![]() |
#1801 |
Zadomowienie
|
Dot.: Moc pozytywnego myślenia - III część
U mnie pozytywnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1802 |
Konto usunięte
|
Ja jakoś nie umiem afirmować. Nigdy mi nie wychodzi
![]() Sent from my Windows Phone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1803 |
Zadomowienie
|
Ja zazwyczaj mówię afirmacje do siebie samej. Gdy nikogo nie ma w pobliżu mówię na głos. Afirmuje rzeczy , które dotyczą mojego wnętrza. Po prostu mówię to i wierzę. Jeśli chce aby coś się stało, chce coś konkretnego to próbuje wizualizowac. Mi afirmacje pomagają aby uspokoić się lub wbić sobie coś do głowy np. Uwierzyć że jestem piękna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1804 |
Wtajemniczenie
|
A ja czuję coraz bardziej skutki mojej afirmacji, też zaczynam działać powoli zgodnie z nią. A jak miałam wpadkę, to o wiele szybciej doszłam do równowagi. Naprawdę ciekawe doświadczenie.
I pochwalę się. Wczoraj spełniła się jedna rzecz z mapki!!! Moje odwieczne życiowe marzenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1805 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1806 |
❤ bee happy ❤
|
U mnie też w porządku.
Zauważyłam, że wiele się we mnie zmieniło od jakiegoś czasu. Oczywiście na lepsze. Przestałam przejmować się pierdołami, biorę życie takim jakie jest i cieszę się z maleńkich rzeczy. W głowie mam plan tego co chciałabym aby się zdarzyło i spokojnie na to czekam. Bez nerwów i bez niecierpliwości, bo wiem, że te rzeczy przyjdą wtedy kiedy będzie najlepsza pora. Zerkam na moją MM i chociaż jeszcze nic się nie spełniło z niej, to nie rezygnuję ![]() I powiem wam zaczęłam być wdzięczna. Tak po prostu, za wszystko. Za to co spotkało mnie w życiu, za ludzi, za miejsca, za zdarzenia, które sprawiły, że jestem taka jaka jestem. Bo po coś to było, wszystko czegoś mnie nauczyło. I chociaż wiem, że niektórzy mają lepsze życie ode mnie, to jednak napotykam i tych co mają dużo trudniej i nie poddają się tylko korzystają z życia jak tylko mogą. A ja mam przecież dobre życie. Nie spodziewałam się, że dojdę do takich wniosków, ale tak się stało. Mam fajne życie, wspaniałego TŻ, rodzinę, różne zajęcia, które lubię. I wiem, że czeka mnie jeszcze tyle, że nawet nie zdaję sobie z tego sprawy. Więc nie pospieszam, spokojnie czekam, dziękuję za to co mam, cieszę się ze wszystkiego, bo życie jest krótkie. I nie mam zamiaru marnować go na narzekanie. Trzeba wziąć się za siebie i działać. Uwierzyć ![]()
Edytowane przez Dorotti666 Czas edycji: 2014-10-28 o 12:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1807 |
Wtajemniczenie
|
Shiny - Gratki! Super słyszeć.
Dorotti - bardzo mądrze napisane ![]() Pamiętacie jak martwiłam się tarczycą? No to mam. Dziś się zgłosiłam na ochotnika do USG tarczycy(siedzimy na endokrynologii) i co? Guzki i torbiele <3 I niby powinnam się przejąć, ale moja pierwsza myśl "Boziu, jak dobrze, że jestem studentką medycyny. Sama bym nie poszła na takie badanie, a tak mnie zdiagnozują i będzie dobrze. Dalej nie pójdzie". Wczoraj byłam ze znajomymi zapisać się na studencki wyjazd. Kolega powiedział, że trzeba być tak z godzinę wcześniej. Poszliśmy 1,5h przed zapisami i okazało się, że świetnie na tym wyszliśmy, bo jakieś 2/3 osób, które przyszły później już się nie załapały. Udanego wtorku, dziewczęta. Mam nadzieję, że u Was jest tak pięknie jak u mnie! |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1808 | |
histoire abracadabrante
|
Cytat:
![]() ![]() A może wizualizacje? Nie odzywałam się kilka dni. Kilka gorszych dni. Nie poszłam na rozmowę o pracę, stchórzyłam. Uświadomiłam sobie, że zachowuję się jakbym wcale nie chciała zmienić pracy, bardzo boję się zmian i tkwię w niezadowoleniu z obecnego życia. Mam doła. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1809 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1810 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Próbowałam wiele razy, pisałam te afirmacje, wizualizowałam. Naprawdę w to wierzyłam. Może to po prostu nie dla mnie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1811 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1812 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam takie pytanko. Słyszałam dużo wersji tak więc sama już nie wiem. Afirmujecie w czasie przyszłym czy teraźniejszym? Np. Będę miała wymarzony dom czy Mam wymarzony dom? Wczoraj spełniła się jedna wizualizacja, choć wizualizowałam tylko dwa dni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1813 |
Dolce vita
|
Dziewczyny, prosze o obiektywne spojrzenie na sprawe:
1. Macie wyksztalcenie w Pl, kilka dylomów od wszystkiego i od niczego, ale jakby nie bylo - edukacja na wysokim poziomie. 2. Przepracowałyście kilka lat w jednej firmie (slabe pieniądze, ale atmosfera pracy bez stresu), po czym nadarzyła sie szansa i zmieniacie pracę (2x wieksze pieniądze a stres zwiekszony oczywiscie dwukrotnie, atmosfera stresująca). 3. Nadarza się możliwość wyjazdu za granicę, ale...: wtedy trzeba rzucić wszystko co się osiągnęło w PL i zacząć tam od zera; czy zostać w PL, kontynuować to, co się osiągnęło, zbierać i odkładać pieniądze i żyć na bombie stresowej? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1814 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najrozsądniejsze byłby zobaczyć czy praca tu by Ci odpowiadała, a jeśli nie to wyjazd. Ale to pewnie jest opcja albo albo. A co mówi Twoja intuicja? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1815 | |
Dolce vita
|
Cytat:
Rozum mówi: tyle pracowałaś na to, żeby się wybic. Serce mowi: czy to wszystko ma sens tych nerwów? moze warto zaryzykować i zacząc od nowa? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1816 |
Konto usunięte
|
Cześć dziewczyny, ale nastukałyście postów
![]() Ja mam tak, jak koleżanka jedna pisała - ani negatywnie, ani pozytywnie, aby chcę przeżyć ten tydzień. Mimo to, mimo takiego uśrednionego humorku spotykają mnie ciekawe i miłe rzeczy. Sama mam ciężki czas, chodzi o zdrowie, bardzo mi się pogorszyło, ale jakoś nawet nie mam sił pisać o tym. Trzymajcie się i wiedzcie, że czytam Was i cieszę się z sukcesów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1817 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1818 |
Zakorzenienie
|
Mocny Akcent
Mi sie zdaje, ze to jeszcze nie moment by wszystko rzucic i wyjechać. Niewielu w PL sie udaje normalnie pracować i sie wybić. Jestem marzycielką, ale myślenie realistyczne tez jest bardzo ważne. Zastanów się czy dasz rade psychicznie podjąc kolejną walkę o swoją przyszłość w nowym otoczeniu i skazaną tylko na siebie. Jakbys miala wybierac to gdzie bys pojechała ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1819 |
Konto usunięte
|
To motylek, którego wyhodowałam w omu
![]() Ale już odleciał |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1820 |
Wtajemniczenie
|
Ha, ja tylko pająki hoduję i za to na mnie w domu krzyczą. A ja nie mam serca niszczyć tych ich misternych pajęczyn w kątach. I odkąd mam pajączki to ani jeden komar mnie w domu nie dziabnął.
Niestety, tatuś straszy, że pewnego dnia jak mnie nie będzie pozbędzie się ich |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1821 | |
histoire abracadabrante
|
Cytat:
![]() Mów z przekonaniem, że już to masz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1822 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dziewczyny, miałam dziś bardzo pozytywny dzień, mimo że w ogóle się na tym nie skupiałam. Rozpisałam tylko zadania na dzisiaj i konsekwentnie je wykonywałam. Jestem w szoku, bo udało mi się zrobić wszystko, a są dni, kiedy mimo wysiłków ciągle napotykam nowe przeszkody. Zastanawiam się od czego to zależy, bo przecież nie od nastawienia... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1823 |
Dolce vita
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1824 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1825 |
Konto usunięte
|
Mocny Akcent - jak nie spróbujesz, to się nie dowiesz, jednak u nas przoduje myślenie "Wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma". Teraz myślisz, że w Polsce jest źle, a jak zdecydujesz się na wyjazd, to może się okazać, że w Polsce nie było tak tragicznie. Tylko pytanie, czy jak za granicą się okaże niezbyt fajnie, to czy będziesz miała do czego wrócić?
To jest wątek o pozytywnym myśleniu, więc spróbuj zagłębić się w problem i czekaj na odpowiedź. Czasem los daje jakieś wskazówki, może nie od razu, ale z czasem. No chyba, że wyjazd musi być "na już" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1826 |
Raczkowanie
|
Hej noe czytalam od poczatku no bo to juz 3 cz. Ale oswircicie mnie? o co chodzi? o ten SEKRET tak?? wizualizacjr tego czego pragniemy??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1827 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1828 |
Zakorzenienie
|
Musze sie uspokoić
![]() W pracy ciezki dzien, niewazne jak mocno zasuwam i robie jak najlepiej zawsze mają coś na mnie, do tego kierowniczka grupy (nazwijmy ją tak) mi nie ufa do konca ;/ Pracuje z nami jej córeczka która gówno robi, a na nią nic kompletnie nie powie, rozdzieliła zadania tak by tamta miała jak najmniej ! Nie moge sie doczekać jak kierownik który jest na urlopie wróci, mam nadzieje, ze mnie obroni przed nimi bo do mnie jest calkiem spoko i wie, ze jestem dobrym pracownikiem. Nie chce stracic tej pracy ! Próbuje oddychać i wmawiać sobie, że bedzie dobrze, że musze nadal sie starać i nie bedą mieli powodów do wyrzucenia mnie. pomocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1829 |
Konto usunięte
|
Talantea ...
przykro czytać. Czasem są takie dni, taki czas, kiedy wszystko się wali...ale nie łam się. Ja już wyszłam z dołka ![]() Myśl, afirmuj tę pracę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1830 |
Zakorzenienie
|
Tak robie, pieke ciasto na poprawe chumoru, mam nadzieje, ze wyjdzie, a jak nie, to znow sie zdołuje. Najgorsze jest to, ze chce czuc sie pozytywnie nastawiona, ale czasami az musze sie ugryzc w język zeby czegos nie powiedziec do niej o jej córeczce. Nie chce tych negatywnych mysli!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:13.