|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1802 |
Zakorzenienie
|
#1803 |
Zadomowienie
|
Co do spania to tak jak mówiłam, mój pierworodny spał na początku w rożku i pierwsze tygodnie często w wózeczku. Potem pod kołderką (kołderka wkładana pod paszki, a końce czasem pod materacyk)jak było ciepło to przykrywałam kocykiem. Nigdy się nie odkopywał z niej ani sie nią nie nakrył. Teraz to co innego, ledwo go przykryje to nawet przez sen krzyczy że kołderka ma puścić Ajusia
![]() ![]() Do spiworków mam uraz, pamiętam je z dzieciństwa. Szczerze ich nienawidziłam i myślę że mojemu dziecku też by się to nie spodobało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1804 |
Raczkowanie
|
jest tego mnóstwo na allegro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1805 |
Zakorzenienie
|
znalazłam fotkę tego ""cuda" nie wiem jak Wam ale mi się kojarzy z blenderem do koktajli...
#1806 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, ale gonicie...... wyszlam w poludnie, wracam a tu 6 czy 7 stron do nadrobienia. Wybaczcie, ale nie bede cytowac, bo juz nie pamietam co czytalam
![]() Ja wrocilam z zakupow, kupilam dla siebie leginnsy takie jak chcialam i kurtke na jesien/zime, zeby nie byla ciasna. No i w Realu jest promocja na body z dlugim i krotkim rekawkiem, rozne rozmiary po 4,99 i 5,99 , naprawde fajne , dobre jakosciowo i baaardzo rozne wzory i kolory, wiec polecam. |
![]() ![]() |
![]() |
#1807 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1808 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeszcze wirować powinno Edytowane przez lidkaa82 Czas edycji: 2013-09-20 o 17:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1809 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1810 |
Zadomowienie
|
Hahahah..... ja juz o tym slyszalam, ale jakos ciezko mi sobie wyobrazic, zeby umyc w tym dziecko.... to tak, jakbysmy my zamiast do wanny czy pod prysznic wchodzily do waskiego wiadra sie myc, masakra jakas....
Edytowane przez Le La Czas edycji: 2013-09-20 o 17:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#1811 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ha ha ha, no dokłanie... zobaczcie na zdjęcie tego malucha... on wygląda jakby się ledwo w to mieścił... nóżki mu się poplątały... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1812 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie to dziecko wygląda jak jakiś okaz w słoju z formaliną w jakims muzeum.... ![]()
![]() |
#1813 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1814 |
Raczkowanie
|
no faktycznie coś w tym jest... a widziałyście takie materacyki? właśnie się natchnęłam na takie coś... że niby zapobiegają śmierci łóżeczkowej...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1815 |
Zakorzenienie
|
nie widziałam- jakoś jestem sceptycznie nastawiona do takich rzeczy... mi to śmierdzi wyciąganiem z ludzi kasy bo z tego co wiem przyczyny nagłej śmierci łóżeczkowej nie są do końca znane i zbadane...
![]() ![]() Edytowane przez magnusia Czas edycji: 2013-09-20 o 17:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#1816 |
Rozeznanie
|
poczytałam o tym przełamaniu na necie, bo dalej nie wiedziałam o co w tym chodzi i jestem przerażona. Jak można w takie coś wierzyć i jeszcze to praktykować??? I jak można niemowlaka oddać w ręce jakiś naciągaczek/przełamaczek/nastawiaczek
![]() co do tego wiaderka heheh dla mnie to kolejny przykład na biznes, biznes, biznes ![]() ![]() bo trzeba mieć naprawdę talent żeby zwykłe wiadro warte pewnie z 5zł wciskać ludziom za ponad 80zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1817 |
Zadomowienie
|
marieee mi lekarka pozwoliła brać rutinoscorbin (ale nie podróby, bo już rutinoscorvit jest be w ciąży)
mezaga padłam z fotki PawMaj13 mam podobne powody do SR (szczególnie to ostatnie, żeby mąż się dowiedział WSZYSTKIEGO, a nie że ja mu coś wymyślam). choć fakt, że u nas chyba na wszystkie zajęcia się chodzi razem (a przynajmniej ja mam taki zamiar ![]() pilotka86 dobrze, że poszłaś do tego kardiologa, oby już się Tobą zajął odpowiednio ![]() a żywiec zdrój to jest woda źródlana, więc takie same właściwości jak kranówa (czuję się jeszcze ciągle przez to oszukana ![]() Senira, te ciuszki to jak do chrztu wyglądają, słodziaki zonaTomaszka a mój to miał chyba plan, żeby samemu zostać w domu a mnie do pracy wysłać wcześniej, jak miałam w pracy lepszą sytuację, ale teraz trochę się mi zepsuło finansowo (cięcia) a on awansował, więc na szczęście temat upadł ![]() ![]() ![]() J0zefina ja wiem z tymi pogrzebami, ale emocje są zawsze a pożegnanie to jeden z etapow wychodzenia z żałoby, więc jak się tego odpowiednio nie zrobi potem te emocje mogą wrócić. i przecież nikogo nie oceniam, tylko ja bym się nie mogła nie pożegnać ![]() co do szpilek, to brak słów i ciemnogród,a całowanie... nie wiem, czy powinno się takie tematy poruszać, ale w domach pogrzebowych przygotowują tak ciało że bardziej zaszkodzą bakterie od innych całujących niż od zmarłego ![]() isia4891 ja nie mam nawet jednej setnej Twoich sił i wszystko odłogiem leży od kilku dni (tyle co na bieżąco coś gotuję i sprzątam,ale pobieżnie) perfuzja ![]() ![]() ![]() --- co do internetu to też głosuję za UPC, ale dom nie nie dociągnęli więc mam jakieś radiowe... zalety przedmieść ![]() Magdalennas to był artykuł z faktu, dla nich "do góry nogami" pewnie znaczy to samo co z artykułu Mezagi ![]() souris5 ![]() prenalen dziewczyny tu polecaja chyba od miesiąca, moja lekarka pochwaliła wybór) tak że przy okazji dziękuję za dobrą radę ![]() co do pierścionków, to palce mogą zacząć puchnąć w nocy, albo coś, też o tym słyszałam, ale ja obrączkę zakładam tylko na wyjście z domu (bo mi i przed ciążą czasem wieczorem puchły), a że głównie tu siedzę, to sobie leży. jak nie założę, to pójdzie na łańcuszek ![]() Negrid to może zagroźcie teściowej, że i jej zmienicie imię i będziecie do niej mówić "teściowo-Lucyno" czy jeszcze jakoś, co jej się nie spodoba, może zrozumie? a co SR to na najmniejszą uwagę mój argument jest taki- "to za moje pieniądze ze składek, więc szkoda nie skorzystać"- może i u Ciebie podziała u mnie imię zostało przyjęte bez echa (nie wiem, jak u teściów), więc wielkie uff, bo moja mama też potrafi takimi uwagami popsuć trochę krwi marieee u mnie częściej niż smak działa na dziecko zmiana temperatur (np. ciepła woda w kąpieli albo zimne picie jak jest gorąco). kciuki, żeby się ruszyło ![]() Bella, upadly_aniol00 zupelnie nie rozumiem tego przelamania, mimo tłumaczeń te kubełki nadal mnie nie przekonują, szczególnie dla noworodków... potem kto wie, ale czy nie lepiej zwykła wyższa miska 10 razy tańsza? i czy tylko mi się wydaje, że mam deja vu, czy może już o tym była mowa? ![]() jestem na bieżąco (chyba) hurra! (i nieważne, że tam zostały 3 strony, zaraz do nich wrócę) zapomniałam jeszcze sie Wam pochwalić, że mam już prawie pół kilo dzidziusia (dokładnie 490 g) co prawda wg informacji z pierwszej strony to jest poniżej tego średniego, 50 centyla, ale powyżej 10, więc już nie narzekam ![]()
#1818 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
widziałam taką za 800 zł z tommee tippee... kurcze strasznie drogie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1819 |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Elektroniczną nianię kupię. Detektor oddechu nie, o ile nie bedzie wskazań. Bo i ile ma to sens przy wczesniaku czy dziecku z problemami oddechowymi, to przy zdrowym dziecku jest chyba tylko wyciągniem kasy od rodziców.
Edytowane przez perfuzja Czas edycji: 2013-09-20 o 18:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#1820 |
Zadomowienie
|
hej
![]() ja po usg, wszystko w jak najlepszym porządku, na swoim miejscu, dzieciaczek waży 346g, wg. usg jest teraz 3 dni młodszy. Ogólnie wszystko ładnie, pięknie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1821 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1822 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() nie wiem czy kupię zwykłą nianię bo mamy taaaaaakie apartamenty, że raczej nie jest potrzebna ![]()
![]() |
#1823 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1824 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() teraz zobaczyłam, że ma TP w moje imieniny ![]()
![]() |
#1825 | |
Rozeznanie
|
jak dla mnie ta cała panika co do śmierci łóżeczkowej jest klejnym przykładem wyciągania kasy od rodziców zdrowych dzieci tzn zachęcania do kupna monitorów oddechu. Co innego dzieci chore na poważne zaburzenia oddychania i pod respiratorem, gdzie monitor oddechu może się przydać, chociaż respirator jak się odłączy to automatycznie włącza się alarm.
Dorośli też umierają we śnie i też nie wiadomo dlaczego. Moja znajoma zakupiła monitor oddechu, elektryczną nianię i kamerkę która działa też w nocy i do kilkuset metrów. Jak kogoś stać i jest go w stanie uspokoić to ok, takie urządzenia (jak kamerka) mogą przydać się w dużym, piętrowym domu gdzie kuchnia np jest na innym poziomie. Ja zakupię a raczej dostanę nianię. Cytat:
tajeczka gratuluję! Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2013-09-20 o 18:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1826 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1827 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1828 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
w tym co mówisz jest dużo racji, no i właśnie o taki głos rozsądku chodziło ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1829 | |||
Gang Iren
|
Cytat:
Osobiscie nie wyobrazam sobie jak mozna dobrze dziecko w tym umyc ![]() Cytat:
Mysle,ze jesli dziecko jest zdrowe to nie ma potrzeby uzywania detektora (a jesli ktos sie zdecyduje to kiedys mozna bylo sobie od podatku odliczyc jako sprzet ratujacy zycie,moze teraz tez to jest?). Rozwaze kupno zwyklej niani. Cytat:
![]()
![]() |
#1830 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no jasne, że nei zaszkodzi- zawsze można się czegoś dowiedzieć albo ochłonąć z paniki ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:01.