|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - cz. V
Cytat:
![]() ![]() phi, jeszcze chwila i też będę miała długie i gęste włosy, Sesa w drodze ![]() dziękuję ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1802 |
Raczkowanie
|
kurde, macie takie długie włosy..
![]() ![]() ale walczę, marzenie na najbliższy czas: do wakacji zapuścić włosy jeszcze z 7 cm.. ![]() ![]()
![]() |
#1803 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1804 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj przyglądałam się dokładnie swoim włosom i sporo urosły. Odrost, długość mierzona od czubka i mierzenie samego przyrostu na podstawie miejsca gdzie sięgały ostatnio wykazały ten sam porost - 5cm
![]() W dwa miesiące ![]() Na początku myślałam o ścięciu około 15cm, ale mam cieniowane więc to by i tak nic nie dało. Co jakiś czas siadam z nożyczkami fryzjerskimi i obcinam zniszczone końcówki - włos po włosie, pasmo po paśmie. Myślałam, że to niewiele da, a jednak różnica w kondycji jest ogromna. Z długości nie straciłam nic. Teraz muszę się porządnie naszukać żeby znaleźć coś do ścięcia. Dostałam dzisiaj na próbę oleju arganowego i żelu aloesowego z gorvity. Nie mam pojęcia jak to wykorzystać? |
![]() ![]() |
![]() |
#1805 |
Raczkowanie
|
No więc miałam na noc oliwę z oliwek+ rycynowy, jak doszło do zmywania to w momencie gdy miałam głowę pełną szamponowej piany zabrali wodę na ok 10 minut. SLES miał sporo czasu żeby zabrać z moich włosów wszystko co najlepsze
![]() Po zmyciu nałożyłam maskę Vatika (z miodem i rycyną) plus żółtko, trzymałam ok 30 minut. Włosy są dość sztywne i suche. Co ja znowu robię źle? ![]() Po Vatice migdałowej, po Amli czy po oleju haszyszowym włosy są bardzo miękkie, ale chcę używać też innych olei... Poza tym dzisiaj wiało i mam jeden wielki kołtun- palcami nie mogę lekko rozdzielić nawet grzywki (a mam taką normalną, do brwi!). Poza tym zbliża się pora farbowania, i jak już pisałam nie mam 100% kokosa, i stąd moje pytanie- jaki inny olej się do farbowania nadaje? Oliwa z oliwek może? |
![]() ![]() |
![]() |
#1806 |
Raczkowanie
|
blackberry8 zaaazdroszczę długości!
![]() lecę olejować włosy, bo chyba olej rycynowy pomógł mi na wypadanie. *_*
![]() |
#1807 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam do Was pytanie odnośnie własnoręcznie robionych olejków z ziołami. Kupiłam dzisiaj kłącze tataraku, liść rozmarynu, bylicę boże drzewko i korzeń łopianu. Chcę zrobić z tego olejek do wcierania w skórę głowy.
Wygoglowałam taki przepis: Olej ziołowy przygotowuje się w następujący sposób: roztarte w moździerzu świeże zioła poukładać luźno w szklanym słoiku, zalać olejem słonecznikowym i nakryć gazą, słoik obwiązać. Odstawić w ciepłe miejsce na 3-4 tygodnie mieszając i wstrząsając zawartość naczynia każdego dnia. Potem odcedzić zioła od oleju i odcedzonym olejem zalać ponownie świeże zioła. Czynność tę powtarzać aż do uzyskania nasycenia oleju silnym zapachem ziół. I tutaj mam pytanie czy zioła przed zalaniem oleju należy zalać odrobiną czystego spirytusu czy jest to zbędna procedura? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1808 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz mam krotkiego boba -narazie moim celem jest wyrownanie dlugosci bokow z tylem bo wlasnie boki mam krotsze a potem do ramion i dluzsze ![]() kupilam dzisiaj olejek Alterry ten z granatem i awokado, w przyszlym tygodniu ide na farbowanie na rudo i chcialam jakis olej ktory porzadnie bedzie odzywial wlosy po farbowaniu myslalam o slodkch migdalach albo sesie ![]() amli juz wiecej nie kupie ale vatike owszem ![]() a jeszcze jedno dotychczas olejowalam suche wlosy , musze sprobowac na wilgotnych
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2012-03-06 o 18:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1809 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1810 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na moich włosach jojoba chyba nie robi wrażenie, zużyję do twarzy. Bardzo szybko się wchłonęła, ale jakiejś zamiany na włosach nie było. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1811 |
Zakorzenienie
|
No i dobrze, że ma dodatek zapachowy, zapewniam Cię
![]() Już lepszy byłby olej z pestek winogron, moim zdaniem. Chociaż pewnie oliwa z oliwek też się nada. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1812 |
Zakorzenienie
|
Nie jesteś zadowolona z Heenary?
#1813 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1814 |
Zakorzenienie
|
niestety, nie
![]() wysuszała mi wlosy,byly sztywne i napuszone. zawiodlam sie, bo duzo osob ja poleca (idaliaa pisała ostatnio recenzję i jest b.zadwolona) ![]()
#1815 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
musze sprobowac w takim razie, do tej pory rycynowy lecial na paznokcie Cytat:
ja czekam do wiosny i lata i tez sprobuje zmacerowac swoje oleje ziolowe a dzis dla odmiany wysmarowalam glowe miodla indyjska, ladnie pachnie orzechami nawet maz zauwazyl...o o poolejowalas i nie smiedzi ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1816 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1817 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1818 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1819 |
Zakorzenienie
|
hmm rozwazalam henne z helfy ale mam obawe ze chwyca tylko odrosty bo naturalki mam ciemny brąz ale mialam juz rude ,potem pokrylam je czekoladowym castingiem(w grudniu) no i tam gdzie odrost mam czysty ciemny brazik a gdzie farba takie refleksy przebijaja ,pomyslalam ze najpierw zrobie u fryzjerki a pozniej jak bedzie trzeba odrosty robic sprobuje henna
![]() |
#1820 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1821 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem wiem, Ty sie z tego cieszysz ![]() U mnie od lnianego to chyba wszystkie lepsze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1822 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1823 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niczym ![]() ![]()
![]() |
#1824 | |
Wtajemniczenie
|
A ja sobie chyba w weekend walnę dobrą, swojską maseczkę z oliwy i żółtka. Już dawno nie nakładałam zwykłej oliwy.
---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1825 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zastanawialam sie co mozba by do niego dac, zeby nie przesadzic... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1826 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Daj znać, jak będziesz po testowaniu ![]() Co do żelu aloesowego z Gorvity - może być jako nawilżacz skalpu. Ja jednak najczęściej stosuję go tak, że mieszam go z odżywką Joanny i naturalnym miodem.Potem to pod czepek i tak kilka godzin. Nie wiem,jakie masz włosy - kręcone czy proste, ale wiem,że kręconowłose używają też żelu aloesowego jako stylizatora. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1827 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() myślisz, że samo spłukanie żółtka nie wystarczy i jest to przyczyną mojej WICHURY na głowie ? nic to, mam nadzieję że tak nie działa na mnie oliwa z oliwek ani rycyna, nie ukrywam że wiążę z nimi większe nadzieje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1828 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1829 | |||
Zakorzenienie
|
sylvi300 - ja bym dodała kilka kropel nafty albo jakiegoś droższego oleju, którego szkoda stosować solo.
Ja nie lubię połączenia żółtko + oliwa + cośtam, dlatego zazwyczaj daje to do jakiejś maski. Konsystencja świetna, łatwiej się spłukuje a efekt świetny. Cytat:
Cytat:
Wolę z niczym nie mieszać bo nawet zwykła oliwa z oliwek daje u mnie przeróżne rezultaty ![]() Cytat:
Edytowane przez blackberry8 Czas edycji: 2012-03-06 o 21:43 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1830 |
Wtajemniczenie
|
Blackberry - myślę,że lepiej nałożyć arganowy solo, bo wtedy będziesz najlepiej widziała, jak się sprawdza.
Aloes w skalp to dobry pomysł, jeśli masz przesuszony lub podrażniony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:03.