|
|||||||
| Notka |
|
| Fryzury i styling Forum dla osób, które interesuj± siê stylizacj± fryzur oraz stylingiem. Chcesz pog³êbiæ swoj± wiedzê, podzieliæ siê do¶wiadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#1801 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 354
|
Dot.: Keratynowe prostowanie wlosow cz.IV
Encanto powinno daæ radê, ale bêdziesz musia³a czê¶ciej powtarzaæ. A popalone s± przez rozja¶niacz i farbê. A do tej "fryzjerki" wiêcej nie id¼ jak nie chcesz byæ ³ysa.
|
|
|
|
#1802 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 43
|
Cytat:
W sumie rozja¶niane mia³am w okolicach maja/kwietnia, pó¼niej na odrosty tyko sprej rozja¶niaj±cy a we wrze¶niu dopiero pofarbowane na ciemniejszy kolor. Widocznie musia³am mieæ je bardziej delikatniejsze... £ysa nie bêdê- po tych przej¶ciach wracam do naturalnego
Edytowane przez Despite Czas edycji: 2015-01-13 o 22:42 |
|
|
|
|
#1803 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 042
|
Cytat:
|
|
#1804 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 012
|
Tez mi sie wydaje, ze tutaj problem mogl spowodowac spray rozjasniajacy
![]() Tak jak radzi Miluchova - zrób Encanto.
|
|
#1805 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W³osy z wierzchu s± bardziej wra¿liwe, bo s± podniszczone przez chocia¿by s³oñce. Na czubku te¿ rozja¶niacz siê inaczej zachowuje ni¿ poni¿ej. Fryzjerowi siê p³aci za t± wiedze, bo naciapaæ rozja¶niacz na w³osy ka¿dy mo¿e sam... A skutki s± jakie s±, m.in spalone w³osy. |
|
|
|
|
#1806 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 335
|
Dziewczyny, powiedzcie mi kiedy zeobic encanto. Podjelam decyzje ze robie sie blondynka;-) bede schodzila z brazu, u fryzjera. Teraz nie wiem czy encanto lepiej zrobic przed rozjasnianiem wlosow czy juz po? Z jednej strony boje sie zmiany koloru jak zrobie po, a znowu jak zrobie przed to moze encanto sie wyplucze podczas dekoloryzacji i calego rozjasniania.
Help
Edytowane przez magdaavon Czas edycji: 2015-01-14 o 13:33 Powód: sorry za literowki |
|
|
|
#1807 |
|
Zadomowienie
|
Po. Zawsze mo¿esz rozja¶niæ, zrobiæ encanto i dopiero daæ odcieñ w³osom.
|
|
|
|
#1808 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam przynajmniej nadzieje, ze zrobi mi to na jednej wizycie. Miluchova Ty jestes fryzjerka?
|
|
|
|
|
#1809 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I tak bym robi³a po, bo: 1. Keratyna tworzy warstwe, przez któr± rozja¶niacz bêdzie musia³ siê przebiæ 2. Je¿eli rozja¶nia siê o tyle tonów to po keratynie si³± rzeczy nie zostanie nic 3. Po rozja¶nianiu bêdziesz mia³a wysuszone w³osy, nawet jak nie bêd± bardzo zniszczone, to bêd± siê ¼le rozczesywaæ, co bêdzie skutkowa³o zniszczeniami w pó¼niejszym okresie. Blond jest strasznie wra¿liwym kolorem, dlatego robi³abym po, ¿eby te w³osy zabezpieczyæ i wzmocniæ. No i ogólnie bêd± ³adne. Jak zrobisz kilka dni odstêpu, to nie powinno ruszyæ bardzo koloru. Akurat encanto jest do¶æ ³askawe i nie zmienia bardzo odcienia. A jaki robisz? :p dopytaj siê te¿ fryzjerki o pielêgnacje odcienia, mo¿e Ci jak±¶ metodê od¶wie¿enia sprzeda Jestem fryzjerk±, ale nie pracujê ju¿ w tym zawodzie. Zajmuje siê tylko blondami i keratyn± po godzinach
|
|
|
|
|
#1810 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a kolor ktory mi sie marzy to tenMam podobny typ urody co dziewczyna ze zdjecia, wiec powinno byc ok gdybys mieszkala gdzies blizej to probowalabym sie chbna do Ciebie dostac na zabieg wiadc ze masz wiedze w zakresie fryzjerstwa. Chyba zostaniesz moim guru
Edytowane przez magdaavon Czas edycji: 2015-01-14 o 14:57 |
|
|
|
|
#1811 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 380
|
Hej, dziewczyny, kativa do mnie dosz³a. Bêde robi³a w weekend. Macie jakie¶ wskazówki dotycz±ce tego preparatu??
![]() A tak a propos ten szampon tigi ma niez³± nazwê: dumb blonde... hmmm ![]() ![]() magdaavon, to jest dok³adnie mój kolor jaki teraz mam ja te¿ mam podobn± urodê ;-)
Edytowane przez Serce Czas edycji: 2015-01-14 o 15:04 |
|
|
|
#1812 |
|
Raczkowanie
|
Serce, pokazesz jakies foto?;-)
I robilas sama czy u fryzjera? Jaka farba? Moze nikt mnie nie zlinczuje za offtop
Edytowane przez magdaavon Czas edycji: 2015-01-14 o 15:30 |
|
|
|
#1813 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mi siê teraz zachciewa lekkie ombre.. i siê zastanawiam, czy przyciemniaæ trochê t± górê, czy nie
|
|
|
|
|
#1814 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 705
|
Cytat:
), po ponownym myciu zrobiê zdjêcie, bo chcê Wam pokazaæ ten inoar po 4 miesi±cach.W blondach pomêcz Miluchovê a ja szczerze polecam farby alfaparf - w³a¶nie Miluchova poradzi³a mi wiele w tym temacie
|
|
|
|
|
#1815 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 43
|
Mi te¿ ju¿ dosz³a paczuszka z encanto- bêdê robi³a w pi±tek. Trzymajcie kciuki!
|
|
|
|
#1816 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 380
|
Magdavon bêdê robi³a kativa w weekend to wrzucê zdjêcia.
U fryzjera robiê pasemka farba blond. Wiem ze to indola albo by fama. Ona cos tam miesza w tym pojemniku zapisuje sobie i naprawdê nie wiem jakie odcienie miesza ... Ja mam piwne oczy, karnacjê ani jasna ani ciemna, taka po¶rodku ![]() Wiec najlepiej czuje sie w ciep³ych blondach |
|
|
|
#1817 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki dziewczyny
tylko mnie utwierdzilyscie w moim postanowieniu Mam jeszcze pytanie dot. Encanto. Najmniejsze oryginalne opakowanie jaka ma pojemnosc? I ile moze stac po otwarciu? Chcialam zamowic sama keratyne w oryginalnym opakowaniu, ale nie wiem czy jest sens, czy mi sie nie popsuje nim zdaze chociaz dwa razy uzyc hmm? |
|
|
|
#1818 |
|
Zadomowienie
|
236 ml, chyba rok wa¿no¶ci. Zd±¿ysz zu¿yæ :P
|
|
|
|
#1819 | |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 25
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Hej prostowal ktos wlosy keratyna INOAR jesli tak jakie sa wasze opinie o tym zabiegu i na ile efekt ? |
|
|
|
|
#1820 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, przesy³am Wam wiêksze zdjêcie
mo¿na je potraktowaæ jak 4 miesi±ce po inoarze, choæ brakuje jeszcze tydzieñ, ale my¶lê, ¿e nic siê nie zmieni, po keratyna siê raczej nie wyp³ukuje.Co do od¿ywki TIGI: to ewidentnie mogê po drugim u¿yciu stwierdziæ, ¿e jest to odzywka prostuj±ca. W³osy sa po niej jak druty, sypkie, nic nie odstaje, ka¿dy w³os zna swoje miejsce w szeregu i to widaæ na zdjêciu. Wlosy siê WCALE nie odgniataja po nocy i ku mojemu zdziwieniu, jak ¶ci±gnê³am gumkê przed myciem w³osów, to nie by³o odgniotu... w³osy jak szprychy... nie wiem co jest grane, bo to ma³o prawdopodobne, jeszcze sie temu dok³adnie przyjrzê i dam Wam znaæ. ALE niestety, po tej od¿ywce wlosy s± jednak trochê szorstkie w dotyku, gloria troche pomog³a ale niewiele, tak¿e nic nie jest doskona³e, ale efekt wizualny jest powalaj±cy. SZAMPON tigi polecam szczerze, jeszcze takiegi szamponu nigdy nie mia³am Acha, Magdaavon masz tu tez kolor moich w³osów - farba alfaparf |
|
|
|
#1821 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 631
|
kasza, ¶wietnie trzyma Ci sie ten inoar
wygl±daj± jak tu¿ po prostowaniu
|
|
|
|
#1822 |
|
Przyczajenie
|
Sliczne masz wlosy , efekt powalajacy , sama prostowalas czy w salonie ?
---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Po prostowaniu suszysz suszarka czy schna naturalnie ? |
|
|
|
#1823 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
Prostowa³am sama, inoara (w przeciwieñstwie to kativy) nie trzeba suszyæ suszark±. Ja zazwyczaj zostawiam je, ¿eby sobie sch³y same, a pod koniec podsuszam suszark±, bo albo wychodze i ju¿ nie mam czasu, ¿eby dosch³y, albo idê spaæ, a nie lubiê z mokrymi, bo wiadomo co jest jak siê wstanie. Pyta³a¶ mnie na moim profilu o tego inoara, wróæ na tym w±tku do daty w okolicach 28 wrze¶nia, tam bedziesz mia³a du¿o ode mnie o inoarze, porównywa³am go nawet z kativ±, poprzegl±daj trochê moich wypowiedzi, a je¶li co¶ Cie jeszcze nutruje to pytaj Edytowane przez kasza80 Czas edycji: 2015-01-15 o 13:08 |
||
|
|
|
#1824 |
|
Przyczajenie
|
Dziekuje za informacje nawet nie wiesz jak mi pomoglas dlugo sie zastanawialam nad nim , nie mialam zbyt duzo informacji o tym produkcie , masz piekne , cudownie lsniace wlosy , kurczaczek az nie moge sie napatrzec :-D
mozesz mi jeszcze powiedziec gdzie kupilas zestaw , ogromnie duzo na rynku jest dolewek juz trafilam na 2 z kerapro i encanto ehhhh |
|
|
|
#1825 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale przed zakupem poczytaj moje posty, bo inoar nie jest taki cudowny, troche wad ma, a sporo kosztuje, jeszcze jedna dziewczyna tu na forum robi³a inoara, nie pamietam która ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- a jakie masz wra¿enia po kerapro? Edytowane przez kasza80 Czas edycji: 2015-01-15 o 13:19 |
|
|
|
|
#1826 |
|
Przyczajenie
|
Dziekuje dobrze wiedziec . Ja robilam kerapro k5 w 2012 roku ostatnio i zamawialam na oficjalnej stronie kerapro k5 wtedy zaplacilam 250 zl za 60 ml w takich fioletowych dugich 5 buteleczkach zapakowane w orginqlne pudeleczko z certyfikatami i efekt byl super tak jak po inoar u ciebie , po nalozeniu keratyny nalozylam przez pomylke na skore glowy i strasznie mnie parzyla doslownie , 2 miesiace temu tez zamowilam z siostra kerapr na allegro i przyszlo w plastikowych butelkach z nalepka kerapro k5 w woreczku moja siostra po nalozeniu spalila wlosy wlosy wychodza jej garsciami teraz , nie wiem co kupila ale omggg , ja wyczulam ze to nie jest to dlatego tak teraz sie boje kupowac keratyn
---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- |
|
|
|
#1827 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Inoar fajnie wygl±da na moich w³osach, ale drugi raz bym nie zrobi³a, wacham siê teraz miêdzy w³a¶nie kerapro a alfaparfem. Jak d³ugo trzyma³o Ci siê kerapro? |
|
|
|
|
#1828 |
|
Przyczajenie
|
Podaj mi emaila to wysle ci zdjecia nie moge za nic w swiecie ci podac przez blog . Mi sie trzylalo doslownie 6 miesiecy i keratyna wolniej sie wyplukiwala , myje wlosy 3 x w tyg . Wlosy byly miekkie , sypkie , koncowki nie uszkodzone , nie obcinalam wtedy wlosow przez te 6 miesiecy bo nie wymagaly tego
|
|
|
|
#1829 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ok. to wyslê Ci prv z moim mailem
|
|
|
|
|
#1830 |
|
Przyczajenie
|
Wysle ci zdjecia przed zabiegiem , po , i 6 miesiecy po , nie mam zdjec samych wlosow tylko z twarza , nie chce ich upubliczniac
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:47.

W sumie rozja¶niane mia³am w okolicach maja/kwietnia, pó¼niej na odrosty tyko sprej rozja¶niaj±cy a we wrze¶niu dopiero pofarbowane na ciemniejszy kolor.

Mam przynajmniej nadzieje, ze zrobi mi to na jednej wizycie.