|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybierasz tytuł dla XVIII części wątku mam wrześniowo-październikowych? | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
3 | 6,25% |
| Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają |
|
0 | 0% |
| Porody się zbliżają, więc mamuśki okna obmywają |
|
1 | 2,08% |
| Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? |
|
19 | 39,58% |
| Mówi mama do malucha: "Wyłaź wreszcie z mego brzucha" |
|
7 | 14,58% |
| Łóżeczko, wózek już czekają, a maluchy w brzuchach zwlekają |
|
1 | 2,08% |
| Zbudyniałe wszystkie matki modlą się o poród gładki |
|
7 | 14,58% |
| Wody chlusną, skurcze brzucha, chcę zobaczyć już malucha! |
|
10 | 20,83% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 |
|
BAN stały
|
Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz. XVII
Właśnie robię plan porodu
Do czego na salach porodowych służą linki i drabinki? |
|
|
|
#1802 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz. XVII
Cytat:
![]() mój plan porodu już leży wydrukowany
|
|
#1803 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kaśka jak przyjdą skurcze to ich nie pomylisz z niczym
|
|
|
|
|
#1806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no co ja poradzę, że panikuję
|
|
#1807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie nie było ani drabinki ani liny, ramiona tż musiały mnie dźwigać jak skakałam w powietrze
|
|
|
|
|
#1808 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z tą listą rzecz do zjedzenia to jest to dobry pomysł!!! ja się muszę najeść placków ziemniaczanych na zapas bo bez nich nie przeżyję i pierogów ruskich koniecznie musimy z mamą nalepić jeszcze!!!!!! co nie?!!! ja sobie siebie teraz nie umiem wyobrazić że sobie chodzę w swoich dżinach sprzed ciąży i normalnie sobie buty zapinam skulona w kłębek w ogóle spania bez budzenia się na przekręcanie sobie tak samo nie umiem wyobrazić na dzień dzisiejszy i tego że mogę sobie podskakiwać, biegać i w ogóle noooooo ![]() Cytat:
nie ma się czym martwić
|
|
#1809 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1810 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013
Cytat:
![]() ![]() ![]() mam patent na przesuwanie sie po lozku w nocy - dluga satynowa koszula samo sunie
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2013-08-19 o 15:36 |
|
|
|
|
#1811 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
z resztą jak ktoś miał te skurcze przpowiadające, które ewidentnie skurczami były, to mu łatwo mówić, bo wie jak to się odczuwa. a jak u mnie chyba ich nie było, poza tym ćmieniem na @ raz i to też w taki sposób, że raczej delikatniutko bolało, ale raczej ciągle... a jeśli nie, to przerwy były paru sekundowe. a dodam od siebie, że ostatnio się wydało, że mój chlop to miał wyobrażenie porodu takie jak na amerykańskich filmach. że babkę nagle w pół zgina i lecą taxą pomiędzy samochodami do szpitala, tak na łeb na szyję, potem wpadają zdyszani, a kobita rodzi jeszcze w korytażu czy coś w tym stylu...
|
|
|
#1812 | ||
|
Zakorzenienie
|
będzie dobrze
Cytat:
![]() cześć ja też mam dość. Nie wiedziałam, ze ciąża może tak boleć. Nie wiem jak to moje dziecko już leży. Ale pod cyckami to mnie boli tak, ze dychać nie mogę. Cytat:
![]() ![]() jestem nienormalna. mam w domu 28 stopni. masakra. Leje się ze mnie.
|
|
#1813 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ciuchajki- good idea -> cel na spacer, ciekawe czy coś wynajdę, bo nigdy nic nie kupiłam to jest strach przed nieznanym
|
|
|
#1814 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam już wszystko gotowe, nawet torbę spakowaną
także chyba jednak jesteśmy normalne
|
|
|
|
#1815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1816 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez mam juz dosc, czuje sie okropnie brzydko ;( cellulit mi sie taki zrobil, ze nie wiem chyba w zyciu sie go nie pozbede nawet jak tonami zelu bede se smarowac.
zaraz jade do tz wczoraj poukladalam ubrank ale nie wszystkie zabrane sa ehhhhhhh
|
#1817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie pamiętam jakie to uczucie być bez brzucha ![]() Najbardziej nie mogę się doczekać chyba moich ciuchów sprzed ciąży. Mam nadzieję, że zapne się w spodnie a brzuszek będzie płaski i nie będą się wylewać boczki ![]() O i brakuje mi takiego 'normalnego' seksiku
|
|
|
|
|
#1818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1819 |
|
Zakorzenienie
|
Zamawiam
chyba ten nie http://allegro.pl/materac-lateks-60x...465756875.html czy ten http://allegro.pl/materac-gryka-koko...459282523.html
|
#1820 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy
Stresuję się tym, bo nie miałam w planach porodu w państwowym szpitalu, a w takim układzie nie wiem, czy mnie przyjmą w mojej klinice, jeśli nie zwalczę tego świństwa. To raz. A dwa: to się zastanawiam się, czy w tej mojej klinice też podają ten zastrzyk z antybiotykiem tuż przed porodem ![]() No nic, jutro mam nadzieję się tego dowiem.... Julek jest dla mnie najważniejszy i jego bezpieczeństwo, a nie jakieś moje wymagania a propos komfortu rodzenia.... Poli, z tym, że nie dostałaś teraz recepty to może chodzić o to, że zdania są podzielone co do leczenia paciora w ciąży Niektórzy lekarze praktykują podanie leku właśnie w zastrzyku tuż przed porodem.
|
#1821 |
|
Zakorzenienie
|
a masz posciel w lóżeczku ?
|
#1822 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- znaczy, tego, ze bardzo to tez sie boje. ale boje sie bardziej tego, że sie nie skapne, że to jest to. bo w sumie to ja chyba nie wiem co to skurcz jest.
|
|
|
#1823 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1824 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chcę pląsać po łóżku jak lekka nimfa a nie jak foka, której przydałby się podnośnik żeby do pionu ją postawić ![]() byłam też z ciekawości obczaić jesienne kolekcje ciuchów w sklepach i parę mi się spodobało i chętnie bym przygarnęła już conieco ale trochę sobie nie poprzymierzam w obecnym stanie
|
|
#1826 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
po wizycie ok, pozamykana na wszystkie spusty jestem, młody dupką do dołu siedzi, gin sprawdził moje wody i AFI- 14 ulżyło mi bardzo... na kolejnej wizycie pomierzy mi dokładniej młodego, wiec wagi nie znam... dostałam skierowania na te wszystkie paciory...kurcze jakaś praktykantka była podczas badania i tak sie ginek zagalopował że zapomniał o niej, głupio mu było i się mnie w trakcie pyta czy ta pani może zostać, a stała od tej strony co on i obserwowała, więc mu powiedziałam że teraz to już mi to obojętne a skoro już i tak jest to niech zostanie... ![]() Ladanku strasznie mi przykro że Twoja matka ma takie schizy, nie powinna nigdy tak mówić... ważne że masz wsparcie w D, a teściowie myślę że tym że Was przyjmą na jakiś czas w żaden sposób nie wpłyną na Ciebie i Twoje życiowe decyzje... Makrela czekamy na dzidzię
|
|
|
|
#1827 |
|
Wtajemniczenie
|
kochana byłam w piątek i od piątku jestem na inhalacjach 4 razy dziennie po 2 lub 3 różne także się inhaluje zaraz robie kolejne po rannym ataku jeszcze się zdrzemnęłam trochę zrobiłam inhalacje i jakos tak troszkę lepiej, daje sobie czas do środy i wtedy zadzwonię do lekarza jeszcze raz i spytam co robić, generalnie na inhalacjach zawsze to dłużej trwa, a antybiotyk mi przepisał w razie W no wiec zobaczymy mam nadzieje ze się wyciszy bo antybiotyk i by szybko pomógł ale bardziej zaszkodzi malutkiej przynajmniej ja tak mysle..
|
|
|
|
#1828 |
|
BAN stały
|
Plan porodu
Szanowni Państwo, Napisałam ten Pan Porodu, by przekazać Państwu moje oczekiwania związane z porodem. Będę wdzięczna, jeśli sprawując opiekę nade mną i moim dzieckiem weźmiecie ten plan pod uwagę. Rozumiem, że podczas porodu może okazać się, że niektórych punktów z mojego Panu Porodu nie można zrealizować. W takiej sytuacji chciałabym prosić o pełną informację i mieć możliwość analizy sytuacji i podejmowania decyzji. Podstawowe dane Imię i nazwisko: Termin porodu: 20.09.2013☠ Osoba towarzysząca/osoby obecne podczas porodu Zależy mi, aby mojej osobie towarzyszącej udzielano informacji o postępie porodu. Wyrażam zgodę na obecność studentów/tek położnictwa i medycyny. Przygotowanie do porodu Proszę, aby przy przyjęciu do porodu wykonano mi lewatywę. Wyrażam zgodę na założenie wenflonu przy przyjęciu do szpitala. Poród Zależy mi na pełnej i bieżącej informacji o postępie porodu. Zgadzam sie na podanie oksytocyny, przebicie pęcherza i stałe monitorowanie KTG, gdy moja sytuacja będzie tego wymagała, po uprzednim wyjaśnieniu mi powodów zastosowania tych interwencji. Proszę pozwolić mi na swobodne wydawanie dźwięków i/lub krzyku podczas porodu. Chciałabym móc złagodzić ból w trakcie porodu. Chciałabym pić w trakcie porodu. Nie wyrażam zgody na masaż szyjki macicy i wyciskanie dziecka z brzucha („chwyt Kristellera”). Pierwszy okres porodu Chciałabym mieć swobodę poruszanie się w pierwszym okresie porodu. Chciałabym mieć możliwość korzystania z wanny/prysznica. Chciałabym mieć możliwość korzystania ze sprzętów takich, jak drabinka, materac, worek sako. Jeżeli zaistnieje konieczność podania mi kroplówki lub monitorowania stanu dziecka, chciałabym zachować możliwość poruszania się i przyjmowania dowolnej pozycji. Drugi okres porodu Chciałabym rodzić do wody. Chciałabym mieć możliwość wyboru pozycji w drugim okresie porodu. Proszę o instruowanie mnie w trakcie parcia. Chciałabym, jeśli poród do wody będzie niemożliy, skorzystać ze stołka porodowego Łagodzenie bólu porodowego Chciałabym móc skorzystać ze znieczulenia zewnątrzoponowego. Nacięcie/ochrona krocza Proszę o miejscowe znieczulenie przy zszywaniu krocza. Po porodzie Nie wyrażam zgody na robienie zdjęcia mojemu dziecka podczas ważenia, zwłaszcza z użyciem lampy błyskowej. Chciałabym od razu po porodzie dowiedzieć się, ile waży i mierzy moje dziecko. Na oddziale położniczym Chciałabym, jeśli odzyskam siły,aby dziecko było ze mną w pokoju w ciągu dnia, a w nocy na sali noworodkowej. Chciałabym zostać dokładnie poinstruowana, jak mam przewijać i kąpać dziecko. Szczepienia Zgadzam się na szczepienie dziecka. |
|
|
|
#1829 |
|
Wtajemniczenie
|
idę jakiś obiad robić...
aaaaaa przytyłam przez 5 tygodni aż 3 kg
|
|
|
|
#1830 |
|
Wtajemniczenie
|
Powiedzcie mi co kupujecie do gondoli?
- Podusia + kołderka? - Śpiworek?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:28.

[/RIGHT]

i tak, miałam wymaz z pochwy i odbytu. jestem normalnie załamana, siedzę zaryczana
nie ma się czym martwić