|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.5
Cytat:
Nie wiem co robić Szczerze mówiąc to najchętniej bym to olała bo śmieszne warunki płacowe za cały etat a premia nie wiadomo jaka ale z drugiej strony nie chce wysłuchiwać jaką to ja nie jestem księżniczką, że za tyle nie pójdę. Dla mnie to jest upokarzające...
|
|
|
|
|
|
#1802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sanderstje - ja bym brała tą pracę, skoro jest zgodna z Twoim doświadczeniem i wykształceniem. W sumie masz jeszcze 2 tygodnie na znalezienie innej.
Edytowane przez Melissa86 Czas edycji: 2013-04-16 o 16:31 |
|
|
|
|
|
#1803 |
|
Raczkowanie
|
A Wy byście się zgodziły na takie warunki?
Hah no 2 tyg to całkiem niewiele na znalezienie czegoś innego Wysyłam cały czas CV ale chyba idą w kosmos. Trochę mnie to dobija, że trzeba się godzić na takie coś od razu ma się mniej chęci żeby w ogóle pracować. Na każdym kroku jest wyzysk. Chciałoby się taki pracodawcom za każdym razem mówić co się o nich myśli ale tak to by się raczej pracy nie znalazło żadnej :/
Edytowane przez Sanderstje Czas edycji: 2013-04-16 o 16:38 |
|
|
|
|
#1804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wzięłabym ta pracę umowa zlecenie- w międzyczasie możesz szukać czegoś lepszego. Lepiej już chyba robić coś i zarabiać, niz siedzieć i czekać i nic z tego nie mieć.
|
|
|
|
|
|
#1805 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1806 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
). Wrócisz po paru miesiącach i będziesz miała na "start" w dużym mieście... Cytat:
Może to zależy od kierownika sklepu czy chce przyjąć taką osobę... Nie wiem, ale dziewczyna, o której piszę (kasjerka w B.) na 100% skończyła studia. Jedna z dziewczyn, która udzielała się na którymś z wątków dot. bezrobocia dostała pracę w Hebe. Nie jestem pewna, ale to chyba była sylvi_86 Dziewczyna jest po studiach, z tego co pamiętam magisterskich (bardzo podobało mi się jej cv, więc zapamiętałam ).Oczywiście te 2 przykłady nie świadczą o tym, że jesteś beznadziejna Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#1807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1808 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1809 |
|
Raczkowanie
|
Ja też bym brała, bo za siedzenie w domu nikt Ci 1000 zł nie da, a jednak dodatkowego doświadczenia nabierzesz, a w międzyczasie możesz szukać czegoś innego.
Ja uważam, że lepiej pracować (nawet za tyle) niż siedzieć w domu i narzekać
|
|
#1810 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Narazie jedyne co mi nie odpowiada to właśnie wynagrodzenie i umowa. Ale biorę pod uwagę to jak teraz jest z pracą. Wzbraniałam się przed mówieniem "lepsze to niż nic" ale chyba i na mnie przyszła pora Najwyższa pora wyjść do ludzi bo siedząc w domu tylko się dziczeje ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
Do Hebe też chciałam wysłać jednak nie ma u mnie ogłoszeń żadnych. Widziałam na kierownika i zastępce narazie bo mają otwierać za niedługo ale nie wiem kiedy. Liczę na cynk od koleżanki bo ona pracuje w Częstochowie w Hebe. Mnie praca w drogerii bardzo by odpowiadała. |
|||
|
|
|
|
#1811 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1812 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale nie rozumiem też takiego gadania, że są duże koszty zatrudnienia pracownika i dlatego tyle proponują i żeby się nie dziwić itd. No ale sory ktoś za nich i na nich robi to niech się liczy z tym, że każdy chciałby być za swoją pracę należycie wynagradzany. A jak dla mnie 1000 zł za cały etat(bo premia jest niewiadomą i jej nie liczę) to jest ŻENADA. Całe szczęście, że jeszcze nie mam dzieci na utrzymaniu... A jeszcze Wam zdradzę, że porównując te zarobki do jednej z bardziej znanych kosmetycznych firm w których pracowałam to wypadają blado a moim zdaniem praca znacznie bardziej wymagająca. Tam pracowałam na 3/4 etatu i nie schodziłam poniżej 1200 a raz nawet wzięłam 1400... Edytowane przez Sanderstje Czas edycji: 2013-04-16 o 17:53 |
|
|
|
|
|
#1813 |
|
Zadomowienie
|
[B]Sanderstje[/B ] doliczyć sobie koszta dojazdu bo to tez jest ważne. Powiem tak jakbym nie musiała dojezdzac to bym brała. Ale z drugiej strony to nowy sklep ( asortyment raczej chodliwy?)
|
|
|
|
|
#1814 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1815 |
|
Raczkowanie
|
Sanderstje 3% od utargu dla zwykłego sprzedawcy?
|
|
|
|
|
#1816 | ||||||
|
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
Jak to jest "Wszędzie dobrze tam, gdzie nas nie ma".Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40331450]no więc właśnie między innymi dla tego zrezygnowałam z rozmowy na recepcji gabinetu dentystycznego wczoraj, bo jak to będzie wyglądać :|[/QUOTE]Tusia szukaj na wyższe stanowiska. A jak już będzie naprawdę kiepsko, to weźmiesz co jest. Cytat:
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40334059]Jest wiele, ale jest też konkurencja i nawet nie wiesz, jak łatwo jest wypaść z rynku i stracić wszystko. U mnie pod domem były już dwa spożywczaki, dwaj dentyści i salon kosmetyczny. I upadły. A mieszkam w okolicy luksusowej, domki, nowe auta ect... W Wawie o biznes też nie jest łatwo.[/QUOTE] W jednym przyznam rację Niv - nie chce się zaglądać na ten wątek, a to dlatego, że podkopuje on wiarę w lepsze jutro.
|
|
|
#1817 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zależy jeszcze jakie będą utargi
|
|
|
|
|
|
#1818 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jestem załamana. Dziewczyna, która mnie wdraża, złożyła dzis wypowiedzenie...
|
|
#1819 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1820 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hmm 3%, powiedzmy, że codziennie będzie 500 zł utargu? No to tak: np. 20 dni w miesiącu, razy 500 zł to jest 10 000, z tego 3% to 300 zł ![]() Ale nie jestem w stanie powiedzieć ile taki sklep może mieć utargu. |
|
|
|
|
|
#1821 |
|
Zakorzenienie
|
ona chyba liczy, że ja ją zastąpię... (w sensie stanowisko jest samodzielne, oprócz niej w dziale jestem ja i inny pracownik, który dzielił z nią część obowiązków.
|
|
#1822 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1823 |
|
Zadomowienie
|
Spróbuj chociaż miesiąc, zobaczysz co i jak. Jak zrezygnujesz i nic nie znajdziesz będziesz wściekła na siebie.
|
|
|
|
|
#1824 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1825 |
|
Zadomowienie
|
Ja bym brala...jak ktos pisal wczesniej, nie jest to praca gdzie sie bardzo narobisz..a i klientow pewnie wielu nie bedzie jesli to dosc specjalistyczny asortyment...jesli jeszcze mozesz sobie siedziec to juz wogole luz.
|
|
|
|
|
#1826 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1827 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez liittleedeviil Czas edycji: 2013-04-16 o 19:47 |
|
|
|
|
|
#1828 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Dziewczyny za porady
Niemniej jednak zostaję z Wami i będę się udzielać w wątku
|
|
|
|
|
#1829 |
|
Raczkowanie
|
Traktuj pracowników zwalniajacy się, pracujących dłużej od Ciebie i na stanowisku wyższym niż Twoje jako szansę dla Ciebie - chociażby na awans. Poza tym, możesz czuć się stabilniej, trzeba będzie zatrudnić jeszcze jednego nowego pracownika i go wdrożyć, a to znaczy, że Twoje szanse na przedłużenie umowy po okresie próbnym wzrastają bo pracodawca nie pozwoli sobie na zatrudnienie 2 zupełnie zielonych pracowników, wolałby mieć chociaż jednego trochę już zorientowanego.
|
|
|
|
|
#1830 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro mnie zaproszono na kolejną rozmowę. Nie wiem, czemu nie podają lokalizacji w ogłoszeniach, bo znów okazuje się, że mam 40 min pociągiem+ 40 min autobusem. Nie wiem, czy w ogóle jechać.
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:02.

Szczerze mówiąc to najchętniej bym to olała bo śmieszne warunki płacowe za cały etat a premia nie wiadomo jaka ale z drugiej strony nie chce wysłuchiwać jaką to ja nie jestem księżniczką, że za tyle nie pójdę.

Na zleceniu 1000 na rękę plus 3% z utargu. No i mam do Was pytanie uważacie, że to dobra oferta? tzn ja nie mam zamiaru wybrzydzać patrząc na to co jest teraz z pracą..
Mądre słowa. Fajnie się czyta twoje wypowiedzi.
). Wrócisz po paru miesiącach i będziesz miała na "start" w dużym mieście...
Dziewczyna jest po studiach, z tego co pamiętam magisterskich (bardzo podobało mi się jej cv, więc zapamiętałam
).