|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1802 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 22.
|
#1803 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 22.
Tak, wczoraj wieczorem.
Hej. Mój tydzień pracy trwał tylko 3 dni i jakoś mi tak szybko zleciał. Nie wiem czy to przez @ ale nie mogłam rano obrączki ściągnąć jakoś mi palce popuchły---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Gucia0987 kochana! Wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń, samych radości
|
#1804 |
|
Zakorzenienie
|
Guciu, Sto Lat!!! Wszystkiego Najlepszego, dużo zdrówka, radości, uśmiechu i pogody ducha na co dzień
|
|
|
|
#1805 |
|
Zakorzenienie
|
Witam !
Pierwszy raz tak bardzo cieszę się na piątek! Ten tydzień dał mi mocno w kość- i psychicznie i fizycznie. Do tego poniedziałek mam wolny, a na 2 dni jedziemy do Cieszyna! Mam nadzieję, że wypocznę trochę ![]() Guciu wszystkiego co najlepsze, a przede wszystkim spełnienia marzeń ! ![]() Mysiu ja ostatnio mam straszne problemy z puchnięciem... Czasami rano wstanę twarz spuchnięta, ręce to aż bolą takie baniaczki. Masakra. Piję dużo wody, ale też mam problemy z cyklami i to może od tego ? Dostałam w końcu kartę z Medicover i muszę się umówić na kompleksowe badania. Miłego i szybkiego dnia w pracy !! |
|
|
|
#1806 |
|
Zakorzenienie
|
Guciu
Sto lat, samych radosci, spelnienia marzen i duzo duzo zdrowia i miłosci Czesc ![]() Zabukowalam sobie wczoraj w pracy 4 tyg urlopu Jeszcze tydz mi został, ale narazie nie planuje. Pierwszy urlop od poczatku sierpnia Ja i Seba chcemy do Pl do babci
|
#1807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i do tego Twoja praca, mam nadzieje, że się wszystko poukłada! Mi się puchnięcie w sumie nie zdarza. Czasami w jakieś mega upały. Dobry pomysł z tym przebadaniem, kiedyś miałam pakiet w medicover i chwaliłam sobie. Widzę, że na bloga czasu tez Ci brakuje? Podglądam czasami
|
|
#1808 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi puchną na upały, w sumie to cała puchnę I przed okresem też. Ale teraz to już tak maksymalnie. Chyba znowu muszę kupić jakiś hydrobalance czy aqua femin. No tak, blog... Miało być pięknie, a jest do niczego. Ale teraz na wiosnę mam nadzieję się wziąć za kolejne notki. Nawet już mam spis ! ![]() Cytat:
![]() Czy Wam też się tak wlecze ten czas? Kiedy ta 16 ![]() U mnie dziś piękne słońce !
|
||
|
|
|
#1809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja do Pl tylko na 2 tyg, szkoda mi wiecej urlopu na raz:/ Tydzien sobie zaplanowalam na grudzien i ferie zimowe. No i tydz mi zostanie, moze na wrzesien jak Seba szkole zacznie, zobacze. Mi tam mało urlopu ![]() Eee o 16 to ja zaczynam prace dopiero
|
|
#1811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję że pytasz Napina się nadal, rano po przebudzeniu a w ciągu dnia gdy siedzę bez oparcia, wtedy gdy napinają się mięśnie brzuszka. No i niestety... ale mdłości nadal są... chyba umrę śmiercią głodową ![]() Guciu wszystkiego najlepszego!!!! |
|
|
|
|
#1812 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz, ja teraz mam 2 dni za każde przepracowane 30 dni ![]() To jak będę wychodzić z firmy to pomyślę o Tobie żeby szybko minął Ci dzień w pracy ! ![]() Gwarancja tego nie uwzględnia? Cytat:
|
||
|
|
|
#1813 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze masz problem z kortyzolem? Cytat:
Cytat:
Guciu wszystkiego najlepszego Wy tak gadacie o pracy, a ja mimo iz staram sie brac to na luzie, to chcialabym juz cos miec ![]() I dzis rozmawialym z kolezanka ze szkoly podstawowej, ktora mieszka w okolicy (jaki ten swiat maly
|
|
#1814 | ||
|
Zakorzenienie
|
ojej
duzo, a co sie stało?Cytat:
Mi bedzie dzis mijal dzien wolno niestety no ale po 21 bede juz w domu![]() Cytat:
, widzisz jednak macie tam znajomych![]() A mi sie wydaje, ze znajdziesz prace szybciej niz Ci sie wydaje i trzymam kciukiZjedlismy obiad Dzis mialam zapiekanke makaronowa z resztek w lodówce. Jutro dzien zakupow wiec trzeba troche uzupełnic
|
|
#1815 |
|
Zakorzenienie
|
z ta kolezanka wyszlo zupelnie przypadkiem, wstyd sie przyznac, ale nawet nie pamietam jak wyglada
... jedyne co to moge sie tlumaczyc tym, ze nie widzialam jej od 16 lat, a wczesniej tylko sporadycznie. Ale dzis rozmawialysmy, wydaje sie byc sympatyczna i zakrecona osobka, i umowilysmy sie na spotkanie w nastepny weekend ![]() A z praca, to problem polega na tym, ze nie mam zweryfikowanego dyplomu w tutejszej izbie inzynierow i tylko od dobrej woli pracodawcy bedzie zalezalo, czy przyjmie go jako rownowazne z dyplomem australijskim
|
#1816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Guciu ale to chyba mozna zrobic?Czy uwazasz ze nie warto? W wielu krajach potrzebna jest nostryfikacja, zalezy od zawodu tez.
|
|
#1817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ta kolezanka powiedziala mi, ze ona teraz wlasnie bedzie todalej robic, a juz mieszka i pracuje tutaj od dwoch lat
|
|
#1818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Napewno to trwa, na wszystko trzeba czekac, pewnie tez i kosztuje.
|
|
#1819 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdy nie miałam badanego kortyzolu. Cytat:
A staż to faktycznie zupełnie inaczej. Ja jeszcze dodatkowo wybieram nadgodziny w urlopie. Dobry wieczór ! Raczę się drinkiem i robię nic
|
||
|
|
|
#1820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale super Miłego drinkowania![]() Ja mam wolne az do czwartku
|
|
#1821 |
|
Zakorzenienie
|
Guciu powodzenia w szukaniu pracy! heeej! ja dzisiaj pierwszy raz od dłuższego czasu z rana nie miałam napiętego, bolącego brzuszka |
|
|
|
#1822 | |
|
Zakorzenienie
|
czesc
Gucia Wszystkiego Najlepszego Cytat:
łoo ludzie, duzo, Ana wspolczuje mdłosci, gucia6 trzymam kciuki za znalezienie pracy,
|
|
#1823 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Tasiu trzymaj się tam jeszcze. Blonde super, że urlop zaklepany. Gucia powodzenia w szukaniu pracy. Onyks masakra.... jaki koszt naprawy. Fajny miałam weekend. Odważyłam się wsiąść do samochodu i pojechać na studia (40 km) . Dla tej co nie jeździła tyle czasu to wielki wyczyn. Ale jechało mi się super. Na zajęciach świetne przedmioty. Miałam też anatomię, fizjologię i patologię człowieka, gdzie "bawiłam" się czaszką człowieka i innymi takimi rzeczami
|
|
|
|
#1824 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
melduję że żyję choć co to za życie ![]() u nas ostatnio ciągła walka z chorowaniem... jak nie jedna to druga a najczęściej obie naraz ![]() doczytałam, że Gocha była z Ewcią w szpitalu, dobrze że malutka już zdrowa Tassiu, super że to już 9 miesiąc i dzidziuś jest bezpieczny ale uważaj na siebie, każdy dzień w brzuchu jest ważny ![]() Madzia, podziwiam że Ci się podobało, ja strasznie przeżywałam jak mój tż miał anatomię w prosektorium ![]() brawa za jazdę samochodem
|
|
|
|
#1825 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W szpitalu miałam jedną mega ciężką noc, rano na ktg miałam znowu skurcze, gin zabrał mnie na badane do zabiegowego i jak położna przywitała mnie słowami-"to co, decydujemy czy rodzimy dzisiaj czy jeszcze nie" to uwierz mi że nogi mi się ugięły. Na szczęście zastrzyki i kroplówki znowu skutecznie wstrzymały akcję. Cały czas mi się wydawało że dziewczyny na oddziale zaraz będą rodzić, a ja tam jestem żeby dotrzymać im towarzystwa. Bo przecież u mnie jeszcze tyyyle czasu zostało. Onyks nie znoszę takich wydatków... Współczuje. Ana za udany poranek. A mówiłaś o tym napinaniu ginowi? Jakieś rozkurczowe bierzesz? Madzia za jazdę. Ja sobie nie wyobrażam, żeby nie mieć prawka. Natala oby sezon chorobowy się dla was szybko skończył Ja mam jutro rano wizytę. Jestem mega ciekawa co wymyśli mój gin. Mam już dosyć tego leżenia... Wątpię czy pozwoli mi normalnie funkcjonować. Pewnie jeszcze z tydzień będę musiała się mocno oszczędzać. Najważniejsze, że mam już prawie wszystko dla małego. Tylko coś torby nie możemy z mężem spakować =) Gucia i Bika wszystkiego najlepszego dziewczyny!!!!!!!!!!!!!!! !! Spełnienia wszystkich marzeń!!!!!
|
|
#1826 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, bardzo bardzo bardzo!!!! dziękuję za wszystkie życzenia!
super weekend za mną ![]() bika i jeszcze tutaj spóźnione STO LAT!!!
|
#1828 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
W piątek miałam wolne, więc nie zaglądałam. Potrzebowałam tego, nie tylko ze względu na przepracowanie fizyczne i psychiczne - zauważyłam, że Ewcia się ode mnie odsuwa. Myślę, że po prostu tęskniła, a że nie jest typem przytulającym się, to po prostu olewała mnie Po wspólnym piątku już było tylko "mama, mama!" Uff!
|
|
|
|
#1829 | |
|
Zakorzenienie
|
Bika Sto Lat!!
Blonde, w czwartek dopiero...ale masz fajnie ![]() Cytat:
To super ![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Dziewczyny, z tym tel to opisywałam gdzieś wcześniej, popękał mi ekran po podłączeniu do ładowarki. Nie zgodziłam się na tą odpłatną naprawę, oszaleli chyba! |
|
|
|
|
#1830 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za jazdę Cytat:
Mówiłam, ale nic nie stwierdził (tyle, że przed wizytą wzięłam nospę, więc pewnie macica była rozluźniona ;/ a zapomniałam Mu powiedzieć). Mam brać nospę nawet do 3x razy dziennie forte. A jeżeli ból będzie codziennie to przez 5 dni 2xdziennie hej! Mamusie czy kupowałyście jakieś książki na temat ciąży? Coś mi się kojarzy, że były jakieś polecane?
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:57.

jakoś mi palce popuchły

duzo, a co sie stało?
no ale po 21 bede juz w domu
... jedyne co to moge sie tlumaczyc tym, ze nie widzialam jej od 16 lat, a wczesniej tylko sporadycznie. Ale dzis rozmawialysmy, wydaje sie byc sympatyczna i zakrecona osobka, i umowilysmy sie na spotkanie w nastepny weekend 
za udany poranek. A mówiłaś o tym napinaniu ginowi? Jakieś rozkurczowe bierzesz?