![]() |
#1801 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Terapie przeciwtrądzikowe: TETRALYSAL
Cytat:
Czy dostałaś coś zewnętrznie oprócz Tetralysalu ? Ja mam taki sam problem i dzisiaj również zaczynam Tetralysal, tylko że większą dawkę 2 x 2 tabletki dziennie i poprosiłem o zewnętrznie o Skinoren I Clindacne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1802 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja już mam 2 tabletki za sobą.
![]() |
![]() |
#1803 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale każdy jest inny. Trzeba czasem bardzo długo szukać tego właściwego środka. Ja od zawsze miałam problem z dobraniem kosmetyków do pielęgnacji twarzy, ale chyba znalazłam już te właściwe ![]() Pisz jakie efekty przynosi kuracja. Drugi raz bierzesz ,czy wcześniej brałaś więcej razy? ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() A ta niesprawiedliwość potrafi wpędzić człowieka w depresje. Pamiętam, że kiedyś na ulicy widziałam wyłącznie ładne i gładziutkie buzie i nie zauważałam nikogo z pryszczami (poza sobą).
![]() |
![]() |
#1804 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To moja druga kuracja, pierwsza była 1,5 roku temu. I jak wróciłam do domu od lekarza to stwierdziłam, że ten atybiotyk nadszedł teraz w odpowiednim czasie, bo dawno tak źle nie było. Myślę, że nie będę żałować.
![]() |
![]() |
#1805 |
Przyczajenie
|
Mi Aknemycin Plus również nie przypasował, z małych zaskórników robił stany zapalne. Ale trzeba wiele rzeczy wypróbować, żeby znaleźć coś pasującego do siebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1806 |
Zadomowienie
|
Zgadza się każdemu odpowiada co innego, a czasem tych odpowiednich specyfików trzeba szukać baaaaaardzo długo.
![]() |
#1807 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Te wszystkie leki są drogie , ale jak już poskutkują , to są warte swojej ceny i na pewno nie będziesz żałować tych wydanych pieniędzy ![]() No to jest strasze - ale nie ma co sie martwić na zapas , bedzie dobrze ! ![]() ![]() .................. Moje marzenie : mieć cały rok piękną cerę .. zawsze kurcze przed tym okresem te hormony głupie - musze coś z tym zrobić . nie ma innej rady ? Dziewczyny może też macie taki problem , ze po prostu przed okresem krew wyrzuca wam tam i tu ? co na to bierzecie ? jedynym wyjściem są tabsy antykoncepcyjne ? Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1808 |
Zakorzenienie
|
ile najkrocej ktoras z Was brala tetralysal, zeby jakies efekty byly? mi moja dermatolog przepisala tylko (?) na 2 tygodnie.. a jak Wy tu piszecie, ze bralyscie po pare miesiecy.. to ja nie wiem, czy to mi cokolwiek da
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1809 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
A jaka dawka ? Może masz też dużą dawkę i tylko dlatego dwa tygodnie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1810 |
Wtajemniczenie
|
Moja dermatolog mówi, że kuracja która trwa 2 tygodnie, nawet jeśli wszystko ulegnie poprawie, nie ma sensu. Ale nie wiem, mi się też wydaje, że po tak krótkim czasie wszystko wróci.
![]() |
#1811 |
Przyczajenie
|
Może się mylę, ale wydaję mi się, że dopiero po dwóch tygodniach najwcześniej można się spodziewać pierwszych efektów działania Tetralysalu :/
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1812 |
Raczkowanie
|
2 miesiące jak nic.
![]() |
#1813 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz mam na półtora miesiąca zaleconą kurację przypominającą, mimo że nie mam trądziku. Biorę małą dawkę, a i teraz nawet już nie codziennie. Dwa tygodnie to za mało, jeżeli u ciebie problem jest tak mały, że tylko dwa tygodnie to uważam, że bez sensu było w ogóle przepisywanie tetralysalu. A czy masz się stawić po tym czasie? Może dermatolog chce zobaczyć jak tolerujesz lek i po dwóch tygodniach zaleci ci dalsze leczenie.
![]() |
![]() |
#1814 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1815 |
Zadomowienie
|
![]()
Czesc wam
Na poczatku czerwca bylam u dermatologa, przypisala mi tetralysal oraz dwa żele: Differin oraz Skinoren. Dziś kupiłam w aptece Differin + 1 opakowanie antybiotyku, bo tylko tyle mieli... Ale jak teraz czytam ulotkę Tetry to jestem przerazona skutkami ubocznymi! Odechciewa mi się to zazywac. Cale zycie unikalam roznego rodzaju leków, praktycznie nie biore zadnych tabletek. Czy u Was wystąpiły skutki nieporządane wymienione w ulotce? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1816 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Teraz też dostałem Tetralysal i nie czuję żadnych efektów ubocznych. Popijam tabletki dużą ilością wody, a w ciągu dnia 2 razy biorę osłonki ( 1x Trilac, 1 x Actimel). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1817 |
Zadomowienie
|
Hmm dermatolog nie dała mi żadnych osłonek, zaleciła łykać dwie tabletki dziennie przez miesiąc, jednocześnie smarując twarz naprzemiennie ww. żelami. Kazała zgłosić się ponownie na jesieni i uprzedziła mnie już o Izoteku
![]() Dodam, ze to była moja pierwsza wizyta u dermatologa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1818 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Czyli możesz co któryś wieczór posmarować się innym żelem/kremem i ocenić jego działanie w porównaniu do Differinu. Cytat:
Edytowane przez drtm Czas edycji: 2010-06-14 o 12:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1819 |
Zadomowienie
|
Dziękuję za pomoc
![]() Najbardziej mnie wkurza to, ze będę musiała unikać słońca kiedy tak bardzo uwielbiam się opalać. Mogłabym cały dzień leżeć na słońcu i wygrzewac twarz, a tutaj muszę przez całe lato chronić przed nim buzię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1820 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie "dermatolog" pozwalała się opalać do 2 godzin ale o kremie czy czymś takim jak filtry to nie wspomniała w ogóle! Ciesz się, że Ty to przynajmniej wiesz przed kuracją. Ja przez nieużywanie kremów i filtrów LATEM zmarnowałem czas i na pewno pieniądze na nieudane kuracje. Nie jest źle ![]() Cytat:
![]() Actimel no nie wiem.. Fluconazole lepiej. Nie lekceważyć tego lepiej bo można się nabawić kandydozy.
Chillout Edytowane przez Tomaan Czas edycji: 2010-06-14 o 13:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1821 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1822 |
Raczkowanie
|
Tak, no ale ostrożności nigdy za wiele a jeśli ktoś jeszcze nie ma odpowiedniej diety no to już w ogóle.
![]() |
#1823 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dawka mala - 1 tabletka / dzien Cytat:
![]() Cytat:
![]() juz pisalam wczesniej, ale powtorze. moja dermatolog powiedziala cos w stylu: "(...) obysmy zdazyly przed latem..". mysle, ze jest swiadoma ostrego slonca wakacyjnego i po prostu albo zupelnie przerwiemy antybiotykoterapie, albo wrocimy do niej na jesien? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1824 |
Zadomowienie
|
Nie no ja wiedziałam ,że nie będę mogła korzystać w pełni ze słońca, uprzedziła mnie żebym zapatrzyła się w filtr SPF 30 tylko, że nic nie mówiła właśnie o tych osłonach na wątrobę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1825 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Filtry kojarzą mi się z tłustym krem, który zapycha, ale pewnie są jakieś które są przeznaczone dla skóry z problemami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1826 |
Raczkowanie
|
Francuski Avene i polski Iwostin. Są też inne, wszystko w wątku o filtrach i "Trądzik cz. 3", też takiego szukam i chyba kupię Iwostin.
![]() |
#1827 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Znalazłam i to nie jeden odpowiedni dla mnie: *babydream SPF50 - trochę bieli jak się go nakłada, ale szybko się wchłania nie pozostawiając tłustej warstwy, jest niedrogi, ok 5 zł *avene emulsja SPF50 (nie krem) stworzona specjanlnie do cer wrażliwych, trądzikowych, tłustych. Jest bardzo lekka, nie dość że nie tłuści skóry to jeszcze ją delikatnie matuje. *bioderma pfotoderm max SPF50, creme teintee - nadaje skórze delikatny koloryt, pozwala w subtelny sposób ukryć przebarwienia, rozszerzone naczynka, niewielkie zmiany skórne, po nałożeniu skóra się świeci, ale po chwili krem ładnie się wchłania. Ja go uwielbiam, mam zapewnioną wysoką ochronę i ukrycie niedoskonałości w jednym kremie. Większość filtrów jest droga i szukając tego odpowiedniego polecam przejście się po aptekach z prośbą o próbki filtrów, możesz zapytać też swojego dermatologa i kosmetyczki. Ja tak robiłam. Te powyższe są świetnie dla mnie, co nie oznacza, że dla ciebie też będą odpowiednie, a szkoda kupić pełnowymiarowe opakowanie i wyrzucić je do kosza ![]()
![]() |
![]() |
#1828 |
Wtajemniczenie
|
Ja polecam też Avene emulsję 50, chociaż mnie bieli, ale smarowałam się nią dopiero chyba 2 razy, może źle rozsmarowałam.
Dostałam też od dermatologa próbkę Iwostin Solecrin Acne Spf 25, co prawda nie jest to najwyższy filtr, ale póki co jest cudowny. Wchłania sie idelanie no i skóra jest po nim jakaś taka fajna. Jak na takie umiarkowane zachmurzenie jak dziś myślę, że spokojnie wystarczy. Mam też Iwostin Solecrin spf 25, ale nie do skóry trądzikowej i też polecam.
![]() |
#1829 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pomogl mi, gdy moja skora byla baardzo przesuszona - nawilzyl i wrocila do normy (jej stan niestety zawdzeczalam epiduo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1830 |
Wtajemniczenie
|
Czy ktoś z was robił mikrodermabrazję podczas kuracji Tetralysalem? W internecie znajduję informacje, że nie można jej wykonywać przy kuracji Izotekiem, więc chyba Tetralysal nie ma z tym nic wspólnego (?). Pytam, bo chciałam się upewnić...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.