|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
Zosia, to jutro obejrzę tą Twoją dziewczynkę
![]() Daisyy, fajnie zrobić czasami taki wypad na imprezę bez dziecka ![]() Graża, ciekawe co się Sebkowi stało ![]()
#1802 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i myślę że tak jak u Eve (tzn.w odwrotną stronę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- żeby Tymek nie zaczął mi Matiego podrywać ![]() ![]() Ddaaiissyy ja myślałam że Gabi została z teściami ![]()
Edytowane przez zosiaaa Czas edycji: 2011-10-16 o 11:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1803 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cały czas wisi na cycku, ciagle płacze, usypiałam go godzine... czuje sie jakas bezsilna nie moge go uśpić, jak nie uspi na cycu to mam tragedie. czemu nie umiem sprawić ze bedzie zasyiał sam!? ;(
![]() |
#1804 |
Zakorzenienie
|
anula Probowalismy dzis butli i stwierdzlismy, ze Nadia nie potrafi ssac nic innego procz UU i paluszkow (swoich i moich). Czy ktorys dzieciaczek ma jeszcze focha na butle?
Za jakis czas sprobujemy znow bo dzis po paru probach wybuchla placzem a pozniej to nawet UU nie chciala Scio ![]() Lolka Ania wczoraj pisala, ze kaszki Holle w Dojczlandzie sa w sklepie REFORMHAUS ![]() Niech mi oddadza moja coreczke ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1805 |
Zakorzenienie
|
gusia sebek tez nie umie pic z butli
![]()
#1806 |
Zakorzenienie
|
Nadia chyba mysli, ze to cos do zabawy
![]() ![]() Tez mnie to troche martwi. Poki co karmie UU ale jak zaczna sie sloiczki czy kaszki na gesto (podawane lyzeczka) i nie bede miala juz pokarmu to w srodku nocy bede Nadie lyzeczka karmic jak mi glodna wstanie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1807 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() najwyzej mu kanapke z serem zrobie ![]() ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- fajowy jest ten program "milion w minute" ![]() ogladacie to?
![]() |
#1808 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
My jestesmy po pierwszym obiadku, Dynia z ziemniaczkami Hipp (swoją drogą obrzydliwa), ale Agatka ładnie jadła, nie pluła, tylko miny strzelała nieziemskie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1809 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Racja kubeczki ![]() ![]() A UU chce karmic 6 miesiecy ![]() EDIT O ile corka ma bedzie chciala pic z kubeczka ![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Scio A o ktore kubeczki z TT chodzi? Nie moge znalezc tych 4+ Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-10-16 o 12:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#1810 |
Zadomowienie
|
Gusiu chyba o ten chodziło http://allegro.pl/pierwszy-kubek-do-nauki-tommee-tippee-190ml-4m-i1859406987.html
Grazin ja oglądam ![]()
#1811 |
Zakorzenienie
|
zosiaaa nie daj Bóg
![]() ![]() Dałam jabłuszko ![]() Macie już szaliki, rękawiczki? Czy jak kombinezon ma te łapki zakładane to rękawiczki pod spód też ? Jaki rozmiar ??
#1812 |
Zakorzenienie
|
zosiaaa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1813 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szalika jeszcze nie mam, ale musze nabyć. w ogole zal mi dzieciaków w tych kombinezonach ![]()
![]() |
#1814 | ||
Raczkowanie
|
Dziendobry mamuski
![]() ![]() ![]() Grazin witaj ponownie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1815 |
Zakorzenienie
|
ja chce na spacer
![]() musze obudzic tż po nocce jemy obiad i idziemy w trase pogoda świetna chce jakies fotki porobić ![]() a propo fotek to nowy Sebek w albumie ![]()
#1816 |
Zakorzenienie
|
Graża, co tam kanapka, dasz od razu bigosu
![]() ![]() ![]() Dziewczyny Gusia i Grazin, a waszego mleka z butli też nie chcą pić? Spadamy zaraz na obiad. Miłej niedzieli ![]()
#1817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
postawiłąm sebe przed lustrem w bujaku i tak franca mała pluje ze lustro mokre ![]()
![]() |
#1818 |
Zakorzenienie
|
Monia no wlasnie mojego mleczka nie chce pic
![]() A chcialam ja zostawic z Tz na dluzej niz dwie godziny aby do fryzjera skoczyc na spokojnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1819 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja mam czapkę zimową i do niej w komplecie była taka chustka trójkątna zapinana na rzepa na szyjkę, rękawiczek nie mam i nie wiem czy kupować skoro przy kombinezonie są ![]() Grazin to weźmiesz ściereczkę wypolerujesz lustroi będzie się świeciło że hej, bez żadnego detergentu ![]() ![]()
![]() |
#1820 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1821 |
Zadomowienie
|
u nas jest mega problem z zasypianiem
rzuca się buntuje i w końcu nie wiem czy jest senny czy nie wrrrrrrrrrrrrrr teraz śpi
#1822 | ||
Rozeznanie
|
Dzień dobry bardzo
![]() Grazin ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
----- chciałam Was wczoraj doczytać, ale nie dałam rady. Ania się powinna zaraz budzić, więc klubu pewnie nie nadrobię. dałam wczoraj małej pociumkać jabłko, krzywiła się przy tym pieknie ![]() o właśnie, słyszę jęki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1823 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
* whaaaaat? Moje dziecko... pół roczku. Słabo mi ![]() Eve ja chciałam tylko zapytać czemu nie ma ani jednego, ani jednusieńskiego zdjęcia Mayi u Ciebie w albumie? Czy ja zaglądam nie tam gdzie trzeba? Może na FB wrzucasz i bezfejsbookowce sobie nie pooglądają? ![]()
![]() |
#1824 |
Zadomowienie
|
chciałam przypomnieć że dziś jest oStatni dziEń gdzie możenaBy przysłużyć się do otrzymAnia przez pewnego pana huśtawki.
![]() kapujecie ?????? ![]() ![]() edit :: zakończone robię owsiane ciacha, jedno już gorące wciągnęłam ![]()
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-10-16 o 15:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#1825 |
Zakorzenienie
|
grazin moja Gaba to już nie potrafi usnąć na UU w dzień, już bardzo dawno cycek służy tylko jako jedzenie i koniec, wieczorem jak jest padnięta to zasypia ale coraz częściej zje i mnie odpycha
![]() gusia musisz próbować z butlą, ja dlatego zabrałam się za to dość wcześnie, bo mi się wydawało, że im bardziej czające dziecko tym więcej może protestować ... był problem na początku, a teraz juz pięknie ssie jak kobiety długo karmią piersią i rzeczywiście dziecko butelki nie chce to często od razu przechodzą na jakieś kubeczki niekapki albo z TAKIEGO kubeczka karmią ... daisy ja rękawiczek pod ręczkawiczki od kombinezonu nie zakładałam ![]() byliśmy na rodzinnym spacerku na "badziaku" (czyt placu zabaw --> Zosia) Gaba się szybko obudziła i wracaliśmy na syrenie ![]() odkryłam czemu mi Zocha sika w majty ![]() bo ma teraz etap "NIE" wszystko jest na "nie" siku też !!! mam nadzieje, że to minie ![]() bo nienadążam z praniem majtek |
![]() ![]() |
![]() |
#1826 |
Zakorzenienie
|
andziotku dziekuje, ze napisalas cosik odnosnie mojej sytuacji
![]() My probujemy caly czas podawac butle ale udalo sie tylko raz. Zazwyczaj konczy sie ogromna histeria. Fajny ten kubeczek, ktory wkleilas ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1827 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Mamuśoptymistka spróbujemy teraz się tam przejechać, jeśli wszytsko pójdzie zgodnie z planem i Antusiowi po szczepieniu nic nie będzie.. Mężula musiał wybrać urlop, bo ma dużo dni uzbieranych, mimo że dwa razy już byliśmy u rodziców na dłużej, ale ma taką pracę, że bierze lapka i pracuje z każdgo miejsca, niekoniecznie musi być w biurze.. Nom.. teraz też jedziemy do rodziców, ale jednak chcemy się też gdzieś jeszcze ruszyć.. do Berlina mamy niedaleko, do ciepłych krajów samolotem ja się nie pisze, więc to wydaje mi się w miarę dobrym pomysłem. A w tym roku ze względu na ciąże nigdzie nie byliśmy.. jedynie podczas pobytu w Niemczech wyskoczylismy na trochę do Luksemburgu, ale to zwiedzanie tylko.. A teraz przy okazji tej wyspy jeszcze do znajomych w stolyyycy skoczymy, więc dwie przyjemności sobie pogodzimy ![]() Z netu wyczytuje, że mamy będące tam z niemowlakami chwalą sobie ![]() ![]() Cytat:
Ja tak uczyłam mojego Księciunia samodzielnego usypiania, bo chciał tylko w wózku przy bujaniu zasypiać. ale w końcu sie zebrałam i mimo, że na poczatku mocno płakał w łóżeczku i to zaciskałam zęby, pozwałam się wypłakać przez kwadrans i jakoś usypiał.. tryz dni pod rząd takie cyrki, a teraz jakos się udaje i potrafi usnąć.. z rana, przy tej pierwszej drzemce jakoś tak ustawiony, że już zasypia sam. Cytat:
![]() Cytat:
Byliśmy na spacerku w lesie, męzula wymyślił, zabrał, zawiózł.. nawet nie zmarzliśmy ![]() Będę wieczorkiem ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1828 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Obiecuje cos wrzucic na wizaz i przepraszam za rozczarowanie brakiem wizerunku mojej pieknej corki ![]() ![]() A my po taaaaaaaakim dlugim spacerze, Olas zaliczyl kilka upadkow w bloto ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1829 |
Zadomowienie
|
Lolka zdaj nam potem relację z pobytu i porób fotki, jak się dobrze zorganizujecie to na pewno będzie świetny wypad.
My też byliśmy dziś na długim spacerku a jutro zamierzam do domu wracać tylko na karmienia a tak ile się da buszować po mieście. Potrzebuję jakieś buty na jesień jakieś botki, kilka rzeczy dla młodego min. rajstopki i dla rodzeństwa prezenty i na 40 urodziny coś śmiesznego chciałam macie jakieś pomysły (dla faceta)
#1830 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja czekam;p Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
teraz jakos nie moge zniesc jego placzu. spróbuje jutro tej metody. ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:25.