|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
dzień dobry
![]() U mnie okropna pogoda, strasznie wieje i do tego leje... brr... Aguśka pokoik super ![]() ![]() Mi wczoraj stwardniał brzuch, pierwszy raz chyba tak bardzo, a to przez to chyba, że się tak strasznie wieczorem pokłóciłam z tżtem, bo jak się położyłam to miałam twardy brzuch chyba z tych nerwów. W nocy mnie jeszcze bolał coś brzuch, ale nie miałam siły się podnosić i szukać nospy, zwłaszcza, że na 99% nie mam jej w domu, ale na całe szczęście przeszło szybko jak zmieniłam pozycję do spania ![]() Dziewczyny, macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę z allegro z rzeczami dla dziecka? planuję kupić pieluchy tetrowe i kilka innych akcesoriów, a chciałabym jak coś za jednym zamachem wszystko kupić, żeby raz za przesyłkę płacić. I do doświadczonych mamuś, ile kupić takich pieluszek trzeba? 20 sztuk wystarczy? mam już 5 sztuk takich kolorowych, teraz chce dokupić zwykłe białe i nie wiem ile ich kupić... ![]()
♥E.M♥ Edytowane przez Karo89 Czas edycji: 2011-12-05 o 11:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#1802 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Mój Tż wczoraj ucho przykładał do brzucha i śmiał się, że jak w garnku bulgocze
![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1803 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1804 |
Raczkowanie
|
Hejo Dziewczynki!
Ja pracowałam przez weekend więc się nie odzywałam... W sobotę nie czułam małej i też już miałam paranoje, ale wczoraj wieczorem jak się położyłam to zaczęła kopać i to tak wysoko,że byłam w szoku! Kiedy ona się tak szybko przemieściła ![]() W piątek po posiewie moczu okazało się że mam problemy z nerkami i pewnie dziś na wizycie Pani Doktor przepisze mi antybiotyk.... Martwi mnie to strasznie... |
![]() ![]() |
![]() |
#1805 |
Wtajemniczenie
|
Ja na zaś miałam i dla dziewczynki i dla chłopca wybrane
![]()
![]() |
#1806 |
Zakorzenienie
|
Kulkaaga dzięki za linka
![]() My też mieliśmy zapas imion dla chłopca i dziewczynki ![]()
#1807 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=21186118 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1808 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Póki co nie zaobserwowałam jeszcze żadnych obrzęków i oby tak dalej ![]() ![]() U mnie pogoda podobnie jak u Was: deszczowo i ponuro. Zbieram się w sobie żeby ruszyć pupsko do piekarni i choć na malutki spacer. Co do twardniejącego brzucha: zdążyłam się już przyzwyczaić. Od kiedy łykam Magne B6 jest jakby ciut lepiej, choć nadal zdarza się bardzo często. Brzuch twardnieje mi głównie kiedy siedzę ponad 1,5h, kiedy przyspieszę kroku, czasem kiedy go głaszczę lub po prostu trzymam na nim rękę, czasem kiedy się schylę, podkurczę nogi siedząc, albo zmienię pozycję leżąc. Zanim zaczęłam łykać magnez brzuch potrafił się brzydko deformować na kilka sekund. Przyznaję, że to powoduje spory dyskomfort, ale tak długo jak nie szkodzi to dziecku, nie będę się tym zbytnio przejmować (przynajmniej póki dzidzia ma tam jeszcze trochę miejsca i skurcze nie stanowią nacisku). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1809 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1810 | |
Rozeznanie
|
Dziękuję za trzymanie kciuków
![]() Ja też pamiętam o wszystkich dzisiaj i mocno, mocno trzymam ![]() emigra, cieszę się, że dobrze u Ciebie ![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
![]() Zresztą już wiele razy się przekonałam, że dopóki sprzedający nie dostanie pieniędzy to szybciej załatwia przesyłkę. Jak już je dostanie, to wielu się tak bardzo nie spieszy z wysłaniem. Edytowane przez iw32 Czas edycji: 2011-12-05 o 11:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1811 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Witam Was poniedziałkowo u nas dziś 25 + 6 dni i 7 kg na plusie. Od jutra zaczynamy samobadanie moczu. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- A u nas wczoraj wieczorem padał śnieg ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1812 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za opinię... na pewno się przyda
![]() Ja też wolę przy dużych zakupach brać pobraniową przesyłkę, zresztą teraz to już praktycznie tylko pobraniową biorę. Też zostałam oszukana więc wolę dmuchać na zimne... Dziewczyny kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() ![]()
#1813 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1814 |
Zakorzenienie
|
Ale dziś mam fajnie Wróciłam wcześniej z pracy i mam czas w końcu zrobić obiad, poprasować
![]() Co do pogody to dla mnie może śniegu nie być ani w Święta ani w ogóle. Nie tęsknię za odśnieżaniem auta rano jak jadę do pracy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1815 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Znowu mam mnóstwo do nadrobienia, ale to później jak TŻ pojedzie do pracy teraz weszłam tylko na chwile ![]() ogólnie weekend cały spędzony razem z Mężem przy filmach i nie tylko ![]() ![]() ![]() A tak to obejrzeliśmy kilka fajnych filmów w domu ![]() ![]() ![]() a i jeszcze dzisiaj przyszła moja paczka ciuszków z allegro - ciuszki są super ![]() a teraz zmykam będę później ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1816 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() juz 3 razy tak swieta obchodzilam i poki co zawsze mialam problemy z "wbiciem" sie w swiateczna atmosfere... a juz ogladajac te wszystkie Gwiazdory i ozdoby ze sztucznego sniegu... no smiech ![]() Cytat:
my mamy wlasnie 20 sztuk, ale jako tylko do wycierania buzi, czy oslony przy odbiciu i ewentualnym ulaniu 10 w zupelnosci wystarczy... no i wlasnie ja zostawiam sobie 10, a drugie 10 oddaje bratowej, bo beda miec dzidzie 3 mies po nas ![]()
![]() |
#1817 |
Rozeznanie
|
Dzień Dobry w 23 tc!
Mi się dziś bardzo fajnie zaczął dzień ![]() Byłam po wypis ze szpitala i po drodze wstąpiłam do lumpka... oto co zakupiłam za 5 zł ![]() ![]() Poza tym dostałam smsa od męża, że został wylosowany do zakupu po bardzo atrakcyjnej cenie samochód, który był używany jako służbowy w firmie - 2 letni super wyposażony ![]() Trzymam kciuki Dziewczyny za wszystkie wizyty dzisiejsze ![]()
#1818 |
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczyny, nadrobiłam te 8 stron
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1819 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odnosnie pieluszek tetroweych, to nie bedzie Ci ich az tak duzo potrzebnych. Mysle ze jak masz 5 kolorowych, to 10 bialych Ci wystarczy. ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
Z reszta chyba Twoj tzt powinien sie domyslec. Wogole co za kultura.;/ ![]()
![]() |
#1820 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1821 |
Rozeznanie
|
Ja już Tżtowi powiedziałam co sądzę na ten temat, i nie chce go więcej razy widzieć to powiedział że po tym co on zrobił już nie ma wstępu do jego domu bo przeszedł sam siebie..
|
![]() ![]() |
![]() |
#1822 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Też mam takie wrażenie ![]() Cytat:
![]() Dużo zdrówka życzę, oby szybko infekcja zniknęła! iw32 a też mam wizytę późnawo bo na 18:30, też mam lekkiego stresika ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1823 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co za typ! ![]()
![]() |
#1824 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No i tego losowania. Super niespodzianka ![]() Cytat:
![]() ![]() W sumie nie mam nic przeciwko, aby tak już było zawsze ![]()
![]() |
#1825 |
Zakorzenienie
|
obejrzalam sobie wlasnie zdjecia i stwierdzam, ze bardzo ladne z was babeczki
![]() Lena_mi, powiedz mi, czy ty przypadkiem jakies baletowej szkoly nie konczylas? ![]() i kto u was gra na pianinie?
#1826 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1827 |
Wtajemniczenie
|
W końcu kliknęłam jeansy ciążowe na all - z rozpędu aż dwie pary
![]() Pozostaje czekać aż przyjdą i mieć nadzieję na dobry rozmiar. A na wieczór znowu mam czuwanie przy all, bo w obserwowanych ciuszki dla małego i jestem ciekawa za ile pójdą, jak będzie ludzka cena - będę się bić ![]()
![]() |
#1828 |
Wtajemniczenie
|
Emigra super ze wszystko dobrze na wizycie - super
![]() a wiec nawiedzila mnie polozna..., najpierw to nie moglysmy wejsc do domu, bo Tz zamknal i byl na farmie a tu dzis ☠☠☠☠zi i chyba tylko 2 stopnie jest, a ta w klapkach!!!! i stoimy przed drzwiami i ta sie telepie z zimna, nie chcialam wchodzic przez ogrod bo moj pies szalony skakalby na nia i znow mialaby uczulenie. wiec poszlysmy na chwile do ''duzego domu'' i Tz przyjechal. opowiedzialam jej wszystko jak i co sie dzialo, ze tak czesto mialam te skurcze, a ona ze to normalne, ale czy szyjka przez to sie nie skraca? (wiem ze moze)...a ona ze nie ![]() poszlysmy do do mnie do domu i dala mi paseczek jak zwykle aby nasikac na niego czy nie ma zadnej infekcji...a wez nasikaj na niego jak juz nic nie widze....swojej malej nie widze to jak na paseczek mam nasikac...wiec ....reka tez byla mokra....no ale ocenila po tym paseczku ze infekcji nie ma ![]() ![]() pozniej zapytalam czy moze mi zmierzyc cisnienie bo mam troche krwi z nosa i sie dziwnie czuje...cisnienie powiedziala ze dobre 130/75. a i jeszcze jak wracalam z lazienki z tym paseczkiem (reke dokladnie umylam ![]() pyta mnie o bole czy mialam jakies: mowie ze dzis w nocy klucie w lewej pachwinie, kazala mi sie polozyc na kanapie pomacala mi brzuch - naciaskanie itd. i powiedziala ze dziecko jest narazie uzlozone poprzecznie i dlatego moze mi jest tak niekomfrtowo i naciska pewnie na pecherz. a ze czesto mialam te skurcze pewnie dlatego ze sie przepracowalam i mam odpoczywac jak najwiecej....a ja w nastepny poniedzialek znow mam to cholerne polowanie ![]() co do magnezu do zapytalam poloznej - ze moze moglabym brac, a ona ze tutaj sie nie zaleca bo jest juz wystarczjaco w jedzeniu i w witaminach. a jak cos by sie dzialo, np. bol przy skurczach to wtedy do szpitala...dzwonic a nie jechac od razu, porozmawiac przez telefon i jak powiedza ze przyjechac to dopiero wtedy jechac. w sumie nie chce panikowac, bo kobieta moze miec racje, ze te twardnienia - wg mnie bo wedlug niej to nie sa twardnienia, sa spowodowane ruchami dziecka , no i ze te skurcze sa jak najbardziej normalne, no i w sumie nie wiem czy rezerwowac wizyte w polskiej klinice, ale chyba jednak zadzwonie i sie umowie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1829 |
Wtajemniczenie
|
Emigra super że wszystko z córcią dobrze
![]() ![]() iw32 to i ja trzymam kciuki ![]()
#1830 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny zastanawiam się co dobrego zrobić na święta.. Może macie jakieś sprawdzone przepisy na świąteczne dania. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:37.