Krakowianki po raz XXIII - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-13, 11:11   #1801
Suzik
Raczkowanie

GG do Suzik
Dot.: Krakowianki po raz XXIII

Cytat:
Napisane przez Melka88 Pokaż wiadomość
Tak a propos twojej filozofii sukienek, OMD, to nareszcie ją zrozumiałam i już mi ich trochę przybyło następne w kolejności są chyba spódniczki
a to wiąże się z tym jakaś szczególna filozofia?

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Byłam dziś w Factory z mamą, nogi mi wchodzą do tyłka, byłyśmy tam od 15 do 21 i nie obeszłyśmy całości ale jestem bardzo zadowolona, teraz jest ta super-hiper rozprzedaż reklamowana, i kupiłam dwie sukienki po 40zł (przecenione ze 140) i spódnicę przecenioną z 360 na 130 (ale to Solar, tam są w ogóle kosmiczne ceny ). Mama się obkupiła w buty, w ogóle buty są w super cenach i jest duży wybór.
kurcze, strasznie nie lubię Factory, ale skoro tak kusisz :p
jak długo trwają jeszcze te wyprzedaże?
Suzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 11:34   #1802
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
Ja japonek też nie, ale 1) nie obeszłam wszystkich sklepów i 2) byłam straszliwie wybredna w efekcie dalej chodzę w rozpadających się, piankowych tandetkach za chyba 20zł
Ja przeszłam wszystko, ale też byłam wybredna bo szukałam skórzanych, w takim stylu http://www.ceneo.pl/12341259
W końcu kupiłam w Bonarce takie http://primamoda.com.pl/produkt/321/...TELABEIGE.html
Zupełnie coś innego, ale nie będę do września szukać butów na lato

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Nie wiem jakim cudem, tam jest mało sklepów. Zdarzyło mi się tyle, a nawet więcej spędzić w Factory we Wrocławiu (z czego 2 godziny w samym Mango) i w Fashion, ale to było dawno - jeszcze jak to były naprawdę sklepy outletowe. Chociaż ostatnio zastanawiałam się nad cenami w tych sklepach i pomyślałam, że to może nie ceny w outletach poszły do góry, tylko w końcu wyprzedaże sezonowe w zwykłych sklepach są w końcu na porządnych obniżkach i przez to mała różnica jest?
Może tam trzeba trafić na dobry okres? Nie wydaje mi się, że na wyprzedażach są takie fajne obniżki np. dżinsy Mango za 25zł czy lniane spodnie vero moda za 15

Arbuz, truskawki i zaatakowały mnie owocówki Usunęłam ogniska zapalne. Muszki się zmyją czy muszę je jakoś tępić?

Edytowane przez mmmmmm
Czas edycji: 2013-07-13 o 11:36
mmmmmm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 11:46   #1803
Malla
Nie depcze krokusów

mmmmmm - jak nie wynoszę śmieci przez tydzień (mam 60l kosz) i będzie w nich jakiś ogryzek jabłka, to czasem pojawiają się muszki, ale szybko znikają. Także w czasach przedkocich.
Stary 2013-07-13, 11:53   #1804
mmmmmm
Zakorzenienie

U mnie na razie jeszcze są, ale już nie mają się na czym paść i latają jak naćpane
Stary 2013-07-13, 12:46   #1805
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Komuś coś stąd? http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=16481519

Malla, zamawiam tam top coat Poshe, który kiedyś podlinkowałaś Chcesz?

Cytat:
Napisane przez Lenkapuma Pokaż wiadomość
Ineso, użyłam dzisiaj tonującego filtra i kolorystycznie po nałożeniu super wygląda. Dobrze się rozsmarowuje i wtapia w skórę. Nie wiem jak po tych x godz, bo nie oglądałam się jeszcze w świetle dziennym. Ale nie błyszczę się. Więc wrażenia są naprawdę dobre
Mam podobne zdanie Dobrze, że Ineso namówiła mnie na wzięcie obydwóch

Cytat:
Ja to się teraz szpachluję wieloetapowo. Najpierw bezbarwny, robię kawę, potem bezbarwny po raz drugi, robię śniadanie, potem tonujący, jem i potem pudrowanie bambusem Tylko ja Antheliosa używam.
A bezbarwny dwa razy, żeby ochrona była skuteczniejsza?

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
Ja bym trochę wzięła na próbę
A ile?

WrednaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 13:41   #1806
Malla
Nie depcze krokusów

Myszka - dziękuję, kupiłam wysuszacz z Sally Hansen, który póki co nie kurczy lakieru i nie wiem, jak mogłam żyć bez niego
Stary 2013-07-13, 14:22   #1807
cholernarejestracja
Copyraptor

Ineso - to chyba wynika z tego, że byłam z moją mamą, a ona zawsze przeszukuje bardzo dokładnie sklepy i przymierza po 7-8 par butów w każdym więc wieki nam schodziły.

Nie wiem jak długo jeszcze trwają.
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-13, 15:39   #1808
Ineso
Matka Smoka

Cytat:

Może tam trzeba trafić na dobry okres? Nie wydaje mi się, że na wyprzedażach są takie fajne obniżki np. dżinsy Mango za 25zł czy lniane spodnie vero moda za 15
Na pewno trzeba trafić - ja czasem w Mango kupię kilka rzeczy a czasem nawet nie mam co przymierzyć. I faktycznie Mango pobija cenowo zwykły sklep, ale już inne nie - ostatnio w factory widziałam 2-3 rzeczy, które kupiłam w tej samej cenie w wyprzedaży letniej w zeszłym roku. Wg mnie powinno być taniej, bo to zeszłoroczna kolekcja.

Cytat:
Napisane przez WrednaMyszka Pokaż wiadomość
A bezbarwny dwa razy, żeby ochrona była skuteczniejsza?
Mogłabym raz, w przepisowej ilości, ale mam wrażenie, że szybciej się wchłania i układa na twarzy nałożony w dwóch porcjach.

Malla, dziękuję
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 22:54   #1809
Lenkapuma
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam dziś w Factory z mamą, nogi mi wchodzą do tyłka, byłyśmy tam od 15 do 21 i nie obeszłyśmy całości ale jestem bardzo zadowolona, teraz jest ta super-hiper rozprzedaż reklamowana, i kupiłam dwie sukienki po 40zł (przecenione ze 140) i spódnicę przecenioną z 360 na 130 (ale to Solar, tam są w ogóle kosmiczne ceny ). Mama się obkupiła w buty, w ogóle buty są w super cenach i jest duży wybór.
To chyba wiem, gdzie uderzę jutro z moją mamą
Cytat:
Ineso - to chyba wynika z tego, że byłam z moją mamą, a ona zawsze przeszukuje bardzo dokładnie sklepy i przymierza po 7-8 par butów w każdym więc wieki nam schodziły.

Trzeba było dać znać, byśmy obie mamy wypchnęły a same posiedziały sobie przy lemoniadzie

Cytat:
Napisane przez Malla
Nawet jeśli nie masz problemów ze zdrowiem lub posiadasz błędne przekonanie, że joga jest statyczna i nudna, również możesz zapisać się na zajęcia. Istnieje wiele rodzajów jogi i wielu nauczycieli, na pewno z którymś nawiążesz nić porozumienia.
To chyba o mnie
Czasem (ale tylko na krótką chwilę) zastanawiam się nad jogą. Zwycięża jednak przekonanie, że jest zbyt statyczna właśnie.
Kiedyś poszłam na pilates i wynudziłam się. Nie mówiąc o tym, że i tak nie dawałam rady ustać opierając się na nadgarstku (a drugą ręką kierując w sufit), bo nadgarstek nie wytrzymywał. Podobno jest to do wyćwiczenia. Hmmm

Lenkapuma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-13, 23:05   #1810
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
A będziesz rozbierać? Bo ja bym chciała te metalowe, co kiedyś zamawiałaś, ale nie potrzebuję aż 100 sztuk.
Nie będę rozbierać bo sama potrzebuję około 200 sztuk ale zalożę wątek w klubie to może znajdziesz kogoś do rozbiórki

Zdjęcia sukienek wkleję jutro, jak znajdę chwilę
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 08:38   #1811
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Tak a propos twojej filozofii sukienek, OMD, to nareszcie ją zrozumiałam i już mi ich trochę przybyło następne w kolejności są chyba spódniczki

Sukienki są o tyle wygodniejsze, że nie trzeba dumać nad dopasowaniem bluzki A od kiedy weszła moda na dżinsowe katany to już w ogóle jest luz

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
Nie będę rozbierać bo sama potrzebuję około 200 sztuk ale zalożę wątek w klubie to może znajdziesz kogoś do rozbiórki

Zdjęcia sukienek wkleję jutro, jak znajdę chwilę
Lumpeks otwierasz?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-14, 10:27   #1812
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
To chyba o mnie
Czasem (ale tylko na krótką chwilę) zastanawiam się nad jogą. Zwycięża jednak przekonanie, że jest zbyt statyczna właśnie.
Kiedyś poszłam na pilates i wynudziłam się. Nie mówiąc o tym, że i tak nie dawałam rady ustać opierając się na nadgarstku (a drugą ręką kierując w sufit), bo nadgarstek nie wytrzymywał. Podobno jest to do wyćwiczenia. Hmmm
Już myślałam, że wysmażyłam tutaj posta o jodze
Nie lubię pozycji obciążających nadgarstki, bo mam zespół cieśni, ale poprawnie i krótko wykonywane nie przynoszą szkody. Zresztą lepiej sobie takie ćwiczenia odpuszczać, jeśli mają przynosić sam dyskomfort, nic na siłę.
Stary 2013-07-14, 10:58   #1813
gg22
Zakorzenienie

Pozdro z lotniska w Budapeszcie widac w przyrodzie nic nie ginie-najpierw my sie spoznilysmy na samolot, teraz samolot spoznia sie po nas
Z glodu co prawda nie umrzemy bo dostalysmy vouchery, na strefie sa degustacje alkoholi ale mimo wszystko I tak wolalabym wiedziec ze uda nam sie dzisiaj dotrzec do Wawy
.
gg22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 11:08   #1814
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez OneMoreDress Pokaż wiadomość
Lumpeks otwierasz?
Nie, ostatnio się pozbyłam wszystkich nadwyżek, tylko chcę mieć wszystko na wieszakach takich samych a poza tym one są dobre bo są cienkie i nie zajmują dużo miejsca w szafie
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 11:16   #1815
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość
Pozdro z lotniska w Budapeszcie widac w przyrodzie nic nie ginie-najpierw my sie spoznilysmy na samolot, teraz samolot spoznia sie po nas
Z glodu co prawda nie umrzemy bo dostalysmy vouchery, na strefie sa degustacje alkoholi ale mimo wszystko I tak wolalabym wiedziec ze uda nam sie dzisiaj dotrzec do Wawy
Czyli przeżyjecie
Jak wrócisz to czekam na relację z wypadu

Cytat:
Nie, ostatnio się pozbyłam wszystkich nadwyżek, tylko chcę mieć wszystko na wieszakach takich samych a poza tym one są dobre bo są cienkie i nie zajmują dużo miejsca w szafie
A to rozumiem, też lubię mieć wszystko na jednakowych wieszakach Jednak te metalowe mnie denerwują, wole plastikowe. Jak będziesz zamawiać to załóż wątek, podepnę się...
Stary 2013-07-14, 12:02   #1816
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
A ile?
30-40? Mogę i 50. A Ty ile chcesz?

Mis jak tam wychodziła wysyłka?

Cytat:
Na pewno trzeba trafić - ja czasem w Mango kupię kilka rzeczy a czasem nawet nie mam co przymierzyć. I faktycznie Mango pobija cenowo zwykły sklep, ale już inne nie - ostatnio w factory widziałam 2-3 rzeczy, które kupiłam w tej samej cenie w wyprzedaży letniej w zeszłym roku. Wg mnie powinno być taniej, bo to zeszłoroczna kolekcja.
Ano, część sklepów nie schodzi niżej niż do ich cen wyprzedażowych w zwykłych sklepach, też mi się to nie podoba.
Nie zacytowało mi się chyba o filtrach - po sorayi się nie świeciłam, a po LRP jest masakra...
Zabieram się za zrobienie tego peelingu (?) z salicylu i kwasu na plecy. Jak długo po zastosowaniu (z tego co pamiętam trzeba zastosować z 3 razy) nie wolno wystawiać skóry na słońce?
Stary 2013-07-14, 12:25   #1817
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość
Ale jak to dzisiaj? Aż tyle jest spóźniony?
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 12:35   #1818
Tindomerel_
Zadomowienie

Cytat:
Jakie fajne organizery sobie kupiłam w Castoramie - jednak remont ma swoje plusy
Ten mniejszy rozkłada się na dwie części i w każdej są małe schowki zamykane - w sam raz na kolczyki wkrętki Drugi zwyklejszy.
Ale super! Po ile?

Cytat:

Macie i nie kwękajcie z rana... kwaa kwaaa http://www.youtube.com/watch?feature...&v=oV3MXD7pzkw
Jaka słodka!

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
Nie wiem, co kupić na chrzciny. Pomysłów parę mam, ale nie mam za to pieniędzy, bo ukochana uczelnia mnie ostatnio spłukała doszczętnie.
Mam jeszcze trochę czasu, bo zostały 2 tygodnie, ale kurczę, nie wiem. Na szczęście to dziewczynka, dziewczynce łatwiej jest mi kupić prezent niż chłopcu.
Hmm.. jakieś ładne,delikatne złote kolczyki? Łańcuszek? Tak o,żeby miała na pamiątkę + może jakaś fajna zabawka do tego?

Cytat:
Czołem, dziewczyny

Najprawdopodobniej nadchodzi chwila mojej siostry złożyła papiery na UE i będzie szukała pokoju. Gdybyście coś wiedziały to pamiętajcie o nas. Pamiętam nasze poszukiwanie mieszkania i jakie to jest trudne, jak się nie jest wtedy na miejscu, tylko trzeba dojechać
Też szukam czegoś od października, dwójki lub jedynki, najlepiej w okolicach AGH/UP gdyby któraś z was coś słyszała,dajcie znać

Cytat:

Znam ten ból! Byłam wczoraj w bonarce, bo chciałam kupić sandały..spędziłam tam pół dnia i nic nie kupiłam. Chyba w kaloszach pojadę nad morze jak tak dalej pójdzie. Stroju też nie kupiłam, bo kompletnie żaden mi nie pasuje, nie wiem albo jestem za gruba albo mam krzywe cycki

Cytat:
Za to moja szafa woła o pomstę do nieba pusto,brzydko,masakra muszę skoczyć na jakieś wyprzedaże, bo jeszcze trochę i będę chyba chodzić w worku po ziemniakach Mistrzyni, dobrze,że opisałaś ten peeling z YR, bo się właśnie zastanawiałam,czy warto go kupić chociaż jak dla mnie wszystkie kosmetyki z YR są super, chyba tylko raz się czymś rozczarowałam:P

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:

A to rozumiem, też lubię mieć wszystko na jednakowych wieszakach Jednak te metalowe mnie denerwują, wole plastikowe. Jak będziesz zamawiać to załóż wątek, podepnę się...
Polecam wieszaki z ikei, tanie, drewniane i całkiem ładne
Stary 2013-07-14, 12:42   #1819
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
3
Zabieram się za zrobienie tego peelingu (?) z salicylu i kwasu na plecy. Jak długo po zastosowaniu (z tego co pamiętam trzeba zastosować z 3 razy) nie wolno wystawiać skóry na słońce?
Conajmniej miesiąc, na twarzy więcej na wszelki wypadek.
Cytat:
Napisane przez Tindomerel_ Pokaż wiadomość
Ale super! Po ile?
Malutki 6,5zł (były też różne kolory), duży ok. 3zł.
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-14, 14:29   #1820
noicojamamtuwpisac
Zadomowienie

Cytat:
To chyba o mnie
Statyczna, nie statyczna... jogi sa różne i myslę, że znalazłabyś i taką, że zgubisz płuca i spłyniesz z maty na pocie
A jeśli chodzi o namacalne efekty... dzięki tym statycznym, rozciągającym pozycjom prawie już nie mam cellulitu na udach
True story
noicojamamtuwpisac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 15:26   #1821
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tindomerel_ Pokaż wiadomość

Polecam wieszaki z ikei, tanie, drewniane i całkiem ładne
Z ikei mam w wieszaki w szafie w przedpokoju-są ok, dobre na płaszcze i kurtki ale jednak są spore przez co zajmują trochę miejsca i jakbym miała ich kupić z 50 to bym zbankrutowała
Stary 2013-07-14, 15:36   #1822
Tindomerel_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez noicojamamtuwpisac Pokaż wiadomość
Statyczna, nie statyczna... jogi sa różne i myslę, że znalazłabyś i taką, że zgubisz płuca i spłyniesz z maty na pocie
A jeśli chodzi o namacalne efekty... dzięki tym statycznym, rozciągającym pozycjom prawie już nie mam cellulitu na udach
True story
Wow, super! A masz jakiś konkretny zestaw ćwiczeń,korzystasz z książki/strony internetowej/sama coś układasz?
Stary 2013-07-14, 17:12   #1823
OneMoreDress
Zakorzenienie

Myszka chodzisz gdzieś teraz na lumpy? Ja mam przestój...Jak będę w Krk to planuję wybrać się na ul. Śląską, o której tyle babek wtedy gadało

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-14, 17:29   #1824
2016070953
Konto usunięte

wróciłam z wesela, było bardzo fajnie
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 18:57   #1825
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez hardgirl123 Pokaż wiadomość
wróciłam z wesela, było bardzo fajnie
Jak było z pogodą?
Masz jakieś zdjęcia w sukience?
Cytat:
Pati chyba chciała w piątek sprawdzić, czy moja mata wciąż się ślizga, bo spływałam potem
Cytat:
True story
Kiedyś gg22 zauważyła, że mam talię. To pewnie przez te skręty
Stary 2013-07-14, 20:21   #1826
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
A masz taki przykład jogi w czasie której zgubię płuca i się spocę? Pytam serio, bez ironii (choć pewnie tak brzmi ). Chciałabym zobaczyć jak wygląda ta "niestereotypowa" joga .

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Cytat:
True story
Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Kiedyś gg22 zauważyła, że mam talię. To pewnie przez te skręty
Przecież nikt nie mówi, że to nie daje efektu, tylko, że jest zbyt statyczne .
Stary 2013-07-14, 20:29   #1827
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
Conajmniej miesiąc, na twarzy więcej na wszelki wypadek.
To muszę z tym poczekać do jesieni Myślałam, że tydzień, góra dwa wystarczy.

Byłam na Bagrach. Mam tam 15 minut na rowerze, drogą asfaltową, na której jest zakaz dla samochodów.. . I byłam tam pierwszy raz
Stary 2013-07-14, 20:58   #1828
Malla
Nie depcze krokusów

SdC - W jodze pot nie bierze się z podskoków, tylko z napięcia mięśni i właściwego utrzymywania pozycji. Jeśli pozycje zmieniane są szybko, bez dodatkowych przyrządów i przygotowania, to pocenie się jest naturalne jak przy wchodzeniu na 10 piętro.

Jeśli chodzi o zarzuty na temat małej dynamiki, to wytrzymaj 8 głębokich oddechów na jednej nodze z drugą wyprostowaną przed sobą i równoległą do ziemi, zachowując luźne ramiona i podciągniętą kość ogonową. Nie nazwałabym statycznym drżenia wszystkich mięśni, jakie wtedy następuje i obrazów w głowie prezentujących bestialskie mordowanie instruktora Zimą ćwiczyłam z kuzynem, który ma czarny pas w sztukach walki i wymiękł na ćwiczeniach z unoszeniem wyprostowanej nogi w staniu, siadzie, kuckach i klęku, choć przeciwników spokojnie kopie na wyproście po głowie.

Wiele zależy od wybranej metody i nauczyciela, dlatego uważam, że każdy znajdzie coś dla siebie, może niekoniecznie w Krakowie. Tempo może być różne na zajęciach, u nas zawsze zaczyna się od rozgrzewki, która jest prowadzona w szybkim tempie, zawiera dużo skłonów i wyrzucanie nogi w tył. Czasem wskakuje się do pozycji (częste w metodzie Iyengara, która jest dość statyczna, więc skoki dodają dynamiki) albo przeskakuje między nimi (to dla zaawansowanych, np. wygięcie ze stania na rękach do mostka albo przeskok z pozycji na brzuchu do pozycji na plecach).

Byłam w GTX na asztandze, z której wychodziłam na czworakach. Jest to odmiana bardzo siłowa i po zajęciach puchną mięśnie jak po siłowni. Z tego co się orientuję, na Karmelickiej uczą tej metody.

Czasem prowadzone są zajęcia o nazwie power yoga czy cardio yoga, które skracają partie relaksacyjne i pomijają ćwiczenia oddechowe, męczysz się jak na zwykłym BPU, cały czas jesteś w ruchu. Joga ma dla mnie o tyle większy sens niż fitness, że utrwala prawidłowe pozycje i masuje narządy wewnętrzne, których lepszą pracę zauważam już po 2 tygodniach regularnych ćwiczeń - żadne inne zajęcia nie wywołały u mnie takiego efektu. Po 2 miesiącach zajęć uregulowały mi się cykle, efekt utrzymał się przez rok od rezygnacji z zajęć na rzecz fitnessu i basenu i wrócił po wznowieniu praktyki.

Nie mam czasu szukać teraz odpowiednich filmików, bo muszę się pakować i nie będę mieć przez tydzień dostępu do neta. Oto proste ćwiczenia dla początkujących, 20 minutek:
https://www.youtube.com/watch?v=0J7vypuJxOc
Cytat:
Byłam na Bagrach. Mam tam 15 minut na rowerze, drogą asfaltową, na której jest zakaz dla samochodów.. . I byłam tam pierwszy raz
Zatem gratuluję pierwszego razu
Stary 2013-07-14, 21:06   #1829
Melka88
Zakorzenienie

Cytat:

Sukienki są o tyle wygodniejsze, że nie trzeba dumać nad dopasowaniem bluzki A od kiedy weszła moda na dżinsowe katany to już w ogóle jest luz
Otóż to !

Ostatnio B. opowiadał kuzynowi jak wybieram ciuchy do pracy:
" A. co wieczór siada przed szafą, robi się smutna i myśli, co na siebie założyć "

Sis dostała sie na UEk
Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno

Edytowane przez Melka88
Czas edycji: 2013-07-14 o 21:11
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-14, 21:08   #1830
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
SdC - W jodze pot nie bierze się z podskoków, tylko z napięcia mięśni i właściwego utrzymywania pozycji. Jeśli pozycje zmieniane są szybko, bez dodatkowych przyrządów i przygotowania, to pocenie się jest naturalne jak przy wchodzeniu na 10 piętro.

Jeśli chodzi o zarzuty na temat małej dynamiki, to wytrzymaj 8 głębokich oddechów na jednej nodze z drugą wyprostowaną przed sobą i równoległą do ziemi, zachowując luźne ramiona i podciągniętą kość ogonową. Nie nazwałabym statycznym drżenia wszystkich mięśni, jakie wtedy następuje i obrazów w głowie prezentujących bestialskie mordowanie instruktora Zimą ćwiczyłam z kuzynem, który ma czarny pas w sztukach walki i wymiękł na ćwiczeniach z unoszeniem wyprostowanej nogi w staniu, siadzie, kuckach i klęku, choć przeciwników spokojnie kopie na wyproście po głowie.

Wiele zależy od wybranej metody i nauczyciela, dlatego uważam, że każdy znajdzie coś dla siebie, może niekoniecznie w Krakowie. Tempo może być różne na zajęciach, u nas zawsze zaczyna się od rozgrzewki, która jest prowadzona w szybkim tempie, zawiera dużo skłonów i wyrzucanie nogi w tył. Czasem wskakuje się do pozycji (częste w metodzie Iyengara, która jest dość statyczna, więc skoki dodają dynamiki) albo przeskakuje między nimi (to dla zaawansowanych, np. wygięcie ze stania na rękach do mostka albo przeskok z pozycji na brzuchu do pozycji na plecach).

Byłam w GTX na asztandze, z której wychodziłam na czworakach. Jest to odmiana bardzo siłowa i po zajęciach puchną mięśnie jak po siłowni. Z tego co się orientuję, na Karmelickiej uczą tej metody.

Czasem prowadzone są zajęcia o nazwie power yoga czy cardio yoga, które skracają partie relaksacyjne i pomijają ćwiczenia oddechowe, męczysz się jak na zwykłym BPU, cały czas jesteś w ruchu. Joga ma dla mnie o tyle większy sens niż fitness, że utrwala prawidłowe pozycje i masuje narządy wewnętrzne, których lepszą pracę zauważam już po 2 tygodniach regularnych ćwiczeń - żadne inne zajęcia nie wywołały u mnie takiego efektu. Po 2 miesiącach zajęć uregulowały mi się cykle, efekt utrzymał się przez rok od rezygnacji z zajęć na rzecz fitnessu i basenu i wrócił po wznowieniu praktyki.

Nie mam czasu szukać teraz odpowiednich filmików, bo muszę się pakować i nie będę mieć przez tydzień dostępu do neta. Oto proste ćwiczenia dla początkujących, 20 minutek:
https://www.youtube.com/watch?v=0J7vypuJxOc
No to inaczej definiujemy statyczność . Dla mnie ćwiczenie, które polega na wytrzymaniu w jakiejś pozycji jest statyczne, choćby nie wiem co mi drżało . Ćwiczenia siłowe też są statyczne w mojej opinii.

Wiem z czego się bierze pot podczas jogi i nie ma porównania do pocenia się podczas biegania .

Ja nie odmawiam jodze żadnych właściwości - właśnie sama chciałabym chodzić na jogę lub pilates, bo wzmacnia mięśnie i super rozciąga, dodatkowo dochodzą kwestie postawy, ale te 8 wdechów na jedną pozycję, to dla mnie too much . Nie twierdzę też, że joga jest łatwa, bo jest cholernie trudna dla osoby nierozruszanej, nierozciągniętej. Po prostu jest statyczna.

Podejrzewam, że karateka nie zrobił ćwiczenia z jogi, ale podejrzewam też, że jogini (?) nie będą w stanie wytrzymać wielu ćwiczeń kardio, bo to inny rodzaj ruchu jest .

A efekty - no cóż, można do nich dojść wieloma drogami. Ja pływam i też nie mam cellulitu .
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości