Miłośniczki Zary - część XLIII - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-05, 14:10   #1801
gabi1234
Zakorzenienie

Dot.: Miłośniczki Zary - część XLIII

Cytat:
Napisane przez monicar Pokaż wiadomość
dobry dobry
oddaj dzieciakom
ehhh Młody nie jada jeszcze takich rzeczy, a Młodej nie ma
Cytat:
Napisane przez bbbeee Pokaż wiadomość
Najpierw Maloonie, teraz Ty, więc chyba zdecyduję się na szary.
szary!!!! gdybym miała kupowac sobie to na pewno szary mimo, że przecie ja w pierwszej kolejności biała i czarna jestem
Stary 2014-08-05, 14:22   #1802
user_k
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez assicka Pokaż wiadomość
Ja tak mam, odkąd zaszłam w ciążę A w sumie wtedy też pojawiły się problemy z tarczycą. Nigdy nie łączyłam tego z nią, tylko z tym, że zostałam mamą i może bardziej wrażliwa się zrobiłam. Ale rzeczywiście tarczyca może mieć coś do tego
W sumie tak i pewnie macierzyństwo przede wszystkim

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Kasiu, ja kiedyś nawet na dramatach czy melodramatach nie płakałam, nigdy po prostu, nie miałam też tendencji do awanturowania się czy kłótni, czasami mnie coś rozczulało, ale w pewnym momencie stałam się wręcz histeryczna, emocjonalnie niezrównoważona, awanturę w domu to mogło wywołać to, że mąż inaczej odpowiedział, że chce frytki na obiad, bo ja inaczej usłyszałam

Ale ja, poza tym, że mam hashi, to mam, a raczej miałam, bo wychodzę na prostą, cały pakiet innych hormonalnych zaburzeń, że to mogło być spowodowane wszystkim na raz
Ja tez nigdy nie płakałam na filmach, a ostatnio (od pół roku) już tak Do awanturowania skłonności jeszcze nie mam, ale na pewno kolejka w supermarkecie drażni mnie bardziej niż kiedyś. Z tego co wiem to resztę hormonów mam ok. Muszę się przyjrzeć tej kwestii emocjonalnej u mnie, może znajdę jakieś informacje na ten temat w branżowych książkach/pismach.

A znacie jakieś książki na temat psychologii atrakcyjności? Może któraś z Was skończyła psychologię?
user_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 14:25   #1803
assicka
Zakorzenienie

[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;47578840]Ale ona ryzykuje cały czas Jej sprawa
Ona wychodzi z założenia że jak zajdzie w ciążę to będzie miała dziecko a jak nie zajdzie to trudno.... tylko ma już po 40-stkę [/QUOTE]

Zgadzam się
Wiek ma swoje znaczenie, ale teraz dziecko w tym wieku to nic nadzwyczajnego Mnie chodzi raczej o aspekt zdrowotny dziecka, przy takich zaburzeniach matki - tyle i to miałam na myśli, pisząc o ryzyku
Stary 2014-08-05, 14:28   #1804
user_k
Zakorzenienie

Cytat:
Kasiu, ale to o niczym jeszcze nie świadczy
Teściowa mojej przyjaciółki wpadła, gdy była pewna że już menopauze przechodzi I córka przyjaciółki jest o 3 lata starsza od swojego wujka
Ona była po 50-tce jak rodziła? Jak zniosła ciąże? W sumie teraz wiele kobiet rodzi po 40-tce, ale dla mnie górna granica to 45. Sama jestem zwolenniczką "dojrzałego" macierzyństwa, ale dostrzegam tez minusy tego i 45+ to już za dużo.
Stary 2014-08-05, 14:32   #1805
sskers
batonik

[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;47578946]Każdy z nas się denerwuje nie jestem lekarzem...ale zdenerwowanie w takim szybkim tempie i skali to chyba nie jest kwestią charakteru.... sama kiedyś się zastanawiała czy aby jej aktualna dawka leku jest wystraczająca więc to daje do myślenia....[/QUOTE]
Może jej charakter winduje choroba. Ale niestety, są ludzie narwani, buńczuczni. Mój tato wspaniały człowiek, ale najpierw drze mordę a potem myśli Oczywiście jest to na zasadzie pierdół, bo matka mu gdzieś coś przełożyła ect. I uwierz, miałam podobnie (zresztą w gorsze dni sama potrafię tak robić - odburknę, podniosę głos, gdzie sytuacja wcale tego nie wymaga). A z tarczycą później zaczęłam mieć atrakcje, kiedy już ujarzmiłam tego konia

sskers jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 14:34   #1806
assicka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez user_k Pokaż wiadomość
Ona była po 50-tce jak rodziła? Jak zniosła ciąże? W sumie teraz wiele kobiet rodzi po 40-tce, ale dla mnie górna granica to 45. Sama jestem zwolenniczką "dojrzałego" macierzyństwa, ale dostrzegam tez minusy tego i 45+ to już za dużo.
Szczerze, to ona bardzo długo nie wiedziała że jest w ciąży... brak okresu zrzucała na menopauzę. A jak się dowiedziała, to strasznie się wstydziła i nie powiedziała nikomu oprócz męża. Dopiero gdy brzuch już było wyraźnie widać (ale było to pod koniec ciąży, bo ona nigdy szczupła nie była i to, że trochę przytyła nikogo nie zdziwiło) poinformowała dzieci i rodzinę. Z tego co wiem, nie narzekała jakoś na samopoczucie - więc chyba nie było najgorzej
Stary 2014-08-05, 14:35   #1807
OnaZakupoholik
Zakorzenienie

Cytat:
No z hormonami tak już niestety jest Ja, w ostrych okresach (też jestem hashi ) miałam tak, że płakałam z każdego powodu i nie potrafiłam sobie ze sobą poradzić, wpadałam w rozpacz i histerię z każdego powodu, mały kotek bezdomny, wyję, chore dziecko, depresja, niegrzeczna sprzedawczyni, histeria

Naprawdę zachowywałam się jak wariatka, a najgorsze jest to, że miałam tego pełną świadomość, że to co się dzieje i jak się zachowuję nie jest normalne, ale nie potrafiłam tego w żaden sposób kontrolować... To był jeden z najgorszych okresów w moim życiu i nikomu tego nie życzę, bo człowiek jest tak naprawdę z tym sam, bo nikt nie jest w stanie tego zrozumieć i widzi się tylko pełne pobłażania spojrzenia ze odrobiny zrozumienia. I nie dziwię się, bo tego zrozumieć się nie da...

Na szczęście teraz, oby na zawsze, mam to za sobą i trzymam kciuki za wszystkie walczące z huśtawkami hormonalnymi, aby jak najmniej wahań było
o matko, tak było z moją mamą identycznie
dobrze,że ktoś ją zdiagnozował, bo już u psychiatry była
było to kilka lat temu, ale wiem o czym piszesz
jak ją zobaczyłam myślałałam,że oszaleje
Stary 2014-08-05, 14:37   #1808
user_k
Zakorzenienie

Cytat:
Szczerze, to ona bardzo długo nie wiedziała że jest w ciąży... brak okresu zrzucała na menopauzę. A jak się dowiedziała, to strasznie się wstydziła i nie powiedziała nikomu oprócz męża. Dopiero gdy brzuch już było wyraźnie widać (ale było to pod koniec ciąży, bo ona nigdy szczupła nie była i to, że trochę przytyła nikogo nie zdziwiło) poinformowała dzieci i rodzinę. Z tego co wiem, nie narzekała jakoś na samopoczucie - więc chyba nie było najgorzej

W sumie się nie dziwię, że mogła się wstydzić. Przypominają mi się te programy z TLC kiedy kobieta o tym, że jest w ciąży dowiaduje się przy porodzie. A tak z ciekawości pamiętasz ile lat miała?
Stary 2014-08-05, 14:40   #1809
assicka
Zakorzenienie

Cytat:
W sumie się nie dziwię, że mogła się wstydzić. Przypominają mi się te programy z TLC kiedy kobieta o tym, że jest w ciąży dowiaduje się przy porodzie. A tak z ciekawości pamiętasz ile lat miała?
Kurcze - dokładnie nigdy przyjaciółki o to nie pytałam Ale chyba gdzieś w okolicach 50 lat była, może 48-9
Dla mnie te programy to jakaś abstrakcja - ale widać, że chyba takie sytuacje się zdarzają

W sumie mama mojego teścia urodziła go mając 39 lat (był jej pierwszym dzieckiem) a córkę, mając 43 lata - jak na lata zaraz po wojnie, to wiek dość zaawansowany

Edytowane przez assicka
Czas edycji: 2014-08-05 o 14:42
assicka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 14:42   #1810
monicar
Zakorzenienie

Będę jutro oddawać womanową czarną koszulę XS:
http://www.zara.com/pl/pl/wyprzeda%C...edProduct=true
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 7563044800_2_1_1.jpg (51,0 KB, 9 załadowań)
Stary 2014-08-05, 14:42   #1811
523c2d977675f8d89e6472eefe6f460b6ab4010a_6580dd2588396
Konto usunięte

Cytat:
Zgadzam się
Wiek ma swoje znaczenie, ale teraz dziecko w tym wieku to nic nadzwyczajnego Mnie chodzi raczej o aspekt zdrowotny dziecka, przy takich zaburzeniach matki - tyle i to miałam na myśli, pisząc o ryzyku
Masz rację
Sporo ryzykuje jeśli chodzi o zdrowie przyszłego dziecka, które może być w różny sposób/skali chore bądź upośledzone

Cytat:
Napisane przez sskers Pokaż wiadomość
Może jej charakter winduje choroba. Ale niestety, są ludzie narwani, buńczuczni. Mój tato wspaniały człowiek, ale najpierw drze mordę a potem myśli Oczywiście jest to na zasadzie pierdół, bo matka mu gdzieś coś przełożyła ect. I uwierz, miałam podobnie (zresztą w gorsze dni sama potrafię tak robić - odburknę, podniosę głos, gdzie sytuacja wcale tego nie wymaga). A z tarczycą później zaczęłam mieć atrakcje, kiedy już ujarzmiłam tego konia
Być może tak jest
Na szczęście nie jest aż tak drobiazgowa jak Twój tata bo wszyscy dostalibyśmy na głowę Poza tym widać, że pracuje nad sobą i stara się powstrzymywać i łagodzić swoje wybuchy
Współczuję jej i wszystkim tej choroby bo nie jest lekko z nią żyć

Całe szczęście że moja koleżanka ma spokojnego i wyrozumiałego męża, bo nie wiem co by było
523c2d977675f8d89e6472eefe6f460b6ab4010a_6580dd2588396 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 14:44   #1812
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OnaZakupoholik Pokaż wiadomość
o matko, tak było z moją mamą identycznie
dobrze,że ktoś ją zdiagnozował, bo już u psychiatry była
było to kilka lat temu, ale wiem o czym piszesz
jak ją zobaczyłam myślałałam,że oszaleje
Hahaha, Madzia, to zabawne, że o tym piszesz, bo mnie endokrynolog wówczas też chciał przepisać antydepresanty, , na zasadzie, że się po nich lepiej poczuję i lekarz:
Lekarz: - Tutaj przepiszę Pani tableteczki i proszę je zacząć łykać JAK-NAJ-SZYB-CIEJ i może zwolnienie miesięczne bym chciała? odpocznę sobie, ?
A ja (lamentując)- że nieeee, ja nie chcę antydepresantów, ja chcę byc zdrowaaaaa....
Lekarz: - No zobaczy Pani, od razu będzie Pani lżej, nie będzie się Pani tak martwić, przejmować...
Ja, już bliska histerii - Ale tu nie o to chodzi! Ja nie chcę przestać się martwić zdrowiem, tylko nie mieć powodów do martwienia się zdrowiem! Że no tak! Najłatwiej! Psychotropami mnie zamulić, to przestanę żądać kompetencji i wiedzy!!

Im bardziej ja marudziłam i mi źle było, tym bardziej lekarze chcieli iść w kierunku zwolnienie, psycholog, psychiatra...?

A ja zmieniłam lekarza, lekarz zmienił leki i nagle mi się poprawiło, schudłam ogromne kilogramy i czuję się znowu szczęśliwa i znowu jestem sobą
Stary 2014-08-05, 14:46   #1813
user_k
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze - dokładnie nigdy przyjaciółki o to nie pytałam Ale chyba gdzieś w okolicach 50 lat była, może 48-9
Dla mnie te programy to jakaś abstrakcja - ale widać, że chyba takie sytuacje się zdarzają

W sumie mama mojego teścia urodziła go mając 39 lat (był jej pierwszym dzieckiem) a córkę, mając 43 lata - jak na lata zaraz po wojnie, to wiek dość zaawansowany

No tak obstawiałam, że ok. 51, niewiele się pomyliłam To teraz niańczy wnuki i swoje dziecko Oby jak najdłużej była w dobrym zdrowiu. Ciąża to wyjątkowy czas, a te kobiety z programu nie miały możliwości przygotować się na poród, nawiązać więzi z dzieckiem. Jak na czasy po wojnie to bardzo późno, ale najważniejsze, że dzieci były zdrowe
Stary 2014-08-05, 14:50   #1814
assicka
Zakorzenienie

Cytat:
No tak obstawiałam, że ok. 51, niewiele się pomyliłam To teraz niańczy wnuki i swoje dziecko Oby jak najdłużej była w dobrym zdrowiu. Ciąża to wyjątkowy czas, a te kobiety z programu nie miały możliwości przygotować się na poród, nawiązać więzi z dzieckiem. Jak na czasy po wojnie to bardzo późno, ale najważniejsze, że dzieci były zdrowe
Oby jak najdłużej, bo syn jest jeszcze mały - rok temu był u komunii
Dokładnie
Stary 2014-08-05, 14:50   #1815
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez sskers Pokaż wiadomość
skąd ja to znam?

Live long and prosper
🖖🏻
Corii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 14:52   #1816
OnaZakupoholik
Zakorzenienie

Cytat:
Hahaha, Madzia, to zabawne, że o tym piszesz, bo mnie endokrynolog wówczas też chciał przepisać antydepresanty, , na zasadzie, że się po nich lepiej poczuję i lekarz:
Lekarz: - Tutaj przepiszę Pani tableteczki i proszę je zacząć łykać JAK-NAJ-SZYB-CIEJ i może zwolnienie miesięczne bym chciała? odpocznę sobie, ?
A ja (lamentując)- że nieeee, ja nie chcę antydepresantów, ja chcę byc zdrowaaaaa....
Lekarz: - No zobaczy Pani, od razu będzie Pani lżej, nie będzie się Pani tak martwić, przejmować...
Ja, już bliska histerii - Ale tu nie o to chodzi! Ja nie chcę przestać się martwić zdrowiem, tylko nie mieć powodów do martwienia się zdrowiem! Że no tak! Najłatwiej! Psychotropami mnie zamulić, to przestanę żądać kompetencji i wiedzy!!

Im bardziej ja marudziłam i mi źle było, tym bardziej lekarze chcieli iść w kierunku zwolnienie, psycholog, psychiatra...?

A ja zmieniłam lekarza, lekarz zmienił leki i nagle mi się poprawiło, schudłam ogromne kilogramy i czuję się znowu szczęśliwa i znowu jestem sobą
moja mama ma nadczynność tarczycy, jak ją zobaczyłam schudła i miała 42 kg wyglądała potwornie nikt nie wiedział co jej jest nagle koleżanka z analityki wzięła ją na badanie i okazało się,że problemy z tarczycą i żadne leki na serce ani na "spowalnianie" nie są potrzebne
Stary 2014-08-05, 15:02   #1817
seledine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monicar Pokaż wiadomość
Będę jutro oddawać womanową czarną koszulę XS:
http://www.zara.com/pl/pl/wyprzeda%C...edProduct=true
dlaczego oddajesz?
seledine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 15:14   #1818
fantastic
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bbbeee Pokaż wiadomość
Najpierw Maloonie, teraz Ty, więc chyba zdecyduję się na szary.
weź szary

29.02.2016 - NOWY POST

założyłam Instagrama

fantastic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 15:24   #1819
a34
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fantastic Pokaż wiadomość
weź szary
Dzięki za ostatni post Właśnie czegoś takiego szukam, na pewno zamówię
Stary 2014-08-05, 15:26   #1820
fantastic
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a34 Pokaż wiadomość
Dzięki za ostatni post Właśnie czegoś takiego szukam, na pewno zamówię
a proszę bardzo na pewno zakochasz się tak jak ja ja już myślę o następnym

29.02.2016 - NOWY POST

założyłam Instagrama

Edytowane przez fantastic
Czas edycji: 2014-08-05 o 15:29
Stary 2014-08-05, 15:29   #1821
a34
Zakorzenienie

Cytat:
a proszę bardzo na pewno zakochasz się tak jak ja już myślę o następnym
Tak to jest, jak się trafi na jakąś perełkę Ale tylko się cieszyć, bo ładna bielizna zawsze w cenie i +100 do dobrego samopoczucia
Stary 2014-08-05, 15:37   #1822
aroniasty
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez UNIKALNA1983 Pokaż wiadomość
Ja zbieram na Budrysówkę

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Dobrze w niej wyglądasz Ja swoją zieloną lubię

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

To jest mój pierwszy MH z NK i wszystko inne już jest tylko nie ona

Budrysówka ta z kapturkiem? Jest cudowna, ale cena powala Ale to będzie na 100% moj MH na % jak tylko spadnie do 5 stówek to kupię

Ej to widzę że będzie walka o koszulkę , szczególnie że chyba wszystkie na ten sam rozmiar polujemy
aroniasty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-05, 15:40   #1823
a34
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aroniasty Pokaż wiadomość
Budrysówka ta z kapturkiem? Jest cudowna, ale cena powala Ale to będzie na 100% moj MH na % jak tylko spadnie do 5 stówek to kupię

Ej to widzę że będzie walka o koszulkę , szczególnie że chyba wszystkie na ten sam rozmiar polujemy
Wejdź, moja droga, na blog fantastic Tam znajdziesz to, czego szukamy
Stary 2014-08-05, 15:46   #1824
aroniasty
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczynkiiii
z czym zestawiłybyście tą bluzkę ?
http://www.zara.com/pl/pl/kobieta/ko...6p2060028.html

Wstawisz mi jej fotkę?

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Cytat:
I co myślicie o tych rzeczach:
http://shop.mango.com/PL/p0/kobieta/...=1407226747334
http://shop.mango.com/PL/p0/kobieta/...=1407228187725

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Hmm... taki wypłowiały ale zdecydowanie lepszy od malwy. Masz na insta zdjecie

Ja myślę że wstawiasz tu linki żeby mnie pomęczyć że nie ma u mnie mango i muszę bulić 30 zł za przesyłkę

A tak na serio to ja jestem nie obiektywna bo uwielbiam koszulę i mogłabym mieć w każdym kolorze , podoba mi się 1 i 3

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Cytat:
Wejdź, moja droga, na blog fantastic Tam znajdziesz to, czego szukamy

Ale cudo Ale powiem Ci że ten mój w pulla też daję rade, jest śliczny i z 15 zł Wstawiłabym Wam fotkę no ale nie chcę potem krążyć po internetach w staniko-bluzce
Stary 2014-08-05, 15:48   #1825
a34
Zakorzenienie

Cytat:

Ale cudo Ale powiem Ci że ten mój w pulla też daję rade, jest śliczny i z 15 zł Wstawiłabym Wam fotkę no ale nie chcę potem krążyć po internetach w staniko-bluzce
No nie dziwię ci się
Ja zainwestuje w którąś z tych piękności
Stary 2014-08-05, 15:56   #1826
aroniasty
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Stace Pokaż wiadomość
Ja właśnie potrafię całkiem zmienić nawyki, wszystko zdrowo, a potem kurde zjem batona () i moje zdrowe nawyki idą się... no.

Zaczzęłam dzisiaj znowu, ale nie wiem czy dam radę
Ja też powinnam ograniczyć słodycze, i najgorzej jest właśnie wieczorem - jakiś film, do tego czekolada No i uwielbiam ciasta a moja babcia często robi i jak tu nie zjeść?

Ale muszę sie wziąć za siebie bo przeszkadza mi moja figura, szczególnie nogi przydałoby się zrzucić z 2-3 kg i będzie okey
Stary 2014-08-05, 16:01   #1827
Stace
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też powinnam ograniczyć słodycze, i najgorzej jest właśnie wieczorem - jakiś film, do tego czekolada No i uwielbiam ciasta a moja babcia często robi i jak tu nie zjeść?

Ale muszę sie wziąć za siebie bo przeszkadza mi moja figura, szczególnie nogi przydałoby się zrzucić z 2-3 kg i będzie okey
O tak, ja do filmu musze cos jesc no . A ciasta babci ojezuuuuu . Ostatnio jadlam omnomnom . Akurat mialam isc do sklepu to sie burza rozpetala, opatrznosc nade mna czuwa

Tez chce zrzucic ale brzuch . Znaczy zwezic bo mam plaski ale szeroki

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-05, 16:08   #1828
fantastic
Zakorzenienie

Cytat:
Tak to jest, jak się trafi na jakąś perełkę Ale tylko się cieszyć, bo ładna bielizna zawsze w cenie i +100 do dobrego samopoczucia
o i to też

29.02.2016 - NOWY POST

założyłam Instagrama

Stary 2014-08-05, 16:29   #1829
monicar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez seledine Pokaż wiadomość
dlaczego oddajesz?
wolę bardziej dopasowane. ma bardzo fajny materiał
Stary 2014-08-05, 16:34   #1830
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
o i to też
niech Ci sie dobrze nosza te cudnosci Anetko

Zazdroszczę Wam biuscikow pozwalajacych na taka bielizne bo cudowa i naatrzec sie nie mozna

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości