|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v |
|
2 | 3,57% |
| Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V |
|
3 | 5,36% |
| Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V |
|
24 | 42,86% |
| Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
|
22 | 39,29% |
| Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
|
5 | 8,93% |
| Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
Cytat:
![]() A codziennie rano jak przekręcam się na plecy i leże tak po przebudzeniu to widzę taką wypukłość z jednej strony i strasznie pulsuje mi brzuch, aż TŻ dzisiaj w szoku był jak mały Jaśko potrafi szaleć, przykładał rękę to Jaś zamiast się uspokoić kopał jeszcze bardziej
|
|
|
|
|
#1802 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Witam się późnym rankiem
![]() Dziewczyny gratuluję Wam udanych wizyt i poznanych płci ! ![]() Basiaaaaaa super że się odezwałaś i wszystko u Ciebie w porządku Dziewczyny mnie chyba coś uczuliło , kicham i smarkam jak najęta już drugi dzień
|
|
|
|
#1803 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c
No właśnie. Wieczorami tak mi szarpie po wzgórku łonowym, że moglabym go chyba za piętę złapać.
Dzastin, wstępnie był Mikołaj albo Nikodem... ale trochę od tego odeszliśmy i na dzień dzisiejszy w brzuchu siedzi Witek .ale to się jeszcze pewnie zmieni. Brakuje nam czasu, żeby to omówić. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1804 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cytat:
A jestem z Solca Kuj.
|
|
#1805 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, czy takie podkłady się przydadzą?: http://allegro.pl/podklady-podklad-n...382849182.html
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#1806 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c
Aaby no to sie nie nakrecaj bo pasem zarobisz
.I nic się nie przyznałas jak kiedyś pytalam czy ktos jest z mojej okolicy. Oj oj ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Dzastin przydadza się. Ale można je kupić w rossmanie i taniej .Edit; a nie, czekaj. Źle przeczytałam. Te 13zl to za przesyłkę. Czyli die oplaca. Cos takiego będziesz miec pod pupa po porodzie żeby pościeli nie brudzic. I dziecko przewijalam na tym baaardzo długo. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2013-07-10 o 10:47 |
|
|
|
#1807 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
Cytat:
![]() Ile sztuk wziąść na początek?
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#1808 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Teraz już tak ładnie zaokrąglony jest. Jeszcze niedawno dość nisko był, a teraz idzie coraz bardziej w górę. Czasami jak się kładę na plecach to robi mi się niedobrze ![]() ![]() Cytat:
![]() My po ślubie jedziemy na kolejne USG, tym razem prywatnie. Chcemy potwierdzić płeć, bo niebawem zaczniemy gromadzić ubranka i wszystko co potrzebne dla maleństwa. Póki co jeszcze NIC nie mam Siostra przyszykowała dla mnie worek ubrań. Jak potwierdzi się dziewczynka to będzie dobrze ![]() Cytat:
Idę dzisiaj na próbne czesanie
|
||||
|
|
|
#1809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV
Cytat:
) sny masz czadowe. A koktajlem narobiłaś mi smaka .. Ale ja mam tylko kefir , moze byc z kefiru zamiast jogurty? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1810 |
|
Zakorzenienie
|
Dzastin nigdy za wiele
. My mieliśmy 2 paczki z rossa, a w każdej jest 10 lub 12 sztuk. W pierwsze dni szybko sie zużywają, bo jeszcze nie ma się wprawy w przewijaniu. A potem jak nasiura to odkładasz do wyschnięcia i używasz znowu za jakiś czas aż się wnętrze nie zbryli . Także z 15 spokojnie możesz brać. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1811 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ok, dziękuje za cenne rady No nic czas wstać z łóżka , wziąść prysznic i pomyć naczynia...
|
|
|
|
#1812 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No ja mam 56 kg przy wzroscie 170... ale dziewne jest, to, ze tylko w kwietniu w trakcie ciazy spadlam -1kg i to przez to ze lezalam w szpitalu. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
)Mam do was pytanie, jak to jest z terminem porodu, czy wraz z terminem, moge poprosic o wywołanie? Jak to wyglada. Acha, i co z chorobowym w trakcie ciąży? Obejmuje ciągłość do 180 dni? czy stanu ciązy to nieobejmuje? |
|||||
|
|
|
#1813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No, to już wiesz, że jestem ![]() Temat podkładów i tych wszystkich podpach mnie przeraża
|
|
#1814 |
|
Zakorzenienie
|
Dopiero sobie uświadomiłam że ja mam przecież jutro wizyte
|
|
|
|
#1815 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nemosku czy ja dobrze zrzumiałam: bedziesz miec chlopczyka? ![]() Gratuluje!
|
|
|
|
|
#1816 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Ale pędzicie od rana ![]() Gratuluję udanych wizyt i poznanych płci ![]() A za dzisiejsze trzymam mocno kciuki ![]() Będę później pa Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1817 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV
Cytat:
Wczoraj czulam w dole brzucha takie pykanie , I nie Wiem teraz czy to bylo jej serduszko czy moze ta slynna czkawka? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1819 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1820 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja musiałam wrócić do picia bo mam niskie ciśnienie i gdybym nie piła pewnie też migrena nie opuszczałaby mnie ![]() Cytat:
Cytat:
W salonach sukien ceny kosmiczne, bo za samą bransoletkę chcą około 150 zł. W końcu się wkurzyłam i zamówiłam na allegro i za cały komplet (naszyjnik, bransoletka i kolczyki) wyszło mi 200 zł z przesyłką. Jestem megaaa zadowolona. Komplet jest cudowny Cytat:
Teraz to już od samego rana do nocy czuję z małymi przerwami kiedy maleństwo śpi. Czuję też wypychanie nóżek albo główki. Tż ostatnio był w szoku jak to dokładnie widać na brzuchu Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1821 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam jutro, ja teeeeeeż!
![]() Mam nadzieję, że zrobi choć sekundowe usg - nie sądziłam, że tak kiedyś będzie mnie kręcić widok Malucha w brzuchu
|
#1822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo mi sie dobrze kojarzy to imie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1823 |
|
Zakorzenienie
|
Idziemy też dzisiaj na nauki indywidualne. Chyba od razu powiemy, że jestem w ciąży, bo na jakiego czorta babka ma mi opowiadać o naturalnych metodach jak ja już jestem w 6 miesiącu ciąży
O właśnie dzisiaj 23 tydzień |
|
|
|
#1824 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1825 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1826 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Włosy mi bardziej lecą Po ślubie zainwestuję w jakąś wcierkę. Teraz nie chcę już działać, bo jeszcze nabawię się podrażnienia, a z moją skórą głowy o to nie trudno.
|
|
|
|
#1827 | |
|
Zakorzenienie
|
ale gonicie
![]() Cytat:
![]() ja dziś zaczęłam 21 tc |
|
|
|
|
#1828 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1829 |
|
Zakorzenienie
|
Zleci niewiadomo kiedy a dopiero się dowiadywałyśmy że w ciąży jesteśmy
przeraża mnie to jak ten czas ucieka ![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- za 21 tydzień
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-07-10 o 11:47 |
|
|
|
#1830 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Oficjalnie jestem studentką na urlopie Pojechałam o 7 rano, było ciężko i duszno, ale przezylam Godzinke temu bylam juz spowrotem w domku wiec zdazylam przed najwiiekszym upalem ![]() Ale mialam dzis dziwaczny sen snilo mi sie, ze zaczynam rodzic, ale zaraz przestawalam i tak w kolko jezdzilam z tz do szpitala i spowrotem moze wczoraj za duzo sie naczytalam o porodach Jest ktos z okolic Wroclawia/Opola?? Gratuluje poznanych plci, udanych wizyt i kolejnych tygodni ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:00.

.ale to się jeszcze pewnie zmieni. Brakuje nam czasu, żeby to omówić.

KCIUKI DLA ANI 

Ja musiałam wrócić do picia bo mam niskie ciśnienie i gdybym nie piła pewnie też migrena nie opuszczałaby mnie 
Pojechałam o 7 rano, było ciężko i duszno, ale przezylam 
snilo mi sie, ze zaczynam rodzic, ale zaraz przestawalam i tak w kolko jezdzilam z tz do szpitala i spowrotem