![]() |
#1801 |
☕ sprawia, że jestem☺
|
Dot.: dretwienie rak
olimpia18, nie nakręcaj się
![]() ![]() Ja chodzę do specjalistów tylko prywatnie i na prawdę warto. A diagnozy na forum nikt Ci nie wystawi ![]()
![]() |
![]() |
#1802 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez Lejdi Bond Czas edycji: 2012-01-26 o 12:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1803 |
Przyczajenie
|
ja wiem ze nikt na forum mi diagnozy nie postawi...poprostu myślałam że ktoś ma cos podobnego do mnie...i jakoś mi ulży ale czekanie na wizytae nie jest łatwe...znam neurologa w moim mieście dziadek mój chodzi i od xczasu ma te same leki żadnej poprawy wrecz jest gorzej a kasa za wizyty leci...ja u niej też byłam kiedyś...po kontuzji
![]() dlatego pytam o jakiegoś neurologa w opolu ktoś wie może polecić?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1804 |
☕ sprawia, że jestem☺
|
To znajdź koniecznie innego neurologa jak tamta Ci nie podpasowała
![]() Lejdi, ja w ogóle skurczy nie mam. Robiłaś próbę ischemiczną?
![]() |
![]() |
#1805 |
Raczkowanie
|
.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1806 |
☕ sprawia, że jestem☺
|
Przy tężyczce nie musisz mieć skurczów.
Jest też tężyczka utajona, która nie objawia się tak drastycznie.
![]() |
![]() |
#1807 |
Raczkowanie
|
.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1808 |
Raczkowanie
|
Mrowienie w nocy może też być spowodowane kładzeniem dłoni pod twarz, albo pod ciało. Ja często budzę się w nocy w ogromnym mrowieniem, czasami nie czuję dłoni w ogóle kilka minut, ale od tego, że leżałem na niej. W ciągu dnia też zdarzało mi się, poszedłem do lekarza i okazało się, że mam niskie ciśnienie, ale wysoki puls.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1809 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może spróbuj pobrać wapno i magnez, chociaż nie wiem czy to dobry pomysł przed badaniami ![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
Bo ja mam bardziej odczuwam braki magnezu niż wapnia, co prawda podobno testy poziomu magnezu we krwi nie są miarodajne bo magnez "działa" w mięśniach . |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1810 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez Lejdi Bond Czas edycji: 2012-01-26 o 12:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1811 |
☕ sprawia, że jestem☺
|
Tężyczka z definicji? Oj, jak p. neurolog tylko z definicji leczy to współczuję
![]() A tak z ciekawostek to ja mam próbę ujemną ![]()
![]() |
![]() |
#1812 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez Lejdi Bond Czas edycji: 2012-01-26 o 12:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1813 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1814 |
Przyczajenie
|
Witam, w 2008 roku myślałam że dla mnie kończy się świat, ciągłe ataki tężyczki, odwiedziłam mnóstwo różnych specjalistów, stawiali różne diagnozy łącznie z guzem mózgu. Badania wychodziły nie ciekawie. Aż wreszcie trafiłam do lekarza prywatnie który mnie skierował na oddział nerwic w Warszawie, tam przeszłam 3 miesięczną terapie. No i proszę tężyczkę mam i umiem z nią żyć, i z resztą tego co się nabawiłam w czasie do momentu terapii. Obecnie ZUS nie przedłużył mi rentę, mogę iść do pracy. czuję się dobrze, zwracam szczególną uwagę na odżywianie, odpoczynek, i wysiłek fizyczny - musiałam zrezygnować z jazdy na rowerze choć bardzo lubiłam. W szpitalu lekarz mi powiedział że choruję bo chcę, byłam wściekła na niego za te słowa. Dziś ośmielam się twierdzić że po części miał rację, dużo zależy od nas jak żyjemy, musimy sobie zdać sprawę i posłuchać swojego organizmu . Ganianie po kolejnych lekarzach nic nie da wprowadza w jeszcze większą panikę i niepotrzebny stres. Życzę powodzenia i szybkiego powrotu do spokojnego codziennego życia.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1815 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez Lejdi Bond Czas edycji: 2012-01-26 o 12:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1816 | |
☕ sprawia, że jestem☺
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1817 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja mam trochę inny problem ale może poratujecie.
miesiąc temu dostałam porządnego ataku nerwicy, taki który spowodował mrowienie rąk, stóp itp itd. teraz już jestem pod opieką psychologa, jestem spokojna, a zaczęłam sobie dzięki doktorowi Google wmawiać sobie stwardnienie rozsiane. Obecnie moje objawy to właściwie tylko i aż prądy w stopach, czasami w dłoniach, bardzo rzadko jest to typowe mrowienie. zaczęłam brać magnez + B6 ale nie pomaga. Chyba robię się hipochondryczka, ale te prądy są wyjątkowo denerwujące. Dodatkowo dodam że mam problem z kręgosłupem w odcinku szyjnym... Nie wiem naprawdę co robić. Mam czasem wrażenie że cos na chwilkę zakłuje w kąciku oka, ale nie boleśnie, albo że skóra na głowie mi cierpnie. Nic mi do tej pory nie zdrętwiało. Kiedyś dłoń ale to w nocy, chyba na niej spałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1818 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Możesz spróbować ziołowych leków uspokajających nplabofarmu. Nie wmawiaj sobie niepotrzebnie chorób to na pewno nie pomoże ![]() Lejdi Bond Super daj znać jak Ci poszło |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1819 |
Raczkowanie
|
Najgorsze co można zrobić to szukać w google'ach diagnozy - kilka chorób murowanych! A czasem i wszystkie. Można się zdołować i dostać depresji jeszcze...
Najlepiej nie czytać nic tylko jak najszybciej iść do lekarza. Oszczędzi się wtedy strachu.
![]() |
#1820 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez Lejdi Bond Czas edycji: 2012-01-26 o 12:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1821 |
☕ sprawia, że jestem☺
|
Myślę, że jedno zawiera się w drugim.
![]()
![]() |
![]() |
#1822 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez Lejdi Bond Czas edycji: 2012-01-26 o 12:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1823 |
Raczkowanie
|
Hej tężyczki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1824 |
Raczkowanie
|
Hej. Od jakiegoś czasu drętwieje mi prawa storna ciała...Noga, ręka ostatnio nawet i twarz... Zarówno w nocy jak i w dzień. Byłam na badaniach w szpitalu, lekkie zwyrodnienie kręgosłupa szyjnego- co nie jest przyczyną, w żyłach czysto, żadnych zatorów, czekam na tomografie, którą mam za miesiąc. Boję się , że to jakiś guz
![]()
![]() |
#1825 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1826 |
Raczkowanie
|
dretwienie rak moze byc spowodowane zespolem ciesni nadgarstka. mialam to. jestem juz po zabiegaach
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1827 |
Przyczajenie
|
czesc Wam, nie bylo mnie tu przez 5 lat... wiele sie wydarzylo (slub, dziecko, nowa praca itp)... ale wracajac do dretwienia rak, to w koncu zdecydowalam sie na operacje, zrobilam prawa reke ok. 3 miesiace temu... jedyne co zaluje, to to, ze... wczesniej sie nie zdecydowalam; oparacja krotka, bolalo tylko jak znieczulali, a potem powiedzmy tydzien-dwa reka niezbyt do uzytku... a potem? po prostu cud! zero dretwien... jeszcze z miesiac-dwa mialam mniej sily w nadgarstku, ale za to juz ani razu nie budzilam sie ze zdretwieniem, ani razu mrowek w ciagu dnia... po prostu rewelacja; teraz bede planowac operacje na lewa... pozdrowionka dla wszystkich,
Aga |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1828 |
Przyczajenie
|
Witam
Jestem juz po operacji obu rak, te straszne koszmary skonczyly sie, mieszkam w Szkocji ,i wlasnie tu bylam operowana ,zaraz po przyjezdzie do tego kraju ,pracowalam w hotelu, a wczzesniej 30 lat przy komputerze,wczesniej maszyna do pisania...to wszystko doprowadzilo do okropnego bolu i dretwienia...w szczegolnosci w nocy...wogole nie moglam spac, prawie gryzlam sciany z bolu, bylo makabrycznie. 5 lat temu poszukalam tego forum i podpowiedzi ludzi tu piszacych doprowadzily mnie do prawidlowej diagnozy. Dzis moge WAM powiedziec ze wszystko sie skonczylo...pracuje dalej (mialam tylko miesieczne przerwy po operacjach), nic mnie nie boli, w Polsce przewaznie przy bolach rak albo dretwieniu robia blokady... no i slysze i widze na portalach ze zaczynaja pisac o tej przypadlosci i w kraju...wczesniej nie mialam pojecia co to moze byc, robili mi badania i kregoslup-myslac ze to jakies nerwy w kregoslupie powoduja takie bole...okazalo sie bo szczegolowych badania ze to zespol ciesni nadgarstkow. ! operacja w 2007 r. a 2 2010...i jest wszystko OK>..... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1829 |
Przyczajenie
|
Jestem facetem i również mam problem od paru dni, dretwienie rąk i nóg, nie zależnie od ułożeni podczas snu. Wiem że takie objawy są skutkiem-być niedoborem magnezu, lecz to skutkuje skurczami mięśni a te obiawy są inne. Podobne do zatrzymania odpowiedniego krążenia krwi, takie jest moje odczucie. Napomnę że naszych Doktorów unikam jak ognia od 20 lat, prócz dentysty i to prywatnie. Jeżeli ktoś mi powie co jest powodem tych dolegliwości, będę wdzięczny. Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1830 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak bez lekarza to diagnozy Ci tu nikt nie wystawi co ci taki lekarz zrobi? warto sie wybrac do lekarza |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:23.