![]() |
#1801 |
Zadomowienie
|
Dot.: Razem schudniemy 20 kg! Zapraszam!
arsenal, brawo za te biegi!!!
![]() MamaMartusi, witaj! ![]() ![]() Kupiłam przed chwilką karnet na open fitness, więc będę mogła śmigać przez miesiąc dowolną ilość razy ![]() ![]() ![]()
Padłaś? Powstań, popraw koronę i zasuwaj! ![]() obieżyświatka, pożeraczka lodów antylight, wiecznie spóźniona Śpiąca Królewna size plus, będąca jednocześnie nałogową coffeeholiczką i poszukiwatorką księcia z bajkiem ![]() 104-99-96,8... |
![]() ![]() |
![]() |
#1802 |
Raczkowanie
|
Witajcie w Nowym Roku
![]() znów opuściłam się z pisaniem, ale mam nadzieję, że od jutra już u mnie wszystko wróci do normy (tzn.skończą się spotkania rodzinne i koleżeńskie - przynajmniej w takiej ilości) i będę co dzień mogła z Wami podzielić się tym co zjadłam itd. tak jak pisałam wcześniej byłam na zakupach w piątek i kupiłam sobie w ccc fajne kozaki za 129 zł...w sumie nie są jakieś szczególne, bo płaskie tradycyjne, ale najważniejsze że wygodne i nie z zamszu hehe a przede wszystkim odpoczywam w nich bo łażenie dzień w dzień na szpilce już mnie zmęczyło...wiecie co - na tych zakupach przymierzyłam chyba z 15 par kozaków i o dziwo wszystkie bez problemu mi się dopięły!!! a zawsze miałam z tym problem bo łydka była sporych rozmiarów ![]() ![]() ![]() co do sylwestra: miałam spędzić spokojnie, ale niestety się nie dało, poszłam z moim TŻ i parą znajomych przed północą na rynek by wspólnie napić się szampana i oczywiście spotkaliśmy sporo znajomych,którzy zaprosili nas na domówkę więc impreza zrobiła się suto zakrapiana alkoholem...wróciłam do domu o 5.30!!! zjadłam sporo, sałatka, bigos, delicje, kilka czipsów:/ a że nie mieli w domu wody mineralnej ( nie wiem jak można tak żyć hehe) to przepijałam colą lub spritem bo nic innego nie było ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() co do spotkania to z tego co widzę to może być ciężko bo każda jest z innej części Polski... ja jestem z Łodzi
waga wyjściowa 94,5 kg (17.09) cel I 90 kg osiągnięty (11.11) ![]() ![]() cel II 85 kg osiągnięty (17.12) cel III 79 kg cel ostateczny 70kg marzę jednak by zobaczyć 6 z przodu więc przy 69 kg będę skakała ze szczęścia ![]() waga obecna 79,4 kg (23.02) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1803 |
Wtajemniczenie
|
Cóż, zacznę może od tego, że szczęśliwego, cierpliwego i wytrwałego Nowego Roku bym wam wszystkim i sobie samej chciała życzyć.
Myślę, że z pierwszym stycznia przyszła pora na moje wyjście z marazmu, cienia i zawieszenia i powrót do ogarnięcia się. Przepraszam wszystkie za okres ciszy i milczenia, wszystkie wasze posty śledziłam, więc jestem na bieżąco. Witam też wszystkie panienki, które dołączyły w ciągu ostatnich tygodni, Arsenalkę też ciepło witam, bo powroty są bardzo miło widziane ![]() Co do przesunięcia dnia ważenia: jestem za tym, żeby był piątek i sobota a w niedzielę Akashka wrzucałaby tabelkę. Tak czy inaczej: nowy rok, nowe nadzieje i tego sie trzymam .. ![]()
![]() |
#1804 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Życzę Wam wszystkim aby ten roku była rokiem mega spadku - oczywiście WAGI ![]() Wczoraj nie odzywałam się, bo miałam mały zlot Rodzinny - jak zawsze Nowy Rok u mnie zaczynamy wspólnym obiadkiem - było baaardzo miło, ale niestety też było dużo pyszności, trzymałam się dzielnie, zjadłam rosołek (na kaca wyśmienity) później zjadłam mięsko gotowane z rosołku + mizeria no i 2 kawałki murzynka na deser (ale to było moje pożegnanie ze słodkościami ![]() Od dzisiaj ruszam ostro zmotywowana do dzieła - moje menu: Ś: 2kromi ciemnego chlebka z sałatą, polędwicą + rzodkiewki IIŚ: 2 mandarynki + jabłko O: bułka pełnoziarnista + szyneczka + rzodkiewki (w pracy) P: kiwi + kilka migdałów K: jajko gotowane + pumpernikiel + sałata + pomidorek i jak ![]() arsenalfan i Medziu dziękuje Wam ślicznie za opinie wag ![]() ![]() ![]() Dzisiaj wieczorem po angielskim mam zamiar wybrać się do biedronki ![]() ![]() ![]() ![]() Witam serdecznie wszystkie nowe dziewczyny - napiszcie coś więcej o sobie i życzę wytrwałości ![]() Odezwę się jeszcze później, tymczasem muszę wracać do pracy ![]()
160cm - start 80kg - 11.11.11r. 75kg - I cel osiągnięty 08.12.2011 69,9kg - II cel osiągnięty 27.03.2012 65kg - III cel osiągnięty 31.05.2012 obecnie- 59,6 KG ![]() 60 kg - IV cel 56kg - marzenie ![]() pozostało - 3,6kg Edytowane przez WyrafinowanySmak Czas edycji: 2012-01-02 o 09:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#1805 |
Przyczajenie
|
Dzień dobry,
Ja dzień zaczynam od euthyroxu. ![]() W ciąży dowiedziałam się o niedoczynności tarczycy i jak się okazuje to również może i pewnie ma wpływ na tycie, a w odchudzaniu bardzo przeszkadza. Czy któraś jeszcze boryka się z rozregulowanymi hormonami? na śniadanie -kawa (niestety jeszcze mlekiem 3,2 dopóki się nie skończy) -chleb wasa (z pieczywa w ogóle rezygnuję, czy to biały czy razowy, to to samo-przynajmniej jeśli chodzi o poziom cukru we krwi) -wędlina+pomidor na obiad zapiekę łososia i zjem z warzywami z wody i może z ryżem. później mąż wróci z pracy to wybiorę się na zakupy ![]() Jeśli najdzie mnie chęć na słodkie to u mnie się sprawdzał jogurt naturalny z wkrojonym owocem. Czy któraś z Was jest z Gdańska? ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Edytowane przez MamaMartusi Czas edycji: 2012-01-02 o 10:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#1806 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Oby niedługo się odnalazł ![]() MamoMartusi z tego co pamiętam to Bottega mieszka w Gdańsku ![]()
160cm - start 80kg - 11.11.11r. 75kg - I cel osiągnięty 08.12.2011 69,9kg - II cel osiągnięty 27.03.2012 65kg - III cel osiągnięty 31.05.2012 obecnie- 59,6 KG ![]() 60 kg - IV cel 56kg - marzenie ![]() pozostało - 3,6kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1807 |
Wtajemniczenie
|
MamaMartusi: ja zaczynam swój od Novothyralu 100
![]() WyrafinowanySmak: te pieniądze przy odbiorze to taka niezbyt miła polityka ukrywania kosztów przedmiotu ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1808 |
Przyczajenie
|
Przede mną pierwsza w życiu wizyta na siłowni.
Wiem, że jak już się wybiorę to później pójdzie już gładko. U mnie wyregulowanie hormonów plus dieta cukrzycowa w ciąży pomogły, bo schudłam. Jeśli dołączę do tego regularne ćwiczenia to jestem pewna, że dam radę! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1809 |
Wtajemniczenie
|
Oczywiście, że dasz radę. Najważniejsze jest samozaparcie
![]()
![]() |
#1810 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() nutella, to super, że łydka Ci schudła ![]() thenerd, cieszę się, że znowu jesteś z nami ![]() ![]() MamaMartusi, ja dzień zaczynam również od euthyrox'u, jestem na setce, powinnam mieć jeszcze większą dawkę, ale moje serce nie wytrzymuje i przez to można powiedzieć, że niemal codziennie odczuwam skutki niedoczynności. W tym tyg. idę na kontrolne badanie TSH. Jestem z Gdańska, ale nie mieszkam tam już, jedynie wpadam do rodziców raz na jakiś czas. Co do Twojego jadłospisu - a ryż jaki jesz? + gdzie II śniadanie i podwieczorek? Gdzie owoc? A ja sobie czekam na @ i już boję się tego, ile będzie trwała. To ostatnia @ "spowodowana" tabletkami anty, ciekawe kiedy przyjdzie kolejna. Za to wagowo spodziewałam się sporego wzrostu po wczorajszym jedzeniu - a tu 74,2kg, więc nic nie podskoczyło w porównaniu z ostatnimi dniami, gdzie podskoczyło przez @.
![]() |
#1811 |
Przyczajenie
|
Ryż? Bez znaczenia.
Z owocami muszę uważać bo mają za dużo cukru, dostęp do nich teraz ograniczony. Może dziś pomarańcza lub mandarynka? Karmię córeczkę i nie wiem czy odważę się na cytrusa. na drugie śniadanie była owsianka z łyżeczką rodzynek. Na podwieczorek pomysłu brak. Jak mi dziecie uśnie to sobie wszystko na cały tydzień rozpiszę i pójdę na zakupy ![]()
#1812 |
Zakorzenienie
|
Jeśli w Twojej diecie jest to bez znaczenia, to proponuję wybrać zdrowszą i dietetyczną wersję, czyli ryż brązowy
![]() ![]()
#1813 |
Wtajemniczenie
|
Bottega: mam nadzieję, że będzie dobrze. też mocno za to kciuki trzymam
![]() ![]() MamaMartusi: ryż brązowy jest lepszy. A do jadłospisów: właśnie kończę zbierać do kupy te, które się pojawiły w naszym wątku i zbiorę je w .pdf, więc mogę podrzucić linka, żebyśmy miały swoją bazę przepisów ![]()
FORCE yourself to do things. FORCE yourself to get out of bed and practice. FORCE YOURSELF TO WORK. Edytowane przez thenerdqueen Czas edycji: 2012-01-02 o 11:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#1814 |
Przyczajenie
|
dzięki za podpowiedź odnośnie ryżu, na pewno zakupię.
Mam w planach ograniczyć zużycie soli do minimum, a może nawet w końcu całkowicie ją porzucić? Podobno to kwestia przyzwyczajenia.
#1815 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1816 |
Wtajemniczenie
|
Słyszałam opinię, że jak robić przerwę to na pół roku przynajmniej.
A jak się ma sprawa z zakupem futrzaka? ![]() ![]()
![]() |
#1817 |
Przyczajenie
|
z anty to biorę jednoskładnikową Cerazette , bierze się je non stop bez przerwy i okresu brak. Na razie mi to pasuje
![]()
#1818 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a co do anty - ja mam znajomego ginekologa (znajomy mojej mamy), do którego chodzę do jakiś czas od dawna i w razie czego pójdę do niego na wizytę, jeśli będą problemy z @. Pewnie coś mi na to poradzi.
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2012-01-02 o 12:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1819 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() co do fitness, też chciałabym sobie kupić jakiś karnet, ale teraz przed sesją chyba nie ma sensu, bo nie będę miała za bardzo czasu ![]() nutella-gratuluję chudszej łydki (idiotycznie to brzmi, ale mimo wszystko) a i kochana, doganiam cię po mału z wagą ![]() ![]() Cytat:
![]() Wyrafinowany Smak-trochę bez sensu z tym odbiorem osobistym, mi się wydawało, że on jest po to, żeby uniknąć kosztów związanych z przesyłką, ale widocznie nie ![]() Bottega-jesli mowa o okresie, to ja nie biorę żadnych tabletek i nigdy jak na razie nie brałam. pierwszy okres miałam w lutym nie pamiętam którego roku, potem miałam dopiero w sierpniu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kurde, ale się rozpisałam, historie życia mojego tu tworzę ![]() jutro rano wskakuję na wagę, mam nadzieję, że będzie 85kg ![]() dzisiaj mam straszną ochotę na słodkie. wczoraj wytrzymałam, a dzisiaj nie wiem jak będzie ![]() |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1820 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do @ - wiesz, tyle, że to nie była mała plama na pościeli, a wyglądało jakby mnie ktoś zadźgał... a próbowałam różnych cudów, żeby tego uniknąć. Bywało, że spałam z czterema podpaskami różnie przyklejonymi, a i tak przeciekły. Do tego ból potworny. Przy tabletkach zawsze co jakiś czas zdarzy się, że przecieknę w nocy czy w dzień, ale nie w takich ilościach. Prawdopodobnie też moje @ nie wyglądały normalnie przez to, że kiedyś musiałam długi czas odstawać leki wywołujące @ i to nie te zwykłe, a naprawdę silne hormony. Później po prostu widocznie to się na mnie odbiło.
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2012-01-02 o 12:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1821 |
Wtajemniczenie
|
Która z was zacznie ze mną pierwszy poziom ćwiczeń?
![]() POZIOM I: http://i.imgur.com/rI0hN.png POZIOM II: http://i.imgur.com/KahM3.png POZIOM III: http://i.imgur.com/3CD8l.png jumping jacks - pajacyki crunches - półbrzuszki (unosimy się trochę, napinamy i robimy pauzę przez kilka sekund) lunges - wspomogę się obrazkiem, bo się nie mogę wysłowić ![]() jeszcze jeden zestaw ćwiczeń, tygodniówka na brzuszek: http://i.imgur.com/TvXmM.jpg Obrazki pochodzą ze strony: downtownn.tumblr.com obiecane jadłospisy z naszego wątku: http://sendfile.pl/124466/jadlospisy.pdf
![]() |
#1822 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jesli chodzi o choroby, to moja mama jest taka, że ona nie idzie do lekarza i jak ja do niej mówię, że idę, bo mnie coś tam pobolewa, to ona, a przesadzasz, nie masz co robić tylko z byle gó**** iść do lekarza? jak mam anginę, i mówię, że idę do lekarza, to też krzywo na mnie patrzy, a z anginą to mam problem, bo przynajmniej kilka razy w roku mam ![]() ale najgorsze było to, jak miałam kolizję samochodową. babka we mnie wjechała, bo jak to powiedziała "noga jej się ześlizgnęła z hamulca ![]() ![]() ![]() co do fitness, to strasznie duże różnice, ciekawa jestem jak jest u mnie w Poz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1823 | |
Raczkowanie
|
hej dziewczynki
![]() ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1824 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() no to dziewczyny dałam ciała ![]() miałam straszną ochotę na słodkie i zjadłam 2 princessy i kaszkę z dżemem truskawkowym. ale dżemu nie zjadłam. w sumie wyszło jakieś 450 kcal, ale zmieściłam się w 1200kcal ![]() dzięki bogu nie podjadłam tego, tylko to był jeden z posiłków. dzisiaj robię jeszcze brzuszki a jutro basen za karę idę na 1,5 godziny ![]() proszę o baciki ![]() ale w sumie to i tak dobrze, bo miałam jeszcze w ręku czekoladę i jakiś deser czekoladowy a i snickersa, ale tak popatrzyłam na to i stwierdziłam, że ja tego nie chcę jeść, mimo to na coś się skusiłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1825 |
Wtajemniczenie
|
lila26: zaczęłam od dziś ćwiczenia
![]() arsenalfan: basen to nie kara ![]() ![]() Jadłospis z dzisiaj: I: 2 kromki chleba fitness z serkiem Turek paprykowym, 50g pomidora, kawa z łyżeczką cukru i 100ml mleka 1,5% [czerwona herbata z pigwą i trawą cytrynową - 330ml] II: 2 mandarynki i cappuccino wiśniowe (250ml, bez dodatkowego cukru) [czerwona herbata z pigwą i trawą cytrynową - 330ml] III: 50g ugotowanego brązowego ryżu, i usmażone na mniej niż łyżeczce oleju + wodzie 100g piersi z kurczaka, 100g warzyw na patelnię (Hortex wypuścił nową serię: z bakłażanem inne z suszonymi pomidorami ![]() IV: jogurt jovi 0% aromatyczna wanilia (250ml) V: 2 kromki Sonko z orkiszem i dynią, 2 jajka na twardo nadziewane ich żółtkami z resztką jogurtu naturalnego i szczypiorkiem, kawałek ogórka [czerwona herbata z pigwą i trawą cytrynową - 330ml] 1084,13kcal B: 65,92 W: 148,55 T: 27,19
![]() |
#1826 |
Rozeznanie
|
Witaj lila26
![]() arsenalfan ![]() ![]() ![]() thenerdqueen świetny jadłospis ![]() ![]()
160cm - start 80kg - 11.11.11r. 75kg - I cel osiągnięty 08.12.2011 69,9kg - II cel osiągnięty 27.03.2012 65kg - III cel osiągnięty 31.05.2012 obecnie- 59,6 KG ![]() 60 kg - IV cel 56kg - marzenie ![]() pozostało - 3,6kg |
![]() ![]() |
![]() |
#1827 |
Wtajemniczenie
|
dzięki
![]() Szkoda, że YennaSnape i CzarnaDama gdzieś zniknęły... ![]()
![]() |
#1828 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() thenerd, świetny jadłospis i idealne, jak dla mnie proporcje B/W/T!!! ![]() lila26, witaj w naszym cudownym gronie! ![]() arsenal, ![]() ![]()
Padłaś? Powstań, popraw koronę i zasuwaj! ![]() obieżyświatka, pożeraczka lodów antylight, wiecznie spóźniona Śpiąca Królewna size plus, będąca jednocześnie nałogową coffeeholiczką i poszukiwatorką księcia z bajkiem ![]() 104-99-96,8... Edytowane przez medzia104 Czas edycji: 2012-01-02 o 17:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1829 |
Rozeznanie
|
ahhh dziewczyny
![]() siedze sobie w kuchni i odmierzam jedzenie na jutro i słyszę, że ktoś schodzi po schodach (mieszkamy w kamienicy, schody są drewniane i trochę łupią ![]() ![]() wróciła mi motywacja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1830 |
Zadomowienie
|
arsenal, więc teraz nie ma czegoś takiego, że jest nieosiągalny albo nie do wzięcia! dieta pomoże Ci nabrać pewności siebie, bo codziennie będziesz widziała siebie, jako piękniejszą!
![]() dziewczyny, czy jeśli przyszła chwila, że dam się pokroić za ananasa, a on leży sobie w kuchni to czy grzechem będzie zjeść go na kolację? tak 200-300g ![]() ![]() Zjadłam sobie dzisiaj na obiad sałatkę, która jest tak mega sycąca, że jutro też zrobię, ale dam mniej kukurydzy, żeby kcal nie przekraczały 400. Składniki: 180g piersi z kurczaka, 150g kapusty pekińskiej, 120g papryki czerwonej, 150g kukurydzy, 50g pomidora, 80g jogurtu naturalnego, 2 ząbki czosnku... wyszło mi jakieś 420kcal, a bilans dnia z tym nieszczęsnym ananasem: 1100kcal ![]()
Padłaś? Powstań, popraw koronę i zasuwaj! ![]() obieżyświatka, pożeraczka lodów antylight, wiecznie spóźniona Śpiąca Królewna size plus, będąca jednocześnie nałogową coffeeholiczką i poszukiwatorką księcia z bajkiem ![]() 104-99-96,8... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:34.