|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku ![]() |
|||
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 42,86% |
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
3 | 6,12% |
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
0 | 0% |
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
9 | 18,37% |
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
7 | 14,29% |
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
8 | 16,33% |
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
0 | 0% |
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
1 | 2,04% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
castia- a to cie przetrzymała Malwinka
![]() diatoma-dobra jesteś z tym rozcinaniem ![]() u mnie to raz dwa i bodziak przez głowę zdjęty, właśnie przebierałam, bo się Naduni ulało. Nawet nie mam chyba żadnego zapinanego. synek śliczny ![]() trzyrazyi-ja zawsze kapie z mężem, bo mamy taka komodę, gdzie jest od razu wanienka i przewijak i to się tak przekłada i nie da rady tego zrobić jedna ręka. Zresztą myślę,z e takie wspólne mycie buduje wieź i trwa o wiele krócej, niż gdybym sama miała to robić.
#1802 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no tak ja tez kapalam do tej pory ale maz ma 2 zmiany i konczy o 22.00 prace zanim bedzie w domu minie a moja lalunia nie wytrzyma tyle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1803 |
Zakorzenienie
|
na pewno dasz sobie radę
![]()
#1804 |
Wtajemniczenie
|
Witam się na odchowalni jako mama
![]() Na razie nie dam rady nadrobić Was, bo dopiero dzisiaj wyszliśmy ze szpitala i jeszcze się z mężem ogarniamy, nie wiemy co i jak, ale pierwsza kąpiel za nami i to bez żadnej pomocy ![]() na razie wszystko mnie przeraza, opis porodu zrobię może jutro i wkleję zdjęcia, teraz idę odpocząć zanim Niunio się obudzi na żarełko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1805 | ||
Zakorzenienie
|
Współczuję tych problemów z usypianiem dzieci. Moja śpi cały dzień i całą noc. Budzi się na jedzenie, kąpiel czy zmianę pieluszki. Chwilkę porozgląda się, nie płacze i zasypia bez problemu sama w łóżeczku. Czasem jak dłużej je zdarza się, że zaśnie przy piersi, ale nie ma problemu z budzeniem się w łóżeczku. Jedyna wada tego jest, że mam problem zrobić jej zdjęcie, kiedy ma otwarte oczka
![]() Byliśmy dziś pierwszy raz na krótkim spacerku, pogoda świetna. Mała miała na sobie body, śpioszki, kaftanik cieplejszy komplet koszulka+półśpiochy i przykryta kocykiem. Sprawdzałam i nie było ani za zimno ani za gorąco. Cytat:
Cytat:
laseczkaa gratulacje ![]() Na razie nie daję i mam nadzieję, że nie będę musiała dawać. Smoczka dostała tylko w szpitalu, jak jeszcze nie miałam jej ze sobą. Potem raz jej dałam sama, ale od razu go wypluła. ego_ego witaj wśród mam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1806 |
Zadomowienie
|
ego ego witaj na odchowlani i gratki za bezstresowan pierwsza kapiel
![]()
#1807 | ||
Zadomowienie
|
ale wczoraj miałyśmy wieczór
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() czarna witaj z powrotem, martwiłyśmy się tu wszystkie o ciebie ![]() ![]() ![]() cudny bąbelek z Majeczki ![]() kochana wracaj szybko do zdrowia ![]() Cytat:
dzięki, muszę podskoczyć do superpharm bo tam tylko one są w mojej okolicy a jak nie będzie to zamówię na allegro, muszę jeszcze kupić jakiś szampon do włosków bo teraz mamy płyn dwa w jednym uff ja na szczęście od początku nie miałam oporów przed wkładaniem bodziaka ![]() ![]() Tymek słodziutki ![]() Cytat:
ja kąpie sama albo mąż sam tzn zawsze w asyście tego drugiego ale tylko tak dla towarzystwa ewentualnie do podania czegoś, gabkę użyłam parę razy i wole kąpać bez niej dasz radę ![]() ego ego jeszcze raz przesyłam serdeczne gratulacje, wypocznij i wpadaj z opisem i zdjęciami ![]() ![]()
![]() |
#1808 |
Zakorzenienie
|
Castia - Malwinka ma dziś szczepienie więc powodzenia
![]() trzyrazyi - Fabianek miał jakos 5.5 tyg jak zaczął się usmiechac, najpierw delikatnie a teraz takie duuuże uśmiechy ! miamore999 - to kup sobie syrop Prenalen jak Cie bierze przeziebienie ![]() iza - ja też na początku chodziłam w tą i z powrotem ale opłacało się, synek już wie ,że łóżeczko to nie więzienie :p Gosik witaj ! ![]() ego gratulacje kochana ![]() n.ik.a witaj kochana i gratulacje ![]() iweczka - też tak mam,zasypiam nagle i budze sie w szoku.. jak ja zasnelam ?! eirene1987 sliczny synus ![]() ![]() wanilka 4320 ładny wynik ![]() ![]() ale nadrabia ;p czarna - witaj sliczna Majusia ![]() ![]() i juz nie znikaj ![]() Diatoma- sliczny Tymuś ![]() ![]() trzyrazyi - ja caly czas z tż kąpie, pokoj nagrzany i w pokoju malego ale teraz bedzie szedl do pracy, tzn jak bedzie mial nocke to raz na 4 dni sama bede musiala kapac ale dam radę ;p wanilko - wspolczuje płaczu Nadusi ;( u nas na szczęście nic, ale był marudny wczoraj i całą noc się bałam czy nie ma gorączki ale temperatura ok... i też podziwiam mamy które walczą z kolką, dziewczyny jesteście bardzo dzielne !!! A ja mimo tego ,że synek po tym szczepeniu budził się co 2 h i był taki 'smutny' płaczliwy to jestem szczęsliwa z samego rana synuś strzela do mnie takie usmiechy że głowa mała! widze jak ijest radosny i jak pieknie sie usmiecha.... cudo normalnie ![]()
#1809 |
Zakorzenienie
|
Melduję się z Zosią
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1810 |
Rozeznanie
|
wanilia współczuję bólu nóżki malutkiej. Nam pielęgniarka powiedziała, że jakby nóżka spuchła to żeby zrobić okład z sody oczyszczonej
![]() Monti dobrze, że Fabianek dobrze się czuje po szczepieniu ![]() ![]() diatoma Tymuś jest słodki ![]() Czarna dobrze, że jesteś bo zaczęłyśmy się martwić o Ciebie ![]() ![]() ego gratuluję pierwszej bezstresowej kąpieli ![]() Olusia witaj kochana ![]() Co do smoczka to daję Alankowi po kąpaniu jak go ubieram albo jak bardzo marudzi i nie mam już pomysłu jak go zabawić. My dzisiaj świętujemy bo Alanek kończy 8 tygodni ![]() ![]() ![]() A to moja kluseczka ![]() Edytowane przez patrycja_22 Czas edycji: 2011-07-21 o 15:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#1811 |
Zakorzenienie
|
pati Alanek jest prześliczny
![]() ![]() ![]() ![]()
#1812 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
super że Fabianek przeszedł szczepienie bez komplikacji ![]() zajrzałam wczoraj do swojej książeczki zdrowia i powiem wam że Nadia rośnie w takim samym tempie jak mamusia ![]() ![]() Cytat:
szkoda że o tym nie wiedziałam bo oszczędziłabym Nadii tyle cierpienia ![]() oo jaaaa ![]() ![]() ![]() ![]() zdjęcie w wanience boskie ale mam chcice na loda z maca, jadła już któraś loda ?? \ do mam których dzieci miały wysypkę, zeszło wam już troszkę ?? u nas czoło już ładne ale policzki i broda zmasakrowana ![]()
![]() Edytowane przez wanilia83 Czas edycji: 2011-04-20 o 08:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1813 |
Zakorzenienie
|
wanilka-wspolczuje, to musial byc przejmujacy widok :plis:
oluusia-witaj ![]() Patrycja-ten twoj Alanek to juz dorosly facet prawie ![]() moja Nadunia wczoraj zaczela sie usmiechac swiadomie do taty podczas kapieli, im glupsze miny robil i dzwieki wydawal, tym wiekszy zaciesz miala ![]()
#1814 |
Zadomowienie
|
dzień dobry kochane
![]() ![]() ile wasze maluszki jadły jak skończyły tydzień? a wczoraj moja mama przytaszczyła wagę i Kala waży 3000 g. W czwartek przed wyjściem ze szpitala wazyła 2760 g, czyli przybiera ![]() żółtaczka nadal nie schodzi ale mamy nadzieję, że wypłuka ją ta glukoza bo nie mam zamiaru wracać do szpitala ![]() kurcze laski wczoraj przeżyłam koszmar. Zostałam z małą sama i ją przebierałam. Nagle Kali się ulało (choć jadła godz. wcześniej) i się zaksztusiła, po chwili mleczko zaczęło jej wypływac z nosa a ona nie umiała złapać powietrza. Kala zrobiła się czerwona a potem bordowa i wydawało mi się, że miała bezdech. Rozpłakałam się ale wzięłam ja szybko na ręce i zaczęłam klepać po pleckach. Ona nadal się dusiła. Po kilku chwilach wszystko przeszło a ja siedziałam i ryczałam, bo nawet nie chcę pisać co sobie myślałam iweczka a zapuszczasz jakieś kropelki. U nas z oczkiem tez raz lepiej raz gorzej. Położna kazała przemywac dodatkowo rumiankiem. iza ten masaż robisz przy przemywaniu oczka. Mokrym gazikiem jałowym wycierasz oczko do wewnątrz, czyli do noska i ciągniesz dalej w dół wzdłuż noska i tak kilka razy. Tak radziłą mi w szpitalu pediatra, bo to pomaga odetkac zatkane kanaliki a teraz fotka mojej Kali, która od urodzenia raczy nas takimi uśmiechami ![]()
![]() |
#1815 |
Zadomowienie
|
Wanilia współczuję płaczu i wyobrazam sobie co przeszłaś
![]() Moja na szczęście po szczepieniu-super, była wczo b.grzeczna, tylko jak zapomniałam i dotknęłam jej uda to zakwiliła. Dzisiaj wczesnie wstała, potem pomarudziła i sama zasnęła! Jestem w szoku! To juz drugi raz jak sama zasypia.
![]() |
#1816 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Masz jakąś fajną pościel. Gdzie kupiłas?
Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje... ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-51052.png Edytowane przez mokra6 Czas edycji: 2011-04-20 o 09:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1817 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj kochana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() cieszę się że Fabianek tak dobrze zniósł szczepienie ![]() witamy ![]() ![]() ![]() ![]() Wanilko współczuję tego bólu nóżki. biedna malutka dobrze że już jest w porządku. a co do kolek ja tfu tfu mam nadzieję że nas to nie spotka nasz mały rzadko płacze ale jak już płacze to serce mi się kraje... Cytat:
![]() ![]() ja właśnie wczoraj zastanawiałam się czemu podczas karmienia lodów nie można jeść potem mi tż wytłumaczył że to chodzi o salmonellę... nie wiem kiedy się odważę a mam taką ochotę ![]() ![]() ![]() dzieci na tym etapie chyba nie uśmiechają się świadomie...
![]() |
#1818 |
Zakorzenienie
|
patrycja ale on jest słodki...do zjedzenia
![]() Powiem Wam,że ja też się podziwiam odnośnie tych kolek ![]() ![]() My idziemy w przyszłym tygodniu na szczepienie...już się boję,co to będzie?! ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- ego-ego witaj,mamuniu ![]()
![]() |
#1819 |
Zadomowienie
|
mokra6 pościel Feretti Princess
![]() kochane siedzę na róznych forach, przeglądam strony i szukam wszystkiego o laktacji - chciałam jednak was zapytać, bo własnie przeczytałam stwierdzenie, ze uzywając tylko laktatora i nie przystawiając dziecka do piersi pokarm szybko zniknie ![]()
![]() |
#1820 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie wiem co to bedzie z tym moim karmieniem w nocy łądnie się najada Oli a w dzień 2 godziny potrafi siedzieć i jesc jeść jeść i co go odstawiam to ryk w końcu daje butlę i zjada 50-60 jeszcze... dziś tak np miałam jestem z nim sama płakał już przy cycu wkurzał sie dałam butle zjadł 50... i teraz spokojniutki... za 2 godzinki przed spacerkiem znów dostanie chyba butlę. wytrwała i cierpliwa to ja nie jestem chol.erka
![]() |
#1821 | |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj kończymy 4 tyg.
![]() i z tej okazji mała marudzi od rana ![]() Nika w tym okresie (2 tyg.) moja jadła 60ml na każde karmienie, tak mi radziła położna, (czyli co 2-3h) i mała z reguły wypijała wszystko a przed snem dawałam jej 90ml, a tak od 3 tyg. daje jej 90 ml, a teraz będę wprowadzać 120ml, zaczniemy od jedzenia po kąpieli, zobaczę czy wypije. I tym sposobem mała mi przybrała 700 g w 3 tyg. Cytat:
![]()
![]() |
#1822 | |
Zakorzenienie
|
kochane dobra wiadomość
![]() Prunelle napisała: "Wczoraj o 21.30 urodził się Krzyś. 3790g i 57cm ![]() mamusi gratulujemy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() no naprawdę jestem pełna pełna podziwu dla mam które walczą o laktację za wszelką cenę. kochane jesteście wielkie. ![]() ![]() ![]() nika mój ma teraz ponad 2 tygodnie ( 2tyg i 3 dni) i np na noc po kapaniu zjada 50-60ml ale przed kąpaniem zawsze jeszcze cyca je, poza tym jak karmię go cycem przez np godzinę to potem jeszcze wtryni 40-50ml butli nieraz... więc widzę że coraz więcej potrzebuje
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-04-20 o 10:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1823 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1824 |
Zakorzenienie
|
wiesz co widocznie niewiele skoro płacze i ciągle szuka tego cyca i chce jeść... poza tym jak czytam że niektóre na tym etapie co ja ściągają laktatorem 100-150ml a ja max 50 i to z wielkim trudem to coś nie halo ![]() ![]() ![]() krusiak tak sobie przypomniałam wczoraj ci już miałam napisać - te buty co ma mój Oli to mu tż kupił w pepco ![]()
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-04-20 o 10:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#1825 |
Zakorzenienie
|
nika, mokra -piekne dziewuszki
eirene-dla mnie to juz byly swiadome usmiechy. Czytalam gdzies, ze dzieci przeterminowane moga pewne rzeczy robic wczesniiej niz rowiesnicy, moja Nadia z om byla ponad tydzien przeterminowana, a z pierwxzego usg dwa. Poza tym te normy sa tylko orientacyjne i nie mozna sie do nich tak bardzo przywiazywac, w koncu niektore dzieci np placza lzami od urodznia, inne po kilku tygodniach czy miesiacu. Ja jako dziecko bardzo szybko zaczelam mowic, za to pozno chodzic, moja siostra odwrotnie.
#1826 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Hmhmhm moja corcia jest 9 dni przeterminowana i starsza od twojej o 2 dni i niestety sie jeszcze swiadomie nie usmiecha ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1827 | ||||
Wtajemniczenie
|
ale dizs obrodzilo w zdjecia maluszkow
![]() ![]() witaj Czarna ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Witaj Olusia ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tracionera co masz z laktacja ze piszesz ze sie pogorszylo?? u mnie tez nie najlepiej bo daje cyca i ta sądą medeli jeszcze 3 bulte na dobe :-( |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1828 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak ten czas leci;p Cytat:
![]() Poczatki sa trudne heh moja tez wczoraj jakas marudna byla i nie chciala spac;p Cytat:
![]() Cytat:
![]() Maja przesliczna ![]() Za nami ciezka noc ![]() Poslzysmy do przychodni sie zwazyc i moja milosc wazy 4200g(5 dni temu wazyla 4020g;p) a ma 2 tygodnie i 4 dni ![]() W przychodni byla miesieczna dziewczynka, a wygladala jak polowa mojej kluski hehe. Mamy w children centre pelno zajec darmowych np masaz itp, ale zapomnialam wziac ulotek i musze nastepnym razem wziac, ale juz sie tam zarejestrowalam, wiec moze zanieldugo pojdziemy zobaczyc co i jak ![]()
![]() |
#1829 |
Zakorzenienie
|
kasia- coraz mniej pokarmu mam niestety, staram się przystawiać Nadunie, żeby chociaż brodawki pobudziła, ale nie pomaga.
trzyrazyi- nie wiem, ja miałam wrażenie, ze uśmiechy były świadome, mój mąż tez, ale skoro uważacie,z e to niemożliwe, to może jakieś nasze przywidzenia. ![]()
#1830 | |
Zakorzenienie
|
Ja tak szybko bo jakoś czasu brak
![]() Dziewczyny maluszki macie cudne. Gratuluję nowym mamusiom ![]() Leoś zaczyna się śmiać na głos ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:59.