Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2013-11-11, 17:23   #1801
Bibiannaa
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 552
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Nie,to nie tak. Ja boje sie tego,ze tycia nie zatrzymam,bo naucze sie zryc. Teraz jem 3000kcal i np w kolacji mam 4 kromki,2serki,4jaja i np jablko ,bo czasowo nie wyrabiam z posilkami. Dietetyk mi powiedziala,ze u mnie nie wazna jest czestotliwosc posilkow,a to ile jem i moge jesc 1duzy albo 8 malych. Ja jem takie 4 duze i juz sie nauczylam tak,ze po 9kromek chleba jem i umiem 800gswojskiego twarogu w jednym posilku zjesc zeby nadrobic kcal.
Bibiannaa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-11, 17:23   #1802
Seducer
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 212

Cytat:
Napisane przez natul Poka¿ wiadomo¶æ
dzisiejsza eRka:

¦niadanie: jaglanka (40g) z jab³kiem, cynamonem, przypraw± do piernika,³y¿eczk± ksylitolu
II ¶niadanie: 2 kawa³ki chleba razowego posmarowanego cienko mas³em, z szynk± i warzywami, gar¶æ orzechów w³oskich
Obiad: 50g ry¿u z kurczakiem (ok.130g) i warzywami, na ³y¿ce oleju
Podwieczorek: serek wiejski 200g z ³y¿eczk± miodu
Kolacja: jajecznica z 2 jaj z cebulk± i pomidorem

Wg mnie jest ³adnie: na ¶niadanie trochê wêgli (kocham po³±czenie jaglanki/owsianki z jablkiem!), s± zdrowe t³uszcze, jest bia³ko

Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-11-11, 17:42   #1803
dezett
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 405

Cytat:
Napisane przez Bibiannaa Poka¿ wiadomo¶æ
Nie,to nie tak. Ja boje sie tego,ze tycia nie zatrzymam,bo naucze sie zryc. Teraz jem 3000kcal i np w kolacji mam 4 kromki,2serki,4jaja i np jablko ,bo czasowo nie wyrabiam z posilkami. Dietetyk mi powiedziala,ze u mnie nie wazna jest czestotliwosc posilkow,a to ile jem i moge jesc 1duzy albo 8 malych. Ja jem takie 4 duze i juz sie nauczylam tak,ze po 9kromek chleba jem i umiem 800gswojskiego twarogu w jednym posilku zjesc zeby nadrobic kcal.
tak, swojski twarog jest super bez chemii, ulepszaczy i m±czek chleba ¶wietojañskiego czy zagêstników sama uwielbiam nabia³ ale- zastanawiam siê, czemu (nie boj±c sie jedzenia jak mowisz, akceptuj±c P i majac dowolno¶c w wielkosci/czestotliwosci porcji) zapychasz siê/dopychasz siê nabia³em?
Zamiast tego drugiego serka, czy kolejnej porcji twarogu lepiej zjesc kolejn± garsc orzechów, cale awokado, albo pomidory z oliw± choiazby .
Nic w nadmiarze nie jest zdrowe!
A nadmiar bia³ka obci±za nerki i zakwsza jak juz powiedziala Sharianna
Moja dietetyczka (jakkolwiek oceniac jej kompetencje co do tego mojego "P" ) ale tez zwrocila uwage, ze w jadlospisach P powinno byc mniej bialka a wiecej tluszczy i wegli zlozonych.
Szczegolnie tluszczy NNKT. Np powiedziala ze lepiej zebym zamiast masla uzywala toylko oliwy/oleju kokosowego/smarowala kanapki pasta z awokado, ograniczyla nabial (a przede wszystkim nie traktowala go jako glownego zrodla bialka!) i jadla czasami produkty sojowe..

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Cytat:
Napisane przez DudiBoy Poka¿ wiadomo¶æ
W czym mo¿emy Ci pomóc? My za Ciebie nie zjemy
Dzisiejsze U/R na luzie, wsta³em o 11 :

Po przebudzeniu: ciep³a woda z sokiem z cytryny i miodem lipowym
a co myslisz o miodzie Manuka?
Moje diet zasugerowala mi "goraca" wodê z tym wlasnie miodem i cytryna przed posilkiem albo bez cytryny PO obiedzie na ktory mam rybe

1: koktajl proteinowy (mleko migda³owe, od¿ywka bia³kowa, mro¿one maliny, p³atki ¿ytnie pe³noziarniste, zmielony nie³uskany sezam, jagody goji)
+ 2 jab³ka

2: 4 kromki ¿ytniego razowca (2 z mas³em i kie³kami broku³a, 2 z ricott± i kie³kami)
+ 2 kie³baski drobiowe z fileta (bez konserwantów i zapychaczy, sprawdzone)
+ sa³atka z pomidorów, ogórka ma³osolnego, dymki i czerwonej papryki
+musztarda

tez dopytam o te kie³baski, ja boje sie parówek i nie wiem czy dobrze zrobie ale chcialabym zamiast zwyklych drobiowych/wieprzowych zjesc sojowe z Polsoja chyba sa bezpieczniejsze" niz takie niesprawdzone

3: pe³noziarniste spaghetti z boczkiem, czerwon± i ¿ó³t± papryk±, czarnymi oliwkami, cebul±, przecierem pomidorowym, natk± pietruszki i parmezanem (po raz pierwszy takie zrobi³em, lepsze od boloñskiego ) taka carbonara bolognese

4: sa³atka ze szpinaku, buraków, granatu, czerwonej cebuli, orzechów w³oskich i bryndzy
+ pasek czekolady 99%
+ podwójne espresso z mlekiem 1,5% ooo taki podwieczorek pod moj gust chociaz powiem Ci ze 99% Lindt to dla mnie szatan wsrod czekolad i mimo ze kocham gorzka czekolade to jednak zostane przy 85%

5: sa³atka z wêdzonej makreli, serka wiejskiego, papryki, ogórków konserwowych, quinoa i czerwonej cebuli z koperkiem i jogurtem greckim
hah! p
podobna kolacje zapisala mi dietetyczka na "P" mozesz podac przepis?

+ do picia: woda, czarna herbata z cytryn±, lipa, melisa, 1/2 butelki Desperados Red (pierwszy raz pi³em )

Ruch:
- 1 h si³owni pod chmurk± (nie mog³em siê powstrzymaæ dopiero niedawno j± odkry³em ) /5 minut rozgrzewka, 10 minut krzes³o, 15 minut prasa, 15 minut wio¶larz, 15 minut orbitrek/
- 1h spaceru (zakupy)

bardzo fajnie, mozna czerpac inspiracje jak zawsze

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Cytat:
Napisane przez DudiBoy Poka¿ wiadomo¶æ
O dziwo nie w Almie czy Krakowskim Kredensie (tam to ju¿ na pewno nigdy po wêdliny nie pójdê, ceny kosmiczne a sk³ady jak w Carrefour), ale w ma³ej, prywatnej masarni. Wystarczy tylko pytaæ o wêdliny bez konserwantów i poprosiæ o pokazanie sk³adu. Chocia¿ u nich na reklamie pisze ¿e polecaj± wyroby bez konserwantów, wiêc mo¿e siê w tym specjalizuj± W ka¿dym b±d¼ razie sieciówek unikam jak ognia.
doczytalam
ja wlasnie kupilam wedline z indyka "indyk bez wedzenia" jakis eko eko eko i calkiem ladny ma sklad ale cena......... (w Organicu kupilam) a myslalam swoja droga ze w Kredensie maja "zacne" wedliny
poza schemat.

Edytowane przez dezett
Czas edycji: 2013-11-11 o 17:43
dezett jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-11, 18:21   #1804
essero
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 59

¦niadanie
- 3 kromki chleba zytniego
- ser lazur 6 plastrów i mas³o
- szynka 2 plastry na to koncentrat pomidorowy i cebula oraz ogórek konserwowy
- ser cammembrt 5 plastrow i ³y¿ka miodu
- jajecznica z cebula z 3 jaj xl
- jab³ko

2 ¶niadanie
Makaron z serem bia³ym pe³notlustym do tego mase³ko i cukier ( makaron ok 200 g suchego do tego 250 g twarogu z wioski ze ¶mietana i mas³em , 3 ³y¿ki cukru i 2 ³y¿ki mas³a) kocham to i mog³abym tego zje¶æ garnek

Obiad
Gulasz do tego 2 placki ziemniaczane wielko¶ci talerza na ¶niadanie on czyli takie spore do tego ogórki kiszone

A ,ze ja teraz ³akoma to jeszcze jeden taki wielki placek do tego 2 ³y¿ki ¶mietany i 2 ³y¿eczki cukru

Podwieczorek
Tu by³am najedzona ,ale znalaz³am resztkê makaronu 120 g suchego na oko xd mase³ko ,cukier dodajemy i mój twaróg z wiochy i bon appetit mamy co¶ cudownego

2 delicje

Kolacja (bêdzie )
Kefir 400 g lub kubek mleka z miodem
Pó³ makreli
2 kromki zytniego
Z cammembertem i miodem
Szynka mas³em jajkiem ogórkiem cebula i koncentratem

Jestem dzi¶ jaka¶ nie najedzona
essero jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-11, 18:57   #1805
cukierkowa1
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 97

r

I owsianka na mleku, z ricott±,po³ow± banana, gruszk± i orzechami
II po³owa banana, ma³e jab³ko chlust jogurtu naturalnego
III kasza jaglana gotowana 4 ³y¿ki, sma¿ona ryba na ³y¿ce oleju bez paniery, pomidor, marchew gotowana, 2 ³y¿ki ketchupu
IV kromka razowca z misk± zupy jarzynowej
V serek wiejski 100g, z 4 plastrami wêdliny, 2 pomidorami i kromk± razowca z mas³em
cukierkowa1 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-11, 19:09   #1806
Rule Britannia
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 537

¦niadanie: dwie kromki grahama + ¶led¼ z chili
Obiad (wsta³am pó¼no...): szasz³yk z kurczakiem, tak na przejedzenie, a na obiad kurczak z sosem z pomidorów i makaron piórka pe³ne ziarno + sok z 2 pomarañczy
Podwieczorek: mleko sojowe z p³atkami fitness
Kolacja: 2 parówki, jajko sadzone bez t³uszczu, 3 kromki wasy tak na odmianê, pó³ pomidora i dwa ogórki kiszone.

Ma³o, du¿o?
Rule Britannia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-11, 19:14   #1807
Seducer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rule Britannia Poka¿ wiadomo¶æ
Obiad (wsta³am pó¼no...): szasz³yk z kurczakiem, tak na przejedzenie, a na obiad kurczak z sosem z pomidorów i makaron piórka pe³ne ziarno + sok z 2 pomarañczy
Kolacja: 2 parówki, jajko sadzone bez t³uszczu, 3 kromki wasy tak na odmianê, pó³ pomidora i dwa ogórki kiszone.

Ma³o, du¿o?
Ma³o

Stary 2013-11-11, 19:17   #1808
Rule Britannia
BAN sta³y

Cytat:
Napisane przez Seducer Poka¿ wiadomo¶æ
Ma³o

Wsta³am o 11, nie ma sensu wciskaæ na si³ê, je¶li jeden posi³ek przespa³am A te p³atki fitness z czekolada z mlekiem jako podwieczorek po treningu to dobry pomys³? jedni mówi±, ¿eby je¶æ samo bia³ko, inni ¿eby wystrzegaæ siê owoców...
Stary 2013-11-11, 19:19   #1809
Unex
bez kija nie podchodz

Wiadomo¶ci: 9 126

Cytat:

Ma³o, du¿o?
Dla mnie ma³o trochê

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Cytat:
Wsta³am o 11, nie ma sensu wciskaæ na si³ê, je¶li jeden posi³ek przespa³am A te p³atki fitness z czekolada z mlekiem jako podwieczorek po treningu to dobry pomys³? jedni mówi±, ¿eby je¶æ samo bia³ko, inni ¿eby wystrzegaæ siê owoców...
W ogole platki fitness to ja bym ostawila, tyle z nich fitnessu i zdrowych skladnikow, co miêsa w miêsie z Maca.

Ja jem pe³nowarto¶ciowy posi³ek po treningu. np jajecznice na odrobinie masla z kromka chleba

Cytat:
Waga najszybciej spada jak siê j± wypie**oli przez okno

10/06/14

Unex jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-11, 19:23   #1810
Rule Britannia
BAN sta³y

Cytat:
Napisane przez Unex Poka¿ wiadomo¶æ
Dla mnie ma³o trochê

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

W ogole platki fitness to ja bym ostawila, tyle z nich fitnessu i zdrowych skladnikow, co miêsa w miêsie z Maca.

Ja jem pe³nowarto¶ciowy posi³ek po treningu. np jajecznice na odrobinie masla z kromka chleba
Dzisiaj przeczyta³am przy jedzeniu sk³ad tych p³atków i jak je dojem, to ju¿ wiêcej u mnie nie zagoszcz±. Ale z drugiej strony no nie cierpiê wcinaæ otrêbów albo czego¶ bez smaku, muszê mieæ te p³atki jakie¶ bardziej... do zjedzenia. Owsianki bez owoców te¿ bym nie zjad³a, ale ile¿ mo¿na o owsiance, nawet po 2 razy dziennie jem jak mam fazê, a to te¿ nie jest dobre.
Stary 2013-11-11, 20:00   #1811
Unex
bez kija nie podchodz

Wiadomo¶ci: 9 126

Cytat:
Dzisiaj przeczyta³am przy jedzeniu sk³ad tych p³atków i jak je dojem, to ju¿ wiêcej u mnie nie zagoszcz±. Ale z drugiej strony no nie cierpiê wcinaæ otrêbów albo czego¶ bez smaku, muszê mieæ te p³atki jakie¶ bardziej... do zjedzenia. Owsianki bez owoców te¿ bym nie zjad³a, ale ile¿ mo¿na o owsiance, nawet po 2 razy dziennie jem jak mam fazê, a to te¿ nie jest dobre.
Ja jem przewaznie owsiankê na sniadanie z bananem/jablkiem/ suszonymi bananami robionymi w domu/ kiwi/ kakao / dodaje wiorki kokos. albo slonecznik/ albo orzechy, albo domowê powidlo ze sliwek w niewielkich ilosciach nieslodzone. Robie na mleku, dodaje jajko. Nie jest bez smaku dla mnie.
Mozna zje¶æ platki owsiane z jogurtem z dodatkiem owocow.

Cytat:
Waga najszybciej spada jak siê j± wypie**oli przez okno

10/06/14

Unex jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-11, 20:27   #1812
MoNa024
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 8

Cytat:
Napisane przez Bibiannaa Poka¿ wiadomo¶æ
Nie,to nie tak. Ja boje sie tego,ze tycia nie zatrzymam,bo naucze sie zryc.
Mam to samo Ju¿ nie mogê siê doczekaæ pierwszej wizyty u dietetyka. Jem, ale zbyt ma³o. Tak jak widzê tutaj jad³ospisy to takie jak dziewczyny na R. Z tym ¿e jem obiady robione przez rodziców, a oni uwielbiaj± t³ust± kuchniê... co mnie momentami obrzydza, ale ka¿± mi je¶æ, to muszê.
MoNa024 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-11, 20:56   #1813
DudiBoy
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 640
GG do DudiBoy

Cytat:
Napisane przez dezett Poka¿ wiadomo¶æ

1. a co myslisz o miodzie Manuka?
Moje diet zasugerowala mi "goraca" wodê z tym wlasnie miodem i cytryna przed posilkiem albo bez cytryny PO obiedzie na ktory mam rybe

2. tez dopytam o te kie³baski, ja boje sie parówek i nie wiem czy dobrze zrobie ale chcialabym zamiast zwyklych drobiowych/wieprzowych zjesc sojowe z Polsoja chyba sa bezpieczniejsze" niz takie niesprawdzone

3. taka carbonara bolognese

4. ooo taki podwieczorek pod moj gust chociaz powiem Ci ze 99% Lindt to dla mnie szatan wsrod czekolad i mimo ze kocham gorzka czekolade to jednak zostane przy 85%

5. podobna kolacje zapisala mi dietetyczka na "P" mozesz podac przepis?

6. doczytalam
ja wlasnie kupilam wedline z indyka "indyk bez wedzenia" jakis eko eko eko i calkiem ladny ma sklad ale cena......... (w Organicu kupilam) a myslalam swoja droga ze w Kredensie maja "zacne" wedliny
1. My¶lê ¿e kto¶ robi na nim ¶wietny interes i nie¼le sobie kasê nabija. Wystarcz± mi nasze polskie miody. Tylko nie te z marketu, ale te prosto od pszczelarza

2. Sam jad³em te sojowe swego czasu, ale nie za du¿o ze wzglêdu na karagen. Mam refluks i wra¿liwy ¿o³±dek, a karagen nie jest przy takich problemach mile widziany.

3. Ja bym powiedzia³ ¿e bardziej takie spaghetti all' amatriciana z ma³ym urozmaiceniem (papryka i oliwki)

4. Ja jad³em surowe ziarna kakao wiêc mi nie straszna. Najpierw przerzuci³em siê na czekoladê 90% ale w porównaniu z ziarnami wyda³a mi siê s³aba...

5. A do czego tu przepis, rozdrabniam sobie makrelê, skrapiam j± cytryn± i oprószam grubo zmielonym pieprzem, dodajê ods±czony serek wiejski, pokrojone ogórki i cebulkê, ugotowan± na sypko quinoa, wszystko mieszam, nastêpnie siekam koperek i wrzucam go do jogurtu, którym polewam ca³o¶æ.
Proste i szybkie, a Wy mi tu piszecie kiedy ja mam czas tak gotowaæ

6. Te¿ tak my¶leli¶my dlatego przejrzeli¶my sk³ady chyba wszystkich wêdlin. I powiem Ci ¿e gotowi byli¶my na te 53z³/kg, byleby tylko kupiæ zdrowej, prawdziwej szynki. A tam co? 78% miêsa, woda, bia³ko sojowe, fosforany i konserwanty. Tak prawdziwa "tradycja galicyjska"
Jak widaæ zacne u nich s± jedynie ceny.
DudiBoy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-11, 21:18   #1814
Erena
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 119

Refluks? To mo¿emy sobie rêkê podaæ Ja przesta³am je¶æ parówki sojowe i w ogóle te wszystkie potrawy wegetariañskie stylizowane na miêsne (a to co¶ a'la sznycel wiedeñski, a to niby kebab), jak przeczyta³am sk³ad i zobaczy³am, ile faktycznie zawieraj± soi w stosunku do wody, t³uszczu, soli i ró¿nych polepszaczy.

Zdarza mi siê je¶æ tofu, ale kupujê naturalne (czasem wêdzone) i sama obrabiam. Generalnie traktujê je jak miêso i podobnie marynujê - samo w sobie jest nieco md³e, za to ¶wietnie ch³onie smak marynat. Jeden z ulubionych pomys³ów - tofu marynowane w sosie sojowym, chilli, czosnku, nastêpnie panierowane w sezamie i sma¿one, serwowane ze szpinakiem
Erena jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-11, 21:35   #1815
antenn087
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 336

Moje P
¶niadnie :ma³a bu³eczka fitness z serkiem i pomidorem , jab³ko , pomarañcza
inaka b³onnkiowa na mleku\
II ¶niadanie :ma³y jogurt naturalny z 1 ³y¿k± p³atków owsianych
2 ma³e kawa³ki szarlotki
I tu pojawi³y siê wyrzuty ...
obiat :2 ³y¿ki makaronu z tartym jab³kiem
kolacja :pó³ szklanki kefiru truskawkowego z granol± truskawkow±
antenn087 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-11, 21:45   #1816
DudiBoy
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 640
GG do DudiBoy

Dzisiejsza R:

Po przebudzeniu: ciep³a woda z sokiem z cytryny i ³y¿eczk± miodu

1. ¿ytnianka na mleku owsianym, z jab³kiem, po³ow± banana, po³ow± du¿ego granatu i nie³uskanym sezamem

2. 3 kromki ¿ytniego razowca z po³ow± avocado, szynk± bez konserwantów i kie³kami broku³a
+ jajko na miêkko
+ sa³atka z pomidorów, papryki, cebulki i kiszonego ogórka

3. grillowany filet z kurczaka skropiony oliw±, oprószony grubo zmielonym kolorowym pieprzem oraz skórk± z cytryny
+ sa³atka z broku³a, kolorowych papryk i szczypiorku, polana jogurtem nat.
+ pêczak z marchewk±, cebulk±, ogórkiem kiszonym, koperkiem i odrobin± oliwy

4. 2 kawa³ki (w sumie nieca³e 100g) sernika ¶l±skiego
+ caffe americiano

5. koktajl proteinowy (od¿ywka bia³kowa+mleko migda³owe+otrêby i p³atki ¿ytnie+suszone goji+po³owa banana+mro¿one maliny+po³owa avocado+jagody goji)

+ do picia: woda, herbata z cytryn±, lipa. melisa

dzisiaj ruchu nie by³o, jedynie d³ugi spacer nad wod± i na cmentarz
DudiBoy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-11, 21:54   #1817
Milka1224
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 620

Cytat:
Napisane przez blax5 Poka¿ wiadomo¶æ

Pisa³am, ¿e uwielbiam twoje jad³ospisy? Wiem, ¿e tak...
Dziêki

To od razu dzi¶:

I jogurt naturalny z domowym musli (p³atki owsiane, ¿ytnie, jêczmienne i pszenne, wiórki kokosowe, p³atki kokosowe, pistacje, nerkowce, orzechy w³oskie, pecan, migda³y, suszona wi¶nia i ¿urawina) i musem jab³kowo-cynamonowym

II 2 tosty orkiszowe z mozzarell±, bazyli± i pomidorem,

III pe³noziarnisty makaron z domowym ajwarem, papryk±, ³ososiem, oliwkami i parmezanem
¶wiezy sok pomarañczowy

IV spora porcja tarty na ¿ytnim cie¶cie z nadzieniem z ricotty, jajek, zió³, duszonego pora i pomidorków koktajlowych , troche buraczków

do picia ponadto: woda, du¿a czarna kawa, herbata porzeczkowa, polopiryna x2
Milka1224 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-11, 21:56   #1818
Seducer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez antenn087 Poka¿ wiadomo¶æ
Moje P
¶niadnie :ma³a bu³eczka fitness z serkiem i pomidorem , jab³ko , pomarañcza
inaka b³onnkiowa na mleku\
II ¶niadanie :ma³y jogurt naturalny z 1 ³y¿k± p³atków owsianych
2 ma³e kawa³ki szarlotki
I tu pojawi³y siê wyrzuty ...
obiat :2 ³y¿ki makaronu z tartym jab³kiem
kolacja :pó³ szklanki kefiru truskawkowego z granol± truskawkow±
I to jest P...?
Seducer jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-11, 21:58   #1819
Bibiannaa
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 552

Skrecilam kostke; c
Czeka mnie jeszcze 6kg,wiec iti moje P

sniadanie
4kromki razowca
*2lyzki dzemu brzoskwiniowego,lyzka masla
*3plastry szynki,ser zolty,pol pomidora,pol ogorka
*3lyzki sera twarogowego"moj ulubiony"rukola,szczypior ek
*pol makreli wedzonej

II
500ml mleka+szklanka kukurydzianych+lyzka wloskich+garsc rodzynek+gArsc migdalow

obiad
talerz zabielanej pomidorowej z makaronem
piers z kurczaka w curry z woreczkim ryzu bialegoo

podwieczorek
200g wiesniaka+jablko

kolacja
4wiejskie jaja
sandwich z 2plastrami sera zoltego,szynka,maslem(2kr omki razwca)
kanapka z 3plastrami szynki,rzerzuch±,maslem
kanapka z twarogiem tlusym swojskim

potem
kisiel malinowy

nie cwicze nic.siedze caly dzen,staram sie z tym walczyc aby nie myslec o cwiczeniach.
Bibiannaa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-11, 22:14   #1820
dezett
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 405

U/P (ale pewnie to U. bo woda mi sie zatrzymuje w organizmie bo za duzo sole )
bezruchowe, i pod odzyskanie @.

10.30 ¦niadanie.
owsianka 50g platkow, orzechy wloskie 4, otreby zytnie, jagody goji 2 lyzki, szklanka mleka 2%, plaster twarogu poltlustego; zielona herbata.
14.30 Obiad. filet z lososia 150g (pieczony w folii a wiec w ososie wlasnym plus koperek i swiezy imbir) pol woreczka kaszy gryczanej, salatka z pekinki, caleg pomidora + lyzka stolowa oliwy
18.Podwieczorek. jogurt naturalny 3% z garscia migda³ow, wkrojonym duzym jablkiem, lyzka otrab zytnich; kawa.
21 Kolacja: 2 kromki razowca duze, z maslem (lyzeczka na kromke), 2 duze jajka na twardo, salatka z rzodkiewek (6x), ogorka, kielek i salaty rzymskiej (duzo) - walcze z tendencja do zapychania sie warzywami.....
jeden maly drink na bazie soku pomaranczowwego ~24.00
poza schemat.

Edytowane przez dezett
Czas edycji: 2013-11-12 o 00:05
dezett jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-11, 23:39   #1821
buty_na_plaskim
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 79

P/U

I owsianka: 2 ³y¿ki p³atków, 2 czubate ³y¿ki kaszy jêczmiennej, szkl. mleka 3,2%, cynamon, jab³ka sma¿one bez cukru

II pomarañcza

III omletowa pizza sma¿ona na oliwie z oliwek (2 du¿e wiejskie jaja, kilka pieczarek, ok. 10 plasterków swojskiej kie³basy, 1/2 cebuli, oregano, sos pomidorowy - koncentrat, oliwa z oliwek, odrobina cukru, przyprawy, plaster goudy) mniam + 200g kefiru 1,5%

cappuccino Milki 1/2 na wodzie z dodatkiem mleka 3,2%

IV du¿y pomidor z jogurtem + 1/2 cebulki, 2 kromki chleba ¿ytniego z mas³em

taki o dzisiaj dzieñ

buty_na_plaskim jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-11, 23:43   #1822
cpp
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 973

R

1. Talerz gêstej zupy krem z marchwi z fasol± i ziemniakami + dok³adka;
trening si³owy
2. Zupa kalafiorowa z zacierk±, eskalopki z karkówki z kapust± i grzybami, brukselka i ogórki kiszone;
3. Dwa nale¶niki z gotowanym miêsem wo³owym, z serem i domowym sosem czosnkowym (jogurt grecki + wyci¶niêty czosnek);
Do filmu - puszka orzeszków ziemnych niesolonych na pó³ z T¯, parê ³yków bezalkoholowego napoju piwnego od wy¿ej wymienionego
cpp jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-12, 12:57   #1823
g2807
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 71

P
przed pó³ banana (ze wzglêdu na mszê za babciê, która to msza by³a na 7.00 wiêc nie zd±¿y³am ze ¶niadaniem)

¶niadanie: owsianka (4 ³y¿ki p³atków owsianych, ³y¿ka p³atków kukurydzianych, mleko 2%, p³aska ³y¿eczka cukru, ³y¿eczka kremu orzechowego, kawa³ek jab³ka, trochê wiórek kokosowych, gar¶æ pestek s³onecznika i orzechów ziemnych)

II ¶niadanie: dwie kromki chleba wiejskiego z mas³em, polêdwica sopock± i pomidorem, herbata malinowa

wafel ry¿owy musli z chipsami bananowymi, orzechami i kokosem, jab³ko

obiad: miska zupy pieczarkowej, 7 pierogów z miêsem polanych zasma¿on± cebul±, surówka z buraków, szklanka soku pomarañczowego

podwieczorek: szklanka koktajlu (mleko 2%, pó³ banana, ³y¿eczka cukru)

kolacja: bu³ka wieloziarnista przekrojona na pó³, ka¿da po³ówka z mas³em, szynk± pieczon±/krucha, serem ¿ó³tym i czerwon± papryk±, szklanka herbaty z owoców le¶nych

po: jogurt ananasowy 150g, pasek czekolady marcepanowej
Stary 2013-11-12, 14:22   #1824
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 855

Cytat:
Napisane przez dezett Poka¿ wiadomo¶æ
U/P (ale pewnie to U. bo woda mi sie zatrzymuje w organizmie bo za duzo sole )
bezruchowe, i pod odzyskanie @.

10.30 ¦niadanie.
owsianka 50g platkow, orzechy wloskie 4, otreby zytnie, jagody goji 2 lyzki, szklanka mleka 2%, plaster twarogu poltlustego; zielona herbata.
14.30 Obiad. filet z lososia 150g (pieczony w folii a wiec w ososie wlasnym plus koperek i swiezy imbir) pol woreczka kaszy gryczanej, salatka z pekinki, caleg pomidora + lyzka stolowa oliwy
18.Podwieczorek. jogurt naturalny 3% z garscia migda³ow, wkrojonym duzym jablkiem, lyzka otrab zytnich; kawa.
21 Kolacja: 2 kromki razowca duze, z maslem (lyzeczka na kromke), 2 duze jajka na twardo, salatka z rzodkiewek (6x), ogorka, kielek i salaty rzymskiej (duzo) - walcze z tendencja do zapychania sie warzywami.....
jeden maly drink na bazie soku pomaranczowwego ~24.00

Nie zmieni³a¶ kompletnie nic, a nawet jest mniej ni¿ by³o.
Wci±¿ masz ³adn± redukcjê. Powodzenia.

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
Napisane przez cpp Poka¿ wiadomo¶æ
R

1. Talerz gêstej zupy krem z marchwi z fasol± i ziemniakami + dok³adka;
trening si³owy
2. Zupa kalafiorowa z zacierk±, eskalopki z karkówki z kapust± i grzybami, brukselka i ogórki kiszone;
3. Dwa nale¶niki z gotowanym miêsem wo³owym, z serem i domowym sosem czosnkowym (jogurt grecki + wyci¶niêty czosnek);
Do filmu - puszka orzeszków ziemnych niesolonych na pó³ z T¯, parê ³yków bezalkoholowego napoju piwnego od wy¿ej wymienionego

Baaaaaaaaardzo mi siê podoba, w moim gu¶cie

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Cytat:
Napisane przez essero Poka¿ wiadomo¶æ
¦niadanie
- 3 kromki chleba zytniego
- ser lazur 6 plastrów i mas³o
- szynka 2 plastry na to koncentrat pomidorowy i cebula oraz ogórek konserwowy
- ser cammembrt 5 plastrow i ³y¿ka miodu
- jajecznica z cebula z 3 jaj xl
- jab³ko

2 ¶niadanie
Makaron z serem bia³ym pe³notlustym do tego mase³ko i cukier ( makaron ok 200 g suchego do tego 250 g twarogu z wioski ze ¶mietana i mas³em , 3 ³y¿ki cukru i 2 ³y¿ki mas³a) kocham to i mog³abym tego zje¶æ garnek

Obiad
Gulasz do tego 2 placki ziemniaczane wielko¶ci talerza na ¶niadanie on czyli takie spore do tego ogórki kiszone

A ,ze ja teraz ³akoma to jeszcze jeden taki wielki placek do tego 2 ³y¿ki ¶mietany i 2 ³y¿eczki cukru

Podwieczorek
Tu by³am najedzona ,ale znalaz³am resztkê makaronu 120 g suchego na oko xd mase³ko ,cukier dodajemy i mój twaróg z wiochy i bon appetit mamy co¶ cudownego

2 delicje

Kolacja (bêdzie )
Kefir 400 g lub kubek mleka z miodem
Pó³ makreli
2 kromki zytniego
Z cammembertem i miodem
Szynka mas³em jajkiem ogórkiem cebula i koncentratem

Jestem dzi¶ jaka¶ nie najedzona

To P mi siê podoba
, dezett i buty_na_plaskim bierzcie przyk³ad.

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Cytat:
Napisane przez cukierkowa1 Poka¿ wiadomo¶æ
r

I owsianka na mleku, z ricott±,po³ow± banana, gruszk± i orzechami
II po³owa banana, ma³e jab³ko chlust jogurtu naturalnego
III kasza jaglana gotowana 4 ³y¿ki, sma¿ona ryba na ³y¿ce oleju bez paniery, pomidor, marchew gotowana, 2 ³y¿ki ketchupu
IV kromka razowca z misk± zupy jarzynowej
V serek wiejski 100g, z 4 plastrami wêdliny, 2 pomidorami i kromk± razowca z mas³em

Posi³ek 2 nazwa³abym przek±sk± poza tym jest wrêcz wzorowo. Tak trzymaj

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-12, 15:31   #1825
natul
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 204

dzisiejsza eRka:

¦niadanie: 2 kawa³ki chleba razowego z szynk± i warzywami, posmarowane cienko jogomajo, zielona herbata
II ¶niadanie: serek homo nat 150g z miodem, orzechy w³oskie (gar¶æ), jab³ko
Obiad: kasza jêczmienna 50g z warzywami i kurczakiem (130g), ser feta (30g)
Podwieczorek: jajko na miêkko, ³y¿eczka jogomajo, plus pokrojone warzywa
Kolacja: serek wiejski 200g z rzodkiewkami i zielonym ogórkiem.

i jak dzisiaj?

105 --> 102,4 --> 75 kg
natul jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-12, 16:44   #1826
cpp
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 973

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Poka¿ wiadomo¶æ
Nie zmieni³a¶ kompletnie nic, a nawet jest mniej ni¿ by³o.
Wci±¿ masz ³adn± redukcjê. Powodzenia.

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Baaaaaaaaardzo mi siê podoba, w moim gu¶cie

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

To P mi siê podoba
, dezett i buty_na_plaskim bierzcie przyk³ad.

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Dziêkujê
cpp jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-12, 17:21   #1827
Rule Britannia
BAN sta³y

¦niadanie: mleko sojowe 250 ml + p³atki fitness (które dojem i wyrzucam, sk³ad przera¿a)
II ¶niadanie: 4 kromki (2 kanapki) ze ¶ledziem na raz Lisnera + banan
Obiad: ³oso¶ sma¿ony na 3 ³y¿kach oliwy z koperkiem, imbirem, cebul± + 2 ogórki kiszone + 4 ma³e ziemniaczki w mundurku niesolone
Podwieczorek: potreningowa owsianka z 3 ³y¿ek + kaki
Kolacja: omlet z dwóch jaj planujê...

Nie za du¿o tego dzisiaj? Mam wra¿enie, ¿e jak na R to przeginam. Co do ¶ledzików na raz Lisnera - mówcie co chcecie, ja ich nie umiem odstawiæ ;>

Policzy³am i wysz³o mi ponad 2000 kcal... To chyba za du¿o. £ososia zjadam ca³ego z biedronki fileta atlantyckiego, czyli pewnie z 300 gram , sma¿onego na oliwie, wiêc to chyba mi tak bardzo zapunktowa³o. I ¶ledzik na raz ma 300 kcal, do tego 4 kromki i banan i jest 500 i na drugie ¶niadanie wychodzi mi a¿ tyle...

Edytowane przez Rule Britannia
Czas edycji: 2013-11-12 o 17:33
Stary 2013-11-12, 18:12   #1828
Psotka87
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 325

Cytat:
¦niadanie: mleko sojowe 250 ml + p³atki fitness (które dojem i wyrzucam, sk³ad przera¿a)
II ¶niadanie: 4 kromki (2 kanapki) ze ¶ledziem na raz Lisnera + banan
Obiad: ³oso¶ sma¿ony na 3 ³y¿kach oliwy z koperkiem, imbirem, cebul± + 2 ogórki kiszone + 4 ma³e ziemniaczki w mundurku niesolone
Podwieczorek: potreningowa owsianka z 3 ³y¿ek + kaki
Kolacja: omlet z dwóch jaj planujê...

Nie za du¿o tego dzisiaj? Mam wra¿enie, ¿e jak na R to przeginam. Co do ¶ledzików na raz Lisnera - mówcie co chcecie, ja ich nie umiem odstawiæ ;>

Policzy³am i wysz³o mi ponad 2000 kcal... To chyba za du¿o. £ososia zjadam ca³ego z biedronki fileta atlantyckiego, czyli pewnie z 300 gram , sma¿onego na oliwie, wiêc to chyba mi tak bardzo zapunktowa³o. I ¶ledzik na raz ma 300 kcal, do tego 4 kromki i banan i jest 500 i na drugie ¶niadanie wychodzi mi a¿ tyle...
To zale¿y jakie masz zapotrzebowanie. Ja np. na R nigdy nie schodzê poni¿ej 2200-2300 dziennie. Jak mam mniej to uzupe³niam gorzk± czekolad± na podwieczorek w weekendy jem jeszcze wiêcej. I jak widaæ po podpisie, powoli, ale chudnê

Zrobione: 30d Shred, Ripped in 30, 6w6p, Insanity!, Killer Abs
Psotka87 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-11-12, 18:20   #1829
Rule Britannia
BAN sta³y

Cytat:
Napisane przez Psotka87 Poka¿ wiadomo¶æ
To zale¿y jakie masz zapotrzebowanie. Ja np. na R nigdy nie schodzê poni¿ej 2200-2300 dziennie. Jak mam mniej to uzupe³niam gorzk± czekolad± na podwieczorek w weekendy jem jeszcze wiêcej. I jak widaæ po podpisie, powoli, ale chudnê
Zapotrzebowanie to 1500 kcal. Dzisiaj tak przyszala³am trochê, bo ³ososia raz w tygodniu jem, a tak to zawsze kurczak albo krem z broku³ albo inna ryba. W sumie to kurczaka jem tak 5 razy w tygodniu na obiad, ale zawsze w ró¿nej postaci.
Mnie w³a¶nie zale¿y, ¿eby chudn±æ bardziej szybko ni¿ powoli ;D tzn. waga mo¿e i w miejscu staæ, ale cm maj± lecieæ równomiernie wiêc skupiam siê bardziej na æwiczeniach. I same æwiczenia dziennie to jakie¶ 700 kcal, do tego normalne procesy ¿yciowe, na ty³ku te¿ nie siedzê ca³y dzieñ, wiêc w sumie do 2000 kcal chyba jest ok... Pocieszam siê ?
Stary 2013-11-12, 19:13   #1830
cukierkowa1
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 97

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Poka¿ wiadomo¶æ

zgadzam siê z t± przek±sk±, poniewa¿ by³am w trakcie koñczenia gotowania obiadu
dziêki

dzi¶ idealnie nie jest, bo obiad jad³am u te¶ciowej
a w jad³ospisie jest po ¶niadaniu zaraz obiad bo nie by³o mnie w domu, wiêc obiad zjad³am zaraz po powrocie
wiec dzi¶ tak:

r
I¶n bu³ka s³onecznikowa krojona na 3 czê¶ci,smarowana ricott±, ze sma¿onym bananem na ³y¿ce oleju,/ z wêdlina i pomidorem

II obiad: 2 ma³e kotlety schabowe w panierce, ga³ka ziemniaków, mizeria z pomidora i ogórka z chlustem jogurtu nat.

IV gotowana na wodzie kasza jaglana(2³y¿ki) z p³atkami owsianymi(2³y¿ki)+ok 100ml mleka 1,5% z ³y¿k± serka homogenizowanego, ma³ym tartym jab³kiem, ³y¿eczka s³onecznika, szczypta cukru

V 2 kromki razowe jedna z mas³em, druga z serkiem kanapkowym, wêdlin± 4 plastry), pomidorem i ogórkiem, jajecznica z 2 jajek na ³y¿ce mas³a z po³ow± cebuli

miêdzy czasie jedno ciastko orzechowe

Edytowane przez cukierkowa1
Czas edycji: 2013-11-12 o 19:18
cukierkowa1 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-04-04 19:07:29

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:32.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.