Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz. XVII - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybierasz tytuł dla XVIII części wątku mam wrześniowo-październikowych?
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 3 6,25%
Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają 0 0%
Porody się zbliżają, więc mamuśki okna obmywają 1 2,08%
Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? 19 39,58%
Mówi mama do malucha: "Wyłaź wreszcie z mego brzucha" 7 14,58%
Łóżeczko, wózek już czekają, a maluchy w brzuchach zwlekają 1 2,08%
Zbudyniałe wszystkie matki modlą się o poród gładki 7 14,58%
Wody chlusną, skurcze brzucha, chcę zobaczyć już malucha! 10 20,83%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-19, 15:28   #1801
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz. XVII

Właśnie robię plan porodu

Do czego na salach porodowych służą linki i drabinki?
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 15:29   #1802
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz. XVII

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Ależ mnie dziś boli podbrzusze. Ewka mi chyba coś tam na dole masakruje. Serio całą ciążę nie miałam takich dolegliwości a dziś chwilami nie mogę zrobić kroku- gwałtownie coś mnie zaczyna kłuć
mam dzisiaj to samo już się wystrachałam, że skurcze

mój plan porodu już leży wydrukowany

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 15:30   #1803
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość

drabinki do.przysiadow itp cwiczen a linki nie mam zielonego pojecia

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 15:30   #1804
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

mój plan porodu już leży wydrukowany
Kobieto, ty naprawdę jesteś zeschizowana Położna na SR powiedziała, że skurczy porodowych nie da się z niczym pomylić. Niech ten twój chłop już przyjedzie, to się uspokoisz

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 15:33   #1805
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Ja tak miałam wczoraj wieczorem, wstałam i od razu mnie zgięło i musiałąm usiąść od razu z powrotem
Cytat:
Te nasze maluchy się najwyraźniej sprzysięgły przeciwko nam

kaśka jak przyjdą skurcze to ich nie pomylisz z niczym
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 15:33   #1806
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Kobieto, ty naprawdę jesteś zeschizowana Położna na SR powiedziała, że skurczy porodowych nie da się z niczym pomylić. Niech ten twój chłop już przyjedzie, to się uspokoisz
no co ja poradzę, że panikuję

Stary 2013-08-19, 15:33   #1807
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:

jedno i drugie raczej do podciągania na skurczach
u mnie nie było ani drabinki ani liny, ramiona tż musiały mnie dźwigać jak skakałam w powietrze
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 15:33   #1808
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
hahaha w ramach załamki dotyczącej wagi, kupiłam 5 kg ziemniaków i tak dziś będą domowe frytki z nugetsami rybnymi, surówka, jutro placki ziemniaczane z sosem węgierskim i tak myśle co mam jeszcze zjeść czego później nie rusze ze względu na KP i dietę...

a to foto - motywacja
jakie foto
a z tą listą rzecz do zjedzenia to jest to dobry pomysł!!!
ja się muszę najeść placków ziemniaczanych na zapas bo bez nich nie przeżyję i pierogów ruskich koniecznie musimy z mamą nalepić jeszcze!!!!!!

Cytat:
kurde znowu będziemy miały płaskie brzuchy- dziwne
co nie?!!! ja sobie siebie teraz nie umiem wyobrazić że sobie chodzę w swoich dżinach sprzed ciąży i normalnie sobie buty zapinam skulona w kłębek w ogóle spania bez budzenia się na przekręcanie sobie tak samo nie umiem wyobrazić na dzień dzisiejszy i tego że mogę sobie podskakiwać, biegać i w ogóle noooooo

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
jak dzwoniłam to położna potwierdziła, że to pacior i tak, miałam wymaz z pochwy i odbytu. jestem normalnie załamana, siedzę zaryczana może jutro uda się porozmawiać z ginem, bo podejrzewam, że tylko on jest w stanie mnie uspokoić....
hej! wiele osób to ma i po podaniu leku będzie luzik nie ma się czym martwić
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 15:33   #1809
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
hehe dokładnie
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 15:35   #1810
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
drabinki do.przysiadow itp cwiczen a linki nie mam zielonego pojecia

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
czarny humorek moni: zeby sie wieszac

mam patent na przesuwanie sie po lozku w nocy - dluga satynowa koszula samo sunie

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2013-08-19 o 15:36
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 15:35   #1811
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
ja tam ją rozumiem, bo mam tak samo.
z resztą jak ktoś miał te skurcze przpowiadające, które ewidentnie skurczami były, to mu łatwo mówić, bo wie jak to się odczuwa. a jak u mnie chyba ich nie było, poza tym ćmieniem na @ raz i to też w taki sposób, że raczej delikatniutko bolało, ale raczej ciągle... a jeśli nie, to przerwy były paru sekundowe.
a dodam od siebie, że ostatnio się wydało, że mój chlop to miał wyobrażenie porodu takie jak na amerykańskich filmach. że babkę nagle w pół zgina i lecą taxą pomiędzy samochodami do szpitala, tak na łeb na szyję, potem wpadają zdyszani, a kobita rodzi jeszcze w korytażu czy coś w tym stylu...
Stary 2013-08-19, 15:37   #1812
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
powiem wam, że bardzo się boję co mi powie gin...
będzie dobrze
Cytat:
dziewczyny mój Dawid wykonał kilka tel (mimo, że w pracy ma totalny zakaz rozmawiania przez tel) i dostał właśnie takiego sms: "Poza łazienką mieszkanie jest gotowe do przekazania. Łazienka jest robiona. Dzisiaj zabudowują wannę i robią półkę, jutro zaczynają płytkować." Jeju może się uda... Teraz tylko czekać na środę i trzymać najmocniej na świecie kciuki żeby udało się wynegocjować wycenę, bo nie mamy dodatkowych 20 tys. jakie sobie krzyknęli... 10 damy, bo zostały dodatkowe rzeczy zrobione ale nie 20!!! Dziewczyny błagam trzymajcie kciuki, bo one działają bardzo!!!!
no to mocne kciuki
Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
cześć moje kochane mamusie i dzidziusie
cześć
Cytat:
A ja mam już serdecznie dość...
ja też mam dość. Nie wiedziałam, ze ciąża może tak boleć. Nie wiem jak to moje dziecko już leży. Ale pod cyckami to mnie boli tak, ze dychać nie mogę.
Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
ja również już mam tyle że nie składam bo mąż złoży jak będę w szpitalu
ja mam już złożone.
jestem nienormalna.

mam w domu 28 stopni. masakra. Leje się ze mnie.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 15:38   #1813
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
jak dzwoniłam to położna potwierdziła, że to pacior i tak, miałam wymaz z pochwy i odbytu. jestem normalnie załamana, siedzę zaryczana może jutro uda się porozmawiać z ginem, bo podejrzewam, że tylko on jest w stanie mnie uspokoić....
nie stresuj maluszka, pacior to nie koniec świata, dużo osób ma, grunt że wiesz że go masz, dostaniesz antybiotyk i bedzie git

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Herbatek i wisiołka nie probowałam..z Tz sie nie przytulam bo ostatnimi czasy bardzo mnie boli tam na dole...okna miałam pomyc ale checi brak,podlogi probowałam dzis umyc..probowałam bo szybko sie zniecheciłam..no a spacer stramy sie w miare regularnie zaliczac..

Ide zaraz poszlajac sie po ciuchajkach...Moze jakis zimowy kombinezon wynajde...
Poli może spróbuj herbatkę? 3 pln w sklepie zielarskim, a napewno nie zaszkodzi, nawet na stronie gdzierodzić.pl polecają i to 0,5 l dziennie z 3-4 łyżeczek od 38 tc, a smak jest jak dla mnie neutralny

ciuchajki- good idea -> cel na spacer, ciekawe czy coś wynajdę, bo nigdy nic nie kupiłam
Cytat:
no co ja poradzę, że panikuję
to jest strach przed nieznanym tak sobie ja tłumaczę, że takich skurczy jeszcze nie miałam, więc skąd mam wiedzieć ze to te
Stary 2013-08-19, 15:40   #1814
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość

ja mam już złożone.
jestem nienormalna.
ja mam już wszystko gotowe, nawet torbę spakowaną także chyba jednak jesteśmy normalne
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 15:41   #1815
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość

to jest strach przed nieznanym tak sobie ja tłumaczę, że takich skurczy jeszcze nie miałam, więc skąd mam wiedzieć ze to te
no dokładnie- to moja pierwsza ciąża i nie wiem co jest skurczem, a co nie

Stary 2013-08-19, 15:42   #1816
t_89
Zakorzenienie

Ja tez mam juz dosc, czuje sie okropnie brzydko ;( cellulit mi sie taki zrobil, ze nie wiem chyba w zyciu sie go nie pozbede nawet jak tonami zelu bede se smarowac.
zaraz jade do tz wczoraj poukladalam ubrank ale nie wszystkie zabrane sa ehhhhhhh
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 15:42   #1817
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
co nie?!!! ja sobie siebie teraz nie umiem wyobrazić że sobie chodzę w swoich dżinach sprzed ciąży i normalnie sobie buty zapinam skulona w kłębek w ogóle spania bez budzenia się na przekręcanie sobie tak samo nie umiem wyobrazić na dzień dzisiejszy i tego że mogę sobie podskakiwać, biegać i w ogóle noooooo
Też tego sobie nie mogę wyobrazić Nie pamiętam jakie to uczucie być bez brzucha
Najbardziej nie mogę się doczekać chyba moich ciuchów sprzed ciąży. Mam nadzieję, że zapne się w spodnie a brzuszek będzie płaski i nie będą się wylewać boczki
O i brakuje mi takiego 'normalnego' seksiku
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 15:42   #1818
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
ja tam ją rozumiem, bo mam tak samo.
z resztą jak ktoś miał te skurcze przpowiadające, które ewidentnie skurczami były, to mu łatwo mówić, bo wie jak to się odczuwa. a jak u mnie chyba ich nie było, poza tym ćmieniem na @ raz i to też w taki sposób, że raczej delikatniutko bolało, ale raczej ciągle... a jeśli nie, to przerwy były paru sekundowe.
a dodam od siebie, że ostatnio się wydało, że mój chlop to miał wyobrażenie porodu takie jak na amerykańskich filmach. że babkę nagle w pół zgina i lecą taxą pomiędzy samochodami do szpitala, tak na łeb na szyję, potem wpadają zdyszani, a kobita rodzi jeszcze w korytażu czy coś w tym stylu...
wiesz co, ja nie jestem ekspertem, bo pierwszy poród mam jeszcze przed sobą, ale zawsze mi się zdawało, że kobiety boją się, że poród będzie za bardzo bolał, a nie za mało, że nie zauważą

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 15:44   #1819
t_89
Zakorzenienie

Zamawiam
chyba ten nie
http://allegro.pl/materac-lateks-60x...465756875.html
czy ten
http://allegro.pl/materac-gryka-koko...459282523.html
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 15:44   #1820
Madziuchna27
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy

Stresuję się tym, bo nie miałam w planach porodu w państwowym szpitalu, a w takim układzie nie wiem, czy mnie przyjmą w mojej klinice, jeśli nie zwalczę tego świństwa. To raz. A dwa: to się zastanawiam się, czy w tej mojej klinice też podają ten zastrzyk z antybiotykiem tuż przed porodem
No nic, jutro mam nadzieję się tego dowiem....

Julek jest dla mnie najważniejszy i jego bezpieczeństwo, a nie jakieś moje wymagania a propos komfortu rodzenia....

Poli, z tym, że nie dostałaś teraz recepty to może chodzić o to, że zdania są podzielone co do leczenia paciora w ciąży Niektórzy lekarze praktykują podanie leku właśnie w zastrzyku tuż przed porodem.

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 15:44   #1821
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
ja mam już wszystko gotowe, nawet torbę spakowaną także chyba jednak jesteśmy normalne
a masz posciel w lóżeczku ?

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 15:47   #1822
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
no dokładnie- to moja pierwsza ciąża i nie wiem co jest skurczem, a co nie
no ja mam tak samo, ale dziś ta koleżanka, z którą rozmawiałam próbowała mnie pocieszyć, że ona też się bała o to... no i że w końcu to jak przyszło, że tak ją bolało, że aż ledwo wytrzymywała. no mało to pocieszające, ale raczej trudne do przeoczenia. a ja, pała, pytałam ją ile to trwa, bo słowa długo, krótko to mało są precyzyje.... 2min, 5min, a ta, że 5sekund!

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Cytat:
wiesz co, ja nie jestem ekspertem, bo pierwszy poród mam jeszcze przed sobą, ale zawsze mi się zdawało, że kobiety boją się, że poród będzie za bardzo bolał, a nie za mało, że nie zauważą
znaczy, tego, ze bardzo to tez sie boje. ale boje sie bardziej tego, że sie nie skapne, że to jest to. bo w sumie to ja chyba nie wiem co to skurcz jest.
Stary 2013-08-19, 15:47   #1823
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
ona mi ciągle teraz zmawia, że ja właśnie popełniam jej błędy tylko tego nie widzę
przepraszam Cię, ale naprawdę Twoja matka to jest jakaś chyba nienormalna :| przepraszam ale inaczej nie da się tego opisać, wiem że to Twoja mama itd. ale żeby takie rzeczy Ci pisać??? jak ona w ogóle może?? też bym na Twoim miejscu poczuła się fatalnie, ale nie wyobrażam sobie żeby tak moja mama do mnie powiedziała :| jestem w mega szoku, ale Ciebie proszę zebys się nie denerwowała chociaż wiem że łatwo powiedzieć, jednak nie powinnaś się teraz stresować głowa do góry rób jak uważasz inie słuchaj tych 'CENNYCH' rad Twojej mamy bo są do d.u.p.y. :|
angelikada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 15:47   #1824
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
jedno i drugie raczej do podciągania na skurczach
D
No u mnie też nie było dlatego się zastanawiam do czego to.Plan napisany
Stary 2013-08-19, 15:51   #1825
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Też tego sobie nie mogę wyobrazić Nie pamiętam jakie to uczucie być bez brzucha
Najbardziej nie mogę się doczekać chyba moich ciuchów sprzed ciąży. Mam nadzieję, że zapne się w spodnie a brzuszek będzie płaski i nie będą się wylewać boczki
O i brakuje mi takiego 'normalnego' seksiku
mi teeeeeż chcę pląsać po łóżku jak lekka nimfa a nie jak foka, której przydałby się podnośnik żeby do pionu ją postawić
byłam też z ciekawości obczaić jesienne kolekcje ciuchów w sklepach i parę mi się spodobało i chętnie bym przygarnęła już conieco ale trochę sobie nie poprzymierzam w obecnym stanie
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 15:52   #1826
Asiek84
Wtajemniczenie

hej

po wizycie ok, pozamykana na wszystkie spusty jestem, młody dupką do dołu siedzi, gin sprawdził moje wody i AFI- 14 ulżyło mi bardzo... na kolejnej wizycie pomierzy mi dokładniej młodego, wiec wagi nie znam... dostałam skierowania na te wszystkie paciory...

kurcze jakaś praktykantka była podczas badania i tak sie ginek zagalopował że zapomniał o niej, głupio mu było i się mnie w trakcie pyta czy ta pani może zostać, a stała od tej strony co on i obserwowała, więc mu powiedziałam że teraz to już mi to obojętne a skoro już i tak jest to niech zostanie...

Ladanku strasznie mi przykro że Twoja matka ma takie schizy, nie powinna nigdy tak mówić... ważne że masz wsparcie w D, a teściowie myślę że tym że Was przyjmą na jakiś czas w żaden sposób nie wpłyną na Ciebie i Twoje życiowe decyzje...

Makrela czekamy na dzidzię
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 15:52   #1827
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
mmmm brzmi pysznie, będę musiała spróbować

myślę, ze powinnaś przejść się do internisty zeby Cię przebadał

kochana byłam w piątek i od piątku jestem na inhalacjach 4 razy dziennie po 2 lub 3 różne także się inhaluje zaraz robie kolejne po rannym ataku jeszcze się zdrzemnęłam trochę zrobiłam inhalacje i jakos tak troszkę lepiej, daje sobie czas do środy i wtedy zadzwonię do lekarza jeszcze raz i spytam co robić, generalnie na inhalacjach zawsze to dłużej trwa, a antybiotyk mi przepisał w razie W no wiec zobaczymy mam nadzieje ze się wyciszy bo antybiotyk i by szybko pomógł ale bardziej zaszkodzi malutkiej przynajmniej ja tak mysle..
angelikada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 15:54   #1828
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Plan porodu
Szanowni Państwo,

Napisałam ten Pan Porodu, by przekazać Państwu moje oczekiwania związane z porodem. Będę wdzięczna, jeśli sprawując opiekę nade mną i moim dzieckiem weźmiecie ten plan pod uwagę. Rozumiem, że podczas porodu może okazać się, że niektórych punktów z mojego Panu Porodu nie można zrealizować. W takiej sytuacji chciałabym prosić o pełną informację i mieć możliwość analizy sytuacji i podejmowania decyzji.

Podstawowe dane
Imię i nazwisko:
Termin porodu: 20.09.2013☠

Osoba towarzysząca/osoby obecne podczas porodu

Zależy mi, aby mojej osobie towarzyszącej udzielano informacji o postępie porodu.
Wyrażam zgodę na obecność studentów/tek położnictwa i medycyny.

Przygotowanie do porodu
Proszę, aby przy przyjęciu do porodu wykonano mi lewatywę.
Wyrażam zgodę na założenie wenflonu przy przyjęciu do szpitala.

Poród
Zależy mi na pełnej i bieżącej informacji o postępie porodu.
Zgadzam sie na podanie oksytocyny, przebicie pęcherza i stałe monitorowanie KTG, gdy moja sytuacja będzie tego wymagała, po uprzednim wyjaśnieniu mi powodów zastosowania tych interwencji.
Proszę pozwolić mi na swobodne wydawanie dźwięków i/lub krzyku podczas porodu.
Chciałabym móc złagodzić ból w trakcie porodu.
Chciałabym pić w trakcie porodu.
Nie wyrażam zgody na masaż szyjki macicy i wyciskanie dziecka z brzucha („chwyt Kristellera”).

Pierwszy okres porodu
Chciałabym mieć swobodę poruszanie się w pierwszym okresie porodu.
Chciałabym mieć możliwość korzystania z wanny/prysznica.
Chciałabym mieć możliwość korzystania ze sprzętów takich, jak drabinka, materac, worek sako.
Jeżeli zaistnieje konieczność podania mi kroplówki lub monitorowania stanu dziecka, chciałabym zachować możliwość poruszania się i przyjmowania dowolnej pozycji.

Drugi okres porodu
Chciałabym rodzić do wody.
Chciałabym mieć możliwość wyboru pozycji w drugim okresie porodu.
Proszę o instruowanie mnie w trakcie parcia.
Chciałabym, jeśli poród do wody będzie niemożliy, skorzystać ze stołka porodowego

Łagodzenie bólu porodowego
Chciałabym móc skorzystać ze znieczulenia zewnątrzoponowego.

Nacięcie/ochrona krocza
Proszę o miejscowe znieczulenie przy zszywaniu krocza.

Po porodzie
Nie wyrażam zgody na robienie zdjęcia mojemu dziecka podczas ważenia, zwłaszcza z użyciem lampy błyskowej.
Chciałabym od razu po porodzie dowiedzieć się, ile waży i mierzy moje dziecko.
Na oddziale położniczym
Chciałabym, jeśli odzyskam siły,aby dziecko było ze mną w pokoju w ciągu dnia, a w nocy na sali noworodkowej.
Chciałabym zostać dokładnie poinstruowana, jak mam przewijać i kąpać dziecko.

Szczepienia
Zgadzam się na szczepienie dziecka.
Stary 2013-08-19, 15:57   #1829
Asiek84
Wtajemniczenie

idę jakiś obiad robić...

aaaaaa przytyłam przez 5 tygodni aż 3 kg
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 15:57   #1830
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Powiedzcie mi co kupujecie do gondoli?
- Podusia + kołderka?
- Śpiworek?

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości