|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki powinien być tytuł nowej części wątku? | |||
| Biegam żwawo,piję soczek,mamo moja mam już roczek! |
|
2 | 10,00% |
| Narozrabiam, wejdę wszędzie,znowu mama śmiać się będzie |
|
1 | 5,00% |
| Kupa tu, Kupa tam! Mamo, mamo chodzę sam! |
|
0 | 0% |
| Chodzę, biegam i raczkuje Mama guzy opłakuje |
|
0 | 0% |
| Jem jajeczko, chodzę ładnie,ale gadam wciąż nieskładnie |
|
2 | 10,00% |
| Jestem sobie mały zbój, każdy kącik będzie mój |
|
2 | 10,00% |
| Mamy guzy i siniaki- takie szybkie z nas roczniaki |
|
0 | 0% |
| Chodzę tu, zaglądam tam, słuchajcie wszyscy: roczek mam! |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato jest lato! mam już roczek i co wy na to |
|
0 | 0% |
| Jedna świeczka na torcie... nasze skarby kończą roczki |
|
0 | 0% |
| Kończę okres niemowlęcy a zaczynam już dziecięcy |
|
4 | 20,00% |
| Jem banana,mięsko gryzę, zmieniam się już w małą pyzę |
|
0 | 0% |
| Świeczkę na torcie dmuchamy, pierwszy rok na tym świecie już za nami |
|
0 | 0% |
| Coraz więcej zębów mam, czas na torta- rok już mam |
|
4 | 20,00% |
| Mama daj mi schaboszczaka, w końcu w domu masz roczniaka! |
|
5 | 25,00% |
| Głosujący: 20. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie
Witamy sie
![]() wczoraj było bardzo intensywnie i nie dałam rady do was wpasc. poza tym mala nasikala mi na lapka i nie dziala:/ kurcze mam nadzieje ze odzyje. Testowalam wczoraj i dzisiaj i kreska nadal bladziuchna i chyba teraz to ja tez juz nie wierze ze cos sie udalo. Poczekamy do czwartku do terminu @. Lece na ogrodek bo chwasciory zarosły . Ponadrabiam na raty
|
|
|
|
#1802 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie
Aga-spoko jeszcze sie moze pogrubic.Nawet termin mies.nie minął
trzymam kciuki. Jak Bianka nasikala? ![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#1803 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja to rano tylko w przelocie DDTVN![]() Elaine ale zazdroszczę plaży zdrówka dla męża i Igiego Perse dla Artka za spanie w łózeczku ![]() dzień dobry tak w ogóle ![]() U nas nocka ok, Kuba drugą noc śpi w swoim łóżku, szok i teraz też sobie drzema. Podejrzane to...albo upały albo choroba (ale dzisiaj kupka już ładniejsza) albo dorasta (eeee, to nie to )Dzisiaj jadę na uczelnię więc chwila odskoczni ![]() Wczoraj na spacerze tak się pięknie w półksiężyc przypaliłam na szyi, w sam raz do kreacji na wesele ![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Aga ta kreska albo jest albo nie ma jej wcale więc ja już Ci gratuluję ja miałam taką samą krechę przy Kubie, siostra i Tż nawet jej nie dojrzeli, a ja wiedziałam, że jest, i że to to ![]() Mamaszkrabka dziwna sprawa z tym katarem..ale tez bym szła śladem alergologa. Z tym, że pewnie będzie sugerował podanie jakiegoś Zyrtecu itp żeby sprawdzić czy to na pewno katar sienny
|
||||
|
|
|
#1804 |
|
Konto usunięte
|
Aga no jak to, przecież jest kreska. Test w tę stronę się nie myli
|
|
|
|
#1805 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Rockyyy mialam lapka na podłodze przy łóżku. Mloda rano wzielam do wyrka i zalozylam jej woreczek na mocz ale zapomnialam o pampku. poszlam do pokoju po pampka wracam a ona sobie stoi na lapku i sika . Przelecialo z woreczka bo ja widocznie ich zakladac nie umie. Ale nie bylo mnie doslownie 3 sek. wiedzialam ze nie spadnie bo spimy na 10 cm materacu a ona unmie tylem z niego schodzic wiec ja zostawilam i o masz .... |
|
|
|
#1806 |
|
Konto usunięte
|
Aga sory, ale się trochę uśmiałam
Niezłą masz agentkę Szkoda lapka...
|
|
|
|
#1807 |
|
Zadomowienie
|
Perse na początku tez sie smialam zwlaszcza z jej minki. Moze chce mi cos powiedziec ....
|
|
|
|
#1808 |
|
Zakorzenienie
|
Maruda zasnela. Mialam sie uczyc ale glowa mi pęka
ide legnac obok Marudy.Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#1809 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Tak jak Pers pisała, w drugą stronę to nie działa.Współczuję awarii laptopa ale historia o siusianiu na niego po prostu rozwala .
|
|
|
|
|
#1810 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Fakt, że kreska mało wyraźna ale jest i to jest najwazniejsze. Gratuluję ![]() Cytat:
niezła jest ![]() Czy któraś z Was jest zarejestrowana z tym ZIP-ie co się sprawdza swoja historię chorób i leczenia? Ja się właśnie zarejestrowałam i muszę odebrać tylko kod z punktu. |
|||
|
|
|
#1811 |
|
Zadomowienie
|
Ja nawet nie wiedzialam ze cos takiego istnieje
pytanie czy dziala
|
|
|
|
#1812 |
|
Zakorzenienie
|
Działa ;> moja kuzynka np. dowiedziała się, że miała zabieg o którym nic nie wie
dlatego chcę sprawdzić co mi tam lekarze powpisywali, jakie zabiegi, zwłaszcza jak leżałam z Igim dwa tygodnie w szpitalu
|
|
|
|
#1813 |
|
Zadomowienie
|
Aga kreska jest!! jeszcze raz gratulacje. To wczesna ciaza dlatego pewnie slabo widoczna kreseczka. Co do lapka to go sprobuj wysuszyc i dopiero wtedy wlacz to powinien dzialac , ale mala niezla
Rocky w calej Polsce naja byc dzis burze,uwazaj na pranie ![]() My po spacerku, tylko godzinke bo sie na deszcz zbiera i wieje. Kuba tak dlugo spal ze bedziemy miec jedna drzemke po obiedzie. . Rano jak sie obudzil to wyjatkowo nie krzyczal ze chce od razu jesc. Zamiat butli dostal troche szybciej kaszke. Dorasta ten moj brzdac ![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- ja tez nie wiedzialam ze takie cos jak zip jest
|
#1814 |
|
Zadomowienie
|
Mloda wstala- spala od 8.30
i pochlonela wlasnie 100g twarogu z rozgniecionym mango mam nadzieje ze nie za duzo tego dobrego---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- a rano jak lezala z nami w wyrku- dzisiaj sniadanie w łozku to podprowadzila mi porcje spora jajecznicy na masełku z przyprawami. nie krzyczcie ale tak ja chetnie jadla ze nie mialam serca jej odmowic zwlaszcza ze u nas z jajkiem ogolnie kiepsko ![]() A i wczoraj byla na bilansie i w wieku 9 mies i 2 tyg. wazy 7500 i ma 71 cm. moja kruszynka
|
|
|
|
#1815 |
|
Zadomowienie
|
Brawa dla Bianki za wymiary
. Co do jajecznicy to ja nie krzycze , sama Kubie nie doprawiam ale nie jestem juz taka rygorystyczna bo nasze dzieci tez juz sa troche wieksze. Sama wiesz najlepiej co dla Bianki jest dobre.Moja siostra zemdlala jezdzac na rolkach i zlamala nos przy upadku . Wyglada strasznie jak ofiara przemocy domowej.
|
#1816 |
|
Zadomowienie
|
poszlam do tego pediatry ogolnie bo Bianka miala kiepskie wyniki moczu, pokazuje babce te wyniki i mowie ze dawalam jej przez tydz, furagin i prosze o skier. na badanie moczu zeby sprawdzic czy wszystko ok bo juz dodatkowe badania robilam za wlasna kase bo sie do pediatry dostac nie moglam a laska mi na to obuzona ze ogolne kosztuje okolo 5 zl i mam sobie sama zrobic bo jej sie limity kończa. Czujecie to????? dziecko ktore jest pod opieka nefrologa od pediatry nie dostanie skierowania bo se matka cos ubzdurala
---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- pianka łoooooooooo matko. jak to zemdlala??? choruje na cos?? mam nadzieje ze ladnie jej nosek zloza i szybko wydobrzeje |
|
|
|
#1817 |
|
Zadomowienie
|
co za lekarz!! czyli skierowania nie dostalas? Moze zmien pediatre. Nie rozumiem takiego zachowania lekarza. Moze za wizyte u pediatry tez chcialby zebys placila z wlasnej kieszeni dodatkowo.
Siostra na nic nie choruje. Slabo jej sie zrobilo i zemdlala upadajac na twarz.
|
#1818 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ide cos ponadrabiac bo znowu mnie dlugo nie bylo i dziekuje za zaproszenie do klubu ![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- yhy juz nadrobilam... szogun wstal i bedziemy leciec na zakupy.
|
|
|
|
|
#1819 |
|
Zakorzenienie
|
Aga u mnie nie było kreseczki długo, a tydzień później jak byk
![]() Sąsiadka przyszła..miała wczoraj, ale objadła się truskawek i biedna haftowała pół dnia i źle jej było. A brzuszek taki fajny malutki ma ![]() Olek nakarmiony, zaraz suszę włosy i powinniśmy na spacerek wyjść.. głowa nadal mnie boli, mimo wziętej tabletki ![]() A stwierdziłam, że w kwiatkach balkonowych, to chyba nie przędziorki, a mszyce.. przyjrzałam się im i podobne do mszyc właśnie..i tak sobie teraz kojarzę, że jak rodzice przywieźli mi sadzonki to sporo muszek wkoło i na nich latała..myślałam, że to takie zwykłe muszki do roślinek lgną, a to mogła być dojrzała postać mszyc i w ten sposób przenoszą się na inne roślinki Teraz już nie ma muszek, są mikro zielone robalki z długimi nóżkami i czółkami i tak sobie z wolna chodzą. Kuwa ciężko będzie Na razie psikam je intensywnie wodą z szarym mydłem..niech marzną, topią się, niech im będzie źle i niedobrze...wrrrrrrr---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Popatrzyłam jeszcze raz i teraz widzę i przędziorki i mszyce |
|
|
|
#1820 |
|
Zadomowienie
|
Kuba spi, dzisiaj jedna drzemka bedzie
. Chyba wiatr przewial chmury, bo slonko wychodzi, wiec popoludniu jeszcze na spacer wyjdziemy. Czy na hustawce wasze dzieci tez tak mocno leca do przodu? Czasem mam wrazenie, ze Kuba mi wypadnie, a on sie tylko śmieje ![]() Jak to jest z ta aplikacja wizazu na telefon. Czy to trzeba miec staly dostep do internetu w telefonie? Ja korzystam w domu z wifi i wchodze na wizaz, ale nie wiem czy ta aplikacja nie jest wygodniejsza. ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Dzoan ja na temat kwiatow i robactwa sie nie wypowiadam. Kwiaty mi zawsze wiedna, a robactwa nie cierpię, bo mnie brzydzi. Współczuję i mam nadzieje, ze ci te szkodniki kwiatkow nie zjedzą.
|
#1821 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za wagęCytat:
Cytat:
![]() Ja ugotowałam fasolkę szparagową.. mniam... dawno nie jadłam i frytki... tłusto, że hej
|
|||
|
|
|
#1822 |
|
Zadomowienie
|
dzoan przedewszystkim wywal ziemie i wyszoruj donice. rosliny mozesz zamoczyc w wodzie. oprysk z mydla raczej nie zda egzaminu. przedziorki to cwane bestie. bez chemii sie nie obedzie
|
|
|
|
#1823 |
|
Zakorzenienie
|
Aga-ladne wymiary
![]() Pianka-masakra taki nieszczęśliwy wypadek :/ Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#1824 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. My pospalismy dzisiaj - nie bijcie!- do 9.40. Pobudka o 5 i 7. Igi ma katar ale takie przezroczyste gluty,wiec się nie martwię mocno. Dzisiaj odpuszczamy dwór bo mega wieje.
MELA zdrówka dla Małgosi! ROCKY mam nadzieje ze odwiedzisz ) chociaż tutaj to tylko zatoka. A Laurka pewnie tęskni za tata.MISZKA zapraszam ![]() DZOAN kiedy wracasz do pracy? MAMASZKRABKA no to drobny jest, mój jest ok10 z waga jak nie niżej juz. A tv też praktycznie nie oglądam. Dopiero jak maz w domu to tv włączone. PIANKA super ze maz premie i talon dostal! ja z taparalk korzystam.z wi-fi w domu głównie.SAMMI to zapraszam w odwiedziny bo i tak koło mnie będziecie przejeżdżać ![]() AGA widać kreche ) brawo za wymiary Bianki.yyyy pediatra mnie załamała.A co to ten Zip? Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#1825 |
|
Zakorzenienie
|
Aga Plast-jakiś porabany ten pediatra :/ laske robi czy co?!
Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Dzoan-mnie dwa paracetamole pomogly. Masakrę masz z kwiatkami.Szkoda... Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Pianka-ja mam w calym domu wifi i korzystam z Tapatalka Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#1826 |
|
Zakorzenienie
|
ELAIN ale pospaliście
należało się Jak 10 centyl to nie jest źle. Każde dziecko swoim tempem ![]() ROCKY przeczytałam o tel lasce..i sobie myślę, matko kto komu ma robić laskę dopiero potem zaczaiłam
|
|
|
|
#1827 |
|
Zakorzenienie
|
Pianka-bo jest roznica czy sie robi laske czy łaskę
![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Elaine-zatoka nie zatoka dla mnie to juz morze ![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Zip to stronka na ktorej mozesz sprawdzic swoje wizyty zabiegi w ramach nfz.Tylko w nfz trzeba chyba pobrać login i hasło ??? Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#1828 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, to jest to
|
|
|
|
#1829 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaaaaaaa to nie wiedziałam
dzięki dziewczyny.NO nic idę myć podłogi póki Igi śpi ![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- mydream; )
|
#1830 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy ze spacerku po niecałej godzince, żeby Olek tatę zobaczył pomiędzy pracami
Chodziłam jak zombi..głowa ciągle bolała, jeszcze okularów przeciwsłonecznych nie zabrałam..a tak dzisiaj rażąco.......... Wróciłam usiadłam, zjadłam pączala, jeszcze jedną kawkę wypiłam i odpuściło dopiero...Miszka myślisz, że wyszorowanie skrzynek pomoże? One siedzą też w ziemi? Czytałam na różnych forach i naprawdę różnie to bywa.. u niektórych chemia nie pomaga, tylko domowe zabiegi, a u niektórych odwrotnie..ale o zmianie ziemi nikt nie pisał, bo one siedzą na listach, pod spodem i w zakamarkach. ewentualnie można ostro spłukać pod prysznicem..no ale dodatkowo regularny oprysk. Kupię Agricolle, bo ktoś polecał bardzo.. No i będę psikać często choćby samą wodą (albo z mydłem, czy Ludwikiem)..myślałam nawet o wywarze z cebuli czy czosnku. Na razie najgorzej zainfekowana jest jedna donica..ostatecznie mogę ją wywalić..bardziej martwię się skrzynkami.. pelargonie jeszcze ok..ale w każdej skrzynce jest million bells, na których do paskudztwo siedzi..jeszcze mało i mam nadzieję, że nim się zalęgnie jak w tej donicy, to się pozbędę..ehh Elaine dokładnie nie wiem kiedy wracam do pracy.. jak to z urlopem starym plus częścią nowego będzie.. ale myślę, że nie wcześniej niż w połowie września ![]() ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Surka przyszło mleczko dla ciała 50+ z La roche. Na Olku jeszcze nie testowałam, bo słońca dzisiaj nie ma, tylko na rękach sobie smarnęłam i powiem Ci, że powinno się fajnie rozprowadzać jak na tak wysoki filtr...nie jest jakoś specjalnie gęste.. szybko się rozprowadza, ładnie się wchłania i nie pozostawia białego nalotu. Tylko zapach na początku trochę plastikowy się wydaje.. no ale ogólnie to mleczko ma być bezzapachowe, więc pachnie samo z siebie tak na skórze już lepiej i tak wakacyjnie jakoś Także w sumie póki co mogę polecić, jako że nie wkurzające w rozprowadzaniu ![]() ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Oluś zasnął w łóżeczku..idę się zdrzemnąć..mam pewnie tylko 30 min
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:58.

trzymam kciuki. 

a Kuba chcial na niego czekac. Wybaczam tylko dla tego ze dostal premie i talon dla Kuby na dzien dziecka 

ja to rano tylko w przelocie DDTVN

. Tak jak Pers pisała, w drugą stronę to nie działa.

juz nadrobilam... szogun wstal i bedziemy leciec na zakupy.
Teraz już nie ma muszek, są mikro zielone robalki z długimi nóżkami i czółkami i tak sobie z wolna chodzą. Kuwa ciężko będzie 
dopiero potem zaczaiłam