|
|
#1801 | |
|
Uzależnienie
|
Dot.: Gra o tron
[1=871319bc27e9d09c3f0d50d 55d02d0b6e86b5c84;4625523 4] I wątek Danki, chociaż to co ona wyprawia to
[/QUOTE] Też mnie to wkurza, ale z drugiej strony podoba mi się, że Dany miała na tyle oleju w głowie, by pomyśleć o tym, że rządzenia też musi się nauczyć. Cytat:
![]() A teraz moja recenzja najnowszego odcinka: Cersei wyjątkowo dziś rozsądna zachowuje się zbyt... mądrze? Jakoś za duży kontrast do poprzedniego odcinka, skąd taka zmiana? Czekam na rozwinięcie się relacji Tommen - Margery. Słodki z niego chłopak i dobrze gra takiego słodziaka ![]() Danka nareszcie w nowej kiecce starą nosiła od zeszłego sezonu... :P No i Dany będzie się uczyć bycia królową, teraz będzie duuużo nudy :PSansa aka Alyanne - ciutkę zmienili miała być bękartem Petyra a nie siostrzenicą, podobał mi się rozdział, gdzie rozpaczała, że ludzie będą myśleć, że jest bękartem tak jak... Jon. Cóż, cała matka. Serialowa Sansa chyba nieco szybciej zaczyna mądrzeć. Lysa dobrze gra popieprzoną Czuje, że wątek Żelaznego Banku będzie przybierał na sile, w książce wspominano o długach korony jakby mimochodem, tutaj mówią o tm otwarcie już n-ty raz, to raczej nie przypadek ![]() Arya i Ogar - meh, dla mnie bez szału, ale myślałam, że go dziabnie skutecznie - pewnie nie tylko ja na to czekam ![]() Brienne i Pod - to moja nowa ulubiona para robią go większą ciamajdą niż był, ale wiem, że nie będzie bezużyteczny Za murem - podoba mi się, że Jon wyrasta na przywódce, fajnie to pokazują, że już nie jest pipką płaczącą non stop nad tym, że jest bękartem tylko dowodzi innymi, wydaje rozkazy i ludzie za nim idą. Tak na facetów działają rude dziewczyny No i dostał fajne sceny walki, podoba mi się, że podciągnęli jego postać ![]() Bran tak jak się spodziewałam nie zdecydował się na spotkanie z Jonem, szkoda, że dalej bez Zimnorękiego - wierzyłam, że on ich uratuje a nie jakieś Hodorowanie no i nie ujawnili, że Bran podkochuje się w Meerze w sumie to w ogóle nieistotne, ale jakoś tam słodkie - pamiętam, że Bran się zastanawiał co by było gdyby wszedł w Hodora i poszedł do Meery powiedzieć jej, że ją kocha czy to nie urocze?
|
|
|
#1802 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy to jest możliwe, bo z tego co pamiętam smoki słuchają tylko tych co mają sobie krew smoka - Targaryeni. W książce też był taki motyw, że smoki Danki kogoś polubiły, a w rozmowie wyszło, że ma w sobie trochę "smoczej" krwi.
|
|
|
#1803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cercei no rzeczywiście coś zbyt mądrze się zachowywała i w ogóle matczyne uczucia ciągle pokazywała. W sumie u Dany nic ciekawego, nie trawię tego nowego Daria. A sukienka rzeczywiście ładna No i czemu nie pokazują smoków??Też mi się nie podoba zmiana z bękarta na siostrzenicę w wątku z Sansą. No i w ogóle całkowicie inaczej wyobrażałam sobie Orle Gniazdo. Pod jest świetny Lubiłam go już od początku.Fajnie, że Duch wrócił co Jona. Ciekawe czy ten ich wypad do Twierdzy, będzie miał jakiś cel, czy to tylko taki przerywnik. A gdzie pisało, że Bran podkochuje się w Meerze?? Jak zwykle przegapiłam
|
|
|
|
|
|
#1804 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie obejrzalam nowy odcinek, wciagnal mnie niesamowicie, zdziwilam sie, ze tak szybko napisy koncowe sie pojawily.
Duch mial swoja mala zemste co mi sie podobalo ![]() Cersei jaka dobra tesciowa, a myslalam na poczatku, ze idzie do swojej niedoszlej i zarazem przyszlej synowej dac jej co najmniej w pysk Jon Snow zaczyna mi sie podobac w serialu, szkoda, ze Bran nie mogl sie z nim spotkac. Ale w ogole dzisiejszy odcinek jakos tak kazal mi myslec pozytywnie o przyszlosci rodu Starkow, nie liczac Sansy, to kazdy Stark ma cos w sobie. Jakas sile, madrosc, zdolnosc. No coz, Sansie dostala sie tylko uroda ![]() Potwierdzam, w ksiazce bylo, ze Bran podkochuje sie w Meerze, to juz bylo na dalekiej polnocy, zalowal, ze nie moze stanac na nogi i jej bronic czy cos w tym stylu. Pamietam ten watek, bo wtedy sobie uswiadomilam, ze Bran nie jest juz malym chlopcem, zaczyna dorastac.
|
|
#1805 | |
|
Uzależnienie
|
Cytat:
|
|
|
#1806 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#1807 |
|
Raczkowanie
|
Cersei- Ona knuje przecież. Ale w ostatnim odcinku bosko przewracała oczami, w czasie rozmowy z Tyrelką.
Może zaczyna podejrzewać, że to oni stoją za śmiercią Jefka? Generalnie, to jednak ten odcinek był...nudny. Wątek z Danką fajny, ale to nas jakoś nie posuwa do przodu. Chyba, że jest tak jak mówicie i wątek rozgrywek w stolicy ma stracić na znaczeniu - to wtedy wszystko układa się znakomicie. Następuje przecież wielka ewakuacja i nawet Papa Lanister mówi, że czas podwijać kiece. Brakuje mi właśnie takich elementów jak Brawos/Bravos? Szermierze i magowie. No i nie było umarlaków - czekam na te wszystkie rzeczy. |
|
|
|
|
#1808 | |
|
Uzależnienie
|
Cytat:
Nie wiem nawet czy przypadkiem na jednym z trailerów do tego sezonu nie było Tytana? a wątek stolicy wcale a wcale nie straci na intensywności, wręcz przeciwnie chyba
|
|
|
#1809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niech się Martin pośpieszy z pisaniem! Mi już zostało kilka rozdziałów ostatniej części. Co ja potem będę czytać??!!
|
|
|
|
|
|
#1810 |
|
Zakorzenienie
|
spokojnie, jest mnóstwo stron z teoriami fanów - ciekawa lektura gdy się czeka na kolejne tomy
|
|
#1811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzialam trailer do następnego odcinka i tam też chyba mignął Tytan, także już za tydzień Bravos, tylko nie wiem, w jakim kontekście, wydaje mi się, że Żelazny Bank wkroczy do akcji Żelazny Bank to w ogóle szara eminencja, Północą zatrzęsą umarlacy a resztą Bank Żelaznyponiżej zwiastun odcinka https://www.youtube.com/watch?v=D41h6apb-PY
|
|
|
#1812 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie, to mogę przestać oglądać GoT na następne 3 lata, bo będzie już tylko nudniej. Chyba już pisałam kilkakrotnie, że Uczta dla Wron, to moim zdaniem najnudniejsza część?
|
|
|
|
|
#1813 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1814 | |
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
|
|
|
|
#1815 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#1816 |
|
Zadomowienie
|
w moim typie jest a krzyki Lysy tylko to potwierdzily
tez bym brala
|
|
|
|
|
#1817 | |
|
Uzależnienie
|
Cytat:
|
|
|
#1818 |
|
Zakorzenienie
|
Przyłączam się do brania Paluszka
|
|
|
#1819 |
|
Ha ha ha ha ha
|
|
|
|
#1820 |
|
Zadomowienie
|
On serio wygląda trochę jak mój ojciec
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez lanavera Czas edycji: 2014-05-06 o 19:29 |
|
|
|
|
#1821 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie za niski
|
|
|
|
|
#1822 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też bym prała Petyra - taki obrotny chłop, że hej
.
|
|
|
#1823 |
|
Ha ha ha ha ha
|
Jak nie lubić...
![]()
|
|
|
#1824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Petyra nie lubię (jako charakter) ale Lord Varys wzbudza moją sympatię (no ale jako facet już nic nie może )
od. 04.04.2008 roku szczęśliwa mężatka ![]() ![]() Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png nadzieja umiera ostatnia..... Edytowane przez Aliszcze Czas edycji: 2014-05-06 o 20:46 |
|
|
|
|
|
#1825 |
|
Zakorzenienie
|
Tak sobie myślę, kto z serialowego Westeros jest w moim typie i wychodzi, że nie pobaraszkowałabym
|
|
|
|
|
#1826 | |
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
|
|
|
|
#1827 |
|
Zakorzenienie
|
A kapitan Hook w wydaniu Once upon a time?
|
|
|
|
|
#1828 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1829 | |
|
Zakorzenienie
|
chłopaki tam są do rzeczy,, nie powiem ![]() Cytat:
wolę monogamistów
|
|
|
#1830 |
|
Ha ha ha ha ha
|
Nie ma się co śmiać
![]() Z Gry bym brała Tormunda, bo ma piękną brodę Nikt nie podziela mojej fascynacji, wiem ![]()
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:05.

zachowuje się zbyt... mądrze? Jakoś za duży kontrast do poprzedniego odcinka, skąd taka zmiana?

no i nie ujawnili, że Bran podkochuje się w Meerze
w sumie to w ogóle nieistotne, ale jakoś tam słodkie - pamiętam, że Bran się zastanawiał co by było gdyby wszedł w Hodora i poszedł do Meery powiedzieć jej, że ją kocha 

Jak zwykle przegapiłam