|
|
#1801 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Razem schudniemy 20kg! - część VIII
Dziewczyny chciałam dodać sobie podpis, ale nie wyświetla się. Nie wiecie dlaczego? Zupełnie zapomniałam jak się to robi
![]() Martuszka dałabym radę dłużej jechać ale bolał mnie tyłek. Musi się przyzwyczaić i będzie ok. Myślę że jutro będzie lepiej ![]() Nie zawsze będę mogła ćw w tym czasie co córka bo czasami (np jutro) muszę zabrać małą z nami bo mąż jest w pracy. Dlatego ja pojadę na siłkę w piątek jak ma wolne. Jutro zakupy: spodnie dresowe, koszulka i może adidaski ![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Samo się w końcu wyświetliło
|
|
|
|
#1802 |
|
Wtajemniczenie
|
Eliza: to wypasiony masz ten rowerek, ja na takim się tłukłam dopóki nie siadł haha https://i.imgur.com/nzpfKvl.jpg
Martuszka: no dzięki robim co możem ![]() Kasiula: może miałaś stronę nieodświeżoną bo już jest
FORCE yourself to do things. FORCE yourself to get out of bed and practice. FORCE YOURSELF TO WORK. Edytowane przez thenerdqueen Czas edycji: 2014-09-03 o 22:24 |
|
|
|
#1803 |
|
Zakorzenienie
|
szczurku to jakbyś miała za inwestować w nowy to właśnie magnetyczny bo ten Twój jak dobrze widzę nie był.
|
#1804 |
|
Zakorzenienie
|
Martuszka, stresu nie ma
![]() Przepraszam, że tak odpisuję po 1 zdaniu, ale czasu brak |
|
|
|
#1805 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiula no to udanych zakupow
. Ja jezdze w spodniach rowerowych z zelowym tylkiem , bo tez mam problem, ze dupa jest na drugi dzien najbardziej bolaca czescia ciala.Czuje sie dzis fatalnie przez @. Waga to mi pokazuje bardzo nieladnie, wiecej niz w poniedzialek. Mam nadzieje ze to spadnie!
|
#1806 |
|
Rozeznanie
|
Dotka Życzę Ci, żeby na Twoim ślubie i weselu wyszło wszystko dokładnie tak jak zaplanowałaś, żeby to był najpiękniejszy dzień w Twoim życiu, a przez cały dzień uśmiech nie schodził Ci z twarzy
Szampańskiej zabawy do samego rana
|
|
#1807 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny można się przyłączyć
?ja co prawda chcę schudnąć 16 kg ale myślę że dobrą motywacją będą osoby które potrafią jeszcze więcej
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1808 |
|
Rozeznanie
|
Eliza dzieki
musze sobie popatrzec i za jakis czas kupic, bo wiadomo w sniegi to ja na dworzu jezdzic nie bede.. Dotka to juz w sobote jest twoj Wielki Dzien? Zazdroszcze sama juz bym chciala. Kasiula tylek sie przyzwyczai i bedziesz jezdzila bez problemu ja tez z poczatku mialam z tym problem.a moja siostra przejechala kilometr i nie dala rady juz, a t o wiele wiecej i super. Udanych zakupow dzis Martuszka o jakich spodnaich zelowych mowisz? Ja do siadelka w swoim rowerze sie przezwyczailam na poczatku jak zaczynalam to bolalo wtedy to jezdzilam pp 5Km a teraz robilam nie raz ok 40 km i bylo w porzadku nie bolalo nic i walcz o wage mimo @. nie daj sie jej A mi @ sie spoznia.. dziwne myslalam ze bede miec juz noe dlugo bo brzuch pobolewal i widzialam widoczne znaki u siebie jej pojawienia.. poczekam troche jeszcze moze sie pojawi. ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Infernalluaby witaj! Napisz cos o sobie. Ile masz lat? |
|
|
|
#1809 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam 20 lat i ważę 67 kg przy wzroście 164 cm. Moim największym problemem jest brzuch oraz słynne boczki. Jestem na zbilansowanej diecie ułożonej przez specjalistę. Chwilowo 1100 kcal ponieważ poprzednią miałam na 1200 a przez własną głupotę znów przytyłam i z racji tego że organizm przyzwyczaił się do tamtej dawki na krótki okres jest nieco zmniejszona. Schudłam w 1 próbie z 66 kg do 58 kg. Szło mi pięknie do czasu aż rozstałam się z partnerem i roztyłam się jak prosiak
Ciężko mi teraz ponownie trzymać się diety ale doszłam do wniosku, że jak dołączę do was to będzie to jakiś bodziec motywacyjny Wykupiłam również roczny abonament na siłownię. Wprowadzał mnie trener personalny i tak mam ułożony plan ćwiczeń na plecy, barki, ramiona, nogi oraz klatkę piersiową 2 x w tygodniu 3 x w tygodniu cardio/zajęcia grupowe i 2 dni przerwy. Jeżdżę również na rowerze. Jeżeli chodzi o spodnie z żelową wkładką ( ja to nazywam pieluchą ) to polecam. Sama niestety mam bardzo kościstą i płaską tylną część ciała przez co cierpiałam katusze po przerwach natomiast spodnie z wkładką sprawdzają się idealnie. PS. Dążę najpierw do normy 58 kg a końcowo do minimum 51 kg
|
|
#1810 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystko spoko, tylko czemu głodówka? 1100 kcal, to jesz poniżej swojego BMR, rozwalisz sobie metabolizm. 1500 kcal to MINIMUM, jakie musisz jeść. Przy takiej ilości ćwiczeń - ok. 2000 kcal.
Jak mądrze rozplanujesz, to nie przytyjesz. TUTAJ pisałam o BMR, poczytaj bo sobie krzywdę robisz. |
|
|
|
#1811 |
|
Wtajemniczenie
|
Eliza: musiałabym najpierw w lotka chyba wygrać, bo jak patrzę na ceny to mnie mrozi
![]() Infernallullaby: jak tylko przeczytałaś regulamin i się z nim zgadzasz, to pewnie widzę, że masz zaplecze ok i generalnie wszystko na dobrej drodze tylko rzeczywiście mało tych kalorii, tak jak Dotka mówikotori: oj tam nie będziesz, łańcuchy na koła i hajda
|
|
#1812 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do regulaminu wiem że chwilowo nie spełniam punktu o kaloryczności ale jak pisałam jest to działanie przejściowe do powrotu na 1200-1300
Edytowane przez Infernallullaby Czas edycji: 2014-09-04 o 10:22 |
|
|
|
|
#1813 |
|
Rozeznanie
|
Szczurku już widzę jak by ludzie się na mnie gapili -20 stopni metr śniegu a ja rękawiczki, szalik, czapka i rowerek
Infernallullaby zgadzam się z Dotką mało tych kalorii.. Poza tym jeśli dążysz do 51kg to bardzo mało, obliczyłam BMI przy twoim wzroście, że to będzie już niedowaga. Nie chcę, żebyś zniszczyła swoje zdrowie, znam przypadki że dziewczyna ważyła o wiele więcej niż ty schudła szybko i teraz boryka się z różnymi chorobami, a też była pod okiem specjalistów.. Nie zniszcz swojego zdrowia, nie wiem co ta dietetyczka Ci mówi, ale przy takiej ilości ćwiczeń to kaloryczność powinna być większa. Wiadomo, że trzeba unikać fast foodów i słodyczy to podstawa. A masz jakiś plan w ciągu ilu miesięcy chcesz schudnąć? |
|
|
|
#1814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kuźwa wymieniłam baterie w rowerze i coś jednak nie łączy kiedyś się bateria wylała i pewnie zaszło syfem.
|
|
#1815 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie rozciągam tego czasowo poprostu chce chudnąc w zdrowym tempie ok 1kg tygodniowo Kalorycznosc bedzie zwiekszona zapewne kiedy ponownie zjawię się u dietetyka
|
|
|
#1816 |
|
Rozeznanie
|
Eliza no faktycznie zapomnialam o lancuchu
Infernallullaby 1kg tygodniowo brzmi ok, wiadomo w jednym tygodniu mozna schudnac ponad 1kg, w drugim mniej. A przedstaw swoj dzisiejszy jadlospis Jestem ciekawa.
|
|
|
|
#1817 |
|
Zakorzenienie
|
robiłam dzisiaj kotlety rybne Martuszki i polecam
do tego miałam warzywa na patelnię.
|
#1818 |
|
Wtajemniczenie
|
ok
TadamI śniadanie Placuszki otrębowe z jabłkiem + herbata otręby 35 g zarodki pszenne 12 g białko jaja kurzego 20 g kefir 2% tłuszczu 115 g jabłko 40g morele suszone 10g proszek do pieczenia cukier wanilinowy miód pszczeli 6g cynamon II śniadanie Kanapki z pastą z tuńczyka i twarożku + winogrono 70g + woda mineralna wasa żytnie delikatess 14g twarożek light 4% 40g tuńczyk w wodzie 45g pieprz Obiad Makaron z musztardową nutą makaron świderki (masa surowego) 50g mięso z kurczaka 60g cukinia 25g cebula plasterek ogórki konserwowe 50g musztarda płaska łyżeczka sos do pieczenia jasny łyżeczka oliwa z oliwek łyżeczka przyprawa do kurczaka łyżeczka Podwieczorek Paprykowe "kanapki" Papryka czerwona 100g Ser twarogowy chudy 60g Szczypiorek łyżeczka Koperek łyżeczka Sól biała szczypta Pieprz szczypta Kolacja Kanapki + herbata+ warzywa z ziołami Chleb żytni razowy 52g Margaryna łyżeczka Polędwica z indyka 20g Mix sałat 30g Seler naciowy 20g Rzepa 45g Zioła (oregano, bazylia)
|
|
#1819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1820 |
|
Wtajemniczenie
|
Dokładnie nie bo jestem na diecie już około roku więc dużo rzeczy wiem już na oko
Ale na początku owszem ważyłam co do grama
|
|
#1821 |
|
Wtajemniczenie
|
kotori: no, plan wspaniały, polecam
![]() kupiłam pastę i krem na noc z ziaji, zobaczymy co z tego wyjdzie
|
|
#1822 |
|
Wtajemniczenie
|
Kotori oczywiscie, ze sie nie dam. Bede walczyc
A spodnie zelowe, no to sa takie kolarskie, maja wkladke z zelu cos jak pampers. Jak sie chce np robic dzien po dniu po 50km, albo zaczyna sie sezon to sa mega ulga dla tylka. Mi tez sie @ troche spoznila, mimo ze objawy juz mialam. Pewnie tez na dniach dostaniesz. Infernallullaby Twoj jadlospis wyglada bardzo ciekawie i jest urozmaicony, ale ma jeden minus. Jest tego za malo. Szczegolnie ze cwiczysz 5 razy w tygodniu. Jesli bylabys leniem kanapowym to bym slowa nie powiedziala. Ale w tym wypadku to mi sie nie podoba Magistra to teraz kazdy moze miec, a niejeden dietetyk juz komus krzywde zrobil. Tych kalorii jest po prostu za malo. Niestety, jak wpada ktos na watek urzadzac glodowke, to mi sie cisnienie podnosi.... Z czego Twoj organizm na funkcjonowac? Twoj bilans dzienny, liczac wysilek fizyczny jest nie do zaakceptowania. Dieta musi byc dopasowana do stylu zycia. Mialam dzis mega pecha jadac do pracy. Zamkneli droge, bo byl jakis transport specjalny. A tu wszedzie drogi szybkiego ruchu, nie ma jak nikogo o droge zapytac. No tyle co sie nabladzilam i najezdzilam zanim tafilam do pracy to masakra. Spoznilam sie, nie mialam telefonu by zadzwonic. No extra po prostu. Jutro jade wczesniej do pracy i wychodze wczesniej, bo jade na pogrzeb. Sasiad zmarl :/ Juz sobie nie pogrillujemy... Na jutro jedzonko: I. Kanapki z jajkiem, pomidorem i cebulka II. Gruszka, batonik musli domowy III. Leczo + pieczywo IV. Banan, jogurt naturalny V. 2 jajka sadzone, fasolka szparagowa Cos jajka za mna chodza
|
#1823 |
|
Zadomowienie
|
Czas na szybką spowiedź.
I. bułka razowa z serem twarogowym i pomidorem, herbata z cukrem II. kawa z cukrem, jogurt do picia III. 1/2 woreczka ryżu, 200 g fileta z kurczaka (waga surowego), kapusta pekińska, kukurydza, pestki słonecznika, olej IV. 1/2 kisielu truskawkowego z 1/2 dużego jabłka, trochę malin V. kapusta pekińska, kurczak, kukurydza. Kolacja to trochę powtórka z obiadu, ale mi zostało kurczaka a nie mam czasu na szykowanie czegoś innego. Dzisiaj spaliłam sporo kcal na zakupach. Zostawiłam auto na parkingu a potem po mieście spacerowałam z wózkiem. Wierzcie mi że porządnie się nachodziłam. Później byłam z córą na zajęciach ruchowych i jest bardzo zadowolona. Ja za to trochę się zestresowałam przed jutrzejszą siłownią jak zobaczyłam ćwiczące tam laski i tych facetów :-/ Eliza jeszcze nie jeździłam ale zrobię to wieczorem Nadrobię później |
|
|
|
#1824 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak mówiłam będzie ona zmieniona na kolejnej wizycie gdyż miesiąc temu jeszcze nie uczęszczałam na siłownie
|
|
|
#1825 |
|
Zakorzenienie
|
ja też jeszcze nie jeździłam.Dopiero wróciłam do domu i będę jeść kolacje.
sałata lodowa,2 jajka i pomidor
|
#1826 |
|
Zadomowienie
|
Dobra nadrabiam!
Infernallullaby dziewczyny mają rację. Jesz za mało kcal. To jest głodówka! W dodatku jeszcze ćw 5 x w tygodniu. Chcesz w ten sposób rozwalić sobie cały metabolizm? Wtedy to będziesz tyć jedząc 1000 kcal! Przy Twojej delikatnej nadwadze powinnaś ograniczyć kcal do 1700-2000 i ćw tak jak do tej pory. To powinno Ci wystarczyć żeby systematycznie chudnąć 1 kg/tydzień. Mam nadzieję że przemyślisz swoje postępowanie i je zmienisz. Nie chcemy codziennie podnosić sobie ciśnienia czytając o Twojej "super diecie". Jadłospis masz naprawdę ładny więc nie będzie chyba wielkim problemem żeby dorzucić do niego trochę jedzenia. Jak nie potrafisz to służymy pomocą. Jesteśmy tutaj po to żeby się wspierać a nie głodzić. A tak w ogóle to witam |
|
|
|
#1827 |
|
Wtajemniczenie
|
ej no Infernallulaby już przecież napisała, że idzie do dietetyka na poprawkę, więc chillujcie
najważniejsze, że świadomie jużMartuszka: to jak jajka za tobą chodzą to do męża idź
|
|
#1828 |
|
Zadomowienie
|
Szczurku to dobrze że Infernallulaby idzie do dietetyka ale zanim pójdzie to może dorzucić do jadłospisu trochę więcej jedzenia. To tylko dla jej dobra
|
|
|
|
#1829 |
|
Wtajemniczenie
|
Szczurku no toz pisalam ze dostalam @!
![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Kasiula a dorwalas jakies fajne ubrania do cwiczen? udane zakupy?
|
#1830 |
|
Zadomowienie
|
Martuszka tak średnio jestem zadowolona. Kupiłam sobie biustonosz do karmienia z Triumpha, długie czarne spodnie dresowe z 4F i koszulkę dłuższą czarną ze złotym nadrukiem też z 4F. No i córa naciągnęła mnie na polara z 4F. Z tych zakupów jestem zadowolona. Natomiast jestem zła bo nie kupiłam sobie butów. Zeszłam wszystkie sklepy z markowym obuwiem i żadne mi się nie spodobały
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:25.

. Ja jezdze w spodniach rowerowych z zelowym tylkiem

->70 kg

Ciężko mi teraz ponownie trzymać się diety ale doszłam do wniosku, że jak dołączę do was to będzie to jakiś bodziec motywacyjny 

kiedyś się bateria wylała i pewnie zaszło syfem.