|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. |
|
19 | 33,33% |
| Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. |
|
23 | 40,35% |
| W trzeci trymestr wchodzimy, nasze Maluszki nie długo urodzimy. |
|
2 | 3,51% |
| W III trymestr wchodzimy i za nie długo nasze brzdące urodzimy. |
|
0 | 0% |
| Ruchy już czujemy, teraz na wyprawkę polujemy. |
|
5 | 8,77% |
| Wiosenne przygotowania - latem oczekiwane rozwiązania. |
|
1 | 1,75% |
| Na lato i maluszki czekamy, całą wyprawkę już mamy. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień, maj na kalendarzu, a mamuśki na wizażu. |
|
5 | 8,77% |
| Łóżeczka bez dziecka oglądać nie chcemy,co z noworodkiem robić dobrze wiemy. |
|
1 | 1,75% |
| Kolejny miesiąc już czekamy, letnie z nas będą mamy. |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja kiedyś jak mi fryzjerka zaczęla farbować wlosy, to mi sie przypomniało, że mam okres i że pewnie kolor nie wyjdzie, ale na szczęście ładnie wyszło |
|
|
|
|
#1803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratki mamusie za wszystkie udane wizyty |
|
|
|
|
#1804 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
Jejku, jak dziś pięknie i cieplutko, coś cudownego Za to pracy mam tyle, że nie wiem w co ręce włożyć... Ale w taka śliczną wiosnę nic mnie z równowagi nie wyprowadzi ![]() No i CHYBA dziś ramo, leżąć w łóżku, pierwszy raz poczułam Tymka
|
#1805 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie polecam wożenia dziecka w gondolce.Najbezp.jest w foteliku tyłem do kier jazdy
|
|
|
|
#1806 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zanka, gratuluję udanej wizyty ![]() Cytat:
Skoro OM miałam 27 września to 27 kończy się kolejny miesiąc i 28go zaczyna następny zresztą jakby się trzymać dokładnego przeliczania tygodni na miesiące, to np pierwszy miesiąc miały 28 dni a trzeci 35 dni..średnio wychodzi 4,5 tygodnia miesiąc więc ja wolę po swojemu ![]() Cytat:
Dziewczyny, jakbyście były zainteresowane to w tesco jest obniżka wielu ciuchów, i dla nas i dla dzieci, cherokee i f&f, niektóre naprawdę fajne i przecenione sporo
|
|
|
#1807 |
|
Zakorzenienie
|
Lekarz oddzwonił, mam zwiększyć luteinę na 2x2, magnez 3x1, i no spe 3x1, leżeć, jutro od 8 jest, więc mam się pokazać w gabinecie, to zbadamy co się dzieje, a jakby dzisiaj sie jeszcze pogorszyło to jeszcze dzisiaj.
Muszę iść do apteki po no spe bo mi się skończyła. |
|
|
|
#1808 | |||
|
Zakorzenienie
|
Super!. Też chcę kilka takich ciuszków ze śmiesznymi napisami
Też skorzystam z tego linka ![]() Nam finansowo nikt nie pomoże, nikt nie proponuje, a zresztą nawet byśmy nie chcieli. No i wszyściusieńko musimy kupić sami. Nawet 1 rzeczy nie dostaniemy po kimś. WOW!!! 62 to moi rodzice mają i teściowa, teść 71, a wszyscy dziadkowie i babcie to już od lat nie żyją. Cytat:
Przy kompie spędzam po kilkanaście godzin dziennie. Ale nowoczesne monitory i laptopy nie emitują żadnych szkodliwych fal, to tylko takie ludzkie zabobony. Jedyne co może być niewskazane, to to że laptop wydziela ciepło, które zanadto podgrzewa brzuszek, jeśli się go trzyma na sobie.Cytat:
Cytat:
|
|
#1809 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie tez jeden babcia i dziadek zyja, wiec Arturek ma juz prababcie i przadziadka, męża dwie babcie też na chodzie, chociaz juz po 80tce. więc i Kinia sie załapie
Artur fajnie ostatnio zdrobnił: powiedział że bedzie miał siostrzyczkę Kingulę ![]() ja mam dzień niechcicy - jeść mi się nie chce, pracować nie chce, ruszać nie chce, iść na lumpy nie chce... |
|
|
|
#1810 |
|
Zadomowienie
|
Zmalowana - piękne te twoje arcydzieła. Ja uwielbiam takie rzeczy. Sama nie mam takich talentów, ale kartki na święta strama sie sama robic.
Nerola - może ty się wypowiedz na temat kąpieli chłopców i ich małych ptaszków. Mnie też to nie daje spokoju. ja dziś ogólnie trochę słabo się czuję, nie wiem dlaczego, ale mam wrażenie że może ciśnienie mi skoczyło, albo spadło, bo serduszko jakby wyraźniej bije. Emil kopie wewnąterz, co nie jest przyjemne - wolę te kopy na zewnątrz. wiecie co taka historia jak zmalowanej znajomej się przydazyła to przeraża mnie. Współczuję dziewczynie i modlę się by mnie ani nikogo z nas to nie spotkało. |
|
|
|
#1811 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam synka i położna mówiła że ta skórkę trzeba trochę zsuwać
aby ten brud wypłukać
|
|
|
|
#1812 |
|
Zakorzenienie
|
Za brak fotelika jest mandat 150zł i 3 pkt karne
|
#1813 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1814 |
|
Zakorzenienie
|
blondynka - no wlasnie, a niektorzy jakos na sile odciagaja ten napletek a podobno to moze bolec u malych dzieci. normalne mycie tych okolic powinno starczyc przeciez...
|
|
|
|
#1815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla mnie najgorsze u niemowlaka było robienie pepka genicjana mój M to robil bo ja sie bałam
|
|
|
|
|
#1816 |
|
BAN stały
|
I kolejna wizyta udana!!!
![]() ![]() Agni ja mam się wypowiedziec co do jajek? otóż przy przewijaniu:myję chusteczką w te,we wte,tamte,poprzerzucam prawo lewo,góra i gotowe. Nie odsuwam napletka,tylko sprawdzałam każdemu w kapieli czy odsuwa sie nieco ale nie tak by główka wyszła broń Boże.I stąd wiem,ze wszyscy mają wszystko ok i nie ingeruję.Brud tam sie nie zbiera. Jak stanie podczas przewijania to widać .Takze spokojna głowa. W końcu się Shirka odezwała ![]() Jeszcze poczekam cierpliwie na Meszsares i będę atakować PW.My zawsze wozimy w fotelikach.Od pierwszej podróży. A teraz muszę kupić Krystkowi fotelik bo jego przejmie Iza. Tylko skąd go wziać? |
|
|
|
#1817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niezabardzo delikatna jestem. a czasem jak mial jakis plesniawki to tez pediatra kazala buzi gencjanowac, to jjuz masakra byla - dziecko wygladalo jak jakis wampir ![]() nerola - pytanie techniczne: jak jezdzic samochodem z taka iloscia dzieci? czy 2 z tylu sie nie pozbija? zastanawiam sie czy lepiej starsze z tylu czy mlodsze i nadal nie wiem... Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-03-28 o 15:32 |
|
|
|
|
#1818 |
|
Zakorzenienie
|
Co stanie podczas przewijania ? ;>
|
#1819 |
|
Zakorzenienie
|
Eh.. a my własnie dostaliśmy tel ze szpitala, wczoraj odwiexlismy babcię tż na zabieg-serce, dzwonili żeby ktoś przyjechał bo cos jest nie tak, operacja potrwa jeszcze 5-6 godz, żeby ktoś był tam na miejscu jak już będzie po wszystkim........... i co? okazało się że tylko my możemy jechać... no to trzeba jechać, postaram się nie denerwować za bardzo.... i znowu 2h jazdy w jedną stronę.... wrócimy pewnie w nocy
|
|
|
|
#1820 |
|
Zakorzenienie
|
a chodzi o stawanie cycusia taka kozara jestem bo przerabiałam to u mojego chrześniaka ![]() a miałam pisać że też mam wizytę 11 kwietnia
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-03-28 o 15:56 |
|
|
|
#1821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nerola ja zawsze w kapieli małemu czyszcze tam ![]() dzidziol dopiero przejmie Oliego fotelik w przyszlym roku.Dzidziol bedzie jezdzil w tym 9-18kg a Olik 9-36kg |
|
|
|
|
#1822 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie rozumiem, jak można próbowac go odsuwać, skoro u małych chłopców on jest NA STAŁE PRZYROŚNIĘTY!!!
|
#1823 |
|
Zakorzenienie
|
DZiewczyny dużo dzisiaj piszecie
![]() Nie będę każdej z osobna cytować, napiszę ogólnie ![]() Mi też na grzybka pimafucin ginka przepisywała, zawsze mi dawała receptę, nawet nie wiedziałam ze bez recepty też można kupić. U mnie dawkowanie co 2g wieczór. Okropnie się to potem wydziela. Co do przytulanek z mężem- dla mnie w ciąży mogą nie istnieć. Popęd seksualny chyba zaginął czy co.. Gratuluję udanych wizyt, poznania płci. MADZIULKA gratuluję chłopczyka ![]() Jeżeli chodzi o fotelik, zastanawiałam się nad wózkiem tako jumper 3 w 1 , na żywo jeszcze go nie widziałam dokłądnie, więc nie wiem jak z jakością i bezpieczeństwem tego fotelika, bo cały komplet kosztuję 1200 zł, to nie jest jakoś dużo,a Wy piszecie o samych fotelikach za ok 500 zł. ZMALOWANA to straszne co piszesz koleżance i jej dziecku. Współczuje jej, pozostaje wiara ze jednak bedzie dobrze. Boje się takich sytuacji i komplikacji przy porodzie. W lublinie może rodziła? Przyszły mi zasłony do pokoju małej z allegro, ale ze mnie debil, bo nie zmierzyłam ile cm jest od karnisza do podłogi, i wyszło ze są o jakieś 20 cm za krótkie!!ehh. a to jest okno balkonowe, więc nie bardzo tkie krótsze powiesić, no i firankę też tzreba by skracać. Nie wiem co teraz, sprzedam jej chyba komuś. |
|
|
|
#1824 |
|
Zakorzenienie
|
zwyczajnie, wiekszos matek nie ma takiego "sprzetu" a faceta czy pediatry nie spyta i klops gotowy
|
|
|
|
#1825 |
|
BAN stały
|
Zmalowana jak to co stanie?Siusiak
Jak dzieci śpią,to najczęsciej a zwłaszcza jak się przeciagają.Nie bój się Blondynka ja nie odsuwam jedynie majtam i czyste są. Nie robię tego bo kazdemu zrobiłam po razie i to ich najwyraźniej bolało.Tam jest to wędzidełko i boję się,ze przerwę.Sami mają sobie przerwać. Monia my jak wszyscy jedziemy to Maks z tyłu albo ja albo T.I tam pilnujemy maluchów a wlaściwie Krystka by do klamki nie sięgał. Ale my mamy auto na 5 osób(niebawem trzeba zmienić). Młodsi się nie leją tylko Maks z Szymonem.Ale oni wszędzie i zawsze się leją. |
|
|
|
#1826 |
|
Zadomowienie
|
Nerola, takiemu małemu staje?
![]() A jak zakładasz pieluchę, to gdzie kładziesz pana ptaszka? do przodu do tyłu na boki? |
|
|
|
#1827 | |
|
Zakorzenienie
|
To co jak nie dostałam recepty na pimafucin to
![]() kosmos, nie uśmiecha mi się siedzieć 2h aby wypisała mi receptę---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1828 |
|
Zakorzenienie
|
agni - ja w dół, bo osikałby sie na koszulce (testowane
przesikiwał pampersy górą)zaneta - potem jest Pan Orzeł
|
|
|
|
#1829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę ze zwykły internista może i w aptece powinni sprzedać, ale ręki nie dam sobie uciąć. A może jest i bez recepty dostępny, no nie wiem....Bo tak by Ci raczej dał receptę jak jest na receptę, co nie? |
|
|
|
|
#1830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pójdę do apteki i zapytam, a jak się okaże że jednak trzeba receptę to muszę odwiedzić internistę i jeszcze poprosić o skierowanie na tarczycę 83monia wyborny Orzełek |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.

ja przytyłam 2,3kg przez ostatni miesiąc, znowu mam jakąś infekcję i dostałam znowu ten pimafucin czy jak to tam się nazywa... wazne że pomaga

...

i będę atakować PW.

Zakończone: 2