|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :)
Cytat:
![]() w każdym bądź razie cały week ją przygotowywałam na dzisiaj i nawet w miarę było, obyło się bez łez ale mąż ją zawiózł chyba jednak w dużej mierze chodzi o to, że wyczaiła że ja w domu siedzę i ona by chciała ze mną byc, dziś jej wytłumaczyłam że jade do pracy i to poskutkowało strasznie pusto Joli dawno nie było ![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- angy ![]()
![]() |
#1802 | ||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
![]() hmm ... ja rozmawiałam w sobotę z bratem i mówił że nie bardzo ![]() Cytat:
![]() u nas bez łez się nie obyło ... Ba po tak długiej przerwie wogóle nie chciał iśc do przedszkola ![]() ![]() oj pusto pusto ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1803 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Zosia tez jeszcze nie wydobrzała do końca, cały czas kaszle, ale dzisiaj poszła ![]() Wiadomo-o gustach się nie dyskutuje ![]() *** A ja, prawdopodobnie, stanę się w czwartek posiadaczką tej oto korsiny ![]() C26078223_1.jpg
![]() |
#1804 |
Zakorzenienie
|
![]() ja podczytuje ale ostatnie 3 tygodnie minęły nam pod znakiem choroby... najpierw Przemko, dwa dni później mój mąż z Szymonem a od 3 dni ja tak więc komplet zaliczony ![]() Szymon na antybiotyku, we środę jedziemy na kontrolę mam nadzieje, że oskrzela będą czyste bo ciągle mu furczy ![]() tak więc, piękną złotą jesień mamy a my w domu siedzimy ![]() angy fajna korsina ![]() ja też będę musiała w taką zainwestować (oczywiście jak zdam egzamin PJ) ![]() nie wyobrażam sobie jeździć kombiakiem póki co... nigdzie bym się nie zmieściła z moim "doświadczeniem" za kierownicą ok 8.11 wracam już do pracy ![]() w końcu odżyje ![]() ![]() jak tak czytam o waszych przedszkolnych "przygodach" to cieszę się że Przemko w domu jest ![]() ![]() czeko nie chciałam pisać na FB żeby koleżankom nie było przykro ![]() wyglądasz na kilka lat młodszą od nich ![]() ![]() maja jak się czujesz z brzuszkiem?? ![]() ja jeszcze niedawno przecież też go miałam a tu mały już pół roku skończy niebawem... jeszcze wręcz to czuje jak mi wody w łóżku poszły ![]() Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2012-10-01 o 13:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#1805 |
Ola-Unhola
|
![]() angy, zdrówka ![]() Jak mogę cos doradzić, to rozejrzyj się za 4/5 drzwiami w samochodzie ![]() Rodzice mają 2/3 drzwiowy i dla mnie to masakra wsadzać Antka do fotelika. A robię to w sumie rzadko. Tak moja porada ![]() Miłego ![]()
#1806 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No to fajnie ![]() Cytat:
![]() A przecież z przodu można fotelik ![]()
![]() |
#1807 | |
Ola-Unhola
|
Cytat:
No można, ale dla mnie miejsce pasażera obok kierowcy jest najniebezpieczniejsze w samochodzie. Nigdy nie posadziłabym tam dziecka ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1808 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a dzieci z tatą... innej rady nie ma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1809 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
*** Hej, wczoraj po prostu zdychałam całe popołudnie ![]() Do tego takiego buntu jak teraz nie mięliśmy jeszcze w czasie naszej wspólnej bytności z Zosią ![]() ______ Zosia w niedzielę z kuzynem ![]() 243119_469777456387763_1483905818_o.jpg
![]() |
#1810 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pobyła z nami te półtora tyg co chorowała, wszytsko ze mną robiła i teraz nie chce nas zostawiac wczoraj po raz pierwszy w życiu nie została u drugiej babci i jeździła z mężem po klientach.... Cytat:
![]() z mojej strony moge Ci powiedziec, że owszem 4/5 drzwiowe autko lepsze ale ja tez lepsze 2/3 drzwiowym Clio, fotelik zawsze łąduję do tyłu (nawet z brzuszkiem daję radę ![]() póki co nie planuję zmieniac ale za rok będę musiała pomyślec będe męża o vw polo molestowac ![]() Cytat:
![]() ![]() aż tak sie cieszysz z powrotu do pracy? ![]() mi się marzy jak najdłużej w domu posiedziec ale tez pewnie jak mały będzie miał pół roku to wrócę, tyle że planuję na 5-6 godz przez pierwszy rok ja się czuję ok, w sierpniu sporo urosłam, ale teraz stanęłam w miejscu chyba, ruszac sie jeszcze mogę, plecy przestały bolec, zgaga minęła, więc ogolnie całkiem ok ![]() ![]() Cytat:
![]() a Zosia super ![]()
![]() |
#1811 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Poczułam w końcu zew do jazdy ![]() ![]() Wiesz co, jak tak patrzę (dzisiaj rano na parkingu wylukałam taką samą korsinę ![]() ![]() Może trochę... ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1812 |
Wtajemniczenie
|
Hello
![]() Angy nie wiem czy pamiętasz ale ja niedawno mówiłam że też stałam sie posiadaczką Corsy ![]() ![]() Z fotelikiem jest elegancko ![]() ![]() A jaki to rocznik??? Przyjdędo Was po południu na drzemce Alana- tyle mam do opowiadania że hej ![]()
Mój łobuziak Alanek ur. 12.07.2009 Pola jest z nami od 03.XI.2015 ![]() Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2012-10-02 o 09:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#1813 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() jakiś większy ruch się zrobił ![]() Wczoraj byłam odwiedzić małego Kubusia ... jaki On bosssski ![]() ![]() Bartuś dzisaij do przedszkola poszedł zadowolony, bo musiał panią zapytać czy ma już bombki na choinkę ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() dokładnie ![]() faaajna ![]() ... i wcale nie jest tak tragicznie z 3 drzwiowym autkiem ![]() ![]() Cytat:
![]() fajnie ![]() ja szukam pracy od wakacji i NIC ![]() Cytat:
![]() i mocy dla Was ![]() ale maszyna ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1814 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przybij pione ![]() Tak właśnie myślałam, że nie będzie jakiejś tragedii ![]() ![]() Corsa to nasz pierwszy samochód, mam do niego sentyment ![]() 98 ![]() Na młodszy po 1 nie ma kasy, a po 2 silniki w tych nowszych wersjach (od 99) są podobno awaryjne...-orzekł szwagier, który się zna ![]() A co się wydarzyło? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1815 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ej, nie przesadzaj ![]() fajna kurteczkę ma ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mam nadzieję, że u nas wróci to co było Zuza ma chyba lęk separacyjny, nie chce z nikim byc tylko ze mną albo mężem, boi sie zastawac, to napewno o to chodzi szkoda mi jej, bo z usmiechem do przedszkola wchodziła, dziś rozpłakała się bo inny chłopczyk płakał ![]()
![]() |
#1816 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko Ta nasza Ola-Unhola taka wygodnicka ![]() ![]() ![]() ![]() Ja byłam w szoku wczoraj, jak moja córka może się zachowywać... Nauczyła się ryczeć, dosłownie, tak gardłowo i brzmi wtedy prawie jak osioł ![]() ![]() Wczoraj akcja zaczęła się zaraz po odebraniu z przedszkola-najpierw chciała jeść pomarańczę ze skórą, a potem chciała loda-moje "nie" podziałało jak płachta na byka-wiła się i wyła całą drogę do domu ![]() Nie mam siły w takich momentach ![]()
![]() |
#1817 |
Ola-Unhola
|
![]() Wcale wygodnicka nie jestem jakoś przesadnie ![]() Mnie to męczy i tyle ![]() Wiem,że jak już zdam to prawko w końcu i kupowac samochód będę to nigdy 2/3 drzwiowy ![]() ![]() angy, u nas Antek wczoraj pokazał mega rogi ![]() Ma ostatnio fazę, ze nie chce wracać do domu. Na razie to było od babci, ze sklepu, ze spaceru, od cioci itp., a wczoraj również z przedszkola. Złapał się kurczowo bramy i nie chciał puścić. Skrzeczał i darł się jeszcze 30 min w domu, leżąc przy drzwiach wejściowych do mieszkania, kopiąc w nie i krzycząc: Nie chcę do domu ![]()
#1818 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale psychicznie chociaż odpocznę, bo w domu siedzę już rok, a że nie mam prawa jazdy to dosłownie siedzimy w domu bo wszędzie mamy daleko... tylko dom-podwórko i to całe nasze życie od roku z krótkimi odskoczniami... fajnie, że czujesz się ok ![]() ![]() teraz ciężki czas na znalezienie pracy... mój mąż chciałby zmienić swoją, ale na razie trzymamy się tego co mamy... po głowie nam chodzi wyjazd do Norwegii z dzieciakami, raczej już na stałe... ale najpierw siostra musi kupić dom, żebyśmy mieli jakiś punkt zaczepienia, żebyśmy mieli gdzie zamieszkać na początek... ona już się cieszy bo za dzieciakami moimi przepada ![]() ale to dalekosiężne plany... *** w ogóle to dzień dobry ![]() dobrze, że rozprawiacie o autkach ![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1819 | |
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1820 | |||||
Zakorzenienie
|
oj był, był ... przez tydzień siedziałam z nim w przedszkolu a potem jak szłam do domu to tak krzyczał, ze na ulicy było go słychać
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() przecież Antos zawsze był takim aniołkiem ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja to sie tak przywiązuję do miejsca, ze chyba nawet do innego miasta bym się nie wyprowadziła ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1821 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zuza tez wyniosła z przedszkola różne zachowania, ogólnie już nie jest taka zła, mówi że dzieciaki są niegrzeczne, że przecież tak się nie robi więc nie narzekam ale miała takie 2 tyg że też już mialam wszystkiego dośc ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() z drugiej strony jakbym teraz miała zdawac na prawko to ładnego miałabym stresa jak sie jest młodszym to jakoś tak swobodniej jest ![]() ale przełamac sie musisz ![]()
![]() |
#1822 |
Ola-Unhola
|
Dziewczyny, nie wiem kiedy, ale powinnam już
![]() Od stycznia bede musiała od nowa teorię zdawac, a wprowadzają zmiany - 3 tys pytań, więc mi się nie uśmiecha.... Aniu, no aniołek jak aniołek ![]() ![]()
#1823 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja pewnie gdyby nie wyższa konieczność to dalej bym się "bała"... od przyszłego tygodnia zaczynam jazdy więc "będzie jazda" ![]() 3 tyś. pytań? nawet nie wiedziałam ![]() planuje w listopadzie już czekać na dokument ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1824 | ||
Zadomowienie
|
![]() angy, gratuluję autka ![]() Kurczę, nie mogę się zdecydować na buty jesienne dla Tymka, mam na celowniku albo Emele, albo Ecco ![]() ![]() p4w - jeśli masz chwilę - co to są zdjęcia panoramiczne zębów? Warto to zrobić? Pierwszy raz o tym usłyszałam dzisiaj (dentystka mi proponuje) ![]() .
![]() |
#1825 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Noooo, to widzę, że akcja w naszym stylu ![]() Cytat:
![]() ![]() Szczerze? Gdybym miała taką możliwość nie zastanawiałabym się nawet sekundy ![]() Ja niestety coraz bardziej nie lubię naszego kraju ![]() ![]() Taaaak.... ![]() Cytat:
![]() Poza tym Panie skarżyły się więcej niż raz. W tamtym tygodniu miała fazę na rozlewanie wody w łazience ![]() ![]() Cytat:
![]() Kurcze taki ferment zasiałam, że jak przy oglądaniu coś wyjdzie i go nie kupimy to będą jaja ![]() Edyta nie chcę nic mówić, ale tak jakby-spiesz się, bo zaraz jesień się kończy ![]()
![]() |
#1826 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ~~~~~~~~~~~~ A'propos przedszkola, to od jakiegoś czasu Tymek rozdaje mi w domu mrówki (złe) i gwiazdki (dobre) za zachowanie ![]() ![]() .
![]() |
#1827 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ... ![]() No tak. A na zimę macie? Bo wiesz... głupio by było, jakby Tymek bałwana w sandałach lepił ![]() ![]() Jak mrówki przegonią gwiazdki to pójdziesz do swojego pokoju i po sprawie ![]()
![]() |
#1828 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale do tej zimy musi w czymś przetrwać, a nie bardzo ma w czym ![]() ![]() ![]() ![]() Może mi się uda nie iść, bo jest możliwość poprawki ![]() .
![]() |
#1829 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1830 |
Wtajemniczenie
|
Jestem i ja
![]() Angy Babulinka fajna, chyba zimno było ![]() Maju siedzisz w domu, obijasz się i tylko coś nam przebrzdąkujesz o duzym brzuchu, a my chcemy naocznie sprawdzić czy jest duzy ![]() Ada rób prawko, rób, ja wróciłam do świata żywych odkąd mam moją skorupe ![]() ![]() Morska pokaż jakich butów szukasz? Alan zasuwa narazie w adidaskach, ale pewnie też trzeba w coś cieplejszego sie zaopatrzeć. Unholy a Ty co porabiasz gdy Cie nie ma na forum? Antek w przedszkolu, Bartek w szkole, a Ty? ***** A u nas się trochę podziało. Alan wypisany z przedszkola. Zwolniło sie miejsce w "naszym" przedszkolu , ale po przemyśleniach z mężem stwierdzilismy, żeby Młody jeszcze ten rok posiedział w domu. Z koleżanką i jej córeczką będziemy wozić dzieciaki na zajęcia pozaprzedszkolne. U nas narazie nie ma takich strasznych akcji o jakich piszecie, ale nerwy są straszne. Wszystko musi tak jak Panicz chce i w tej chwili co Panicz chce ![]() Byliśmy na kontrolach w CZD niektóre dobrze inne gorzej. Już jakiś czas temu rechabilitantka kazała zrobic Alanowi ocenę integracji sensorycznej, ale że Młody był jeszcze młody więc nie bardzo kto nam chciał to zrobić. Teraz na kontroli powiedziała, że już trzeba koniecznie się tym zająć, więc zapisalismy Go prywatnie(nie pytajcie jaki koszt ![]() Co poza tym? Mieliśmy, a raczej Alan, bardzo nie miłą przygodę z gumą rozpuszczalną w tle. Oczywiście ja przezyłam kolejny zawał. chyba tyle ![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- A Angy w emotikonkach nie ma piątki więc jak już będziesz miała korse to se driniacza jakiegoś pykniemy coby nam sie dobrze jeździło ![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Jeszcze pytanko ![]() Będziecie organizowały zamówienie z SD ?????
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:05.