Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy. - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-10-22, 20:01   #1801
iga24
Raczkowanie

Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy.

Kochane kobitki!cykl liczymy od dnia pierwszej miesiączki do następnej,czy od zakończenia miesiączki do następnej? Bo ja zawsze liczyłam sobie tak,że okres trwa u mnie 5 dni i od 6-tego dnia liczyłam dni do następnej miesiączki i wychodziło 25dni(czyli ,że mój cykl trwa 25 dni)ALE wydaje mi się,że od dnia pierwszego krwawienia powinnam liczyć dni do następnej miesiączki i wtedy by wychodziło,że mój cykl trwa 30dni a nie 25!Zgadza się!Jeśli tak to owulacja przypadał by mi w 16 dzień??? a nie 11!Dobrze rozumiem!?? Ale jutro pójdę do lekarza to mam nadzieję,że da mi jakieś wskazówki,abym w koncu zaszła w ciąże!Ktoś napisał,że jestem jeszcze młoda...Tak!Ale jestem z moim facetem 5 lat i postanowiliśmy ,że już czas.A poza tym mam malutkiego torbiela na jajniku.Lekarz powiedział,że wszystko jest w porządku,ale dodał,że to jest najlepszy okres w moim życiu bym zaszła w ciąże!!!I dodała,że by się bardzo cieszyła,gdybym teraz zaszła.Odpiszcie mi jak z tym cyklem.Pozdrawiam
iga24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-22, 20:40   #1802
tutusia
Rozeznanie

Cykl liczymy od pierwszego dnia miesiączki do pierwszego nia następnej miesiączki. owulacja przypada na 12-16 (najczęsciej 14) dni przed miesiączką.
tutusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-23, 13:23   #1803
jaga_2001
Zakorzenienie

Cykl liczymy od pierwszego dnia miesiaczki do dnia poprzedzajacego nastepna miesiaczke!

Pierwszy dzien miesiaczki to ZAWSZE pierwszy dzien cyklu.

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-25, 19:01   #1804
Ania843
Raczkowanie

Witam. Potrzebuję Waszej opinii. Od 5 let łykam tabletki. W końcu je odstawiłam miesiąc temu. Kochaliśmy się z mężem zabezpieczając się prezerwatywą ale nie w dni płodne. Okres spóźnia mi sie 7 dni. Czy to może być spowodowane odstawieniem tabletek?Czy mój organizm wariuje?
Proszę o Wasze zdanie.
Ania843 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-25, 19:24   #1805
muszka11
Przyczajenie

Red face Czy moge byc w ciąży?

Mam pewien problem miedy mną a moim chłopakiem nie doszło do współżycia ale był we mnie i poruszył się kilka razy ale nie miał wytrysku! Teraz nie wiem czy istnije możliwość bym w takim wypadku zaszła w ciąże! To było 13 a okres dostałam 16 ale nie wiem czy po tak krótkim czasie moge w to wierzyć! Może to śmieszne pytanie ale mnie strasznie męczy!
muszka11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-25, 19:31   #1806
bess
Zakorzenienie

Dot.: Czy moge byc w ciąży?

Skoro ma cie to męczyć wiecej tak nie rób.:P Marne szanse,abys zostala przez to mamusia, a watek "prawdopodobienstwo ciazy" juz jest.Trza sie bylo tam wpisac.
bess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-25, 19:31   #1807
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ania843 Pokaż wiadomość
Witam. Potrzebuję Waszej opinii. Od 5 let łykam tabletki. W końcu je odstawiłam miesiąc temu. Kochaliśmy się z mężem zabezpieczając się prezerwatywą ale nie w dni płodne. Okres spóźnia mi sie 7 dni. Czy to może być spowodowane odstawieniem tabletek?Czy mój organizm wariuje?
Proszę o Wasze zdanie.
najprawdopodobniej organizm przezywa szok spowodowany zaprzestaniem brania hormonow. Teraz potrzebuje troche czasu az sie wszystko unormuje. Nie masz wiec wiec czym przejmowac

AV by jaga_2001
Stary 2006-10-25, 19:33   #1808
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Eee troszkę przesada, bo w ciążę statystycznie za pierwszym razem zachodzi ok 25% par (nie wiem czy brane są tu też pod uwagę pary mające problem z płodnością, ale raczej nie). Co 3,4 osoba raczej w totka nie wygrywa
To nie przesada, zwlaszcza biorac pod uwage wszystkie czynniki, ktore musza byc spelnione aby zajsc w ciaze. Ja biore pod uwage medycyne a nie statystyke

AV by jaga_2001
Stary 2006-10-25, 19:34   #1809
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muszka11 Pokaż wiadomość
Mam pewien problem miedy mną a moim chłopakiem nie doszło do współżycia ale był we mnie i poruszył się kilka razy ale nie miał wytrysku!

no nie, skąd, nie doszło do współżycia !!!

I oczywiście, że masz się o co martwić. Poczytaj na forum, wiele razy była o tym mowa.
Stary 2006-10-25, 19:44   #1810
Ania843
Raczkowanie

Dziękuję
Ania843 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-25, 20:09   #1811
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ania843 Pokaż wiadomość
Dziękuję
nie ma za co

AV by jaga_2001

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-10-25, 20:14   #1812
Monicoor
Zadomowienie

zrob test :tak: ok 11zl w aptekach, albo sie stresuj:P
moglo dojsc do zaplodnienia, ale wbrew pozorom trzeba sie postarac o dzidzuisa musi byc duzo sprzyjajacych czynikow, zwaszcza plemnik i komorka jajowa:P
pozdrawiam i sie nie stresuj napewno nei jestes w ciazy, przeczytaj sobie watek http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=77688
Stary 2006-10-25, 21:04   #1813
giraffe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muszka11 Pokaż wiadomość
Mam pewien problem miedy mną a moim chłopakiem nie doszło do współżycia ale był we mnie i poruszył się kilka razy ale nie miał wytrysku! Teraz nie wiem czy istnije możliwość bym w takim wypadku zaszła w ciąże! To było 13 a okres dostałam 16 ale nie wiem czy po tak krótkim czasie moge w to wierzyć! Może to śmieszne pytanie ale mnie strasznie męczy!
Hahaha a ja Ci powiem, że doszło do współżycia - bo wkładanie penisa do pochwy - to właśnie jest WSPÓŁŻYCIE

"You may say i'm a dreamer, but i'm not the only one..."
giraffe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-25, 21:25   #1814
Diorissimo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez giraffe Pokaż wiadomość
Hahaha a ja Ci powiem, że doszło do współżycia - bo wkładanie penisa do pochwy - to właśnie jest WSPÓŁŻYCIE

Muszka11 zajrzyj do wyszukiwarki, pełno takich wątków.
Diorissimo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-25, 22:26   #1815
Monicoor
Zadomowienie

bo chybamialo byc cos o wytrysku
dziewczyna sie stresuje a w Wy sie smiejecie (sama nie moge tego opanowac)
jesli nie zrobisz testu to sie nie przekonasz, najlepiej wykonanc 6 dni po nie-wspolzyciu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-10-25, 22:32   #1816
Diorissimo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Monicoor Pokaż wiadomość
dziewczyna sie stresuje a w Wy sie smiejecie
Dla mnie to śmieszne gdy dziewczyna w wieku 21 lat nie wie do czego służą narządy płciowe, co do stosunek seksualny i jak się zachodzi w ciążę
Poza tym ciąglę pojawia się na wizażu ten sam problem, ileż można na to odpowiadać w sposób poważny.
Stary 2006-10-25, 22:36   #1817
Monicoor
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Diorissimo Pokaż wiadomość
Dla mnie to śmieszne gdy dziewczyna w wieku 21 lat nie wie do czego służą narządy płciowe, co do stosunek seksualny i jak się zachodzi w ciążę
Poza tym ciąglę pojawia się na wizażu ten sam problem, ileż można na to odpowiadać w sposób poważny.
a skad wiemy ze ma 21 lat? A moze jednak...i zyje w jakims lesie gdzie posluguja sie chrumknieciami i malo wiedza na ten temat....wszystko mozliwe
to nie smieszne tylko zalosne a tak btw. ja myslalam ze ma 11 lat...wywnioskowalam z nicku
Stary 2006-10-25, 22:43   #1818
Diorissimo
Zadomowienie

Cytat:
a skad wiemy ze ma 21 lat? A moze jednak...i zyje w jakims lesie gdzie posluguja sie chrumknieciami i malo wiedza na ten temat....wszystko mozliwe
to nie smieszne tylko zalosne a tak btw. ja myslalam ze ma 11 lat...wywnioskowalam z nicku
A no wchodzisz na profil użytkownika i tam w opcji wiek wyraźnie pisze 21 lat
Obojętnie czy mieszka w lesie czy w dżungli - dla mnie ta osoba nie jest na tyle dojrzała by rozpoczynać życie seksualne.
A skoro już -to istnieje szeroki dostęp do antykoncepcji!!! Chwilka zapomnienia, a potem mnóstwo niechcianych dzieciaków, nieszczęśliwych w Domach Dziecka.

Boże Broń od tego, by 11 latki sypiały z mężczyznami, to przestęstwo !!!

Edytowane przez Diorissimo
Czas edycji: 2006-10-25 o 22:47 Powód: skleroza
Stary 2006-10-25, 22:57   #1819
Monicoor
Zadomowienie

a swoja droga co na to mezczyzna od niewspolzycia:| 21 lat i zeby niewiedziec jak sie bejbiko robi to hohoooo co do dojrzalosci to masz racje, o tak. Ciekawe co na nasze wypowiedzi muszka11
Jak tam idzie zbieranie info o sposobach zachodzenia w ciaze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-10-25, 23:07   #1820
bess
Zakorzenienie

tu nie chodzi o typowe wspolzycie,to jest ten popularny problem "wlozyl ,przelozył,rozłozył-Czy moge byc od tego w ciąży"
Stary 2006-10-25, 23:08   #1821
Diorissimo
Zadomowienie

Cytat:
a swoja droga co na to mezczyzna od niewspolzycia:| 21 lat i zeby niewiedziec jak sie bejbiko robi to hohoooo co do dojrzalosci to masz racje, o tak. Ciekawe co na nasze wypowiedzi muszka11
Jak tam idzie zbieranie info o sposobach zachodzenia w ciaze
Może mężczyzna też nie wie, co to współżycie
Jeżeli choć jedna osoba z tego forum to przeczyta i nie postąpi w przyszłości głupio to będzie nasz sukces
Tymczasem dobrej nocy Monicoor
Stary 2006-10-26, 06:37   #1822
Monicoor
Zadomowienie

bessbo tak naprawde to on nie wlozyl, a jak nie wlzyl to mogla spokjnie zajsc w ciaze, zwlaszcza jesli nie doszlo do wytrysku ot co
Diorissimoja czekam do jutra az sie pojawi kolejny taki watek heheh
Stary 2006-10-26, 22:57   #1823
April.art
Przyczajenie

Czy uprawiajac petting jesli nie dszlo do wytrysku mozna zajsc w ciaze, gdy jeden z partnerow jet w bieliznie? (przypadajace dni plodne) wydaje mi sie ze szansa jest tak bardzo mala ze az zadna,ale wole zapytac, poniewaz od ostatniej mej miesiaczki minelo 36dni i mnie to niepokoi, dodam jeszcze ze miewam od ostaytnich dni bole w okolicach podbrzusza.
Dziekuje z gory za odp.
April.art jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-26, 23:21   #1824
giraffe
Zadomowienie

w bieliźnie i to w dodatku bez wytrysku ciężko zajść w ciąże - to trzebaby chyba być cudotwórcą

"You may say i'm a dreamer, but i'm not the only one..."
giraffe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-26, 23:29   #1825
bess
Zakorzenienie

a ja dodam ze brzuch zwykle boli przed okresem
Stary 2006-10-27, 07:13   #1826
Monicoor
Zadomowienie

mnie sie wydaje ze jednak jestes w ciazy
Stary 2006-10-27, 09:55   #1827
Kamiturek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez giraffe Pokaż wiadomość
w bieliźnie i to w dodatku bez wytrysku ciężko zajść w ciąże - to trzebaby chyba być cudotwórcą
Zgadzam sie z tym. Napewno nie jestes w ciąży.
Kamiturek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-27, 10:09   #1828
turtle7
Przyczajenie

PANIE DOKTORZE: Brak 2 okresów i negatywny wynik testu ciążowego

Biorę tabletki antykonc. od 3 lat. Ostatnio zmieniłam Microgynon na Novynette, wzielam na razie 2 opakowania i juz 2 razy z rzedu nie mialam okresu. Zrobilam test ciazowy-wynik byl ujemny. poszlam tez do lekarza, ktory zrobil mi usg i poradzil odstawienie tabletek i czekanie na okres. Jednak zaniepokoilo mnie to, ze w razie jesli przez 2 tygodnie nic sie nie zmieni mam powtorzyc test ciazowy-Czy to mozliwe ze jestem w ciazy mimo ze poprzedni test tego nie wykryl?(przeciez testy sa podonno skuteczne juz na kilka dni po zapłodnieniu!)
Bardzo prosze o wyjasnienie tego.
turtle7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-27, 10:15   #1829
iga24
Raczkowanie

Ja byłam 23.10(poniedziałek) u nowego ginekologa.Zrobił mi wymaz i...Mój cykl trwa 30 dni.Owulacja wtedy przypada mi na 14-16 dzień.Czyli od owulacji np.w 16 dzień nie można współrzyć 4 dni!Potem 2 dni wspólrzyć,2 dni przerwy,2 dni współrzyć,2 dni przerwy itd.Okres powinnam dostać 25.10(środa) a jak narazie nie dostałamDziwne!Brzuch mnie boli,jak przed miesiączką,a nie wiem czemu mi się spóźnia?!Nie będę pisała,że może jestem w ciąży bo to bez sensu!Znów sobie wbije w główkę,że to może ciąża a okaże się ,że nie.Co będzie to będzie.Aby zajść w ciąże nie wolno non stop o tym myśleć.
iga24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-27, 13:29   #1830
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iga24 Pokaż wiadomość
Ja byłam 23.10(poniedziałek) u nowego ginekologa.Zrobił mi wymaz i...Mój cykl trwa 30 dni.Owulacja wtedy przypada mi na 14-16 dzień.Czyli od owulacji np.w 16 dzień nie można współrzyć 4 dni!Potem 2 dni wspólrzyć,2 dni przerwy,2 dni współrzyć,2 dni przerwy itd.Okres powinnam dostać 25.10(środa) a jak narazie nie dostałamDziwne!Brzuch mnie boli,jak przed miesiączką,a nie wiem czemu mi się spóźnia?!Nie będę pisała,że może jestem w ciąży bo to bez sensu!Znów sobie wbije w główkę,że to może ciąża a okaże się ,że nie.Co będzie to będzie.Aby zajść w ciąże nie wolno non stop o tym myśleć.
Zrob bobotest, bedziesz wiedziec

AV by jaga_2001
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości