Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.2012 - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r 31 53,45%
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe 0 0%
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 3 5,17%
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 24 41,38%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-10, 11:42   #1801
renata:)
Zadomowienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

sofcia jestem pewna że chodziło o magnez jakaś dziewczyna z niemiec pisała o tym ale że mam takie malusie te skurcze to się nie zagłębiałam, jak masz takie bolesne to pewnie też bym poczytała a zadzwonić byś nie mogła do gina wiesz zawsze bezpieczniej
poza tym bambusiek dobrze pisze czekolada gorzka i jużto to na bank bezpieczne w ciąży
klarurencja ja to się w ogóle nie orientuje w tych przyrzadach wszystkich skąd wiadomo co lepsze??

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 11:53   #1802
sofciaa
Zadomowienie

GG do sofciaa
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
sofcia jestem pewna że chodziło o magnez jakaś dziewczyna z niemiec pisała o tym ale że mam takie malusie te skurcze to się nie zagłębiałam, jak masz takie bolesne to pewnie też bym poczytała a zadzwonić byś nie mogła do gina wiesz zawsze bezpieczniej
poza tym bambusiek dobrze pisze czekolada gorzka i jużto to na bank bezpieczne w ciąży
Zaczęłam właśnie uwzględniać w diecie te produkty, które mają magnez i potas, czyli banany, ziemniaki, pomidory. Nie chcę zapeszać, od 2 dni mam spokój, jedynie obolałe mam nogi po tych skurczach. Jeśli się nie powtórzy, skonsultuję na wizycie a jeśli znów mnie złapie to zapewne zadzwonie, zapytam jak z tym preparatem.

25.02.2011 [*] Aniołek

Co nie zabije...

17.01.2012 Córcia
sofciaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 11:55   #1803
uska000
Zadomowienie

a ja czujac sie jak prawdziwa matka;p robie dla dzidziusia musy jablkowe bez cukru odwala mi calkiem

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 11:57   #1804
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
Mamuśki, jakie to uczucie czuć ruchy dziecka?
Ja odczuwam to jak by dziecko robiło pirueta ,takie fajne kręcenie w brzuszku,no i nieraz poczuje kopniaczki delikatne.
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 11:57   #1805
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Kropeczka, żolądke mnie boli bez przerwy Co zjem, to mnie kłuje
A nie wiesz od czego to może być? Ja u siebie nie znajduję powodu...

Cytat:
Hej
Ja zapytam lekarza o to kichanie, bo jak wczoraj kichnęłam, to mnie tak zakłuło w brzuchu, że aż wrzasnęłam i zwinęłam sie w pół ... i jeszcze chwilę potem mnie bolało ... Przestraszyłam się
Zapytaj koniecznie, bo też tak mam przy kichaniu. Czasami mam wrażenie, że jajnik może mi pęknąć... Pewnie to tylko obawy, ale wolę znać przyczynę.
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 11:59   #1806
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
no wlasnie mam maly problem z tymi tygodniami...
wedlug mojego lekarza, jest to koniec 13ego, ale ja nie mialam ostatniej miesiaczki,bo bralam tabletki nie moge sobie tak policzyc,jak wszyscy
wiem jednak (mieszkamy z tztem w oddzielnych miastach...), kiedy doszlo do zaplodnienia
jak moge to policzyc?
oj to ciężko, musisz się zdać na lekarza
Cytat:
cudowne a zarazem dziwne

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 12:12   #1807
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
oj to ciężko, musisz się zdać na lekarza
juz wyslalam mu maila
na innym forum dziewczyny mi powiedzialy, ze od daty poczecia dodac 38 tygodni

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-10, 12:12   #1808
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
witam kobietki
dzisiaj popołudniu mam wizytę u ginekologa,idzie ze mną tż bo chce zobaczyc dzidziusia,jestem w 19 tc więc może poznam już płec.Z jednej strony nie mogę się doczekac a z drugiej denerwuje się trochę czy wszystko jest dobrze.
Trzymajcie kciuki
Trzymamy

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 12:15   #1809
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
no wlasnie mam maly problem z tymi tygodniami...
wedlug mojego lekarza, jest to koniec 13ego, ale ja nie mialam ostatniej miesiaczki,bo bralam tabletki nie moge sobie tak policzyc,jak wszyscy
wiem jednak (mieszkamy z tztem w oddzielnych miastach...), kiedy doszlo do zaplodnienia
jak moge to policzyc?
Ja stosowałam naturalne metody planowania rodziny Wg tej metody, jeśli wiemy, kiedy doszło do zapłodnienia, to do momentu porodu liczymy 38 tygodni. A że zwykle owulacja (a po niej zapłodnienie) jest po 2 tygodniach od rozpoczęcia okresu, to policz tygodnie, które minęły od zapłodnienia i dodaj 2 tygodnie. Myślę, że tak będzie dobrze
Stary 2011-08-10, 12:21   #1810
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sofciaa Pokaż wiadomość
Hej
Wróciłam wypoczęta po weekendzie Było bardzo fajnie Jedynie noce miałam z głowy, bo strasznie mnie męczyły bolesne jak nie wiem co skurcze łydek Też macie takie coś? Mama mi kupiła na to preparat z magnezem, potasem i wit.b6 o dodatkowej nazwie "skurcz", ale nie wiem dlaczego jest napisane 'nie stosować w ciąży'.... - mam to gdzieś... Czytałam trochę na różnych forach i lekarze normalnie zalecają kobietom w takich dolegliwościach tego typu preparaty... Może nie będę brać codziennie, ale tak ze 3 razy w tyg... Od kiedy wzięłam dwie i odstawiłam poranną kawę - jest ok, jedynie rano miałam zdrętwiałą nogę - też nieprzyjemne, ale już wolę to drętwienie niż ten potworny ból... Jednej nocy miałam 2 w tej samej nodze, z czego drugi trzymał 3 godziny! Straszne to jest... Rano jak wstaję.. to jak nienaoliwiony robot ;/
Sofcia, ale jak to "masz to gdzieś"?
Skoro pisze, że nie można stosować w ciąży, to widocznie jest tam jakiś składnik, którego stosować bnie można. A "tego typu preparaty" to może być sam magnez, albo lek o jakims innym składzie ... Zapytaj lekarza najlepiej.

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
A nie wiesz od czego to może być? Ja u siebie nie znajduję powodu...

Zapytaj koniecznie, bo też tak mam przy kichaniu. Czasami mam wrażenie, że jajnik może mi pęknąć... Pewnie to tylko obawy, ale wolę znać przyczynę.
Nie mam pojęcia.. niezależnie od tego co zjem

Zapytam o to kichanie, bo wczoraj to mnie już zabolało tak strasznie że myślałam, że brzuch mi rozerwie

Stary 2011-08-10, 12:26   #1811
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Skoro pisze, że nie można stosować w ciąży, to widocznie jest tam jakiś składnik, którego stosować bnie można. A "tego typu preparaty" to może być sam magnez, albo lek o jakims innym składzie ... Zapytaj lekarza najlepiej.

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Zapytam o to kichanie, bo wczoraj to mnie już zabolało tak strasznie że myślałam, że brzuch mi rozerwie
ja jak mowilam mojemu o tym kichaniu to powiedzial ze takie klucie jest normalne ale jak sa serie kichana to gozej... bo mozna skurczow nacicy dostac i odrazu zbadal czy z szyjka wszystko ok ale ja kicham po 15 razy dziennie za kazdym razem a;bo mnie kuje albo malo sie nie posikam;/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-10, 12:30   #1812
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:

Czasami nawet lekarze zlecają jakiś lek, który nie wolno stosować w ciąży. Niektóre leki po prostu nie były testowane na kobietach w ciąży, dlatego na ulotce jest napisane, że to nie jest lek dla nich. Ale zdarza się też tak, że lekarze przepisują lek, który teoretycznie nie jest dla kobiet w ciąży, ponieważ nieleczona choroba, na którą przepisany jest ten lek, może spowodować większe zło niż zastosowanie leku.
Nie zmienia to jednak faktu, że ja bym wolała zapytać lekarza
Stary 2011-08-10, 12:36   #1813
sofciaa
Zadomowienie

GG do sofciaa

Cytat:
Czytałam skład i nie ma nic innego jak w zwykłym magnezie + potas oczywiście, ale nie rozumiem z jakiej racji potas miałby być zabroniony, skoro kobietom przepisują np Aspargin, który jest bez recepty i zawiera to samo. Mówiłam, że skonsultuję to z lekarzem, a póki co delikatnie próbuję sobie pomóc.
Co do kichania... Codziennie rano kicham w jednym i tym samym momencie, biorąc pierwszego gryza przy śniadaniu... Nigdy przed nigdy po, tylko w trakcie! Co za paranoja! I też często przy tym mnie boli brzuch.

25.02.2011 [*] Aniołek

Co nie zabije...

17.01.2012 Córcia
Stary 2011-08-10, 12:38   #1814
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
sofcia ja też mam skurcze jakieś w nogach ale nie takie aż bolesne i tez myślałam o magnezie gdzieś wyczytałam że nie można w ciązy i zrezygnowałam może zapytaj lekarza najpierw zanim zastosujesz??
magnez można w ciąż, nawet jest zalecany i jest w zestawach witamin
mi lekarz poza witaminami właśnie kazał brać 3x1 magne B6

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
a ja czujac sie jak prawdziwa matka;p robie dla dzidziusia musy jablkowe bez cukru odwala mi calkiem
hihi, fajnie, ja też mam zamiar robić sama jedzonka, ale jeszcze nie teraz

na razie zbieram się za zrobienie soku z marchewki

Cytat:
ja też mam tak przy kichaniu i zawsze najpierw łapię za brzuch i potem kicham - najlepiej jak się skulę
Stary 2011-08-10, 12:40   #1815
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja stosowałam naturalne metody planowania rodziny Wg tej metody, jeśli wiemy, kiedy doszło do zapłodnienia, to do momentu porodu liczymy 38 tygodni. A że zwykle owulacja (a po niej zapłodnienie) jest po 2 tygodniach od rozpoczęcia okresu, to policz tygodnie, które minęły od zapłodnienia i dodaj 2 tygodnie. Myślę, że tak będzie dobrze
Dziekuje za pomoc
Zabieram sie za liczenie

Co do tych kichan i bolu, to ja mam podobnie. Tez czesto kicham,bo od samego poczatku ciazy zmagam sie z katarem. Czasem sa to zwykle kichniecia, ale nieraz odczuwam silny bol, jakbym cos naciagnela w brzuchu.

Stary 2011-08-10, 12:42   #1816
sofciaa
Zadomowienie

GG do sofciaa

Cytat:
U mnie to jest takie ala bulgotanie, jakby coś się w brzuszku przelewało

25.02.2011 [*] Aniołek

Co nie zabije...

17.01.2012 Córcia
Stary 2011-08-10, 13:02   #1817
kamciurka
Zakorzenienie

jestem zalamana moj TZ dostal propozycje pracy w Krakowie, uwaga bedzie pracowal miesiac tam i tydzien wolnego, jestem zalamana, ale rozmawialismy i faktycznie tam zarobi 5 razy tyle co tu, a tu zarabia naprawde malo i wiem, ze w obecnej sytuacji bylo by nam bardzo ciezko. Ma to trwac dwa lata, co prawda on mowi, ze bedzie cos kombinowal, ze wiadomo, ze bedzie tu czesciej itd. ale i tak mam humor do niczego, nigdy czegos takiego nie chcialam... zas z drugiej strony wiem, ze jego firma najprawdopodobniej do grudnia tylko bedzie istaniala, potem nie wiadomo co...

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 13:09   #1818
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
jestem zalamana moj TZ dostal propozycje pracy w Krakowie, uwaga bedzie pracowal miesiac tam i tydzien wolnego, jestem zalamana, ale rozmawialismy i faktycznie tam zarobi 5 razy tyle co tu, a tu zarabia naprawde malo i wiem, ze w obecnej sytuacji bylo by nam bardzo ciezko. Ma to trwac dwa lata, co prawda on mowi, ze bedzie cos kombinowal, ze wiadomo, ze bedzie tu czesciej itd. ale i tak mam humor do niczego, nigdy czegos takiego nie chcialam... zas z drugiej strony wiem, ze jego firma najprawdopodobniej do grudnia tylko bedzie istaniala, potem nie wiadomo co...
Kurcze... a jest jakaś opcja, żebyście się oboje tam przenieśli?
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 13:25   #1819
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Hejka..
Byłam dzisiaj jeszcze raz w szpitalu i nic nie załątwiłam Rozmawiałąm z moją lekarką(ponoć jest maja choć w życiu na oczy jej nie widziałam a miałam już wizytę w szpitalu) i powiedziała że na słowo mi nie może wystawić recepty że muszą mnie zbadać jak chcę. Nie poszłam tam bo dzisiaj ten żylak jakby się wchłonął i nawet mnie nie boli i mi jeszcze powiedzą że zmyślam...nawet nie wiem jak bym sie z nimi na taki temat po angielsku dogadała. Ja wiem z doświadczenia że on potrafi tak zanikać i nie mam pewności że jutro znów nie wylezie Postanowiłam ze jak coś to pojadę jak będzie źle żeby mieli co zobaczyć a jak źle nie będzie to pogadam o tym za 2 i pół tyg z moim ginem jak w Pl będę.

Renatko odnośnie Twojego pytania...to na 99% ( 1%zostawiam bo znawcą nie jestem)ten ból co tobie dolega to nie hemoroidy. Ja je mam od lat i nigdy w taki sposób się nie objawiały a ból to jest umiejscowiony tylko w okolicy odbytu. Jak jest mocniej zaawansowany to bardziej promieniuje ale to już byś dobrze wiedziała że to to
Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
no własnei tak się zastanawiam teraz z tym linkiem bo właśnei pamiętam ze coś było z zablokowaniem ostanio tylko nie pamiętałam za co? a oni ostrzegają ze zablokują czy tak z nienacka? ciekawe czemu nei można podawać linków na głosowanei hmm?? a jak bym miała to napisane w podpisie to też moga zablokować?
Moniczko ja Ci powiem że wcześniej też nie wiedziałam jak to jest dopóki ananke nie zablokowali. Poczytała regulamin i tam jest wyraźnie napisane że nie można dodawać tego rodzaju linków:

"12. Reklama jest u nas płatna! Dotyczy to również wątków z prośbami o głosy w konkursach lub wszelkich innych, w których autor ma wyraźne korzyści materialne z ewentualnego spełnienia prośby. Za reklamę uznajemy między innymi linki do stron aukcji, sklepów lub serwisów prezentujących produkty i namiary na producenta (w tym również "blogi" ze zdjęciami produktów!).
Reklama to wszelkie działania prowadzące do uzyskania korzyści materialnych i do darmowej reklamy stron zbieżnych z tematyką serwisu wizaz.pl (prywatne strony, blogi, galerie itp...) Użytkownicy o długim stażu mogą liczyć na złagodzenie kary w postaci samego upomnienia, ale przy recydywie, kara punktowa będzie podwojona. "

Zrobisz jak uważasz, ja nie doniosę ale poczułam się w obowiązku napisanie tego

Edytowane przez kasikzaki
Czas edycji: 2011-08-10 o 13:27
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-10, 13:25   #1820
kamciurka
Zakorzenienie

kurde nie ma jak, bo ja tu pracuje, starsza corka chodzi tu do szkoly, juz mam powoli wszystkiego dosc, przerasta mnie to wszystko

Niki

Alex
Stary 2011-08-10, 13:29   #1821
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:

oj ale dlaczego odrazu ze odwala bardoz fajna sprawa trzeba korzystac póki są dostępne owoce lepsze takie własnej roboty niż kupne

a Zoska chyba naprawdę się na nas obraziła bo widzę ze na innym forum sie udziela ale tak sie właśnei kończą dobre rady chcecie pomóc i zamiast być tymi dobrymi okazujecie się tymi złymi nie ma sensu pomagać ludziom którzy tej pomocy nie chcą
Stary 2011-08-10, 13:32   #1822
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:

a Zoska chyba naprawdę się na nas obraziła bo widzę ze na innym forum sie udziela ale tak sie właśnei kończą dobre rady chcecie pomóc i zamiast być tymi dobrymi okazujecie się tymi złymi nie ma sensu pomagać ludziom którzy tej pomocy nie chcą
spoko luz, przemysli i moze zdecyduje sie wrocic. Nic na siłe. Nikt jej przeciez nie wygonił, ani mysle ze nie zrobilysmy jej zadnej przykrości. Poprostu dawałysmy rady- a ze ona chciala inaczej to trudno

ja zaraz jade do fryzjera wkoncu bede wygladac jak czlowiek
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 13:37   #1823
uska000
Zadomowienie

Cytat:
oj ale dlaczego odrazu ze odwala bardoz fajna sprawa trzeba korzystac póki są dostępne owoce lepsze takie własnej roboty niż kupne

tak tylko wiesz zanim dzidzius bedzie mogl zjesc te jabluszka to cos okolo roku minie;p moze sie nie zepsujs do tej pory w tym roku w ogole jak prawdziwa Pani Domu.. ogoreczki musy;p

Stary 2011-08-10, 13:39   #1824
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Pisałyście o obfitym śluzie...ze mnie też sie czasami tak leje że konieczna jest wkładka, a antyperspirant to od jakiegoś roku tylko Nivea Pearl & Beauty. kiedyś używałam kulek ale miałam często skórę po goleniu podrażniona i raz kupiłam ten spray i to był strzał w dziesiątkę zapach mi również bardzo odpowiada.

Kurczę głowa mnie zaczyna mulić...idę kawę sobie zrobić...

Kamciurka współczuję sytuacji....na pewno nie będzie wam lekko ale chociaż finansowo będzie lepiej...oby te dwa lata szybko zleciały.

Mojej przyjaciółki maż taż pół roku temu stracił pracę i ona też była wtedy w ciąży i też przyjezdza co jakis czas bo w Czechach teraz robi. Nie jest im łatwo ale co mają zrobić. Czasami zycie nas zmusza do podejmowania takich decyzjii.

Dziewczyny....zapomniałam ...dziękuję Wam za miłe słowo i dodanie otuchy w sprawie moich "dupików"(tak ładnie je kiedys nazwał mój przyjaciel hehe)
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 13:42   #1825
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
tak tylko wiesz zanim dzidzius bedzie mogl zjesc te jabluszka to cos okolo roku minie;p moze sie nie zepsujs do tej pory w tym roku w ogole jak prawdziwa Pani Domu.. ogoreczki musy;p

no co ty ja mam musy które po rok-dwa stoją i są pychotka moja mam osttanio to w szoku nawet była że jej grzyby w occie po ponad roku stani asą jeszzcze dobre
a ja sie już nei mogę doczekać września niestety ja na grzyby wybrać sie nie będe mogła no bo z tym brzuchem to już nie dam rady ale wiem że rodzice sie wybieraja bo oni co roku jeżdżą i tone grzybów przywożą i potem jest pełno słoiczków z grzybkami i suszone są do sosiku wiec mi sie coś moze skapnie w zeszłym roku ale były zriory dziewczyny miałam taką radoche bo nawet niebyło czasu się wyprostować cąły czas szłam zgięta i ciełam grzyb za grzybem
Stary 2011-08-10, 13:45   #1826
uska000
Zadomowienie

Cytat:
no co ty ja mam musy które po rok-dwa stoją i są pychotka moja mam osttanio to w szoku nawet była że jej grzyby w occie po ponad roku stani asą jeszzcze dobre
a ja sie już nei mogę doczekać września niestety ja na grzyby wybrać sie nie będe mogła no bo z tym brzuchem to już nie dam rady ale wiem że rodzice sie wybieraja bo oni co roku jeżdżą i tone grzybów przywożą i potem jest pełno słoiczków z grzybkami i suszone są do sosiku wiec mi sie coś moze skapnie w zeszłym roku ale były zriory dziewczyny miałam taką radoche bo nawet niebyło czasu się wyprostować cąły czas szłam zgięta i ciełam grzyb za grzybem
mamn nadzieje a powiedz mi ty musy wekujesz czy tylko lewasz gorace w goracy sloiik?? a jak wekujesz to jak??
na grzyby ani mi siie waz! w tym roku sa takie kleszcze ze nawet po parkach nie powinnysmy chodzic;/ rodzice nazbieraja a Ty bedziesz wcinac mniam moj tz byl oststnio przyniosl cale 5 grzybow;p i jeszcze dopiero na 2 dzien zawiozl do tesciowej zeby zobaczyla czy ok i eysuszyla a one juz byly zwiedle;p

lece sie w koncu umyc i na miasto
buziaki

Stary 2011-08-10, 13:45   #1827
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
ja jak mowilam mojemu o tym kichaniu to powiedzial ze takie klucie jest normalne ale jak sa serie kichana to gozej... bo mozna skurczow nacicy dostac i odrazu zbadal czy z szyjka wszystko ok ale ja kicham po 15 razy dziennie za kazdym razem a;bo mnie kuje albo malo sie nie posikam;/

No właśnie ja mam ataki kichania, chociaż wtedy mnie nic nie boli, ale i tak zapytam lepiej

Cytat:
Czasami nawet lekarze zlecają jakiś lek, który nie wolno stosować w ciąży. Niektóre leki po prostu nie były testowane na kobietach w ciąży, dlatego na ulotce jest napisane, że to nie jest lek dla nich. Ale zdarza się też tak, że lekarze przepisują lek, który teoretycznie nie jest dla kobiet w ciąży, ponieważ nieleczona choroba, na którą przepisany jest ten lek, może spowodować większe zło niż zastosowanie leku.
Nie zmienia to jednak faktu, że ja bym wolała zapytać lekarza
No wiem że tak jest, ja w szpitalu dostałam Ketonal i antybiotyk
Ale zawsze najlepiej najpierw zapytać lekarza, a potem dopiero brać, tak mi się wydaje ...

Cytat:
Napisane przez sofciaa Pokaż wiadomość
Czytałam skład i nie ma nic innego jak w zwykłym magnezie + potas oczywiście, ale nie rozumiem z jakiej racji potas miałby być zabroniony, skoro kobietom przepisują np Aspargin, który jest bez recepty i zawiera to samo. Mówiłam, że skonsultuję to z lekarzem, a póki co delikatnie próbuję sobie pomóc.
Co do kichania... Codziennie rano kicham w jednym i tym samym momencie, biorąc pierwszego gryza przy śniadaniu... Nigdy przed nigdy po, tylko w trakcie! Co za paranoja! I też często przy tym mnie boli brzuch.
Sofcia, może masz alergię na śniadanie?

A z tym magnezem najlepiej zapytaj lekarza, i będziesz wszystko wiedziała ...

No nie wierzę, zaczęlo nagle lać ..... Pewnie przez to mnie tak głowa dzisiaj boli Oczywiście gdzie mam parasol??? W samochodzie
Ale wychodzę dopiero za godzinę z kawałkiem, może przestanie

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
Kamciurka, ojej, ale się porobiło ... Ja zawsze jestem przeciwko takim wyjazdom ale jak Tz ma więcej zarobić, to może warto? Ile jest od Was km do Krakowa? To nie zagranica, może byłby w domu częściej niż raz na miesiąc?
Pewnie nie ma opcji, żebyście się do Krakowa przenieśli (szkoła córci?) ?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-10, 13:52   #1828
bambusiek
Zakorzenienie

Odmeldowuję się na dziś, bo chyba popołudniu nie zajrzę do neta

Paps
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 13:53   #1829
kamciurka
Zakorzenienie

no opcji przeniesienia nie ma wlasnie ze wzgledu na corcie... do Krakowa jest jakies nie wiem 300 km niby nie ma tragedii, ale on pracuje jako ochroniarz osobisty, wiec jedzie do ochrony biznesmena i ja wiem ze taka ochrona wymaga czasem pracy od switu do nocy, wiec same wiecie, podejrzewam, ze jak pojedzie na miesiac to miesiac sie stamtad nie ruszy... siedze i wyje jak porabana, on ma wrocic za godzine, wtedy dowiem sie czegos wiecej... ale nie wyobrazam sobie miec wszystkiego na glowie, co innego jak nie byla bym w ciazy, z mama widuje sie rzadko, mieszka poza wroclawiem, ojciec w warszawie i ja sama z tym wszystkim na glowie....

Niki

Alex
Stary 2011-08-10, 13:57   #1830
pearpearl
Wtajemniczenie

Kamciurka, wspolczuje sytuacji, ale patrze, ze jestes z Wroclawia, wiec do Krakowa autostrada nie jedzie sie dlugo, to na pewno udalo by sie Wam widywac czesciej...
Sama tkwie w zwiazku na odleglosc i wiem doskonale, ze nie jest latwo, jednak niestety w XXI wieku wszystko opiera sie na kasie, wiec moze warto sie przemeczyc?
Sama nie wiem... przykro mi bardzo

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości