|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
Mdli mnie.. 34 tydzień a mnie mdłości dopadły. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1802 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
no i nie doczekałam się na męża i obiad sama zjadłam. Dzidziusiowi chyba posmakował kurczak słodko-kwaśny
![]() Wiecie co, już zaczyna mnie męczyć fakt, że nie wiem czy to chłopak, czy dziewczynka, bo kompletnie nie wiem jak zwracać się do niego/niej. Najczęściej wychodzi mi z ust forma męska, bo mi tak prościej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1803 | ||||
Zadomowienie
|
GRATULACJE DLA NOWEJ MAMUSI
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja to calkiem wpadam w panike jak pomysle sobie ,jak poradze z malenstwem i moja corka ktora ma bardzo silny charakter a do tego jest mocno zazdrosna ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
http://www.argos.co.uk/static/Produc...3EBABYLISS.htm jeszcze do dzis jest w promocji ,mowilam mezowi ze taka bym chciala a on mi na to -to moze sama sobie kup bo mala chora to nie mozemy jechac razem ,no nic pewnie pojade ale powiem aby mi choc sam zapakowal i pod choinke polozyl ![]() ![]() Dzis w koncu zabrałam sie za porzadek u córki w pokoju.Sprzątałam chyba z 3 godziny ,bo wszystko myłam wycierałam ,układałam zabawki i segregowałam mniejsze duperelki i na ułozenie ciuszków w szafie i przebranie co za małe juz sił mi nie wystarczyło.A jeszcze musiałam cała posciel jej poprac bo w nocy było siusku do łózka i znów materaz cały zalany ![]() Po sprzataniu tak zglodniałam ze zjadłam kanapki z poledwiczka i chrzanem w miedzyczasie gotujac makaron na slodko ze smietanka po ktorym dalej czuje głod ![]()
![]() |
#1804 |
Zadomowienie
|
A ja właśnie dowiedziałam się, że mąż po pracy jedzie z autem do elektryka, bo coś się nam zepsuło....k****!! Jak tu się nie denerwować, sypie u nas cały dzień, już nawet nie widzę przez okno, gdzie jest chodnik, a gdzie ulica, a tu wyszło, że do tego dentysty będziemy musieli na pieszo iść...nie jest w sumie daleko, ale tak mi się nie chce, że szok! No i nie wiem, czy na 17 zdążymy, na razie czekam na męża...
Kurcze, zawsze coś, a już przed świętami to zawsze jakieś cuda się nam dzieją. O właśnie...muszę dopakować chusteczki nawilżane do szpitala..dobrze, że mi przypomniałyście. No i "zastawę obiadową" dla siebie. Dziś jak na złość brzuchol mi twardnieje często...a może to Mały tak mocno się napina, sama już nie wiem :/. Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-12-14 o 15:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#1805 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1806 |
Przyczajenie
|
Jak ja czytam co Wy dziewczyny jecie, to znowu robię się głodna, a przed chwilą zjadłam
![]() ![]() Hm... to chyba wezmę też drugą paczkę pampersiaków... tylko jak to wszystko spakować, to jak wyjazd na wakacje ![]() Chantalle wszystkego najlepszego ![]() ![]() muron właśnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1807 |
Raczkowanie
|
urodziny byly pare tyg.temu,ale i tak dziekuje!
#1808 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1809 |
Zadomowienie
|
U nas połozna na szkole rodzenia dała nam kartkę co trzeba mieć, a potem i tak powiedziałą, że w sumie nic nie trzeba bo oni ubierają malucha w szpitalne ubrania, dopiero rodzice mogą przebrać małego.. dlatego nie wiem czy do szpitala zabrać ręczniki.. na wszelki wypadek wziełam 2 pieluchy flanelowe więcej. Jako ręcznik też moze służyc..
|
![]() ![]() |
![]() |
#1810 | |
Zadomowienie
|
GRATULACJE DLA NASTĘPNEJ MAMY!!!
Cytat:
![]() czytam i czytam a tu taka wiadomość, i boję się, praktycznie to każda może być następna. domówiłam parę rzeczy na alle i jutro pakuje torbę, bo kto wie kiedy pojadę, został mi miesiąc ![]() remont już kończymy, zostały takie sprawy wykończeniowe, pieniędzy brakuje, nie wiem co to będzie... jeszcze fotelik musimy kupić. mała daje popalić, żebra tak mnie bolą, że masakra, nie wiem skąd takie małe dzieci mają tyle siły. i brzuch mi troszkę twardnieje, ale szybko puszcza, nie wiem, czy się bać...ale więcej leże i przechodzi. hippiepear ja też mam 21 lat, w styczniu 22 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1811 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wolę sama nic nie brać, tylko to, co mam zapisane....wiem, że nospa to nic takiego, ale skoro nie mam jej zapisanej, to sama sobie dawkować nie będę...a na IP pojadę w ostateczności ![]() No i przepadła nam wizyta u dentysty...okazało się, że z autem to coś poważnego, mąż właśnie siedzi u elektryka jakiegoś...ciekawe, na kiedy nam naprawią auto... Świetnie, na tydzień przed świętami, dobrze, że już mam część zakupów na Wigilię... A jutro na SR trza będzie się wozić taksą...supcio, czuję, że akurat świąteczna premia męża pójdzie na auto, a nie na prezenty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1812 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziś znajomy TŻa własnie mówił, że jego żona ma termin na 1.01. ale też lekarz powiedział, że tygodnia to ona chyba już nie wytrzyma, więc styczniowe bobasy się śpieszą ![]() Mnie dziś męczą plecy, brzuch twardnieje, bo mała namiętnie się wypycha i mam nadzieję że moja córka nie będzie czekać aż do 40. tygodnia... ![]() Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-12-14 o 16:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1813 |
Raczkowanie
|
GRATULUJĘ KOLEJNEJ MAMIE
![]() Jejku... A mi został miesiąc... Dziś zaczęłyśmy 36 tydzień... A ja nawet nie spakowana... Muszę się w niedalekim czasie spakować ![]() U nas pampersy trzeba wziąć ze sobą, dostaliśmy listę od położnej jak byliśmy porodówkę zobaczyć... Ja też mam 21 lat, w lutym 22 i uważam, że to dobry wiek na ciążę i dziecko, są dziewczyny które o wiele wcześniej rodzą dzieci i jest ok, także nie ma co się przejmować... |
![]() ![]() |
![]() |
#1814 |
Raczkowanie
|
O rety co to się dzieje gratulacje dla nowej mamusi i Patrycji
Wczoraj w nocy moim znajomym urodziła sie w domu córka, ważyła 2400g- poród odebrał tata małej. ![]() a znajoma, o której pisałam wcześniej w terminie urodziła chłopca, który wazył 2300g! normalnie takich ludziom, co to kobietom w ciaży wytykają każdą fałdke, to bym włosy z głowy powyrywała! Najgorsze, że większosć kobiet nie pamieta, jak wyglądały w ciaży- nawet jak były o wiele grubsze, innym liczą każdy gram i wytykają każdą fałdke ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1815 |
Zadomowienie
|
witam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() muron ale Ci brzuszek urósł przez te 6tygodni!! ja też bym tak chciała wyglądać w tym wieku ciążowym ![]() ![]() hippiepear ja to nawet nie mam swojej wyprawki do szpitala kupionej- żadnych podkładów ani koszul do spania ![]() ![]() ze mnie ostatnio zrobił się straszny babsztyl i nie ma zmiłuj w pracy - robie porządki wśród tych co się zapuszczają ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1816 |
Zadomowienie
|
ja tez zaszlam w pierwsza ciaze w wieku 21 lat a teraz mam 26
![]() uwazam ze to dobry wiek ,bo jak bede w wieku 30 lat to moje dzieciaki juz beda takie "samodzielne":rolleye s: bede miec tez czas dla siebie ,na swoje pasje na przykład ![]() ja tez jeszcze nie spakowana ale do lutego mam czas ![]() choc po nowym roku niech sie dzieje co chce ,a tak serio to moge rodzic na poczatku lutego ,najlepiej 7 bo moj maz ma wtedy urodziny ,wiec piekny prezent by dostal ![]() musze zabrac sie za przygotowanie obiadu a dzis mam zrobic zeberka pieczone w woreczku i od rana myje wlosy ,jeszcze tego nie zrobilam ,lenia mam
#1817 |
Zadomowienie
|
olbka trzymaj sie, kochana
![]() Czekam na wiesci po USg ![]() muron ja juz mam w pokoju miejsce na pampersy ![]() Dzieki Wam wszystkim za linki ;* cos na pewno wybiore ![]() Mojej mamie sie teraz cos wkrecilo i wpadla w jakas mala panike :P przyszla do mnie do pokoju i powiedziala, ze wlasnie sobie uswiadomila., ze ja niedlugo rodze i ze gdyby sie zdazylo, ze bede miec niedonoszona ciaze (tak jak ona miala z moim bratem), to w sumie bym mogla juz urodzic :P i powiedziala ze w tym tyg koniecznie jedziemy szukac wozek i wypatrzec lozeczko (potem sobie je najwyzej kupie na allegro) no i kazala mi juz torbe jak najszybciej spakowac... Czy ona ma jakies przeczucie?? :P havana wygladasz swietnie ![]() make-up-istka ale urzadzilas krolestwo dla malej ![]() Co do opakowan wiklinowych, to ja ich ostatnio widzialam peeeelno w Castoramie A co do przychodni... Mnie kiedys wziela tak nagle goraczka, mialam 39,5 stopnia... I ledwo co przytyomna doszlam z TŻem do przychodni, mowie jej prawie mdlejac co mi jest a ta do mnie, ze mnie nie przyjma bo juz im sie limit wyczerpal i moge sobie jechac na 18 do takiej przychodni, gdzie moga tak innych odeslac...;/ myslalam ze ja walne, ale nawet nie mialam sil... A jak wrocilam do domu to mi oczywiscie jeszcze gorzej bylo... Stalowamangolia, Louboutinka....taki drogi macie Feminatal???? Ja kupilam za 33zł...(bez recepty) No i dziwne, ze mienili Wam cene, bo przeciez na tym opakowaniu, co byli na etapie zmieniania, to bylo napisane, ze zmienia sie tylko nazwa, a sklad i cena zostaja takie same... ACHAIA GRATULACJE ![]() ![]() hippiepear ja tez mam 21 lat ![]() Ale ostatnio tez stwierdzilam, ze to idealny wiek, bo nigdy nie chcialam pozno rodzic pierwsze dziecko. Gdyby nie ta wpadka, to pewnie do konca 3 roku studiow (czyli do lipca) bym nie chciala miec dziecka, potem pewnie bysmy planowali slub, wiec na pewno bym sie normalnie tak zabezpieczala, ze az celibat by chyba byl :P potem to bym pewnie stwierdzila, ze szybko magisterke zrobie...pozniej, zeby byc jeszcze 'na swiezo' to jakas prace bym szukala, no i bym musiala troche popracowac i dopiero wtedy bym zaszla w ciaze, zeby moc pozniej do tej samej pracy wrocic..... A tak to moze jesli sie uda, to od wrzesnia zaczne magisterke zaocznie (jesli mi dziecko na to 'pozwoli') i pozniej juz praca i moja zyciowa kariera ![]()
#1818 |
Zadomowienie
|
Kurczę, dziewczyny i jak to jest z tymi fachowcami u nas??
Mąż właśnie dzwonił, że już jedzie do domu...jeden elektryk powiedział mu, ze to poważna sprawa i on tego dziś nie zrobi...mąż pojechał do drugiego, ten wsiadł do auta, coś przy kabelku porobił i kazał mężowi do domu jechać... A ja już się takiego strachu najadałam, kombinowałam, jak tu zakupy będziemy robili, zupełnie niepotrzebnie...co za wieczór. A co do wieku - każdy dojrzewa inaczej...jedne chcą zostać mamami w wieku 20 lat, a inne nawet po 30 nie czują takiej potrzeby...a ludzie niech gadają...ja też usłyszałam raz od "koleżanki", że chyba nie po to robiłam magistra w czerwcu, żeby się w pieluchach zakopywać, że lepiej pracę znaleźć i karierę zrobić, ale puściłam tę uwagę mimo uszu...ważne, ze ja i mąż chcieliśmy zostać rodzicami, reszta niech spada, jak się nie podoba ![]() Miłego wieczorku Kochane ![]() Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-12-14 o 16:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#1819 |
Zadomowienie
|
Doradzcie ktory wozek jest lepszy
![]() JUMPER X - BABY BOY & BABY GIRL Tako Fast Rider JUMPER X - MINERALS
#1820 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje dla mamusi ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ja muron ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a co do karmników, to wczoraj za całe 10 zł u chińczyka różowy kupiłam ![]() ![]() ![]() na razie nie szaleję z jakimiś wypaśnymi, bo nie wiadomo jak z laktacją będzie :P najwyżej dokupi sie potem ![]() fajniutko ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1821 |
Zakorzenienie
|
już poprasowane, teraz firanki się piorą (drugi raz), a następnie poleci ciemne pranie nasze i został mi tylko jedna reklamówka z kocykami i kombinezonami i będzie git. Tylko nie chcę wiedzieć jaki będzie rachunek za prąd.
agape a gdzie ty chodzisz na basen?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1822 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1823 |
Zakorzenienie
|
make_up_istka kurcze coś w tym jest, chyba musisz się szykować, bo wszystkie ci wróżą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1824 |
Raczkowanie
|
karinaaa
ja sama bylam takim prezentem dla swojego taty, urodzilam sie dokladnie w jego urodziny, 2 tyg przed terminem ![]() na pewno Twoj TZ bylby przeszczesliwy ![]() Katarina89 Ty jakos inaczej liczysz te tyg, wg suwaczka to bym powiedziala ze skonczylas 36 tydz ![]() make_up_istka trzymaj sie bo tu widze same wrozki ![]() a nie wiadomo kiedy Gabrysia sie zdecyduje ![]() Moja Mala caly czas pupa do dolu, a glowka uciska mi na zoladek, ciekawa jestem kiedy sie obroci. Edytowane przez mila24 Czas edycji: 2010-12-14 o 17:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#1825 | |
Zakorzenienie
|
ja mam blisko na paderewę, ale szczerze mówiąc kilka lat temu nie postawiłabym tam mojej stopy.................obs kurnie mi tam było. Byłam raz z koleżanką.
---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Nam się złożyło tak, że wiadomość o ciąży połączona była z urodzinami męża, a ja mam termin na 2 tygodnie przed moimi urodzinami. Tak więc każdy dostał i dostanie fajny prezent. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1826 |
Zadomowienie
|
a u nas w lutym minie 8 lat jak się zaczeliśmy spotykać a że trudno nam określić dokładną datę to każdy dzień lutego będzie prezentem dla nas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1827 |
Zakorzenienie
|
LadySith teraz to i ja mam się dobrze, bo tylko zostały mi kocyki i kombinezony do wyprania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1828 |
Zadomowienie
|
cytrynka ja tylko mówie co mi na IP powiedzieli. Tam lekarz kazał przy skurczach brać 3x2 tabl, ale uważam, że to zdecydowanie za duża dawka.
Za dwa dni mam wizytę u lekarza.. Ciekawe co m lekarz powie tym razem... Jest mozliwe, że kuzynka dziś zaczęła mieć mdłosci a dopiero 20 ma test zrobić? tzn czy tak szybko mogą wystąpić objawy ciąży czy się zatruła? |
![]() ![]() |
![]() |
#1829 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Wczoraj za to jak zostałam w domu sama cały dzień z teściem, to co chwila na górę przychodził zapytać jak się czuję, bo pewnie się biedak bał że zacznę mu rodzić ![]() Ja tam póki co obmyślam co ubrać na siebie na sylwestra ![]() ![]() Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-12-14 o 17:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1830 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mysiopez każdy organizm reaguje inaczej, ciężko powiedzieć.....same mdłości o niczym jeszcze nie świadczą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.