać magnez + B6 ale nie pomaga.
Chyba robię się hipochondryczka, ale te prądy są wyjątkowo denerwujące. Dodatkowo dodam że mam problem z kręgosłupem w odcinku szyjnym...

Nie wiem naprawdę co robić. Mam czasem wrażenie że cos na chwilkę zakłuje w kąciku oka, ale nie boleśnie, albo że skóra na głowie mi cierpnie.

Nic mi do tej pory nie zdrętwiało. Kiedyś dłoń ale to w nocy, chyba na niej spałam.
kas1815 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-12, 13:02   #1818
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kas1815 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja mam trochę inny problem ale może poratujecie.

miesiąc temu dostałam porządnego ataku nerwicy, taki który spowodował mrowienie rąk, stóp itp itd. teraz już jestem pod opieką psychologa, jestem spokojna, a zaczęłam sobie dzięki doktorowi Google wmawiać sobie stwardnienie rozsiane.
Obecnie moje objawy to właściwie tylko i aż prądy w stopach, czasami w dłoniach, bardzo rzadko jest to typowe mrowienie.
zaczęłam brać magnez + B6 ale nie pomaga.
Chyba robię się hipochondryczka, ale te prądy są wyjątkowo denerwujące. Dodatkowo dodam że mam problem z kręgosłupem w odcinku szyjnym...

Nie wiem naprawdę co robić. Mam czasem wrażenie że cos na chwilkę zakłuje w kąciku oka, ale nie boleśnie, albo że skóra na głowie mi cierpnie.

Nic mi do tej pory nie zdrętwiało. Kiedyś dłoń ale to w nocy, chyba na niej spałam.
Żeby magnez zadział potrzeba czasu Jeśli masz problem z nerwicą radzę popracować nad sposobami rozładowywania napięcia , np uprawianie sportu. oraz radzenia sobie ze stresem np relaksacja
Możesz spróbować ziołowych leków uspokajających nplabofarmu.
Nie wmawiaj sobie niepotrzebnie chorób to na pewno nie pomoże

Lejdi Bond Super daj znać jak Ci poszło
Stary 2011-03-16, 12:21   #1819
Evaniesama
Raczkowanie

Najgorsze co można zrobić to szukać w google'ach diagnozy - kilka chorób murowanych! A czasem i wszystkie. Można się zdołować i dostać depresji jeszcze...

Najlepiej nie czytać nic tylko jak najszybciej iść do lekarza. Oszczędzi się wtedy strachu.
Evaniesama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-16, 20:18   #1820
Lejdi Bond
Raczkowanie

.

Czas edycji: 2012-01-26 o 12:19
Stary 2011-03-16, 20:30   #1821
Puntodivista
☕ sprawia, że jestem☺

Myślę, że jedno zawiera się w drugim.

Stary 2011-03-16, 21:51   #1822
Lejdi Bond
Raczkowanie

.

Czas edycji: 2012-01-26 o 12:19
Stary 2011-03-21, 18:51   #1823
Mari26
Raczkowanie

Hej tężyczkiDAwno się nie odzywałam, ale już nadrabiam. Moja dzidzia ma już 7 miesięcy i chowa się super. Misiu jest grzeczniutki i snu z powiek mi nie spędza. Natomiast moja nerwica z tężycą ciągle dają o sobie znać. Biorę z antydepresantów zotral, ale za bardzo to nie pomaga. Dziś mnie trzęsie i mam dziwne uczucia rozpierania w rękach i nogach, a do tego niepokój i ogólne pogorszenie nastroju. U mn ie to tak w kratkę- parę dni lepiej to póżniej parę gorzej Ostatnie w ogóle nie brałam suplementów, muszę na nowo z nimi zacząć. Pozdrawiam
Mari26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-01, 08:19   #1824
Olenka333
Raczkowanie

Hej. Od jakiegoś czasu drętwieje mi prawa storna ciała...Noga, ręka ostatnio nawet i twarz... Zarówno w nocy jak i w dzień. Byłam na badaniach w szpitalu, lekkie zwyrodnienie kręgosłupa szyjnego- co nie jest przyczyną, w żyłach czysto, żadnych zatorów, czekam na tomografie, którą mam za miesiąc. Boję się , że to jakiś guz
Stary 2011-09-02, 20:56   #1825
plko
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez hanedi Pokaż wiadomość
dziewczyny prosze Was o pomoc moze wiecie co to moze byc?Od miesiaca mam nocne mrowienie i dretwienie rak-nie lecze sie na nic i ostatnio nie zarzywalam zadnych lekow.Dzisiaj zauwazylam rowniez w ciagu dnia na krociutko mogla mi zdretwiec i mrowiec reka lub noga.Prosze piszcie
spróbuj wypełnić TEN test - powinnaś tam znaleźć odpowiedź
plko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-03, 12:00   #1826
milka1976
Raczkowanie

dretwienie rak moze byc spowodowane zespolem ciesni nadgarstka. mialam to. jestem juz po zabiegaach
milka1976 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-05, 15:12   #1827
agnestoya
Przyczajenie

czesc Wam, nie bylo mnie tu przez 5 lat... wiele sie wydarzylo (slub, dziecko, nowa praca itp)... ale wracajac do dretwienia rak, to w koncu zdecydowalam sie na operacje, zrobilam prawa reke ok. 3 miesiace temu... jedyne co zaluje, to to, ze... wczesniej sie nie zdecydowalam; oparacja krotka, bolalo tylko jak znieczulali, a potem powiedzmy tydzien-dwa reka niezbyt do uzytku... a potem? po prostu cud! zero dretwien... jeszcze z miesiac-dwa mialam mniej sily w nadgarstku, ale za to juz ani razu nie budzilam sie ze zdretwieniem, ani razu mrowek w ciagu dnia... po prostu rewelacja; teraz bede planowac operacje na lewa... pozdrowionka dla wszystkich,
Aga
agnestoya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-06, 07:44   #1828
ewka220257
Przyczajenie

Witam
Jestem juz po operacji obu rak, te straszne koszmary skonczyly sie, mieszkam w Szkocji ,i wlasnie tu bylam operowana ,zaraz po przyjezdzie do tego kraju ,pracowalam w hotelu, a wczzesniej 30 lat przy komputerze,wczesniej maszyna do pisania...to wszystko doprowadzilo do okropnego bolu i dretwienia...w szczegolnosci w nocy...wogole nie moglam spac, prawie gryzlam sciany z bolu, bylo makabrycznie.
5 lat temu poszukalam tego forum i podpowiedzi ludzi tu piszacych doprowadzily mnie do prawidlowej diagnozy.
Dzis moge WAM powiedziec ze wszystko sie skonczylo...pracuje dalej (mialam tylko miesieczne przerwy po operacjach), nic mnie nie boli, w Polsce przewaznie przy bolach rak albo dretwieniu robia blokady... no i slysze i widze na portalach ze zaczynaja pisac o tej przypadlosci i w kraju...wczesniej nie mialam pojecia co to moze byc, robili mi badania i kregoslup-myslac ze to jakies nerwy w kregoslupie powoduja takie bole...okazalo sie bo szczegolowych badania ze to zespol ciesni nadgarstkow.
! operacja w 2007 r. a 2 2010...i jest wszystko OK>.....
ewka220257 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-21, 23:13   #1829
kiselka
Przyczajenie

Jestem facetem i również mam problem od paru dni, dretwienie rąk i nóg, nie zależnie od ułożeni podczas snu. Wiem że takie objawy są skutkiem-być niedoborem magnezu, lecz to skutkuje skurczami mięśni a te obiawy są inne. Podobne do zatrzymania odpowiedniego krążenia krwi, takie jest moje odczucie. Napomnę że naszych Doktorów unikam jak ognia od 20 lat, prócz dentysty i to prywatnie. Jeżeli ktoś mi powie co jest powodem tych dolegliwości, będę wdzięczny. Pozdrawiam.
kiselka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-23, 01:39   #1830
irenkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiselka Pokaż wiadomość
Jestem facetem i również mam problem od paru dni, dretwienie rąk i nóg, nie zależnie od ułożeni podczas snu. Wiem że takie objawy są skutkiem-być niedoborem magnezu, lecz to skutkuje skurczami mięśni a te obiawy są inne. Podobne do zatrzymania odpowiedniego krążenia krwi, takie jest moje odczucie. Napomnę że naszych Doktorów unikam jak ognia od 20 lat, prócz dentysty i to prywatnie. Jeżeli ktoś mi powie co jest powodem tych dolegliwości, będę wdzięczny. Pozdrawiam.

tak bez lekarza to diagnozy Ci tu nikt nie wystawi
co ci taki lekarz zrobi?
warto sie wybrac do lekarza
irenkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości