|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz
|
|
|
|
#1802 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz
Cześć dziewczyny
![]() Matko kochana, spałam jak niemowlę normalnie carolciuska, moje piersi wyglądają całkiem zwyczajnie, mam tylko większe, ale nadal różowe brodawki. Zosiu, mi coś się pojawiło w piersiach dopiero w 32 tygodniu, jak naciskam to mam kropelki, ale nic poza tym, a piersi jeszcze (odpukać) są miękkie, także wszystko w swoim czasie Ania, ja ryczę ostatnio jak słucham kołysanki dla okruszka Krajewskiego . ![]() dzanet nie martw się, będzie dobrze Madzia, trzymaj się, mam nadzieję, że już lepiej ![]() Antananariwa, dzięki za pochwałę brzuszka ![]() Dzięki dziewczyny za to podsumowanie skurczy, przyda się w godzinie zero ![]() Kasia, dobrze, że jeszcze w domu, obyś nie cierpiała, trzymaj się kochana allckarola pewnie dlatego spałam jak niemowlę ![]() Ciekawe, jak tam Ania, coś się nie odzywała długo wczoraj, może się akcja zaczęła? Mam nadzieję, że wszystko u niej dobrze. Witajcie w ten piękny dzień
|
#1803 |
|
Zakorzenienie
|
Bryyyyy!
Madziuszka ja zawsze ryczalam na tej kolysance, w sensie łzy miałam w oczach, a teraz jak będziemy mieli synka to juz w ogóle! Maja z tz jeszcze spia,wiec trochę Was nadrabiam. Ja byłam juz na badaniach,a teraz wcinam śniadanko . Chlebek z dżemem wiśniowym. Mniam.
|
|
|
|
#1804 |
|
Wtajemniczenie
|
aisa84 ha no wlasnie, dzwoni wczoraj do mnie kolezanka bo w piatek mamy miec spotkanie z pracy i pyta kiedy rodze, mowie ze 3 tygodnie,a ona"to ty z domu wychodzisz jeszcze
?" haha a co mam robic![]() ![]() carolciuska ja tez nie wierze ze urodze ![]() Latte88 moje piersi są miękkie i nieladne a co do skurczy,ja ze szpitala dostalam kartke ze mam sie zglosic do nich jak beda regularne skurcze co 10min dzanet2108 za wizyte, zaciskaj nogi![]() Witam się ale wy macie nisko te brzuchy,mi się normalnie cycki opieraja na brzuchuPachwiny to mnie w nocy i rano tak bolą że mam ochote wyć
|
#1805 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Cytat:
wiesz Paulinka, może jestem jakaś inna, ale chciałabym żeby mnie coś bolało, bo jak się zaczną te skurcze znienacka, to będę pewnie gorzej przeżywać ból niż jakbym się przyzwyczaiła....
|
|
#1806 |
|
Wtajemniczenie
|
madzia ech ale skurcze to zupelnie co innego,wtedy to pewnie juz bede wyć...mnie to pachwiny bolą od kwietnia ale teraz to juz w ogole
|
#1807 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1808 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
wczoraj wieczorem miałyście wenę na pisanie Fajnie, bo rano miałam co poczytać.Cytat:
Cytat:
Ale jak się laktacja ustabilizuje to się zmniejszą.[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47757174]Witam wieczorkiem ![]() Po wizycie... Ginka wyczula glowke malej szyjka prawie zgladzona, rozwarcie na 1cm... Ginka zadowolona, Ja przerażona powiedziala, ze powinnam jeszcze 2 tygodnie wytrzymac kule, Ja mam termin z om na 26 wrzesnia!Ale do terminu podobno marne są szanse wytrzymać mała waży teraz 2600, jest dluga i chuda herbatki z liści malin, masaże krocza i WiesiOlek mam sobie podarować ![]() Jestem prze-ra-zo-na![/QUOTE] Eee, że jak? Miałaś zająć mi wyrko w szpitalu, a ja przed 24.09 nie wybieram się rodzić. Co by nie było trzymam kciuki ![]() Cytat:
Mnie tam nigdy w Biedronie nie obsłużyli poza kolejnością. Ale mi to wisi, dobrze się czuję więc pies ich drapał. |
|||
|
|
|
#1809 |
|
Raczkowanie
|
Hej. Ja już na oddziale i czekam na mojego lekarza i niedługo dowiemy się jaki mamy termin cc
noc w porównaniu do poprzedniej to cudowna. Spałam do 5, wyprawilam Męża do pracy i później spałam prawie do 8![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1810 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie najbardziej śmieszy jak jadę tramwajem/autobusem, i wszystkie miejsca zajmują głównie młodzi mężczyźni, tudzież nawet starsi trochę. Ja stoję z brzuchem, a królowie sobie siedzą wygodnie. Kobiety to jeszcze ustąpią, ale faceci... Kiedyś chyba pod tym względem było lepiej, może i jest ta cała emancypacja,ale ja tam lubię być traktowana szarmancko, choć niestety najczęściej jest to w rodzinie
|
|
#1811 |
|
Zakorzenienie
|
Madxiuszka smacznego!
Dzanet spokojnie! Circus juz duza,w razie czego da rade! |
|
|
|
#1812 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
nie mam ostatnio apetytu, jakoś nic mi nie smakuje jak jeszcze niedawno temu, i pomysłów na jedzenie też nie mam. Ech
|
|
#1813 |
|
Zadomowienie
|
Kurde przysnelo mi sie ;-) wstaje i idę pod prysznic żeby sie obudzić i trzeba coś robic. Jutro maz ma wolne
z czego bardzo sie cieszę. Kurde jakieś mam obawy co do wizyty w piątek boję sie ze Maja mało urosla |
|
|
|
#1814 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny.
Niestety nie mam kiedy wchodzić na forum bo musieliśmy się wyprowadzić z naszego mieszkania do mieszkania moich rodziców. Remontujemy nasze mieszkanie, remont trwa już 2 tydzień a skończony jest zaledwie jeden pokój!! Drugi pokój prawie skończony... Zostaje korytarz i kuchnia. W pokojach było tylko tynkowanie, szpachlowanie i malowanie + w pokoju dziecięcym fototapeta a zajęło im to 2 tygodnie! (mamy ekipę remontową). Nie wyobrażam sobie koryatrza i kuchni gdzie mają i malować i kłaść płytki... Obyśmy zdążyli bo nie mam praktycznie nic uszykowane a mały zaczyna się pchać na świat - mam już rozwarcie, mocno kłuje mnie w szyjce i chwytają mnie mega bolesne skurcze w pachwinie. Jeżeli dotrwam do wizyty którą mam mieć w sobotę za 1,5 tygodnia to mam się zdecydować czy chcę sn czy cc a ja nadal nie mam pojęcia... I chciałabym pogratulować już rozpakowanym mamom |
|
|
|
#1815 |
|
Wtajemniczenie
|
madzia nic nie pomaga
juz tak stękam w nocy ze masakra...Miminek o witaj ![]() A ja jem wlasnie chlebek razowy z serkiem wiejskim z domkiem i z pomidorkiem i lece na fitness chociaz wcale mi sie nie chce,ale obok jest rossman a musze wejsc
|
|
#1816 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Masz termin dzień przede mną, a popatrz, ja miałam skurcze zaledwie raz (w każdym razie odczuwalne). Jakoś to będzie z mieszkaniem, nie martw się na zapas bo Ci nerwy negatywnie wpływają na ciążę, będzie dobrze. To masz wizytę jeszcze dalej niż ja (za tydzień), ciekawe, czy na nią zdążysz przy takich skurczach mówię to oczywiście w pozytywnym znaczeniu. A masz predyspozycję do cesarki, czy po prostu się boisz sn i wolisz mieć cc?---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
No ale fajnie, że się ruszasz, to Ci wyjdzie na zdrowie, ja się leniwa zrobiłam strasznie, czasem wyjdę na spacer, ale ostatnio jakoś mi się nie chce. Jak coś wypatrzysz w rossmanie ciekawego to daj znać
|
|
#1817 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Ja już po badaniach. Wszystko ok. Mikołaj ma ok 3600g i bardzo dorodny brzuszek i głowę jednym słowem duża dzidzia l. Leki odstawili pozostaje czekać małe skurcze są,ale mówią że to leki jeszcze się nie wyplukaly z organizmu.Idę nadrabiać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1818 |
|
Raczkowanie
|
Witaj Madziuszka
Co do moich nerwów jeszcze - mam taką sytuację w domu u rodziców + remont że nie da się nie denerwować. Skończę w psychiatryku...
|
|
|
|
#1819 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Meta a podasz przepis wg ktorego Ty robisz?
Małżeństwo to diament szlifowany całe życie... 20.04.2013 Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama 12.09.2014 ![]() 20.02.2017 ![]() czekamy.... 13.10.2021
|
|
|
|
|
#1820 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
spory jest, ale już 38 tydzień, to wszystko w normie. Szkoda, że jesteś w szpitalu, w domu zawsze raźniej, ale lepiej że tam jesteś bo masz pomoc od razu, jakby się zaczęło ![]()
|
|
#1821 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1822 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczynki
![]() Chyba odkryłam sposób na spokojny sen. Spać na złożonej sofie ~ zdecydowanie wygodniej i się nie rzucam jak na dużym łóżku. Dzanet może być za 2 tygodnie mi zostały 22 dni do końca, więc spokojnie chyba może być taki termin.Dziękuję za odpowiedzi w sprawie skurczy. Zdążyłam oczy otworzyć i juz jestem zła... Czy Was też tak faceci wkurzają? Od wczoraj umawiamy mojego do mojej fryzjerki, dziewczyna zawsze nas przyjmuje nawet z biegu. Najpierw na wczoraj ale ze teściowie to żebym przełożyła na dziś rano po pracy. Czeka na niego pojechała do pracy szybciej a on jeszcze swoje sprawy załatwia To się wyzalilam
|
|
|
|
#1823 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba każda teraz szybciej sie denerwuje ;-) niedługo poród i w ogole. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja np chodzę raz na pół roku do fryzjera, mój mąż co 2 tygodnie. Lekko włosy mu odrosna wchodzą na ucho i juz idzie. Źle się dzieje w państwie duńskim
|
|
|
|
|
#1825 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
2. ja też nie cierpię spóźnialstwa i do tego robienia wszystkiego w ostatniej chwili. No tak, u mnie 23 dni
|
|
#1826 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja ostatnio byłam przed wielkanocą u fryzjera heh ;-) |
|
|
|
|
#1827 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W szpitalu zostanę już do porodu przez te odchodzace wody... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1828 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jesteś pod dobra opieką i bedzie wszystko dobrze, niedługo bedzie malenstwo z Tobą ;-) Ja sie stresuje bo w piątek też sie dowiem co ze mną bedzie czy szpital czy nie, ale jestem dobrej myśli. |
|
|
|
|
#1829 |
|
Rozeznanie
|
OMG jestem z siebie dumna i Was nadrobiłam
![]() Dzień dobry (niedobry) ![]() Nie cytowałam bo zabierałam się do tego kilka razy a koniec końców wyłączałam przeglądarkę bo nie zdążyłam nadrobić. Któraś mamusia pytała o CC. 10 dni bez moczenia? Kto Ci to powiedział Ja już w sobotę po CC (rodziłam w czwartek nad ranem) zdjęłam opatrunek i normalnie wzięłam prysznic. Po porodzie człowiek się tak poci, że prysznic rano i wieczorem to norma.Laktator Ten "cycek" wkłada się na sam dół tej górnej części, z tego mleko kapie do butelki. Mam ręczny z lovi ale części podobne.Katerina kurcze bidulko, jeszcze nera Cię na koniec złapała ![]() Piękne brzuszki, widać, ze już nisko! "Coraz bliżej święta..." mi gra gdy widzę wasze brzuszki Trzymam za was kciuki ![]() Karola u mnie piersi większe o 2 rozmiary Twarde piersi to zgroza, jak się nie odciągnie to okropnie bolesne kamienie robią się i trzeba kombinować z ciepłymi okładami i odciąganiem żeby to zeszło, nawet nie chcę myśleć jak boli zapalenie piersi!Tyle zapamiętałam, chociaż miało być więcej. Skleroza ciążowa mi nie przeszła
|
#1830 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:42.

za wizyte, zaciskaj nogi

szyjka prawie zgladzona, rozwarcie na 1cm... Ginka zadowolona, Ja przerażona
powiedziala, ze powinnam jeszcze 2 tygodnie wytrzymac 

Co do moich nerwów jeszcze - mam taką sytuację w domu u rodziców + remont że nie da się nie denerwować. Skończę w psychiatryku...