|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dziewczyny do dzieła! Zrzucamy zbędne kilogramy ! ;)
aaaa ! ciesze się niezmiernie, bo mimo małego spadku wagi, to i tak mnie to zmobilizowało do ćwiczeń !
![]() ![]() _________________ Wzrost 180 Obecnie 65 kg Cel 61-60 kg (ponieważ jestem wysoka i przy wadze niższej niż 60 kg wyglądałabym co najmniej jak anorektyczka :PP) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1802 |
Wtajemniczenie
|
nie moge sie jakos odbić od swojej wagi! wrrrrrrrrr! ciągle mi coś krzyzuje plany, a to choroba, a to pogoda, święta itd. Dziś mam czas- mogłabym pomarszować, jezdzic na rolkach czy rowerze a za to głowa mi pęka i jest zimno, a przeziębić się nie mogę bo mam masę zaległych obowiązków. ech
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1803 |
Raczkowanie
|
Wiecie co dziewczyny, na fali propozycji z tabelką przypomniał mi się jeszcze jeden zabieg, który spotkałam na forum takim jak nasze baaaardzo dawno temu, kiedy zaczynałam przygodę z wizażem
![]() Mam na myśli codzienne (wieczorne) wypisywanie swoich jadłospisów z danego dnia. Było to o tyle dobre, że inne dziewczyny mogły wytknąć co należy poprawić a zarazem czyjeś śniadanie mogło zainspirować innych, którzy nie mieli akurat pomysłu na swój posiłek. Co o tym myślicie?
![]() |
#1804 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Z jadłospisem to nawet fajny pomysł ![]() ![]()
- O ile miałem możność stwierdzić, wydaje mi się, że powszechnie przyjęty przez kobiety sposób pisania listów jest nienaganny, z wyjątkiem trzech drobiazgów. - Jakich to, proszę? - Stały brak tematu, całkowite lekceważenie interpunkcji i częsta nieznajomość gramatyki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1805 |
Raczkowanie
|
Ja też dzisiaj nie byłam głodna prawie cały dzień, dopiero po 15 zrobiłam sobie obiad:
3 kotleciki sojowe + jajecznica z jednego jajka i łyżki szczypiorku + sałatka z jednego pomidora i jednej cebulki. No właśnie! Może Twój jadłospis Nezko jest mało dietetyczny, bo Ci brak takowej weny. Jadłospisy innych mogą Cię zainspirować ![]()
![]() |
#1806 |
Zakorzenienie
|
Hejjkaa
![]() no i poległam, a tak dobrze mi szło, ale po południu nie wytrzymałam i poszłam po kanapkę i zjadłam ogromną kanapkę z pastą jajeczną, pomidorem i sałatą. Widać w mojej pracy jabłuszko i marchewka nie starczy. Bo po zjedzeniu kanapki moja muzgownica wzięła się do pracy. A wracając z pracy wzięło mnie na słodkie i musiałam ![]() ale daje rade bez kawy ![]() jutro dalej bez kawy, ale już wiem, że bez kanapki się nie obędzie. Oki mykam bo muszę dokończyć projekty. Ale Pestka ma racje nie ma odwołania musimy ostro walczyć. Tak więc wieczorem 100brzuszków i skakanka a jutro na fitnes i siłownię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1807 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Idę za karę na rower (za karę- bo jest zimno, a jazdę na rowerze lubię) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1808 |
Rozeznanie
|
Zmotywowałam się do ćwiczeń i zrobiłam 30 min ćwiczeń pilatesa z płytki. W ogóle nie czuję, żebym coś ćwiczyła
![]() ![]() A tymczasem dobranoc ![]()
- O ile miałem możność stwierdzić, wydaje mi się, że powszechnie przyjęty przez kobiety sposób pisania listów jest nienaganny, z wyjątkiem trzech drobiazgów. - Jakich to, proszę? - Stały brak tematu, całkowite lekceważenie interpunkcji i częsta nieznajomość gramatyki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1809 |
Wtajemniczenie
|
Udanego dnia wszystkim życzę
![]() Od dziś solidnie wzięłam się za siebie. Zauważyłam, że piję za mało wody, za to dużo herbaty, co też nie jest aż takie dobre, w dodatku piję w trakcie posiłków ![]() ![]() W planach na dziś mam również rozciąganie, ćwiczenia na ręce i brzuch. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1810 |
Raczkowanie
|
Hej,
ja obudziłam się dzisiaj z przemożnym pragnieniem zjedzenie... kaszy manny ![]() Ale za to obudziłam się strasznie przeziębiona. Dziś to już chyba powinnam w końcu iść na tę jogę, co to tak odkładam i odkładam, w końcu mam czas o 17. A dodatkowo Wam powiem, że pierwszy bezmięsny tydzień to była tragedia. Ale drugi to już jest zupełnie co innego: odeszła mi na mięso ochota. Kombinuję takie kolorowe, zdrowe i smaczne posiłki, że aż mam wrażenie, że mięso by mi je popsuło. Ale w niedzielę na pewno zjem jakiegoś klopsa czy kotleta. 100% wege mnie nigdy nie przekona. ![]() Dobra, lecę pod prysznic! Cmoki!!
![]() |
#1811 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, ja dzisiaj od rana na sportowo, ledwo wstałam rolki (na śniadanie zjadłam płatki z mlekiem) , a o 12 poszłam na vacu, później małe zakupy. Przed chwilą wróciłam i jem obiad. Na rolkach znowu się wywaliłam, i kolejna dziurka, w kolejnych spodniach. Naprawdę nie wiem jak ja to robię xD To chyba trzeba być mną. Za chwile ide jeszcze z siostrą na zakupy, później może jeszcze pograć w nogę.
pestka no nie wiem czy będąc przeziębioną powinnaś iść na jogę... Zastanów się. Co do mięsa, to myślę, że nie dałabym rady. Jestem jak najbardziej mięsożerna, nie wyobrażam sobie dnaia bez niego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1812 |
Zadomowienie
|
Bafi Ja wiedziałam, że zmarzły jak już dużo śniegu było i mróz w nocy. Z rana wszystkie drzewka były przykryte prawie, że lodem
![]() ![]() pestka Ten pomysł jest świetny, tylko nie wiadomo czy każda będzie chciała wypisywać swój jadłospis ![]() ![]() nezka Tragedia ![]() ![]() windbag A właśnie. Dlaczego właściwie nie powinno się pić po lub w trakcie posiłku? ![]() Dzisiaj mam świetny dzień! Mój chłopak zdał prawko, za 1 razem! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1813 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1814 |
Zakorzenienie
|
hej.
dopadł mnie leń dzisiaj ![]() ![]() kto mi tu robi smaka na kasze manną ![]() ![]() ale mam tez i mały sukces wytrzymałam 3 dni bez kawy ![]() Ale 3 dni głodówki nie dla mnie. Może gdybym w pracy nie musiała myśleć, to mogła bym, ale mój umysł potrzebuje energii. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1815 |
Raczkowanie
|
merry => kasza manna to nie grzech! jak masz w szafie co potrzeba to nie masz na co czekać, miła nagroda po tej głodówce
![]() No dobra, to może niech chętne spisują swoje jadłospisy, a niezdecydowane może się ośmielą :P Jako "przemycacz" pomysłu rozpocznę: Śniadanie: miseczka kaszy manny + kubek kawy z mlekiem 1,5% II śniadanie: trzy kanapki z pasztetem sojowym i zielonym ogórkiem Obiad: cztery kotleciki sojowe + micha sałatki (zielona sałata, rzodkiewki, jogurt naturalny, sól) Kolacja: wielki kubas czerwonej herbaty i kawałeczek bułki tartej z jajkiem (została po kotletach sojowych ![]() Rozbolało mnie wariacko gardło, więc odpuściłam tę jogę, ale chociaż wieczorem porobię brzuszki... ![]()
![]() |
#1816 |
Zakorzenienie
|
a u mnie z rana za miast kubka kawy szklanka wody z wyciśniętym sokiem z cytryny, w pracy około 9 na śniadanie duża kanapka z serem białym, pomidorem, rzodkiewką.
Oprócz tego 2 x herbata zielona i 1xherbata owocowa i butelka (mała) wody. po pracy na obiad zupa z młodych buraczków. ina podwieczorek 5 wafelków kakaowych. i na kolacje kanapka z szynka i sok przecierowy. si chyba nie jest źle ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1817 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1818 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#1819 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() ledwo wstałam z rana, takie mam zakwasy, nie wiem co będzie z dzisiejszą moją aktywnością, bo ledwo się ruszam. Może do popołudnia mi przejdzie. Wreszcie czuję, że moje ciało żyje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1820 |
Zakorzenienie
|
A ja ostatnio żyję w jakimś stresie, przez to tak mi się żołądek skurczył i nie potrafię za wiele zjeść.
Waga chyba trochę poleci w dół - na szczęście nie mam napadów wilczego głodu i jem racjonalnie tylko mniej z racji ściśniętego żołądka. Windbag - to że zakwasy to bardzo dobrze ![]()
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2011-05-06 o 07:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1821 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1822 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1823 |
Raczkowanie
|
wczoraj poległam.. była i kawa i czekolada... no i ten Strogonov co to moja mama go zrobiła i aż żal było jej odmówić..
![]() ![]() _________________ Wzrost 180 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1824 |
Zadomowienie
|
merry Przeczytałam Twój post i od razu poszłam do kuchni po szklankę wody z cytryną, mniam
![]() Widzę, że spożywasz dużo płynów... herbatki, woda, soki itp. ![]() ![]() ![]() ![]() bafi windbag Dziękuję za info ![]() ![]() marta Najważniejsze to się nie poddawać ![]() ![]()
![]() |
#1825 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, proszę Was o radę. Tracę już powoli motywację do wszystkiego.
Trzymam dietę od 1,5 miesiąca. 1400kcal, 100 bialka, 50 tłuszczy, 130 węgli. Myślę, że przestrzegam ogólnych zasad zdrowego żywienia – pieczywo razowe, sporo warzyw etc. Kolacja składa się tylko z białek. Oprócz diety biegam codziennie. Wcześniej jeździłam na rowerku stacjonarnym. I wszystko na nic. Przez to 1,5 miesiąca waga stoi w miejscu i ani drgnie. Obawiam się, że mogłam sobie wcześniej zepsuć metabolizm, kiedy pożywałam mniej niż 1000kcal dziennie (nie z powodu diety a braku apetytu, stresow). Jak mogę przyprowadzić do porządku mój metabolizm? Mam 4 miesiące, żeby schudnąć. Robię wszystko co w mojej mocy, a efektów żadnych. Bardzo proszę o sugestie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1826 |
amor vincit omnia
|
może zmień rodzaj i częstotliwość wykonywanych ćwiczeń. postaram na typowe aeroby, które zatrząsną trochę organizmem i spalę tkankę tłuszczową.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1827 |
Raczkowanie
|
Matko, ale mnie dopadł okres morderca....
![]() http://www.youtube.com/watch?v=EQFt7wJCyyk piosenka na dobry początek dietowego dnia! ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1828 |
Raczkowanie
|
Cykaneczka -> też jestem za zmianą rodzaju ćwiczeń
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pestka --> na pewno dasz sobie radę! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1829 |
Rozeznanie
|
Wczoraj niestety dietetycznie poległam - wszamałam fast-fooda, i to całkiem sporą ilość. Ale to dlatego, że byłam do późna poza domem. Ale byłam też kilka godzin na juwenaliach, więc można chyba uznać, że dzień nie był do końca stracony
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1830 |
Zadomowienie
|
u mnie juwenalia bodajże w następnym tygodniu więc i u mnie będczie cienko z dietą
![]() polecam ćwiczenia z jillian po niej mam zakwasy do dziś a ćwiczę już dłuższy czas |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.