|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5
Mój dzieć postanowił dzis nie spac, juz mnie zaczyna bolec to jego wiercenie
Zaraz wyciągne i na dupsko nastrzelam
|
|
|
|
#1802 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1803 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
super że już 6 miesiąc podobnie u mnieMiałam podobną historię autobusową jak studiowałam na śląsku. Tylko to była pani w średnim wieku. Ja zawsze ustępuje miejsca a w tym jednym dniu nie bo po prostu miałam okres (jak zawsze okrutnie bolesny) i nawet siedząc było mi bardzo słabo i też padły epitety, ale nie wstałam zaraz bym sie przewróciła i tak... Lolita super, że już tyle masz. Ja nie mam nic z takich akcesoriów, pare bodziaków i śpioszków tylko. Nastraszyłyście mnie tym śniegiem w Monachium... ja nadal nie mam płaszcza/kurtki A to mi przypomniało, że będziemy mieć wydatek na opony zimowe |
|
|
|
|
#1804 |
|
Zadomowienie
|
Dziecię zaparło się o lewe biodro i z całych swych sporych już całkiem sił wciska mi sie pod prawe zebra. Połozyłam się na lewym boku licząc na zbawienny wpływ grawitacji, ale nie z Antoskiem takie numery. Jak postanowił matce dokuczyć to nie podda się łatwo
|
|
|
|
#1805 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Jestem 2 dni po wypłacie i już wypłata mi się skończyła ( liczę z przelewem na wspólne konto ale mimo wszystko kupe kasy już wydałam ) Byłam dziś na rynku i kupiłam : 3 koszule do karmienia piżamę do spania leginsy spodnie dresowe prześcieradło z froty znów 200 zł poszło Wczoraj zatankowałam samochód , zapłaciłam rachunki zrobiłam mini zakupy + zakupy dla małego oczywiście i zamówienie na allegro za 150zł : mdleje: Kasa po prostu się rozpłynęła Mąż chyba zemdleje jak zobaczy dzisiejsze zakupy ![]() Ale jestem już spokojniejsza bo w sumie do szpitala będę miała większość rzeczy Jeszcze tylko szlafrok zamówię jakiś i ciągle zastanawiam się nad koszulą do porodu ale może jednak coś wygrzebie w domu Edytowane przez upadly_aniol00 Czas edycji: 2013-10-11 o 14:16 |
|
|
|
#1806 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
). Dokupię jeszcze chyba tylko ten na mróz tak jak piszesz, ale to już po porodzie. Skoro termin mam na 8.02 to z dzieciem wyjdę pod koniec lutego więc mrozów już może nie być
|
|
|
#1807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ten pielęgnacyjny to taka forma balsamu,nawilża suchą skóre po kąpieli.
|
|
#1808 |
|
Raczkowanie
|
Nam akurat na styczeń przypada ubezpieczenie samochodu + przegląd
Lolita, masz naprawdę dużo rzeczy! Chociaż powiem Ci, że ja nie zamierzam kupować wielu z nich. Myślę, że jeśli coś będzie potrzebne to po prostu się dokupi, czy na all czy w sklepie, aptece. Po co Ci np krople na kolkę? Może Lenka będzie bezkolkowa (czego oczywiście Ci życzę Więc wzięłam sobie jej radę do serca i kupuję tylko te rzeczy, które wydają mi się niezbędne.
|
#1809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wiesz najważniejszy jest twój spokój i harmonia...skoro czujesz że musisz kupić to musisz, po co masz się denerwować i ciągle myśleć o tym że jeszcze tego i tego nie masz...no spokój i harmonia najważniejsza
|
|
#1810 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak wracam z zakupów to pyta tylko " ile ? " Czyli ile juz kasy wydałam ale tak jestem spokojniejsza mam w końcu koszulę Tylko one w sumie prześwitują lekko i kupię sobie bawełniane majtki które później wyrzucę i jakiś stanik chyba jeszcze pod te koszule .
|
|
|
|
|
#1813 |
|
Rozeznanie
|
To i ja się pochwalę zakupem i właśnie zamówioną kołyską dla synka
![]() Łóżeczko dostajemy od rodziców i ono będzie w pokoju synka, a kołyska będzie u nas w sypialni na pierwsze miesiące
|
|
|
|
#1814 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1815 |
|
Zadomowienie
|
Ja od początku czułam podświadomie że będzie dziewczynka
![]() U nas w rodzinie każdy budowlaniec ma dziewczynki/ę ![]() ![]() Chociaż jak będzie dane, chciałabym aby drugi był chłopiec Tak dla równowagi, Gabryś, Franek albo Staś ![]() Zmykam na moją zapiekankę ziemniaczano-cebulową ![]() sweet_vintage - cudowna ta kołyska Chociaż bałabym się że dziecko przyzwyczai się do bujania
Niebo jest limitem...! ________Włosomaniaczka 9.01.14 Zuzanka 1.03.18 Igusia Edytowane przez marieee Czas edycji: 2013-10-11 o 14:38 |
|
|
|
#1816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze pamiętam jak ja jeździłam siostrzeńcowi po różne rzeczy na początku A doliczyć do tego jeszcze zimę to już w ogóle tragedia czasem bywało tak , ze dopiero popołudniu można było się wydostać z mojego zadupia do miasta ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Lidka nie rodzić Tylko później po porodzie leżeć w staniku majtach i koszuli ![]() Chociaż do porodu zastanawiam się nad jakimś stanikiem jeszcze też
|
|
|
|
|
#1817 |
|
Zadomowienie
|
A to w staniku nie można
? Pytam serio, ja po wstaniu z łóżka od razu zakładam stanik więc z przyzwyczajenia pewnie na porodówkę też pójdę w staniku
|
|
#1818 |
|
Rozeznanie
|
A my się właśnie z TŻem dogadaliśmy i jutro jedziemy na wyprawkowe zakupy
Ale tak właśnie chcieliśmy, kupić wszystko od jednego podejścia. Lista wyprawkowa dopracowana na cacy
|
|
|
|
#1819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koleżanka urodziła na wiosnę i dosyć jasno mi powiedziała ze przez pierwsze tygodnie, będę się wszystkiego uczyć i poznawać małą więc mogę ten czas wykreślić z życia bo nic innego nie da rady zrobić Zresztą z reguły jest tak ze zaraz po porodzie to tatusie przychodzili do nas do salonu z kartką, i wykonywali 5 telefonów za nim coś kupili
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1820 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Stanik założyłam jak pokarm zaczął się lać na położniczym, żeby wkładki móc włożyc bo mnie zalewało po 3 dniach, do porodu nie miałam, bo maluszka kłada ci na piersi skóra do skóry i on sobie elegancko podpełza do cycusia żeby się przyssać, wiec i tak stanik bys musiała zdjać wtedy chyba
|
|
|
|
|
#1821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Te grubsze sprawy już też kupujecie?
|
|
#1822 |
|
Gang Iren
|
Ja wolę śnieżne,bo dzieciaki mają wtedy frajdę
U mnie było tak,że dali koszulę do porodu,a pod spodem nic już nie miało być,ani majtek ani stanika. No i po porodzie dziecko było kładzione skóra do skóry i mogło od razu napić się z piersi.
|
#1823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko mówię tak mi się z lekka wydaję , ze koszule trochę prześwitują no ale w końcu z babami będę leżeć
|
|
|
|
|
#1824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-10-11 o 14:58 |
|
|
|
|
#1826 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Przy pierwszym dziecku to ja też potwierdzam,że miałam ten pierwszy miesiąc wycięty z zyciorysu.
|
|
#1827 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale chyba masz już wszystko ![]() Cytat:
Cytat:
to trzymam kciuki żebyście kupili wszystko za jednym zamachem i żeby wam jeszcze rabat dali ![]() ja planuję pod koniec roku wybrać się do szpitala w którym mam nadzieję rodzić, żeby dowiedzieć się co i jak.
|
|
|
#1828 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
|
|
#1829 |
|
Raczkowanie
|
Lolita, myślę, że jeśli ma Ci to zapewnić spokój wewnętrzny to jasne, lepiej mieć więcej niż mniej. Czego nie wykorzystasz zawsze możesz komuś oddać czy sprzedać. A spokojniejsza mama=szczęśliwsza dzidzia
|
#1830 |
|
Zakorzenienie
|
a ja znowu szukam półki ... bo po remoncie pokoju, półkę którą chciałam przerobić już wykorzystałam ...
na allegro niestety nic mi w oko nie wpadło ale może za jakiś czas wybierzemy się do Ikei to może tam coś znajdę![]() a póki co biorę się za robienie obiadu - dzisiaj pomidorowa a na drugie (jeżeli będziemy mieli chęć ) naleśniki
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:08.

Zaraz wyciągne i na dupsko nastrzelam

super że już 6 miesiąc podobnie u mnie
( liczę z przelewem na wspólne konto ale mimo wszystko kupe kasy już wydałam )

Ale tak właśnie chcieliśmy, kupić wszystko od jednego podejścia. Lista wyprawkowa dopracowana na cacy