Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-06, 10:54   #1801
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
hej

ha ha pokaż co tam nawrzucałaś do tego koszyczka,pewnie same cuda
laboga: Tyle tego.
http://www.hm.com/gb/product/07527?a...-A&variant=086
http://www.hm.com/gb/product/08276?a...-A&variant=086
http://www.hm.com/gb/product/07317?a...-A&variant=086
http://www.hm.com/gb/product/07197?a...-B&variant=080
http://www.hm.com/gb/product/07043?a...-C&variant=086
http://www.hm.com/gb/product/06878?a...-B&variant=080

to tylko niektore jeszcze wrzucilam dresy i bluzeczki takie bawelniane gladkie szare do latania po domu :P

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 10:57   #1802
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Wy mieszkacie w samym Dundee? Prawdopodobnie 7 kwietnia będziemy w Dundee Nie wiem jak nam czas pozwoli bo jedziemy na takie zorganizowane spotkanie, ale może akurat byłaby okazja żeby się spotkać?
Tak w Dundee super by było
Jak sie wyrobicie z czasem to zapraszam na kawke

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Mamcia super zakupy podobają mi sie te krótkie spodenki, swoją droga tez muszę sobie takie sprawić

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 10:58   #1803
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Tak w Dundee super by było
Jak sie wyrobicie z czasem to zapraszam na kawke
Super Damy znać
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 10:58   #1804
chce_byc_mama
Zakorzenienie

dubel

Amelcia
Stary 2013-03-06, 11:01   #1805
nel_a
Zakorzenienie

mamcia, SUPER te rzeczy

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 11:04   #1806
chce_byc_mama
Zakorzenienie

dzieki
tak juz mysle o lecie, teraz mloda nosi 74 wiec na lato wzielam jej 86, myslicie ze bedzie spoko?
z hm raczej nie maja zanizonych rozmiarowek.

Amelcia
Stary 2013-03-06, 11:12   #1807
hanjah
Zakorzenienie

Mamcia-bardzo ładne rzeczy Ja to nawet nie wiem jaki rozmiar nosi Marysia Większość rzeczy ma po Dorotce to tylko sprawdzam czy już są dobre Powoli przechodzimy na rozm. 9-12 m-cy
Jedyne co muszę jej uzupełnić to pajace... miałam takie fajne ale pożyczone od koleżanki... a te które mam są jeszcze za duże...
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 11:22   #1808
phdwao
Zakorzenienie

Karolka my mielismy w niedziele zatwardzenie, daj jej surowa marchew i jablko s najlepiej sok z nich i sie odetka

Mamka u mnie Twoj sposob na noc sie nie sprawdza, maly nietoreuje smoka wiec to nie uspokajacz sle wkuzacz no i tz nie moze go karmic, jak sie przebudza to nie ma szans na nic trzeba wyjac i cyc bo inaczej jest histeria
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 11:29   #1809
Ahawaa
Raczkowanie

Smile Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII

Hej Dziwczyny.
Pozwolcie, ze sie wtrace ( przepraszam, ze bez polskich znakow).
Mam pytanie bo widze, ze temat fotelikow powrocil.
Czy ktoras z was zetknela sie z fotelikiem Britax Trifix? Co o nim sadzicie?
Pozdrawiam
Ahawaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 11:44   #1810
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Mamcia-bardzo ładne rzeczy Ja to nawet nie wiem jaki rozmiar nosi Marysia Większość rzeczy ma po Dorotce to tylko sprawdzam czy już są dobre Powoli przechodzimy na rozm. 9-12 m-cy
Jedyne co muszę jej uzupełnić to pajace... miałam takie fajne ale pożyczone od koleżanki... a te które mam są jeszcze za duże...
O ja my dopiero 6-9 m hehe

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Karolka my mielismy w niedziele zatwardzenie, daj jej surowa marchew i jablko s najlepiej sok z nich i sie odetka

Mamka u mnie Twoj sposob na noc sie nie sprawdza, maly nietoreuje smoka wiec to nie uspokajacz sle wkuzacz no i tz nie moze go karmic, jak sie przebudza to nie ma szans na nic trzeba wyjac i cyc bo inaczej jest histeria
Ehh biedaku Ty a moze w dzien mu malo cycusia i w nocy nadrabia.

Amelcia
Stary 2013-03-06, 12:12   #1811
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
O ja my dopiero 6-9 m hehe

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Ehh biedaku Ty a moze w dzien mu malo cycusia i w nocy nadrabia.
No tak sie zastanawiam tylko ze jak wracam z pracy to zje niewiele cyca i juz nie chce to samo wieczorem, pomyslalabym nawet ze sie sam odstawia malymi kroczkami, ale ze e mniej to mniejsza ma produkcje i w nocy tez leci malutko i nie wiem czy to pobudki na jedzene czy na ciumkanie jako bodziec do zaypiania, chyba ze to sppwodowane jest moim okresem lub jakims skokiem, ale widze ze maly cyca juz nie traktuje jako jedzenie tylko picie lub smoczek
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-06, 12:14   #1812
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ahawaa Pokaż wiadomość
Hej Dziwczyny.
Pozwolcie, ze sie wtrace ( przepraszam, ze bez polskich znakow).
Mam pytanie bo widze, ze temat fotelikow powrocil.
Czy ktoras z was zetknela sie z fotelikiem Britax Trifix? Co o nim sadzicie?
Pozdrawiam
wygląda fajnie ale jest montowany tylko przodem co jest jego największa wadą, przemyśl jeszcze raz zakup takiego fotelika bo:
  • Dzieci pod względem fizjonomii nie są kopią dorosłych. Główka Twojego maleństwa jest nieproporcjonalnie duża do reszty ciała, natomiast mięśnie szyi u maluchów będące w stanie utrzymać głowę przy przeciążeniach oddziałujących przy uderzeniu z prędkością 50 km/h rozwiną się dopiero w wieku ok 2,5 lat
  • Siły działające na szyję dziecka podczas zderzenia czołowego w fotelu montowanym przodem do kierunku jazdy są pięciokrotnie wyższe niż przy użyciu fotela RWF.
  • W fotelu FWF (forward way facing) przy zderzeniu czołowym z prędkością 50 km/h nacisk na szyję może wynieść nawet 200 kg.
Podczas uderzenia czołowego rozkład sił działających na dziecko jest całkowicie inny w zależności od użytego fotelika. Przy użyciu fotelika mocowanego tyłem do kierunku jazdy siły powstające w wyniku uderzenia przenoszone są z pleców i główki dziecka na oparcie i zagłówek fotelika. Dziecko wbijane jest w fotel absorbujący całą energię, działają na nie siły jakie my odczuwamy przy gwałtownym przyspieszaniu. Mocując fotel przodem do kierunku jazdy podczas wypadku korpus dziecka trzymany jest przez pasy fotelika, natomiast kończyny, a przede wszystkim głowa pozostaje bezwładna. Szyi dziecka nie chroni nic.

źródło: http://osiemgwiazdek.blogspot.com/se...&by-date=false
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 13:26   #1813
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Mamcia świetne te ubranka!!! cudooo,Ami będzie jak laleczka

phdwao kurczę,nie wiem co Ci doradzić u nas od dwóch miesięcy Oskar przesypia 11 godzin bez pobudki ale jakoś sam się tak przestawił,z nocy na noc i od tamtej pory tak zostało.biedna jesteś z tymi nockami,szkoda że mały tak uparcie nie chce smoka bo to by dużo ułatwiło...
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 13:29   #1814
agunia82
Zakorzenienie

Hejka

My właśnie po długim spacerku, dzisiaj też ładnie, chociaż mocno wieje, idzie załamanie pogody teraz ja piję drugą kawkę a mała dosypia w wózku przy otwartym oknie

Mamcia świetne zakupy
co do rozmiaru - półtoraroczna córka mojej koleżanki nosi teraz 86, a ona zawsze była z tych większych dzieci. Jakoś koło roku (może chwilę wcześniej) wyhamowała z intensywnym wzrostem. Więc ciężko określić.
A i jak dla mnie w przypadku niektórych ciuszków rozmiarówka h&m jest przekłamana i są większe, niż "standardowe". O dziwo nie wszystkie

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 13:32   #1815
Malwina_a
Rozeznanie

[

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
za ząbka!
Jaki wózek zamówiłaś?
http://allegro.pl/graco-mirage-paras...059096881.html
Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
hejka
za nami ciężka noc-dawno takiej nie mieliśmy....Małą bolał brzuszek, chyba ma zatwardzenie i gaziorki....wczoraj zrobiła tylko z rana kupsztala, a potem już tylko "bobki", pomimo dużego wysiłku mam nadzieję, ze dziś się jakoś odetka....tylko po czym to??tak więc już po 1 się kręciła, a potem o 4 jęki, stęki, tuliłam, lulałam, aż chyba koło 5 usnęłyśmy przytulone, wstała o 7, ale o dziwo jeszcze na jakieś 0,5h usnęła....jestem lekko zakręcona
dobrze, że pogoda cudooooooooowna, to zjemy-spaghetti carbonara dziś a potem ruszamy na spacerniak

wklejam foto ze wczorajszego spacerku:
ślicznaja na zatwardzenie podaję małej gruszkę.

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
helołłłł

bo większość sprzedawców się nie zna, niestety

moi znajomi też się dziwili ale im zdarza się przewozić dziecko na kolanach
mobi faktycznie jest ciężki w montażu a do tego zajmuje dużo miejsca, za to ten co Ty kupiłaś bardzo mi się podoba bo chyba masz taki tylko na isofixie? chociaż wtedy dałabyś jakieś 1600 zł, pewnie coś pokręciłam

Ja mam taki fotelik http://www.recaro-polska.pl/index.ph...otelik-polaric

A ty chyba kupiłaś fotelik przodem?
super ciuszki.

My wróciłyśmy ze spaceru, pizga strasznie, małej jak dwa razy podwiało do wózka to aż sie przebudziła. Niewiem czy pójdziemy jeszcze. A do tego maruda się jej włączyła

Edytowane przez Malwina_a
Czas edycji: 2013-03-06 o 13:33
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-06, 13:33   #1816
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Hejka

My właśnie po długim spacerku, dzisiaj też ładnie, chociaż mocno wieje, idzie załamanie pogody teraz ja piję drugą kawkę a mała dosypia w wózku przy otwartym oknie

Mamcia świetne zakupy
co do rozmiaru - półtoraroczna córka mojej koleżanki nosi teraz 86, a ona zawsze była z tych większych dzieci. Jakoś koło roku (może chwilę wcześniej) wyhamowała z intensywnym wzrostem. Więc ciężko określić.
A i jak dla mnie w przypadku niektórych ciuszków rozmiarówka h&m jest przekłamana i są większe, niż "standardowe". O dziwo nie wszystkie
wydaje mi się że smyk'owe też są większe

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 13:40   #1817
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Mamcia świetne zakupy
Syn koleżanki, też półtoraroczny ma podobnie 86. Moja ma niecałe 7 miesięcy i nosi już na 80. Jakoś mi się wierzyć nie chce że przez rok będzie nosiła tylko rozmiar większy

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
wydaje mi się że smyk'owe też są większe
Myślę, że nie, moja ma dużo smykowych i nie są większe od innych, czasem mam wrażenie, że mniejsze ciut nawet.
Stary 2013-03-06, 13:50   #1818
ewka5891
Zakorzenienie

Byliśmy na spacerze, ale zimno masakra jakaś!

Malwina fajny wózek, z wyglądu podoba mi sie najbardziej z tych wszystkich dzisiaj pokazywanych

Synek

Stary 2013-03-06, 14:34   #1819
wanilllka82
Wtajemniczenie

byłam na spacerze, ale mnie przewiało
Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
[

A ty chyba kupiłaś fotelik przodem?
też tak mi się pamiętało że masz jakiś fajny fotelik

mamcia fajne ciuszki!

phdwao
ja z problemem wstawanie też sobie nie poradziłam, odkąd śpię z Małym w miarę się wysypiam, tylko ja nie chodzę do pracy a to wiele zmienia
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-06, 14:36   #1820
Ahawaa
Raczkowanie

Cytat:
wygląda fajnie ale jest montowany tylko przodem co jest jego największa wadą, przemyśl jeszcze raz zakup takiego fotelika bo:
  • Dzieci pod względem fizjonomii nie są kopią dorosłych. Główka Twojego maleństwa jest nieproporcjonalnie duża do reszty ciała, natomiast mięśnie szyi u maluchów będące w stanie utrzymać głowę przy przeciążeniach oddziałujących przy uderzeniu z prędkością 50 km/h rozwiną się dopiero w wieku ok 2,5 lat
  • Siły działające na szyję dziecka podczas zderzenia czołowego w fotelu montowanym przodem do kierunku jazdy są pięciokrotnie wyższe niż przy użyciu fotela RWF.
  • W fotelu FWF (forward way facing) przy zderzeniu czołowym z prędkością 50 km/h nacisk na szyję może wynieść nawet 200 kg.
Podczas uderzenia czołowego rozkład sił działających na dziecko jest całkowicie inny w zależności od użytego fotelika. Przy użyciu fotelika mocowanego tyłem do kierunku jazdy siły powstające w wyniku uderzenia przenoszone są z pleców i główki dziecka na oparcie i zagłówek fotelika. Dziecko wbijane jest w fotel absorbujący całą energię, działają na nie siły jakie my odczuwamy przy gwałtownym przyspieszaniu. Mocując fotel przodem do kierunku jazdy podczas wypadku korpus dziecka trzymany jest przez pasy fotelika, natomiast kończyny, a przede wszystkim głowa pozostaje bezwładna. Szyi dziecka nie chroni nic.

źródło: http://osiemgwiazdek.blogspot.com/se...&by-date=false
Dzieki za odpowiedz. Wychodzi na to, ze Britax First Class bedzie chyba najlepszym rozwiazaniem.
Stary 2013-03-06, 14:46   #1821
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
hejka
za nami ciężka noc-dawno takiej nie mieliśmy....Małą bolał brzuszek, chyba ma zatwardzenie i gaziorki....wczoraj zrobiła tylko z rana kupsztala, a potem już tylko "bobki", pomimo dużego wysiłku mam nadzieję, ze dziś się jakoś odetka....tylko po czym to??tak więc już po 1 się kręciła, a potem o 4 jęki, stęki, tuliłam, lulałam, aż chyba koło 5 usnęłyśmy przytulone, wstała o 7, ale o dziwo jeszcze na jakieś 0,5h usnęła....jestem lekko zakręcona
dobrze, że pogoda cudooooooooowna, to zjemy-spaghetti carbonara dziś a potem ruszamy na spacerniak

aga 398 współczuję sytuacji z Teściamito co oni wygadują jest chore!!ja bym się tam nie pokazywała....jestem w szoku....

wklejam foto ze wczorajszego spacerku:
Ojjoj, oby z brzuszkiem było lepiej
Carbonara
Młoda śliczna, ma cudowny płaszczyk, ale także śliczną czapę

Cytat:
No nie wiem właśnie Wczoraj z rana zaczęło mnie drapać w gardle, wieczorem już nie mogłam mówić, ale myślałam że do rana przejdzie... teraz już nie jest źle.... piję tylko syrop z cebuli.

Pogoda znów kijowa
Oby przeszło

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Moja teściowa po narodzinach Gosi zaczęła do niej mówić Jagódka... Zwracałam nie raz uwagę, że nie ma do niej tak mówić, bo ona ma już imię. Jednak teściowej bardziej do małej pasowało Jagódka, ale widząc moje nerwy starała się do niej mówić po imieniu. Chociaż nie raz wyrwało jej się Jagódka . Tak właśnie powiedziała do Gosi na jakiejś imprezie w domu. Zwróciłam jej uwagę, a na to ciotki powiedziały do teściowej, że jak tak bardzo jej się imię podoba, to dlaczego nie nazwała tak swojej córki (Kasi) - i tym oto sposobem Gosia jest Gosią .
...bo Jagódka to ładne imię jest

Miałam mieć luz od 14, bo dziadek miał wziąć Tynię na spacer. A ta wpadała w taki szloch, jak tylko próbował prowadzić wózek, że została w domu... Co ciekawe, w domu się z nim bawiła normalnie
A my byłyśmy na spacerku rano, choć było 5 stopni, a teraz jest 14!!! Szkoda, że od jutra ma być znowu buro

Edytowane przez blueberry88
Czas edycji: 2013-03-06 o 14:49
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 14:46   #1822
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Byliśmy na spacerze, ale zimno masakra jakaś!

Malwina fajny wózek, z wyglądu podoba mi sie najbardziej z tych wszystkich dzisiaj pokazywanych
Czekam aż przyjdzie, zamówiłam chili. Na żywo go nie widziałam. Jak przetestuję to napiszę czy się do czegoś wogóle nadaje Ale to będzie nasz drugi wózek bo na codzień to mam spacerówkę z 3w1
Stary 2013-03-06, 14:48   #1823
blueberry88
Zakorzenienie

Co do spacerówek, to ta Baby Desing Trip wygląda nieźle. Szkoda, że nie widziałam jej na żywo. Ja nadal nie zdecydowałam, co kupić. A trzeba się streszczać, bo w tym miesiącu WBK daje 100zł zwrotu przy zakupach za 1000
Stary 2013-03-06, 14:49   #1824
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ahawaa Pokaż wiadomość
Dzieki za odpowiedz. Wychodzi na to, ze Britax First Class bedzie chyba najlepszym rozwiazaniem.
Tylko, że on jest do 13kg tyłem czyli tak jak większość nosidełek. Potem trzeba obrócić przodem. Ma sens kupić jeśli dziecko jest drobne i mało waży, moja waży 10kg i z tego powodu ten fotelik odrzuciłam, bo max do roku jeździła by tyłem

Cytat:
byłam na spacerze, ale mnie przewiało

też tak mi się pamiętało że masz jakiś fajny fotelik
też?a co kupowałaś coś jeszcze?bo chyba mi coś umkneło
Stary 2013-03-06, 15:01   #1825
Linka25
Zakorzenienie

hej
czytam Was na szybko bo mała jest maksymalną marudą, w dodatku zaraz przychodzi kumpela, którą mam ambicje podjąć obiadem
u nas dziś pogoda jeszcze piekna, mała pierwszy raz (w swoim życiu) nie spała przez cały 2 godzinny spacer jednak świat ze spacerówki wygląda ciekawiej
phdwao ja też nic nie poradzę co zrobić z tymi pobudkami, ja mam to samo, mała też nie używa smoczka, pewnie my jesteśmy smoczkami uspokajaczami też mam dość - czasem mam ochotę odstawić małą od piersi ale to chyba niewykonalne jeszcze - jak ja jej podam mleko? w czym?

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2013-03-06 o 15:02
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 15:11   #1826
agunia82
Zakorzenienie

co do pobudek - u nas od jakiegoś czasu mała w środku nocy ląduje u nas w łóżku. Do 3-4 jest w stanie pospać u siebie, później już nie, przebudzi się i mama MUSI być obok. To już nawet nie o cyca chodzi, bo cyca w nocy już w ogóle nie dostaje. Ale budzi się w godzinach, w których dostawała

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
też mam dość - czasem mam ochotę odstawić małą od piersi ale to chyba niewykonalne jeszcze - jak ja jej podam mleko? w czym?
też się o to martwiłam, a ostatnio mnie zdziwiła. Jak nie chciała jeść z piersi (przez ząbka, przy ssaniu się urażała i był ryk) to odciągnęłam trochę i dałam jej z doidy. Oderwać się od niego nie mogła, wypiła całą porcję bez problemu i widać było, że więcej też by wcisnęła

Stary 2013-03-06, 15:18   #1827
Ahawaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Tylko, że on jest do 13kg tyłem czyli tak jak większość nosidełek. Potem trzeba obrócić przodem. Ma sens kupić jeśli dziecko jest drobne i mało waży, moja waży 10kg i z tego powodu ten fotelik odrzuciłam, bo max do roku jeździła by tyłem
Moja raczej z tych drobniejszych a w nosidelku, ktore teraz uzywamy 0-13kg ma jeszcze sporo miejsca wiec mysle, ze troche nam jeszcze posluzy.
Stary 2013-03-06, 15:35   #1828
agunia82
Zakorzenienie

Luśka nauczyła się gwizdać

Stary 2013-03-06, 15:55   #1829
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Luśka nauczyła się gwizdać
i wielkie Ja tę umiejętność nabyłam o wieeele później
Stary 2013-03-06, 16:10   #1830
ewka5891
Zakorzenienie

A to Ci Lusia zdolniacha

Ale mam lenia, nic nie chce mi sie robic
Muszę sie jakoś zmotywowac

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Blue dopiero teraz zauważyłam, ze w podpisie masz link do piosenki SDM uwielbiam ich. Zawsze jak słucham tej muzyki to przypominają mi sie czasy technikum, gdy kolega grał na gitarze i śpiewał ' czwarta nad ranem.....' ach ta platoniczna miłość

Synek

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości