|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów część II
Cytat:
![]()
![]() |
#1802 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() teraz poluj na rzepkę ![]() a ampułki jak działały?
![]() |
#1803 |
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie widać różnicę !
![]() ![]()
#1804 |
Rozeznanie
|
Zapuszczam włosy 50-51-52-53-54-55-56-57-58-59-60-61-62-63-64-64-66-67-68-69-70... i dłuższe Edytowane przez Laindise Czas edycji: 2012-12-23 o 09:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#1805 |
Rozeznanie
|
powiedzcie mi, do czego dokładnie jest Jantar?
![]() |
#1806 |
Zadomowienie
|
nawilżenie skóry głowy, dotlenienie cebulek, pobudzenie do wzrostu, złagodzenie podrażnień - same dobrości
![]()
#1807 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() zaczełam wcierac Jantar w skalp bo ostatnimi czasy mi sie nie bardzo chciało. Mi nie przetłuszcza wręcz przeciwnie odświeża jakby ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1808 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
- czepek to podstawa, dobrze przylegający, żeby nie przepuszczał wody - pod czepek nałóż na włosy odżywkę/maskę/olej - dla dodatkowej ochrony możesz nałożyć jedwab lub coś innego z silikonami - najlepiej nie myć włosów po basenie, bo ta woda z pryszniców też jest chlorowana (przynajmnie u mnie) Poza tym poradziłabym ci wyrzucić wszystkie to co wypisałaś do włosów, ewentualnie zostawić tylko ten olejek, bo wszystko co masz jest naładowane silikonami. Zgłęb sie trochę w temacie pielęgnacji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1809 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1810 |
Raczkowanie
|
a co maść ma dać naszym włosom ? .. pierwsze słyszę ale ale już zaczyna mnie kusić ; d
#1811 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() JEST! ZAWODY WYGRANE ! ![]()
![]() Edytowane przez donimica Czas edycji: 2012-12-10 o 13:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1812 |
Przyczajenie
|
a moich spiąć się jeszcze nie da
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1813 |
Zadomowienie
|
Gratulacje
![]() Wiktorka- nie lam sie. Tez przez to przechodzilam i warto bylo ![]() ![]()
#1814 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Więc o maści dowiedziałam się z wątku: Grubsze i gęstsze włosy. Post napisala Carmen87, pozwolę sobie zacytować cały jej post, myślę, że nie będzie miała mi za złe. ![]() Hej dziewczyny Tak czytam wasze posty i pomyślałam, że zabrakło tutaj jednego, bardzo skutecznego sposobu na gęstsze włosy no i oczywiście na ich porost więc chciałam się z wami podzielić moją wiedzą Bardzo skuteczna jest witamina A, ja stosuję ją co jakiś czas jak mi się przypomni a i tak poskutkowała bo urosło mi pełno nowych włosków a co dopiero takie stosowanie przed każdym ich myciem Dodam, że nie stosuję żadnych innych specyfików. A oto informacje: Kupcie sobie najlepiej w aptece tubkę o nazwie: Maść Ochronna z witaminą A I tutaj uwaga: Nie Maść z witaminą A lecz maść ochronną z witaminą A (to różnica) plus popatrzcie wcześniej na skład. Maść ochronna z witaminą A ta właściwa do poprawy kondycji włosów zawiera: witaminę A i substancje pomocnicze czyli wazelinę białą, Palsgaard 0291, aromat cytrynowy i wodę oczyszczoną. Piszę to bo w tej drugiej nieochronnej jest inny skład i niekoniecznie będzie miała takie samo działanie. Użycie: Przed każdym myciem włosów, nałożyć na palce jakieś 5cm maści (ja daję więcej) rozsmarować w palcach i wmasowywać w całą skórę głowy z pominięciem włosów, po czym zostawić maść na głowie jakieś 20 minut a nawet więcej bo to nic nie szkodzi a wręcz lepiej jak dłużej się potrzyma a później normalnie umyć głowę szamponem i już Robić tak najlepiej regularnie przed każdym myciem włosów a napewno będzie ładny efekt i niedługo zaczniecie się cieszyć z większej ilośći włosów Tylko nie dawajcie pół maści naraz bo to tłuste i i tak wszędzie rozprowadzicie palcami, nawet jeśli się wam będzie wydawało, że nie starcza na całą skórę głowy to się nie przejmujcie Bo gdybyście dały za dużo to tylko sobie zaszkodzicie i zmniejszycie wchłanianie.Mnie taka tubka starcza na kilka ładnych razy a kosztuje ok 3 zł Sama muszę się wziąć za mobilizację i zacząć ją stosować za każdym razem gdy mam myć włosy, też mam liche bo farbuję no a skoro już ich kondycja zaczęła się poprawiać po tak nieregularnym stosowaniu to musi zadziałać o wiele lepiej jak będzie ta czynność powtarzana cyklicznie Mam nadzieję, że trochę pomogłam Tak jak pisałam, wczoraj pierwszy raz nałożyłam maść, nie zmyłam jej za 1 razem, wydaje mi się, że słabo się do tego przyłożyłam, zdecydowanie myłam włosy krócej niż zawsze. Następnie nałożyłam maskę keratynową Kallosa. Włosy miękkie, lekkie, lśniące, wszystko byłoby pięknie gdyby było ich więcej ![]()
![]() |
#1815 |
Zadomowienie
|
Czuję się zaintrygowana tą maścią
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1816 |
Rozeznanie
|
dziewczyny, jeśli macie szczotki z włosia dzika to proszę zdradźcie mi, gdzie kupiłyście ją? chodzi o internet
![]()
![]() |
#1817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
klik Tutaj trochę więcej o maści, podany jest też skład. ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- :d
![]() |
#1818 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Tak ciężko poszukać? I tak ci tu nikt linka nie wstawi. Poza tym pamiętam jeszcze jak pytałaś jakiś czas temu o to samo na tym wątku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1819 |
Rozeznanie
|
Kupiłam dzisiaj maskę Kallos Latte - KLIK. Mam kilka pytań. Na pewno któraś z Was jej używała, więc czy mogłaby mi powiedzieć, na jak długo ją nakładać? I czy tylko na długość, czy na skalp także? Sprawdziła się?
Zapuszczam włosy 50-51-52-53-54-55-56-57-58-59-60-61-62-63-64-64-66-67-68-69-70... i dłuższe Edytowane przez Laindise Czas edycji: 2012-12-23 o 09:26 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1820 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
Na opakowaniu pisze żeby nakładać na 20 minut chyba. Nigdy nie trzymam maski z zegarkiem w ręku, po co ? Trzymam ok.1h do 2h max. Staram się na skalp nie nakładać, ale czasami też delikatnie masuję skórę głowy maską, różnie to u mnie bywa. Głównie skupiam się na długości. Uważam, że ta którą stosuję jest dobra(tutaj dziewczyny raczej miały o niej złe zdanie jak pamiętam...). Musisz sama spróbować ![]()
![]() |
#1821 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zazwyczaj nakładam maski przed myciem na skórę głowy i długość (teraz np. siedzę z maską aloesową z NaturVital ![]() Dziś pierwszy raz użyję Jantar, mam nadzieję, że nie obudzę się rano ze smalcem na głowie.
![]() |
#1822 | |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() a ja zrobiłam mix lniany i łopianowy na caaałą noc ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1823 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja jakiś miesiąc temu, albo i więcej robiłam mix lnianego z arganowym. hm... średnio to wyszło. arganowy nie jest na moje druty ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1824 |
Zakorzenienie
|
ja mam, ale kupiłam w sklepie stacjonarnym, który specjalizuje się w robieniu wszystkiego z włosia dzika/innych zwierząt. Nie polecam kupowania w internecie, bo dobrze jest tę szczotkę potrzymać w ręce, dotknąć skóry głowy (czy nie jest zbyt twarda lub zbyt miękka) i dobrać do rozmiaru głowy i długości włosów. Jak już inwestujesz w taką szczotkę, to dobierz ją sobie idealnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1825 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dostalam okulary z firmoo i odzywke z pottersa- wybralam sobie aloes albo ginko, nie popatrzylam ze ginko do farbowanych... No trudno ![]() ![]()
![]() |
#1826 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja po rycynie mam taki puch że szok, nie wiem dlaczego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1827 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1828 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201612080925 Czas edycji: 2012-12-12 o 14:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1829 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() foto z krotka fryz -doł zgolony do 0 ![]()
#1830 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Udało mi się kupić kurację Joanny! Kupiłam też herbatę pokrzywową, skrzyp i CP. Poza tym jestem już po 3 aplikacjach Jantaru. Na szczęście nie przetłuszcza mi włosów.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:22.