|
|||||||
| Notka |
|
| Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Żel do mycia twarzy z trądzikiem
Lepszy od tego garniera 3w1 będzie żel ZiajaMed kuracja antybakteryjna kosztuje około 8 zł,ale kupisz go jedynie w aptece, u mnie jednak się nie sprawdził jak większość żeli,ale niestety mam "specyficzną" cerę, z tych których ja używałem i nic złego mi nie zrobiły mogę Ci polecić iwostin purritin,żele z sylveco oraz z fitomedu. Jednak sam żel i tonik nie wyleczy Ci trądziku,więc najlepiej by było jakbyś poszedł z tym do dermatologa
|
|
|
|
#1802 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Mam problem z trądzikiem!!
Stosuję Isoderm od prawie dwóch tygodni. Zbyt krótko pewnie by stwierdzić czy będzie niósł ze sobą jakieś skutki uboczne. Narazie zauważam tylko :
' + ' - wszystkie dawne krosty znikły po tygodniu od rozpoczęcia kuracji - nie pojawiają się żadne nowe - skóra się nie przetłuszcza, jest sucha i lekka - podkład się lepiej na niej prezentuje i trzyma '- ' - sucha skóra ( w moim przypadku to zaniedbanie wynikające z braku czasu poświęcanego na jej wieczorne nawilżanie), ale faktycznie działanie ma silne i skuteczne, to widac ![]() Kupiłam sobie krem PHARMACERIS z filtrem SPF20 seria A (SKÓRA ALERGICZNA I SUCHA), sprawdza sie dobrze do domowego użytku, NIE POD PODKŁAD, gdyż powoduje błyszczenie ![]() Odezwę się wkrótce. |
|
|
|
#1803 |
|
Przyczajenie
|
Czytałem te forum od dłuższego czasu szukając porad dotyczących walki z trądzikiem. A więc obecnie mam 19 lat a z trądzikiem walczyłem od 12 roku życia bez żadnych efektów. Zaczynało się powoli od jakichś krostek potem zaczęło się czoło, policzki, broda i miejsca nad/pod ustami. Odwiedziłem dwóch dermatologów, jeden stwierdził trądzik drugi zły dobór maszynek do golenia. Był moment że było na prawdę ładnie, wtedy kiedy brałem tabletki. Kiedy skończyłem problem wracał aż do dnia 2 lutego który zapisałem sobie w kalendarzu. Zawsze miałem problem że jak widziałem biały wyprysk to go wyciskałem czy to w szkole, czy na siłowni czy gdziekolwiek gdzie było to możliwe bo po prostu źle się z tym czułem. Stosowałem różnego rodzaju maści differin,davercin i jakieś złuszczające zabiegi kwasami i nic nie pomagało. Ale dokładnie 5 dni temu stwierdziłem że NIE DOTKNE TWARZY i nie rusze żadnej krostki. Koleżanka poleciła mi BENZACNE, kupiłem ten oto preparat 10% z tego co poleciła mi Pani w aptece. Używałem tego do wysuszania krostek na zmianę z zwykłą pastą do zębów. Jeśli krostka była już zaszuszona stosowałem ANTISEPTIC CREAM od HIMALAYA który ładnie goił i skóra wyglądała lepiej. Nakładałem cienką warstwę podczas dnia. Były dalej pojedyncze wypryski które w pewnym momencie mnie odciągneły i chciałem wycisnąc ale sie powstrzymałem co było chyba kluczem do sukcesu. Wydaje mi się że skóra sie oczyszczała z źle wycisniętych pryszczy. Na już gojące się miejsca stosuje tribiotic który ma jeszcze bardziej wygoić te miejsca a z tego co wiem działa antybakteryjnie. Więc jeśli się to komuś przyda to nawet jeśli coś wyskoczy to lepiej się z tym przemęczyc kilka dni i żeby zniknęło niż za tydzień miec powtórkę bo jednak bakterie zostają i dalej powodują wysyp. Moja propozycja dla wszystkich którzy mają z tym problem. Nie wyciskajcie pod żadnym pozorem a efekt przyjdzie. Dziękuje za pomoc wszystkim którzy udzielili mi cennych rad na temat maści i różnych porad pomagających wyleczyć moją buźkę. Pozdrawiam i życzę powodzenia innym
|
|
|
|
#1804 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Trądzik- wątek ogólny, porady, pielęgnacja
Witam Was dziewczyny
![]() Zapraszam do śledzenia mojego bloga odnośnie walki z trądzikiem: http://pokonajtradzik.blogspot.com/ Borykam się z problemem trądzikowym od ponad 6 lat, mój problem polega głównie na tym, że mój organizm przyzwyczaja się do większości środków/leków, stąd działają one maksymalnie przez 3dni. Stąd moja walka jest ciągła, jednak wiem, jak sobie z nim radzić. Zapraszam na blog. |
|
|
|
#1805 |
|
Raczkowanie
|
Blog prowadzony przez faceta,na pewno zajrzę
|
|
|
|
#1806 |
|
Przyczajenie
|
Jarku Ciebie również witam jak i innych Panów, serdecznie zapraszam. Mam zamiar prowadzić go sumiennie i należycie.
|
|
|
|
#1807 |
|
Przyczajenie
|
Najlepszy preparat na trądzik!
Witam wszystkich!
Mam 16 lat. Od 13 roku życia zmagam się z trądzikiem i wągrami. Raz są małe krostki, raz duże. Ostanio pojawił mi sie stan zapalny. Niestety, kiedy widzę że coś zaczyna sie już dziać- wyciskam. Jest to bardzo nieestetyczne i nie mogłabym tego tak zostawić. Próbowałam dosłownie WSZYSTKIEGO. Żele, toniki, domowe sposoby: soda, cytryna.. to nic nie działało. Jedynie czasem posmarowałam miejsce maścią cynkową i dobrze wysuszało nieprzyjemne krostki, ale to niestety nie wystarczało gdyż problem z trądzikiem wracał. Zrezygnowałam nawet ze słodyczy, ostrych przypraw ale to na nic! Po tym wszystkim zostają mi przebarwienia z którymi nie wiem jak sobie poradzić. Poszukuje dobrego preparatu na trądzik i przebarwienia do suchej skóry. Specjalnie sie tu zarejestrowałam z myślą, że mi pomożecie. Błagam
|
|
|
|
#1808 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Najlepszy preparat na trądzik!
A próbowałaś visaxinum? Po dłuższym stosowaniu nawet mi pomogło, a wstydziłam się kiedyś wyjść z domu.. teraz mam prawie gładką twarz.
Maseczka miodowa też podobno jest dobra ale ja postawiłam na tabletki. |
|
|
|
#1809 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1810 |
|
Przyczajenie
|
Po tygodniu ja już widziałam różnie
jednak najpierw mnie wysypało - to co miało wysypać i zaczęło idealnie schodzić. Po miesiącu twarz była całkiem inna ale jeżeli chcesz je kupić idź do kilku aptek.. niektóre kantują z ceną i przepłacisz.
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1812 |
|
Raczkowanie
|
nie wiem czy tobie pomoże ale mi picie drożdży pomaga! najpierw jest wysyp ale potem jest super
|
#1813 |
|
Raczkowanie
|
Jak dla mnie Brevoxyl jest bezkonkurencyjny. Ostatnio miałam jakiś wysyp niespodzianek na policzkach. Prawdopodobnie po leku lub po kosmetyku. Smarowałam się Brevoxylem co noc i po 3 dniach śladu po pryszczach nie było. Ja przy swojej tłustej cerze zastosowałam terapię szokową- pianka do mycia (apteczka) plus Brevoxyl, żadnego nawilżania. U mnie zdało egzamin, ale jak zaznaczam mam tłustą skórę, nie wiem jak u Ciebie przy suchej będzie. Do tego łykam cynk w tabletkach. Zostały mi tylko zaskórniki na nosie i brodzie, ale z nimi ciężka walka będzie
|
|
|
|
#1814 |
|
Przyczajenie
|
Ja walcze od gimnazjum,jestem w drugiej technikum.3 wizyty u derma-epido,tetrasyl,aknemycin. Na własną rękę - cała seria pharmaceris, iwostin i aktualnie Bioliq,glinki,czerwona,zi elona,różowa,olejki-z czarnuszki,jodłowy,z drzewka herbacianego,dwa kremy na blizny z wyciągiem ze śluzu ślimaka.Nawet ostatnio kupiłam tak chwaloną spiruline.Efekty minimalne albo zerowe.
|
#1815 |
|
Przyczajenie
|
Pewnie już często o tym czytałyście więc przejdę do rzeczy :/ Chodzi o trądzik. Zaczął się pojawiać w połowie 4 klasy, ale dopiero w 6 zaczął mnie wkurzać. Mam pryszcze i tzw. wągry. Znajdują się na czole, obok uszu, na nosie i wokół niego, na brodzie a policzki są w miarę 'okej'. Używałam już wielu rzeczy : benzacne, produktu firmy ziaja, epiduo , Eveline cosmetics pure control Step 3(ale on mi pogorszył) i Step 1 który w miarę mi pomagał ale teraz nie mogę go dostać
byłam u dermatologa ale to też nie pomogło... Może wy mi pomożecie? ![]() Ps: Nie stosuję makijażu. |
|
|
|
#1816 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: "Niezniszczalny trądzik"
Od siebie polecam visaxinum, ponieważ mi pomógł. Fakt na początku miałam tego więcej jednak, każdy dobry środek to powoduje, że wyskoczy co ma wyskoczyć, a potem wszystko ładnie znika. Po miesiącu swojej twarzy poznać nie mogłam!
Dodatkowo jeżeli wstydzisz się tego możesz iść do kosmetycznego i kupić sobie fluid - antybakteryjny są też takie, które mają łagodzić skutki trądziku i je matować. Dodatkowo słońce działa też dobrze. możesz unikać słodyczy.
|
|
|
|
#1817 |
|
Zakorzenienie
|
Sam stosowałem na swojej twarzy wiele specyfików jakieś antybiotyki i kremy do smarowania, picie bratka itp. dopiero [i tutaj uwaga bo wiem że sama nazwa leku działa na niektórych jak płachta na byka] pomógł izotek. Wiem że lek dosyć kontrowersyjny według niektórych osób ale osobiście nie żałuję podjęcia decyzji żeby się nim leczyć częste badania i dość kosztowne leczenie ale w sumie i tak wydałem mniej niż suma wcześniejszych leków.
Możesz poczytać o tym leku na różnych forach, zadać pytania wstępne i porozmawiać z lekarzem czy byś się kwalifikowała. Ewentualnie chociaż nie widząc zdjęcia nie powiem dokładnie ale osobiście fajnie i dobrze działał też tonik z kwasu migdałowego + co 2 tygodnie peeling też z migdała.
And we danced And we cried And we laughed And had a really, really, really good time Take my hand, let's have a blast And remember this moment for the rest of our lives Edytowane przez maacieek Czas edycji: 2014-02-08 o 19:04 |
|
|
|
#1818 |
|
Raczkowanie
|
Na Twoim miejscu zapisałbym się na wizytę do dermatologa,przez bardzo długi czas próbowałem pozbyć się trądziku na własną rękę i nic nie pomagało,od listopada chodze do dermatologa i jest duża poprawa jak na razie,także spróbuj nie musisz od razu wykupywać recept przecież..tylko porozmawiać chociażby o pielęgnacji Twojej twarzy
![]() Co do visaxinum to strata kasy brałem regularnie przez ponad rok,efekty minimalne były, jednak bardzo krótko się utrzymywały..lepiej już kupić sobie herbatkę z bratka,taniej wyjdzie. Słońce na trądzik? Efekty będą,ale tylko chwilowe skóra się wysuszy aż w końcu zacznie produkować więcej sebum przez co problem zamiast znikać tylko się nasili.. |
|
|
|
#1819 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1820 |
|
Zakorzenienie
|
Polecam wizytę u dermatologa bo nie doczytałem żebyś pisała coś na ten temat, może nie ma tego aż tak dużo i uda się to jakoś załatwić. Fajnie na moją tłustą i grubą skórę działał tonik z kwasu migdałowego i peelingi on ma właściwości bakteriobójcze jak dobrze pamiętam więc się goiło i wychodziło mniej i + taki że przebarwienia też poznikały
|
#1821 |
|
Przyczajenie
|
Będzie więcej i coraz więcej, z racji że jest w wieku, kiedy hormony najbardziej dają o sobie znać. Donia, jedyne co Ci mogę powiedzieć to żebyś nie stosowała żadnych tych młodzieżowych środków do czyszczenia podłóg, nie twarzy. Tak jak Ty kiedyś szperałem po forach, a później do apteki/rosmana/supermarketu po ten specyfik i żadnych popraw (jedynie te kilkudniowe). Tak jak i jarek, jestem tego zdania abyś przeszła się do dermatologa, to nie dentysta, żeby się go bać. Inna sprawa, śledź mojego bloga, link do niego znajdziesz parę postów wyżej.
|
#1822 | ||||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- No więc używam GARNIER CZYSTA SKÓRA 3w1 i TONIK CLEAR&SKIN. Wieczorem jeszcze na noc nakładam maść cynkową ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#1823 |
|
Przyczajenie
|
Hm ja ostatnio byłam na ' oczyszczaniu twarzy ' u kosmetyczki. Pozbyła sie wszystkiego z mojej skóry. Po wizycie podała mi kilka porad co robić by nie pogarszać stanu skóry mianowicie
Mam myć twarz żelem do HIGIENY INTYMNEJ. Poleciła mi Lakatacyd <w biedronce można znaleźć> zamiast tych badziewi z Under 20 itd Na przemian z żelem stosować niebieskie mydło antybakteryjne PROTEX I nie dotykać twarzy brudnymi ręcoma Ja dodatkowo co wieczór przemywam twarz mlekiem <widoczna poprawa!> A jak mam takie otwarte ranki po pryszczach to smaruje je sudocreamem i na drugi dzień nie ma już zaczerwienienia i ślad też mniej widoczny. Ale jak stosuję go zbyt często to mam przesuszoną skórę więc radzę uważac. |
|
|
|
#1824 |
|
Przyczajenie
|
Jorgeina, wszystko się zgadza, nawet sudocrem :P
|
#1825 |
|
Przyczajenie
|
Pomoc dla suchej, skłonnej do wyprysków skóry twarzy:(
Witam panie
*Jestem tu nowa więc proszę o wyrozumiałość. Tak wiem, jest wiele takich wątków, ale jednak prosiłabym o pomoc. *A o co proszę? Proszę abyście doradziły mi jak mam dbać o swoją cerę ---> suchą cerę i skłonną do wyprysków... *O to moja "historia" Mam 14 lat. Maluję się regularnie, prawie codziennie bity rok. Czyli podkład, jeśli trzeba (a trzeba) korektor i tusz. Zaczynałam od lekkich podkładów delikatnie kryjących, korektorów. Pryszcze, które wychodziły mi już wcześniej próbowałam zwalczać tonikami i maściami punktowymi z avonu. Raczej nie pomagało mi to, prędzej wysuszało skórę. Teraz używam podkładu również z avonu. *Co robię i jaka jest moja skóra w ostatnim czasie. Ostatnio moja skóra jest okropna. Ciągle wychodzą mi pryszcze, nie schodzą bardzo dłuuugo. Najczęściej je wyciskam, a potem zostają mi czerwone plamy które również baaardzo dłuuugo mi nie schodzą. Do zmywania używam wody i mydła ( tak wiem to najgorsze z możliwych ). Ale właśnie po to piszę byście mi coś poradziły. Ostatnio na moją wysuszoną skórę kupiłam te dwa kremy z Nivea: http://www.nivea.pl/Produkty/Pielegn...KNO-I-UKOJENIE http://www.nivea.pl/Produkty/Pielegn...KNO-I-UKOJENIE Dzięki nim moja skóra nie jest już taka sucha, nie ściąga się jak kiedyś..Używam też toniku z nivea do cery suchej. Moja cera jest okropna.!!! Mam mnóstwo wągrów, głównie na nosie i brodzie, ale nawet na polikach, czole.. Mam blizny po pryszczach.. Błagam pomóżcie nie wiem co robić i jak dobrze oczyszczać i nawilżać skórę?! Jutro idę do dermatologa, ale raczej nic mi nie poradzi. |
|
|
|
#1826 | |
|
Moderator forum
|
Dot.: Pomoc dla suchej, skłonnej do wyprysków skóry twarzy:(
Cytat:
|
|
|
|
|
#1827 |
|
Zadomowienie
|
Hej! Jestem tu pierwszy raz
![]() czy któraś z Was ma długie doświadczenia z Laktocerem, a może zna jakieś odrobinę tańsze tabletki? 4 dyszki to trochę zaporowa cena, skoro nawet na miesiąc nie starczają. Jaki cynk warto jeszcze kupić?
|
#1828 |
|
Rozeznanie
|
Ja brałam Laktocer, była to jednorazowa sprawa zamiast Norma Tabsu. I mam też pytanie z tym związane - lepiej ciągle brać jedne tabletki czy lepiej zmieniać co jakiś czas?
Edytowane przez kaskaa11_11 Czas edycji: 2014-02-09 o 18:31 |
|
|
|
#1829 |
|
BAN stały
|
Juz mam dosc mojej walki z tradzikiem ,uzywam masci epiduo a na nia aknemycin przed nalozeniem masci smaruje grubo balsamem z cetaphilu bo on dobrze nawilża, dziś przyszło mi wyjsc z domu i posmarowałam się poleconym przez pania dermatolog podkladem kryjacym z iwostinu do skory tradzikowej i korektorem z tej samej firmy , noi skóra niby przed chwilą nawilżona a wyglada jak skóra węża lub łuski ryby wrecz ohydnie to wyglada !!!
najchetniej bym ja czymsc zluszczyła ale przy mojej kuracji tetralysalem nie moge robic peelingów ,nie wyjde z domu bez podkladu ale znow skora w podkladzie wyglada przerażajaco doslownie łuski ryby . Co mam zrobic ??Doradzcie cos blagam bo juz sil do mojej buzi nie mam juz tyle kasy na to wszystko wydałam ze juz nie wyrabiam finansowo...No bede rzadziej uzywala masci epiduo aby tak nie wysyszac skóry no ale co mam zrobic z tym naskórkiem złuszczajacym sie ??cala buzia mnie piecze i swedzi (dopiero zaczelam kuracje jest to 3 dzien ale nie moge jej przerwac musze dotrwac min.3,5 msc a jezeli to nie pomoze to chyba sie powiesze )
|
|
|
|
#1830 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Skóra trądzikowa sucha jak WIÓR ,jak walczyc?
No widzisz, musisz to chyba przetrwać. Ja używam od niedawna Diferin i też mnie strasznie złuszczyło, aż koło oczu ;p Jak nakładałam podkład to wszystko mi na wierzch wyłaziło
. No ale dzisiaj mam już 10 dzień zmagań i łuszczenie jest już mniejsze. Dziś nałożyłam sobie maseczkę z Perfekty nawilżającą na 20 minut i po kolejnych 20 minutach nałożę krem mój. Już czuję, że skóra jest o niebo lepsza i co najważniejsze nie jest zaczerwieniona;p A kosztowała mnie ta impreza 1,99 ![]() Mogłabyś sobie zrobić też maseczkę z awokado + jogurt, delikatna maseczka na podrażnienia i nawilża
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:52.

najchetniej bym ja czymsc zluszczyła ale przy mojej kuracji tetralysalem nie moge robic peelingów ,nie wyjde z domu bez podkladu ale znow skora w podkladzie wyglada przerażajaco doslownie łuski ryby . Co mam zrobic ??Doradzcie cos blagam bo juz sil do mojej buzi nie mam juz tyle kasy na to wszystko wydałam ze juz nie wyrabiam finansowo...