|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
|
|||
| Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
|
31 | 53,45% |
| Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
|
0 | 0% |
| Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
|
3 | 5,17% |
| Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
|
24 | 41,38% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
sofcia jestem pewna że chodziło o magnez jakaś dziewczyna z niemiec pisała o tym ale że mam takie malusie te skurcze to się nie zagłębiałam, jak masz takie bolesne to pewnie też bym poczytała a zadzwonić byś nie mogła do gina wiesz zawsze bezpieczniej
poza tym bambusiek dobrze pisze czekolada gorzka i już to to na bank bezpieczne w ciąży![]() klarurencja ja to się w ogóle nie orientuje w tych przyrzadach wszystkich skąd wiadomo co lepsze??
|
#1802 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
|
|
#1803 |
|
Zadomowienie
|
a ja czujac sie jak prawdziwa matka;p robie dla dzidziusia musy jablkowe bez cukru
odwala mi calkiem
|
#1804 |
|
Zadomowienie
|
Ja odczuwam to jak by dziecko robiło pirueta ,takie fajne kręcenie w brzuszku,no i nieraz poczuje kopniaczki delikatne.
|
#1805 |
|
Rozeznanie
|
A nie wiesz od czego to może być? Ja u siebie nie znajduję powodu...
Zapytaj koniecznie, bo też tak mam przy kichaniu. Czasami mam wrażenie, że jajnik może mi pęknąć... Pewnie to tylko obawy, ale wolę znać przyczynę. |
|
|
|
#1806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cudowne a zarazem dziwne
|
|
#1807 |
|
Wtajemniczenie
|
juz wyslalam mu maila
na innym forum dziewczyny mi powiedzialy, ze od daty poczecia dodac 38 tygodni
|
#1808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1809 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wg tej metody, jeśli wiemy, kiedy doszło do zapłodnienia, to do momentu porodu liczymy 38 tygodni. A że zwykle owulacja (a po niej zapłodnienie) jest po 2 tygodniach od rozpoczęcia okresu, to policz tygodnie, które minęły od zapłodnienia i dodaj 2 tygodnie. Myślę, że tak będzie dobrze
|
|
|
|
|
#1810 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro pisze, że nie można stosować w ciąży, to widocznie jest tam jakiś składnik, którego stosować bnie można. A "tego typu preparaty" to może być sam magnez, albo lek o jakims innym składzie ... Zapytaj lekarza najlepiej. ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
Zapytam o to kichanie, bo wczoraj to mnie już zabolało tak strasznie że myślałam, że brzuch mi rozerwie
|
|
|
#1811 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale ja kicham po 15 razy dziennie za kazdym razem a;bo mnie kuje albo malo sie nie posikam;/
|
|
#1812 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie zmienia to jednak faktu, że ja bym wolała zapytać lekarza
|
|
|
|
|
#1813 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do kichania... Codziennie rano kicham w jednym i tym samym momencie, biorąc pierwszego gryza przy śniadaniu... Nigdy przed nigdy po, tylko w trakcie! Co za paranoja! I też często przy tym mnie boli brzuch.
|
|
#1814 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi lekarz poza witaminami właśnie kazał brać 3x1 magne B6 Cytat:
![]() na razie zbieram się za zrobienie soku z marchewki ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1815 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zabieram sie za liczenie ![]() Co do tych kichan i bolu, to ja mam podobnie. Tez czesto kicham,bo od samego poczatku ciazy zmagam sie z katarem. Czasem sa to zwykle kichniecia, ale nieraz odczuwam silny bol, jakbym cos naciagnela w brzuchu.
|
|
#1816 |
|
Zadomowienie
|
U mnie to jest takie ala bulgotanie, jakby coś się w brzuszku przelewało
|
#1817 |
|
Zakorzenienie
|
jestem zalamana
moj TZ dostal propozycje pracy w Krakowie, uwaga bedzie pracowal miesiac tam i tydzien wolnego, jestem zalamana, ale rozmawialismy i faktycznie tam zarobi 5 razy tyle co tu, a tu zarabia naprawde malo i wiem, ze w obecnej sytuacji bylo by nam bardzo ciezko. Ma to trwac dwa lata, co prawda on mowi, ze bedzie cos kombinowal, ze wiadomo, ze bedzie tu czesciej itd. ale i tak mam humor do niczego, nigdy czegos takiego nie chcialam... zas z drugiej strony wiem, ze jego firma najprawdopodobniej do grudnia tylko bedzie istaniala, potem nie wiadomo co...
|
|
|
|
#1818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1819 | |
|
Zadomowienie
|
Hejka..
Byłam dzisiaj jeszcze raz w szpitalu i nic nie załątwiłam Rozmawiałąm z moją lekarką(ponoć jest maja choć w życiu na oczy jej nie widziałam a miałam już wizytę w szpitalu ) i powiedziała że na słowo mi nie może wystawić recepty że muszą mnie zbadać jak chcę. Nie poszłam tam bo dzisiaj ten żylak jakby się wchłonął i nawet mnie nie boli i mi jeszcze powiedzą że zmyślam...nawet nie wiem jak bym sie z nimi na taki temat po angielsku dogadała. Ja wiem z doświadczenia że on potrafi tak zanikać i nie mam pewności że jutro znów nie wylezieRenatko odnośnie Twojego pytania...to na 99% ( 1%zostawiam bo znawcą nie jestem)ten ból co tobie dolega to nie hemoroidy. Ja je mam od lat i nigdy w taki sposób się nie objawiały a ból to jest umiejscowiony tylko w okolicy odbytu. Jak jest mocniej zaawansowany to bardziej promieniuje ale to już byś dobrze wiedziała że to to Cytat:
"12. Reklama jest u nas płatna! Dotyczy to również wątków z prośbami o głosy w konkursach lub wszelkich innych, w których autor ma wyraźne korzyści materialne z ewentualnego spełnienia prośby. Za reklamę uznajemy między innymi linki do stron aukcji, sklepów lub serwisów prezentujących produkty i namiary na producenta (w tym również "blogi" ze zdjęciami produktów!). Reklama to wszelkie działania prowadzące do uzyskania korzyści materialnych i do darmowej reklamy stron zbieżnych z tematyką serwisu wizaz.pl (prywatne strony, blogi, galerie itp...) Użytkownicy o długim stażu mogą liczyć na złagodzenie kary w postaci samego upomnienia, ale przy recydywie, kara punktowa będzie podwojona. " Zrobisz jak uważasz, ja nie doniosę ale poczułam się w obowiązku napisanie tego
Edytowane przez kasikzaki Czas edycji: 2011-08-10 o 14:27 |
|
|
|
|
#1820 |
|
Zakorzenienie
|
kurde nie ma jak, bo ja tu pracuje, starsza corka chodzi tu do szkoly, juz mam powoli wszystkiego dosc, przerasta mnie to wszystko
|
|
|
|
#1821 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a Zoska chyba naprawdę się na nas obraziła bo widzę ze na innym forum sie udziela ale tak sie właśnei kończą dobre rady chcecie pomóc i zamiast być tymi dobrymi okazujecie się tymi złymi nie ma sensu pomagać ludziom którzy tej pomocy nie chcą
|
|
#1822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zaraz jade do fryzjera
|
|
|
|
|
#1823 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w tym roku w ogole jak prawdziwa Pani Domu.. ogoreczki musy;p
|
|
#1824 |
|
Zadomowienie
|
Pisałyście o obfitym śluzie...ze mnie też sie czasami tak leje że konieczna jest wkładka, a antyperspirant to od jakiegoś roku tylko Nivea Pearl & Beauty. kiedyś używałam kulek ale miałam często skórę po goleniu podrażniona i raz kupiłam ten spray i to był strzał w dziesiątkę
Kurczę głowa mnie zaczyna mulić...idę kawę sobie zrobić... Kamciurka współczuję sytuacji....na pewno nie będzie wam lekko ale chociaż finansowo będzie lepiej...oby te dwa lata szybko zleciały. Mojej przyjaciółki maż taż pół roku temu stracił pracę i ona też była wtedy w ciąży i też przyjezdza co jakis czas bo w Czechach teraz robi. Nie jest im łatwo ale co mają zrobić. Czasami zycie nas zmusza do podejmowania takich decyzjii. Dziewczyny....zapomniałam ...dziękuję Wam za miłe słowo i dodanie otuchy w sprawie moich "dupików"(tak ładnie je kiedys nazwał mój przyjaciel hehe)
|
#1825 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no co ty ja mam musy które po rok-dwa stoją i są pychotka moja mam osttanio to w szoku nawet była że jej grzyby w occie po ponad roku stani asą jeszzcze dobre a ja sie już nei mogę doczekać września niestety ja na grzyby wybrać sie nie będe mogła no bo z tym brzuchem to już nie dam rady ale wiem że rodzice sie wybieraja bo oni co roku jeżdżą i tone grzybów przywożą i potem jest pełno słoiczków z grzybkami i suszone są do sosiku wiec mi sie coś moze skapnie w zeszłym roku ale były zriory dziewczyny miałam taką radoche bo nawet niebyło czasu się wyprostować cąły czas szłam zgięta i ciełam grzyb za grzybem
|
|
#1826 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a powiedz mi ty musy wekujesz czy tylko lewasz gorace w goracy sloiik?? a jak wekujesz to jak??na grzyby ani mi siie waz! w tym roku sa takie kleszcze ze nawet po parkach nie powinnysmy chodzic;/ rodzice nazbieraja a Ty bedziesz wcinac mniam moj tz byl oststnio przyniosl cale 5 grzybow;p i jeszcze dopiero na 2 dzien zawiozl do tesciowej zeby zobaczyla czy ok i eysuszyla a one juz byly zwiedle;plece sie w koncu umyc i na miasto ![]() buziaki
|
|
#1827 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie ja mam ataki kichania, chociaż wtedy mnie nic nie boli, ale i tak zapytam lepiej Cytat:
Ale zawsze najlepiej najpierw zapytać lekarza, a potem dopiero brać, tak mi się wydaje ... Cytat:
![]() A z tym magnezem najlepiej zapytaj lekarza, i będziesz wszystko wiedziała ... No nie wierzę, zaczęlo nagle lać ..... Pewnie przez to mnie tak głowa dzisiaj boli Ale wychodzę dopiero za godzinę z kawałkiem, może przestanie ![]() Cytat:
Pewnie nie ma opcji, żebyście się do Krakowa przenieśli (szkoła córci?) ?
|
|
|
#1828 |
|
Zakorzenienie
|
Odmeldowuję się na dziś, bo chyba popołudniu nie zajrzę do neta
![]() Paps
|
#1829 |
|
Zakorzenienie
|
no opcji przeniesienia nie ma wlasnie ze wzgledu na corcie... do Krakowa jest jakies nie wiem 300 km niby nie ma tragedii, ale on pracuje jako ochroniarz osobisty, wiec jedzie do ochrony biznesmena i ja wiem ze taka ochrona wymaga czasem pracy od switu do nocy, wiec same wiecie, podejrzewam, ze jak pojedzie na miesiac to miesiac sie stamtad nie ruszy... siedze i wyje jak porabana, on ma wrocic za godzine, wtedy dowiem sie czegos wiecej... ale nie wyobrazam sobie miec wszystkiego na glowie, co innego jak nie byla bym w ciazy, z mama widuje sie rzadko, mieszka poza wroclawiem, ojciec w warszawie i ja sama z tym wszystkim na glowie....
|
|
|
|
#1830 |
|
Wtajemniczenie
|
Kamciurka, wspolczuje sytuacji, ale patrze, ze jestes z Wroclawia, wiec do Krakowa autostrada nie jedzie sie dlugo, to na pewno udalo by sie Wam widywac czesciej...
Sama tkwie w zwiazku na odleglosc i wiem doskonale, ze nie jest latwo, jednak niestety w XXI wieku wszystko opiera sie na kasie, wiec moze warto sie przemeczyc? Sama nie wiem... przykro mi bardzo
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:08.

to to na bank bezpieczne w ciąży

), kiedy doszlo do zaplodnienia

Wg tej metody, jeśli wiemy, kiedy doszło do zapłodnienia, to do momentu porodu liczymy 38 tygodni. A że zwykle owulacja (a po niej zapłodnienie) jest po 2 tygodniach od rozpoczęcia okresu, to policz tygodnie, które minęły od zapłodnienia i dodaj 2 tygodnie. Myślę, że tak będzie dobrze
Też macie takie coś? Mama mi kupiła na to preparat z magnezem, potasem i wit.b6 o dodatkowej nazwie "skurcz", ale nie wiem dlaczego jest napisane 'nie stosować w ciąży'.... - mam to gdzieś... Czytałam trochę na różnych forach i lekarze normalnie zalecają kobietom w takich dolegliwościach tego typu preparaty... Może nie będę brać codziennie, ale tak ze 3 razy w tyg... Od kiedy wzięłam dwie i odstawiłam poranną kawę - jest ok, jedynie rano miałam zdrętwiałą nogę - też nieprzyjemne, ale już wolę to drętwienie niż ten potworny ból... Jednej nocy miałam 2 w tej samej nodze, z czego drugi trzymał 3 godziny! Straszne to jest... Rano jak wstaję.. to jak nienaoliwiony robot ;/

) i powiedziała że na słowo mi nie może wystawić recepty że muszą mnie zbadać jak chcę. Nie poszłam tam bo dzisiaj ten żylak jakby się wchłonął i nawet mnie nie boli i mi jeszcze powiedzą że zmyślam...nawet nie wiem jak bym sie z nimi na taki temat po angielsku dogadała. Ja wiem z doświadczenia że on potrafi tak zanikać i nie mam pewności że jutro znów nie wylezie