|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolczyk w nosie- wątek zbiorczy- przekłuwanie, wrażenia, problemy
a co stosować na szybsze gojenie ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1802 |
Zakorzenienie
|
sol fizjologiczna. Zadnego spirytusu, czy wody utlenionej.
![]() |
#1803 |
Raczkowanie
|
Popieram Kocurzyce. Sól fizjologiczna tylko i wyłącznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1804 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
to ze ty moglas robic to nieumiejetnie nie znaczy ze i ktos bedzie mial tak samo. Ja zrobilam sama i jakos nic mi sie nie dzieje. zadnej ropy, bolu NIC. wiec nie uogolniaj ze wszyscy sa tacy sami i wszystkim bedzie sie babrac. Edytowane przez limonka22 Czas edycji: 2010-01-08 o 15:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1805 |
Raczkowanie
|
![]()
Ja używałam maści z antybiotykiem, nazwy nie pamiętam i nie wiem czy można kupić ją w Polsce
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1806 |
Zakorzenienie
|
ja mam kolczk w pępku.... zrobiłam go już z półtora roku temu. Zrobiły mi go koleżanki
![]() ![]()
![]() |
#1807 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
z tego co wiem to jest wenflon. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1808 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tak kolczyki w nosie zazwyczaj goją się 4 dni a nawet krócej ![]()
![]() |
![]() |
#1809 |
Przyczajenie
|
u mnie goił sie z tydzien, ale pewno dlatego ze jak bylo nieco lepiej to zaczynalam grzebac w nim probujac zmienic go..bo mialam przekluwane pistoletem i denerwowala mnie zakretka, teraz juz jest ok , minelo 11 dni i jest super. Wlozylam sobie kolczyk zakrecony, ale byl tak mocno zakrecony ze kiepsko mi szlo wiec leciutko go wyprostowalam , ale na koncu jest wciaz zagiety wiec nie wypada.,chcialam wczesniej to zrobic ale czekalam az przysla mi zloty bo u mnie ciezko bylo zloty dostac-wybór mizerny . Ale juz go mam i jest ok. Podczas przebijania mnie nie bolalo nic a nic, trwalo to dosownie 3 sekundy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1810 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1811 |
Przyczajenie
|
w co wątpisz? Piszę jak było a nie jak BYC MOZE.. bynajmniej w moim przypadku .
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1812 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a twojego męża nie zastanowiło to ,że pozwoliłaś sobie wbić kolczyk za pomocą urządzenia ,którego nie da się wysterylizować
![]() |
![]() |
#1813 |
Raczkowanie
|
no fest przekłuwajcie sie same najlepiej kolczykiem wyjętym prosto z ucha i zaostrzonym pilniczkiem ... zobaczymy jakie beda tego konsekwencje .. moze nic sie nie stanie ... takie ryzykowanie jest wyrazem waszej inteligencji .... :/ skoro zal wam kasy na to by iśc zrobić sobie kolca w porządnym studiu po co wogole sobie go robicie ??
no a co do samego przekłucia nosa musze przyznac że akurat mnie bolało jak cholera;/ ;d jedno z najbardziej bolących przekłuć z wszystkich ktore mialam ;d a troszke tego jest ;d |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1814 |
Przyczajenie
|
skoro jesteś miss taka dociekliwa to już ci tlumacze jesli to dla ciebie takie istotne i nie podważaalne, otóz ZAKUPILAM nowy pistolecik do przekłuwanie nie uzywany zapakowany, wysterylizowany i z nim poszłam do SALONY percingu , nie robilam na ulicy tego, więc luzik.. lepiej
![]() Edytowane przez wioletka155 Czas edycji: 2010-01-10 o 20:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1815 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1816 |
Przyczajenie
|
to każdego inywidualne zdanie, na szczęście mamy demokracje i kazdy mowi i pisze co chce, wyrazac swoje zdanie i przekonania mozna zawsze i wszedzie
![]() ![]() Edytowane przez wioletka155 Czas edycji: 2010-01-10 o 21:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1817 |
Raczkowanie
|
To i ja się podzielę swoimi przeżyciami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1818 |
Raczkowanie
|
[QUOTE= otóz ZAKUPILAM nowy pistolecik do przekłuwanie nie uzywany zapakowany, wysterylizowany i z nim poszłam do SALONY percingu , nie robilam na ulicy tego, więc luzik.. lepiej
![]() pistolecik raczej nie do przekłuwania tylko do ROZRYWANIA ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1819 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() łał zauważyłaś, że zagojony był w jakimś stopniu ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1820 |
Przyczajenie
|
ależ każdy niech sobie przekłuwa czym chce, to azdego decyja jaka podejmuje sam- ale jakby mnie zapytał ktokolwiek to polecę pistolecik, przeciez nawet samemu mozna sobie przekluc, samemu nawet gwoździem jak ktos chce
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1821 |
Raczkowanie
|
witam, a ja powiem ze tez w pelni popieram kolczykowanie nosa pistoletem. Nie wiem jak mają inni po igle, ale ja mialam albo źle przebity, albo nie wiem. Przebijałam w salonie piercingu rok temu, mialam ten kokczyk przez ok miesiac, w ogole nie chcial się goic, najpierw mialam srebrny , potem probowalam ze stali potem zloty - nic, wciaz nochal bolal, ciekło jakies osocze z krwią. Masakra.. wYCIAGNELAM GO I myslalam ze juz sobie nigdy ne zrobie, ale mnie skusilo ostatnio jak moja siostra co prawda 20 letnia (ja mam 31
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1822 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
po drugie wybieraj świadomie osbe wykonująca piercing-ktoś kto zakłada srebro przy przekłuciu profesjonalistą nie jest po trzecie w miesiąc to nos się nie goi a po czwarte nie rozumiem tej manii grzebania w świeżych ranach-infekcja do załapania na dzien dobry
![]() |
![]() |
#1823 |
Przyczajenie
|
Ja milam przekłuwane w salonie tatuowania i piercingu i mialam wlozony jakiś leczniczzy kolczyk -nie wiem taki dziwny . Ale przeciez jak odpowiednio wysterylizuje sie narzedzia , odkazi i zdezynfekuje ranke to nie zlapie się zakazenia, tylko wszedzie kierowac trzeba się rozumem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1824 |
Raczkowanie
|
ja drugim razem robiłam w Poznaniu w monster tatoo. Wiec badzo profesjonalnym studio i do wybory bylo czym chce przekłuwac. Zdecydowalam się na pistolet. Nie sądze by NAGLE coś zaczęlo dziać się z tym noskiem skoro nadchodzi 10 dzien i nie ma zadnych powodów do obaw, bólu, sączenia, normalnie myje twarz, dezynfekuje co jakiś czas. Opuchlizny zero. Ale za pierwszy razem jak robilam igła, to nos mi tak spuchł ze prawie zakrył mi lewe oko, a babka z studia mowila ze to zejdzie i owszem zeszo ale po dwoch dniach i tak koszmarnie boalo ze szok. Urodzilam dziecko i podczas rodzenia nia mialam takiego bolu jak wtedy i w ogole się nie goilo, piercerka stwierdzila ze widocznie mam uczulenia na ten co mi wsadzila do nosa to potemm zmienila mi na srebro i bylo to samo i potem zloto i to samo. owszem to na pewno dosc dlugo sie goi ale bez przesady zeby przez miesiac nie było ZADNEj poprawy ? Teraz zmienilam kolczyk na złoty i jest super, w ogole nie boli, goi sie swietnie, wczoraj bylam na kontroli bo kazali mi przyjsc pokazac i tez powiedzieli ze super. Pol roku temu robilam u nich kolczyk w pempku i tez extra się zagoilo, u nich tez robilam tatuaz jakis rok temu i stwierdzam z pelna odpwiedzialnoscia ze po ich pracy NIGDY ie mialam problemow z gojeniem się ran. Mają bardzo dobrze wyposazony salon i odpowiednie podejscie do klienta. Ja jestem zadowolona z pistoleciku , mam nazieje ze bedzie ok, skoro do tej pory jest tak super, a mowia ze najgprsze sa pierwsze dwa tygodnie, wiec u mnie mijaja za 4 dni i jest naprawde fajnie. takze sa i przeciwnicy i zwolennicy tej metody -kazdy niech przekłuwa sobie czym chce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1825 |
Raczkowanie
|
Boże, dzieczyny ja nie mogę pojąć tego jak można sobie przebić brew/język/nos/pępek w domu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1826 |
Raczkowanie
|
ja rowniez jestem bardzo przeciwna, ale wiesz ze ludzie mają różne dewiacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1827 |
Przyczajenie
|
Miesiąc temu zrobiłam sobie kolczyka.Śliczny jest i nigdy nie pomyślałabym o tym, żeby go wyjąć nawet na chwilę!
Dziś zostałam przyjęta do nowej pracy -tzn prawie zostałam przyjęta bo jest jeden warunek: kolczyk ma zniknąć;( Powiedzcie czy po miesiącu noszenia kolczyka zostanie mi duża blizna?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1828 |
Konto usunięte
|
nie.
ja nosilam pól roku, a teraz po 3 latach nienoszenia tylko jak się bardzo dokładnie przyjże to widać kropkę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1829 |
Przyczajenie
|
nie radze przebijać pistoletem,bo trudno sie nos goi i można sie żółtaczki przez to nabawić,poza tym na nosie robi sie taki okropny guzek ktory boli i nie można swobodnie wyjmować i wkładać kolczyk...chociaż to nie boli,ale potem nos strasznie ropieje i wgl boli... radze przebijać w studiu piercingu ^^ mimo iż to kosztuje drożej to po pewnym okresie jednak wyjdzie na to,ze to lepsze rozwiazanie,gdzyz zrobi to specjalista specjalną igłą i po specjalnych kursach a nie kosmetyczka która nawet nie ma do tego żadnych uprawnień ... w sumie mówi sie o punktach które mogą sparaliżować twarz,być moze jest to prawdą,ale taka kosmetyczka to nie ma o tym zielonego pojęcia a nos przebije Ci w każdym miejscu jakie bd chciała ... takze jak ktoś chce sobie przebić nos to niech sie powaznie nad tym zastanowi,bo może jednak lepioej troche pieniedzy dołożyć a mieć to juz solidnie zrobione bez niepotrzebnego bólu i komplikacji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1830 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:08.