Czym wyleczyć zaskórniki? - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-03-07, 08:39   #1801
Bass_Be22
Przyczajenie

GG do Bass_Be22
Dot.: Czym wyleczyć zaskórniki?

Tez to chyba sprobuje :P
a poki co uzywam na moja twarz antybakteryjny superdzialajacy zel z Soraya Go Clean + Humektan . Rewelacja !
Pryszcze znikaja nie wychodzą , na jednym policzku zeszly mi wszystkie zaskorniki
Bass_Be22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-07, 12:06   #1802
MalaArielka
Wtajemniczenie

Dzięki Angellino za informacje o tych specyfikach aspirinowych. Zaraz wejdę na te linki.

Dziewczyny- chyba nie ma możliwości żeby otwarty zaskórnik sam zszedł? Chyba trzeba go wycisnąć jak dojrzeje? Możecie mi polecić coś skutecznego na zwężenie porów, a przy tym nieuczulającego( mam z tym problem). Po wyciśnięciu zostają mi dziury jak pewnie Wam też.
MalaArielka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-07, 12:21   #1803
quleczka
Zakorzenienie

Jest jeszcze inna opcja - pozwolic mu zwyczajnie byc tam gdzie jest

Od kiedy zaskorniki dojrzewaja? Czesc to po prostu czarne kropki, ktore gdzies tam sobie siedza i tyle

Ale tak poza tym to moim zdaniem jak to nie jest zamkniety zaskornik to znaczy, ze ma tzw. ujscie czyli, ze nie jest ono zaczopowane i on moze z czasem zniknac, gdy sie robi regularnie peelingi itp.
quleczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-07, 13:07   #1804
MalaArielka
Wtajemniczenie

Jak to nie dojrzewają? Ja mam dwa rodzaje zaskórników- czarne kropki, które nie są wypukłe i takie, które się powiększają z czasem. Myślałam, że te powiększające się są otwarte. Ten zaskórnik, który mi teraz przeszkadza już mocno wystaje ponad inne.
Może coś źle rozumiem...? Możecie mnie oświecić?
Stary 2010-03-07, 13:23   #1805
quleczka
Zakorzenienie

Zaskorniki otwarte to te czarne kropki Po angielsku blackheads. Zamkniete to whiteheads, takie biale grudki pod skora

Tu masz ladnie wyjasnione http://www.biochemiaurody.fora.pl/pr...glada,313.html

Tak czy inaczej jesli to cos co dojrzewa to pewnie jak dojrzeje wystarczajaco to samo peknie...tylko malo kto potrafi dotrwac do tego momentu
Stary 2010-03-07, 13:37   #1806
twizzy
Zadomowienie

kurcze dziewczyny,jak się tego pozbyć,bo ja już z tych cholerstwem nie wytrzymuję:/

gdyby nie ten problem to już zupełnie mogłabym zrezygnowac z podkładu ,a tu co jakiś czas jakiś zaskórnik się pojawia-nienawidzę

czy ten Brevoxyl(?) coś daje ??
twizzy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-07, 14:07   #1807
quleczka
Zakorzenienie

Dawac daje ale raczej nie ma szans by zaskorniki w ogole sie nie pojawialy

Moim zdaniem jezeli twoim problemem jest jedynie jakis zaskornik od czasu do czasu to ja bym zrezygnowala z podkladu bo prawda jest taka, ze podklady w duzej mierze wlasnie przyczyniaja sie do ich powstawania...w koncu przez iles godzin dziennie przykrywaja te pory i czesc ich mimo zmywania tam zostaje i sprzyja zapychaniu wlasnie
Stary 2010-03-07, 14:12   #1808
Bass_Be22
Przyczajenie

GG do Bass_Be22

Humektan + dobry zel do mycia twarzy . Na noc grubsza warstwa kremu . mi pomoglo
Bass_Be22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-07, 14:28   #1809
saliimalii
Raczkowanie

A czy ten Brevoxyl jest skuteczny przy zaskórnikach tzw. tych czarnych kropkach na nosie ??? Mam z nimi problem tylko na nosie i mimo częstych peelingów wciąż są ! Cerę mam suchą w dodatku niesamowicie wrażliwą, dziewczyny polecicie coś ? Ostatnio podrażniłam buźkę tymi częstymi peelingami. Dodam, że nie używam podkładów, pudrów itp. myślałam, że gdy przestanę je "zapychać" to znikną, a tu nic .
saliimalii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-07, 14:33   #1810
quleczka
Zakorzenienie

Nie stosowalabym brevoxylu przy suchej cerze. Nie mowiac juz o tym, ze na czarne kropki, niestety. chyba nie ma dobrego sposobu...tak na dluzsza mete...

Troche czarnych kropek na nosie to nic specjalnie dziwnego, podobno raptem 1% ludzi ma idealna cere
Stary 2010-03-07, 14:44   #1811
twizzy
Zadomowienie

własnie myślę quleczko o tym ,aby zrezygnować z podkładu.Póki co przerzuciłam się z bardzo ciężkiego infillible loreala na lekki true match mineral loreala ,ale zaskórniki dalej wyłażą.Najlepsze jest to ,że codziennie budzę się z jakimś zaskórnikiem na mordce,nawet jeśli na noc na nią nie nałożę zupełnie niczego :/.

Chyba mam jakieś wybitne szczęście do spotykania przedstawicieli i przedstawicielek tego 1 procenta ludzi mających idealną cerę
.

a jaki macie odcień cery?bo jak wiadomo na ciemniejszej skórze niedoskonałości są mniej widoczne...
ja mam niestety bardzo jasny odcień i do tego ciemne włosy(taki dziwny typ)-przez co jakieś niespodzianki są bardziej widoczne.

Mniej rzucają się w oczy niedoskonałości u dziewczyn z pasemkami na włosach czy u ciepłych blondynek-takie luźne spostrzeżenie.
twizzy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-07, 14:50   #1812
saliimalii
Raczkowanie

Nie pocieszyłaś mnie niestety...
Muszę napisać, że nie jestem drobiazgową osobą i nic nie mam do swojej cery, nie jestem wobec niej jakaś wymagająca ... ale te czarne kropki na obu skrzydełkach nosa i mało tego - na jego czubku wcale do mikroskopijnych nie należą . Na tle mojej jasnej karnacji widać je dokładnie.
Dzięki za odp. co do Brevoxylu, nie będę próbowała.
Stary 2010-03-07, 14:53   #1813
kasia9513
Zakorzenienie

u mnie benzacne powyciągało trochę zaskórników

Świeżynka
kasia9513 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-07, 15:08   #1814
quleczka
Zakorzenienie

Dziewczyny, ja wiem, ze to wkurza ale polecam pomyslenie, ze to raptem kilka zaskornikow

Zawsze mozna troche probowac skorze pomoc jakims dobrym peelingiem enzymatycznym regularnie....problemu raczej nie usunie lecz moze go troche zmniejszyc

Lub moze lepiej zamiast tego uzbierac troche kwasy i raz na jakis czas pojsc do kosmetyczki na np. peeling kwitacyjny

Ja od ponad 10 lat mam tradzik i to nie tylko na twarzy... i wiele bym dala by miec tylko troche zaskornikow i moc wyjsc z domu bez warstwy najciezszego kryjacego podkladu

Choc wiem, ze to pewnie marne pocieszenie dla Was
Stary 2010-03-07, 15:20   #1815
saliimalii
Raczkowanie

quleczka masz rację myślę, że można mieć gorsze problemy skórne.
To może Benzacne spróbuję .

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-07, 15:54   #1816
quleczka
Zakorzenienie

Benzacne to ten sam skladnik co brevoxyl tylko jeszcze mocniejsze. Oba to mocno wysuszajace leki na tradzik - moim zdaniem nie ma sensu meczyc tym suchej skory z paroma zaskornikami

Nie twierdze, ze nie pomoga i ze czesc zaskornikow nie zniknie...ale to troche tak jaky armata w muche celowac
Stary 2010-03-07, 16:21   #1817
highlanderka
Przyczajenie

Dot.: Czym wyleczyć zaskórniki??

hej, slyszalam, ze to ma sens tylko jak ma sie malo zaskornikow/wagrow, bo podobno w czasie jednej sesji usuwa sie najwyzej 30 :/
A jeden zabieg kolo 200 zl podobno...
highlanderka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-07, 16:31   #1818
quleczka
Zakorzenienie

Dot.: Czym wyleczyć zaskórniki??

jeden zabieg czego? peelingu kawitacyjnego?

to kwota nie 200zl, a od 30zl do powiedzmy 100zl w drogim gabinecie w stolicy

pierwszy z brzegu link z google z bialegostoku

http://www.beastudio.pl/zabiegi.php?id=5

w moim miescie widzialan nawet ponizej 30zl no ale w wiekszych miastach to srednio koszt raczej ok. 50-60zl

no i ja to polecalam wlasnie tym osobom, ktore nie maja duzego problemu tylko trochje zaskornikow...i nie jako jeden zabieg ale wlasnie regularnie co jakis czas

Edytowane przez quleczka
Czas edycji: 2010-03-07 o 16:34
Stary 2010-03-07, 18:30   #1819
CandyF
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez quleczka Pokaż wiadomość
Zaskorniki otwarte to te czarne kropki Po angielsku blackheads. Zamkniete to whiteheads, takie biale grudki pod skora

Tu masz ladnie wyjasnione http://www.biochemiaurody.fora.pl/pr...glada,313.html

Tak czy inaczej jesli to cos co dojrzewa to pewnie jak dojrzeje wystarczajaco to samo peknie...tylko malo kto potrafi dotrwac do tego momentu
aha. no to dobrze wiedzieć, że to z czym walcze, nie jest zaskórnikiem xd tylko teraz pytanie, co to jest :X

CandyF jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-07, 20:02   #1820
quleczka
Zakorzenienie

No jak dla mnie to zaskornik zamkniety, a nie otwarty... ale ja tego nie widze, wiec nie wiem
Stary 2010-03-07, 20:43   #1821
MalaArielka
Wtajemniczenie

Quleczko, wielkie dzięki za link i wyjaśnienie.
Teraz mam lekki misz-masz w głowie. Mam dużo tych zwykłych, zamkniętych zaskórników. Wcześniej były tylko na nosie i przy ustach( przejmowałam się tylko tymi drugimi, bo były spore). Teraz doszły jeszcze na brodzie i mnie lekko denerwują. Jednak to nic w porównaniu do tych zaskórniko- pryszczy. Na tej stronce co podałaś niektóre są trochę podobne do moich( tylko mniej wystające).
Tak czy siak chyba poczekam aż to coś samo wyjdzie...

CandyF, witaj w klubie .
Doszłaś do jakiś wniosków co z tym począć?
Stary 2010-03-07, 21:05   #1822
quleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalaArielka Pokaż wiadomość
Mam dużo tych zwykłych, zamkniętych zaskórników. Wcześniej były tylko na nosie i przy ustach( przejmowałam się tylko tymi drugimi, bo były spore)
Zamkniete zaskorniki na nosi? Te biale? Ja tam mam zawsze czarne
Stary 2010-03-07, 22:03   #1823
MalaArielka
Wtajemniczenie

Oczywiście miałam na myśli te otwarte
Tylko swoją drogą to na nosie mam te i te( tak mi się wydaje), a na brodzie tylko otwarte.
Muszę zainwestować w coś na zaskórniki i na zwężenie porów.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-08, 11:17   #1824
CandyF
Zadomowienie

Cytat:
Quleczko, wielkie dzięki za link i wyjaśnienie.
Teraz mam lekki misz-masz w głowie. Mam dużo tych zwykłych, zamkniętych zaskórników. Wcześniej były tylko na nosie i przy ustach( przejmowałam się tylko tymi drugimi, bo były spore). Teraz doszły jeszcze na brodzie i mnie lekko denerwują. Jednak to nic w porównaniu do tych zaskórniko- pryszczy. Na tej stronce co podałaś niektóre są trochę podobne do moich( tylko mniej wystające).
Tak czy siak chyba poczekam aż to coś samo wyjdzie...

CandyF, witaj w klubie .
Doszłaś do jakiś wniosków co z tym począć?
nie jeszcze nie xd ja mam na czole takie grudki w kolorze skóry, które są widocznie pod światło. nie da sie ich wycisnąć, dlatego nie wiem co z nimi począć.. borykam sie z nimi już hoho i dalej nic nie pomaga..

Stary 2010-03-08, 11:34   #1825
MalaArielka
Wtajemniczenie

Nie wiem, może to są kaszaki?
Stary 2010-03-08, 15:46   #1826
AgaPa1985
Raczkowanie

Mam sucha i wrazliwą cere, niestety z zaskornikami :/ Czy macie jakiś sprawdzony żel do mycia buźki, który pomaga pozbyc sie zaskornikow i nie wysusza skóry? Stosowałam ich juz wiele, ostatnio Garnier do skóry suchej (ten rozowy), ale wszystkie wysuszały skóre
AgaPa1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-08, 16:55   #1827
deyminka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CandyF Pokaż wiadomość
nie jeszcze nie xd ja mam na czole takie grudki w kolorze skóry, które są widocznie pod światło. nie da sie ich wycisnąć, dlatego nie wiem co z nimi począć.. borykam sie z nimi już hoho i dalej nic nie pomaga..
mialam identyczny problem- grudki podskorne na czole, pomogl mi plyn clinique (z tej serii 3 kroki, fioletowy, uzywam tylko plynu). Jestem mu wierna juz od 2 lat, grudek nie mam, tylko gladkie czolo nie pamietam dokladnie po jakim czasie zauwazylam efekty no i nie wiem jak by bylo bez niego bo uzywam go regularnie..ale pomogl!
deyminka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-08, 18:31   #1828
CandyF
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiem, może to są kaszaki?
to nie to

Cytat:
Napisane przez deyminka Pokaż wiadomość
mialam identyczny problem- grudki podskorne na czole, pomogl mi plyn clinique (z tej serii 3 kroki, fioletowy, uzywam tylko plynu). Jestem mu wierna juz od 2 lat, grudek nie mam, tylko gladkie czolo nie pamietam dokladnie po jakim czasie zauwazylam efekty no i nie wiem jak by bylo bez niego bo uzywam go regularnie..ale pomogl!
dzieki a mogłabyś mi podpowiedzieć, który to? i w jakiej cenie można go kupić?:P

Stary 2010-03-08, 19:48   #1829
milka894
Rozeznanie

Cytat:
to nie to

dzieki a mogłabyś mi podpowiedzieć, który to? i w jakiej cenie można go kupić?:P
Clarifying Lotion 3- 60 zł/200 ml. ok.100 zł/400 ml

Zachęcam do wypróbowania całej serii Nie ma drugiego takiego systemu oczyszczającego, który tak działa na skórę. Wszelkie toniki,żele itp. w porównaniu do 3 kroków są bezużyteczne Z poskórniakami zestaw Clinique radzi sobie znakomicie, ale przy otwatrych zaskórnikach i stanach zapalnych nie widać już taaaakich efektów.

Edytowane przez milka894
Czas edycji: 2010-03-08 o 19:51
milka894 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-09, 13:26   #1830
deyminka
Zadomowienie

Cytat:
to nie to

cena tak jak podala milka894, ostatnio placilam chyba rowno 100zl za 400ml, jest bardzo wydajny, uzywam fioletowego i ja nie stosuje calej serii, krem mi nie podpasowal, zel do mycia fajny ale nie niezbedny
deyminka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości