Biedronka - produkty godne polecenia cz. IX - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-21, 17:58   #1801
201803120844
Konto usunięte

Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia cz. IX

Cytat:
Napisane przez lejla11 Pokaż wiadomość
Kochane,
jeżeli lubicie testować przysmaki z innych krajów to serdecznie Wam polecam sery długo dojrzewające dostępne w Biedronce. Są to bardzo dobrej jakości sery rodem z Portugalii ( wiem, że tam są doceniane i jedne z lepszych od rodowitego mieszkańca P.)

Są trzy rodzaje, 3 misięczny jest najstwrszy ( trójkątne - nazwy Wam nie powiem bo nie pamiętam a ser już dawno zjedzony) ma ostry smak. Drugi młodszy, w smaku delikatniejszy. Trzeci typ to okrągły, świeży.

Następny produkt, oliwa z oliwek Gallo. Wysokiej jakości oliwa do sałatek itp. Do smażenia polecam tą tańszą. litrową.

W niektórych biedronkach można spotkać rybę mrożnoną Baccalau - jest to dorsz, który jest głównym składnikiem tradycyjnych potraw portugalskich. Dorsz jest suszony i solony i w takiej postaci sprzedawany w Portugalii. Ten nasz biedronkowy jest już odmoczony z soli. Najlepiej by był miękki, należy go gotować 20-30 min w mleku. Na pewno znajdziecie dużo przepisów w necie. Dla mnie gotuje Tubylec

Polecam również ciasto z Madery. Oczywiście wina Portugalskie! Powiem Wam, że wiele z nich jest standardowym produktem, które znajdziecie w każdym monopolowym w Portugalii i cena po przeliczeniu jest taka sama! Ja nie rozumiem jak im się opłaca sprowadzać taki kawał drogi i sprzedawać w tej samej cenie co na miejscu.

Coś co Was zainteresuje i jest unikatowe dla małego regionu w Portugalii jest wino zielone. Wino zielone podaje się schłodzone ( prosto z lodówki, najlepiej), świetne na upały, bardzo orzeźwiające! Nadaje się do potraw z ryb i owoców morza. Ale do rzeczy, ma lekko zielonkawe zabarwienie, jest musujące. Osobiście jedno z moich ulubionych. Biedronkowe wypróbowałam i szczerze polecam Jest dobre. Na butelce będzie napisane Verde, co znaczy zielone.

A dlaczego tyle produktów z Portugalii? Jeronimo Martins Dystrybucja jest właścicielem największej w Polsce sieci sklepów detalicznych Biedronka, a kapitał jest właśnie portugalski!
Co do serów portugalskich to również polecam. Wiem, że promocja się skończyła, ale nikt się na te sery nie rzucał więc zrobię zapas, bo mają gwarancję do stycznia 2012. Te trójkątne są z mleka krowiego, zaś okrągłe z mieszanki owczego, koziego i krowiego.
Ktoś wspomniał tu o serkach India . Ten niesamowity smak daje mu czarnuszka. Sprawdzcie w składzie Jednak jest to wyrób przemysłowy i lepiej zainwestować w fajne przyprawy. O gustach się nie dyskutuje, ale nieco zasmuca, że większym powodzeniem cieszą się Knoory niż mniej przemysłowo przetworzone produkty.
201803120844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 17:59   #1802
dziuba85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mroowa_ Pokaż wiadomość
Ale przecież promocja od jutra, więc póki co ma prawo nie być. U mnie też tych rzeczy, które zwykle leżą w koszach jeszcze nie bylo. Były tylko te co w chłodni/zamrażarce, czyli serki, warzywa na patelnię.

O ja to jestem ciapa!!! Uf, to jutro lecę do B. choć pewnie nie będzie nic.

Córcia 21.04.2018 <3

dziuba85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 18:39   #1803
i_poprostu
Raczkowanie

Cytat:
Ponawiam pytanie: kupowałyście może przy okazji poprzednich promocji pitę w biedronce? Warto kupić??
Ja kupowałam kiedyś pitę w B, ale jak była dostępna na stałe. Wszystkim nam w domu smakowała i często ją jadaliśmy.
Ale nie mam pojęcia niestety, czy to tego samego producenta, co teraz ma być
i_poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 19:27   #1804
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Esti10 Pokaż wiadomość
Rozumiem, ze tych sosow nie probowalas tak? ten smietanowo-grzybowy jest pyszny ja zawsze robie makaron, piers z kurczaka i ten sos rewelacja. Jak nie sprobujesz to sie nie przekonasz a sa tansze niz w innych sklepach wiec sie nawet oplaca
ja próbowałam wszystkie sosy z Knorra i żaden minie smakował a ten śmietanowo-grzybowy najokropniejszy jak dla mnie
więc się nie skuszę ale cena bardzo atrakcyjna

Nie u mnie mnie Indii pocieszam się, że może od jutra będą bo końcu ulotka od jutra obowiązuje a u mnie nic nie wykładają wcześniej
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 19:51   #1805
sesese
Raczkowanie

Dziewczyny polecacie jakies miesko na grilla z Biedrony? Jesli tak, to czy ktores w szczegolnosci?
sesese jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 19:54   #1806
Elfia4
DOMator

Cytat:
Napisane przez monikam Pokaż wiadomość
Co do serów portugalskich to również polecam. Wiem, że promocja się skończyła, ale nikt się na te sery nie rzucał więc zrobię zapas, bo mają gwarancję do stycznia 2012. Te trójkątne są z mleka krowiego, zaś okrągłe z mieszanki owczego, koziego i krowiego.
Ktoś wspomniał tu o serkach India . Ten niesamowity smak daje mu czarnuszka. Sprawdzcie w składzie Jednak jest to wyrób przemysłowy i lepiej zainwestować w fajne przyprawy. O gustach się nie dyskutuje, ale nieco zasmuca, że większym powodzeniem cieszą się Knoory niż mniej przemysłowo przetworzone produkty.
O, to chyba czekają mnie nie lada zakupy w biedronce Poza zapasem serków delikate muszę spróbować serów dojrzewających. Jestem typowym serojadem, więc żadna ilość nie jest dla mnie nadmiarem Z ciekawości ile one kosztują?
Jak mogła mi umknąć serowa oferta w biedronce? Musiałam przeoczyć jakieś gazetki.
Dobry ser gouda kupuję czasem w lidlu. Pochodzi z Holandii, sprzedawany jest w pół kg trójkątnych porcjach. Jest o niebo lepszy niż różne pseudo goudy, a niewiele droższy.

A propos inwestowania w fajne przyprawy zamiast gotowców. Mam całą szufladę mniej i bardziej egzotycznych przypraw, ale trudno mieszać w pracy serek naturalny z przyprawami, a taki gotowiec można zabrać i posmarować szybko kanapkę na drugie śniadanie. Co nie oznacza, że zrezygnuję z gotowania potraw z curry i spółką na obiad
Nie jestem też fanką gotowych sosów, ale lubię mieć pod ręką słoik, który otwieram kiedy jestem mega głodna i zmęczona. Zrobienie takiego obiadu zajmuje wówczas 15 minut.
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 20:16   #1807
201803120844
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Elfia4 Pokaż wiadomość
O, to chyba czekają mnie nie lada zakupy w biedronce Poza zapasem serków delikate muszę spróbować serów dojrzewających. Jestem typowym serojadem, więc żadna ilość nie jest dla mnie nadmiarem Z ciekawości ile one kosztują?
Jak mogła mi umknąć serowa oferta w biedronce? Musiałam przeoczyć jakieś gazetki.
Dobry ser gouda kupuję czasem w lidlu. Pochodzi z Holandii, sprzedawany jest w pół kg trójkątnych porcjach. Jest o niebo lepszy niż różne pseudo goudy, a niewiele droższy.

A propos inwestowania w fajne przyprawy zamiast gotowców. Mam całą szufladę mniej i bardziej egzotycznych przypraw, ale trudno mieszać w pracy serek naturalny z przyprawami, a taki gotowiec można zabrać i posmarować szybko kanapkę na drugie śniadanie. Co nie oznacza, że zrezygnuję z gotowania potraw z curry i spółką na obiad
Nie jestem też fanką gotowych sosów, ale lubię mieć pod ręką słoik, który otwieram kiedy jestem mega głodna i zmęczona. Zrobienie takiego obiadu zajmuje wówczas 15 minut.
Wszystko dla ludzi. Nawet gotowce, ale z umiarem. Mam wrażenie, że w tym wątku głównie tymi gotowcami się entuzjazmujecie Co do serka to ja uwielbiam ziarnisty z zieloną czubricą, ale w domu.
Ta serowa oferta jest rewelacyjna. Kosztują ok. 30 zł za kg (te kozio-owczo okrągłe są droższe ok. 36). Też jestem fanką serów i moja mama wie o tym i kupuje mi czasem w eleganckich delikatesach jakieś piekielnie drogie. Zawsze za duże kawałki. Taki dojrzewający ser w ilości 20 dkg to bardzo dużo.
201803120844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 20:16   #1808
FK
przyczajona tygrysica

GG do FK

Cytat:
Napisane przez sesese Pokaż wiadomość
Dziewczyny polecacie jakies miesko na grilla z Biedrony? Jesli tak, to czy ktores w szczegolnosci?
Żeberka są pyszne z grilla. Znajomi przynieśli na grilla i wszyscy podchodzili do nich sceptycznie, ale wyszły naprawdę super - po prostu położyliśmy je w całości .
FK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 20:32   #1809
evela28
na drugie mam Irena

Cytat:
Ponawiam pytanie: kupowałyście może przy okazji poprzednich promocji pitę w biedronce? Warto kupić??

Ja dziś kupiłam te serki India po 1.99
warto, dla mnie pysznajakby była tańsza to mogłabym ją jesć na okrągło

kiedy życie daje ci w twarz
uśmiechnij się i z politowaniem powiedz:
bijesz się jak ciota
evela28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 20:43   #1810
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Umbra Pokaż wiadomość
w piątek Biedronka otwarta (i w weekend)?
z jakiego powodu miałaby być zamknięta?

zamknięta jest tylko w czwartek-Boże Ciało
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 20:47   #1811
2016070150903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość
z jakiego powodu miałaby być zamknięta?

zamknięta jest tylko w czwartek-Boże Ciało
nie wiem, wolę zapytać. przepraszam, jeśli to kłopot.
2016070150903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 21:09   #1812
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
ja próbowałam wszystkie sosy z Knorra i żaden minie smakował a ten śmietanowo-grzybowy najokropniejszy jak dla mnie
więc się nie skuszę ale cena bardzo atrakcyjna

Nie u mnie mnie Indii pocieszam się, że może od jutra będą bo końcu ulotka od jutra obowiązuje a u mnie nic nie wykładają wcześniej
No widzisz kazdy ma inne smaki mnie np bardzo smakuje ale o gustach sie nie dyskutuje prawda
Ja wracalam dzis po 20 do domku i wpadlam do biedrony liczylam ze o tej porze juz bede te rzeczy na jutro a tu nic zazwyczaj zawsze o tej porze kobitki wyciagaly towar no nic wpadne jutro rano
Wogole z tymi serkami to jest dziwnie bylam w dwoch biedronkach i w jednej juz byly a w drugiej nie ciekawe czemu tak jest
Esti10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 21:13   #1813
201804100943
Konto usunięte

a ja lekko się wkurzyłam bo były powykładane serki India itp, a Knorrów już nie było
Musiałam kupić sos do spaghetti w Carrefourze za 6,50 zamiast 4zł. Eh..
201804100943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 21:20   #1814
2016070150903
Konto usunięte

ja po te Knorry jutro się wybieram, mam nadzieję, że będą.
2016070150903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 21:22   #1815
whenee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inkarnatka Pokaż wiadomość
Skoro już jesteś, to zapytam Cię o jakość: jak z papierem - kredowy czy cieńszy? Dużo informacji, tekstu? Są mapki? Dużo czy mało zdjęć? Gruby w ogóle ten przewodnik?

Przepraszam za ten grad pytań, ale ostatnio mam fioła na punkcie map i przewodników
Co do tych przewodników patrzyłam na Barcelone, ale mapki to sie nie dowidziałam, papier kredowy, co do merytoryki nie wiem nie wczytywałam się. Dużo zdjęć, kolorowy, mi pasuje, mnie drażnią mapki bo jako osobnik płci pieknej sie nie znam zbytnio, albo zle na nie popatrzeto i pojde w innym kierunku, albo po prostu ustalam wczesniej plan zwiedzania. A przewodnik ma ze 150 stron. Wydawnictwo National Geographic. Jak dla mnie za taka cene jest ok
Stary 2011-06-21, 21:26   #1816
telbuh
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja poprosze o relacje bo mam ochote kupic ale te oliwki mnie odpychaja bo ich nie lubie
Mój TŻ ledwo zjadł dziś tą gyros i stwierdził, że nigdy więcej. Ja przypadkiem spróbowałam kawałek mięsa z gyrosa - zgadzam się z Nim Wzięłam też wegetarianę - bez zachwytu, ciasto twarde, papryka jakby podpsuta, dodatków bardzo mało. Nie polecam.
Cytat:
Napisane przez monikam Pokaż wiadomość
Oj, muszę spróbować tych serów i zgadzam się-czubrica mniam

I kupiłam Indię!! ale tęskniłam ale znalazłam ją dopiero w 5 biedronce
Stary 2011-06-21, 21:33   #1817
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Ponawiam pytanie: kupowałyście może przy okazji poprzednich promocji pitę w biedronce? Warto kupić??:
Jak dla mnie pita jest ok ale jak kto lubi zawsze biorę w netto bo po tym jak ostatnio skończyła się biedronkowa promocja zauważyłam, że tam jest w stałej ofercie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość

To tak jak u mnie, a tak tęsknię za Indią może doczekamy się jutro
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 21:42   #1818
whenee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kfiatuszek1987 Pokaż wiadomość
Dzięki za radę. W sumie już dłuższy czas się zbieram żeby kupić jakiś pożądany blender z tym że ja naprawdę sporadycznie używam (wtedy pożyczam od mamy) i trochę szkoda mi kasy na coś drogie. Z drugiej strony rzeczywiście jak już kupować to lepiej coś porządnego bo to przecież wydatek na lata.
Muszę tą gazetkę dorwać w wersji papierowej bo też mi się spodobało kilka przepisów
Ja powiem tak jak sporadycznie uzywasz kup ten za 40 zl, ja mam taki jakis magicbulet z biedro za 50 zl, smiga, tnie itp, a mam chyba ze 4 lata. coś takiego:

http://progadzet.pl/kuchnia/131-magi...elementow.html

także moim zdaniem nie ma co sie pakowac w droższe, a na pewno takie koło 200 zł.

a poza tym ja mam końcówke do miksera z takim nożykiem i w zupełności mi wystarcza, na moje gotowanie prawie jak blender

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:
Napisane przez dorota_128 Pokaż wiadomość
Ja też kupiłam te poduszeczki zapachowe. Nie mogłam się zdecydować i wąchałam wszystki kilka razy az ochroniarz przyszedł... Wzięłam subtelne orzeźwienie.

Patrzyłam ten Blondynkę na językach ale zostały tylko do niemieckiego, francuskiego i jeden włoski. Chciałam hiszpański eh

Widziałam, że te duże oliwki nadziewane są w promocji za 1,99 zł.

Brak piegowóg serowo-owoowych, brak batoników coco. Ale za to kupiłam maseczkę za 1,49 A i degustacja nektarynek była
a JA aż jutro polece zobaczyc bo wczoraj bylam i dupa blada.... dalej po 4,5 zł: wydaje mi sie ze jedna partia btla do 20.06.2011, a jak patrzylam wczoraj to byly do 18.07, a nie wieze ze by poszly bo nikt sie na nie za taka cene nie rzucal:P

A poza tym takiego smaka nabrałam na Indie, ze chyba zaslinie monitor:P i aż się zerwę jutro po 7 żeby zobaczyć czy jest

Edytowane przez whenee
Czas edycji: 2011-06-21 o 22:01
whenee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 22:39   #1819
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez whenee Pokaż wiadomość
Co do tych przewodników patrzyłam na Barcelone, ale mapki to sie nie dowidziałam, papier kredowy, co do merytoryki nie wiem nie wczytywałam się. Dużo zdjęć, kolorowy, mi pasuje, mnie drażnią mapki bo jako osobnik płci pieknej sie nie znam zbytnio, albo zle na nie popatrzeto i pojde w innym kierunku, albo po prostu ustalam wczesniej plan zwiedzania. A przewodnik ma ze 150 stron. Wydawnictwo National Geographic. Jak dla mnie za taka cene jest ok
150? Mój po Wlk. Brytanii ma prawie 400...dziwne, wydawało mi się, że te po miastach nie są aż o tyle cieńsze Ja akurat mapki lubię i pierwsze słyszę, że osobniki płci pięknej się na nich nie znają Całkiem fajny ten przewodnik, dużo praktycznych wskazówek, trochę historii, tradycji, dobra jakość zdjęć i papieru
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-22, 10:37   #1820
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość

To tak jak u mnie, a tak tęsknię za Indią może doczekamy się jutro

poszłam dziś i są już wyłożone po 1,99zł. Kupiłam od razu 3, mąż przeszczęśliwy

Kupiłam też warzywka na patelnię grecki i włoskie
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 11:14   #1821
Madzia87
Zakorzenienie

GG do Madzia87

a co to za serek India ? nie widziałam takiego w Biedronce
Jack Canfield i Mark Victor Hansen

Madzia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 11:25   #1822
Esti10
Zakorzenienie

A co tu dzisiaj taka cisza
Ja bylam w trzech biedronkach i dopiero w tej trzeciej byly te sosy knorra ale wazne ze byly i sobie kupilam Oprocz tego te sosy w proszku z przewodnikiem wzielam ten do Rzymu. Na sprobowanie kielbaske Chorizo zobaczymy czy ostra i jeszcze ten makaron w ksztalcie muszli zrobie sobie kiedys z mieskiem mielonym w srodku i zapieke A no i jeszcze serek India obowiazkowo
Esti10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 11:33   #1823
tasik92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
150? Mój po Wlk. Brytanii ma prawie 400...dziwne, wydawało mi się, że te po miastach nie są aż o tyle cieńsze Ja akurat mapki lubię i pierwsze słyszę, że osobniki płci pięknej się na nich nie znają Całkiem fajny ten przewodnik, dużo praktycznych wskazówek, trochę historii, tradycji, dobra jakość zdjęć i papieru
Zależy... Ja wzięłam Paryż i ma 270 stron .
tasik92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 11:36   #1824
szakal165
Zakorzenienie

jakie słodkie wino możecie polecić? (wypróbowane)
szakal165 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 11:48   #1825
Kfiatuszek1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez szakal165 Pokaż wiadomość
jakie słodkie wino możecie polecić? (wypróbowane)
Dziewczyny chyba pisały kiedyś o jakimś musującym całkiem dobrym, nie pamiętam nazwy, chyba Lambrusco???? Nie wiem czy ono jest słodkie, czy półsłodkie ale pamiętam że było zachwalane. Spróbuj może wyszukać w wątku bo o winach często coś było pisane.
Kfiatuszek1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 11:49   #1826
agusiowata
Zakorzenienie

Kupiłam sól morską do kąpieli. Ciekawe ile tego powinnam wsypać do wanny.
agusiowata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 11:56   #1827
witch_18
Zakorzenienie

Ja się dzisiaj w sumie z gazetki skusiłam tylko na pitę.Tyle ludzi było w sklepie,że odechciało mi się zakupów już na wejściu Książek kucharskich nie widziałam w ogóle.W piątek się jeszcze za nimi rozejrzeć. Pozatym kupiłam serek waniliowy w dużym opakowaniu do ciasta,zobaczymy jak się sprawdzi i chrupki zbożowe orzechowo-czekoladowe do mleka - całkiem niezłe
zapraszam
witch_18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 11:57   #1828
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

czy próbował ktoś Gorgonzoli z Biedronki? nadaje się na deskę serów do wina?
Stary 2011-06-22, 11:57   #1829
agusiowata
Zakorzenienie

Kupiłam coca cole promocyjną
agusiowata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 12:17   #1830
natalcia87
Raczkowanie

Cytat:
A co tu dzisiaj taka cisza
Ja bylam w trzech biedronkach i dopiero w tej trzeciej byly te sosy knorra ale wazne ze byly i sobie kupilam Oprocz tego te sosy w proszku z przewodnikiem wzielam ten do Rzymu. Na sprobowanie kielbaske Chorizo zobaczymy czy ostra i jeszcze ten makaron w ksztalcie muszli zrobie sobie kiedys z mieskiem mielonym w srodku i zapieke A no i jeszcze serek India obowiazkowo

i jak te przewodniki, warte??? to jest wersja normalna czy taka kieszonkowa??

Hania - ur. 20.12.2012 r

natalcia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości