Zapuszczanie włosów - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-06, 12:34   #1801
NelluSiIa
Raczkowanie

Dot.: Zapuszczanie włosów

dziś byłam na zakupach trrafilam na sklep zielarski ;D powiedziala bym nawet na pseudo zielarski bo jak zapytalam o siemie lniane tran oleje jakie kolwiek to zadnego nie mieli ... zadnego oleju w sklepie zielarskim nawet pokrzywy nie mieli ale co tam spytalam czy nie wiedza gdzie jest inny sklep zielarski i poszlam tam boże najlepszy sklepik jaki widzialam! stoi tam 18 lat a ja przechodzilam cale zycie kolo niego i nawet nie zagladnelam nigdy maja tam tyle specyfikow kazdy rodzaj oleju , wszystko naturalne dla wlosow za przystepna cene! olej kokosowy kupialam za 13zl/250ml takze nie duzo kosztowal xD taka mila sprzedawczyni byla doradzala mi oleje na wlosy maski suplementy odzywki i szampony naturalne , dala mi katalogi z opisami i opiniami tych kosmetykow i zapisalam jej zeby mi zamowila olej sesa i heenara i bede to miala u niej taniej tak sie milo gadalo babka sie bardzo dobrze znala na tym wszystkim mega zadowolona jestem i w dodatku mam katalogi wiec sobie poczytam troche o wlosach aaa... no i bylam w drogerii znalazlam bielende pozegnanie z afryka bloto do wlosow ktore szukalam juz od 2008 r.;/;/

42-43-44-45-46-47-48-49-50cm-(od czoła) osiągniety 1 cel!!
51-52-53-54-55,5-56-57-58-59-60-(od czoła) 2cel

Edytowane przez NelluSiIa
Czas edycji: 2011-05-06 o 12:35
NelluSiIa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 12:38   #1802
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NelluSiIa Pokaż wiadomość
dziś byłam na zakupach trrafilam na sklep zielarski ;D powiedziala bym nawet na pseudo zielarski bo jak zapytalam o siemie lniane tran oleje jakie kolwiek to zadnego nie mieli ... zadnego oleju w sklepie zielarskim nawet pokrzywy nie mieli ale co tam spytalam czy nie wiedza gdzie jest inny sklep zielarski i poszlam tam boże najlepszy sklepik jaki widzialam! stoi tam 18 lat a ja przechodzilam cale zycie kolo niego i nawet nie zagladnelam nigdy maja tam tyle specyfikow kazdy rodzaj oleju , wszystko naturalne dla wlosow za przystepna cene! olej kokosowy kupialam za 13zl/250ml takze nie duzo kosztowal xD taka mila sprzedawczyni byla doradzala mi oleje na wlosy maski suplementy odzywki i szampony naturalne , dala mi katalogi z opisami i opiniami tych kosmetykow i zapisalam jej zeby mi zamowila olej sesa i heenara i bede to miala u niej taniej tak sie milo gadalo babka sie bardzo dobrze znala na tym wszystkim mega zadowolona jestem i w dodatku mam katalogi wiec sobie poczytam troche o wlosach aaa... no i bylam w drogerii znalazlam bielende pozegnanie z afryka bloto do wlosow ktore szukalam juz od 2008 r.;/;/
wow no to fajnie masz, tez tak chce a za ile sprzedaje sese i heenare?

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 12:40   #1803
Maja102
Zakorzenienie

będzie Ci pasować
mi się jeszcze warkocz Lary Croft marzy, ale to już długalaśne włosy muszą być
Stary 2011-05-06, 13:23   #1804
NelluSiIa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
wow no to fajnie masz, tez tak chce a za ile sprzedaje sese i heenare?

jeszcze tego nie wiem powiedziala ze bede miec taniej narazie musi zamowic rozne ciekawe rzeczy ma w tym sklepiku dzis zrobilam ten zel lniany jestem ciekawa co z tego wyjdzie

w tych katalogach znalazlam bardzo ciekawe artykuly na temat suplementu L'biotica, odzywki i szaponu himalaya, biowax o przeciwdzialaniu lupiezu , farbowaniu w domu i u fryzjerki opisy parabenow czy tam SLS i glikol propylenowy rozne rzeczy tu pisza nie koniecznie zwiazane z wlosami ale tez do paznokci rozne rzeczy i do skory fajnie moze sie bardziej doedukuje ;D

Czas edycji: 2011-05-06 o 13:46
Stary 2011-05-06, 14:17   #1805
MalaArielka
Wtajemniczenie

Dziewczyny, dzisiaj mierzenie włosów!
Która się melduje?
MalaArielka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 16:48   #1806
kasia2277
Raczkowanie

Mi dziś siostra zmierzyła włosy i twierdzi, że z tego samego miejsca co zawsze, ale to trochę dziwne bo wyszło aż 45 cm... A to chyba niemożliwe, że od 26 marca mi urosły aż 2 cm a zwłaszcza, że po tym mierzeniu podcięłam 1 może 0,5 cm najdłuższych. Chyba, że cudowna moc nafty zaczęła działać ! Ale nawet gdyby to raczej nie urosłyby aż tyle. Przy następnym mierzeniu zobaczymy ile wyjdzie .Ale coś te 45 nie jest zbyt wiarygodne
Stary 2011-05-06, 17:21   #1807
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez MalaArielka Pokaż wiadomość
Która się melduje?
U mnie jakieś 58,5.
Co by znaczyło, że rosną mi niecałe 2 cm na miesiąc ale więcej niż 1,5

A w ogóle popatrzyłam w lustro i stwierdzam, że 60 cm to za krótkie włosy i 65 pewnie też mnie nie zadowoli Do 75 będę dążyć, o. Chyba, że mnie wkurzy układanie takich włosów.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 17:51   #1808
Truskowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MalaArielka Pokaż wiadomość
Która się melduje?
47 cm, jeszcze sporo czasu minie zanim będą miały tą wymarzoną długość
Truskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 17:58   #1809
mnich11
Przyczajenie

Nellusila,
gdzie jest ten sklep zielarski o którym piszesz?

Edytowane przez mnich11
Czas edycji: 2011-05-06 o 18:03
mnich11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 18:04   #1810
NelluSiIa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mnich11 Pokaż wiadomość
Nellusila- jesteś z Krakowa, tak?
gdzie jest ten sklep zielarski o którym piszesz?

jestem z okolic niestety wiec bys miala troche drogi do tego sklepu zeby zagladnac ... jedynie jak bym cos sprawdzonego znalazla w tym sklepie mogla bym ci kupic i podrzucic ale narazie bede sama testowac co tam maja ciekawego olej kokosowy jest za 13 zl /250ml oplaca sie

ja podcielam ok.2cm 2 dni temu i az boje sie mierzyc te wlosy teraz nawet je nie czesze tylko sie kreca od wczoraj bo nie chce je narazac na kruchosc a pozatym jak nakladam odzywke to one pod woda mi sie same ladnie rozprostowuja i moge palcami przejechac wiec czesanie zbedne

Czas edycji: 2011-05-06 o 18:06
Stary 2011-05-06, 18:08   #1811
aniaamelia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Witaj
Śliczne masz włosy, takie zdrowe.
Dziękuję Staram się dbać o moje włosy. Nałożyłam dzisiaj kokosa na dwie godziny. Chyba źle spłukałam, bo są troszkę tłuste.
aniaamelia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-06, 18:11   #1812
NelluSiIa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aniaamelia Pokaż wiadomość
Dziękuję Staram się dbać o moje włosy. Nałożyłam dzisiaj kokosa na dwie godziny. Chyba źle spłukałam, bo są troszkę tłuste.
mam do ciebie pytanie bo widze ze stosujesz olej kokosowy mogla bys mi powiedziec od czego zalezy ze jak naloze z jednej firmy olej kokosowy i jest on na wlosach taki wilgotny a jak naloze z innej firmy to wlosy sa wysuszone z nim i twarde ? tzn ze jest nie dobry ? zastanawia mnie to bardzo czesto raz napisalam i zadalam pytanie wlasnie na innym watku ale nikt mi nie odpowiedzial

Stary 2011-05-06, 18:15   #1813
MalaArielka
Wtajemniczenie

Mi wyszło 48,3 cm.
MalaArielka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 18:22   #1814
aniaamelia
Zadomowienie

Cytat:
mam do ciebie pytanie bo widze ze stosujesz olej kokosowy mogla bys mi powiedziec od czego zalezy ze jak naloze z jednej firmy olej kokosowy i jest on na wlosach taki wilgotny a jak naloze z innej firmy to wlosy sa wysuszone z nim i twarde ? tzn ze jest nie dobry ? zastanawia mnie to bardzo czesto raz napisalam i zadalam pytanie wlasnie na innym watku ale nikt mi nie odpowiedzial
Nie wiem dlaczego tak się dzieje na twoich włosach. Ja używam tylko olej kokosowy z firmy efavit i u mnie on się świetnie sprawdza. Obecne opakowanie jest moim trzecim. Włosy są błyszczące i wygładzone. Planuję kupić olej konopny, ale nie mogę go nigdzie znaleźć.
aniaamelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 18:33   #1815
NelluSiIa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aniaamelia Pokaż wiadomość
Nie wiem dlaczego tak się dzieje na twoich włosach. Ja używam tylko olej kokosowy z firmy efavit i u mnie on się świetnie sprawdza. Obecne opakowanie jest moim trzecim. Włosy są błyszczące i wygładzone. Planuję kupić olej konopny, ale nie mogę go nigdzie znaleźć.

ja znalazlam sklep chyba ze wszsytkimi olejami a nawet jak nie ma to mi babka zamowi co chce ... a ten olej wlasnie mnie zastanawia ... to juz 2 olej taki ktory wlasnie mi zasycha a wiesz pisze ze niby okej wszystko a jednak zasycha nie bardzo rozumiem dlaczego i chce sie upewnic czy dziala olej w koncu to olej zaraz sie dowiem w sumie czy to rafinowany czy nie rafinowany i czy jest dobry ... znalazlam na internecie wlasnie na temat tego mojego oleju i dziewczyny glownie pisaly ze to na glowe go nakladaja ale to nie mozliwe ze ja mam wlosy takie lekkawo twardawe a one nie ... a pisaly ze sie sprawdza wole sie upewnic

no i sie upewnilam olej jest dobry na wlosy i sie nadaje jaknajbardziej

Czas edycji: 2011-05-06 o 20:41
Stary 2011-05-06, 21:00   #1816
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
ja znalazlam sklep chyba ze wszsytkimi olejami a nawet jak nie ma to mi babka zamowi co chce ... a ten olej wlasnie mnie zastanawia ... to juz 2 olej taki ktory wlasnie mi zasycha a wiesz pisze ze niby okej wszystko a jednak zasycha nie bardzo rozumiem dlaczego i chce sie upewnic czy dziala olej w koncu to olej zaraz sie dowiem w sumie czy to rafinowany czy nie rafinowany i czy jest dobry ... znalazlam na internecie wlasnie na temat tego mojego oleju i dziewczyny glownie pisaly ze to na glowe go nakladaja ale to nie mozliwe ze ja mam wlosy takie lekkawo twardawe a one nie ... a pisaly ze sie sprawdza wole sie upewnic

no i sie upewnilam olej jest dobry na wlosy i sie nadaje jaknajbardziej
Myślę,że dużo zalezy od techologii wytwarzania tego oleju. Jedne są twardsze, a inne bardziej lejące i miękkie. Temperatura w domu i to czy trzymasz go na głowie w cieple np. w czepku również ma znaczenie, bo im wyższa tym olej bardziej miękki. Jak ogrzejesz go na głowie suszarką to również się rozpuści. Nawet jak w ręku kosmyk ogrzejesz to stanie się bardziej mokry. Niektórym osobom jak olej zaschnie wydaje się ,że to włosy go wypiły. Nie ma to większego znaczenia wg mnie. Oleje indyjskie na kokosie są twardsze niż ten z efawitu, a działają tak samo. Choć intuicyjnie czuję,że najlepiej olej trzymać pod czepkiem żeby był jak najdłużej w stanie ciekłym i ciepłym , bo lepiej wnika. Choć pewności co do tego nie mam.
majreg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 21:03   #1817
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
będzie Ci pasować
mi się jeszcze warkocz Lary Croft marzy, ale to już długalaśne włosy muszą być
Ho, to przy takich do tyłka chyba...

Stary 2011-05-06, 21:10   #1818
NelluSiIa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez majreg Pokaż wiadomość
Myślę,że dużo zalezy od techologii wytwarzania tego oleju. Jedne są twardsze, a inne bardziej lejące i miękkie. Temperatura w domu i to czy trzymasz go na głowie w cieple np. w czepku również ma znaczenie, bo im wyższa tym olej bardziej miękki. Jak ogrzejesz go na głowie suszarką to również się rozpuści. Nawet jak w ręku kosmyk ogrzejesz to stanie się bardziej mokry. Niektórym osobom jak olej zaschnie wydaje się ,że to włosy go wypiły. Nie ma to większego znaczenia wg mnie. Oleje indyjskie na kokosie są twardsze niż ten z efawitu, a działają tak samo. Choć intuicyjnie czuję,że najlepiej olej trzymać pod czepkiem żeby był jak najdłużej w stanie ciekłym i ciepłym , bo lepiej wnika. Choć pewności co do tego nie mam.

ta wypily ;d jasne jasne ;D hehe
no wlasnie tak mysle , ze to zalezy od tego jak go robia takze wydaje mi sie ze wszystko wporzadku jest ale lepiej sie upewnic 10 razy niz nakladac cos co moze ich stan pogorszyc a nie polepszyc ... ja nienakladam na cale wlosy wiec nie nakladam czepku:P

Stary 2011-05-07, 07:16   #1819
ewulkamala16
Rozeznanie

mial ktos doswiadczenie z:herbal essences NIE ŁAM SIE i elseve przeciw łamaniu w spreju?
ewulkamala16 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-07, 14:45   #1820
Nastja89
Raczkowanie

Cytat:
spoko może wczesniej skoluje kase to sie zgadamy co i jak chyba ze mnie cos innego nie podkusi kupic

ja tez mam cieniowane wlosy najkrotsze mam do brody ;/ i strasznie bym chciala z tego cieniowania zejsc mimo ze mam krecone wlosy i lepsze dla ich skretu jest ceniowanie mi nie pasuje to bo sie wydaja bardziej wysuszone;/
ok jak się zdecydujesz to pisz na priv bo na forum mogę przeoczyć

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
hej
ja dziś zaczęłam dzień od... podcięcia końcówek. wkurzyły mnie zniszczone piórka na końcu, więc ciach po centymetrze
Ale za ile miesięcy z cieniowania zejdę (minimum z 10cm)...
Marzy mi się taka długość. Jak narazie mogę zapomnieć o takich długich bo schodzę z rozjaśnianych na naturalne Niestety tak mi się zniszczyły. że tylko to jest jedyną radą by znowu mieć zdrowe i ładne włosy

Bóg jest człowiekiem, a człowiek myśli, że jest Bogiem...
Nastja89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 15:10   #1821
NelluSiIa
Raczkowanie

wiesz co ja sobie znalazlam tani olej kokosowy za 13zl i jest go 250ml kupie sobie go 13*4=52zl/za 1000ml a jak bym od ciebie brala to bym musiala jednak za przesylke doplacac wiec mi sie tez slabo oplaca

Stary 2011-05-09, 20:47   #1822
Amillka
Raczkowanie

Nie miałam dostępu do kompa, ale 6 zmierzyłam włoski I coś mi nie gra, sprawdzałam kilka razy i wychodziło tak samo, nawet prosiłam brata Możliwe, że w miesiąc urosły ponad 3 cm?

No ale nie będę płakać z tego powodu
Stary 2011-05-09, 20:58   #1823
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez Amillka Pokaż wiadomość
Nie miałam dostępu do kompa, ale 6 zmierzyłam włoski I coś mi nie gra, sprawdzałam kilka razy i wychodziło tak samo, nawet prosiłam brata Możliwe, że w miesiąc urosły ponad 3 cm?

Cuda się zdarzają Mamy podobną długość i identyczne cele... Masz fotę swoich włosów?

Stary 2011-05-09, 21:12   #1824
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:

Aaaaaaaj! Co z nimi robiłaś, że Ci tak popędziły? Używasz jakichś wcierek, czegoś na porost? Ja marzę chociaż o 2cm.
majreg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 21:54   #1825
Kicia131
Zadomowienie

Cytat:
Aaaaaaaj! Co z nimi robiłaś, że Ci tak popędziły? Używasz jakichś wcierek, czegoś na porost? Ja marzę chociaż o 2cm.
Mi się marzy chociaż 1,5cm...

Kupiłam konia! 11.03.2012 Messi

Od 14. kwietnia 2016 aparatka
Kicia131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 08:47   #1826
Redhaired Witch
Nindżopesz

Hmm, a mi chyba rosną około 2 cm/m-c i tylko piję pokrzywę, wcieram Amlę Gold. Ale może to jakieś leki, biorę jod i dużo witamin.

Stary 2011-05-10, 10:55   #1827
sylvi300
Zakorzenienie

wczoraj mierzyłam mój 2 miesięczny odrost i urosły 3 cm, czyli wychodzi na to, że rosną 1,5 cm na miesiąc i tak dobrze, wcześniej mi rosły cm

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 13:36   #1828
Amillka
Raczkowanie

Cytat:
Cuda się zdarzają Mamy podobną długość i identyczne cele... Masz fotę swoich włosów?

Aktualnego zdjęcia nie mam, ale mogę zrobić A Ty może masz fotkę?
Tylko planuję teraz zapisać się do fryzjera na chemiczne prostowanie włosów(może bardzo ich nie zniszczę), bo moje się trochę kręcą i przydałoby się podciąć je trochę

Cytat:
Właśnie to jest dla mnie zagadką, bo nie używam nic. Myję je co dwa, trzy dni, nie suszę, ale ostatnio często prostuję ;/
Ale u mnie zauważyłam raz rosną tyle ile teraz lub więcej, a raz nawet cm nie urosną. Nie wiem, nie rozumiem dlaczego tak mam ;D
Stary 2011-05-10, 14:38   #1829
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Aktualnego zdjęcia nie mam, ale mogę zrobić A Ty może masz fotkę?
Ja mam w avku a kilka stron temu wklejałam aktualne, o prosz: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...5&d=1304447831

Stary 2011-05-10, 16:11   #1830
Amillka
Raczkowanie

Cytat:
Ja mam w avku a kilka stron temu wklejałam aktualne, o prosz: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...5&d=1304447831
Masz kręcone włoski, kiedyś o takich marzyłam Gdybyś je wyprostowała byłyby pewnie do pasa albo i dłużej ;]
Sprawdziłam jeszcze raz na kompie i nie ma nic gdzie widać moje włosy Więc zrobiłam komórką . Tylko jakość straszna. Zaznaczylam bluzką pas, bo spodnie biodrówki i by nie było nic widać;D http://i51.tinypic.com/28hl6ya.jpg
W rzeczywistości mam włosy takie prawie wręcz żółte i mniej poczochrane
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości