|
|
#1801 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - wątek zbiorczy cz. 3
Czy moja dziewczyna moze byc w ciazy ? Dnia 18.06 trochę podkresla troche mi polecialo spermy w jej cipke , okres normalnie wypada 22 i jak narazie go niema ani niema zadnych obiawów powie mi ktoś , czy ona może być w ciąży ?
![]() DNI płodne wypadają po okresie więc raczej nie powinna być pomóżcie mi .. |
|
|
|
#1802 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: czy moja dziewczyna jest w ciazy ?
Boje sie , ze jest w ciazy.. no ale przeciez dni plodne wypadaja po okresie..
Pozatym niema zadnych objawów okresu , a powinien być dzisiaj.. boję sie. |
|
|
|
#1803 |
|
damn good coffee
|
to po uprawiacie seks skoro się boicie?
|
|
|
|
#1804 |
|
Przyczajenie
|
Mala wpadka. To jakie jest prawdopodobienstwo tego ,ze ona bedzie miala ten okres.
|
|
|
|
#1805 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1806 |
|
Przyczajenie
|
serio sie pytam , nie robcie sobie zadnych jaj , tylko odpowiedzcie na moje pytanie.
|
|
|
|
#1807 |
|
damn good coffee
|
ale skąd my to mamy wiedzieć
|
|
|
|
#1808 |
|
Zakorzenienie
|
Odpowiedź jest tak samo sensowna, jak pytanie.
Tak, może być w ciąży. Poczekajcie i zróbcie test, kup podpaski/tampony i się módl. |
|
|
|
#1809 |
|
Przyczajenie
|
Bo jestescie znawcami.. xd
Serio dni plodne przypadaja po okresie itp. wpadka miala miejsce 3-4 dni przed okresem , wiec jest jakies prawdopodobienstwo ciązy ? |
|
|
|
#1810 |
|
Raczkowanie
|
Po pierwsze: dni płodne teoretycznie wypadają mniej więcej w środku cyklu, więc ani przed ani po okresie, tylko między. Po drugie, zauważ słowo "teoretycznie" w zdaniu wyżej. Żadna kobieta nie ma podręcznikowych, 28 dniowych cykli z owulacją akurat czternastego dnia co miesiąc. Owulacja może się przesunąć, wystąpić wcześniej albo później, podobnie zresztą jak okres. Jeśli Twoja dziewczyna stresuje się tak samo jak Ty, to możliwe, że przez zdenerwowanie jej się ten okres spóźni, a dni płodne kiedy miała, tego nie da się stwierdzić po fakcie i w dodatku przez internet, jeśli chcecie takie rzeczy wiedzieć, to dziewczyna musi na bieżąco obserwować swoje ciało i sprawdzać kiedy ma objawy owulacji.
Po trzecie, ciąża zawsze jest możliwa jeśli jest seks. Nawet jak się stosuje super antykoncepcję, ta możliwość pozostaje. Ale również nie jest aż takie łatwe jak się niektórym wydaje, są kobiety, które się latami starają o dziecko, a nie są bezpłodne, po prostu nie udaje im się "zaskoczyć" w odpowiedniej chwili. Jeśli chcesz statystyczne prawdopodobieństwo na serio, to z podanych przez Ciebie informacji, które są niepełne, powiedziałabym, że coś około 15% (że jest w ciąży). A na przyszłość uważajcie zamiast potem panikować na forum, bo mu tu jasnowidzami nie jesteśmy, możemy doradzić, ale nie zbadamy Twojej dziewczyny i nie stwierdzimy czy jest w ciąży czy nie. Jak nie dostanie okresu za 3 dni, zróbcie po prostu test. |
|
|
|
#1811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1812 |
|
Przyczajenie
|
Z tego co Ja wiem to pierwsze dni okresu są dniami bezpłodnymi, powiedział mi to kiedyś lekarz, chociaż nie potrzeba wytrysku żeby doszło do ewentualnego zapłodnienia ponieważ w ejakulacie są żywe plemniki
|
|
|
|
#1813 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Czy mogę być w ciąży - wątek zbiorczy cz. 3
Cytat:
A ja zapytam skąd ja mam wiedzieć czy ty w ogóle miałaś okres? może to było tylko plamienie? Skoro nie wiesz co do czego? ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Jeśli ktoś tu się spina to prędzej ty, bo skoro panikujesz to wnioskuję, że ciąży nie pragniesz w tym momencie. Więc wyjaśnij mi, co ma na celu zabawa pod tytułem "włożył kawałek na chwile" bo staram się za kazdym razem to pojąć i mi nie wychodzi.
|
|
#1814 |
|
ma zielone pojęcie
|
Przede wszystkim, w normalnym cyklu nie ma dni bezpłodnych, są dni niepłodne. I nie powiedziałabym, że zawsze pierwsze dni cyklu są niepłodne, w krótkim cyklu mogą być płodne. A przecież nigdy nie wiadomo, jak długi będzie dany cykl.
|
#1815 |
|
Przyczajenie
|
Prośba pytanie
Witam wszystkich.
Sytuacja jest taka, mojej dziewczynie spóźnia się okres o prawie tydzień. Do niczego nie doszło, były przyjemności co chłopak może zrobić dziewczynie. Gdy u mnie dotknęła nie było żadnego wytrysku ani mokrego ani tym bardziej u siebie dotknęła. Ja jej mówię, że to nie możliwe ponieważ nie było żadnego kontaktu i że wpadka praktycznie jest niemożliwa. Czy jestem dobrego zdania czy uważacie inaczej proszę o normalne odpowiedzi. |
|
|
|
#1816 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich.
Sytuacja jest taka, mojej dziewczynie spóźnia się okres o prawie tydzień. Do niczego nie doszło, były przyjemności co chłopak może zrobić dziewczynie. Gdy u mnie dotknęła nie było żadnego wytrysku ani mokrego ani tym bardziej u siebie dotknęła. Ja jej mówię, że to nie możliwe ponieważ nie było żadnego kontaktu i że wpadka praktycznie jest niemożliwa. Czy jestem dobrego zdania czy uważacie inaczej proszę o normalne odpowiedzi. |
|
|
|
#1817 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Prośba pytanie
Plemniki nie bombowce, ładunku z daleka nie zrzucają.
Chyba że o czymś nie wiem, i można zajść w ciążę bez nich
|
|
|
|
#1818 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
|
|
|
#1819 |
|
Raczkowanie
|
Proste, niech dziewczyna pójdzie do ginekologa. My tu nic nie zdziałamy, nie przywrócimy jej miesiączki. Twoja dziewczyna prawdopodobnie (nie wiem czy piszesz całą prawdę) nie jest w ciąży :P
może się stresuje czymś,... wiesz u młodej dziewczyny czasem się tak zdarza i to nic niepokojącego.
21.08.2009 jesteśmy razem 18.01.2011 zaręczona 22.08.2015 nasz ślub Edytowane przez anulkas1990 Czas edycji: 2013-06-23 o 21:17 |
|
|
|
#1820 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na 3-4 dni przed okresem ciąza jest maloprawdopodobna... pod warunkiem ze Twoja dziewczyna ma regularne cykle..
|
|
|
#1821 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1822 |
|
Raczkowanie
|
Okres spoźnia się przez wiele czynników, stres, leki, antybiotyki, hormony, wiek szczególnie młody gdy się jest nastolatką a nawet do 30 roku życia okres może być nieregularny. Pogoda, czynniki dziedziczne itp gdy okres nie pojawi się do dówch tyg od czasu jego prawidłowego przybycia niech pójdzie do ginekologa.
|
#1823 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1824 |
|
Przyczajenie
|
czyli ze spokojnym sumieniem mogę powiedzieć jej, że nie panikuj dziękuję wszystkim za zaangażowanie i pozdrawiam wszystkich
|
|
|
|
#1825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spokojnie
|
|
#1826 |
|
Przyczajenie
|
Aaa ja mam dziwne pytanie z deka.
Jeśli pęknie prezerwatywa to jest taka mała dziura czy duża? Kurcz, bo mnie to ciekawi. |
|
|
|
#1827 |
|
Przyczajenie
|
Cześć wszystkim!
Mam maly problem . Moja dziewczyna przez rok używała regularnie tabletek antykoncepcyjnych Yasminella. Odstawiła je około 2 tygodni temu , a dzisiaj po raz pierwszy od tego czasu kochaliśmy się bez żadnego zabezpieczenia. Oczywiście nie skończyłem w niej i w ogóle nie doszło do wytrysku , ale kiedy "wyszedłem" z niej , na moim członku była biała,gęsta wydzielina ,niezupełnie podobna do spermy. Nie skończylem w niej, ale trochę się martwimy ,że jednak może dojśc do ciąży . Co o tym myślicie ? Czy powinna wziąć tabletkę 72 h po? Z góry dziękuję za pomoc i odpowiedzi. |
|
|
|
#1828 | |
|
damn good coffee
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1830 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:21.