![]() |
#1801 |
Przyczajenie
|
Dot.: Czym wyleczyć zaskórniki?
Tez to chyba sprobuje :P
a poki co uzywam na moja twarz antybakteryjny superdzialajacy zel z Soraya Go Clean + Humektan . Rewelacja ! Pryszcze znikaja nie wychodzą , na jednym policzku zeszly mi wszystkie zaskorniki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1802 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki Angellino za informacje o tych specyfikach aspirinowych. Zaraz wejdę na te linki
![]() Dziewczyny- chyba nie ma możliwości żeby otwarty zaskórnik sam zszedł? Chyba trzeba go wycisnąć jak dojrzeje? Możecie mi polecić coś skutecznego na zwężenie porów, a przy tym nieuczulającego( mam z tym problem). Po wyciśnięciu zostają mi dziury ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1803 |
Zakorzenienie
|
Jest jeszcze inna opcja - pozwolic mu zwyczajnie byc tam gdzie jest
![]() Od kiedy zaskorniki dojrzewaja? Czesc to po prostu czarne kropki, ktore gdzies tam sobie siedza i tyle ![]() Ale tak poza tym to moim zdaniem jak to nie jest zamkniety zaskornik to znaczy, ze ma tzw. ujscie czyli, ze nie jest ono zaczopowane i on moze z czasem zniknac, gdy sie robi regularnie peelingi itp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1804 |
Wtajemniczenie
|
Jak to nie dojrzewają? Ja mam dwa rodzaje zaskórników- czarne kropki, które nie są wypukłe i takie, które się powiększają z czasem. Myślałam, że te powiększające się są otwarte. Ten zaskórnik, który mi teraz przeszkadza już mocno wystaje ponad inne
![]() Może coś źle rozumiem...? Możecie mnie oświecić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1805 |
Zakorzenienie
|
Zaskorniki otwarte to te czarne kropki
![]() ![]() Tu masz ladnie wyjasnione http://www.biochemiaurody.fora.pl/pr...glada,313.html Tak czy inaczej jesli to cos co dojrzewa to pewnie jak dojrzeje wystarczajaco to samo peknie...tylko malo kto potrafi dotrwac do tego momentu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1806 |
Zadomowienie
|
kurcze dziewczyny,jak się tego pozbyć,bo ja już z tych cholerstwem nie wytrzymuję:/
![]() ![]() gdyby nie ten problem to już zupełnie mogłabym zrezygnowac z podkładu ,a tu co jakiś czas jakiś zaskórnik się pojawia-nienawidzę ![]() czy ten Brevoxyl(?) coś daje ?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1807 |
Zakorzenienie
|
Dawac daje ale raczej nie ma szans by zaskorniki w ogole sie nie pojawialy
![]() Moim zdaniem jezeli twoim problemem jest jedynie jakis zaskornik od czasu do czasu to ja bym zrezygnowala z podkladu bo prawda jest taka, ze podklady w duzej mierze wlasnie przyczyniaja sie do ich powstawania...w koncu przez iles godzin dziennie przykrywaja te pory i czesc ich mimo zmywania tam zostaje i sprzyja zapychaniu wlasnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1808 |
Przyczajenie
|
Humektan + dobry zel do mycia twarzy . Na noc grubsza warstwa kremu .
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1809 |
Raczkowanie
|
A czy ten Brevoxyl jest skuteczny przy zaskórnikach tzw. tych czarnych kropkach na nosie ??? Mam z nimi problem tylko na nosie i mimo częstych peelingów wciąż są ! Cerę mam suchą w dodatku niesamowicie wrażliwą, dziewczyny polecicie coś ? Ostatnio podrażniłam buźkę tymi częstymi peelingami. Dodam, że nie używam podkładów, pudrów itp. myślałam, że gdy przestanę je "zapychać" to znikną, a tu nic
![]()
Nic tutaj nie rozprasza. Ani zapach, ani wygląd, ani to, że piersi są zbyt małe. W sieci obraz siebie kreuje się słowami. Własnymi słowami. ... zawsze można wyciągnąć wtyczkę z gniazdka. J. L. Wiśniewski |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1810 |
Zakorzenienie
|
Nie stosowalabym brevoxylu przy suchej cerze. Nie mowiac juz o tym, ze na czarne kropki, niestety. chyba nie ma dobrego sposobu...tak na dluzsza mete...
Troche czarnych kropek na nosie to nic specjalnie dziwnego, podobno raptem 1% ludzi ma idealna cere ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1811 |
Zadomowienie
|
własnie myślę quleczko o tym ,aby zrezygnować z podkładu.Póki co przerzuciłam się z bardzo ciężkiego infillible loreala na lekki true match mineral loreala ,ale zaskórniki dalej wyłażą.Najlepsze jest to ,że codziennie budzę się z jakimś zaskórnikiem na mordce,nawet jeśli na noc na nią nie nałożę zupełnie niczego :/.
Chyba mam jakieś wybitne szczęście do spotykania przedstawicieli i przedstawicielek tego 1 procenta ludzi mających idealną cerę ![]() a jaki macie odcień cery?bo jak wiadomo na ciemniejszej skórze niedoskonałości są mniej widoczne... ja mam niestety bardzo jasny odcień i do tego ciemne włosy(taki dziwny typ)-przez co jakieś niespodzianki są bardziej widoczne. Mniej rzucają się w oczy niedoskonałości u dziewczyn z pasemkami na włosach czy u ciepłych blondynek-takie luźne spostrzeżenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1812 |
Raczkowanie
|
Nie pocieszyłaś mnie niestety...
Muszę napisać, że nie jestem drobiazgową osobą i nic nie mam do swojej cery, nie jestem wobec niej jakaś wymagająca ... ale te czarne kropki na obu skrzydełkach nosa i mało tego - na jego czubku wcale do mikroskopijnych nie należą ![]() Dzięki za odp. co do Brevoxylu, nie będę próbowała.
Nic tutaj nie rozprasza. Ani zapach, ani wygląd, ani to, że piersi są zbyt małe. W sieci obraz siebie kreuje się słowami. Własnymi słowami. ... zawsze można wyciągnąć wtyczkę z gniazdka. J. L. Wiśniewski |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1813 |
Zakorzenienie
|
u mnie benzacne powyciągało trochę zaskórników
![]()
![]() |
#1814 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja wiem, ze to wkurza ale polecam pomyslenie, ze to raptem kilka zaskornikow
![]() Zawsze mozna troche probowac skorze pomoc jakims dobrym peelingiem enzymatycznym regularnie....problemu raczej nie usunie lecz moze go troche zmniejszyc Lub moze lepiej zamiast tego uzbierac troche kwasy i raz na jakis czas pojsc do kosmetyczki na np. peeling kwitacyjny ![]() Ja od ponad 10 lat mam tradzik i to nie tylko na twarzy... i wiele bym dala by miec tylko troche zaskornikow i moc wyjsc z domu bez warstwy najciezszego kryjacego podkladu ![]() Choc wiem, ze to pewnie marne pocieszenie dla Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1815 |
Raczkowanie
|
quleczka masz rację myślę, że można mieć gorsze problemy skórne.
To może Benzacne spróbuję ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1816 |
Zakorzenienie
|
Benzacne to ten sam skladnik co brevoxyl tylko jeszcze mocniejsze. Oba to mocno wysuszajace leki na tradzik - moim zdaniem nie ma sensu meczyc tym suchej skory z paroma zaskornikami
Nie twierdze, ze nie pomoga i ze czesc zaskornikow nie zniknie...ale to troche tak jaky armata w muche celowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1817 |
Przyczajenie
|
Dot.: Czym wyleczyć zaskórniki??
hej, slyszalam, ze to ma sens tylko jak ma sie malo zaskornikow/wagrow, bo podobno w czasie jednej sesji usuwa sie najwyzej 30 :/
A jeden zabieg kolo 200 zl podobno... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1818 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czym wyleczyć zaskórniki??
jeden zabieg czego? peelingu kawitacyjnego?
to kwota nie 200zl, a od 30zl do powiedzmy 100zl w drogim gabinecie w stolicy ![]() pierwszy z brzegu link z google z bialegostoku http://www.beastudio.pl/zabiegi.php?id=5 w moim miescie widzialan nawet ponizej 30zl no ale w wiekszych miastach to srednio koszt raczej ok. 50-60zl ![]() no i ja to polecalam wlasnie tym osobom, ktore nie maja duzego problemu tylko trochje zaskornikow...i nie jako jeden zabieg ale wlasnie regularnie co jakis czas ![]() Edytowane przez quleczka Czas edycji: 2010-03-07 o 16:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1819 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1820 |
Zakorzenienie
|
No jak dla mnie to zaskornik zamkniety, a nie otwarty... ale ja tego nie widze, wiec nie wiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1821 |
Wtajemniczenie
|
Quleczko, wielkie dzięki za link i wyjaśnienie.
Teraz mam lekki misz-masz w głowie. Mam dużo tych zwykłych, zamkniętych zaskórników. Wcześniej były tylko na nosie i przy ustach( przejmowałam się tylko tymi drugimi, bo były spore). Teraz doszły jeszcze na brodzie i mnie lekko denerwują. Jednak to nic w porównaniu do tych zaskórniko- pryszczy. Na tej stronce co podałaś niektóre są trochę podobne do moich( tylko mniej wystające ![]() Tak czy siak chyba poczekam aż to coś samo wyjdzie... CandyF, witaj w klubie ![]() Doszłaś do jakiś wniosków co z tym począć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1822 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1823 |
Wtajemniczenie
|
Oczywiście miałam na myśli te otwarte
![]() Tylko swoją drogą to na nosie mam te i te( tak mi się wydaje ![]() Muszę zainwestować w coś na zaskórniki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1824 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1825 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem, może to są kaszaki?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1826 |
Raczkowanie
|
Mam sucha i wrazliwą cere, niestety z zaskornikami :/ Czy macie jakiś sprawdzony żel do mycia buźki, który pomaga pozbyc sie zaskornikow i nie wysusza skóry? Stosowałam ich juz wiele, ostatnio Garnier do skóry suchej (ten rozowy), ale wszystkie wysuszały skóre
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1827 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1828 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1829 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zachęcam do wypróbowania całej serii ![]() ![]() Edytowane przez milka894 Czas edycji: 2010-03-08 o 19:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1830 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:38.